Suomi hakee Nato-jäsenyyttä

  • 1 047 910
  • 10 364

Tulisiko Suomen liittyä Natoon

  • Kyllä

    Ääniä: 764 90,7%
  • Ei

    Ääniä: 78 9,3%

  • Äänestäjiä
    842
  • Poll closed .

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Niin kannattaa ja kyllä tämä asia hoituu. Mutta tämä on hyvä muistutus siitä, ettei Nato ole ongelmaton. Millainen tilanne mahtaisi olla nyt, jos diktaattoreista kavereita hamuava Trump olisi Yhdysvaltain presidentti. En usko, että Natoon liittyminen nostaa terrorismin riskiä nykyisestä, vaan jäsenyyden huonot puolet liittyvät jäsenkumppaneihin, jotka voivat ruveta tekemään sisäpolitiikkaa kumppanuusmaiden turvallisuuden kustannuksella.

Olen samaa mieltä siitä, että Natoon liittymistä vastaan olevien argumentit ovat vähissä ja painoarvo pitäisi näiden sijaan olla niissä kommenteissa, joissa sanotaan kyllä, mutta… sillä niissä se aito kritiikki on ja muistuttaa, että ei keskustelu Natosta pääty liittymissopimuksen allekirjoittamiseen.
En oo erimieltä tästä. Toivon, että kukaan ei ajattele, että NATO on ongelmaton. Kritiikkiä tulee antaa ja keskustelua tulee käydä. Se on osa demokratiaa. Ja näin on ollut koko ajan ja näin varmasti on jatkossakin.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Kannattaa muistaa, että jos Turkki oikeasti blokkaisi Suomen ja Ruotsin niin sehän olisi pelkkää tappiota Turkille. Mitään ei saatu lypsettyä, liittolaiset ovat vihaisia ja Naton uskottavuus olisi heikentynyt. Tämä näkyisi sekä Natossa, että muissa maailman yhteistyöorganisaatioissa, että Turkki ei pääse edistämään omia agendoja kun länsimaat ovat helposti vastahankaan.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Kyse on Erdoganin sisäpolitiikasta ja erilaisista vaaleista Turkissa ja islamilais-konservatiivisen valtiokyhäelmän tulevaisuudesta.
Olen 90% varma, että Erdoganin lausunnot muuttuvat gallup-tilanteiden mukaan. Joku voisi avata Turkin sisäpolitiikkaa, mutta veikkaan, että jos aletaan antamaan aseita opposition käteen, niin Erdolla ääni muuttuu sen mukaan. Toki gallup huomioiden eli jos oppositio on vahvistumassa. Mutta odotetaan ensin siihen saakka, kun Suomi ja Ruotsi pitäisi hyväksyä tarkkailijajäseniksi. Kesällä ollaan asiasta viisaampia.

Sitten toinen juttu. Lavrovin tämänpäiväinen kommentti on suunnilleen sellainen kuin mitä me ollaan täällä puhuttu, siis että Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys ei muuta paljoa mitään. Toisin sanoen, lisää merkkejä siitä, ettei taivas ole synkistymässä:

 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
On tämä sirkus. Eikö nämä puheet pidetty jo eilen ja viime yönä? Nyt sitä äänestystä käyntiin ja lipukkeet sisään ja kaljalle.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Onhan tämä pitkäpiimäistä. Kaikki tietävät lopputuloksen ja vieläkin halutaan porinoida.
Toki kai se on sinänsä hyvä että tehdään kaikki nyt loppujen lopuksi ihan pilkulleen niin kuin pitää, ei sitten vahingossakaan joku tulevaisuuden anoturtiainen saa kaivettua tästä jotain sellaista että olisi menty vastoin lakia tms.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: mjr
Turkki-keskustelu liittyy olennaisesti tähän ketjuun, mutta sitäkin on syytä käydä asiallisesti. Turkkilaisiin kohdistuva rasismi tai puheet Suomessa asuvien turkkilaisten muiluttamisesta ei ole hyväksyttyä käytöstä ja siihen tullaan tarvittaessa puuttumaan.

"Asiallisesti ja kärsivällisesti kohti NATOa", taisi joku poliitikoistamme sanoa. Samat ohjeet sopivat myös tälle palstalle.

T: Modet
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Kaikki matkailu Turkkiin seis kunnes olemme Natossa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Niin sai Ruotsi hakemuspaperinsa valmiiksi, ja Suomi vielä diskuteeraa. Nyt ei jaksa tätä byrokratian sirkusta kyllä enempää. Palataan asiaan kun hakemus on Brysselissä.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Yle Areenassa suorana Nato-päätös eduskunnassa ja mahdollinen äänestys, jos tulee vastaehdotus kannatettuna.
Aivan varmasti tulee. Mustajärvi muistaakseni sanoi tekevänsä vastaehdotuksen. Ja eiköhän ainakin Ano kannata.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Mitä ihmettä, eikö tästä yhtään diskuteerattu Ruotsin valtiopäivillä?

Nimi vaan hakemukseen ja odottamaan Dole miehen (Erdo) hyväksyntää
Ei diskuteerattu, kun ei tarvitse.

Ei tarvitsisi täälläkään, mutta niin haluttiin tehdä. Ja hyvä niin.
 

Löysäranne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Oranje
Onhan tämä pitkäpiimäistä. Kaikki tietävät lopputuloksen ja vieläkin halutaan porinoida.
Kieltämättä melkoinen bon voyage -fiilis tuli, kun avasin Areeenan lähetyksen katsoakseni joko siellä painellaan nappeja ja siellähän se Saramon Jussi jorisi. Ja puheen sisältö oli koko lailla sama kuin eilenkin. Tämä siis yhtään hyökkäämättä ko. henkilöä kohtaan. Olisi mielestäni kuitenkin kohtuullista olettaa, että puheenvuoroissa olisi jotain uutta annettavaa keskustelulle.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Dodiin, veikkauksia Mustajärven "vastaehdotuksesta"?

Ei jätetä Nato-hakemusta, vaan tiedustellaan mahdollisuutta liittyä Euraasian-liittoon?

Olisi raikasta, jos vastaehdotus ei sisältäisi puolustusvaihtoehtoa, vaan kunnon idealistisen ehdotuksen poistaa maailmasta kaikki aseet.

On jo kannatettu tulevaa Mustajärven ehdotusta, ei ollut Ano.

Turtiainen on oppositio oppositiossa, eikä varmaan kannata kuin omia ehdotuksiaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Dodiin, veikkauksia Mustajärven "vastaehdotuksesta"?

Ei jätetä Nato-hakemusta, vaan tiedustellaan mahdollisuutta liittyä Euraasian-liittoon?
Mustajärven vastaehdotus on liittyminen Neuvostoliittoon. Joku huomauttaa ettei sitä ole enää olemassa mutta Mustajärvi ei usko.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
On siellä mun mielestä tullut hyviäkin vastauksia. Iltalehden seurannasta leikattuna:

"Iltalehti kysyy näistä ongelmamaista ja siitä ketkä muut niitä voivat olla. Saramo sanoo, että ei ole tarkoituksenmukaista käydä niitä julkisesti läpi. Halla-aho sanoo, että hänen tiedossaan ei ole, että ongelmia tulisi. Hän pitää ongelmaa osin median synnyttämänä. Biaudet sanoo, että tuki on ollut valtavan vahvaa. Valtonen puolestaa sanoo, että on täysin Naton intresseissä, että Suomi ja Ruotsi pääsevät sujuvasti jäseniksi. Halla-aho lisää, ettei halua rajoittaa kenenkään sananvapautta tai julkista keskustelua asiasta, mutta huomauttaa, että kun kyseessä on selvästi Turkin sisäpoliittisesta kysymyksestä, niin ei kannata mediassa rakentaa turhia eturistiriitoja Suomen ja muiden maiden välille."
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Eikö ton Anon voisi jo lähettää lahjuksena kebab-vartaaksi Turkkiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös