Suomen maajoukkue NYT

  • 38 857
  • 84

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Ajattelin avata kokonaan uuden ketjun, jossa voisi spekuloida juuri tämänhetkistä Suomen parasta mahdollista joukkuetta. HF Boardsin puolella on tällaisia ketjuja eri maiden osalta, jotka ovat mielestäni mielenkiintoisia, eikä niissä tarvitse ennustella tilannetta vuoden tai jopa kolmen vuoden päähän, jos ja kun mahdolliset World Cupit ja olympialaiset järjestetään.

Millainen olisi Suomen maajoukkue NYT, jos jokaisen maan parhaista pelaajista koostuvat kisat alkaisivat, sanotaanko vaikka kuukauden päästä siitä kun kokoat oman joukkueesi.

Tässä oma hahmotelma, josta voisi lähteä liikkeelle:

Hyökkääjät:
Laine – Barkov – Mi.Granlund
Teräväinen – Aho – Rantanen
Kapanen – Hintz/Kotkaniemi – Kakko
Lehkonen – Koivu – Armia

13. hyökkääjä/varalla:
Kotkaniemi/Hintz, Donskoi, Filppula

Puolustajat:
Ristolainen – Heiskanen
Vatanen – Lindell
Jokiharju – Nutivaara

7. puolustaja/varalla:
Vaakanainen, Määttä

Maalivahdit:
Rinne
Saros
Rask

Varalla: Korpisalo/Koskinen

Vähän perusteluja kentällisiin. Yritin tasapainottaa kolmea ensimmäistä kenttää niin, että jokaisessa olisi huipputaitavia pelaajia ja yllätysvalmiutta. Ykkösessä kovaa työtä tekevät ja peliä rakentavat Granlund ja Barkov sekä Laine maaliruiskuna vähän puolustusvastuusta helpotusta saavana. Barkov ja Granlund pelasivat hienosti yhteen jo Sotsissa sen ajan mitä ehtivät. Kakkosessa Rantanen tuomassa kokoa ja voimaa Teräväisen ja Ahon laidalle, jotka tuntevat hyvin toisensa entuudestaan. Kolmosessa nopeutta ja käsiä. Hintz ja Kapanen polkukoneina, Kakko tekemässä taikojaan, eikä vastustaja voi hellittää yhtään Suomen laittaessa kolmosen kentälle. Toisena vaihtoehtona Kotkaniemi Hintzin tilalla, joka toisi omanlaista juonikkuutta ja kaveri toimisi tutkaparina Kakolle. Nelosen keskelle viimeistä kautta maajoukkueen kapteenina toimiva Koivu. Tuo johtajuutta ja varmuutta. Laidoilla Lehkonen ja Armia, jotka tuntevat toisensa Habseista. Armia ja Koivu pelaavat Kapasen ja Lehkosen kanssa alivoimaa. Varalle sitten Donskoi ja Filppula, ehkä Lehkosen tilalle tarvittaessa. Hintz/Kotkaniemi voisi kuitenkin olla mielestäni se 13. hyökkääjä lähtökohtaisesti. Haulan tilanne vähän kysymysmerkki loukkaantumisen jälkeen, siksi jätin pois listalta kokonaan. Tolvasella ei asiaa tämän syksyn joukkueeseen.

Puolustuksessa L ja R pakit joka parissa. Jokiharjun näen varmimpana suorittajana Vaakanaisen ohessa. En miettinyt lainkaan Euroopassa pelaavia pakkeja, koska en oikein osaa arvottaa heitä tällä hetkellä suhteessa esimerkiksi Jokiharjuun. Välimäen jätin pois, koska loukkaantuneena juuri nyt, eikä pelaisi siksi lokakuussa alkavassa turnauksessa. Niku ei nouse vielä hahmotelmiin, vaikka voi räjäyttää ns. pankin jo tällä kaudella.

Maalivahdit mielestäni itsestäänselvät tässä vaiheessa. En viitsi spekuloida sen enempää edes peluutusjärjestystä, Suomi ei mielestäni anna tasoitusta tässä, sama kenet laittaa tolppien väliin.

edit: kolmosketjussa kaikkien pelinumero olisi 24, mikä hämmentäisi vielä enemmän vastustajaa.
 
Viimeksi muokattu:

Manazeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Mikko Koivu on tainnut käydä vasta muutaman kerran jäällä loukkaantumisensa jälkeen, joten tuskin olisi pelikunnossa jos turnaus alkaisi "nyt". Muutenhan tuossa onkin sitten käytännössä parhaat käytössä olevat pelaajat. Mainitsemasi Nikun lisäksi myös Tolvanen saattaa lyödä itsensä läpi NHL:ssä tällä kaudella, joten pitäisin hänet mukana hahmotelmissa. Puolustukseen Hakanpää toisi puolustusosaamista ja Mikko Lehtonen on selvästi NHL-tason pelaaja tällä hetkellä. Myös Raskin arvostan Saroksen edelle.

Mutta nuo ovat vain pientä viilausta tuohon sinun kokoonpanoosi.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Hyvän jengin olet kasannut ja varmasti moni on pelaajavalinnoista hyvin pitkälti samaa mieltä. Suomen maajoukkueen kannalta alkaa olla se tilanne, että joku oikeasti hyvä pelaaja ei mahdu kokoonpanoon, mikä on positiivinen ongelma.

Laine-Barkov-Mi.Granlund
Niin kuin Naamavelli sanoi, Barkov ja Granlund hoitavat puolustuksen ja tekevät peliä, jolloin Laine voi keskittyä olennaiseen.

Teräväinen-Aho-Rantanen
Hurricanesin duo pelaa hyvin yhteen ja Rantanen tekee tästä ketjusta vain vaarallisemman.

Kapanen-Kotkaniemi-Kakko
Kotkaniemi ja Kakko ovat hyvä yhdistelmä. Kapanen tukee työnteollaan ja nopeudellaan.

Hintz-Haula-Armia
Tästä ketjusta löytyy vähän kaikkea osaamista. Luotan siihen, että Haula nuorena miehenä parantuu loukkaantumisestaan todennäköisemmin paremmin kuin Koivu, vaikka tekeekin pahaa jättää leijonakapteeni pois pelaavasta kokoonpanosta.

13. Hyökkääjäksi sitten Koivu tai Filppula, koska he tuovat kokemusta ja ovat senttereitä, joita on mieluummin liikaa kuin liian vähän.

Ristolainen-Lindell
Määttä-Heiskanen
Vatanen-Nutivaara
Jokiharju

Pakistossa mietin kätisyyden lisäksi roolitusta eli kussakin parissa on hyökkäävä ja puolustava pakki. Määttä ei ole ehkä se ideaalein puolustaja toiseen pakkipariin, joten toivottavasti lähivuosina joku nousee hänen ohitseensa. Saa nyt tässä tapauksessa kelvata.

Rinne
Rask
Raanta

Maalivahtiosastolla luotan kolmen ärrän komboon. Ihan sama, kuka aloittaa maalilla.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Kapanen-Kotkaniemi-Kakko
Kotkaniemi ja Kakko ovat hyvä yhdistelmä. Kapanen tukee työnteollaan ja nopeudellaan.

Hintz-Haula-Armia
Tästä ketjusta löytyy vähän kaikkea osaamista. Luotan siihen, että Haula nuorena miehenä parantuu loukkaantumisestaan todennäköisemmin paremmin kuin Koivu, vaikka tekeekin pahaa jättää leijonakapteeni pois pelaavasta kokoonpanosta.

13. Hyökkääjäksi sitten Koivu tai Filppula, koska he tuovat kokemusta ja ovat senttereitä, joita on mieluummin liikaa kuin liian vähän.

Erittäin hyviä vaihtoehtoja. Mietin itsekin jälkeenpäin, että ehkä Hintz voisi ottaa suoraa Lehkosen paikan. Koivun loukkaantumista en edes ajatellut, mutta ihan yhtä lailla perusteltu jättää pois kuin Haula. Voisin lähteä tällä hyökkäyksellä myös.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Katsoin pari yötä sitten Dallasin harjoituspelin. Roope Hintz pelasi todella vahvasti ja vieläkin yllätyn hänen nopeudesta.
Ehdottomasti kuuluisi pelaavaan kokoonpanoon.
 
Suosikkijoukkue
Iso Kukko, 100 hooks, alakerran timanttinen Lady
Hyökkääjät ei niin paljon kiinnosta, mutta laitetaan tähänkin joku nivaska:

Laine - Barkov - Rantanen
Kapanen - Aho - Teräväinen
Hintz - Koivu - Granlund
Donskoi - Haula - Armia
13. jokerikorttina Tolvanen

Puolustus:

Lindell - Ristolainen
Heiskanen - Määttä
Lehtonen - Nutivaara
7. pakkina Jokiharju tai Niku

Rask
Rinne
Raanta
 

MegaForce

Jäsen
Laine - Barkov - Rantanen
Teräväinen - Aho - Granlund
Hintz - Haula - Kakko
Kapanen - Filppula - Armia
Donskoi/Kotkaniemi

Heiskanen - Ristolainen
Lindell - Nutivaara
Vatanen - Määttä
Heinola

Rask
Rinne
Raanta

Valmentaja: Jukka Jalonen
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Kauden alun perusteella ei tarvitse enää arvuutella Haulan pelikuntoa loukkaantumisen jälkeen. Kuuluu ehdottomasti rosteriin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itsekin olen pyöritellyt aihetta mielessäni ja tulin siihen tulokseen, että maalivahteja lukuun ottamatta jengiin ei enää mahtuisi ainuttakaan 80-luvulla syntynyttä pelaajaa. Periaatteessa tekisi mieli ikäsyrjiä myös Rinne ja Rask pois, mutta on ne vaan niin jäätäviä ukkoja edelleen, ettei siinä olisi järkeä. Saros on lähellä, mutta kuitenkin vielä kaukana Rinteen tasosta. Granlundin ikäluokka alkaa jo lähestymään kolmeakymmentä, joten kyllä siellä sitä kokemustakin alkaa olemaan ilman Koivuja ja Filppuloita etc.

Toinen pointti, minkä itsekin laitoin merkille (joku muukin oli jo maininnut), että Suomen majussa alkaa tosiaan olemaan positiivinen ongelma ainakin hyökkääjien osalta. Kaikki huiput eivät välttämättä mahdu enää jengiin. Kilpailua ja tunkua joukkueeseen tämän rosterin takanakin on runsaasti.

Kolmantena, sinänsä merkityksettömänä, huomiona rosteria kasatessani huomasin, että kolme pakkiparia ovat myös seurajoukkuekavereita.

Laine-Barkov-Rantanen
Granlund-Aho-Teräväinen
Armia-Hintz-Kakko
Kapanen-Haula-Donskoi
Lehkonen/Kotkaniemi

Lindell-Heiskanen
Ristolainen-Jokiharju
Määttä-Nutivaara
Niku-Heinola

Rinne
Rask
Saros

Uskon vahvasti, että tuolla nipulla taisteltaisiin mitaleista, jopa kullasta, jossain best of the best -turnauksessa. Ei rosteri kaikkein nimekkäin olisi, mutta Suomi osaa olla parempi kuin osiensa summa.
 
Viimeksi muokattu:

Krokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, K-espoo
Hyvät ketjusommitelmat yllä, ehkä muutamia muutoksia tekisin ja kyseenalaistaisin esim Heinolan roolin tämän hetkisessä best of the best majussa, mutta muuten kova nippu.

Jäin itse pohtimaan tuon tiimoilta että miksi niin nopeasti ollaan ”veteraaneja” siirtämässä syrjään nuoruuden tieltä? Mietin skenaariota jossa kaikki pelaajat olisivat yhtä ”vanhoja”, jäisikö tällöin esim koivu pois? Onko Haula ja/tai hintz tällä hetkellä parempia pelaajia, vai onko nuoruus heidän etu?
Joukkuelajeja koko elämäni pelanneena ja seuranneena on kyllä pakko puolustaa myös kokemusta ja ”veteraanien” tuomaa lisää kokonaisuuteen. Näiden koivujen ja muiden setämiesteb rooli ja merkitys yleensä korostuu vielä kun runko on poikkeuksellisen nuori. Lisäksi vielä siis miettisin että onko esim Haula ja hintz (tai kotkaniemi) faktisesti parempia kiekkoilijoita juuri nyt. Heinolaan ehkä helppoakin tarttua, ottaisitko tosiaan juuri nyt hänet ennen esim riikolaa tai lehtosta?

Mutta on tämä kyllä karkkia kannattajille kun on kerrankin vaikea valita ja etenkin miettiä ketä jättää pois
 

Online editor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kookoo
Naurattaa kun tässä foorumissa mm-pelaajat tulevat vain nhl:stä. Veikkaampa, että Jalonen koutsina valitsee joukkueeseen vähintäin yhden ketjun 19 maailmanmestareista, joilla oli asenne tapissa.
 
Naurattaa kun tässä foorumissa mm-pelaajat tulevat vain nhl:stä. Veikkaampa, että Jalonen koutsina valitsee joukkueeseen vähintäin yhden ketjun 19 maailmanmestareista, joilla oli asenne tapissa.

Tässä ei nyt hahmotella ensi kevään MM-joukkuetta, vaan ihan teoreettisella tasolla juuri nyt Suomen maajoukkuetta kun kaikki pelaajat ovat käytettävissä.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Hyvät ketjusommitelmat yllä, ehkä muutamia muutoksia tekisin ja kyseenalaistaisin esim Heinolan roolin tämän hetkisessä best of the best majussa, mutta muuten kova nippu.

Jäin itse pohtimaan tuon tiimoilta että miksi niin nopeasti ollaan ”veteraaneja” siirtämässä syrjään nuoruuden tieltä? Mietin skenaariota jossa kaikki pelaajat olisivat yhtä ”vanhoja”, jäisikö tällöin esim koivu pois? Onko Haula ja/tai hintz tällä hetkellä parempia pelaajia, vai onko nuoruus heidän etu?
Joukkuelajeja koko elämäni pelanneena ja seuranneena on kyllä pakko puolustaa myös kokemusta ja ”veteraanien” tuomaa lisää kokonaisuuteen. Näiden koivujen ja muiden setämiesteb rooli ja merkitys yleensä korostuu vielä kun runko on poikkeuksellisen nuori. Lisäksi vielä siis miettisin että onko esim Haula ja hintz (tai kotkaniemi) faktisesti parempia kiekkoilijoita juuri nyt. Heinolaan ehkä helppoakin tarttua, ottaisitko tosiaan juuri nyt hänet ennen esim riikolaa tai lehtosta?

Keiden veteraanien pitäisi mielestäsi olla kokoonpanossa? Minäkin mietin noiden kokeneiden pelaajien laittamista omaan fantasiakokoonpanooni, mutta kovimmista veteraaneista jäljellä ovat Koivu, Filppula ja Komarov, joista aika alkaa ajamaan ohitse. Komarov nyt ei enää ideaalissa joukkueessa pelaisi. Koivu ja Filppula ovat siinä rajoilla, mutta heillä alkaa tuo nopeus olemaan ongelma. Lätkä nopeutuu nopeutumistaan ja varsinkin sentterin olisi hyvä päästä päästä päähän nopeasti. Alkaa olla siinä rajoilla, että tuovatko he tarpeeksi joukkueeseen pelipaikan arvoisesti.

Arvostan kyllä kokemuksen tuomaa viisautta ja pään kylmänä pitämistä, mutta vaikka nämä kokoonpanoviritelmät huokuvat nuoruutta, ovat monet pelaajat jo keitetty kovissa liemissä. Monilta löytyy u18 ja u20 kultamitali, muutamalta aikuisten maailmanmestaruus, Suomen mestaruuksia ja muutama on käynyt Stanley Cupinkin voittamassa. Lisäksi löytyy joitakin Pohjois-Amerikassa olevien junnusarjojen mestaruuksia. Suomen huippupelaajien ura NHL:ssä on myös alkanut aiempaa aiemmin ja osa on lyönyt läpi jo alle 20-vuotiaana tai vähintään saanut pelejä sen ikäisenä. Esimerkiksi Barkov täytti juuri 24 vuotta ja tämä on jo hänen seitsemäs kausi NHL:ssä ja takana on jo yli 400 peliä. Eli näillä nykyhetken huipuilla on jo kokemusta sen pelillisen taidon lisäksi.

Heinolaa en itsekään vielä laittaisi kokoonpanoon, mutta kannattaa huomata, että ketjun ideana oli selvittää, miltä kokoonpano näyttäisi jos kisat olisivat ensi viikolla ja esimerkiksi Välimäki on loukkaantuneena ja Heinolan pirteät esitykset varmasti vaikuttivat valintoihin. Minun on kanssa vaikea pitää Riikolaa kovin kummoisena veteraanina, vaikka ikää onkin, koska hänellä ei ole liiemmin NHL-kokemusta. Oikein roolitettuna varmastikin menisi kolmospariin tai seiskapakkina. NHL:n ulkopuolelta ei juurikaan haastajia löydy Lehtosen lisäksi tai en ainakaan itse keksi.

Olisi kiva nähdä, miten sinä rakentaisit kokoonpanot näiden veteraanien ympärille, koska voi olla että olet keksinyt joitain ketjukombinaatioita, mitä muut eivät ole tulleet ajatelleeksi.
 

Krokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, K-espoo
Selvää on että yllä olevissa hahmotelmissa lepää suomen nykyinen sekä tulevaisuuden runko. Kukaan ei varmasti kyseenalaista esim Barkovin asemaa maajoukkueessa. En purnaisi hetkeäkään jos nuo olisivat jalosen valinnat juuri nyt.
En missään väittänytkään että rakentaisin joukkueen veteraanien ympärille. Ei tässä konna kontioloita tai Jarkko immosia vedetä naftaliinistä, mietinkin juuri esim koivua (tai filppulaa) ja minkä panoksen he voisivat tuoda joukkueeseen. Uskoisin että olisi juuri nyt joukkueessa jos innostusta löytyisi, sekä toisi valtavan voimavaran pukukoppiin (ja kentälle). Samaan aikaan en kyllä osaisi tiputtaa haulaa tai hintziä poiskaan. Tällä hetkellä valinta olisi varmaankin kotkaniemi.
Pakistossa Heinolan paikkaa kyseenalaistan juurikin sillä ”juuri nyt” periaatteella. Nuoresta miehestä kasvaa vielä kova tekijä, mutta sanoisin että top8 hän ei vielä mahdu. Edelle kiilaa minun kirjoissa mm Ristolainen, lindell, Heiskanen, nutivaara, määttä, vatanen, Jokiharju, Lehtonen varauksin myös mikkola ja lepistö. (Varauksin koska mielikuva enemmän viime vuoden näytöissä).
Olisi itseasiassa ihan hauska hahmotella jokin ”pappa” joukkue Suomelta. Olisiko raja +30v?
 

Rocco

Jäsen
Jos juuri nyt pitäisi nimetä maajoukkue vaikka teoreettisesti joulukuussa pelattaviin Olympialaisiin, ja kaikki pelaajat olisi käytettävissä ja kutakuinkin terveinä, menisin tällä koostumuksella:


Rantanen - Barkov - Kapanen
- Tässä kentässä olisi selkeästi maan kaksi parasta hyökkääjää, Rantanen ja Barkov, ja toisella laidalla nopea Kapanen.

Laine - Aho - Teräväinen
- Toimiva kaksikko Carolinasta ja toiseen laitaan Ahon vanha maalitykki junnukisoista.

Granlund - Hintz - Donskoi
- Tähän kolmikkoon riittäisi myös monipuolisuutta ja kokemusta, sekä erikoistilannepelaamista.

Haula - Koivu - Armia
- Selkeämmin puolustusvoittoisempi kentällinen, missä on myös aivan hyvin taitoa ja nopeutta maalintekoon.

Lehkonen varalla monikäyttöisyyden takia.

Heiskanen - Lindell
- Ei varmaan yllätä ketään tämä kaksikko.

Ristolainen - Jokiharju
- Joukkuekaverit samaan kakkospariin.

Vatanen - Määttä

Heinolan otan 7. pakiksi, vaikka ehkä fiksumpaa olisi kaivaa vähän kokeneempi yleispakki tähän.

Rinne
Rask
Koskinen
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Näitä on aina hauska miettiä joten näillä mentäs. Koska valmentajana on Jukka Jalonen niin silloinhan menään neljällä ketjulla ja pakkiparilla.

Hyökkääjät:
Laine – Barkov – Kapanen
Haula – Aho - Teräväinen
Granlund - Koivu - Rantanen
Kotkaniemi - Hintz - Armia

Puolustajat:
Heiskanen - Lindell
Määttä - Vatanen
Nutivaara - Jokiharju
Heinola - Ristolainen

Maalivahdit:
Rask
Rinne
(Koskinen)

Pistetään sitten vielä YV ja AV kentätä. Jalonenhan on antanut arvokisoissa tasasesti vastuuta niin että eri kaverit pelaa sitten YV:t ja AV:t.

YV:

Laine - Barkov - Rantanen
Vatanen - Heiskanen

Granlund - Koivu - Aho
Jokiharju - Teräväinen

AV:

Haula - Kapanen
Nutivaara - Ristolainen

Hintz - Armia
Määttä - Lindell

Eli tässä kaikki pelaa peluutuksessa sitten Kotkaniemi ja Heinola ois ainoot pelaajat jotka ei sais erikoistilanne vastuuta.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Kapanen ykkösessä? Toivottavasti ei. Kassun taso on niin ailahteleva, että olisi minusta iso riski ottaa tuollainen taakka kärkikenttiiin. Samaan koriin kaikki tähdet, jos kerrankin olisi siihen mahdollisuus. Jos jostain syystä kärkikentät munaisivat, niin sitten voisi miettiä Kapasen nostamista ylemmäs.
 
Suosikkijoukkue
KK
Itse en ottaisi Koivua missään nimessä best of best-turnaukseen. Ei vaan jalka riitä. Ainoa miksi hänet moni haluaisi olisi kokemus. Itse laittaisin C:n Barkovin ja tai Granlundin rintaan. Muuten en halua ottaa kantaa ketjuihin. Ylemmissä viesteissä on runko kasassa.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kapanen ykkösessä? Toivottavasti ei. Kassun taso on niin ailahteleva, että olisi minusta iso riski ottaa tuollainen taakka kärkikenttiiin. Samaan koriin kaikki tähdet, jos kerrankin olisi siihen mahdollisuus.
Tossa mun viritelmässä Kapanen on sen takia että on helkkarin nopea luistelija, eli kompensoi tässä Laineen heikkouta. Itse en pidä tollaisesta NHL peleistä tuttua "kaikki kanat samaan koriin" peluutuksesta vaan enemmin jaan osaamista tasasesti eri kentiin. Jossain "all-star" maajoukkueessa vielä toi vielä korostus kun mukana on vaan äijiä jotka on tottunut suurin minuuttimääriin ja rooleihin. Ja sitten jossain MM-turnauksessa fyysistä kuormaa on jaettava tasasesti kun ottelutahti on niin tiivis. Venäjän maajoukkueessa nyt harrastetaan tota "kaikki kanat samaan koriin" peluutusta ja kärjistettynä lopputulos on yleensä se että ratkasupelin aikana puolet pelaajista on puhki ja se toinen puoli näyttää hapanta namaa kun on istunut pari viikkoa penkin päässä. Siksi mielestäni tollanen Jukka Jalosen harrastama "sosiaalikiekko" nyt on oikea ratkaisu turnauksissa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Minusta on vähän yllättävää, että Henri Jokiharju löytyy kutakuinkin jokaisesta rosterista, mutta Mikko Lehtosta ei suunnilleen yhdestäkään. Kuitenkin jos viime keväänä seurasi Leijonien otteita MM-kisoissa ja sitä edeltävässä leirityksessä, niin aika erikoisin lasein piti pelejä katsoa, jos sai Jokiharjusta Lehtosta laadukkaamman puolustajan. Minun nähdäkseni Lehtonen oli oikeastaan jokaisella osa-alueella Jokiharjua edellä, puhuttiin nyt sitten puolustuspelistä, siniviivatyöskentelystä, pelin avaamisesta tai kyvystä tuoda kiekkoa jalalla ylös.

Oikeastaan kätisyys on ainoa seikka, joka tässä vaiheessa puoltaisi Jokiharjun sijoittumista Lehtosen edelle pakkihierakiassa.
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Laine – Barkov – Rantanen
Teräväinen – Aho – Haula
Lehkonen – Hintz – Kapanen
Mi.Granlund – Koivu – Donskoi
+ Kotkaniemi, Armia


Puolustajat:
Heiskanen – Ristolainen
Nutivaara – Vatanen
Lindell - Jokiharju
+ Määttä, Heinola

Maalivahdit:
Rask
Rinne
Saros
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Jukka Jalosen malliin 4 hyökkäysvitjaa ja 4 pakkiparia.

Hyökkääjät:
Laine-Barkov-Mi.Granlund
Teräväinen-Aho-Donskoi
Kapanen-Hintz-Rantanen
Lehkonen-Haula-Armia

Puolustajat:
Lindell-Heiskanen
Määttä-Vatanen
Nutivaara-Ristolainen
Riikola-Jokiharju

Maalivahdit:
Rask
Rinne
(Raanta)

Ylivoima ja alivoima koostumukset:
Laine-Barkov-Mi.Granlund
Vatanen-Heiskanen

Donskoi-Aho-Rantanen
Ristolainen-Teräväinen

Hintz-Kapanen
Lindell-Ristolainen

Haula-Armia
Määttä-Nutivaara
 
Suosikkijoukkue
Parempi joukkue ja faktoihin perustavat ihmiset
Hyökkäys
Laine - Barkov - Rantanen
Teräväinen - Aho - Armia
Mi. Granlund - Hintz - Kapanen
Haula - Koivu - Lehkonen
(Komarov - Donskoi)

Puolustus
Lindell - Heiskanen
Määttä - Vatanen
Nutivaara - Ristolainen
(Lehtonen - Jokiharju)

MV
Rask
Rinne
(Saros)

YV

Laine - Barkov - Rantanen
Ristolainen - Heiskanen

Armia - Aho - Mi. Granlund
Vatanen - Teräväinen

AV

Haula - Koivu
Lindell - Kapanen

Barkov - Hintz
Määttä - Nutivaara

Kakko, Kotkaniemi ja Heinola olisivat vielä liian raakileita tähän ryhmään.
 

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Tämä on varmaan näkökulmasta riippuen mitä tyylikkäin tai tyylittömin tapa korkata palstaneitsyys... Fantasiakokoonpanot sytyttää aina!

Muutamia ajatuksia muiden hahmotelmien/yleisimpien ketjuspekulaatioiden ja vastaavien tiimoilta:

Itseäni lämmittää aina kovasti nähdä Laine ja Granlund samassa ketjuhahmotelmassa; kyllähän veljet Aho ja Barkov nykyään niitä ykköstahtipuikonheiluttajia ovat, mutta jotenkin itselle on iskostunut aika vahvaksi ajatus siitä, että Granlund voisi pelaajatyyppinä sopia hyvin ykkös-sniper Laineen kanssa samaan ketjuun, etenkin jos sentterin paikalle on Barkovin tapaista härkää tarjolla. Tähän nyt toki voisi heittää helppona vasta-argumenttina sen, ettei Granlund nyt esimerkiksi Forsbergiakaan ihan älyttömän kovalla maagisuusprosentilla ole ruokkinut, mutta lyhyt turnaus on toki jo toimintaympäristönä ihan eri juttu.

Onko kellään paremmin pelaajatyyppi-, -kemia ja ketjukoostumusasioita hahmottavana tarjota jotain mielipidettä siihen, että voisiko joku Laine-Barkov-Granlund olla ihan täydellistä "seksiä jäällä", vai kannattaisiko ykkösnyrkki maajoukkueturnaukseen olla kuitenkin Rantanen-Barkov-Laine?

En nyt halua nostaa Mikkeä liiaksi jalustalle, mutta aina silloin tällöin on hämmentänyt muutamien päävalmentajien haluttomuus heittää Granlundia, joka on perinteisesti tarjonnut jokaisessa pelissä ainakin sen muutaman huipputontin kaverille, oletetun ykkösmaalintekijän rinnalle. Onhan joku Laine nyt ihan eri juttu kuin 2012 Jussi Jokinen, mutta pelin vähän yskiessä noissa kotikisoissa olisin jotain tuollaista ketjujen ravistelua ehkä odottanut. Toinen esimerkki löytyy keväältä 2016, jolloin Granlund, Barkov ja Laine saatiin samaan aikaan jäälle parhaimmillaan ylivoimalla, mutta tasakentällisin Kojolla oli tämä fetissi luottaa "seurakemioihin" Jokisen ja Barkovin välillä ja kyllähän tuo koostumus paljon hienoja juttuja värkkäili, ei siinä, mutta olisiko kyse ollut enemmän kunkin yksilön kovasta tasosta kuin mitenkään erityisen toimivista kemioista? Mene ja tiedä...

No, joka tapauksessa maajoukkueella on (toivottavasti) koittaviin "parhaat mukana" -turnauksiin herkulliset lähtökohdat. Perspektiiviä antaa, että vaikka rannalle jäisi loukkaantumisten takia about ketjullinen ykköskorin hyökkääjiä ja yksi kova puolustaja, Leijonilla olisi kuitenkin heittää mukaan yksi kovimmista kokoonpanoista hetkeen.

Jotain tällaista hahmottelisin itse, yksittäiset pelaajavalinnat akselilla Lehkonen-Donskoi-Komarov-Filppula-etc. on vähän sellaisia näkökulma- ja roolituskysymyksiä, ja jos ei äkillisiä yllätyksiä tai läpimurtoja tasoa ylemmäs ole tulossa, niin sellaisia ne varmaan tulevat tulevissa turnauksissakin olemaan. Loukkaantumiset toki heittävät omat painotuksensa valintasoppaan.

Laine-Barkov-Granlund
*Periaatteessa Mikke-Aho-Teuvo voisi olla isolla jäällä aika murhaava kokonaisuus, kun taas Rantanen muodostaisi Laineen ja Barkovin kanssa kirjaimellisesti massiivisimman ykkösketjun... koskaan? Toisaalta taas Laine-Aho-Teräväinen kuulostaisi myös aika houkuttelevalta... No positiivinen ongelmahan tässä majun päävalmentajalla käsissä on. No, tässä olisi kuitenkin tarjolla peliälyä, fyysisyyttä, juonikkuutta ja maalintekovoimaa. Sellainen vähän joka osa-alueella "beefed-up-versio" legendaarisesta Lehtinen- Koivu-Selänne-ketjusta, jos nyt haluaa jotain verrokkia hakea.

Rantanen-Aho-Teräväinen
*Sinänsä aika huimaa, että Leijonia joudutaan roolittamaan seuraavassa isossa turnauksessa niin, että ihan absoluuttisia tähtipelaajia jakautuu tasaisesti molempiin kärkikenttiin. Näitä variaatoitahan voisi pelkästään näiden kuuden hyökkääjän varassa veivata mielin määrin ja kovassa nousukiidossa olevat allaolevan kolmosketjun kaverit voivat myös heittää lusikkaa tähän soppaan, mutta tätä spekulaatioissa suosittua koostumusta minäkin nyt tarjoan. Jos Savinainen-Aho-Teräväinen toimi jo kivasti MM-kisoissa, niin eiköhän Rantasmikkokin asiansa Carolina-kaksikon vierellä maajoukkueessa aja.

Haula/Hintz-Haula/Hintz-Armia
*Armia on pikkuhiljaa alkanut lunastamaan hyökkäyspään potentiaaliaan Montrealissa ja puolustus- ja AV-pelihän Jopella on ollut jo pitkään todella kovalla tasolla, joten näkisin hänet aivan ihanteellisena pelaajana Haulan ja Hintzin rinnalle nimelliseen kolmoseen, jolla olisi lyhyessä turnauksessa teoreettinen potentiaali muodostua jopa Leijonien kuumimmaksi ketjuksi. Jokaista ketjun pelaajaa yhdistää myös se, että loukkaantumisten sattuessa tai jonkun ketjukoostumuksen muutoin sakatessa jokainen tästä kolmikosta kykenisi suoriutumaan luultavasti oikein mainiosti myös ylempien ketjujen rooleissa. Tässä mielessä on hienoa, että vähän joka ketjusta löytyy näitä sentterilaitureita, kuten tässä veljet Haula ja Hintz. Toki molemmat ovat etupäässä senttereitä, mutta tällaisessa koostumuksessa toisen laitaan heittäminenkin toiminee mainiosti.

Kapanen-Koivu-Donskoi
*Kaikkein haastavin koostumus fantasioida. Koivu on edelleen pelimies ja mahtunee mukaan sentteröimään kolmos-nelosketjun tienoille, mutta eipä mikään suuri vääryys olisi heittää tälle paikalle Filppulaa tai jotakuta nuorempaakaan. Ketjun nimihän on "--maajoukkue NYT", joten en nyt lähde varsinaisissa koostumuksissa vuoden-parin päähän katselemaan, mutta tälleen puolittain aihetta sivuten totean, että kyllähän Kotkaniemi ja esimerkiksi Borgström varmaan aika pian tuota sentterin spottia tähyilevät ja Juho Lammikkokin voi olla aika kova tekijä tällä paikalla vähän ajan päästä.

Kokoonpanon ulkopuolella paikkaa kärkkymässä:
Lehkonen/Komarov/Salomäki-Filppula/Kakko/Ma. Granlund

Senttereitä ei voi olla liikaa, joten siinä mielessä (edelleen ihan tekijämies) Filppula lienee kärkkymässä paikkaa. Jos Kakolla lähtee koneet kunnolla käyntiin, voisi häntäkin kuvitella esimerkiksi neloseen Koivun rinnalle, mutta jos ja kun nelosen ajattelee enemmän puolustusorientoituneeksi ketjuksi, olisivat herrat Salomäki ja Komarov selvästi vahvempia ehdokkaita, eikä nuorempaakaan Granlundia sovi unohtaa. Tällä haavaa sanoisin paikan menevän kuitenkin monipuoliselle Lehkoselle, jolla on ns. upside edelleen aika kova ja hän voisi ihan hyvin olla tuossa Kassun tilalla pelaavassa kokoonpanossa, riippuu vähän mitä nyt haluaa painottaa ja miten kemiat natsaisi jne.

Lindell-Heiskanen
Rightin puolen Ristolainen olisi sinänsä houkutteleva tähän, mutta heitetään tähän nyt monen muun tapaan Dallas-kaksikko.
Nutivaara-Vatanen
Näitä leftin kavereita varmaan pyöriteltäisiin päivän kunnon ja kemioiden mukaan vähän miten sattuu, mutta nyt osui arpa Nutivaaraan ja jotenkin kuvittelisin Nutivaara-Vatanen-tandemin olevan aika tasapainoinen molempiin suuntiin.
Määttä-Ristolainen
Tässä vähän sama homma, näitä pareja nyt voisi vispata vähän miten päin vain ja kyllähän Jokiharju, Lehtonen ja Winnipegin nuorukaiset ovat vahvoilla myös ja lähitulevaisuudessa Honkakin voi vielä yllättää, mutta nyt mentäisiin varmaan näillä...
Jokiharju
+Lehtonen/Heinola/Niku

Rinne
Rask
Saros/Koskinen/Raanta

Ykköstandemi nyt on aika selvä ja kolmosen suhteen kyse on vähän makuasioista ja päivän vireestä. Koskinen on ollut nyt hyvä, mutta uskon Saroksen pystyvän vielä paljon parempaan mitä alkukaudesta ja Raanta on niin ikään tekijämies kunhan pysyisi ehjänä. Korpisalolla olisi mahdollisuus myös kärkkyä kolmosen paikkaa, jos paketti alkaa pysymään kunnolla kasassa.


Tämä oli taas hyvä muistutus itselle siitä, että päätöksentekotaitoja olisi hyvä treenata, heh. Vähän epämääräistä tajunnanvirtaahan tästä tuli ja valinnat nyt tosiaan edustaa tätä yleisesti suosittua linjaa.

Päähuomiona nyt tosiaan nostaisin esille, että Granlund-Laine kuulostaa omaan korvaan ihan mielenkiintoiselta, vaikkei Mikke nyt ihan liekeissä ole hiljattain ollutkaan ja sen tuonne ketjufantasiaan iskinkin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös