Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

Suomen U20-maajoukkueen paras saavutus arvokisoissa?

Viestiketju osiossa 'Jääkiekkoaiheiset äänestykset' , aloittajana Ikävänkantaja, 06.01.2019 klo 17.05.

?

Suomen U20-maajoukkueen paras saavutus arvokisoissa?

Tämä äänestys sulkeutuu 24.03.2019 klo 17.05.
 1. MM 1987

  9,7%
 2. MM 1998

  2,8%
 3. MM 2014

  23,6%
 4. MM 2016

  30,6%
 5. MM 2019

  33,3%
 1. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue voitti tänään historian viidennen maailmanmestaruutensa Kanadassa pelatussa MM-turnauksessa.

  Mitä U20-maajoukkueen maailmanmestaruuksista pidät parhaimpana saavutuksena?


  1987: Runkosarjan voitto (Kanada ja Neuvostoliitto diskattiin)
  1998: Suomi-Venäjä 2-1 ja.
  2014: Suomi-Ruotsi 3-2 ja.
  2016: Suomi-Venäjä 4-3 ja.
  2019: Suomi-USA 3-2
   
 2. L. Paraske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Suomi
  Vaikea kysymys kyllä, koska onhan kaikilla mestaruuksilla ansionsa. Jos jotain pitää nyt valita, niin päädyn valitsemaan sen ensimmäisen.

  Ensimmäisen mestaruuden osalta itseäni vähän häiritsee, että sen yhteydessä aina korostetaan Suomen päätyneen mestariksi siksi, koska Kanada ja Neuvostoliitto hylättiin. Mestaruushan oli hyvin lähellä toteutumista myös ilman tuota joukkotappelua ja hylkäystä, sillä Kanadan olisi pitänyt voittaa N-liitto neljällä maalilla. Toki se johtikin tuossa keskeytyshetkellä 2. erän loppupuolella kahdella maalilla, mutta olisiko pystynyt tuplaamaan johtonsa kovaa Neuvostoliittoa vastaan. Vaikea sanoa, mutta ei se ainakaan päivänselvä juttu ollut. Suomeltahan tuo voitto oli äärimmäisen kova temppu ja ensimmäinen minkään ikäluokan maailmanmestaruus. Vastustajista Kanadan rosteri oli tutun kova (mm. Shanahan, Fleury, Turgeon sekä junnutähti Pat Elyniuk kera sensaatiomolari Jimmy Waiten) ja Neukuillakin mukana sellaiset nimet kuin Mogilny, Fedorov ja Konstantinov. Nämä vain esimerkkeinä.

  En ollut itse täyttänyt vielä yhdeksää vuotta kun tuo mestaruus Suomelle tuli, mutta muistan vieläkin kuinka hämmästynyt olin uutisista että Suomiko ihan oikeasti voitti.
   
 3. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Omasta mielestä kovin suoritus on kyllä tää 2019 mestaruus. Kuitenkin pienessä kaukalossa kaatui isäntämaa Kanada ja sitten vielä Jenkit.

  Kakkosena tulee toi 1987 mestaruus. En vielä seurannut lätkää tuolloin, mutta eka on aina eka. Vaikka Kanada ja Neuvostoliitto tossa diskattiin niin kai se mestaruus ois silti tullu koska Kanadan olisi pitänyt voittaa Neuvostoliitto suurinumeroisesti. Lisäksi toi taitaa olla ensimmäinen maailmanmestaruus jonka Leijonat millään tasolla on saavuttanut, joten sen merkitys suomilätkälle on suuri.

  Loput kolme mestaruutta onkin sitten suunilleen samalla viivalla. Ehkä "köykäsin" mestaruus on toi vuoden 2016 kun silloin oli niin kova jengi kasassa että homma meinas lähinnä kaatua maalivahtipeliin. Tosin toi 2016 on annetuista vaihtoehdoista se kaikista viihdyttävin mestaruus. Niitä matseja katsellessa oli sellainen fiilis että "nyt tulee kultaa" kuten myös oli kun katseli vuoden MM-95 kisoja ja Torionon Olympialaisia.
   
 4. Ralph Jäsen

  2000-luvulla selkeästi 2016. Nuo 2014 ja 2019 ovat olleet vähän tylsiä, kun Saros ja Luukkonen veivät jännityksen pois, mutta 2016 kultaa tuli ilman vastaavia kunnon yksilöitä. Se kertoo valmentaja Jalosesta ja joukkueesta paljon.
   
 5. MegaForce Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Itä-Helsingin Kiekko
  Lainaus:
  Mielestäni Suomi voitti 2016 hieman kotituomareidenkin avustuksella. Varsinkin Ruotsi-ottelussa kyseenalaisia jäähyjä vastustajalle. Lähinnä maalintekokilpailu Kanadaa sekä Venäjää vastaan olivat kovia suorituksia.
   
 6. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Lainaus:
  Myös Etelä-Afrikka diskattiin noista kisoista. Lisäksi 2016 ja 2019 -kisoissa Venäjän joukkueessa ei saanut olla Krimin tasavallan pelaajia.
   
 7. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
  Taidan olla vähemmistössä kun pidän 2014 kultaa hienoimpana saavutuksena. Suomi lähti ennakkoon paljon heikommalla materiaalilla turnaukseen kuin muut suurmaat, Barkov ja Määttä eivät päässeet NHL-velvoitteiden takia, ja kisoihin mukaan tulleet suurimmat tähdet Teräväinen ja Ristolainen olivat siihen mennessä vetäneet aika heikkoa kautta. Muista pelaajista ei kukaan ollut NHL:ssä ja kovin moni ei ollut SM-liigassakaan suuressa roolissa. Oikeastaan pääsy mitalipeleihin oli selkeästi odotuksien yläpuolella.

  Alkusarjan hyvä Venäjä-peli nosti hieman toiveita vaikka Ruotsia vastaan hävittiinkin. Sveitsiäkin vastaan meinasi käydä köpelösti, mutta se hoidettiin jotta lohkon 2. sija varmistui. Nousu Tsekkiä vastaan puolivälierässä 1-3 tappioasemasta 5-3 voittoon oli myös huima. Välierässä Suomi laittoi ennennäkemättömällä tavalla Kanadan poppoota kuonoon, sielläkin sellaisia pelaajia kuin Drouin, McDavid (joskin todella nuori), Dumba, Ekblad. Peli oli oikeastaan Suomelta erinomainen, joskin kaikissa pudotuspeleissä Saroksen piti päällään seisten torjua kiekkoja - siinäkin yksi turnauksen menestystarinoista, kun maalivahti jonka piti olla liian pieni maalivahdiksi, näytti osaamisensa ja vaikuttaa nyt NHL:n puolella vastoin odotuksia. Karri Kivi keräsi myös turnauksen aikana sympatiat, varsinkin ihmetellessään jokaista Suomen jäähyä yllättyneellä ilmeellä.

  Läpi turnauksen oli ilo seurata ykkösketjua ja erityisesti Teuvo Teräväisen dominointia, kun kapteeni nousi viimeistään koko kansan tietouteen. Huikea pelisilmä ja syöttökone, ja Saku Mäenalanen joka varattiin kierroksella "ynnämuut" latoi turnauksessa kahdeksan kaappia (yhden enemmän kuin muuan Patrik Laine sekä Auston Matthews) ja otti maalipörssin voiton. Ristolainen kasvoi turnauksen varrella ailahtelevasta ylimielisestä tähdestä joukkueen kantavaksi puolustajaksi sekä ratkaisumaalin tekijäksi.

  Jo välierässä Kanadaa vastaan Suomi oli ollut erittäin vahva ja joukkueella oli sellainen meininki, että päätyyn asti mennään. Finaalissa oli sitten vastassa rakas arkkivihollinen Ruotsi, ja paitsi maiden välinen vastakkainasettelu, sitä oli myös pelaajien osalta. Ruotsin Oscar Danskin piti olla kotiturnauksen paras maalivahti, Filip Forsbergin paras hyökkääjä ja pistemies. Ruotsi voittikin nimellisesti nuo tittelit, mutta jokainen finaalin katsonut tietää että Saros vei Danskia 100-0 samoin kuin Teräväinen Forsbergiä. Ruotsi pysyi pelissä mukana epäoikeudenmukaisten jäähyjen vuoksi, ja tästä tuomaritoiminnasta puhuttiinkin jälkikäteen. Ruotsin ylivoima oli kyllä turnauksen parasta. Tuomaritoiminta sai kuitenkin lopulta voiton maistumaan entistä paremmalta. Ristolainen ratkaisi yksilösuorituksella jatkoajalla voiton Suomelle aikamoisella tahtomaalilla. Lisäksi Teräväinen voitti turnauksen pistepörssin Forsbergin nenän edestä, kun Malmö hiljeni Ristolaisen jatkoaikaosumaan. Siellä oli jo ennen ottelua suunniteltu voittoparaatia kaupungin lävitse.

  Turnauksessa oli juurikin kaikki ne ainekset tuohon sykähdyttävään urheiluhetkeen: altavastaajan voitto, vaikeuksista voittoon, roistosta sankariksi, uusien tähtien nousu, ja lisäksi ihan tavallisten Mestis-jyrien huikea tahtovoitto NHL-uransa alkutaipaleella olevista tähdistä. Lisäksi turnaus katkaisi pitkän kahdeksan vuoden mitalittoman putken sekä 16 vuoden mestaruudettoman putken. Menestys oli pitkään karttanut Suomea, varsinkin 2007-2011 kun Suomi ei päässyt edes mitalipeleihin, ja edellisenä vuonna 2013 Suomi oli joutunut putoamissarjaan, kun jatkopeleihin pääsi ainoastaan kolme joukkuetta lohkosta. Koko mestaruus tuli puskista ja henkilöityi vahvasti Teuvo Teräväiseen, Rasmus Ristolaiseen, Juuse Sarokseen sekä Karri Kiveen. Lisäksi esille nousi joukkueen työmoraali ja sitoutuminen joukkuepeliin. Suomella ei ehkä ollut parhaita pelaajia turnauksessa, mutta paras joukkue.

  Vuodesta riippumatta MM-finaaleissa Suomen pelit ovat kyllä aina olleet viihdyttäviä, kun päättyvät yhden maalin marginaalilla joka kerta. Tämä 2014 on kuitenkin yllämainituista syistä oma suosikkini, vaikka kaikkihan näistä ovat suomalaisen urheilun suurjuhlaa.
   
  Ikävänkantaja tykkää tästä.