Suomen tennis 2021 (Emil, Otto, Henkka, Harri jne.)

  • 18 472
  • 102

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
. Ja Suomen 14-vuotiaiden maajoukkue edennyt ikäistensä joukkue-MM-kisojen puolivälieriin kahdeksan parhaan maan joukkoon.
Tuolta 07 ikäluokasta puskee varmasti 1-2 kpl kovan tason ammattilaispelaajaa viiden vuoden kuluessa.
Sen verran taitavia ovat erinomaisella pelikäsityksellä ja tavoitteet haastattelujen perusteella korkealla.

Saas nähdä esiintyykö Suomi myös junnujen Davis Cup finaaliturnauksessa 1-2 vuoden kuluessa. Luultavasti. Junnujen Davis Cup 16-vuotiaiden kisa.
 

Charwin

Jäsen
Joo, tuo -07 kolmikko on kyllä poikkeuksellisen kova. En muista vastaavaa Suomesta, että samasta ikäluokasta olisi kolme noin kovaa nuorukaista.

Tuo junnujen Davis Cup olisi kyllä upea juttu! Täysin realistista 2023, jos kehitys jatkuu!
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Joo, tuo -07 kolmikko on kyllä poikkeuksellisen kova. En muista vastaavaa Suomesta, että samasta ikäluokasta olisi kolme noin kovaa nuorukaista.

Tuo junnujen Davis Cup olisi kyllä upea juttu! Täysin realistista 2023, jos kehitys jatkuu!

Ei ole ollut vastaavaa tason laajuudelta.
1992 kaksikko Henri Laaksonen ja Micke Kontinen olivat kovia, joskin esim. Lagerbohm joulukuussa syntyneenä paljon kovempi kuin oli Micke samassa iässä.
Ja uskomatonta kyllä, Alopaeus myös vähintään samaa tasoa kuin oli Laaksonen 14-vuotiaana. Lisäksi 07 porukan Paldanius ei jää kauaksi ja Suomen 07 nelonen Salo (myös syntynyt joulukuussa) on yhtä hyvä kuin yleensä on Suomen 14-vuotiaiden ykköset ovat olleet keskimäärin.

2001 ikäluokan kolmikko U14 iässä Pohjola, Virtanen, Hietaranta oli tasokas, mutta lopulta Virtanen ainoa pro. Joskin 07 porukan ominaisuudet kokonaisuudessa aivan toista luokkaa kuin olivat Virtasta lukuunottamatta muilla 01 nimillä. Kaikilla on olemassa peli, jolla ei jäädä U14 huipuksi. Tottakai treenata pitää, mutta ominaisuudet on kunnossa.

Suomella voi olla sauman tynkää junnujen Davis Cupin finaaliturnaukseen jo ensi vuonna 2022, koska 06 ikäluokan Otso Martikainen on myös korkealla omassa ikäryhmässään, jopa top10 tasoa. Hän on ensi vuonna 16v ja sen lisäksi ensi vuonna Alopaeus 15v ja Lagerbohm 14v muodostanee U16 Euroopan Summer Cup joukkueen kesäkuussa 2022 jossa menestymällä voi edetä Davis Cupin maailman 16 parhaan maan joukkoon.
Ehkä paremmat mahdollisuudet 2023 kun tuo 07 ikäluokka pelaa 16vee kauttansa.
 

Charwin

Jäsen
Olipahan vauhtia eilisessä pelissä, eikä Ruusuvuori oikein pysynyt mukana. Sinner piti yllä valtavaa tempoa, ja Emil roikkui mukana minkä pystyi. Erittäin viihdyttävä peli ja ei Emil huonosti pelannut. Tuntui että Emil oli jatkuvasti puoliaskelta perässä. Ruusuvuori ja Sinner ovat hyvin samantyyppisiä pelaajia, siksi Emilin voi olla jatkossakin vaikea löytää aseita Sinnerin kaatamiseen.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Suomalaispari Kontinen/Heliövaara US Openin nelinpelissä syyskuun alussa.
Täytyy sanoa henk.koht mielipide. Kiinnostus nousee uusiin sfääreihin kun parina täysi suomalaistiimi, verrattuna siihen kun yleensä pelaavat ulkomaalaisen kanssa.

Pitkä tie on kuljettu siitä, kun tuo kaksikko junioreina vuonna 2007 etenivät Helsingin Talin 50 000 dollarin ATP-haastajakisan nelinpelin finaaliin. Kontinen oli silloin vasta 17v ja Heliövaara 18v. Niitä matseja tuli kentän laidalla katsottua 14 vuotta sitten. Ja nyt vihdoin viimein pelaavat parina miesten GS-dubbelissa, kun ikää 31v ja 32v.

Se oli muuten poikkeuksellisen kova teko junnuna tuolta kaksikolta. Vastaisi tänä vuonna 2004 ja 2003-syntyneeen kaksikon etenemistä 50 000 dollarin dubbelifinaaliin. Tuon tason prokisoja kun seuraan, niin ei tuollaisia vaan tapahdu dubbelissa että junnutiimi finaalissa.
Ei laisinkaan yllättävää että molemmat ATP-dubbelisteja. Kontinen toki nykyisin kaukana vuosien 2015-2017 tasosta. ATP1 ja 24 ATP-turnausvoittoa legendaosaston rajamailla globaalistikin katsottuna.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Jos oli massakausi Emillle huono niin sitä parempi on ollut Jenkkien Hard court-kausi. Hyviä voittoja, esim kaks kertaa Paire, Norrie, Bublik ja eilen Gasquet to name a few.

Tyypillistä monelle Emilin voitolle on omaan silmään näyttänyt, että Emilin pää ja fysiikka toimii vastustajaa paremmin. Tuossa kuumuudessa suomalainen jäämies näyttää oikein nauttivan kun kolmekymppiset piiputtaa. Eikä tuuleta turhia, tai kiukuttele. Itse arvostan tätä ominaisuutta kovin

Toivoa sopii, että nyt viikonloppuna tulisi se eka finaalipaikka, miksei turnausvoittokin. Ivashka on neljästä jäljellä olevista ainoa, jolle E on hävinnyt. Taisi vielä hävitä ihan pystyyn mutta se oli massalla se. Ymerin E on voittanut kahdesti hyvällä pelillä tällä kaudella ja Tiafon suoraan kahdessa viime viikolla.

Myös US Open kaavio vaikuttaa ihan hyvältä vaikka on tässä vähän se pelko että on tän viikon jälkeen tankki tyhjä ja nälkäinen haastaja yllättää. Tosin yhtään ohipeliä ei ole vielä kovilla kentillä tällä kaudella tullut
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
No ei jäänyt siitä semistä mitään jossiteltavaa, Ivashka oli koko matsin edellä ja oli samanlainen fiilis kuin En tän kauden peleissä Sinneriä vastaan että ei vaan voi matsi Emille kääntyä. Ivashka pelasi kyllä älyttömän vahvaa tennistä ja ihme on, jollei noista pokaalia ensi yönä.

Eipä kyllä sen suurempaa syytä synkkyyteen, neljä hyvää voittoa laatupelaajista ja yksi päivä enemmän lepoa ennen US Openia.
 

Charwin

Jäsen
Mitenkäs kaizu Emilin syöttö kulki pelissä? Saiko ykkösellä tehoja?

Eipä kyllä sen suurempaa syytä synkkyyteen, neljä hyvää voittoa laatupelaajista ja yksi päivä enemmän lepoa ennen US Openia.

Näin tämä täytyy ilman muuta ajatella. Vaikkakin luulen että US Openissa ei vielä suurta menestystä ole tulossa, niin tuoreilla jaloilla siellä on mahdollista kuitenkin yllättää.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
No ei kyllä saanut kuin muutaman suoran pisteen vaikka ykkönen ihan hyvin ruutuun putosikin. Oli vaan todella vaikea lyödä Ivashkasta läpi ja ehkä E sitten yritti liian pienillä marginaaleilla. Itseähän hän on kommentoinut että oli itseltään huono peli - minusta se oli enemmän vastustajan hyvyyttä. Ymerhän ei voinut yhtään mitään finaalissa mutta tosin pelasi yhden huonoimman pelin jonka olen ATP-tasolla nähnyt.
 

Charwin

Jäsen
Ruusuvuori pelasi sangen laadukkaan ottelun ja eteni toiselle kierrokselle ilman suurempia vaikeuksia!

Seuraavaksi tuleekin mielenkiintoinen ottelu, kun vastaan asettuu Bautista-Agut. Sinänsä BA on juuri pahimpia vastustajia Emilille. Hän liikkuu hyvin, lyö varmasti, ei tarjoa paljoa avoimia kulmia, mutta osaa käyttää itse niitä todella hyvin. Kaiken lisäksi Kyrgiosia vastaan BA syötti todella laadukkaasti. Tämän varjolla voisi ennustaa Emilille todella tuskaista ottelua. Mutta toisaalta BA:n lyönti on aika optimaalinen Emillle. Peruslyönti ei tule kovin syvälle taakse ja pomppu ei ole turhan korkea, mikä tarjoaa Emilille mahdollisuuden pelata takarajan lähellä ja päästä eteenpäin tilanteen tullen. Tähän Zverevkin kaatui, kun ei saanut pidettyä Emiliä kaukana takarajasta.

Uskoisin kuitenkin että BA sen verran scouttaa Emilin peliä, että ymmärtää lyönnin pituuden merkityksen. Eri asia onnistuuko siinä sitten.
 

Charwin

Jäsen
Suomi kukisti näyttävästi Intian viikonlopun Davis Cupissa. Erityisesti Otto Virtasen onnistuminen lämmitti. Pelasi kyllä jäätävän hyvin kokenutta Intialaista vastaan, joka on kuitenkin ollut TOP100 pelaaja aiemmin. Se osoitti jälleen sen potentiaalin, mikä Otolla edelleen on. Mutta olisiko HS joka kirjoitti osuvasti, että pitäisi syttyä myös pelaamaan kaukana kotona, pienissä turnauksissa, ilman yleisöä. Tämä on niin totta! Ilman sitä, asiaa huipulle ei valitettavsti ole.

Suomi eteni nyt maailmanlohkon karsintaan, joka käydään maaliskuussa. Toivotaan kotiottelua jälleen!

Ruusuvuori pelaa tällä viikkolla Nur-Sultanissa ja kohtaa avaus kierroksella ranskalaisen Benjamin Bonzin. Bonzi on hurjassa vireessä, voittanut viimeiset kolme challengeria. Nämä ovat toki alemman tason turnauksia, mutta silti kovaa tekemistä.

Anastasia Kulikova on jatkanut hyviä otteitaan kokoajan kovemmissa turnauksissa ja pystynyt kaatamaan jo alle 200 rankingin naisia. Katselin viime viikolla hieman hänen pelejään, ja en oikein tiedä mitä niistä sanoisin. Syöttö ja liikkuminen on edelleen todella kaukana siitä, mitä vaadittaisiin lähelle TOP100 pääsemiseksi. Toisaalta, hyviä tuloksia on tullut niistä puutteista huolimatta. Väkisin tulee kuitenkin se tunne, että mikäli näitä ei saada parannettua, voi menestyksen kehitys pysähtyä pian.. Olen kyllä jälleen mieluusti väärässä tässä asiassa! :)
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Emil jatkaa hyviä esityksiään ja voitti tänään Nur-Sultanin ykkössijoitetun, Aslan Karatsevin, joka ei kyllä kauniisti sanottuna ihan parasta peliään esittänyt mutta eipä nyt turhaan oteta mitään Emililtä pois, voitti kuitenkin ATP 25 rankilla olevan pelaajan. On vaan kyllä valtava harmi, että seuraavaksi tulee taas Ivashka vastaan. Väittäisin, että ketä tahansa muuta kaaviossa jäljellä olevaa vastaan Emil olisi ennakkosuosikki. Tosi huono säkä oli kyllä tässä kaaviossa mutta hyvä, että pääsi kahdeksan joukkoon kun on vielä se viimevuoden semipaikka puollustettavana. ja eihän sille Ivashkalle kannata nyt etukäteen hävitä, edes kannattajan.

Toi Davis-cup on kyllä kova juttu ja kun nyt vielä satun asumaan noin 300 metrin päästä metro-areenaa niin helppo valinta meneekö paikalle. Katsotaan nyt ketä sieltä tulee vastaan, voihan se olla että jos tulisi joku ihan kassamagneetti niin liitto etsisi vielä isomman areenan mahdolliselle kotipelille mutta Metrolta on kyllä ihan hyvä recordi ja siitä on vähän tulossa tennismaajoukkueen kotihalli, mikä kelpaa mulle hyvin.
 

Charwin

Jäsen
Karatsev oli kyllä kieltämättä aika vaisu tänään. Toisaalta Emil pelasi fiksusti, eikä päästänyt häntä hyödyntämään omia vahvuuksiaan, eli tempopeliä kulmista.

Mielenkiintoista nähdä nyt, millä taktiikalla Emil lähtee tänään Ivashkaa vastaan. On selvää, että sinä takarajan päältä mättämisessä Ivashka on parempi. Olen aika varma, että tätä kohtaamista on mietitty ja suunniteltu miten Ivashkan peli murretaan. Jotenki voisi kuvitella Emilin vetäytyvän pelaamaan vähän kauemmas takarajasta ja pitämään hyvää kaarta pallossa. No kohta se nähdään.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Povaus. Otto Virtanen saavuttaa kaksinpelin top10 rankingin historian ensimmäisenä suomalaisena vuonna 2026 viiden vuoden kuluttua.

ATP top 10 vuonna 2026

1. Carlos Alcaraz (ESP) s.2003 (23v)
2. Stefanos Tsitsipas (GRE) s.1998 (28v)
3. Jannik Sinner (ITA) s.2001 (25v)
4. Holger Rune (DEN) s.2003 (23v)
5. Daniil Medvedev (RUS) s.1996 (30v)
6. Felix Auger-Aliassime (CAN) s.2000 (26v)
7. Lorenzo Musetti (ITA) s.2002 (24v)
8. Sebastian Korda (USA) s.2000 (26v)
9. Andrey Rublev (RUS) s.1997 (29v)
10. Otto Virtanen (FIN) s.2001 (25v)

Alexander Zverev loukkaantuu, kuten pitkillä pelaajilla tapana vanhemmiten. Emil Ruusuvuori tuolloin 27v ja voinee olla jossakin rankingvälillä 30-50.
Novak Djokovic tuolloin 39v ja siinä rajoilla on, että vieläkö pelaa viiden vuoden kuluttua, mutta jätin ulkopuolelle, niin sanoi mututuntuma.

Lisäksi mainittava Ranskan superlupaus Gabriel Debru s.21.12.2005 joka viiden vuoden kuluttua 20-21v voi kolkutella top10 joukkoa, mutta laitetaan ny Virtanen tuonne, kun kymppi joukkoon mahtuu vain kymmenen pelaajaa. :D

Kaivan tämän listan esille viiden vuoden kuluttua ja katson kuinka monta osui ja missä todellisuudessa tuolloin Virtanen on.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Saanko kysyä mihin perustuu väitteesi (tai povauksesi) että Otto Virtanen nousee top10 pelaajaksi? Luulin ensin että tuo ensimmäinen lauseesi oli huumoria, mutta olitkin tosissasi. Minä en itse henkilökohtaisesti näe Virtasen nouseva hädin tuskin edes top100 tasolle, korkeintaan voi tuurilla käydä 90-100 välillä pari kertaa. Lyö joo kovaa ja väläyttelee välillä hyviä pelejä, mutta niin tekee 500 muutakin pelaajaa. Virtasen epätasaisuus paistaa liikaa miksen usko itse hänen nousevan koskaan tuonne top100 puolelle.

Otto on lyöntiteknillisesti poikkeuskyky. Sen näki jo viisi vuotta sitten. Miinuspuoli tuo epätasaisuus, mutta siihen luotan että kasvaa henkisesti lähivuosina tasaisemmaksi suorittajaksi.
Syöttö-kåmmen yhdistelmä Otolla priimaa. Saa vauhtia palloon niin vaivattomasti, ettei tuollaisia pelaajia yksinkertaisesti näe pyörimässä parhaassa 25v iässä rankingvälillä 100-300. Ovat ATP-kiertueen pelaajia.
Saa olla totaalinen nestepää mikäli noilla lyönneillä ei kykene nousemaan kiertueelle.

Otolla on kyky pelata unelmaviikkoja. Se antaa mahdollisuuden mennä joskus isossa kisassa pitkälle. Tuskin tasaisuus koskaan vahvuus. Läpi uran häviää murskaluvuin silloin tällöin 1.kierroksella, mutta yhtälailla pelipäällä ollessaan kykenee menemään vaikka kuinka pitkälle.

Lisäksi tilastollisesti nykyinen taso on vastaava kuin missä olivat 20-vuotiaina nimet Joachim Johansson, Hubert Hurkacz ja Aslan Karatsev. Lisäksi Matteo Berrettini oli huonompi 20v viisi vuotta sitten kuin Virtanen tällä hetkellä on.

Tilastot tukee seikkaa, että top10 taso on mahdollista vaikka 20-vuotiaana surffailee ties missä.
Joskin surffailut syytä päättyä aivan lähivuosina. Ensi vuonna top200 ja kahden vuoden päästä top100. Ellei seuraavan kahden vuoden aikana tapahdu suurta kehitysaskelta eteenpäin niin perun povaukseni top10 rankingista.
 

Charwin

Jäsen
Toivon vilpittömästi Keskiviivan ennustuksen toteutumiseen! :)

Oton potentiaalia ei käy kiistäminen. Tänä vuonna on myös hiljalleen tullut onnistumisia kisoissakin, ja aikaakin vielä on. Eli siinä mielessä kaikki kortit ovat vielä pelattavissa. MInulle kuitenkin alkaa hiljalleen tulla liikaa kysymyksiä mieleen. Oton liikkuminen on edelleen kaukana edes challenger tasosta. Vaikka sinänsä hän on erittäin hyvässä kunnossa olevan näköinen, voiman tuotto aivan loistavalla tasolla, niin liikkuminen tuntuu menevän kokoajan käsijarru päällä.

Tasaista suorittajaa ei hänestä varmasti koskaan tule, mutta saako edes riittävästi tasaisuutta? Isän ja broidin puolelta, geenit eivät ole hirmuisen suosiollisia. Ja etenkin se tasaisuus ja laadukkuus pitäisi pystyä pitämään treenikausilla. Tuleeko silloin kuinka paljon "ohi" treenejä?

Mutta aikaa tosiaan on vielä ja kaikki mahdollista, toivon olevani turha pessimisti..
 

Charwin

Jäsen
Viime viikolla Pajulahdessa pelattiin G5 luokan ITF juniorturnaus. Kyseessä siis alin taso, mitä ITF järjestää.

Turnaus osoitti hieman huolestuttavia merkkejä junioriemme tasosta tällä hetkellä. Parhaaseen suoritukseen ylsi tytöissä Marissa Minetti joka eteni aina semeihin asti. Ihan kelpo suoritus.

Muutoin olikin vaisumpaa. Sekä tytöissä että pojissa, karsinnoista ei edennyt kukaan läpi. Poikien pääsarjassa kukaan ei edennyt toista kierrosta pidemmälle. Tytöissä Minetti ainoa joka pääsi toisesta kierroksesta eteenpäin.

Voidaan toki sanoa, että ehkä ihan kaikki parhaista ei ollut paikalla. Se on totta, mutta nyt kyseessä siis itf:n heikoimman tasoiset skabat. Pistää hieman miettimään missä mennään.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Voidaan toki sanoa, että ehkä ihan kaikki parhaista ei ollut paikalla. Se on totta, mutta nyt kyseessä siis itf:n heikoimman tasoiset skabat. Pistää hieman miettimään missä mennään.

Sieltä puuttui tämä lahjakkaampi 14-vuotisten ikäluokka, jotka tosin on näihin U18 kisoihin vielä aika pieniä poikia. Edellisellä viikolla Tampereella G4 kisoissa 14-v Oskari Paldanius eteni kvartseihin asti jossa hävisi 17-vuotiaalle ruotsalaiselle. Tuossa ikäluokassa on vielä Felix Alopaeus ja Linus Lagerbohm ja vuotta vanhemmissa Otso Martikainen, joista kukaan ei ollut paikalla.

Nuo alimman tason kisat ovat sellaisia, että jos niitä tahkoaa vielä 17-vuotiaana on usein jo tippunut "menestysjunasta" jos sille ei ole jotain erityistä syytä kuten loukkaantumiset tai vaikka se, että ei ole ollut varaa kiertää kisoja.
 

Charwin

Jäsen
Sieltä puuttui tämä lahjakkaampi 14-vuotisten ikäluokka, jotka tosin on näihin U18 kisoihin vielä aika pieniä poikia. Edellisellä viikolla Tampereella G4 kisoissa 14-v Oskari Paldanius eteni kvartseihin asti jossa hävisi 17-vuotiaalle ruotsalaiselle. Tuossa ikäluokassa on vielä Felix Alopaeus ja Linus Lagerbohm ja vuotta vanhemmissa Otso Martikainen, joista kukaan ei ollut paikalla.

Nuo alimman tason kisat ovat sellaisia, että jos niitä tahkoaa vielä 17-vuotiaana on usein jo tippunut "menestysjunasta" jos sille ei ole jotain erityistä syytä kuten loukkaantumiset tai vaikka se, että ei ole ollut varaa kiertää kisoja.

Otso puuttui, mutta 07 ikäluokan kolmikko oli mukana. Osku otti yhden voiton.

Kuitenkin pointti oli pohtia junioreidemme yleistä tasoa. Näiden neljän mahdollisuudet ovat kiistattomat. Mutta mitä tapahtuu niiden takana? Marraskuussa pajulahden halleissa pelattavissa otteluissa pitäisi olosuhteiden olevan meidän puolella, mutta niin vain suurin osa suomalaisten voitoista tuli toisia suomalaisia vastaan. Totta kai, eniten kaaviossa oli suomalaisia, mikä selittää osan tästä.

Kuitenkin alle 18-vuotiaissa meidän taso ei oikein kestä vertailua kansainvälisen tason kanssa. Tästä päästään siihen kysymykseen, että kuinka laadukasta meidän junioreiden valmennus todellisuudessa on, kun kansainvälisen tason junnuja ei tule säännöllisesti, vaan enemmänkin sattuman kautta. Nyt näiden edellä mainitun nelikon tapaukset luovat helposti virheellisen kuvan siitä että tilanne on hyvä.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tästä päästään siihen kysymykseen, että kuinka laadukasta meidän junioreiden valmennus todellisuudessa on, kun kansainvälisen tason junnuja ei tule säännöllisesti, vaan enemmänkin sattuman kautta.

Suomi on niin pieni tennismaa, että ei meillä joka ikäluokkaan satu kansainvälisen tason lahjakkuuksia. Pitää olla tyytyväinen, että edes silloin tällöin. Ei tuolla junnulistoilla edes Ruotsi pärjää juuri sen paremmin ja se on sentään perinteinen tennismaa. Tennis Europen top-200 listalla ruotsalaisia on 3 (paras 83.) , suomalaisia 4. (paras 102.).
 

Charwin

Jäsen
Suomi on niin pieni tennismaa, että ei meillä joka ikäluokkaan satu kansainvälisen tason lahjakkuuksia. Pitää olla tyytyväinen, että edes silloin tällöin.

Niin, tähän on helppo vedota. Mutta miksi olemme niin pieni? pk-seudun seuroille on pelaajia enemmän tulossa, kun on tarjota paikkoja. Kenttäpula suurimpana syynä, miksei ole mahdollista tarjota enempää. Ja tämä samainen kenttäpula ajaa meidät myös siihen , että niille jolla tähtäin on korkealla, ei saada riittävästi tunteja kentällä.

Ja mitä tulee tuohon TE-rankingiin, niin nuo neljä on juuri ne samat neljä, josta on puhuttu aiemmin. :) Ja kun mennään 18-v itf rankingiin, niin ensimmäinen suomalainen on sijalla 445. Noilta sijoilta on todella pitkä matka hypätä aikuisten peleihin. Ja miksi tarvitsemme enemmän kansainvälisen tason pelaajia jo junnuina? Jotta saadaan kotimaassa riittävän kovia matseja ja treenejä, myös oman ikäisten kanssa.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Povaus. Otto Virtanen saavuttaa kaksinpelin top10 rankingin historian ensimmäisenä suomalaisena vuonna 2026 viiden vuoden kuluttua.

Tuo Virtasen "maailmanluokan kämmen" on kyllä sellainen lottokone, että koskaan ei tiedä mitä sieltä tulee. Virtanen pärjää mitenkuten tuolla ITF/Challenger tasolla kun malttaa pitää sen kämmenlyöntinsä kurissa ja tuuppaa vaan rauhassa. Sitten kun Otto alkaa yrittää lyödä yhtään isommin niin pallot karkailevat pitkin seiniä. Se ehkä voi näyttää hermokontrollin puutteesta johtuvalta hervottomalta lätkimiseltä mutta oikeasti se on enemmän teknistä puutetta itse lyönnissä kuin mitään pään pettämistä. Ehkä tuon kovalla harjoituksella voisi saada kuntoon mutta löytyykö kärsivällisyyttä ja motivaatiota tehdä tarvittava työmäärä. Kovasti ei ole kehitystä näkynyt.

Nurmikentillä voi vielä pärjätä hienosti pelkän kovan syötön varassa. Se on nyt ihan komealla tasolla.
 

Enjoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ketju on vuoden vanha, mutta laitetaan silti tänne. Kuka takoisi Virtasen Oton päähän hieman järkeä? Luulisi, että olisi jo huomannut, ettei pelkkä lahjakkuus vie kovin pitkälle (kun ei kuitenkaan ihan Kyrgiosin tason lahjakkuudesta puhuta). Virtanen pelaa tällä hetkellä Tshekin Challengerin toisella kierroksella ATP150 Guinardia vastaan, ja on ottelussa selvästi parempi pelaaja. Voitti ensimmäisen erän helposti 6-2. Toiseen erään Virtanen ilmeistyi yhtäkkiä samanlaisella asenteella, jolla Benoit Paire on pelannut viimeiset kaksi vuotta. Todella vastenmielistä katsottavaa, kun pelaaja näyttää siltä, että haluaisi olla missä tahansa muualla kuin tenniskentällä, ja tekee kaikkensa, jotta häviäisi erän mahdollisimman nopeasti. Nyt odotellaan mielenkiinnolla kolmannen erän alkua ja sitä, millainen Otto siihen erään kentälle ilmestyy.

e. Kolmas erä olikin sitten kovaa vääntöä, josta Otto hienosti selvisi voittajana ulos.
 
Viimeksi muokattu:

ZapBis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tepsukka, Junaittid
Otto Virtasen upealle viikolle jatkoa ja paikka Bergamon Challenger -turnauksen finaaliin.

Matkan varrella kaatunut nyt jo muun muassa Antoine Bellier, Dominic Stricker ja Nuno Borges. Otto ollut käytännössä jokaisessa pelissä ennakkoon altavastaaja, mutta niin vain on raapinut kuusi voittoa putkeen.

Finaalissa vastaan asettuu saksalaispelaaja Jan-Lennard Struff.

Uskon edelleen, että Otto on tulevaisuudessa kovempi pelaaja kuin Emil. Tätä näkemystä tuskin moni allekirjoittaa, mutta katsellaan noin viiden vuoden päästä uusiksi. ;)
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Otto Virtasen upealle viikolle jatkoa ja paikka Bergamon Challenger -turnauksen finaaliin.

Matkan varrella kaatunut nyt jo muun muassa Antoine Bellier, Dominic Stricker ja Nuno Borges. Otto ollut käytännössä jokaisessa pelissä ennakkoon altavastaaja, mutta niin vain on raapinut kuusi voittoa putkeen.

Finaalissa vastaan asettuu saksalaispelaaja Jan-Lennard Struff.

Uskon edelleen, että Otto on tulevaisuudessa kovempi pelaaja kuin Emil. Tätä näkemystä tuskin moni allekirjoittaa, mutta katsellaan noin viiden vuoden päästä uusiksi. ;)
Eikös tuo nyt nouse kirkkaasti jo 200 sakkiin vaikka häviäisi finaalin? Hyvä!

Syöttö on ainakin parempi kuin Ruusulla. Sen varaan on hyvä rakentaa ja kehittää muuta peliä.

Live ranking 221 joten ei kyllä nousekkaan ilman voittoa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös