Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Suomi-sarjan karsintoihin halukkuutensa ovat ilmoittaneet seuraavat joukkueet:

Karjalan Kopla
PEPO
Virkiä
LLuja
TIHC
Warkis
SoKi

Näistä joukkueista karsintoihin osallistumisoikeuden saavat ne joukkueet jotka voittavat oman II-divisioonan lohkonsa.
 
"Wir lieben autos, Opel"

The Rock

Jäsen
Suomi-sarjan karsintoihin halukkuutensa ovat ilmoittaneet seuraavat joukkueet.

Näistä joukkueista karsintoihin osallistumisoikeuden saavat ne joukkueet jotka voittavat oman II-divisioonan lohkonsa.
Enimmillään Suomi-sarjan karsintaan on 2. divisioonasta tulossa siis neljä joukkuetta eli Virkiä (lohko 3), LLuja (lohko 6), jompi kumpi parivaljakosta TIHCSoKi (lohko 5) sekä joku kolmikosta Karjalan KoplaPEPO HCWarkis (lohko 4).

On jännä nähdä millä systeemillä karsinnat tullaan sinne päätyvien joukkueiden määrästä huolimatta pelaamaan, sillä Jääkiekkoliittohan linjasi jo viime keväänä, että karsinnoista selviytyy vain yksi joukkue Suomi-sarjaan kaudeksi 2019–2020, mikä taas tarkoittaa sitä, että joukkuemäärä palaa takaisin normaaliin 16:sta.
 
”Suurin unelmani oli päästä pelaamaan Titaanien edustuksessa.” – Ossi Louhivaara –

The Rock

Jäsen
Suomi-sarjan playouteihin, jotka pelataan normaaliin tapaan ”paras viidestä” –periaatteella, osallistumisensa ovat jo ennen viikonlopun kierroksia varmistaneet Titaanit, Muik Hockey ja HC Giants, mutta neljättä vielä haetaan joukosta Karhu HT, S-Kiekko ja Haukat.

Playout-paritkin ovat vielä arvoituksen alla. Ainoat varmat asiat ovat, että yläkerran kolmikon viimeinen saa kotiedun ja Titaanit ei voi enää jumboksi pudota, sillä punanutuilla on sen verran paljon parempi maaliero HC Giantsiin nähden.

Tulossa on joka tapauksessa jälleen kerran aikamoiset tsembalot elämästä ja kuolemasta, sillä tuskin yksikään Suomi-sarjajoukkue haluaa enää playoutien jälkeen lähteä karsimaan 2. divisioonasta ylöspäin pyrkivien kanssa.
 
”Suurin unelmani oli päästä pelaamaan Titaanien edustuksessa.” – Ossi Louhivaara –

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Vai tuollainen konkkaronkka - ja eteläisten lohkojen joukkueet loistavat poissaolollaan! Toisaalta Tku-Tre-Hki-akselillahan jo tuota edustusta Suomi-sarjassa onkin ka on taidettu arvioida ennakkoon yleisömääriä tai kiinnostuksen puutetta sekä valtakunnallisen sarjan raskautta. Mutta mukava huomata, että syrjemmällä Suomessa Suomi-sarja sentään yhä kiinnostaa!

Kun katselin näiden joukkueiden sarjasijoituksia kakkosen runkosarjoissa huomasin, että mukana oli peräti yksi runkosarjaa nyt lopuksi johtava. Se oli Karjalan Kopla, joka lienee vahvin nousijaehdokas - ehkä saman lohkon PEPO:n ohella?

Sen sijaan nämä Virkiät, Torniot sun muut eivät johda edes lohkoaan, puhumattakaan Lauttakylästä, jolla ei pää palele, sijoitus länsirannikon kutosessa kun on vasta seitsemäs, ja joukkue on todennäköisesti paljon taidoissa perässä sarjaa dominoinutta kovaa kaksikkoa VG-62 ja RNK Hoci.

Valitettavasti Naantalissa ei olla vielä toivottu masentavasta Suomi-sarjakaudesta 2017-2018, joka päättyi niukkaan karsintahäviöön Karhu HT:lle. Toivon silti, että tulevaisuudessa siellä taas kyllästyttäisiin kakkosen heille varsin haasteettomaan elämään.

Rakettitiedettä ei ole veikkauksen heittäminen, että karsimassa nähdään lopulta HC Giants, Karjalan Kopla ja Titaanit-Muik Hockey parin häviäjä, joka ehkä hiukan todennäköisemmin on kuitenkin Muik, vaikka sillä on selvästi viimevuotista parempi kausi alla ja tuo monikansallinen porukka on näyttänyt olevansa yllätysvalmis. Nuohan kohtaavat jo tänään pelissä, jossa ratkaistaan kotietu.
 

The Rock

Jäsen
Niinhän siinä sitten kävi, että Titaanit ja HC Giants pätkähtivät toisilleen vastustajiksi pudotuskarsintojen 1. vaiheeseen eli playouteihin. Kumpikin osapuoli on varmasti tyytyväinen, kun ajomatka vihulaisen paikkakunnalle ei ole kovinkaan pitkä vrt. Uusikaarlepyy.

Runkosarjan ja alemman loppusarjan osalta voitot menivät hollolalaisille 2-1, mutta niitä on turha enää muistella, sillä nyt ne pelit sitten vasta alkavat, kun kiekko putoaa Kotkassa jäähän lauantai-iltana 2.3.2019 kello 17:00!

Toinen playout-pari on hyvin suurella todennäköisyydellä jo edelliskeväällä peistä samassa vaiheessa taittaneet Haukat ja Muik Hockey, sillä en jaksa uskoa, että Karhu HT menisi hetken päästä alkavaa kotiotteluaan häviämään Laser HT:lle 13:sta maalilla.
 
”Suurin unelmani oli päästä pelaamaan Titaanien edustuksessa.” – Ossi Louhivaara –

The Rock

Jäsen
Karhu HT ei todella odotetusti hävinnyt kotipeliään Laser HT:n isäntänä riittävän rouheasti, joten playoutien toinen ottelupari on jo viime keväältä tuttu Haukat – Muik Hockey. Matkustuskilometrejä on siis kummallekin osapuolelle jälleen luvassa vino pino.
 
”Suurin unelmani oli päästä pelaamaan Titaanien edustuksessa.” – Ossi Louhivaara –

The Rock

Jäsen
Suomi-sarjan putoamiskarsintojen 1. vaiheen otteluohjelma:

LA 02.03.2019 Haukat – Muik Hockey
LA 02.03.2019 Titaanit – HC Giants

SU 03.03.2019 Muik Hockey – Haukat
SU 03.03.2019 HC Giants – Titaanit

LA 09.03.2019 Haukat – Muik Hockey
LA 09.03.2019 Titaanit – HC Giants

Mikäli otteluparit eivät ratkea suoraan kolmessa ottelussa, pelataan tarvittaessa seuraavina päivinä:

SU 10.03.2019 Muik Hockey – Haukat
SU 10.03.2019 HC Giants – Titaanit

LA 16.03.2019 Haukat – Muik Hockey
LA 16.03.2019 Titaanit – HC Giants

Lähteenä toimii Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivusto.
 
”Suurin unelmani oli päästä pelaamaan Titaanien edustuksessa.” – Ossi Louhivaara –

The Rock

Jäsen
Playoutit pyörähtäisivät tänään playoffsien ohella käyntiin sekä Kotkassa että Järvenpäässä. Tuskinpa nämäkään pelit tiukkuus-asteella mitattuna paljoa pleijareista eroavat, sillä kumpikin putoamiskarsintojen 1. vaiheeseen seuloutunut parivaljakko on pelannut jo kuluneen kauden aikana toinen toistaan tasaisempia keskinäisiä kamppailuja.

Ainoat ennakkopöhinät playouteihin liittyen olen tähän mennessä bongannut Titaanien taholta, kun kapteeni Roope Lantta ja päävalmentaja Mika Iltola ovat kertoilleet näkemyksiään edessä olevasta ottelusarjasta.

Toivottavasti muiltakin seuroilta tulisi kaikenlaisia juttuja/videoita, sillä niitä on aina ilo lukea/katsella. Se on kuitenkin selvää, että lötö putoaa Kotkassa jäähän kello 17:00 sekä Järvenpäässä kello 17:50, jonka myötä aletaan pelata ”elämästä ja kuolemasta”.
 
”Suurin unelmani oli päästä pelaamaan Titaanien edustuksessa.” – Ossi Louhivaara –

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Kävin eilen noin parinkymmenen vuoden tauon jälkeen Järvenpään tunnelmallisessa hallissa jännittämässä playout-matsia Haukat-Muik. Kyseessähän oli tämän tiukan sarjan kolmas peli 1-1-tilanteen jälkeen.
Erityisesti minua kiinnosti tuo eksoottinen ja itselle ennennäkemätön Muik, josta seurasta kukaan ei tänne enempää ole tainnut (ruotsiksi;?) juuri kirjoitella, toisin kuin tutummista Haukoista.
Pelin kulku oli lähinnä sellainen, että Haukat oli pääosin (näennäisesti) niskan päällä, mutta sen peli oli hermostunutta, (avaus)syötöt heikohkoja ja kiekot monesti pomppivat vääriin suuntiin tärkeillä hetkillä. Muik taas pelasi jotenkin rauhallisemman tuntuisesti ja kontrolloi peliä pitkän aikaa. Välillä sitten minusta kentän kai vaarallisin maalintekijä Muikin Brasken väläytteli nopeuttaan ja taitojaan ja näillä eväillä vieraat johtivat jo ekan erän jälkeen 0-2. Kun toinen erä oli lähinnä vähän outojen (katsomoon kiekkoja jne.) jäähyjen rikkoma, oli sama tulos voimassa vielä ennen kolmatta erää.
Mutta viimeisessä erässä sitten Haukkojen yritys palkittiin ja onnikin alkoi heille olla myötä ja pari hiukan sekavannäköistä maalinedustatilannetta päättyi kotijoukkueen juhlintaan. Ratkaisumaali jatkoajalla oli sitten Andy Bioracin hieno yksilösuoritus, nopea spurtti, jonka perään vanhanaikainen.

Titaanit sitten yllätti minut kyllä näitä kahta enemmän häviämällä Hollolan pojille sarjansa suoraan kolmessa pelissä ja synkkä spiraali alaspäin tuntuu Kotkassa vain jatkuvan. Vähän tulee mieleen viime kauden VG, been there... Ero on kuitenkin siinä, että VG oli usein ennenkin Suomi-sarjassa alempaa kastia, mutta Titaanit romahti viimevuotisesta play-off-joukkueesta äkillisemmin. Vaikka SS on monessa mielessä tasainen ja välillä arvaamatonkin sarja, niin viime aikoina useimmat joukkueet ovat kuitenkin majailleet aika samoilla sijoilla sarjassa eri vuosina. Mikä voisi selittää tämän Titaani-ilmiön? Pelaajamenetykset? Valmentajaruletti? Kaiken pieleen meneminen ja asioiden yhteisvaikutus? Tuota menoa voi jopa tulla hiukkasen haastavaa, kun jokin Karjalan Kopla tms. kömpii itärajalta vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Zigismund

Jäsen
Ilmeisesti ainakin PEPO - Karjalan Kopla finaalin voittaja on tulossa karsimaan Suomi-sarjaan. Onko sieltä sitten mahdollisesti Virkiä tulossa, mikäli voittaa oman lohkonsa? Eli 1-2 joukkuetta hakee nousua?
 

kagekomarov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alasarjat
Vaikka Titaanien kausi ollutkin todellinen pettymys niin elin siinä uskossa että Kotkan pojat hoitavat oman sarjansa ja pelaavat SS ensi kaudellakin. Otteluvoitot 3-0 on kuitenkin niin tyly esitys Hollolalaisilta, että eipä paremmuudesta lopulta ollut epäselvää. Erityisesti Lantta/ Kotro akselilta olisin odottanut enemmän.
 
Kiekkofaija

Zigismund

Jäsen
Vaikka Titaanien kausi ollutkin todellinen pettymys niin elin siinä uskossa että Kotkan pojat hoitavat oman sarjansa ja pelaavat SS ensi kaudellakin. Otteluvoitot 3-0 on kuitenkin niin tyly esitys Hollolalaisilta, että eipä paremmuudesta lopulta ollut epäselvää.
Titaanien kausi on kyllä ollut varsin murheellinen. Odotin itsekin, että Titaanit nuijii Giantsin.

Haastava urakka Titaaneilla edessä, mikäli aikovat Suomi-sarjaa ensi kaudella pelata. Jos tosiaan Suomi-sarjasta vähennetään yksi joukkue, niin vaikea tie on Titaaneilla. Varsinkin, kun II-divarista ylöspäin pyrkivällä Karjalan Koplalla näyttäisi olevan varsin kova kokoonpano. Ensin täytyy Koplan tietenkin selvittää tiensä karsintoihin.
 

NMT33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo, Jäps, HC Montreal
Oma veikkaukseni on että Kopla nuijii Pepon finaaleissa ja menee karsintaan. On Koplalla vaan niin älyttömän kova nippu. Se mikä on pelaamistapa karsinnoissa on jännä nähdä. Mutta yksi mikä on Titaanien ja Muikin etu karsinnoissa on se että kovia pelejä on kertynyt paljon enemmän kauden aikana kuin rautaliigaporukoille. Ainakin katselin tuossa Savo-Karjala lohkon pelimäärää runkosarjassa joka on aika "nihkeä" 20 peliä. Lohkossa vain 6 joukkuetta jotka pelaavat nelinkertaisen sarjan. Ja tasoerot aivan järkyttäviä. Eli Kopla ja Pepo on pelannut monta monta peliä runkosarjassa jossa pisteet on jaettu jo ennen kuin peli on edes alkanut. Ei ole varmaan ihan helpoin tehtävä valmennuksella pitää motivaatiota pelaajistossa yllä kun sarjan taso on noinkin heikko. Väitän että Etelän alueen rautaliiga on kovin tasoltaan. Siksi se harmittaa ettei etelästä taaskaan saada ketään karsintoihin mukaan. Oli pelaamistapa karsinnoissa mikä hyvänsä niin jänniä pelejä tulee aivan varmasti olemaan. Olishan se aika makoisaa jos Kopla ja Muik pelaisivat "ratkaisupelin" Muikkilassa. Uusintana vuodelta jona Muik nousi ja Kopla putosi.... Oma veikkaukseni on että ensi kaudella Suomi-Sarjassa on Karjalan Kopla! Muik sekä Titaanit hakevat vauhtia Rautaliigasta.
 

mainio

Jäsen
Koplan pitäisi nuijia Pepo finaaleissa, mutta katsotaan kuinka käy. Itse en ollut paikan päällä eilen näkemässä kuinka ottelu eteni, ja oliko Pepo kamppailussa miten mukana vai veikö Kopla peliä miten tahtoi. Pelaajamateriaali on kuitenkin sitä luokkaa joensuulaisilla, että kova yllätys on, jos Pepo vielä kaksi voittoa sarjassa naaraa.

Joensuussa myös aistittavissa jonkinmoista Kopla-huumaa, kun Mehtimäellä eilen ensimmäistä finaalia oli seuraamassa 742 katsojaa.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
742 on kyllä jäätävä yleisömäärä Rautaliigaan. Jää melkein kaikki Suomi-Sarja joukkueet ja moni Mestis joukkuekin taakse.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

The Rock

Jäsen
742 on kyllä jäätävä yleisömäärä Rautaliigaan. Jää melkein kaikki Suomi-Sarja joukkueet ja moni Mestis joukkuekin taakse.
Hieno on kyllä ollut yleisömäärä Joensuussa, mutta sinällään jopa vuodesta toiseen aika normaali Rautaliigan finaaleihin.

Titaanit sai houkuteltua keväällä 2016 mestaruuden ratkaisseeseen kotiotteluunsa vajaat 800 katsojaa, joten kyllähän kiekkokansa aina liikkuu, kun pelataan joukkueille isoista asioista.
 
”Suurin unelmani oli päästä pelaamaan Titaanien edustuksessa.” – Ossi Louhivaara –

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Hieno on kyllä ollut yleisömäärä Joensuussa, mutta sinällään jopa vuodesta toiseen aika normaali Rautaliigan finaaleihin.

Titaanit sai houkuteltua keväällä 2016 mestaruuden ratkaisseeseen kotiotteluunsa vajaat 800 katsojaa, joten kyllähän kiekkokansa aina liikkuu, kun pelataan joukkueille isoista asioista.
Joo näinhän se on. Haukoilla oli kevään 2017 mestaruuden ratkaisseessa kotiottelussa 940 katsojaa, mutta toki Joensuun yleisömäärä on ensimmäisestä finaalista. Vastaavassa pelissä Haukoilla oli 510 katsojaa, joten hieno yleisömäärä Joensuussa.
 

NMT33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo, Jäps, HC Montreal
Joo näinhän se on. Haukoilla oli kevään 2017 mestaruuden ratkaisseessa kotiottelussa 940 katsojaa, mutta toki Joensuun yleisömäärä on ensimmäisestä finaalista. Vastaavassa pelissä Haukoilla oli 510 katsojaa, joten hieno yleisömäärä Joensuussa.

Haukoilla oli ratkaisevassa Muik pelissä 2017 kun pelattiin noususta halli ääriään myöden täysi. Arviolta 1100 - 1200 katsojaa oli lehtereillä. Eli kyllä kiekkokansaa kiinnostaa pelit jossa ratkotaan "isoja" asioita.

Pakko sanoa kun tuossa vähän Koplan touhuja olen seuraillut että tykkään kyllä Joensuulaisten tyylistä. Hienoa toimintaa koko organisaatiolta. Iso peukku sinne ja tsemppiä karsintoihin. Ei PePo tuota junaa enää pysäytä. Se ajaa pääteasemalle asti ellei jotain maata mullistavaa tapahdu.
 
Viimeksi muokattu:

redcougar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Wasa Royals
Lapuan Virkiä joka on yhden voiton päässä karsinnoista keräsi ensimmäiseen finaaliin 647 katsojaa ja paikalla olleena voi sanoa ettei montaa olisi enää mahtunut lisäksi. Hienoa nähdä sama ilmiö joka puolella yleisömäärissä kun pelataan isoja pelejä.
 
Dedication - make up your mind before you start.. That sacrifice is part of the package.

Torkkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Haukoilla oli ratkaisevassa Muik pelissä 2017 kun pelattiin noususta halli ääriään myöden täysi. Arviolta 1100 - 1200 katsojaa oli lehtereillä. Eli kyllä kiekkokansaa kiinnostaa pelit jossa ratkotaan "isoja" asioita.
Nimenomaan hienoa huomata että kyllä kiekkokansaa kiinnostaa pelit joilla on merkitystä. Ja kyllä haukkojen vikat pelit tämän kauden lopussa jaksoi myös kiinnostaa yleisöä kun oli putoamispeikko niskassa.

Kyllä se urheilun suola on nousut ja tippumiset ja se lisää niin paljon mielenkiintoa. Toivottavasti liigassa joskus tajutaan tämä.
 

NMT33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo, Jäps, HC Montreal
Lapuan Virkiä joka on yhden voiton päässä karsinnoista keräsi ensimmäiseen finaaliin 647 katsojaa ja paikalla olleena voi sanoa ettei montaa olisi enää mahtunut lisäksi. Hienoa nähdä sama ilmiö joka puolella yleisömäärissä kun pelataan isoja pelejä.

Todellakin hieno asia ja Lapuan esimerkki kertoo siitä että paikkakuntaan katsomatta karsinnat kiinnostaa kovasti. Mutta kysymys kuuluukin että millon liigaa pyörittävät pukupellet laskeutuvat norsunluutorneistaan alas. Katsomaan asiaa joka on länsinaapurissakin jo todettu todella hienoksi asiaksi. Eli avataan liiga??? Aivan pomminvarmasti liigasta karsimaan joutuneiden joukkueiden hallit olisivat loppuunmyytyjä. Ja kiinnostus liigaa kohtaan nousisi. Nyky mallissa ei ole mitään tolkkua. Herätystä kabinettimiehet!!! Kyllä kevät on vaan hienoa aikaa. Tsemppiä myös Lapualle loppukevääseen.

Ja kyllä ne pelit kummasti Järvenpäässäkin kiinnosti yleisöä kun pelattiin putoamista vastaan. Jopa sunnuntaina munsalaan asti oli eksynyt muutama Haukkafani kannustamaan omiaan. Eipä tässä paljon enempää perusteluja karsintojen puolesta tarvitse esittää. Kansa on puhunut. Liiga auki!!!
 
Viimeksi muokattu:

redcougar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Wasa Royals
Sen verran palaan vielä noihin yleisömääriin.. Tänään Vaasassa KoMu - Virkiä matsissa yli 600 katsojaa. Very nice. Virkiä lähtee karsimaan Suomi-sarjaan.
 
Dedication - make up your mind before you start.. That sacrifice is part of the package.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy