Suomi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa

  • 94 447
  • 409

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim, Raahe-Kiekko, PattU, Lippo
Kupari ei osallistunut jääharjoituksiin tänään. Koskahan tulee lisätietoa miehen tilanteesta.
Tilannetta seurataan Ylen mukaan päivä kerrallaan. Toivottavasti pystyy pelaamaan viimeistään pudotuspelivaiheessa.
 

Barney

Jäsen
Jäi niin paska maku tuosta edellisestä pelistä, ettei oikein ees tee mieli enään kattella. Ei tuossa Suomen jengissä ole mitään kateltavaa, kun Aatukin on haudattu neloseen.
Eiköhän sille ole ihan selvät syyt, että Räty on haudattu neloseen. Aika harvassa ovat ne pelaajat, jotka ovat kaksi vuotta alaikäisenä onnistuneet tekemään tulosta kisoissa. Kovasti tälläkin palstalla oltiin sitä mieltä, että Rätyjen pitäisi olla kisoissa suuremmassa roolissa kuin Tanuksen ja Puistolan. Ensimmäinen peli on pelattu ja tuo Tanuksen ketju on vastannut Suomen kaikista maaleista. Pelasihan tuo Suomen nelosketju ihan hyviäkin vaihtoja, mutta aika tehottoman oloista pörräämistähän tuo oli. Tulee mieleen vähän Puljujärvi silloin alaikäisenä, kun hän pelasi oikeasti ihan hyvät kisat, mutta kisojen jälkeen taululla oli tehot 0+0. Samoin Lundell oli viime vuoden kisoissa ihan hyvä, mutta ei hänestä ollut miksikään johtavaksi sentteriksi. Aatun kisat ovat ensi vuonna.

Pelillisesti Ruotsi oli kyllä selvästi hallitseva osapuoli, mutta itse olin jopa positiivisesti yllättynyt Suomen pelistä. Se kertoo ehkä siitä, että odotukset eivät olleet kovin korkealla, mutta ei se Suomen voitto eilen kovin kaukana ollut. Annunen oli erittäin hyvä, vaikka viimeinen maali meni helposti ja toinenkin maali oli ihan torjuttavissa. Se tiedettiin kuitenkin jo ennen kisoja, että menestyäkseen Suomi tarvitsee hyvää maalivahtipeliä, jota myös saatiin ensimmäisessä ottelussa.

Puolustajista positiivisin yllättäjä oli mielestäni Kim Nousiainen, joka oli ihan Suomen parhaita puolustajia. Toinen pelaaja, joka puolustuksesta pisti silmiin oli Anttoni Honka. Ei ole mikään yllätys, että Hongan ollessa kentällä sattui ja tapahtui molemmissa päissä kenttää. Todella hieno syöttö Suomen ensimmäiseen maaliin, mutta vastapainona oli myös useita hölmöjä virheitä. Viihdyttävä pelaaja, joka pystyy ratkomaan otteluita molempiin suuntiin.

Hyökkäyksessä tuo Rätyjen ketju pörräsi ihan kivasti ja Tanuksen ketju teki maalit. Tuo Petmanin johtama kolmikko oli mielestäni Suomen huonoin ketju eikä tuo ykkönenkään oikein vakuuttanut. Kuparilla tuntui olevan vähän samoja ongelmia kuin viime vuoden kisoissa. Kiekko ei tahdo lähteä tarpeeksi nopeasti lavasta, mikä vesittää sitten koko ketjun peliä. Maccelli oli hyvä ja hänen pelityylistään tulee kyllä vahvasti Teuvo Teräväinen mieleen. Killinen oli aika turistin roolissa tuossa ketjussa, mikä ei hirveästi yllättänyt. Jos tuosta nimellisestä ykkösketjusta haluaisi saada enemmän tehoja irti, niin Ranta olisi todennäköisesti Killistä parempi vaihtoehto tuohon ketjuun.

Aika nopeasti taitaa kostautua tuo Suomen päätös lähteä kisoihin kahdellatoista hyökkääjällä. Toivottavasti Kupari kuntoutuu nyt mahdollisimman nopeasti, mutta nouseekohan Honka sitten hyökkääjäksi, jos Kupari joutuu jättämään otteluita välistä? Jos halutaan mennä mahdollisimman vähäisillä muutoksilla, niin itse nostaisin Saarelan "ykkösketjun" keskelle ja laittaisin Hongan tuohon Petmanin ketjuun hyökkääjäksi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Täysin käsittämätön valinta lähteä pelaamaan tuota koohotuslätkää. Varsinkin nyt kun hyökkäysmateriaali on melkoisen ohkainen, niin on ihan itsemurha lähteä pelaamaan näitä kärkimaita vastaan tuolla tavalla. Varsinkin näille Pohjois-Amerikan joukkueille tämä on mannaa, kun pääsevät pelaamaan ihan omaa peliään ja heidän pelaajamateriaalillaan punalamppu tulee palamaan Annusen takana monta kertaa.

Annunen toivottavasti pelastaa sen, että Suomi raapii näistä lohkon heikommista tarvittavat pisteet ja putoamiskarsinnalta tällä kertaa vältytään. Puolivälierissä on sitten ihan sama, mikä joukkue tuolta toisesta lohkosta tulee, niin altavastaajina lähdetään. Annusen godmode pelillä voi olla pienet mahkut mennä siitä eteenpäin.

On tämä kyllä ihmeellistä soutamista ja huopaamista. Toki nämä on nyt ne 2000 vuonna syntyneiden pääkisat, joka olikin Suomella vähän heikompi ikäluokka. Mutta materiaalista huolimatta on ihan käsittämätöntä, että taas lähdettiin tälläisellä taktisesti köyhällä ja typerällä pelisapluunalla tuonne pelaamaan jotain menneisyyden ahdistunutta jääkiekkoa.

Ensi vuonna saadaan sitten taas onneksi modernia, taktisesti fiksua, ammattimaista ja eteenpäin katsovaa, sekä raikasta kiekkoa. Noista -01 ja -02 syntyneistä saadaan kaivettua aika kiva pelaajamateriaalikin noihin kisoihin.
 
Aika nopeasti taitaa kostautua tuo Suomen päätös lähteä kisoihin kahdellatoista hyökkääjällä. Toivottavasti Kupari kuntoutuu nyt mahdollisimman nopeasti, mutta nouseekohan Honka sitten hyökkääjäksi, jos Kupari joutuu jättämään otteluita välistä? Jos halutaan mennä mahdollisimman vähäisillä muutoksilla, niin itse nostaisin Saarelan "ykkösketjun" keskelle ja laittaisin Hongan tuohon Petmanin ketjuun hyökkääjäksi.

Itse veikkaan tylsästi niin, että ketjut laitetaan kokonaan uusiksi ja pyöritetään rotaatiota 11 hyökkääjällä siten, että kolme ketjua ja kaksi ylimääräistä, jotka käyvät pelaamassa vaihtoja siellä ja täällä tarpeen mukaan. Kärkipelaajien kuorma kasvaa, mutta kyllä nuoret jaksavat. Ensimmäisen ottelun perusteella on kylläkin vaikea arvioida ketkä hyökkääjistä jäisivät "ylimääräisiksi", koska peluutus oli jopa erikoisen tasaista. Suomen paras hyökkääjä Puistola pelasi vähiten(!) eli 11:21 ja Petman pelasi eniten 18:13. Viimeksi mainittu on epäilemättä valmennuksen luottomies ja etenkin alivoimissa isossa roolissa, mutta hyökkäysvastuuta en laittaisi hänen harteilleen enkä nostaisi Petmania ykkösen keskelle Maccellin ja jonkun kanssa. Toisaalta, vaihtoehdot ovat vähissä.
 

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim, Raahe-Kiekko, PattU, Lippo

PäätyynAsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Täysin käsittämätön valinta lähteä pelaamaan tuota koohotuslätkää. Varsinkin nyt kun hyökkäysmateriaali on melkoisen ohkainen, niin on ihan itsemurha lähteä pelaamaan näitä kärkimaita vastaan tuolla tavalla.

No oltiin koohotuslätkällä jo melko lähellä Ruotsin U20WJC:n alkulohkon otteluiden huiman voittoputken katkaisemisessa.

Sata kertaa sadasta mielummin Helmisen koohotusta kuin Rautakorven millimetrin tarkkaa jääshakkia, jolla tehtiin varmaan nopeusennätys oman joukkueen peli-ilon tappamisessa.

Mielenkiintoista luettavaa, kuinka paljon Raipe saa lokaa niskaan tuloksellisesti vakuuttavan avausottelun jälkeenkin.
Mikään verbaliikan mestari mies ei tietenkään ole, mutta ei se ainakaan itseäni kiinnosta niin kauan, kun tuloksissa ei alisuoriteta.

Kuparin menettäminen mahdollisesti kauemmaksi aikaa toki velvoittaa menestymisen kannalta sitä, että pelitapaa olisi syytä kiristää inan puolustusvoittoisemmaksi.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Turnauksen avausottelu on aina avausottelu ja Suomi on näyttänyt myös sen ettei alkulohko määritä kaikkea. Yhteen voi kasvaa puolivälierässäkin. Se olisi kuitenkin hyvä muistaa etteivät tarinat aina toista itseään ja yhteen saisi hioutua aiemminkin. Avausottelussa oli taas iso panos, mutta Suomi ei ollut alkuunkaan riittävän määrätietoinen ja oikealla tavalla nöyrä. Annunen sai homman näyttämään siedettävältä.

Annunen oli tosiaankin ainoa joka tuntui omaavan riittävästi nöyryyttä ja asennetta. Alusta saakka helvetin skarpin ja samalla rauhallisen oloinen. Voittomaali sai omasta puolestani olla vaikka keskisormen näyttö Annuselta kenttäpelaajille. Kenttäpelaajat eivät todellakaan ansainnut Annusta.

Jatkossa sitten itsestään liikoja luulevat liigajonnet voisivat ottaa Annusesta mallia kun asennoidutaan. Thomsonista näki jo alun 5-3 -tilanteessa että nyt on kapteeniksi valittu liigajunnustara tullut näyttämään räkänokille. Kudit pitkin seiniä ja vähemmän yllättäen lähes koko peli meni kapteenilta reisilleen. Vai väittääkö joku kirkkain silmin että tuossa on Thomsonin taso? Samalla tarjottava runtua Hongalle ja Heinolalle. On se nyt perkele ettei tuo Honka löydä tasaista ja vahvaa tekemistä. Heinolan kuuluu myös olla aivan jotain muuta kuin massaan katoava hangaroundaaja kera parin väläytyksen.

Hyökkääjistä Kupari oli ikävä kyllä juuri mitä odottaa saattoi ja loukkaantumiseen johtanut tilanne vain alleviivasi asiaa. Maccelli vaikutti myös luulevan liikoja itsestään, mutta ajoittain vaikutti tajuavan ettei näissä kekkereissä liigastarailu takaa mitään. Itse näkisin Rädyt isommassa roolissa vaikka tasaisuus joukkueen vahvin ase onkin Annusen jälkeen.

Pelillisiin asioihin on kerrankin hankala ottaa kantaa. Lähes täysin älyvapaata mielentilakiekkoa ja tasan päinvastaista mitä tuolla rosterilla pitäisi hieroa. Saa nähdä mikä Raipe Teamin punainen lanka on lopulta.

Turnaus kuitenkin avattu ja toivottavasti samalla on avattu tiettyjen pelaajien silmät. Eilen voitto oli otettavissa ja se toivottavasti vitutti. Ja nyt joukkue kanavoi tuon vahvuudeksi ja rupeaa pelaamaan joukkueena.
 
Viimeksi muokattu:

T.J.R

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Flyers
Leijonat.com sivusto kertoo, että Kuparin kisat ohi ja edessä kuukausien huili. Lähtenyt takaisin jo Losiin.
 

Lubeman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Anaheim Ducks
Viimeinen sammuttaa valot
 

Stirner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Che Guevara
Se oli sitten siinä. Suomella oli tälle tasolle kaksi erinomaista sentteriä etukäteen mutta alaketjuihin ei mitään tekijämiehiä. Eli Kupari + Lundellin tuli lähtökohtaisesti kantaa Suomen keskikaistoja kahdestaan.

No nyt ei oo kumpaakaan.
 

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim, Raahe-Kiekko, PattU, Lippo
No niin. Kolme sentteriä jäljellä. Siitä vielä yksi pois niin entistä pahemmassa liemessä ollaan.
 

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Mikä lie olikaan ajatuksena "vajaan" joukkueen nimeämisessä, se näyttää juuri nyt aiempaakin huonommalta ratkaisulta.

Eihän siellä mitään sateentekijöitä ollut saatavillakaan, mutta onhan tämä kuvio kokonaisuudessaan hyvin surullisella tavalla ivallinen. No, toivottavasti joukkue tuosta sisuuntuu. Viisikkopeli pitäisi tosiaan saada edes jonkinlaiseen kuosiin ja onhan tuossa puolustuksessa sen verran potentiaalia, että hyvällä taistelulla ja erittäin onnistuneella maalivahtipelillä on yksittäisissä matseissa mahdollisuus mihin vain (kuten aina), mutta helpoksi ei loukkaantumistilanne ja päävalmentajan viritelmät ole sitä tehneet.

Olen toki valmis kääntämään takkini ja uittamaan sen lähimmässä suihkulähteessä, mikäli Raipesta kuoriutuu hengenluonnin ja pelin organisoinnin messias ja Suomi taistelee itsensä finaaliin.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mikähän aivotus Raipella ollut, kun leimannut kolmen molarin ja kahdeksan pakin passit. Nyt vedetään 11 hyökkääjällä ja kolmella sentterillä. Tuosta vielä pari loukkia niin loput pelit kolmella kentällisellä.
 

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim, Raahe-Kiekko, PattU, Lippo
Mikähän aivotus Raipella ollut, kun leimannut kolmen molarin ja kahdeksan pakin passit. Nyt vedetään 11 hyökkääjällä ja kolmella sentterillä. Tuosta vielä pari loukkia niin loput pelit kolmella kentällisellä.
Ihan hyvin olisi riittänyt kaksi maalivahtia ja olisi jäänyt kenttäpelaajille yksi passi enemmän. Nyt se kostautui.
 

vilho

Jäsen
Senttereitä joukkueessa kyllä vielä riittää neljään ketjuun. Harkkamatseissa ja Ruotsia vastaan Saarela pelasi laidalla, mutta on pelannut koko kauden Ilveksessä sentterinä. Hyökkääjiä ei ole kuitenkaan täyttä kahtatoista kappaletta.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Noh, toistetaan mitä miehet teki keväällä. Eipä kukaan odottanut mitään silloinkaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös