Suomi-sarjan otteluseuranta 2021–2022

  • 49 123
  • 211
Hunters - Haukat 6 - 1

Ei ollut Haukoista Huntersille vastusta tällä kertaa. Hunters jatkoi siitä, mihin viime viikolla jäi. Luistin liikkui ja hyviä maalipaikkoja syntyi liukuhihnalta, Ensimmäisen erän dominoinnin jälkeen ottelu tasaantui, mutta kyllä pelillinen tasoero näkyi läpi ottelun. Parasta antia pelissä oli Huntersin komeat maalit, käytännössä jokainen maali oli hienoista syötöistä viimeisteltyjä maaleja.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Sydämellä pelaavat
Riemu näköjään juotti karvasta kalkkia hollolalaisille jyväskylässä. Jätit ehtivät kahden erän jälkeen johtamaan 1-4 ja vielä 1,5 min ennen loppua 5-7, mutta Riemu taisteli rinnalle ja jatkoilla ohi. Riemu on selkeä yllättäjä alkukaudesta. Menetti edellisvuosien kokeneet isot nimet, jotka kannatteleet joukkuetta ja tilalle tullut ohuella CV:llä varustettua pelaajaa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
S-Kiekko - Raahe-Kiekko 2-6

Kapealla rosterilla haettiin pisteet Seinäjoelta. Raahe-Kiekko ratkaisi pelin toisessa erässä iskemällä kolme osumaa S-Kiekon verkkoon. Pelipäivän aamuna tuli jobinpostia, kun Eetu Tervala ja Joni Suominen tippuivat kokoonpanosta. Huomenna sitten jatketaan Nokialla, siitä tulee varmasti tiukempi peli.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Myös Pyry haki kapealla rosterilla pisteet kotiin Kotkasta maalein 1-6. Ensimmäiset kaksi erää olivat melkoista Pyryn dominointia, Wille Mattilalle kertyi seitsemän torjuntaa samalla kun toisessa päässä syntyi neljä maalia. Tärkeä voitto, mutta huomenna on se viikonlopun The peli. Ei kestäisi kolmatta ohipeliä pahimpia vastustajia vastaan Pyryltä enää.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Pyry - Raahe-Kiekko 9-2

Tänään tuli Nokialla niin sanotusti isän kädestä. Peli oli ohi viimeistään toisen erän alussa ja sen jälkeen Pyry meni menojaan. Rosterin kapeus näkyi karulla tavalla, Pyryn tasoista joukkuetta ei kolmella ketjulla voiteta. Kahden viikon tauko tulee ihan hyvään paikkaan, jospa HCIK-peliin saataisiin jo täysi kokoonpano kehiin. Ja toivottavasti ei enää enempää loukkaantumisia. niitä on ollut jo ihan tarpeeksi tälle syksylle.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Pyryltäkin puuttui tänään kuitenkin lähes kentällinen avainpelaajia, joten sinänsä puntit olivat tasan. Mutta pitää kyllä paikkansa, että Pyryn vauhtikiekkoon ei kolmella kentällisellä raahelaisilla ollut vastaamista.

Nyt Pyryltä nähtiin muutenkin miehekäs suoritus kärkipään jengiä vastaan pitkästä aikaan. Kyllä tuo paalupaikka ansaittu on hienolla pelillä, mutta tästä sen pitää vain parantua. Ja siihen uskotaan, kun vielä sairastupakin tyhjenisi. Ketjun Mäkiviinikka-Kylmäniemi-Korpela virettä on vaan pakko hämmästellä niin kova se on. Ja sarjan pistepörssiä johtava Waltteri Selimgerei kapellimestaroi ottelusta toiseen.

Yleisöä sunnuntaipeliksi ja muutenkin aika hienosti 445. Hieman aneeminen toki yleisö oli silti mutta pyhänä tämä on yleensä ollut melko tavallista. Olipa muutamia raahefanejakin paikalle saapunut, hienoa kulttuuria!
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
JHT merkkinen juna porskuttaa. Viikonlopun tupla vieras pelit Haukkoja ja Giantsia vastaan päättyi ansaittuihin voittoihin.

Haukat kaatui ehkä hitusen laimean pelin päätteeksi 4-7 ja Giants tänään 3-10. Molemmissa peleissä jäi yhdet erät täysin piippuun. Tänään Giantseja vastaan oli todella huono toinen erä, missä Giantsit päästettiin 0-4 lukemista 3-4 tilanteeseen. Onneksi tämän jälkeen lisättiin hönkää ja lopputulos oli murskaava.

Cama HT! Aamuksi Kalajoelle...
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Viikonlopun ainoassa kamppailussa Karhu HT löi Titaanit kotonaan puhtaasti 3-0 hattutempun iskeneen Kasperi Nuton johdolla.
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
Voi herran jestas mikä peli Oulunsalossa. Kylläpä JHT-merkkinen juna puksuttaa ja huolella. Peli päättyi lukemiin 1-9. Peli oli juurikin sitä, miltä lukemat näyttää.

Ihmettelen suunnattomasti miksi Milan Davidek ei mahtunut RoKiin. Ihan jäätävä jätkähän se on. Sairasta! Järkyttävä veto, tekee jäällä mitä haluaa. Jokainen voi käydä tulospalvelusta kahtoon maistuko tänään.

Hyvä peli, lukuunottamatta heikohkoa toista erää, missä alettiin liukuun. Isona plussana "Iso Iiron" paluu varmaankin ottelukohtaisella sopparilla edariin. Ei kautta ilman jäähyä! Hyvinhän se muutenkin kulki ja jalalla pärjäs erittäin hyvin, luoden jatkuvan uhan taklauksille.

Cama HT!
 

The Rock

Jäsen
Ihmettelen suunnattomasti miksi Milan Davidek ei mahtunut RoKiin.

Veikkaan, että jäi kokonaisvaltaisesta pelaamisesta kiinni, kun Mestiksessä pitäisi myös pystyä puolustamaan asenteella. Suomi-sarjaan Davidek on kyllä aivan kärkijätkä juurikin hyökkäysominaisuuksiensa ansiosta.
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
Veikkaan, että jäi kokonaisvaltaisesta pelaamisesta kiinni, kun Mestiksessä pitäisi myös pystyä puolustamaan asenteella. Suomi-sarjaan Davidek on kyllä aivan kärkijätkä juurikin hyökkäysominaisuuksiensa ansiosta.

Voi olla, mutta Milan painelee ensimmäisten joukossa myös alas. Kyllä mää silti sanoisin, että kerran kerrasta mestis valmentajana valitsisin Milanin. Huikee tyyppi kaikin puolin.
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Tänään Kaarinassa pelattu HCIK-Raahe-Kiekko (6-5) oli kyllä kummallinen tapahtuma!

1. erä - Ei ollut pelattu kuin 14 minuuttia, kun Raahe-Kiekko oli jo karannut 1-4 johtoon! Maalit tulivat äärettömän vaivattoman tuntuisesti ja useissa oli mukana jonkinlaisia pomppukiekkoja ja näin ollen tuuriakin. Kaikki merkit viittasivat siihen, että HCIK:n kakkosmolarillakin (Salmenoja) olisi poikkeuksellisen huonon onnen vaikea ilta.

2. erä - Kuten ensimmäisessä erässä Raahe-Kiekko dominoi peliä yleisesti ottaen. Joukkue luisteli lennokkaasti, karvasi ylhäältä ja kykeni jatkuvasti luomaan painetta. Erityisesti nro 64, eli Eetu Tervala jäi mieleeen sähäkkänä menijänä, mutta koko joukkue oli yritteliäs ja harrasti välillä pitkiä ylivoiman kaltaisia myllytyksiä ja kiekon kuljetteluja tasamiehilläkin. Mutta yhtäkkiä kiekot lakkasivat menemästä sisään, kun taas HCIK teki suunnilleen ainoista erän hyvistä paikoistaan kavennukset, ja tilanne oli kahden erän jälkeen 3-4.

3. erä - Yleisemmin käy niin, että maalin tappiolla oleva joukkue painaa peliä vastustajan päätyyn, kun taas johtava joukkue viimeisessä erässä mieluumminkin vähän varmistelee ja puolustaa. Mutta ei näin tänään Kaarinassa! Raahen mylly jatkui, mutta oliko se vähän liiankin yltiöpäistä, kun HCIK sitten kuitenkin pääsi välillä vastahyökkäyksiin, joista se heti rankaisi armotta samoin kuin kolmanteen erään osuneista ainoista Raahen jäähyistäkin. Kristian Tikka teki lopulta hattutempun ja itselle uusi hyökkäyksen nimi Joonas Kangaskolkka onnistui myös hienosti. Salmenoja petrasi puolestaan upeasti ja tukki maalinsa epäonnisen alun jälkeen 45 minuutiksi.

Eli, ei aivan yleisten ottelutapahtumien mukaista menoa ollut tänään maalien osuminen... Mutta HCIK on ennenkin osoittanut henkistä kanttia ja kykyä venyä otteluiden lopuissa, mistä tämänpäiväinen esitys oli " a case in point", kuten britit sanovat.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Vähän kaksijakoinen peli tosiaan. Alun 4-1-johtoaseman menettäminen harmittaa. Ja tietysti se, ettei peliä sitten lopussa pystytty tasoittamaan. Vähän sellaista voittamisen opettelua nuorelta joukkueelta. Jospa huomenna Porissa olisi vähän parempi lopputulos.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Karhu HT - Raahe-Kiekko 3-6

Raahe-Kiekko kukisti viikonlopun toisessa vieraspelissä Karhu HT:n 6-3. Ratsumiehet ratkaisivat pelin kolmannessa erässä, kun Aleksi Alamäki ja Tatu Rossinen onnistuivat maalinteossa. Vieraskiertue jatkuu ensi viikonloppuna Haukkojen ja HC Giantsin kotiluolissa.
 
Hunters - Pyry 7-1

Hunters vei pelin helposti. Ensimmäinen erä oli lievästi Pyryn, vaikkei kovin kummoista peliä esittänytkään. Toinen erä oli selkeästi Huntersin ja kolmas erä pelailtiin, koska säännöt määrää niin.

En tiedä, oliko Pyryllä paras miehistö askissa, mutta melko haluton esitys heiltä. Huntersilta puuttui pelistä Mallenius, Kukkonen ja Björkbacka, mutta materiaalista näyttää löytyvän leveyttä.

Sunnuntaina vastassa JHT, joten ei kannata Huntersin jäädä leijumaan tämän pelin jälkimainingeissa tai voi käydä kylmät.
 
Hunters - JHT 4 - 1
Ei ollut JHT:stä Huntersin kaatajaksi, vaikka hyvin näytti olevan pelissä mukana ainakin kaksi erää, kolmatta erää en nähnyt. Huntersin seitsemäs voitto peräkkäin eli aika hyvin pyyhkii tällä hetkellä.
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
Olipas se karmea vieras reissu. Huhhuh! Sairastupa tyhjäksi ja uuteen nousuun.

Tänään Hunters oli kyllä tehokas paikoissaan. JHT oli torjuntojen valossa niskan päällä, mutta toki tulos ei valehtele tässäkään tapauksessa. Kolmas erä jäi itelläkin näkemättä, joten vaikea sanoa siitä mitään. Ensimmäisessä ja toisessa erässä Huntersin hyvä puolustus kyllä pisti silmään. Maalivahti peli oli myös tänään kymmenen muna Porvoolaisille
 

Pardus

Jäsen
Viimeksi neljä vuotta sitten on jollekin joukkueelle (VG-62) tehty yhtä kovalla tahdilla maaleja kuin Laserille tehdään tällä kaudella. Olisipa jo kevät ja karsinnat niin pääsisi Laserikin sille sopivammalle sarjatasolle. Surkeaa, ettei Oulun seudun pelaajatuotannolla saada tuon kummempaa nippua kasaan.
 

Lato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porvoon Hunters
Pakko myöntää, että JHT:llä on kova joukkue. Jotenkin se armoton myllytys lässähti Huntersin tasoitusmaaliin. Ei olis kyllä pelin ensimmäisen 30min jälkeen uskonut, että Hunters vie pelin. Niko Tammi pelasi Huntersin maalilla hienon ottelun. Ex-Hunters Salama ei ollut samassa vedossa, mitä takavuosina Huntersissa.
 

The Rock

Jäsen
D-Kiekon ja Riemun välisessä paikallismatsissa nähtiin hetki sitten ihan rehti mylly Teemu-Petteri Lappalaisen sekä Oliver Eleniuksen välillä ja vaikkei siitä mitään spektaakkelia kehkeytynytkään, niin mieltä se lämmitti silti.
 

The Rock

Jäsen
Tämän illan pelien tilanteita kun silmäilee, niin helposti voi vetää sen johtopäätöksen, että Suomi-sarjan terävimmän kärjen ja alemman kastin välillä on aika iso kuilu: Karhu HT – D-Kiekko 3-11 & HC Giants – Hunters 1-10, kun pelejä vielä joku tovi jäljellä...
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Karhu HT on toistaiseksi ollut tämän kauden isoin pettymys. Odotin hallitsevalta mestarilta vähän parempaa, kuin mitä nyt on nähty.
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
JHT - Haukat kahen ekan erän jälkeen 2-4. Ei prkle mitä paskaa. Ihan sata muna vieny Haukka valmennus HT valmennusta. Haukoilla jokainen pelaaja on sitoutunut niitten peli systeemiin, kun taas HT:lla on joukko villejä hevosia, jotka on päässy justiin kevät laitumille.

Kauden surkeimmat 2erää mitä henkilökohtaisesti olen nähnyt
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös