Suomen maajoukkue NYT

  • 39 040
  • 84
Hyökkäyksestä on kyllä todella vaikeaa jättää Maccelli pois, vaikka pelaakin vasta debyyttikauttaan. Ehkä jos Lehkosen siirtäisi alempiin ketjuihin, koska Maccelli ei siihen roolin sovi, mutta olisiko sekään järkevää.

Toisaalta kenen tilalle Maccelli tuossa mahtuu?

Ehkä tuosta ylläolevasta hahmotelmasta Kakko on ainoa kenen kohdalla voidaan keskustella olisiko siinä enemmin Maccellin paikka. Omaan ihannekokoonpanoon Maccelli ei juuri nyt mahtuisi, mutta olisi kyllä heti siinä takana ”haastajaryhmässä” mukana.
 
Suosikkijoukkue
NHL, Leijonat, U20,
Hyökkäyksestä on kyllä todella vaikeaa jättää Maccelli pois, vaikka pelaakin vasta debyyttikauttaan. Ehkä jos Lehkosen siirtäisi alempiin ketjuihin, koska Maccelli ei siihen roolin sovi, mutta olisiko sekään järkevää.
Kakon tilalle menisi ehkä 1v1 pelaajan tasoon nähden, mutta Kakko kyllä tohon kyseiseen ketjuun sopisi paremmin. Ei taida vaan vielä mahtua mukaan, jos ei Teräväisen tilalle laita.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Toisaalta kenen tilalle Maccelli tuossa mahtuu?

Ehkä tuosta ylläolevasta hahmotelmasta Kakko on ainoa kenen kohdalla voidaan keskustella olisiko siinä enemmin Maccellin paikka. Omaan ihannekokoonpanoon Maccelli ei juuri nyt mahtuisi, mutta olisi kyllä heti siinä takana ”haastajaryhmässä” mukana.
Joo itselläkin hankaluuksia sijoittaa Maccellia mihinkään vaikka kokoonpanoon tällä hetkellä kuuluisikin. Kakon paikalle tosiaankin voisi kokeilla ihan totta tuo.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Tehdääs pitkästä aikaa taas hahmotelmaa, eli mikäli world cup alkaisi huomenna, niin omasta mielestä mentäisiin kutakuinkin näin:

Lehkonen - Barkov - Rantanen
Laine - Aho
- Teräväinen
Luostarinen - Hintz - Granlund
Kotkaniemi - Lundell - Haula

Boldatut kutakuinkin varmoja omissa papereissa, mutta muiden osalta päivän kunto voi keikauttaa paikkaa suuntaan tai toiseen, nyt kääntyi näin. Mukavasti laajutta on, kun seuraavina aika tasaisissakin asemissa on Kakko, Maccelli, Tolvanen, Pärssinen, Kapanen ja hieman taaempana rouhijaosastoa Puljujärvi, Armia, Mäenalanen. Jos jotenkin jaottelee, niin Kakko ja Maccelli kamppailevat Turbon ja Miken kanssa paikasta ylivoimalla ja lopuilla "vastassa" sitten Luostarinen, Kotkaniemi ja Haula taistelussa paikassa auringossa. Rightin puolen hyökkääjiä ei toki liikaa hahmotelmassa ole.

Heiskanen - Ristolainen
Lindell - Hakanpää
Määttä - Jokiharju

Dallasin kaverit on varmoja valintoja ja juuri noihin lokeroihin. Ristolaisen nyt varsinaisesti ei ykkösparin puolustaja pitäisi olla, mutta isona ja vahvana pelaajana istuu aika hyvin Miron viereen, jolla on tuossa parissa kiekollinen vastuu. Lindell-Hakanpää on ollut yksi tämän kauden parhaita shutdown-pareja ja tulee myös alivoimalla syömään minuutteja runsaasti. Määttä ja Jokiharju olleet seuraavaksi parhaat puolustajat ja täydentävät top 6 mukavasti. Pohjois-Amerikassa pakistossa ei syvyyttä loputtomasti ole, käytännössä Mikkola ja Salo seuraavat potentiaaliset pelaajat listalla, Euroopasta sitten löytyykin tuttuja maajoukkuesotureita vaikka muille jakaa.

Saros
Husso
Korpisalo


Veskarikolmikko on tällä hetkellä kiveenhakattu, mutta Luukkonen jo varmasti ensi kaudella kutittelee mukaan joukkoon. Myös Kähkönen, Lankinen ja Raanta edelleen päteviä kassareita ja tulevaisuudessa myös Annunen.

Edit: Välimäki unohtui kaavailuista kokonaan. Nousee kaavailuissa ehdottomasti mukaan kolmosparin kaavailuihin. Välimäki/Määttä/Jokiharju siis täydentää pelaavan kuusikon.
 
Viimeksi muokattu:

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Mulla oli pari kautta aika vakio setti heittää aina tähän mutta muutoksia on tullu niin paljon etenkin Lehkosen ja Luostarisen osalta niin väsätääs uusi.

Aloitetaan luonnollisesti hyökkäysosastolta...

1.
Maccelli-Barkov-Rantanen

Barkov-Rantanen on loppujen lopuksi aika selkeä kun Aho-Teräväinen on jo vanha pariskunta itsessään. Mutta kuka vasempaan laitaan? Siinähän voisi olla vaikka kakkosketjun Laine, kolmosen Hine tai Granlund, ehkäpä Rantasen seurakaveri Lehkonen, vaiko joku nuorempi jannu kuten Tolvanen, Pärssinen, Kotkaniemi taikka Kakko? Mutta itse päädyin Maccelliin, sillä Barkov ja Rantanen osaavat tehdä maaleja, antaa huippu passeja, puolustaa omaa maalia, sekä pelata fyysisesti, niin mitä joku voisi tiohon vielä tuoda? Ei varmaan mitään, mutta ihan tämän kauden pisteidenkin valossa on tuossa oiva rako Maccellille päästä lätkimään poikittaissyöttöä ja lättykiekkoa suoraan Sashan ja Rantasen lapaan jolloin viimeistään ketjun roolitus toimisi vähintäänkin loistavasti.

2.
Laine-Aho-Teräväinen

Tää on ittelle se selkein, joo Laineen tilalle voi laittaa vaikka ihan kenet vaan kuten vaikka Hinen, mutta tässä on jo valmiiksi kemiaa Aho-Teräväinen akselilla jota ei vain voi turnaus muotoisessa kilpailussa olla hyödyntämättä. Laineella myös hyvä paikka pelata kun vieressä pelaa kaksi maailmanluokan peliälyllä varustettua kaveria jotka osaavat pelata myös omassa päädyssäkin. Ei varmaan tarvi mainita 2016 u20 MM-kisoja?

3.
Lehkonen-Hintz-Granlund

Suomen vahvuus on tuo sentteristö ja mielestäni se pitää käyttää oikein luomalla kolme maailman parhaita pelaajia vastaan tuloksentekoon kykenevää ketjua. Tässä ketjussa on kuitenkin perinteisen kolmosketjun tapaan myös varmaa puolustus osaamista, sekä runsaasti kokemusta. Onhan tuossa kuitenkin 1 Stanley Cup mestaruus, kaksi maailmanmestaruutta, kaksi u20 maailmanmestaruutta, CHL mestaruus, SHL mestaruus sekä SM-kulta.

4.
Haula-Lundell-Luostarinen

Ehkä vähän riskiä laittaa kolme sentteriä neloseen, mutta näistä jokainen on pelannut tälläkin kaudella ihan kiitettävästi myös laidassa joten valitsin heistä Lundellin parhaana aloittajana tämän ketjun keskelle. Lundell-Luostarinen on itsessään neloseen aika no brainer ja Haula hyvällä puolustusosaamisella sekä runsaalla playoff kiekko kokemuksella rauhoittamaan poikien peliä sitten vasempaan laitaan. Loukkaantumisten tai muiden syväjäätymisten takia on Luostarinen hyvä pitää kokoonpanossa, sillä hänet on Panthersissakin todettu hyväksi palaseksi ketjuun kuin ketjuun, että myös pelipaikalle kuin pelipaikalle. Voisi jopa puhua lähes Jere Lehtismäisestä liimasta, mutta tyydyn nyt vain Kapanen Samiin.
Hyvä jarrukenttä täynnä fiksuja nöyriä pelaajia jotka ovat kaikki kuitenkin NHL tasolla ~0.5 ppg pelaajia sekä potentiaalisia 20 maalin ylittäjiä.

Varamies ketju:
Pärssinen-Kotkaniemi-Kakko/Tolvanen

Rannalle kokoonpanosta jäi vasta hyvin pienen näytteen antanut Pärssinen, joka sikäli olisi hyvin monikäyttöinen pelaaja ja loukkaantumisten sattuessa ensimmäisiä korvaajia.
Kotkaniemi jäi ulos ihan vain sen takia kun on puhdas sentteri, eikä Karoliinassa ole oikein laitahyökkääjänä lähtenyt. Pisteiden kanssa ajoittain vaikeaa mutta toisi suomipelurille harvinaista röyhkeyttä ja taklauspeliä kokoonpanoon. Viimeaikoina ollut kemiaa etenkin Teräväisen kanssa.
Kakosta ja Tolvasesta en taas osannut millään valita toista, Kakon loppukausi ollut aika nihkeää kun taas Tolvanen on koko Seattle ajan ollut aika tasainen suorittaja. Tolvanen toisi tarvittaessa yv osaamista laukauksensa muodossa, mutta aliarvostettua on myös hänen taklaus sekä puolustuspelaaminenkin etenkin blokkausten muodossa. Kakko taas olisi vahva kulmavääntäjä jonka voisi sijoittaa mihin tahansa ketjuun. Tekee kaikki "pienet asiat" oikein ja uskoisin että olisi hyvä turnauspelaaja joka syttyy parhaimmilleen juurikin näissä paikoissa kuten Anttila tai Granlundkin.

Lopuilla tämän hetken vakio NHL hyökkääjillä onkin vähintään yksi niin iso epävarmuustekijä ettei heitä voi oikein edellämainittujen yli laskea. Heitä ovat: Kapanen, Puljujärvi, Kupari, Ylönen, Armia, Mäenalanen, Kiviranta sekä Donskoi.
Toki aina kun on valmentajana Jukka Jalonen en pidättäisi hengitystäni vaikka World Cupissa nelosketju olisikin joku:
Kiviranta-Mäenalanen-Anttila :D


Sitten puolustus johon teen neljä left-right paria Jalosen tapaan.

1.
Heiskanen-Ristolainen

Ykköspakista ei lienee epäselvyyttä ja oikealle puolelle on heittää sitten joko Risto tai Jokiharju, joten valitsin näistä hasardimman vaikkakin Tortorellan valmennuksessa puolustamaan oppineen fyysisen pelotteen Ristolaisen. Kokemusta on myös pisteiden teosta, mutta tässä jäänee lähinnä rooliksi Miron selustan varmistaminen.

2.
Välimäki-Jokiharju

Väkimäki ansainnut paikkansa kakkosparissa Suomen toisiksi tehokkaimpana puolustajana tällä kaudella selvällä erolla Esaan. Niin vaan siirto tekee välillä hyvää ja onkin nauttinut suurta vastuuta etenkin ylivoimalla sen enempää puolustamisesta varastamatta. Vierelle sitten jo VIIDETTÄ kauttaan NHL:ssä pelaava maailmanmestari Jokiharju, jolla on kokemusta mm. Powerin sekä Dahlinin vierellä pelaamisesta ihan hyvin suoriutuen. Ei se tehokkain mutta sitäkin luotettavampi all around puolustaja vaikka melko loukkaantumisherkkä onkin.
Ihan hyvä vuosikerta tuo 2017 Drafti puolustajien kannalta.

3.
Lindell-Hakanpää

Jos hyökkäyksessä Aho-Teräväinen pari oli helppo istuttaa yhteen on tässä puolustuksen vastaava. Pakkipari Dallasista, jonka voi huoletta heittää kentälle vaikka koko alivoiman ajaksi ilman huolta. Lindellin laukaus myös uhka vastustajan päädyssäkin.

4.
Määttä-Vatanen
Renessanssia elävä erittäin kokenut Määttä on varma valinta joukkueeseen vaikka nelospariin valuikin ja oikeaan laitaan valinta osui Suomen kapeassa rightin pakki tilanteessa kokeneeseen Vataseen. Kun oikea käsi alhaalla pelaavista edellä on Jokiharju, nyky Ristolainen sekä Hakanpää saanee Vatanen yhä yv aikaa. Joukkueen ainut eurokaukaloissa vaikuttava.
Tää kokenut pari on myös pelannut aikoinaan samoissa junnukisoissa, Olympialaisissa sekä WCupissa vaikkeivat parina liiemmin tainneetkaan olla.

Siinäpä nuo tällä hetkellä kaikki oikeasti varteenotettavat pakit ovatkin, ehkä Mikkola vielä maininnan arvoinen. Sitten on vielä kehityttyvät nuorisolaiset kuten Heinola ja Thomson (+muut AHL miehet), loukkaantumisista kärsineet Vaakanainen sekä Nutivaara. Joten mikäli joku noista kahdeksasta loukkaantuu katseet kääntynee eurooppaan ja Lehtoseen, Ohtamaahan, Lindbohmiin yms. Jalosen luottoratsuihin.


Ja viimeisenä maalivahdit.

Saros
Korpisalo
Raanta

Saros selkeä ykkönen ei jossiteltavaa. Korpisalo ehkä vähän outo valinta, mutta nyt tälle kaudelle loukkaantumisista palattuaan on ollut parempi kuin koskaan ja mikäli Saros loukkaantuu tai jotain pidän Korpisaloa tarvittaessa hyvin syttyvänä ns. "clutch" pelaajana joka on parhaimmillaan tiukoissa tilanteissa.
Kolmosveskaksi otin loukkaantumisherkän Raannan joka kokemuksellaan ja mukavana tsemppimiehenä olisi tärkeä osa pukukoppia ja pelatessaan huippumaalivahti. Uskon että ilman lukuisia loukkaantumisia olisi jopa noussut NHL:n top 10 maalivahteihin. On muuten viimeinen 80-luvulla syntynyt suomalainen NHL:ssä ja ainoa aktiivi veskari jolla on myös joku palkinto sieltä.

Mutta ihan hyvin näkisin siellä varamaalivahteina vaikka Husson tai Lankisenkin ei siinä mitään, taisaista on. Kähkönen ja UPL taas ehkä turhan epävarmoja että heitä valitsisin välttämättä edes MM-kisoihin.

Sitten vielä kapteenisto johon valitsin perinteisesti yhden kapteenin ja kaksi varakapteenia.

C: Aleksander Barkov
A: Mikael Granlund
A: Mikko Rantanen


Siinäpä se oli, menipä aikaa ja sormienergiaa. Kiitos vaan mikäli joku jaksaa koko novellin lukea huolimatta kaikista kielioppivirheistä.
 

Harzan

Jäsen
Tässä käy vielä niin, että kun seuraava best-on-best -olympiaturnaus pelataan, niin Rantasen sukupolvi on jo ikämiesosastoa.
 
Tässä käy vielä niin, että kun seuraava best-on-best -olympiaturnaus pelataan, niin Rantasen sukupolvi on jo ikämiesosastoa.

Joo nelosketjussa Laine-Barkov-Rantanen nelikymppisinä pimentämässä vastustajan nuoria supertähtiä. Penkin takana apuvalmentajina jo aikaa sitten peliuransa lopettaneet Mikael Granlund ja Sami Vatanen, pääkoutsi Tuomu Ruudun apumiehinä. Huoltajana edelleen Aki Berg ja joukkueenjohtajana Juti.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Kun näitä Suomen hyökkäyskenttiä miettii, niin on jo sellainen tilanne, että muutama hyvä pelaaja ei mahdu mukaan. Vaikka, jos miettii Vatasen laittamaa kokoonpanoa, niin esimerkiksi Kotkaniemen, Kakon ja Tolvasen pois jättäminen ei ole helppoa ja mielestäni Kapanen ja Armia ovat myös tuossa porukassa, joiden pelipaikan joukkueessa voisi hyvin perustella. Riippuu paljon ketjujen roolituksesta, että ketkä jäävät ulkopuolelle. Jos vaikka nelosketjusta haluaa tehdä puolustusketjun, niin Armia on terveenä mainio pelaaja siihen rooliin. Sitten taas Tolvasen kaltaista laukojaa on vaikea jättää pois joukkueesta. Kotkaniemi kanssa pelaa sen verta röyhkeällä tyyliillä, millä erottuu edukseen.

Toivottavasti puolustuksen osalta saadaan pian sama "ongelma". Saisi joku Heinola ainakin lyödä itsensä läpi.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Kun näitä Suomen hyökkäyskenttiä miettii, niin on jo sellainen tilanne, että muutama hyvä pelaaja ei mahdu mukaan. Vaikka, jos miettii Vatasen laittamaa kokoonpanoa, niin esimerkiksi Kotkaniemen, Kakon ja Tolvasen pois jättäminen ei ole helppoa ja mielestäni Kapanen ja Armia ovat myös tuossa porukassa, joiden pelipaikan joukkueessa voisi hyvin perustella. Riippuu paljon ketjujen roolituksesta, että ketkä jäävät ulkopuolelle. Jos vaikka nelosketjusta haluaa tehdä puolustusketjun, niin Armia on terveenä mainio pelaaja siihen rooliin. Sitten taas Tolvasen kaltaista laukojaa on vaikea jättää pois joukkueesta. Kotkaniemi kanssa pelaa sen verta röyhkeällä tyyliillä, millä erottuu edukseen.

Toivottavasti puolustuksen osalta saadaan pian sama "ongelma". Saisi joku Heinola ainakin lyödä itsensä läpi.
Onneksi on ylitarjontaa sillä harvemmin kaikki on pelikunnossa parhaat mukana turnauksen koittaessa. Kotkaniemen, Kakon, sekä Tolvasen pois jättämisen pelaavasta kokoonpanosta perustelinkin. (Kotkaniemi kun on keskushyökkääjä joista ylitarjontaa, Tolvanen maaliruisku joita kyllä piisaa, Kakko taas ihan käytännöllinen middle 6 laituri jossa on taas väliinputoaja). Muista sitten Armialla ja Kapasella ei pitäisi olla asiaa terveeseen kokoonpanoon mielestäni ainakaan tämän kauden näytöillä.
Olympialaisissa tms. turnauksessa olisi tärkeää saada jokaiseen ketjuun tuloksentekijöitä niinkuin pahimmilla kilpailijoillakin on, sen takia valitsisin sinne ennemmin myös hyökkäyspeliin kykeneviä hyviä puolustavia pelaajia NHL:ssä pisteiden tekemisen kanssa takkuilevien Armioiden, Kuparien tai Kivirantojen sijasta. Tekisin tässä poikkeuksen jos siellä joku oikesti puolustuspelin jumala pelaisi, mutta aika perus rivimiehiä nuo kaikki ovat.
Kapanen on taas Puljun ohella aivan liian tuuliviiri-mielialapelaaja etten heitä myöskään ottaisi mukaan turnaukseen jossa pelin pitäisi napsahtaa heti kohdalleen eikä odoteta parempaa huomista.

ps. Mihinhän voisin viritellä Suomen kaikkien aikojen all stars tyyppisen joukkueen kun en ainakaan hausta löytänyt enkä täältä maajoukkue palstalta kun jokusen sivun selasin?
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
ps. Mihinhän voisin viritellä Suomen kaikkien aikojen all stars tyyppisen joukkueen kun en ainakaan hausta löytänyt enkä täältä maajoukkue palstalta kun jokusen sivun selasin?

Tälle voi tähde tänne Maajoukkue -alueelle oman ketjun. Tämä olisi kiva kyllä nähdä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös