Työperäinen maahanmuutto on jatkunut korkealla tasolla, vaikka talous laskusuhdanteessa tällä hetkellä onkin. Erittäin positiivisena näen, että moni muuttattaa myös perheensä Suomeen.
Suomessa maahanmuutto (mikä toki yhtenä könttänä onkin vähän mutkia suoriksi laittava käsite) tunnutaan yhä edelleen nähtävän laajalti ennen kaikkea yhteiskuntamme taakkana ja loputtomana menoeränä, vaikka huomioiden maamme tämänhetkisen väestökehityksen, ei tuntemaamme menestyvää hyvinvointi-Suomea yksinkertaisesti tule olemaan olemassa ilman riittävää työ- ja opiskeluperäistä maahanmuuttoa.Maahanmuutto nousee uuteen ennätykseen – se voi pelastaa Suomen vielä monelta murheelta
Jos kotouttamisessa onnistutaan, tänään pakolaisena Suomeen tullut on muutaman vuoden kuluttua hyvä veronmaksaja, kirjoittaa Kauppalehden uutispäällikkö Janne Pöysti.www.kauppalehti.fi
Mitä tulee työperäiseen maahanmuutton, Suomen tulisi mielestäni nykyistä paremmin lisäksi tuettava, että mahdollisimman moni tänne töihin tuleva, ottaisi mukaan myös puolisonsa ja mahdolliset lapsensa. Näistä Suomeen lapsena muuttaneista, tai täällä maahanmuuttajavanhemmille syntyneistä, kun maamme menestys on yhtä lailla enenevissä määrin kiinni.
@Bauer Huomioiden Suomeen kohdistuvan humanitäärisen maahanmuuton olevan tällä hetkellä vähäistä, mikäli ukrainalaisia ei lasketa, on leipätekstiin valittu pakolainen kieltämättä mielenkiintoinen valinta. Valtaenemmistö Suomeen tällä hetkellä tulevista ei ole turvapaikanhakijoita.
Humanitääristenkin maahanmuuttajien osalta on huomioitava seuraavien sukupolvien vaikutus maamme menestykseen. Afrikasta ja Lähi-idästä tulleiden perheet ovat usein lapsirikkaita.
Kyllä, ja juuri kun mainitsit nuo ukrainalaiset, niin siinä on hyvä esimerkki siitä, kuinka erilaisia odotuksia voi kohdistaa porukkaan, joilla on hyvä luku- ja kirjoitustaito ja jotka ovat enemmän samankaltaisesta kulttuurista.
A survey conducted in July 2023 found that almost 44% of respondents, the vast majority, said they did not know English at all. At the same time, 26.9% of respondents said they could understand some words and simple phrases, but could not read, write or speak English at all. 19.2% of Ukrainians said they could read, write or speak some English, but not well. Among those surveyed, 7.5% can read, write and speak English, but not fluently. In contrast, only 1.1% of respondents are fluent in English.[9]
Languages of Ukraine - Wikipedia
en.wikipedia.org
Pakolaiskiintiön puolittaminen oli mielestäni hallitukselta virhe. Kyse on seulan läpäisevistä ihmisistä, joiden valinnassa painotetaan perheitä.
Eipä tuo sinällään yllätä jos kieltä ei ole yleisesti osattu 1990-luvun alussa ja ei ole ollut kysyntää. Venäjälläkään ei osata englantia ja Ukrainalle yhteydet Venäjään olivat tärkeämpiä kuin länteen melko pitkään. Jos maassa ei juuri ollut englanninopettajia niin heidän kouluttamisensa ei olisi yksinkertaista ja nopeaa kuitenkaan. Eli vaikka se tuntuu alkuun oudolta niin se on täysin ymmärrettävää monellakin tavalla. Jos Suomessakin päätettäisiin esimerkiksi kasvattaa kiinaa osaavan väestön määrää nyt huomattavasti niin se olisi hidas prosessi kun pitäisi löytää opettajia jotka osaavat sekä suomea että kiinaa ja heitä on rajallinen määrä.Ukrainalaisten heikohko englannin osaaminen yllätti minutkin, mitä olen heitä tavannut. Oletin erityisesti Neuvostoliiton jälkeisinä vuosikymmeninä varttuneiden osaavan kieltä paremmin, internetin kautta kaikki oppimateriaali ja käytännön kielikylpy on klikkauksen päässä, mutta ero nuoremman polven suomalaisten englannin kielen osaamiseen on merkittävä.
Wikipedia ei kovin kummoiseen oppineisuuteen viittaa. Englannin taito on kansan keskuudessa heikko. Näidenkin joukossa on osaajia, mutta kielitaidottomuuden vuoksi työllistyminen saattaa olla vaikeaa.
100% ukrainalaisista kuitenkin lukutaitoisia, joten siltä osin pohja on kunnossa. Toisaalta taas esimerkiksi somaleilla ja afghaaneilla, joita pidetään vasemmistossa yhteiskuntamme merkittävinä tulevina rakentajina, lukutaito jää johonkin 30-40% kieppeille. Jos et osaa lukea edes omaa kieltäsi, niin vaikeaa löytää enää mitään käyttöä nyky-yhteiskunnassa.
Tässä se oleellinen. Tällä hetkellä n. kymmenen prosenttia maahamme syntyvistä syntyy maahanmuuttajaäidille. Suomessa syntyneiden maahanmuuttajataustaisten väestöpyramidi on kirjaimellisesti edelleen pyramidi.Demografisesti lapsiperheiden saaminen Suomeen on kannatettavaa.
Tottahan se, mutta minkä tahansa kielen oppiminen käytettävälle tasolle on ankara urakka, vaikka asuisi maassa, jossa kieltä puhutaan.
Täysin totta koko kirjoitus. Tässäkin suhteessa kuplaantuu helposti. Muistan taannoin ensimmäistä kertaa Thaimaassa vierailleessani yllättyneen aidosti, kuinka heikosti oman ikäiseni paikalliset (olin tuolloin 2017 24-vuotias) keskimäärin puhuivat englantia. Thaimaa kun on Kaakkois-Aasian maista ollut pitkään varsin länsi-orientoitunut ja matkailusektori on maan talouden kivijalkoja.Eipä tuo sinällään yllätä jos kieltä ei ole yleisesti osattu 1990-luvun alussa ja ei ole ollut kysyntää. Venäjälläkään ei osata englantia ja Ukrainalle yhteydet Venäjään olivat tärkeämpiä kuin länteen melko pitkään. Jos maassa ei juuri ollut englanninopettajia niin heidän kouluttamisensa ei olisi yksinkertaista ja nopeaa kuitenkaan. Eli vaikka se tuntuu alkuun oudolta niin se on täysin ymmärrettävää monellakin tavalla. Jos Suomessakin päätettäisiin esimerkiksi kasvattaa kiinaa osaavan väestön määrää nyt huomattavasti niin se olisi hidas prosessi kun pitäisi löytää opettajia jotka osaavat sekä suomea että kiinaa ja heitä on rajallinen määrä.
Eikä tarvi mennä kuin keski-Eurooppaan niin englannin puhuminen ei ole itsestään selvää. Itse kysyin Saksassa lentokenttäjunan konnarilta (nuori mies), koska menee seuraava lähijuna, johon olimme vaihtamassa. Kaveri ymmärsi ja vastasi saksaksi, onneksi ymmärsin minäkin. Taksikuskeista ei taas yksikään ymmärtänyt englantia, eikä välttämättä pubien baarimikoista.Täysin totta koko kirjoitus. Tässäkin suhteessa kuplaantuu helposti. Muistan taannoin ensimmäistä kertaa Thaimaassa vierailleessani yllättyneen aidosti, kuinka heikosti oman ikäiseni paikalliset (olin tuolloin 2017 24-vuotias) keskimäärin puhuivat englantia. Thaimaa kun on Kaakkois-Aasian maista ollut pitkään varsin länsi-orientoitunut ja matkailusektori on maan talouden kivijalkoja.
Jep. Taitavat ennen kaikkea Pohjoismaat ja Hollanti muodostaa ei-englanninkielisistä maista kuplan, missä käytännössä jokainen työikäinen osaa englantia jokseenkin sujuvasti. Virossa myös itsenäisyyden aikana varttuneet.Eikä tarvi mennä kuin keski-Eurooppaan niin englannin puhuminen ei ole itsestään selvää. Itse kysyin Saksassa lentokenttäjunan konnarilta (nuori mies), koska menee seuraava lähijuna, johon olimme vaihtamassa. Kaveri ymmärsi ja vastasi saksaksi, onneksi ymmärsin minäkin. Taksikuskeista ei taas yksikään ymmärtänyt englantia, eikä välttämättä pubien baarimikoista.
Tamperetta kasvattaa muuttoliike Pirkanmaan reunoilta, muualta Suomesta ja ulkomailta. Koko maankin väestönkasvua kannattelee muuttovoitto ulkomailta, sillä nettomaahanmuutto näyttää jatkuvan jopa vilkasta viime vuotta kovempana. Tuolloin Tamperekin sai nettomaahanmuuttajia yli 2 300. Tammi–lokakuussa maahanmuuttoja oli Suomeen 48 433 enemmän kuin maastamuuttoja. Hyvä niin, sillä samaan aikaan Suomessa syntyneitä oli 12 491 vähemmän kuin kuolleita.
Minään rakettitieteenä en näe maamme tunnettavuuden lisäämistä. Kohdistettua markkinointia sosiaalisen median alustoille ja esimerkiksi tietoisella sisällöntuottajien tukemisella pääsee varmasti jo jonnekin.Kuten aiempienkin vuosien tutkimuksissa, Suomea arvostetaan erityisesti yhdenvertaisuuden ja ympäristönsuojelun vuoksi. Suomi sijoittuu näiden teemojen lisäksi kymmenen parhaan maan joukkoon mittareilla, jotka käsittelevät kansalaisten oikeudenmukaista kohtelua, hallinnon pätevyyttä ja rehellisyyttä, rauhaa ja turvallisuutta, elämänlaatua sekä maailman köyhyyden vähentämistä. Myönteisintä kehitystä edellisvuoteen nähden on tapahtunut Suomessa asumiseen ja työskentelyyn liittyvissä mielikuvissa. Myös matkailun mittareilla Suomi osoittaa keskimääräistä suurempaa kasvua.
”Suomen maakuva pärjää johdonmukaisesti kokoonsa nähden hyvin. On tärkeää, että Suomi tunnetaan oikeista asioista. Näinä aikoina vahva maakuva paitsi luo meille mahdollisuuksia, antaa myös turvaa”, sanoo Suomen maakuvatyötä koordinoivan Finland Promotion Boardin puheenjohtaja, ulkoministeriön viestintäjohtaja Mikko Koivumaa.
miten Suomen koko on jotenkin pieni? Jotenkin itse ajattelen, jos ollaan samaa kokoa Saksan kanssa tai suurempia kuin vaikka Hollanti, Belgia tai Tanska niin ei tässä nyt olla niin pieniä. Toki nuokin maat voivat olla melko tuntemattomia suuruuksia filippiiniläisten osalta.On myös huomioitava kun kyse on filippiiniläisistä, tai muista kaukana Suomesta sijaitsevista maista kotoisin olevista, maamme pieni koko ja tuntemattomuus on haaste, houkutellessa ihmisiä tänne asettumaan.
Pinta-alaltaan Suomi toden totta on Euroopan kahdeksanneksi suurin maa. Olemme niin Britanniaa, Italiaa, kuin Puolaa isompi maa, mitä tulee neliökilometreihin. Väestöltä olemme kuitenkin pienehkö maa ja juuri tästä johtuen globaali preesensimme on rajallinen.miten Suomen koko on jotenkin pieni? Jotenkin itse ajattelen, jos ollaan samaa kokoa Saksan kanssa tai suurempia kuin vaikka Hollanti, Belgia tai Tanska niin ei tässä nyt olla niin pieniä. Toki nuokin maat voivat olla melko tuntemattomia suuruuksia filippiiniläisten osalta.
Sangen hyviä numeroita sinänsä - jatkukoon ja kasvakoon tämä trendi! Vähän vain pelkään, että se tulee pitkälle katkeamaan jo tulevana vuonna kun taantuma alkaa purra (sic) ja nykyhallituksen kiristysten sekä konkreettiset että mielikuvavaikutukset alkavat vaikuttaa.Suomi on 131 vajaa 5,6 miljoonaa.
Mielenkiintoista statistiikkaa kaikkinensa.