Suomen presidentinvaali 2024

  • 646 437
  • 6 695

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Hip keikkaa! Mediat ovat alkaneet jo pelata presidenttipeliä, koska kuten tiedämme, Sauli Niinistö ei seuraavissa vaaleissa voi asettua ehdolle. Niinistön molemmat vaalivoitot olivat läpihuutojuttuja, mutta nyt sellaista skenaariota ei ole näköpiirissä, koska monesta puolueesta löytyy potentiaalinen presidentti.

Aloitetaan tarkastelu Niinistön puolueesta, kokoomuksesta. Kokoomuksen tilanne on sikäli loistava, että heillä on riveissään Jan Vapaavuori, Alexander Stubb ja Jyrki Katainen. Kaikki vahvoja ehdokkaita, jotka olisivat lähellä toista kierrosta. Mutta kuka lähtee? Tältä osastolta ehdokkaan käytännössä pitäisi tulla, koska muuten saumat heikkenevät oleellisesti. Naisosastolla ei ole kuin Paula Risikko, jota tähän kannattaa harkita.

Pääministeripuolue SDP:n kahdet viime vaalit ovat olleet naurettavan heikot, 2024 vaaleihin ainakin Jutta Urpilainen pelastaisi vastaavalta nöyryytykseltä ja kuuluisi ilman muuta kisan kärkiehdokkaisiin. Eero Heinäluomaahan ehdokkaaksi on väläytelty myös, mutta onko liittojyrän maineessa oleva harmaa ukko ehdokkaana oikein mistään kotoisin? Oikealta Heinäluoma tuskin ääniä hirveästi saisi ja vasemmallakin olisi eräs ilmiselvä* nimi syömässä pottia. Sanna Marin on ollut gallupeissa vahvoilla ja kerännyt koronan myötä suuren kansansuosion, mutta tuskinpa tavoittelee ehdokkuutta. Hänellä kun on niin paljon saavutettavaa ympäri maailmaa vielä. Erkki Liikanen jokerikorttina kokeilemaan vanhoilla päivillään?

Kepun pressapörssissä ykkösenä on jo ties kuinka kauan ollut Euroopan kuin omat taskunsa tunteva SP:n Olli Rehn, joka on myös gallupien kärkinimi. Rehnin ehdokkuus ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, sillä Esko Aho on viime aikoina nostanut selvästi profiiliaan ja useat kepun kärkinimistä ajavat juuri Ahoa ehdokkaaksi. Niin, onkohan ihan sattumaa että Aholla oli vastikään oma TV-ohjelma, hän kertoo elämästään aikakauslehdille ja on ottanut eräänlaista unilukkarin paikkaa... Muista nimistä Matti Vanhanen on vetäytynyt nikkarointihommiin, Paavo Väyrynen toki tavoittelee presidentin paikkaa, jos ei kepun niin oman listansa kautta. Naisista ainakaan uskottavaa ehdokasta ei tule.

Persuista presidenttiä ei tule missään olosuhteissa, mutta heidän ehdokkaansa hämmentää peliä ja vaikuttaa konservatiivien äänestyskäyttäytymiseen. Jos PS on hallituksessa, Laura Huhtasaari ei välttämättä olisi huono veto (olen selvinpäin ja tosissani) vakuuttamaan, kuinka rajat pistetään kiinni ja presidentin valtaoikeuksia tulisi kasvattaa, jotta maahanmuuttopolitiikka saataisiin persujen valtaan. Persujen ehdokas riippuu niin paljon päivän politiikasta, että sitä ei kannata oikein edes miettiä. Muuten kuin että jos PS jää oppositioon, Jussi Halla-aho olisi persuilta täsmäase maahanmuuton nostamiseksi esiin.

Tähdellä merkitty ilmiselvä vasemmistoehdokas on tietysti vihreiden Pekka Haavisto, jonka ulkopoliittinen kokemus arvostetaan yli puoluerajojen korkealle. Mutta onko Haavisto-ilmiö jo vähän liikaa vuoden 2012 juttu? Etenkin jos SDP laittaisi Urpilaisen vastaan, Haaviston saumat toiselle kierrokselle heikkenisivät olennaisesti. Paha sanoa, Haaviston ympärille on kuitenkin rakennettavissa paulavesaloineen (ellei korona suututtanut lopullisesti) jälleen ilmiö, johon liberaalit kaupunkilaiset hyppäävät mukaan. Muita potentiaalisia nimiä pärjäämisen kannalta vihreissä ei ole, kuten ei ole muissakaan puolueissa. Liian HMV-porukkaa tai sitten jakavat liiaksi tunteita.

Ketä sinä kannatat presidentiksi? Entä ketä veikkaat presidentiksi. Enää reilut 2,5 vuotta aikaa!
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos kukaan ehdokas ei vie Suomea NATO:n jäseneksi, jätän vaalit väliin.
 

Harzan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joe DeLoach
Toivon toki, että se vihdoin olisi Väykkä, mutta Esko Aho siihen hommaan valitaan, jos ehdolle asettuu.

Kokoomus: ei sellaista ehdokasta, joka saisi Niinistön lailla kansan syvät rivit taakseen. Stubb on liian elitistisen oloinen, Vapaavuori liian helsinkiläinen ja Kataisen Kreikka-lainat vielä liian tuoreessa muistissa. Risikko olisi ihan ok, mutta se ei taida riittää.

Demarit: Urpilainen ei presidenttiainesta, Heinäluomalla ei karismaa. Marinilla on hommia muualla ja istuvan pääministerin paikalta on todella vaikea ponnistaa presidentiksi.

Vihreät: Ei mahdollisuuksia, mutta Ville Niinistö paras ehdokas. Haaviston juna meni 2012.

Persut: Ei mahdollisuuksia, ellei Timo Soini tee comebackia.
 

444

Jäsen
Vihreät: Ei mahdollisuuksia, mutta Ville Niinistö paras ehdokas. Haaviston juna meni 2012.
Niinistön nostaisin myös esille ennen Haavistoa. Saattaa toki olla liian nuori ja liian turkulainen. Haavistolla on toki enemmän ulkopoliittista osaamista, mikä on presidentin pallilla vain hyvä asia, mutta vähän liikaa vähän turhia ”skandaaleja” viime aikoina tahraamassa nimeä. Lisäksi suomalainen ei ehkä ymmärrä juuri sitä, että kyseessä on ennen kaikkea ulkopoliittinen nimitys, jolloin halutaan mieluummin äänestää sitä tyyppiä, jonka uskotaan osaavan tehdä jotain sisäpoliittista.

Mutta eipä tuolla yleisesti ottaen mitään ylitse muiden nousevia ehdokkaita ole. Sinällään se ei ole myöskään merkitystä, jos mietitään vaikka istuvan presidentin saavutuksia. Suurimpana niistä varmaan se, että on ainakin kerran päässyt panemaan Jenniä. Oletettavasti. Muilta osin hyvin kädenlämpöinen ja harmaa tapaus, joka tykkää mielistellä itänaapuria.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Muilta osin hyvin kädenlämpöinen ja harmaa tapaus, joka tykkää mielistellä itänaapuria.

Tässä Esko Aho on kulisseissa ottanut Paavoa kiinni, mutta luulen että tuo Spermapa... Sberpank-yhteys koituu ainakin Kepussa sisäisesti enemmän Ahon kohtaloksi kuin hyödyksi.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Jenni Haukio valitaan jos menee ehdolle. Onkin iso jos, ei taida mennä.
 

444

Jäsen
Tässä Esko Aho on kulisseissa ottanut Paavoa kiinni, mutta luulen että tuo Spermapa... Sberpank-yhteys koituu ainakin Kepussa sisäisesti enemmän Ahon kohtaloksi kuin hyödyksi.
Joo, näistä ”kovista” nimistä ehdokkaiksi löytyy kyllä valitettavasti näitä itänaapurin etua valvovia tapauksia. Siksikin olisi hyvä, jos seuraava presidentti olisi selvästi nuorempi ja vähemmän YYA-henkinen.
 

Fordél

Jäsen
Hyvä alustus aiheeseen, kiitos @Barnes siitä.

Eittämättä kokoomuksella on parhaiten pullat uunissa niin ehdokkaiden kuin poliittisen tilanteen osalta (joka kerkeää toki muuttumaan). Pidän Vapaavuorta kokooomuksen vahvimpana ja todennäköisimpänä ehdokkaana vaikka ei ole profiloitunut ulkopolitiikkaan.

Muilla puolueilla en näe suuria mahiksia. Joo, Rehnillä on kannatusta ja pyrkyä, mutta riittäisikö kepulaisella kuitenkaan kannatusta päätyyn asti. Toki jos toiselle kierrokselle selviää oikeiston ehdokkaana niin sitten asia on eri. Vihreillä ja vasemmistolla en näe erityisiä mahiksia. Heinäluomalla on varmasti pyrkyä, mutta ei mielestäni mitään saumoja. Haavistolla niitä voisi vielä olla, mutta lähteekö enää edes ehdokkaaksi vai lyökö pillit pussiin ulkoministerin pestin jälkeen.

Sanoisin, että toisella kierroksella on näillä näkymin kokkari(Vapaavuori)/Rehn vs. vihervasemmiston ehdokas ja näistä keskustaoikeiston ehdokas voittaa.

Olisi muuten oikeesti tervetullutta saada seuraaviin pressanvaaleihin jotain puolueiden tai ainakin niiden ytimen ulkopuolisia ehdokkaita, kuten oli aikanaan Ahtisaari.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Jos kukaan ehdokas ei vie Suomea NATO:n jäseneksi, jätän vaalit väliin.

Ehkä Derrickin kulta-aikoina tällainen päätös kuului presidentin toimivaltaan, mutta ei enää.


Tässä Esko Aho on kulisseissa ottanut Paavoa kiinni, mutta luulen että tuo Spermapa... Sberpank-yhteys koituu ainakin Kepussa sisäisesti enemmän Ahon kohtaloksi kuin hyödyksi.

Hiihtoliittoa unohtamatta.

Olli Rehn on Suomen seuraava presidentti. Hän on sopivan hajuton, mauton ja väritön jatkamaan Niinistön työssä ja puhuu sopivasti tankeroenglantia ärsyttääkseen niitä, joita eniten kiinnostaa, mitä meistä muissa maissa ajatellaan.

Miettikää, tällä maalla on 2024, yli neljänkymmenkymmenen vuoden tauon jälkeen keskustalainen presidentti. Melkein itkettää.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En tiedä kuka viitsii hakea presidentiksi jos tulevaisuus on tällainen:

Kekkonen - dementia
Koivisto - dementia
Ahtisaari - dementia
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Ihmettelen, ellei Olli Rehn ole seuraava presidentti. Hän on juuri riittävän hajuton ja mauton suomalaiseen makuun. Turkin EU-jäsenyyden ajamisestakin on jo sen verran aikaa, ettei sitä kovin moni taida muistaa. Onhan toki mahdollista, että Kepu päättää sössiä homman valitsemalla ehdokkaaksi Ahon, josta ei varmasti presidenttiä tule, mutten usko edes kepun sortuvan moiseen älyttömyyteen.

Kokoomuksen osalta tilanne on aika kimurantti. Periaatteessa kokoomuksella pitäisi olla kaikki eväät saada jälleen oma mies (tai nainen) presidentiksi, mutta käytännössä tilanne on aivan toinen. Vapaavuori on mielipiteitä jakava ja aina turhan pahantuulisen näköinen. Ärisevien ukkojen aika on nyky-Suomessa ohi. Kataisella taas eivät eväät taida riittää. Viimeaikainen persujen peesailu päivän politiikassa on monille punainen vaate, vaikka presidentti toimiikin puoluepolitiikan ulkopuolella. Stubbin mahdollisuuksiin en myöskään usko, vaikka pidänkin häntä parhaana mahdollisena kokoomuksen edustajana. Hänkin toki jakaa mielipiteitä kokoomuksen sisällä, mutta toisaalta hän saattaisi kokoomuslaisista saada eniten kannatusta muiden puolueiden äänestäjiltä. Toisen kierroksen paikka ei olisi yllätys. Mutta mahtaako Stubbia edes kiinnostaa ehdokkaaksi lähteminen? Risikko taitaa kaikkiaan olla nimenä liian pieni.

Demaripresidenttiin en usko. Urpilainen lienee vahvin ehdokas, mutta hänenkin kohdallaan jo toiselle kierrokselle pääseminen olisi maksimisuoritus. Marin ei leikkiin lähde, ja Heinäluomalla ja Liikasella taas ei riitä kannatus eikä karisma.

Perussuomalaista presidenttiä Suomeen ei tule. Halla-aho toisi kisaan mukanaan säpinää ja Huhtasaari huumoria (taivas varjele, mitä sieltä voisi taas tulla), mutta siihen se jäisi. Kummallakaan ei ole mitään asiaa toiselle kierrokselle.

Vihreistä Haavisto on mahdollisuutensa jo käyttänyt, ja hypetys hänen ympäriltään on kadonnut. Jo 10 %:n äänisaalis olisi kova juttu. Ville Niinistö olisi paljon parempi valinta, mutta ei hänkään pitkälle pötkisi. Paradoksaalisesti vihreillä on sama ongelma kuin perussuomalaisilla. Suomessa on niin paljon ihmisiä, jotka eivät halua vihreää tai perussuomalaista presidenttiä, että toisella kierroksella ääniä sataa vastustajan laariin, onpa hän kuka hyvänsä.

Vasemmistoliitosta, RKP:stä tai kristillisistä ei presidenttiä tule, vaikka löytäisivät kuinka hyvän ehdokkaan hyvänsä. Rehn-ilmiö 90-luvulla oli poikkeus, joka ei ihan hevillä toistu.

Tästä syntyy se luonteva johtopäätös, että seuraava presidentti on Olli Rehn. Mikäpä siinä. Mies on kuin haalea makaronilaatikko, mutta kyllähän sellaistakin syö mieluummin kuin näkee nälkää.
 

444

Jäsen
Eikös Rehn ollut etunenässä puppeloimassa tuota ydinvoimalaa venäläisille? En tiedä minkä paksuinen kirjekuori vaihtoi omistajaa, mutta kansitakki kääntyi niin että suhina vain kävi. Siinä pitäisi olla niin helvetin punainen vaate joka ikiselle äänestäjälle, ettei tosikaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Perussuomalaista presidenttiä Suomeen ei tule. Halla-aho toisi kisaan mukanaan säpinää ja Huhtasaari huumoria (taivas varjele, mitä sieltä voisi taas tulla), mutta siihen se jäisi. Kummallakaan ei ole mitään asiaa toiselle kierrokselle.

Vihreistä Haavisto on mahdollisuutensa jo käyttänyt, ja hypetys hänen ympäriltään on kadonnut. Jo 10 %:n äänisaalis olisi kova juttu. Ville Niinistö olisi paljon parempi valinta, mutta ei hänkään pitkälle pötkisi. Paradoksaalisesti vihreillä on sama ongelma kuin perussuomalaisilla. Suomessa on niin paljon ihmisiä, jotka eivät halua vihreää tai perussuomalaista presidenttiä, että toisella kierroksella ääniä sataa vastustajan laariin, onpa hän kuka hyvänsä.
Koska ennakkosuosikkeja ei ole, Halla-Aho tai Haavisto voi hyvin päästä toiselle kierrokselle vaikka 15 prosentin kannatuksella. Toisella kierroksella toki häviävät - elleivät ole vastakkain.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Miettikää, tällä maalla on 2024, yli neljänkymmenkymmenen vuoden tauon jälkeen keskustalainen presidentti. Melkein itkettää.
En perusta keskustapuolueesta, mutta Rehn kelpaisi presidentiksi oikein hyvin. Hänellä on vankka kokemus ulkopolitiikasta, länsimielinen ajattelutapa (annettakoon Turkki tässä kohtaa anteeksi) sekä monipuolinen kielitaito. Kaikki presidentin tehtävässä tärkeitä ominaisuuksia.

Minulle presidentinvaalit eivät ole laisinkaan puoluevaali, voisin äänestää jopa erkoopeeläistä, jos sieltä suunnalta löytyisi hyvä ehdokas. En halua demaripääministeriä, mutta demaripresidentti Urpilainen tai Liikanen olisi ihan miellyttävä tulos itselleni, varsinkin jos vastaehdokkaana olisi Aho.

Tulevissa vaaleissa itselleni tärkeintä on se, että A) Rehn valitaan kepun ehdokkaaksi ja B) jos ei valita, niin jonkun pitää voittaa Aho. Sitä ei saa päästää tapahtumaan, että Esko Aho valitaan tasavallan presidentiksi. Mielummin jopa Väykkä.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
@Barnes, Olli Rehn on seuraava tasavallan presidentti, jos hän sitä haluaa. Perustan väitteeni seuraaviin kohtiin.

Sauli Niinistö ei ole ehdolla.
Persut ja SDP eivät löydä yhtä kokenutta ja puhuttelevaa ehdokasta.
Kokoomus ei löydä yhtä ei-helsinkiläistä ehdokasta.
Haavisto tuskin on ehdolla ja vaikka olisikin, kohdistuu häneen liian suuri vastavoima.

Esko Ahoa ei kannata edes mainita, koska halutessaan presidentiksi hänen pitäisi puhua roolistaan ja vastustaan Hiihtoliitossa, mihin hän ei ole tähän päivään mennessä suostunut. Jos jollain siis on Ahon nimi kirjoitettuna, suosittelen vetämään nimen yli samantien.
 

Fordél

Jäsen
Viimeaikainen persujen peesailu päivän politiikassa on monille punainen vaate, vaikka presidentti toimiikin puoluepolitiikan ulkopuolella.

Toisaalta se on taas monille syy äänestää. Kun PS:n ehdokkaalla ei todennäköisesti riitä rahkeet toiselle kierrokselle, kerännee kokoomuksen ehdokas (jos on tokalla kiekalla) myös näitä ääniä. Toki eri asia on sitten se, että kuinka paljon presidentillä on vaikutusta Suomen maahanmuuttopolitiikkaan, mutta eipä näillä toimivaltakysymyksillä ole monelle merkitystä äänestyspäätöstä tehdessä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En pitäisi täysin mahdottomana sitä, että Petteri Orpo jää pois Kokoomuksen johdosta 2022 ja siirtyy joksikin aikaa sopivaan virkaan kasvattamaan hauistaan pressanvaaleihin 2024. Tämän kuvion ongelma on Kokoomuksen kannatus. Jos näyttää siltä, kuten nyt vahvasti näyttää, että Kokoomus voisi saada pääministerin paikan vaaleissa 2023, Orpo tuskin edes harkitsee jäämistä sivuun Kokoomuksen johdosta ja vaalimenestyksestä.

Vapaavuori ja Stubb eivät mielestäni riitä pressaksi asti, sillä molempia pidetään ylimielisinä varsinkin Kokoomuksen ulkopuolella. En tunne kumpaakaan, joten paha sanoa, mutta tunnen ihmisiä, jotka tuntevat toisen tai molemmat ja pitävät arviota ylimielisyydestä aivan vääränä. No, joka tapauksessa Rehn on kasvamassa korkoa ja se riittää - ellei ihmeitä satu - oikeiston ehdokkuuteen ratkaisevalla kierroksella.

Vastassa on näillä näkymin Pekka Haavisto, jonka suosio ei hevin laske tapahtui mitä tahansa. Teflonia. Haavisto on erinomainen ulkoministerinä, ja on vaikea voitettava. Ennakkoon siis Rehn vs Haavisto, ja päivän kunto ratkaisee.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Eikös Rehn ollut etunenässä puppeloimassa tuota ydinvoimalaa venäläisille? En tiedä minkä paksuinen kirjekuori vaihtoi omistajaa, mutta kansitakki kääntyi niin että suhina vain kävi. Siinä pitäisi olla niin helvetin punainen vaate joka ikiselle äänestäjälle, ettei tosikaan.
Siinä haiskahti, että ylimmille päättäjille oli tehty sellainen ehdotus, josta ei ollut hyvä kieltäytyä. Jos näin oli, niin tuo ei ollut Rehnin tahdosta kiinni. Hänen piti vain todeta julkiset perustelut. Mistä sitten oli kysymys, sitä en tiedä enkä ryhdy enempää arvailemaan. Ehkä tuon saa lukea jonkun muistelmista joskus aikanaan.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niinistön nostaisin myös esille ennen Haavistoa. Saattaa toki olla liian nuori ja liian turkulainen. Haavistolla on toki enemmän ulkopoliittista osaamista, mikä on presidentin pallilla vain hyvä asia, mutta vähän liikaa vähän turhia ”skandaaleja” viime aikoina tahraamassa nimeä. Lisäksi suomalainen ei ehkä ymmärrä juuri sitä, että kyseessä on ennen kaikkea ulkopoliittinen nimitys, jolloin halutaan mieluummin äänestää sitä tyyppiä, jonka uskotaan osaavan tehdä jotain sisäpoliittista.

Niinistö olisi tietysti sikäli mukava valinta, että saataisiin seurata ulkomaista uutisointia Niinistön vaihtumisesta Niinistöön. Joku varmaan erehtyisi väittämään niinkin että Niinistö jatkaa Suomen presidenttinä.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivon toki, että se vihdoin olisi Väykkä, mutta Esko Aho siihen hommaan valitaan, jos ehdolle asettuu.
Kun ilmeisesti useammalta toisistaan riippumattomalta taholta on esitetty, että Aholla on uhkapeliongelma, jonka tähden, peliveloistaan selviytyäkseen, on ottanut vastaan pestin Putinin pankissa puudelina, niin en näe Ahoa pressana.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
@Barnes, Olli Rehn on seuraava tasavallan presidentti, jos hän sitä haluaa. Perustan väitteeni seuraaviin kohtiin.

Sauli Niinistö ei ole ehdolla.
Persut ja SDP eivät löydä yhtä kokenutta ja puhuttelevaa ehdokasta.
Kokoomus ei löydä yhtä ei-helsinkiläistä ehdokasta.
Haavisto tuskin on ehdolla ja vaikka olisikin, kohdistuu häneen liian suuri vastavoima.

Esko Ahoa ei kannata edes mainita, koska halutessaan presidentiksi hänen pitäisi puhua roolistaan ja vastustaan Hiihtoliitossa, mihin hän ei ole tähän päivään mennessä suostunut. Jos jollain siis on Ahon nimi kirjoitettuna, suosittelen vetämään nimen yli samantien.
Olen täysin samaa mieltä, ja myös perusteluni ovat melko lailla samat.

Esko Aho on täysin passé. Hän on ollut viimeiset parikymmentä vuotta sivuraiteella, ja on parhaiten tunnettu roolistaan venäläisten edeskäypänä putinistipankissa. Arvostin Ahoa vaikean ajan pääministerinä, vaikka monella meni häneen luotto kipeiden lamanhoitopäätösten myötä. Minun luottoni Ahoon meni vasta myöhemmin. Mies on nykyään besserwisserinä ja jumittuneiden kantojensa perustelijana jonkin sortin köyhän miehen Väykkä.

Kepussa on aika paljon YYA-henkistä porukkaa, joka vieroksuu heille liian urbaania ja liian länsihenkistä Rehniä. Keskustan neuvostosiivelle kelpaa Venäjän myötämielistelijäksi vajonnut Aho mitä mainioimmin, eikä heitä haittaisi vaikka Ahon etunoja itään olisi vieläkin syvempi. Tuo porukka koettaa varmasti juntata Ahoa Kepun ehdokkaaksi, vaikka Rehnillä on kaikilla evidensseillä vahvemmat näytöt ja Ahoa paljon laajempi kannatus puolueen ulkopuolella.

Rehnin ainoa ongelma, jos se presidentinvaaleissa lopulta sellaiseksi mitenkään osoittautuu, on jonkinlainen epävarmuus omalta puolueelta saatavasta tuesta. Rehn on aikoinaan yrittänyt Keskustan johtoonkin, huonolla menestyksellä, vaikka oli hyvässä nosteessa ja suhteet ulospäin puolueesta kepumittakaavassa loistokunnossa. Rehn ei ole Kepun keskeisten tukiryhmien ykkössuosikki, ei ole koskaan ollutkaan. Maatalousväelle ja pikkupaikkakuntien ei-akateemiselle porukalle Rehn ei ole oma mies, ei liioin lesta- ja uskontosiivelle. NATOa ja länsimielisyyttä karsastaville Rehn on selkeästi väärä mies, ja tätäkin jengiä Kepusta löytyy eri vakavuusasteilla. Joillekin maakuntien niiloille voi sekin olla liikaa, että Olli Rehn on jalkapallomiehiä eikä hiihtomiehiä, kuten Kepussa on ollut suotavaa olla.

Paperilla Rehnin pitäisi olla Keskustalle selvä valinta. Jos Rehn pääsee tämän kynnyksen yli, niin uskon että hänestä tulee samaa vauhtia seuraava TP.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Niinistö olisi tietysti sikäli mukava valinta, että saataisiin seurata ulkomaista uutisointia Niinistön vaihtumisesta Niinistöön. Joku varmaan erehtyisi väittämään niinkin että Niinistö jatkaa Suomen presidenttinä.
Sininen tulevaisuuskin voisi valita ehdokkaakseeen Niinistön. Jussi voisi saada vahinkoääniä jos Ville on ehdolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös