Suomen maajoukkue NYT

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Ajattelin avata kokonaan uuden ketjun, jossa voisi spekuloida juuri tämänhetkistä Suomen parasta mahdollista joukkuetta. HF Boardsin puolella on tällaisia ketjuja eri maiden osalta, jotka ovat mielestäni mielenkiintoisia, eikä niissä tarvitse ennustella tilannetta vuoden tai jopa kolmen vuoden päähän, jos ja kun mahdolliset World Cupit ja olympialaiset järjestetään.

Millainen olisi Suomen maajoukkue NYT, jos jokaisen maan parhaista pelaajista koostuvat kisat alkaisivat, sanotaanko vaikka kuukauden päästä siitä kun kokoat oman joukkueesi.

Tässä oma hahmotelma, josta voisi lähteä liikkeelle:

Hyökkääjät:
Laine – Barkov – Mi.Granlund
Teräväinen – Aho – Rantanen
Kapanen – Hintz/Kotkaniemi – Kakko
Lehkonen – Koivu – Armia

13. hyökkääjä/varalla:
Kotkaniemi/Hintz, Donskoi, Filppula

Puolustajat:
Ristolainen – Heiskanen
Vatanen – Lindell
Jokiharju – Nutivaara

7. puolustaja/varalla:
Vaakanainen, Määttä

Maalivahdit:
Rinne
Saros
Rask

Varalla: Korpisalo/Koskinen

Vähän perusteluja kentällisiin. Yritin tasapainottaa kolmea ensimmäistä kenttää niin, että jokaisessa olisi huipputaitavia pelaajia ja yllätysvalmiutta. Ykkösessä kovaa työtä tekevät ja peliä rakentavat Granlund ja Barkov sekä Laine maaliruiskuna vähän puolustusvastuusta helpotusta saavana. Barkov ja Granlund pelasivat hienosti yhteen jo Sotsissa sen ajan mitä ehtivät. Kakkosessa Rantanen tuomassa kokoa ja voimaa Teräväisen ja Ahon laidalle, jotka tuntevat hyvin toisensa entuudestaan. Kolmosessa nopeutta ja käsiä. Hintz ja Kapanen polkukoneina, Kakko tekemässä taikojaan, eikä vastustaja voi hellittää yhtään Suomen laittaessa kolmosen kentälle. Toisena vaihtoehtona Kotkaniemi Hintzin tilalla, joka toisi omanlaista juonikkuutta ja kaveri toimisi tutkaparina Kakolle. Nelosen keskelle viimeistä kautta maajoukkueen kapteenina toimiva Koivu. Tuo johtajuutta ja varmuutta. Laidoilla Lehkonen ja Armia, jotka tuntevat toisensa Habseista. Armia ja Koivu pelaavat Kapasen ja Lehkosen kanssa alivoimaa. Varalle sitten Donskoi ja Filppula, ehkä Lehkosen tilalle tarvittaessa. Hintz/Kotkaniemi voisi kuitenkin olla mielestäni se 13. hyökkääjä lähtökohtaisesti. Haulan tilanne vähän kysymysmerkki loukkaantumisen jälkeen, siksi jätin pois listalta kokonaan. Tolvasella ei asiaa tämän syksyn joukkueeseen.

Puolustuksessa L ja R pakit joka parissa. Jokiharjun näen varmimpana suorittajana Vaakanaisen ohessa. En miettinyt lainkaan Euroopassa pelaavia pakkeja, koska en oikein osaa arvottaa heitä tällä hetkellä suhteessa esimerkiksi Jokiharjuun. Välimäen jätin pois, koska loukkaantuneena juuri nyt, eikä pelaisi siksi lokakuussa alkavassa turnauksessa. Niku ei nouse vielä hahmotelmiin, vaikka voi räjäyttää ns. pankin jo tällä kaudella.

Maalivahdit mielestäni itsestäänselvät tässä vaiheessa. En viitsi spekuloida sen enempää edes peluutusjärjestystä, Suomi ei mielestäni anna tasoitusta tässä, sama kenet laittaa tolppien väliin.

edit: kolmosketjussa kaikkien pelinumero olisi 24, mikä hämmentäisi vielä enemmän vastustajaa.
 
Viimeksi muokattu:

Manazeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man United, Flyers, Kolme leijonaa, PJK
Mikko Koivu on tainnut käydä vasta muutaman kerran jäällä loukkaantumisensa jälkeen, joten tuskin olisi pelikunnossa jos turnaus alkaisi "nyt". Muutenhan tuossa onkin sitten käytännössä parhaat käytössä olevat pelaajat. Mainitsemasi Nikun lisäksi myös Tolvanen saattaa lyödä itsensä läpi NHL:ssä tällä kaudella, joten pitäisin hänet mukana hahmotelmissa. Puolustukseen Hakanpää toisi puolustusosaamista ja Mikko Lehtonen on selvästi NHL-tason pelaaja tällä hetkellä. Myös Raskin arvostan Saroksen edelle.

Mutta nuo ovat vain pientä viilausta tuohon sinun kokoonpanoosi.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Hyvän jengin olet kasannut ja varmasti moni on pelaajavalinnoista hyvin pitkälti samaa mieltä. Suomen maajoukkueen kannalta alkaa olla se tilanne, että joku oikeasti hyvä pelaaja ei mahdu kokoonpanoon, mikä on positiivinen ongelma.

Laine-Barkov-Mi.Granlund
Niin kuin Naamavelli sanoi, Barkov ja Granlund hoitavat puolustuksen ja tekevät peliä, jolloin Laine voi keskittyä olennaiseen.

Teräväinen-Aho-Rantanen
Hurricanesin duo pelaa hyvin yhteen ja Rantanen tekee tästä ketjusta vain vaarallisemman.

Kapanen-Kotkaniemi-Kakko
Kotkaniemi ja Kakko ovat hyvä yhdistelmä. Kapanen tukee työnteollaan ja nopeudellaan.

Hintz-Haula-Armia
Tästä ketjusta löytyy vähän kaikkea osaamista. Luotan siihen, että Haula nuorena miehenä parantuu loukkaantumisestaan todennäköisemmin paremmin kuin Koivu, vaikka tekeekin pahaa jättää leijonakapteeni pois pelaavasta kokoonpanosta.

13. Hyökkääjäksi sitten Koivu tai Filppula, koska he tuovat kokemusta ja ovat senttereitä, joita on mieluummin liikaa kuin liian vähän.

Ristolainen-Lindell
Määttä-Heiskanen
Vatanen-Nutivaara
Jokiharju

Pakistossa mietin kätisyyden lisäksi roolitusta eli kussakin parissa on hyökkäävä ja puolustava pakki. Määttä ei ole ehkä se ideaalein puolustaja toiseen pakkipariin, joten toivottavasti lähivuosina joku nousee hänen ohitseensa. Saa nyt tässä tapauksessa kelvata.

Rinne
Rask
Raanta

Maalivahtiosastolla luotan kolmen ärrän komboon. Ihan sama, kuka aloittaa maalilla.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Kapanen-Kotkaniemi-Kakko
Kotkaniemi ja Kakko ovat hyvä yhdistelmä. Kapanen tukee työnteollaan ja nopeudellaan.

Hintz-Haula-Armia
Tästä ketjusta löytyy vähän kaikkea osaamista. Luotan siihen, että Haula nuorena miehenä parantuu loukkaantumisestaan todennäköisemmin paremmin kuin Koivu, vaikka tekeekin pahaa jättää leijonakapteeni pois pelaavasta kokoonpanosta.

13. Hyökkääjäksi sitten Koivu tai Filppula, koska he tuovat kokemusta ja ovat senttereitä, joita on mieluummin liikaa kuin liian vähän.
Erittäin hyviä vaihtoehtoja. Mietin itsekin jälkeenpäin, että ehkä Hintz voisi ottaa suoraa Lehkosen paikan. Koivun loukkaantumista en edes ajatellut, mutta ihan yhtä lailla perusteltu jättää pois kuin Haula. Voisin lähteä tällä hyökkäyksellä myös.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punaiset paholaiset
Katsoin pari yötä sitten Dallasin harjoituspelin. Roope Hintz pelasi todella vahvasti ja vieläkin yllätyn hänen nopeudesta.
Ehdottomasti kuuluisi pelaavaan kokoonpanoon.
 
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia, GeneMatti
Hyökkääjät ei niin paljon kiinnosta, mutta laitetaan tähänkin joku nivaska:

Laine - Barkov - Rantanen
Kapanen - Aho - Teräväinen
Hintz - Koivu - Granlund
Donskoi - Haula - Armia
13. jokerikorttina Tolvanen

Puolustus:

Lindell - Ristolainen
Heiskanen - Määttä
Lehtonen - Nutivaara
7. pakkina Jokiharju tai Niku

Rask
Rinne
Raanta
 

MegaForce

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Itä-Helsingin Kiekko
Laine - Barkov - Rantanen
Teräväinen - Aho - Granlund
Hintz - Haula - Kakko
Kapanen - Filppula - Armia
Donskoi/Kotkaniemi

Heiskanen - Ristolainen
Lindell - Nutivaara
Vatanen - Määttä
Heinola

Rask
Rinne
Raanta

Valmentaja: Jukka Jalonen
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Kauden alun perusteella ei tarvitse enää arvuutella Haulan pelikuntoa loukkaantumisen jälkeen. Kuuluu ehdottomasti rosteriin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itsekin olen pyöritellyt aihetta mielessäni ja tulin siihen tulokseen, että maalivahteja lukuun ottamatta jengiin ei enää mahtuisi ainuttakaan 80-luvulla syntynyttä pelaajaa. Periaatteessa tekisi mieli ikäsyrjiä myös Rinne ja Rask pois, mutta on ne vaan niin jäätäviä ukkoja edelleen, ettei siinä olisi järkeä. Saros on lähellä, mutta kuitenkin vielä kaukana Rinteen tasosta. Granlundin ikäluokka alkaa jo lähestymään kolmeakymmentä, joten kyllä siellä sitä kokemustakin alkaa olemaan ilman Koivuja ja Filppuloita etc.

Toinen pointti, minkä itsekin laitoin merkille (joku muukin oli jo maininnut), että Suomen majussa alkaa tosiaan olemaan positiivinen ongelma ainakin hyökkääjien osalta. Kaikki huiput eivät välttämättä mahdu enää jengiin. Kilpailua ja tunkua joukkueeseen tämän rosterin takanakin on runsaasti.

Kolmantena, sinänsä merkityksettömänä, huomiona rosteria kasatessani huomasin, että kolme pakkiparia ovat myös seurajoukkuekavereita.

Laine-Barkov-Rantanen
Granlund-Aho-Teräväinen
Armia-Hintz-Kakko
Kapanen-Haula-Donskoi
Lehkonen/Kotkaniemi

Lindell-Heiskanen
Ristolainen-Jokiharju
Määttä-Nutivaara
Niku-Heinola

Rinne
Rask
Saros

Uskon vahvasti, että tuolla nipulla taisteltaisiin mitaleista, jopa kullasta, jossain best of the best -turnauksessa. Ei rosteri kaikkein nimekkäin olisi, mutta Suomi osaa olla parempi kuin osiensa summa.
 
Viimeksi muokattu:

Krokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, K-espoo
Hyvät ketjusommitelmat yllä, ehkä muutamia muutoksia tekisin ja kyseenalaistaisin esim Heinolan roolin tämän hetkisessä best of the best majussa, mutta muuten kova nippu.

Jäin itse pohtimaan tuon tiimoilta että miksi niin nopeasti ollaan ”veteraaneja” siirtämässä syrjään nuoruuden tieltä? Mietin skenaariota jossa kaikki pelaajat olisivat yhtä ”vanhoja”, jäisikö tällöin esim koivu pois? Onko Haula ja/tai hintz tällä hetkellä parempia pelaajia, vai onko nuoruus heidän etu?
Joukkuelajeja koko elämäni pelanneena ja seuranneena on kyllä pakko puolustaa myös kokemusta ja ”veteraanien” tuomaa lisää kokonaisuuteen. Näiden koivujen ja muiden setämiesteb rooli ja merkitys yleensä korostuu vielä kun runko on poikkeuksellisen nuori. Lisäksi vielä siis miettisin että onko esim Haula ja hintz (tai kotkaniemi) faktisesti parempia kiekkoilijoita juuri nyt. Heinolaan ehkä helppoakin tarttua, ottaisitko tosiaan juuri nyt hänet ennen esim riikolaa tai lehtosta?

Mutta on tämä kyllä karkkia kannattajille kun on kerrankin vaikea valita ja etenkin miettiä ketä jättää pois
 

Online editor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kookoo
Naurattaa kun tässä foorumissa mm-pelaajat tulevat vain nhl:stä. Veikkaampa, että Jalonen koutsina valitsee joukkueeseen vähintäin yhden ketjun 19 maailmanmestareista, joilla oli asenne tapissa.
 
Naurattaa kun tässä foorumissa mm-pelaajat tulevat vain nhl:stä. Veikkaampa, että Jalonen koutsina valitsee joukkueeseen vähintäin yhden ketjun 19 maailmanmestareista, joilla oli asenne tapissa.
Tässä ei nyt hahmotella ensi kevään MM-joukkuetta, vaan ihan teoreettisella tasolla juuri nyt Suomen maajoukkuetta kun kaikki pelaajat ovat käytettävissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös