Suomen tennis 2020 (Ruusuvuori, Kontinen etc)

  • 17 997
  • 92

Enjoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mistä Enjoy katsoit matsia? AInakaan tennis TV sitä ei näyttänyt.

En osaa noista ATP pisteistä sanoa mutta toivottavasti Ruusuvuoren kuuppa kestää näitä tappioita joissa ainakin pointtrakkerin perusteella oli homma hyvin omissa käsissä. Kaksissa karsinnoissa peräkkäin, Rotterdamissa 7-5 kolmas erä, eilen 8-6 kolmannen tie-brake ja nyt lucky loserina Pospisilta dunkkuun vaikka mahdollisuuksia taisi tosiaan olla yllätykseen. Tuntuu että koko ajan on lähellä mutta ei sitten kuitenkaan.
Katsoin Unibetin kautta. Vaatii rekisteröitymisen ja rahaa pelitilillä. Pieneltä näytöltä joutuu tihrustamaan, kun ainakaan itse en saanut matsia koko näytölle kännykällä enkä läppärillä.

Ja samaa täytyy toivoa, nyt on tosiaan useampia tasaisia matseja hävinnyt. Tänäänkin esimerkiksi ensimmäisen erän tie breakissa 6-6 tilanteessa helppo virhe smashissa toi vastustajalle eräpallon, joka sekin päättyi Ruusuvuoren helppoon virheeseen. Toisessa erässä vaikutti siltä, ettei Ruusuvuori enää itsekään uskonut kykenevänsä nousemaan voittoon.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Muutama sana laajemmin Suomen tenniksen tulevaisuudesta. Miehien puolella.

Ikäluokittain kaksinpelissä.
1997 Patrik Niklas-Salminen voitti eilen Kanadassa CH-kisassa ATP114 Soedan (ennätys ATP47). Jatkaa 3.kierrokselle. Oli armotonta syöttötykitystä.

1999 Emil Ruusuvuori tekee siis ATP-läpimurtonsa hetkellä minä hyvänsä. Oottakaa vaan kesäkuun ruohokisoja. Emilin peli sopii ruoholle kuin nenä päähän.
Seuraavaksi Dubain ATP500 karsinta viikonloppuna. Paluu ulkokentille.

2001 Otto Virtanen pelasi viime viikolla 25K kvartsissa Kazakstanissa. Voitti CH-tason Chungin. Otto syötti kolmeen otteluun 60 ässää. Pelaa myös tällä viikolla samassa paikassa ja huomenna Suomen aikaa klo 09 vastassa Yevsesev ATP356.

2002 Aleksi Löfman on Suomen tennishistorian ensimmäinen kaksimetrinen. Täyttää tällä viikolla 18v. Katselin tänään Kaarinassa kv-junnukisassa kun Löfman syötti 210 km/h ässiä liukuhihnalta. Ruotsalainen vastustaja hymyili epätoivoisesti katsomoon. Löfman voitti 6-1, 6-1. Tämä on Suomen toivoista ehkä suurin jokeri. Raamit on. Nykyisin 198 cm on varsin yleinen mitta nuorilla huipulla ja Löfman ilmoitettu 199 cm viime vuonna 17-vuotiaana.

Näiden jälkeen näyttää kykyjä nousevan kuin sieniä sateella. 2006-syntynyt 14v Otso Martikainen voitti U14 MM-kisoissa jenkkien kakkospelaajan. Katsoin matsin. Lisäksi voitti Venäjän ykkösen käsittämättömästi 6-0,6-1 ja Ranskan ykkösen 6-2, 6-1. Jne.
Katsoin Kaarinassa Otson peliä tänään kolme vuotta vanhempaa 17v portugalilaista vastaan. Hyvin 14v pysyi kyydissä mukana vaikka hävisi suht niukasti. Martikainen pelaa myös jääkiekkoa HIFK:ssa ja oli vuodenvaihteessa pelaamassa kv-jääkiekkoa Kanadassa ja sen jälkeen U14 MM-tenniksessä Ranskassa esiintyi edukseen. Erään artikkelin mukaan tekee lajivalinnan seuraavan vuoden aikana.

Lisäksi mainittava että Suomella on 2007-ikäluokan 13-vuotiaissa kolme pelaajaa ikäluokan top20 huitteissa. Ikäluokan maajoukkuekisoissa Suomi ollut Euroopan parhaita ja esim. Venäjä kaadettu laajuuden turvin.

Hyvältä vaikuttaa.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Ruusuvuori näemmä saanut VO:n Dubain karsinnassa voitettuaan ensimmäisen erän 7-5 oltuaan jo 2-5 tappiolla tuplabreikillä eli varmaankin jotain kremppaa vastustajalla.

Huomenna olis sitten kolmas karsinnan finaali putkeen, kaksi edellistä erittäin niukkoja tappioita joten nyt olisi voiton aika. Vastassa joku Etelä-Afrikkalainen jolla pikkaisen parempi rankki.

Otin tennis TVn noin kuukausi sitten ja vaikka aika paljon olen tennistä aina seurannut niin nyt vasta alkaa valjeta miten äärimmäisen kovia ja tasaisia noi 250 ja 500 kisatkin ovat. Kovien kavereiden hommia, niin fyysisesti kuin henkisesti
 

TrafficIsland

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lloyd Harris näköjään vastustajana. Muistaakseni kaveri vei Federeriltä erän jossain Grand Slamissä, eli ei ihan turha kaveri hänkään.

Nyt olisi voitolla hyvä (eli fifty-sixty) sauma saada myös pääsarjakaaviossa erittäin herkullinen vastustaja, eli Ruusuvuoren takana rankingissa majileva Prajnesh Gunneswaran tai loukkaantumisista toipunut Yen-Hsun Lu, joka pääsee pääsarjaan vain aiemman rankingin perusteella. Karsinnasta läpipääsy + 2. kierroksen paikka toisi jo ison kasan ATP-pisteitä ja aika moneen kisaan pääsisi sen jälkeen heittämällä suoraan ilman karsintaa.

Mutta joo, otetaan matsi kerrallaan. Hienoa ylipäänsä, että Emil on jo ATP-tasolle breikkaamisen kynnyksellä!
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Emilin Dubain huomisen vastustaja 22v Lloyd Harris pelasi tammikuussa Adelaiden ATP-kisan finaalissa. Pelaa isoa tennistä, mutta sellainen on/off-tyyppi.
Ruusuvuori on hyvä kovan lyönnin kontraaja ja voi hyvänä päivänään hyydyttää tuollaisen suoralyöntisen vastustajan. Kikkailijatuuppari olisi Emilille pahempi mielestäni.

Otto Virtanen 18v edennyt Kazakstanin 25.000 dollarin kisan finaaliin. Nyt lähti ATP-ranking kovaan nousuun. Erikoinen vastustaja finaalissa. Japanin 20v Yuta Shimizu ATP344. Erikoisuus? Mitta 163 cm. Tämän hetken lyhin propelaaja. Pisin on puolestaan Reilly Opelka, josta tiedot vaihtelee välillä 211-213. Elikä lyhimmän ja pisimmän ero puoli metriä. Ottokin lähes 30 cm pidempi kuin finaalivastustajansa. Mutta on nuo lyhyet japsit sellaisia takakenttäsähköjäniksiä, että tarkkana saa olla. Luulisi kuitenkin että japsi tippuu kyydistä pois Oton ison pelin edessä. Voittajalle 20 ATP-pistettä. Tuo lukema on yksittäisenä saavutuksena 2001-ikäluokassa top5 tasoa.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Ruusuvuori jäi ripulin vuoksi pois Meksikon maaottelusta, mutta keskittyy jo täysillä ensi viikolla alkaviin Indian Wellsin ATP1000 Mastersin karsintoihin. Emil on sijoitettu karsinnoissa.

Davis Cup alkaa perjantaina. Suomelta pelaavat kaksinpeliä 18v Otto Virtanen ja 23v Patrik Niklas-Salminen.
Nelinpelissä kolmekymppiset Henri Kontinen ja Harri Heliövaara.

Tennisliiton sivuilla Jarkko Niemisen videohaastatteluja. Ottelussa käytetään korkean ilmanalan vuoksi paineettomia pehmopalloja. Lähes samanlaisia joilla 5-6-vuotiaat aloittaa lajiharrastuksensa. Kun palloa puristaa, niin saa sormet painettua syvälle.
Normaalisti pelaajat merenpinnalla valittaa vähänkin fletkuista palloista, mutta tuolla ei voi sitä tehdä.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Historian nuorimmat Suomen miesten maajoukkueen panoksellisen DC kaksinpeliottelun voittaneet pelaajat.

17v 3kk Henri Laaksonen (2009)
17v 6kk Olli Rahnasto (1983)
18v 1kk Henri Kontinen (2008)
18v 4kk Aki Rahunen (1990)
18v 8kk Otto Virtanen (2020)
18v 10kk Emil Ruusuvuori (2018)
19v 2kk Jarkko Nieminen (2000)
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Siellä olis Ruusuvuori tänään Cincinnatin karsinnan vikalla rundilla, matsi alkaa kai noin klo 20. Olisko mitään hajua jos karsintaa pystyisi jostain katsomaan? Tennis TV kun ei karsintoja näytä.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Siellä olis Ruusuvuori tänään Cincinnatin karsinnan vikalla rundilla, matsi alkaa kai noin klo 20. Olisko mitään hajua jos karsintaa pystyisi jostain katsomaan? Tennis TV kun ei karsintoja näytä.

Veikaus-tv tai Unibet on näitä näyttänyt. Ruusuvuori nyt ensimmäisessä erässä murron verran edellä.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Joo, Veikkaus TV:ltä tuli ja katsoin. Ruusuvuori siis voitti kun vastustaja loukkaantui tokassa erässä Ruusuvuoren voitettua ekan. Vähän kurja tapa voittaa mutta parempi kyllä voitti. Hyvältä näytti Ruusuvuoren peli ja kiva katsoa kuka tulee seuraavaksi vastaan.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Emil löi itsensä New Yorkin tonnin mastersissa toiselle kierrokselle kaataen USA:n Sebastian Kordan erin 2-1 (7-6, 4-6, ja 7-5). Toisella kierroksella vastaan asettuu maailmanlistalla sijalla 8 oleva Italian Matteo Berrettini.

On se vaan hienoa että meillä löytyy edelleen myös kaksinpelissä tämän tason seppä mitä Ruusuvuori on. Go Emil!
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sehän on Ruusuvuori kohta ATP-rankingissa 100 parhaan joukossa ja nyt sitten seuraavaksi kärkisijoilla olevaa italialaista laulukuoroon.

Hieno homma.
 

Fordél

Jäsen
Hieno suoritus Ruusuvuorelta. Toki eilinen vastus "pitikin" lyödä ATP-sijoituksen perusteella. Seuraava vastus onkin ihan eri tasolta ja haaste on todella kova, mutta tässä on hyvä mittari Ruusuvuorelle, missä mennään TOP10 pelaajaan nähden. Toivotaan tasaista matsia.
 
Viimeksi muokattu:

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Ruusuvuoresta on kyllä kuoriutunut Jarkon manttelinperijä. Kovia iskijöitä tuolla Nykissä on koronasta huolimatta ja kovia päänahkoja kaikki pääsarjassa. Berrettini taitaa olla vaan liian iso pala kakkua mutta toivotaan parasta. Hyvässä vireessä Emil kyllä on ja toivottavasti sama jatkuu.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Maailmanlistalla sadannen ja top10 pelaajan välinen ero on melko marginaalinen. Mikäli esim. lyöntitaidoista puhutaan. Vain top4 erottuu siltä osin. Rutiini kuitenkin voi tehdä eroa, varsinkin pitkässä juoksussa. Yksittäisessä ottelussa käytännössä et eroa havaitse.
Sekin kertoo jotain, että 1996 syntynyt Berrettini oli kolme vuotta sitten huonommin rankattu 21-vuotiaana kuin mitä tällä hetkellä on 1999 syntynyt 21v Ruusuvuori. Berrettini tahkosi tuossa iässä vielä pääosin CH-tason turnauksia ja kehittyi top10 nimeksi vasta viime vuonna 23-vuotiaana. Nousi ATP-nimeksi 22v ja Ruusuvuori tekee saman vuotta nuorempana.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
VeikkausTV näköjään näytää Berrettinin ja Ruusuvuoren kohtaamisen illalla. Alkamisajaksi merkattu 22.00 täkäläisittäin mutta eihän noista koskaan tiedä jos muut matsit venyy.

Pakkohan tuo on väijyä kun vielä huominen mukavasti vapaata.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
VeikkausTV näköjään näytää Berrettinin ja Ruusuvuoren kohtaamisen illalla. Alkamisajaksi merkattu 22.00 täkäläisittäin mutta eihän noista koskaan tiedä jos muut matsit venyy.

On neljäs peli kentällä, eli tuskin paljon ennen puolta yötä pääsee alkamaan kun pelit alkavat Suomen aikaa kello 18.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Ruusuvuori kaatoi niissä karsinnoissa kaksi reilusti top100 pelajaa, kuten myös Korda. Korda itse on n. 200. Jännä nähdä, miten pärjää top10 pelaajaa vastaan.
 

Fordél

Jäsen
Matsia en nähnyt, mutta ilmeisen tasanen kamppailu?

Häviöstä huolimatta teki varmasti hyvää Ruusuvuoren itseluottamukselle, kun näki, että pystyy voittamaan TOP10-pelaajan. Samalla Ruusuvuori nousi sijalle 100 maailmanlistalla.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Pääseekö Ruusuvuori suoraan US openin pääsarjaan vai joutuuko karsimaan?
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pääseekö Ruusuvuori suoraan US openin pääsarjaan vai joutuuko karsimaan?

Pääsee suoraan. Mikä onkin hyvä siinä mielessä, että tänä vuonna ei karsintoja järjestetä. Normivuonna jos olisi karsinnat järjestetty eikä olisi ollut normaalia enempää poisjääntejä niin olisi voinut olla siinä kintaalla.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Matsia en nähnyt, mutta ilmeisen tasanen kamppailu?
Näin voisi sanoa. Pitkään näytti kuitenkin siltä, että Berrettini laskettelee helppoon voittoon. Vasta toisen erän lopulla Ruusuvuori pääsi tosissaan peliin mukaan, ja oli jopa lähellä, ettei olisi voittanut.

Itsellä ei ollut suurempia odotuksia ennen ottelua. Tämä johtui pääosin siitä, että Ruusuvuori pelasi jo eilen raskaan matsiin, ja nyt sitten heti seuraavana päivänä top-10 vastustaja. Siihen nähden esitykset olivat erinomaisia.

Avauserä alkoi hapuillen, ja Berrettini pääsi heti syöttöön kiinni. Murtokin tuli melko pian, ja sen jälkeen oli selvää, että italialainen laskettelee erävoittoon.

Toinen erä meni samoja latuja, joskin Ruusuvuori sai vähän otetta syöttöön. Murto tuli taas hyvissä ajoin italialaiselle. 5-4 40-30 -tilanteessa oli jo hauska hetki, kun Berrettini löi ykkösen ruutuun ja otti askelia vastustajaa kohden. Pallo hipaisi kuitenkin verkkonauhaa, ja kuten olettaa saattaa, peli kääntyi täysin sen jälkeen.

Toisen erän lopulta lähtien Ruusuvuori lisäsi aggressiivisuutta peliin, ja se toimi. Kolmas erä oli melko tasainen. Loppua kohden paine kuitenkin kasvoi, mikä johti 4-4-tilanteessa Berrettinin neljään murtopalloon. Näistä selvittyään Ruusuvuorella oli todellinen momentum, kun 5-5-tilanteessa Berrettinin syötti yski antaen breikkimahdollisuuden suomalaiselle. Palautus kuitenkin pitkäksi.

6-5-tilanteessa aloin tosissaan epäillä, että nyt murtuu. Ja niinhän siinä lopulta kävi. Ykkönen ei enää toiminut, ja kun joudut aloittamaan viisi kuudesta pallosta kakkossyötöllä, se useimmiten kostautuu.

Jos nyt jonkinlaisia johtopäätöksiä haluaa näiden kahden pelin perusteella tehdä, niin mielestäni Ruusuvuoren peli on hyvinkin lupaavalla tasolla. En pidä lainkaan mahdottomana, että hän nousisi lähelle Niemisen tasoa. Itse asiassa Ruusuvuori muistuttaa pelaajaprofiililta Niemistä: hyvä all-around -pelaaja, joka liikkuu sähäkästi ja pysyy hyvin ralleissa mukana. Palautus toimii myös.

Syöttö on mielestäni se heikko kohta, johon pitäisi saada lisää ruutia. Nyt ykkössyöttö johtaa helppoihin pisteisiin vain silloin, kun osuu viivan läheisyyteen. Ero vaikkapa Berrettiniin on selkeä. Sen sijaan peruspeli ja strateginen osaaminen on hyvällä tasolla. Pidän etenkin siitä, että Ruusuvuori onnistuu tiukoissa paikoissa tekemään harkittuja hyökkäyksiä kämmenpuolelta. Hyökkäyslyönnit toimivat lähes poikkeuksetta.

Innolla odotan, kuka tulee vastaan US openin avauskierroksella. Jos ei nyt ihan kärkihepat osu vastaan, on jonkinlaiset mahdollisuudet jatkoon. Syöttö pitää vain saada näillä kovilla kentillä kuntoon.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Antaa varmasti kivasti lisäpontta ja motivaatiota aina vaan ahnaammin jatkaa kovan duunin tekemistä ja huipun tavoittelemista, kun pääsee tuohon paikkaan missä Ruusuvuori nyt, eli mukavasti siinä hilkulla ja kärkipään tuntumassa nousujohteisesti ja huomaa että ihan kärkipään pelaajat myös voitettavissa.

Voisi kuvitella, että ei ainakaan motivaatio hiipumisen merkkejä osoita kun ura on tuossa pisteessä. Tottakai se duuni on kovaa, mutta varmasti tosiaan nyt sitä jaksaa painaa. Toivotaan, että niitä itseluottamusta ruokkivia turnauksia ja otteluvoittoja tulee, kun siitähän tuossa lajissa tasaisissa peleissä niin paljon on kiinni että uskaltaa pelata rohkeasti, ja siinä jos missä kova itseluottamus on paikallaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös