Ilmoitukset

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

Suomi-sarja 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Suomi-sarja' , aloittajana The Rock, 08.04.2017 klo 15.39.

 1. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Suomi-sarja 2017–2018

  Edellisen kauden päättymisestä on kohta tasan viikko, joten koin, että tulevan Suomi-sarjasesongin puintiketju on syytä iskeä tulille. Ketterä juhlinee edelleen täysin ansaittua mestaruuttaan ja uskoakseni myös JHT on varsin tyytyväinen saavuttamaansa 2. sijaan, vaikka viimeiset pelit Mestiksen karsintasarjassa menivätkin mönkään.

  Suomi-sarja tultaneen jälleen toivottavasti pelaamaan 16 joukkueen sarjana, joista 14 on edeltävältä kaudelta tuttuja. Mestiksestä alaspäin putosi JYP-Akatemia, jonka ei kuitenkaan usko pelaavan peliäkään enää koskaan, sillä JYP Jyväskylä Oy tuskin katsoo Suomi-sarjajoukkueen palvelevan millään muotoa liigapuolta saati edes sen A-nuoria, jotta siihen kannattaisi hassata kahmalokaupalla kahisevaa.

  Tästä syystä uudet joukkueet Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla tulevatkin näillä näkymin olemaan pelaamalla paikkansa saavuttanut legendaarinen Järvenpään Haukat sekä lintuparvelle Suomi-sarjakarsintojen viimeisessä vaiheessa hävinnyt uusikaarlepyyläinen Muik Hockey.

  Mikäli Muik Hockey ei jostain syystä JYP-Akatemialta tyhjäksi jäävää paikkaa (edelleen olettamus) vastaanota, on kaiken järjen mukaan seuraavana vuorossa lappeenrantalainen PEPO HC ja vasta sitten Joensuun Kiekkokopla, joka viime kaudella Suomi-sarjassa vielä pelasi.

  Vaihtuvuutta tulee siis ja se on vain mielestäni hyvä asia, etenkin kun KJT-nimisestä sirkuksesta päästiin vihdoin ja viimein eroon.

  Aika kuitenkin näyttää, mikä tulee olemaan lopullinen ryhmitys Suomi-sarjassa, mutta uskoisin Liiton herrojen haluavan edelleen säilyttää sarjan 16 joukkueen suuruisena, jotta runkosarjassa päästäisiin jälleen pelaamaan välisarjalohkojen mukanaan tuomat 36 ottelua.

  16 Suomi-sarjajoukkuetta olisi Liitollekin varmasti helpotus, sillä runkosarjan otteluohjelman laatiminen helpottuisi huomattavasti, kun kaksinkertaisen sarjan lisäksi joukkueet pystyisi jakamaan neljään eri välisarjalohkoon, joissa pelattaisiin ne ”ylimääräiset” kuusi ottelua, jotta kokonaismääräksi tulisi 36.

  Pelaamistapaa olisi tällöin turha lähteä muuttamaan, sillä viime kauden malli oli erittäin toimiva – runkosarjan kahdeksan parasta pudotuspeleihin, sijoille 9.–12. sijoittuneet runkosarjan päätöksen jälkeen kesälomalle ja sijoille 13.–16. sijoittuneet playouteihin, joiden häviäjät lopullisiin Suomi-sarjakarsintoihin.

  Pudotuspelit jälleen ”paras viidestä” –systeemillä, välieräsarjojen voittajat Mestis-karsintaan, jossa sitten ratkottaisiin Suomi-sarjan mestaruus samaan tapaan, kuin viikko sitten Imatralla.

  Jos tulee joukkueisiin muutoksia, niin samaa voi sanoa pelitahdista, mikäli tämä Liiton kuluneella viikolla julkaisema alustava sarjakalenteri vain pitää kutinsa. Siellä nimittäin seisoo, että Suomi-sarjan runkosarja 2017–2018 alkaisi vasta syyskuun 23. päivä, joka olisi viikkoa myöhemmin, kuin perinteisesti on totuttu.

  Samalla Suomi-sarjaan tulisi mukaan Karjala-turnauksen vuoksi maaottelutauko (6.–17.11.). Tämä taas lyhentäisi joulutaukoa muutamalla päivällä (18.12.–2.1.).

  Runkosarja päättyisi viikkoa aiemmin (11.2.), kuin vaikkapa juuri päättyneellä kaudella, mutta pudotuspelit alkaisivat vasta puolentoista viikon (21.2.) päästä tästä eli joukkueille jäisi kunnolla lepoaikaa ennen kauden tärkeimpiä pelejä.

  Mielenkiintoisia ja mielestäni ihan hyviäkin muutoksia, joista olettamani alla olevat 16 joukkuetta pääsevät ensi syksynä nautiskelemaan.

  Suomi-sarjajoukkueet kaudella 2017–2018:
  • D-Kiekko (Jyväskylä)
  • FPS (Forssa)
  • Haukat (Järvenpää)
  • HCIK (Kaarina)
  • Hunters (Porvoo)
  • JHT (Kalajoki)
  • Karhu HT (Pori)
  • Ketterä (Imatra)
  • KOOVEE (Tampere)
  • Muik Hockey (Uusikaarlepyy)
  • Pyry (Nokia)
  • Riemu (Jyväskylä)
  • S-Kiekko (Seinäjoki)
  • Titaanit (Kotka)
  • U.A.I.K (Oulunsalo)
  • VG-62 (Naantali)
  Paljon puhetta varmasti jälleen aiheuttavat neljä välisarjalohkoa menisivät näin ollen mielestäni seuraavalla tavalla jakoon:

  1.) D-Kiekko, KOOVEE, Pyry & Riemu
  2.) FPS, HCIK, Karhu HT & VG-62
  3.) Haukat, Hunters, Ketterä & Titaanit
  4.) JHT, Muik Hockey, S-Kiekko & U.A.I.K​

  Kiekkokoplan putoaminen ja Muik Hockeyn mahdollinen nousu poistavat osittain maantieteelliset ongelmakohdat, mutta taas välisarjalohkojen pelilliseen tasaisuuteen on vielä tässä vaiheessa turha ottaa sen suuremmin kantaa.

  Se lienee kuitenkin selvää, että edessä on jälleen kerran todella mielenkiintoinen kausi, johon suurimpina ennakkosuosikkeina tulevat lähtemään hallitseva mestari Ketterä sekä JHT ja Pyry.

  Peli on avattu, joten ei muuta kuin näppäimistöt savuamaan ja lisää näkemyksiä ja analyysejä yms. tulemaan arvon palsta- sekä Suomi-sarjatoverit.
   
 2. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Mielenkiintoinen sarja saadaan mielenkiintoisilla joukkueilla. Uskon kärkitaistelun tasoittuvan ja saavan uusia joukkueita mukaan. Ennakkosuosikeista en kuitenkaan lähde spekuloimaan ennen kuin joukkueiden rungot edes ovat kasassa. Toki eiköhän Ketterä ainakin siellä kärkipäässä ole ja suurella todennäköisyydellä Pyry ja JHT. FPS, Titaanit, Hunters, Haukat ja Koovee siihen varmaankin ainakin jossain määrin saadaan mukaan.

  Haukoille tervetuloa sarjaan! Legendaarinen seura on aina tervetullut lisä. Muik ihan mielenkiintoinen lisä kanssa, jos/kun myös sarjaan nousevat. 16 joukkuetta olisi tosiaan hyvä saada, kunhan sarja pysyisi suht koht tasaisena.

  MItenkäs tuo Jyväskylän tilanne. Voidaanko kuvitella Jyp Akatemian yhdistyvän D-kiekon kanssa? Joka tapauksessa Jyväskylän seurat tulevat olemaan viime kautta vahvempia.

  Mutta noissa sarjajärjestelmissä on turhaa pelleilyä. Maaottelutauko? Oikeasti? Liigassakaan ei ole, niin miksi Suomi-Sarjassa olisi? Ja miksi ennen playoffeja pidettäisiin puolentoista viikon tauko. Joo joukkueet saavat levätä, mutta kyllä viikko tai vajaakin viikko riittäisi.

  @The Rock teki ihan hyvät välisarjat. Olisi järkevät välimatkat ja luultavasti pelillisestikin tasaiset.

  Näillä mietteillä nyt. Pelillisiä ja muitakin ajatuksia sitten myöhemmin.

  Lainaus:
  Kyllä pudotuspelit pitää olla vähintään "paras viidestä". Toivottavasti sitä ei lähdetä muuttamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 08.04.2017 klo 17.36
 3. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Sen siitä saa, kun kopioi lähes yksi yhteen vuoden takaiset hajatelmat ja painaa viestin lähetys-namiskaa. Tietenkin ”paras viidestä” –systeemi käytössä myös ensi kaudella.
   
 4. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Kuten aiemmin ounastelinkin, loppuu JYP-Akatemian toiminta tähän kevääseen. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomi-sarjaan kaudelle 2017–2018 on yksi paikka avoinna. Tätä tonttia tultaneen mitä suurimmalla todennäköisyydellä tarjoamaan viimeisen karsintavaiheen hävinneelle osapuolelle eli Muik Hockeylle sekä sen jälkeen, mikäli uusikaarlepyyläiset eivät leikkiin mukaan lähde, toisen karsintavaiheen parhaalle lohkokakkoselle eli PEPO HC:lle.

  Mielenkiintoista nähdä tarttuuko kumpikaan näistä tarjottuun täkyyn, vai nouseeko Kiekkokopla vielä sittenkin takaisin Suomen kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle? Luulisi SJL:n tiedottavan varsin nopealla aikataululla miten tämän täydennysmenettelyn kanssa käy, sillä se lienee kaikkien muiden Suomi-sarjaseurojenkin edun mukaista tietää, millä systeemillä ja joukkuemäärällä tuleva kausi pelataan läpi.
   
 5. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Suomi-sarjan imagon kohotuksessa otetaan näemmä pieniä, mutta sitäkin vakaampia askeleita, sillä jatkossa seurojen käytössä on uusi Suomi-sarjalle suunniteltu logo (Leijonat.fi uutinen aiheesta).
   
 6. Viltin Varapakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Forssan Palloseura
  Lainaus:
  Sama fontti kuin Mestis-logossa, vain vähän värimaailmaa muutettu...siitä yli missä aita on matalin...vai miten se meni?

  Ei vaan. Hyvä, että liitto on ottanut nyt asiakseen kehittää Suomi-sarjan imagoa.
   
 7. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  No se tuossa itselläkin tuli ensimmäisenä mieleen, mutta siitä huolimatta pääasia on, että SJL on oikeasti alkanut iskeä panoksia myös Suomi-sarjan suuntaan. Toivottavasti tämä temppu poikii jatkoa, eikä nyt jäädä pelkästään tähän.

  Suomi-sarjassa pelataan laadukasta ja viihdyttävää jääkiekkoa, joka ansaitsisi enemmän huomiota, jota toivon mukaan nyt tällä imagon kohotuksella saadaan pitkässä juoksussa aikaan.
   
 8. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Logot on saman firman tuotoksia. Whitestone tehnyt käsittääkseni Mestiksen logon ja ainakin tämä Suomi-sarjan. Eli siitä yhteneväisyys varmaan tulee.
   
 9. AIK Uleåborgin Facebook-sivuilla kutsutaan pelaajia try out -tilaisuuteen 14.5. Oulunsalon jäähalliin. Kaikesta päätellen AIK:n tilalle tulisi joku uusi Oulussa toimiva seura?
   
 10. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Näinköhän kyseessä olisi kuitenkin vain pelipaikan siirto takaisin seuralle jo entuudestaan tuttuun Oulunsalon jäähalliin vai olisivatko Uleåborg A.I.K ja Kiekko-Laser pistäneet sittenkin hynttyynsä yhteen?
   
 11. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Näinhän siinä sitten kävi, kuten ounastelinkin: Muik Hockey Suomi-sarjaan
   
 12. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK + (support: Kellokosken Alku)
  Lainaus:
  Hyvä näin ja ihmettelen ISOSTI mikäli liitto muodostaa toisenlaiset välisarjalohkot kuin Rock topicin ekassa viestissä. Voisi kai sanoa että kerrankin menisi tasapuolisesti.
   
 13. rasperi75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Lainaus:
  Hieno uutinen, ja varsin mielenkiintoista sillä tämähän on melkein kuin ruotsalaisen seuran olisi saanut Suomi-sarjaan. ko paikkakunta/seura kun ei puhu sanaakaan suomea.
   
 14. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
 15. Dynamo_FIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
 16. Peteliuz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä, Jokerit, Avalanche, Manchester United
 17. Salt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
  Kyllähän urheilullisin ja taloudellisin perustein pitäisi Ketterälle se Mestispaikka myöntää, jos Hokki ei onnistu vielä paikkaansa säilyttämään. Toivotaan parasta, mutta pelätään pahinta Ketterän kannalta.
   
 18. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Sarjapaikat vaihtoon : Ketterä > Mestis, Hokki > Suomi-sarja (jos saa lisenssiä sinnekään ?)
   
 19. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Ketterä ehdottomasti Mestikseen, mikäli sieltä paikka vain vapautuu Hokin kyykkäyksen myötä. Sen sijaan en jaksa uskoa, että Hokki saisi Suomi-sarjaankaan lisenssiä, sillä eivät ne taloudelliset velvoitteet sarjaporrasta alempanakaan kovin paljoa löysempiä lisenssin saamiselle taida olla.
   
 20. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Vaikuttaisi siltä, että AIK ja Laser HT ovat yhdistäneet voimansa, sillä Laserin nimeä ei ollut 2-divarin Pohjois-lohkossa ja tilalla oli Limingan Kiekko.
   
 21. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Ketterä nousee Hokin konkurssin myötä Mestikseen, joten näinköhän sitä legendaarinen PEPO hyppäisi imatralaisten tilalle Suomi-sarjaan?

  Lainaus:
  Tällaista huhua on kautta rantain kuulunut, että Oulunsalossa toimisi alkavalla Suomi-sarjakaudella näiden kahden seuran kombo, mutta mitään konkreettista ei tämän huhun todenperäisyydestä ole ainakaan vielä tullut julki.
   
 22. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK + (support: Kellokosken Alku)
  Lainaus:
  Niin, järjestys kai lienee tarjonnassa 1. PEPO 7p. 2. Kiekkokopla 6p. 3. KJT 4p. 4. TIHC 3p.

  Jollei paikka PEPO:lle kelpaa niin luulisi Kiekkokoplan huolivan sen... KJT:n pellejoukkuetta en soisi enää kenenkään riesaksi Suomi-sarjaan
   
 23. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Eiköhän PEPO paikan huoli, jos vaan tarjotaan:
  PEPO HC - Ikäviä uutisia Kainuusta. Toisen epäonni on... | Facebook
   
 24. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Ketterän nostaminen jollain tavalla tekee ensi Suomi-Sarja-kaudesta kiinnostavamman, älkääkä nyt kukaan ymmärtäkö tätä väärin. Olivat kasaamassa taas aika kovaa joukkuetta, ja viime kauden tyylinen dominointi olisi ollut taas enemmän kuin mahdollista. Nyt taistelu Suomi-Sarjan kärjessä saattaa olla todella tiukka! Ketterä pääsee nyt kokeilemaan siipiään siellä Mestiksessä niinkuin on ollut tarkoitus jo muutaman vuoden, onnea siis Ketterälle Mestikseen!

  Mitä nousijaehdokas PEPO:on tulee niin onko kyseessä samanlainen ryhmä kuin Karhu HT 15/16-kaudella? Yllätysvalmis ryhmä laadukkailla ja suht nimekkäillä pelaajilla mutta pelaa kotipelinsä isossa hallissa 50 ihmiselle.
   
 25. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Toivoa sopii, että nimi on seudulla jo hyvin tunnettu Laser HT. AIK ei ehkä juuri nimensä vuoksi ole löytänyt paikkaansa Oulun seudun kiekkoskenessä.

  Edit. Legendaarisin nimivaihtoehto olisi tietysti Laserin edeltäjä Kiekko-Ketut, ja olisihan nimessä etuliite myös AIK:n edeltäjästä Kiekko-Karhuista sekä oululaisesta Kiekko-Oulusta.
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2017 klo 18.53