Suomi-Latvia 9.5 klo 21.15

  • 40 069
  • 276

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Ei Suomi mikään surkea mielestäni ollut pelissä. Latvia pelasi niin kilpikonnapuolustustaktiikalla viiden miehen ja loistavan maalivahdin turvin, että tällä kertaa ei Suomelle paikkoja hirveästi tullut. Tosin paremmalla viimeistelyllä nytkin olisi voitettu ja kohu olisi paljon pienempää.

Joka tapauksessa Suomi on pelannut hyvät Kanada ja USA-pelit, joten ei ainakaan menestys valmentajasta ole ainakaan kiinni. Peltonen ja Timonenkin olivat edellisestä pelistä pois, jolloin Suomi pelasi todella hyvin. Jos valmennusta syytetään, niin yhtä hyvin voitaisiin sanoa että Timosen ja Peltosen mukaantulo pilasi tänään jotakin ja esti voiton.

Hyvin on Suomi materiaaliinsa nähden kisoissa tähän saakka pelannut, vaikka puolivälierässä luultavasti pakostakin pudotaan.
 

Mace

Jäsen
Viestin lähetti HCM

Hei Erkka! Peliä jäljellä kolme minuuttia ja meidän on PAKKO tehdä se maali. Miksi vitussa kaukalossa luistelee meidän neloskenttä???

Sellainen pieni huomio, ettei Suomen todellakaan ollut lainkaan pakko tehdä maalia. Latvia taasen ei missään tapauksessa saanut tehdä maalia, koska tappio olisi pudottanut Suomen.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Re: Re: Re: Tamin kommentti

Viestin lähetti Mace
Varmasti olisi kannattanut valita, ja sinä varmaankin kerrot, ketkä olisivat olleet näitä pelastavia enkeleitä? Taas aivan naurettavan puusilmäistä lätinää, Suomella kun ei niitä maalintekijöitä yksinkertaisesti ole, ei maajoukkueessa eikä muuallakaan.

No sinä et varmaan ole koskaan kuullut pelaajista kuten vaikkapa Kuhta, Saarela tai Hyvönen, mutta siinä nyt muutamia MAALINTEKIJÖITÄ ihan vain nimeltä mainitakseni. Mutta näistä on varmasti keskusteltu ihan riittävästi jo ennenkin, joten ei tästä asiasta sen enempää, kunhan vain kommentoin tuota Erkan huvittavalta kuulostanutta kommenttia.

Tuskin Suomen pelit ainakaan paljon huonommin olisi menneet, jos näistä herroista olisi joku/jotkut olleet mukana. Eivät kenties merkittävästi paremminkaan, mutta minua ainakin vituttaa nuo nimeltämainitsemattomat kisaturistit, jotka ovat tasonsa jo ennenkin näissä karkeloissa osoittaneet.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Kylläpä tuli jotenkin flashback fiiliksiä menneisyydestä, kun Duvfa tunaroi Kärppien penkin takana. Sehän oli juuri sitä itteään. Tuollaista näennäistä yrittämistä.

Huomasiko kukaan muuten miten kolmoskentän kädet on täysin kahlittu. Aina, kun latvia sai kiekon omassa päässä niin Suomen ylin karvaaja polkee täysillä keskialueelle. Viuhkola luisteli melkein omaan päähän, kun kiekko menetettiin Latvijalle. On tämä kyllä niin perseestä. Kolmoskentällä ei ole mitään vapauksia. Päivänselvää 0-0 on tuon ketjun käsketty pelata ilmeisesti viltityksen uhalla, sen verran kuuliaisesti vain peruuttelivat. Myös nelonen pelaa idioottivarmaa puolustuspeliä. Noilta kahdelta kentältä on riskinotto kielletty täysin ja minä näen, että siinä on syy 0-0 lukemiin. Ykkös ja kakkosketju olivat vaisuja näennäisestä pyörityksestä huolimatta ja YV peli aivan surkeaa pörräämistä hyörimistä. No koska meidän maalintekovitjat eivät onnistuneet niin eihän niitä onnistumisia tule muualtakaan, kun ei saa ottaa riskejä. OJ saa kyllä pelata miten paljon tahansa päin just sitä niin ei mitään vaikutusta. Ei valmennusjohto myöskään herännyt siihen tosiasiaan, että tämä ei ollut Pakan päivä aloituksissa. Silti mies meni aina aloittamaan ja aika monesti otti turpiin.

3. erää mentiin samalla paketilla, eikä mitään muutoksia. Ei mitään herätys yrityksiä. Westerlundinhan siellä pitäisi valmentaa, mutta tämä tuo elävästi mieleen Duvfan aikaisen Kärpät. Tää on just sitä samaa perseilyä.

Tämä oli kyllä mielestäni valmennuksen tappio. Valmentajat voivat katsoa itseään peiliin etsiessään syyllistä siihen, että voittoa ei tullut.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Millähän ihmeellä Suomi pärjäisi jatkopeleissä, jos kerran nyt on jo niin vaikeaa? Aivan sama, vaikka Latvia huomenna veisikin pelin ja Suomen pelit loppuisivat. Ei tuolla asenteella ole mitään jakoa tosipeleissä.
Järkyttävä määrä Suomelle tuli esim. harhasyöttöjä. Mikä helvetti siinä on, ettei kiekkoa saada omille kunnolla? Taidottomia puukäsiä koko joukkue täynnä. Nyt voisi taas esittää sen kysymyksen, että missä ovat maalintekijät? Missä ovat esim. Saarela, Kuhta ja Hyvönen? Erkka vaan hiuksista v**tuun kesken kisojen, jos nyt Suomen pelit enää edes jatkuvat. Sen pelikaanikaulan saa myös pistää rahtikoneella Suomeen!

Nyt se nähdään ikävällä tavalla, miten Suomen jääkiekko on menossa, tai on jo mennyt alaspäin. En ole oikein uskonut tähän suomalaisen jääkiekon surkastumiseen, mutta kai se on vaan alettava uskomaan. Ei ole enää niitä ratkaisijoita, joita oli vielä 90-luvun puolivälissä. Kaikki ovat samaa harmaata massaa. Kukaan ei erotu joukosta.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti Meikku
Kyllä se silti oli niin kammottavaa paskaa toi Suomen peli!
3erää hakattiin päätä seinään. Ei minkäännäköistä taktiikan muutosta tyyliin Kanada joka hakkasi päätä seinään Suomea vastaan 2erää. Sitten Kanada alkoi vaan nakata kiekkoa päätyy ja upsis 2maalia minuuttiin.

Taktisesti epäkypsä valmennus ja joukkue joka jännittää aivan järkyttävästi, tässä on tulos...

No, en nyt tiedä mitä ihmeneuvoja valmennus olisi voinut antaa - kuitenkin täytyi pitää peli kasassa ja varoa Latvian taitavia ja nopeita vastahyökkäyksiä. Kaksi erää suoritus oli tyydyttävää diesel-tasoa, joka yleensä riittää: nyt Latvia taisteli hurmiossa ja Irben loistavat esitykset jatkuivat. (Mies on nähty turnauksissa vähän huonommassakin kunnossa, jossa ei varmasti olisi pitänyt nollaa tänään.) Kolmas erä oli sitten pettymys: näytti siltä että vauhti ja aggressio loppuivat - tai ehkä sitten Latvia nosti tempoaan, johon ei pystytty vastaamaan, mutta se jätti vähän epävarman kuvan joukkueesta. Vaikka paras ystävämme ja tukemme Tre Kronor Latvian todennäköisesti hoitaakin niin kuoleman peli taitaa koitua kuolemaksi. Tosin Venäjä - jos siis sinne asti päästään - on ailahteleva ja välillä kurittomasti pelaava vastustaja, mutta vähän aseettomalta tämä joukkue tuntuu vaikka välillä väläytteleekin. Toistaiseksi tässä turnauksessa ei ole ollut yhtään kokonaan ehjää suoritusta.
 
Viimeksi muokattu:

Grub

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Järkyttävää, todella luokaton esitys näiltä meidän ns. leijonilta, vaikka kentällä surffailivatkin Suomen mikkihiiret. Latvialla ne läheltä piti tilanteet olivat, Suomen maalintekotilanteet kuivuivat lähes järjestään kokoon, kun vetopaikassakin vielä siirrellään ja kikkaillaan. Kyllä tuli Hyvöstä ja Kuhtaa ikävä, jotka laukovat kun paikka on... uskallanpa väittää, että mikäli nämä kaksi herraa kentällä oisivat olleet, peli olisi päättynyt Suomelle 3-0.

Onneksi tämä oli viimeinen peli Suomelta näissä kisoissa, ettei tarvitse tollaista paskaa katsella. Olen nimittäin varma, että Latvia kaataa huomenna Ruotsin, sillä Latvialla on takuu varmasti nyt henki päällä ja Ruotsi ei varmasti pelaa täysillä, jos heillä on mahdollisuus tiputtaa Suomi.

Erkka pois sieltä!
 

Jake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suomella oli muistaakseni niissä kisoissa missä se ensimmäinen mitali tuli mahdollisuus pudottaa Ruotsi. No, Suomi tietysti jätti tämän option käyttämättä ja Ruotsi lopulta kaatoi Suomen finaalissa. Vaikeaa oli taas Suomen peli suosikin asemassa. Mielestäni toisen lohkon joukkueista edes Sveitsi ei olisi suupala Suomelle tuollaisella pelillä. Mahdolliseen puolivälierään Venäjää vastaan Suomi lähtee selvänä altavastaajana kuten Westerlund sanoi.
 

Jore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Daespoo


Toisaalta olisi hyvä paikka saada tämä Leonid Breznevin näköinen sika vittuun sieltä liiton diktaattorin paikalta ja joku modernimpi kiekkoihminen tilalle.


Niin, Latvian voitto Ruotsista voisi olla ainoa asia maailmassa mikä Kullervon pallia heiluttaisi.
 

Andrei

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mites se elävä tykinkuula Dufva muotoilikaan..."Varmasti saadaan tässä turnauksessa se mitä ansaitaan". Voikohan sitä enää paremmin sanoa.

Btw. vedet silmissä saa repeillä näille kommenteille, näemmä se vain on niin että "tappiot" kirvoittavat ne parhaat kynämiehet esille. Kummola & co. saavat kuulla kunniansa :D.
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Heijja Sverige. Harvoin näin voi sanoa. Ja pelkäsin hetken ettei Sveige halua voittaa huomisen ottelua päästäkseen eroon suomipojasta, mutta niillä on kyllä aika paljon potissa huomenna, ja vielä väsynyt latvia vastaan. JOS Latvia voittaa niin kyllä ne on sen jatkopaikan ansainnut!
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Westerlundin haastattelusta jäi päällimmäisenä mieleen n. viiden sekunnin hiljaisuus sen jälkeen, kun häneltä kysyttiin onko Suomi valmis puolivälierässä.

Kaikesta huolimatta pitäydyn kannassani, että Suomi lähtee Venäjää vastaan suosikkina. Venäjän voitto olisi minulle iloinen yllätys.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Jukan takahiukset
Millähän ihmeellä Suomi pärjäisi jatkopeleissä, jos kerran nyt on jo niin vaikeaa?

Esimerkiksi sillä, ettei ole hävinnyt täällä kuin Ruotsille. Ei siis jenkeille, eikä kanadalaisille. Jos ei hävitä jatkossakaan, niin ei tiputa jatkosta pleijareissa, joskin pelit saattaa vähän venyä.
 

vallu#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti ilevan
koko kisojen ajan maalivahtipeli ei ole ollut varmaa missään vaiheessa, huippupelastukset puuttuu, tänäänkää ei kärppä vahti saanu oikein hyviä torjuntoja. Sitä paitsi nikke sylkee kiekkoja eteensä ihan älyttömän määrän, pitäisi kiekon itsellään hyvä esimerkki usa peli missä tiputti kiekon vaikka se oli jo räpyläs, pitäisi hanskan kiinni!!! toivottavasti ruotsi antaa mahdollisuuden jatkaa pelejä.
Ei Helvetti!!! Eikö joillekin edes se, että maalivahti pelaa nollapelin riitä??? Jotain rajaa tuohon dissaamiseen. Mielestäni maalivahtipeli oli niitä ainoita osa-alueita jotka onnistuivat erittäin hyvin Suomelta.

Puolustuksessa kiekko sen sijaan tuntui polttavan moneen otteeseen ja mielestäni esim. Väänänen pelasi huonoimman pelinsä. Monta huonoa syöttöä(=pyyhki suunnilleen pölyjä kiekon päältä) eikä mitenkään erityisen fyysistä peliä. Tosin tämä fyysisyyden puute voi johtua eilisen pelin aiheuttamasta väsymyksestäkin, se myönnettäköön. Kiekollisena kuitenkin tosi epävarmaa työskentelyä.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Vuodesta toiseen naa SM-liiigassa pelaavat neidit pelkaa ja pelkaa, ja kovissa (tarkeissa) otteluissa sukkaa joka kerta. Nytkin juostiin taman b-luokan joukkueen perassa 3. erassa. Hienoa!

Latvia on (kuulemma) paska joukkue ja 0-0 niita vastaan, vaikka ylivoimaa oli, on osoitus siita, etta jo ennen kisoja joukkueelle varatut lentoliput kvartsien jalkeen on jalleen kerran hyvin ajoitetut. Ellei jopa ylioptimistiset.

Huh huh!
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Lopultakin on mullekin aikalailla sama vaikka Latvia huomenna voittaisikin Ruotsin ja menisi Suomen sijasta jatkoon. Joskaan en usko että niin käy.

Bäckström tosiaan oli suurin syy siihen että Suomella edes on vielä tsäänssit jatkoon. Olen monta kertaa pelin jälkeenkin nähnyt silmissäni kun se Pantelejevsin veto painuu Suomen maaliin muutama minuutti ennen loppua ja Mertaranta huutaa " eei voi olla totta, ei voi olla totta"..

Suurimmat syyt siihen että Ukraina ja Latvia saivat pisteet tänään olivat erinomaiset maalivahdit. Irbe pelasi huippupelin, joskin myös Latvia puolusti joukkueena uhrautuvasti ja tarkasti. Ukrainan piste oli sitten vieläkin enemmän Simchukin ja USA:n flegmaattisen pelailun seurausta. Propsit toki pikkumaille siitä että laittavat isommille kampoihin.

Itseäkin ihmetytti Kapasen hieman ylimielisen oloinen ilme haastattelussa. Jossakin lauseessa oli myös vivahdetta Latvian pienoisesta dissaamisesta. "Kyllä näköjään Latviakin on sen tasoinen maa että se pystyy puolustamaan viidellä".. Vai miten se meni. Tuonkin voi tietysti sitten käsittää miten vaan.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti The Original Jags
Kyllä nämä Ex-Neuvostoliiton satelliitti-halonhakkaajajoukkueet ovat sitten paskoja.

Tänään: Suomi-Latvia 0-0 ja Ukraina-USA 1-1.

Höh, otteluthan olivat lähes peilikuvia toisistaan. Jälkimmäisessä haluton USA tahkoi puukäsiä ja puujalkoja vastaan tasurin. Ensimmäisessä taas haluton Latvia tahkoi puukäsiä vastaan tasurin.

Kapanen ei oikein tuossa haastattelussa tajunnut tilanteen vakavuutta. Vai onko aina ollut noin yksinkertainen virnuilijà?

Niin nyt tuli se hetki viimeistään vastaan jolloin maalintekijöitä olisi kaivattu. Missähän ne ovat? Ei ainakaan kisoissa mukana! Tuo Johdon mainitsema Kallio on kyllä hyvä esimerkki todellisesta puukädestä. Onko jo 3 missattua läpiajoa , vai onko jo peräti enemmän.
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Eddie
Ykkös ja kakkosketju olivat vaisuja näennäisestä pyörityksestä huolimatta ja YV peli aivan surkeaa pörräämistä hyörimistä. No koska meidän maalintekovitjat eivät onnistuneet niin eihän niitä onnistumisia tule muualtakaan, kun ei saa ottaa riskejä. OJ saa kyllä pelata miten paljon tahansa päin just sitä niin ei mitään vaikutusta.
Viuhkola ja J.Jokinen eivät käyneet ylivoimalla jäällä kertaakaan. Vois kuvitella, että Viuhkolalla olis just siinä jotain annettavaa, mutta kun ei niin ei.

Niin ja yks vielä: hemmetti kun olis ollut kiva nähdä miten Pyörälä olis Peltosen tilalla tuonut uutta ulottuvuutta tuon ketjun peliin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti The Original Jags
Kaikesta huolimatta pitäydyn kannassani, että Suomi lähtee Venäjää vastaan suosikkina. Venäjän voitto olisi minulle iloinen yllätys.

Kyllä, suursuosikkina, Venäjän olisi ehkä parempi luovuttaa niin välttyy täydeltä nöyryytykseltä! No, toivotaan että kiekko edes vähän pomppisi armottoman suomalaispyörityksen keskellä, että joku Afinogenov, Kovalchuk, Jashin tai Ovechkin pääsisivät kankeilla jaloillaan edes punaviivan yli...
 

Jindebyne

Jäsen
Nyt vaan täytyy toivoa, että Latvia sai tästä piristysruiskeen ja kaataa Ruotsin. Haluan sen jälkeen nähdä kun N. Kapanen naureskelee televisiossa joukkueen tehottomuutta.

Latvialle voitto ja Suomi ulos kisoista, niin nauruni raikaa Wieniin asti.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Haukat
Minä olen kokenut ihmeellisen kääntymyksen. Suomen menestys MM-kisoissa, ja nimenomaan jääkiekon MM-kisoissa, tuntuu ihan yhdentekevältä. Tilanne ei ollut näin jyrkkä vielä vuosi sitten, mutta nyt on.

Latvia-peli tämän lopulta osoitti. Hykertelin ja naureskelin, olin liki mielissäni, kun Latvialla oli maalipaikka. Tuntui jotenkin huvittavalta ajatella sitä maansurua ja muuta vastaavaa, joka olisi vallannut suomalaiset joukkosielut, jos turpiin olisi tullut. Se olisi ollut mielenkiintoista nähdä. Sääli, ettei syksyn World Cupista jaksettu porista ihan yhtä paljon. Se oli aidompi tunne, tämä kaikki tuntuu niin kovin keinotekoiselta.

Suomenhan puolella tässä silti olen, vaikka kovinkaan vakavissani en näissä kisoissa ole jaksanut olla. Edelleen, yhdentekevää.

Peli ei ollut hyvä. Tosin en nyt Suomea haukkumaankaan rajattomasti lähtisi, sillä Latvia pelasi helevetin taitavaa sumppupuolustushässäkkäpläjäyskiekkoa. Sellainen toimii lopulta varsin kädetöntä tai kapea-alaisen kädellistä Suomea vastaan maan mainiosti.
 

Morgoth

Jäsen
Viestin lähetti Pressiboxi
Huippuna Niko Kapasen järjettömän ylimielinen käytös matsin jälkeen TV-haastattelussa: "... ei tässä mitään, tasapeli riittää meille!".

AIVAN!! En ensin uskonut, että kuulin oikein, mutta Kapasen olemuksesta oikein paistoi sellainen uskomaton kusipäinen ylimielisyys. Tuo tietysti selittääkin miksi pelistä tuli 0-0, jos Suomi oli tuolla asenteelle liikenteellä. Millä vitun amismatikalla pojat olivat laskeneet, että tasapeli edes riittää?!

Olisiko siellä kopissa kuitenkin pitänyt olla Raato iskemässä roskis päähän tuollaisen ylimieliselle paskalle ja opettaa vähän nöyryyttä, jos se kusi nuosee kerran noin helposti leijonilla päähän?!?

Huhuh!! Toivottavasti Ruotsi hoitaa Latvian ja Suomi saa mahdollisuuden vielä.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mitä muuten siellä Suomen valmennusjohdossa yleensä tekevät pelin aikana herrat Kurri, Jutila ja Virta? Ei tv-lähetyksissä ainakaan ole näkynyt mitään ohjeistuksia tai tsemppauksia pelaajille. Virta irvistää, Kurri tuijottaa tyhjä katse silmissään ja Juti arvatenkin syö hampurilaista ja toteaa välillä että läheltä ylös niinkuin Jari sanoo. Ei ole Erkka ainoa jonka soisi lähtevän.
 

Polliisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
#28
Hirveä peli, Dufva-kiekkoa. Kapasen haastattelu oli kyllä jotakin aivan loistavaa, "joo, hehheh, 0-0 riittää meille, eihän meiän tarvi tehä maalia."

Toivottavasti Latvia hoitaa Ruotsilta vähintään sen yhden pisteen, niin Kalen pitäis ehkä tehdäkin jotain. Kävi miten kävi, niin Dufva & Virta pois kisojen jälkeen ja Summanen tai joku muu uudeksi ykköskoutsiksi.

Viisikkopuolustus toimi ihan kohtuullisesti, tosin Latvialla oli mielestäni paremmat paikat maalintekoon kuin Suomella. Bäckströmiltä ja Karalahdelta erittäin hyvä esitys, taas.
Hyökkäyssuuntaan Pakaslahden kenttä peläsi hyvin, suunnilleen aina saatiin paine Latvian päätyyn ja nähtiin jonkinlaista fyysistä peliäkin. Viuhkolan ja Kapasen kentiltä muutama näennäinen pyöritys, maalin eteen ei päästy kertaakaan. Jokisen kenttä oli aivan yössä, tosin Haksulta nähtiin taas varsinkin eka erässä muutama hieno yksilösuoritus, ei muuta. Peltonen ei ole täydessä kunnossa, eikä varmaan Jokinenkaan. Eivät he vaan voi olla terveenä noin huonoja, Kallion taas sitten oma normaali, paska itsensä. Venäjälle tiputaan kuitenkin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti chris
Viuhkola ja J.Jokinen eivät käyneet ylivoimalla jäällä kertaakaan. Vois kuvitella, että Viuhkolalla olis just siinä jotain annettavaa, mutta kun ei niin ei.

Niin ja yks vielä: hemmetti kun olis ollut kiva nähdä miten Pyörälä olis Peltosen tilalla tuonut uutta ulottuvuutta tuon ketjun peliin.

Olkaa nyt rehellisiä oululaiset: eikö olisi parempi että oltaisiin valittu sinne Kärpät ja Saarela???
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös