Mainos

Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2013–2014

  • 677 069
  • 1 192

Bodari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sika-Jokerit: Antti Tyrväinen, Rudi, Semir & Jere
Mites Määtän ensi kausi? Olisiko mahdollista ottaa se paikka ylhäältä?

Suomi tarvitsee Vatasen, Määtän ja Ristolaisen pian NHL:ään. Tämän kolmikon pitää ottaa se paikka ylhäältä.
 
Viimeksi muokattu:
Mikäli luetunymmärtäminen sinultakin luonnistuu niin tämän luulisi käyvän ilmi ylläolevasta. Jos ei kuitenkaan luonnistu niin rautalangasta vääntäen: huippu-urheilijan omien tavoitteiden eli tässä tapauksessa Komarovin ja Lehterän. Huippu-urheilijat kun ovat sellaista sorttia ihmislajissamme, että ollakseen mitä ovat, tavoitteiden on oltava ylöspäin.

Ajattelin että luin väärin mutta en ilmeisesti ja tosiaan tiedät mitkä tavoitteet molemmilla on. Se ei esimerkiksi voi Komarovilla olla pelata isommassa kiekollisessa roolissa ja voittaa Venäjällä jotain vaan änäri se on. On on.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Ajattelin että luin väärin mutta en ilmeisesti ja tosiaan tiedät mitkä tavoitteet molemmilla on. Se ei esimerkiksi voi Komarovilla olla pelata isommassa kiekollisessa roolissa ja voittaa Venäjällä jotain vaan änäri se on. On on.

En minä tiedä mitkä heidän tavoitteensa ovat enkä ole niin väittänytkään. Mistä sen tietää vaikka tavoitteena olisi voittaa paikallisen kaupungin kesäsarjan mestaruus ja hymyillä tyytyväisenä.

Kyse on siitä, mitä he tavoittelevat urallaan. Ja kun jääkiekosta puhutaan, on kyseisen pelin kovatasoisin, haastavin ja arvostetuin liiga NHL. Ja kun huippukiekkoilijasta puhutaan, puhutaan HUIPPU-URHEILIJASTA, sellaisesta ihmisestä joka tekee päivittäin töitä päästäkseen kovemmalle tasolle ja selättääkseen haasteita. Joten miksei oman lajinsa huippu-urheilija haluaisi pelata lajinsa kovimmassa liigassa ja lajinsa kovimmasta palkinnosta?

Turha tästä on tietysti vääntää tämän enempää sellaisten kanssa jotka eivät ymmärrä/halua ymmärtää mitä huippu-urheilu mentaalipuolella merkitsee. Jos nyt kuitenkin oletan Robinin jollain tavoin olevan tietoinen asiasta, niin sen verran voin kertoa, että edelleen uskon, tai vähintäänkin veikkaan niin Lehterän kuin Komarovinkin uratavoitteen olevan NHL:ssä ja Kannun voittamisessa. Ja jos tosiaan on näin että Venäjän reissun on molemmilla tarkoituksena olla välietappi, kuten oletan heidän tavoitteellisina huippukiekkolijoina ajattelevan, niin tällöin he laittavat myös Venäjällä nyt kaiken likoon kehittyäkseen pelaajana ja tietysti tavoitellakseen Gagar Cupia (vaimikälieolikaan) jotta ovat valmiina myöhemmin taistelemaan vielä tasokkaammassa liigassa.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Alkuun disclaimer, että en jaksa seurata KHL:ää kovin tiiviisti, mutta NHL:ää kylläkin.

Ja silti argumentoisin, että ajat muuttuvat. On ylimielistä NHL:n suunnalta sivuuttaa kokonaan KHL:n vaikutus. Se on enemmän ja enemmän vertailukelpoinen änärin kanssa kaikilla mittareilla, myös urheilullisesti.

Toimittajapiireissä liikkuu yleisenä huvittavan huomiona se, miten tehokas NHL:n markkinointikoneisto on. Sen näkee muun muassa siitä, miten Pohjois-Amerikkaan lähtevät suomalaistoimittajat hyvin nopeasti aivopestään siihen, että NHL on ainoa liiga, jossa pelataan merkityksellistä jääkiekkoa. Muu on höntsää tai kaljaliigaa. Ja tämä sama asenne "tarttuu" sitten lätkäfaneihin täällä Suomessakin.

En tahdo millään muotoa vähätellä NHL-kiekkoa tai kiistää sen paremmuutta muihin liigoihin nähden. Mutta osittain tämän paremmuuden ylikorostaminen on ihan tietoista markkinointiaivopesua änärin "pr-jengiltä" ja se on hyvä tiedostaa esimerkiksi näiden Komarovien päätöksiä arvioidessa.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Ja silti argumentoisin, että ajat muuttuvat. On ylimielistä NHL:n suunnalta sivuuttaa kokonaan KHL:n vaikutus. Se on enemmän ja enemmän vertailukelpoinen änärin kanssa kaikilla mittareilla, myös urheilullisesti.
Argumentoi rauhassa. KHL on varmasti siitä pitäville hieno liiga: siellä pelaaville ei-venäläisille vain työpaikka, josta saa paremman liksan vähemmällä vaivalla. Pelillisesti NHL ja KHL ovat yhtä lähellä toisiaan kuin Suomen potkupallomaajoukkueen MM-edustus ja Brasilian vastaava.
 
Katsellaan vuosi pari eteenpäin, niin mikäpäs siinä jos herrat tosiaan sitten NHL:ään saavat vielä sopimukset. Jos he nimittäin jonnekin suuntaan joutuvat nyt vuoden parin aikana tasonsa todistamaan, niin nimenomaan rapakon taakse.

Lehterällä on kahden vuoden ja Komarovilla vuoden pahvi. Kyllä heidän tarvitsee KHL-seuroillekin todistaa tasonsa joka vuosi, jos haluavat jatkaa siellä noin rahakkailla sopimuksilla, tai ylipäätään saada sopimuksen Venäjälle. Jos ei pelit suju, tulee äkkiä lähtö Ruotsiin tai Suomeen ja se tietää melkoista palkanalennusta. Esim. sitä Lehterän viime kauden pistesaldoa (46) ei tuon tasoisessa sarjassa ihan noin vain paukuteta uudelleen.

niin Selänne kuin Jagrkin ovat sanoneet pelaavansa yhä edelleen NHL:ssä siksi, koska haluavat vielä kertaalleen päästä nostamaan Kannua.

Jos Kannu on syy pelaamiselle, niin aika loogista siinä mielessä, että Jagr valitsi viime kesänä juuri Dallasin.
 
Viimeksi muokattu:

limini

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo, Pingviinit (+ suomalaiset)
Oikeesti, tää on suomalaiset NHL:ssä kaudella 2013-2014. Jatkakaa näitä väittelyjä vaikka omassa puussa, mutta mun mielestä suurin osa viime päivien kekustelusta on ihan väärässä ketjussa.

Kiitti.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Vaikka kirjoituksessa on paljon asiaakin, niin tämä nyt on paskapuhetta. NHL:ssä ei nelosketjun jyrätkään pysty pelaamaan ilman tulosvastuuta. Järjestelmä on rakennettu niin, että jokaisesta pelipaikasta tappelevat lukuiset nälkäiset pelaajat ja jos tulosta ei tule, niin lähtö tulee farmiin ja palkka tippuu 5%-10%:iin. Kaikkien kohdalla tulos ei tietenkään tarkoita maaleja tai syöttöjä.
Minä ilmaisin asian samalla tavalla kuin miten tässäkin ketjussa tavataan tehdä: mustavalkoisesti. Tarkoitin lähinnä sitä että nelosketjun roolipelaajalle riittää se että hän pelaa omaa peliään riittävän hyvin. Komarovin kaltaisten pelaajien osalta tulosvastuu rajoittuu lähinnä siihen että oma pää pysyy riittävän puhtaana ja taklauksia satelee.

Eihän Leokaan montaa pistettä nyt tehnyt, mutta omalla pelillään vakiinnutti paikkansa, ja varmasti pystyisi sen pitämään. Kärkiketjuissa pelaavilla on tulosvastuu siitä että hyökkäyspäässä pitää saada jotain oikeasti aikaan eikä pelkkä vastustajan päädyssä pörrääminen riitä. Siinä mielessä Komarovin olisi helpompi pitää paikka NHL:ssä kuin Lehterän, jonka paikka on ylemmissä ketjuissa, jonne taas on vaikeampi päästä.

Tuskin täällä valitettaisiin Komarovin kunnianhimonpuutetta jos tämä olisi jäänyt Leafsiin vuosikausiksi tuohon tämänkautiseen rooliinsa. Eikö se olisi ollut kunnianhimottomuutta? Nyt hän hakee isompaa roolia KHL:stä ja sitä kautta yrittää kehittyä. Ei hän edellisellä KHL-kaudellakaan ollut niin hyvä etteikö se olisi jättänyt paljon kehittymisen varaa KHL:ssä. Hän siis yrittää mennä eteenpäin ja se on kunnianhimoa se.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Joku kanssakeskustelija tuossa aiemmin väitti Selänteen pelaavan edelleen siksi koska nauttii pelaamisesta, eikä niinkään siksi että haluaisi enää voittaa Kannua. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa näin päin. Totta kai hän edelleen nauttii hommasta sillä muuten hän ei enää pelaisi, mutta jos hän ei tavoittelisi enää Kannua niin ei hän myöskään silloin rääkkäisi itseään rapakon takana, vaan pelaisi todennäköisesti jossain muualla kuin NHL:ssä. Tavoite on kuitenkin se mikä pelaajaa motivoi, ja niin Selänne kuin Jagrkin ovat sanoneet pelaavansa yhä edelleen NHL:ssä siksi, koska haluavat vielä kertaalleen päästä nostamaan Kannua. En jaksa tarkistaa kuka tuossa ylempänä väitti muuta, mutta jos joku tuntee kuvauksen osuneen niin korjatkoon mikäli ymmärsin pointin väärin.
Viittaat varmaan minun tekstiini, ja seison edelleen sen takana. Olen lukenut ja kuullut paljon Selänteen haastatteluita (+blogit ym) ja hän on mielestäni tehnyt selväksi että hän pelaa niin kauan kuin hän hän nauttii pelaamisesta. Joka liigassa tietenkin halutaan voittaa mestaruus, mutta jos tavoite on vain pokaali, niin onhan se 82-pelin runkosarja itsessäänkin 42-vuotiaalle raskasta työtä jos siinä menee vain pokaalinkiilto silmissä.

Kuten joku tuossa aiemmin totesikin niin olisiko Jagr mennyt Dallasiin jos hänellä olisi ollut vain pokaali mielessä? Menikö Gaborik Columbukseen kannua jahtaamaan? Voihan Keku saada joukkueen tulevaisuudessa lentoon, mutta ei Marian enää mikään nuori mies ole, jolla on loputtomiin aikaa. Miksi Olli Jokinen meni Calgaryyn ja sieltä Winnipegiin? Tätä kysymyslistaa voisi jatkaa pitkään.

Jos kannu on huippupelaajillekin niin tärkeä niin miksi he eivät mene pienellä palkalla hyvään joukkueeseen hakemaan sitä pokaalia? Miksi he ottavat mieluummin $7-9M/kausi ja pelaavat joukkueissa joissa pokaalia ei kovin todennäköisesti tule? Ovat vissiin rahanahneita ja isosta peliajasta pitäviä paskoja kuten KHL-pelaajatkin. No, onhan näitä poikkeuksia, eli esim. Selänne on pelannut monia kausia alipalkattuna, Crosby olisi voinut saada isommankin sopimuksen jne.

Pokaalinvoittamisella ja pokaalinvoittamisellakin on eroa. On eri asia olla ratkaisemassa pelejä isolla vastuulla kuin käydä pelaamassa nelosketjussa nolla-nollaa. Raskillakin on jo SC, mutta on aivan eri asia jos hän voittaa SC:n ollessaan itse johtavassa roolissa ja yhtenä päävastuullisena. Minä luulen että kiekkoilijoiden kunnianhimo liittyy enemmänkin kehittymiseen, isoon rooliin ja vastuuseen kuin pokaaliin. Pokaali on sarjasta riippumatta joukkuepalkinto ja vaikka kyse onkin joukkueurheilusta, niin huippukiekkoilijat haluavat olla huippuja ja haluavat olla yksilöinä mahdollisimman hyviä. Joukkuetavoitteet ja yksilötavoitteet ovat mielestäni omilla prioriteettilistoillaan. Yksilönä kehittymiseen pystyy vaikuttamaan paljon enemmän kuin joukkuemenestykseen.
 
Viimeksi muokattu:

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät

Asia ei tietenkään ole mustavalkoinen. Ei kukaan pysty pelkkä tavoite silmissään pelaamaan jos ei myös samalla nauti pelaamisesta. Tai kenties pystyy, mutta pidemmän päälle homma ei tietenkään toimi niin. Pelaamisesta nauttiminen, palkkataso, suotuisa ympäristö kehittää osaamistaan ja kehittyä pelaajana jne ovat tottakai myös tärkeitä asioita. Eivät ne silti poissulje sitä tosiasiaa, että voittaminen ja viimekädessä mestaruuden voittaminen on se asia, minkä takia huippu-urheilijat ammattiaan harjoittavat. Miksi ylipäätään on olemassa ammattilaisurheilua? In ralliengelska: WIN, mitä se merkitsee ja mistä nämä kolme kirjainta tulevat? Voin tarvittaessa asiaa valaista, mutta kuten jo aiemmin mainitsin niin turha näistä itsestäänselvistä asioista on vääntää sillä jokainen huippu-urheilija tai joskus edes huipulle yrittänyt urheilija lajista riippumatta tämän ymmärtää.

Mitä muutoin tulee tuohon Jagrin keissiin viime kesän osalta, niin hämmästyin kyllä silloin takatukan valintaa tehdä lappu Dallasiin. Noh, toki mieheltä on aiemminkin urallaan nähty hieman erikoisia valintoja. Tässä hiljattain julkaistussa YLE:n jutussa nyt kuitenkin on hieman hänen ajatuksiaan mitä tulee myös tavoitteisiin.. Ja yllätys yllätys niin Kannun voittaminenhan se myös Jagrin kohdalla on ollut taas kerran heti syksystä alkaen tähtäimenä.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Argumentoi rauhassa. KHL on varmasti siitä pitäville hieno liiga: siellä pelaaville ei-venäläisille vain työpaikka, josta saa paremman liksan vähemmällä vaivalla.

Kyllä huomaa, että suurin osaa täällä ei tiedä oikeastaan mitään KHL:stä, mutta silti katsovat aiheelliseksi sanoa, kuinka huonotasoinen höntsäliiga se on, koska Venäjä ja ties mitä. Tässä Kari Jalosen mielenkiintoinen haastattelu IS:n sivuilla KHL:n arjesta ja kulttuurista. Ei ihan mikään höntsäliiga.

Huvittavaa keskustelua aihettanut kyllä Komarovin ja Lehterän päätökset. Naurattaa nämä jotkut puusilmäiset NHL-fanit kommentteineen ja avautumisineen.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Mites Määtän ensi kausi? Olisiko mahdollista ottaa se paikka ylhäältä?

Ei. Hänen edellään on junnuista lähtökohtaisesti Harrington ja Pouliot, joista ensimmäinen jättää junnu-uran taakseen ja siirtyy Pens-miehistöön, tai farmin puolelle. Määttä voi syksyllä hyvällä harjoitusleirillä ja loukkaantumisruuhkassa päästä pelaamaan muutaman pelin Pensin mukana, mutta palautetaan Londoniin viimeistään 10. pelin jälkeen jottei Entry levelistä pala yhtä vuotta. Farmissahan Määttä ei voi pelata OHL-taustan takia.
 
Mitä muutoin tulee tuohon Jagrin keissiin viime kesän osalta, niin hämmästyin kyllä silloin takatukan valintaa tehdä lappu Dallasiin. Noh, toki mieheltä on aiemminkin urallaan nähty hieman erikoisia valintoja. Tässä hiljattain julkaistussa YLE:n jutussa nyt kuitenkin on hieman hänen ajatuksiaan mitä tulee myös tavoitteisiin.. Ja yllätys yllätys niin Kannun voittaminenhan se myös Jagrin kohdalla on ollut taas kerran heti syksystä alkaen tähtäimenä.

Onpas yllättävää, jos mies ei haastattelussa totea, että "joo menin Dallasiin vaikkei niillä kovin häävejä menestyssaumoja olekaan, koska ne tarjos isoimman liksan".
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Mitä muutoin tulee tuohon Jagrin keissiin viime kesän osalta, niin hämmästyin kyllä silloin takatukan valintaa tehdä lappu Dallasiin. Noh, toki mieheltä on aiemminkin urallaan nähty hieman erikoisia valintoja. Tässä hiljattain julkaistussa YLE:n jutussa nyt kuitenkin on hieman hänen ajatuksiaan mitä tulee myös tavoitteisiin.. Ja yllätys yllätys niin Kannun voittaminenhan se myös Jagrin kohdalla on ollut taas kerran heti syksystä alkaen tähtäimenä.

Ottamatta kantaa tähän keskustelun aiheeseen, niin NHL-pelaajat ja muut huippu-urheilijat ovat käytännössä kaikki käyneet läpi hyvin tarkan mediakoulutuksen - sekä omin nokkineen, että työnantajien kustantamana. Totta kai pelaajat antavat julkisuudessa kommentteja, joita fanit haluavat kuulla.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Mitä Jagriin tulee niin olenhan minäkin todennut että joka sarjassa joka pelaajalla on kannu tavoitteena kauden alkaessa. Samaa Jagr olisi sanonut vaikka olisi pelannut jossain toisessa liigassa.

Kuten sinäkin olet todennut niin pelaajat haluavat voittaa. He haluavat voittaa itsensä, kanssasurheilijat, toiset joukkueet, pelit, ottelusarjat ja kannut. Itse asiassa ammattilaisilla se itse urheilu ja voittaminen ei ole yhtä keskiössä kuin amatööriurheilussa, josta ei makseta (juuri) mitään, vaan pitää olla ne muut motivaattorit. Tämä pätee erityisesti pieniin lajeihin, joissa menestymällä ei voi saada yleistä arvostusta edes Suomessa.

Yritän sanoa että kannu on vain yksi tavoite muiden joukossa ja NHL:ssä sen saa vain muutama prosentti pelaajista per vuosi, eikä yksittäinen pelaaja voi siihen määräänsä enempää vaikuttaa. "Mikrotavoitteet" ovat jokapäiväisessä kiekkoilijan arjessa tärkeämpiä: hyvä treeni, hyvä vaihto, maali, muu hyvä suoritus jäällä, ottelun voitto, tappioasemasta nouseminen, jatkoaikavoitto, playoff-sarjan voitto jne.

Kysyit että miksi on ylipäätään ammattilaisurheilua. Sitä on siksi että jotkut yrittävät tehdä urheilulla bisnestä ja löytyy niitä jotka haluavat siitä lystistä maksaa. NHL on nimenomaan sieltä ääripäästä missä bisnes on asian ydin ja urheilu on lähinnä väline rahankäärimiseen. Ammattilaisurheilussa nimenomaan se voittaminen on tavallaan vähemmän tärkeää, koska se on samalla heidän työnsä ja kauden loppuminen tarkoittaa loman alkua riippumatta siitä miten kausi päättyi. Syksyllä tulee aina uusi kausi ja uudet dollariniput. Yksilölajeissa pettymykset ovat isompia ja henkilökohtaisempia, koska kaikki on omissa käsissä.
 

10penttiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Habs, Sympatiat NY Rangers
Kiva että ollaan kirjotettu niin paljon Suomalaisista nhl:ssä viime viestit, jatkoajan taso laskee kokoajan koska täällä on niin vitusti idiootteja jotka eivät pysy aiheessa ja offtopic kukoistaa kun herppes.

Aiheeseen: Onko Lennusta kuulunut mitään, jatkaako hän Oilersseissa onko hän pelannut änäripaikan vaatimuksen mukaisesti? Tsempistä ei pitäis ainakaan olla kiinni!
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Aiheeseen: Onko Lennusta kuulunut mitään, jatkaako hän Oilersseissa onko hän pelannut änäripaikan vaatimuksen mukaisesti? Tsempistä ei pitäis ainakaan olla kiinni!

Ei ole mitään tietoa, mutta ihan omalla mutulla uskoisin miehen jatkavan Oilersissa tai jossain muussa vastaavassa playoff-viivan alapuolelle kaavaillussa jengissä. Miehellä on se tsemppi joo, mutta kun ei ole mitenkään erityisen kova taklaaja, erityisen hyvä luistelija, erityisen hyvä av-pelaaja tai hyvä aloittaja niin pelipaikka Cup-contenderista on aika utopiaa. Heikomman joukkueen neloskenttään menee, mutta cuppia tavoittelevan joukkueen neloskentissä odotetaan jotain erityisosaamista, jota Petrellillä ei valitettavasti ole. Toivottavasti jää kuitenkin NHL:ään. Tekee kuitenkin ihan hyvää työtä rajallisella paketilla ja kyllähän kaikki organisaatiot aina kovaa tsempparia arvostavat.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Onpas yllättävää, jos mies ei haastattelussa totea, että "joo menin Dallasiin vaikkei niillä kovin häävejä menestyssaumoja olekaan, koska ne tarjos isoimman liksan".

Ja mikähän noin muutoin on sinun pointtisi tähän meneillään olevaan keskusteluun? Jos se on vain heittää nokittelevia kommentteja ilman mitään uutta keskusteluun tuovaa sisältöä/näkökulmaa kuten tässä viimeaikaisesta viestihistoriastasi voisi päätellä, niin ei muuta kuin onnea valitsemallesi tielle.

Tottahan se varmasti on, että pelaajat pyrkivät haastatteluissaan joko tietoisesti tai tiedostamatta vastaamaan yleisöä ja faneja miellyttävällä tavalla. Tässä kyseisessä Jagrin haastattelussa hän kuitenkin kertoi kuten 99% prosenttia urheilijoista kertoo: halusta voittaa jotain suurta. Tottakai rahalla ja muillakin asioilla mitä tässä ollaan lässytetty on merkitystä, mutta edelleen - onnistuminen ja voittaminen on se mitä urheilija viime kädessä eniten haluaa. Jos joku tämän haluaa vilpittömästi kyseenalaistaa niin olen asiaa tässä jo hieman avannut ja voin tarvittaessa avata ja perustella sitä myös enemmän. Kenties olisi kuitenkin ketjun kannalta mielekkäämpää sen tapahtuvan tarvittaessa eri ketjussa tai yv:llä.

Ja morukaralle: totta puhut edellisessä viestissäsi muutoin, paitsi mielestäni vähättelet voittamisen merkitystä. Ajattelen tätä nimenomaan urheilijan kannalta, en lainkaan joukkueen, fanien, markkinakoneiston etc. kannalta. Totta on, että amatööreillä voittaminen on suhteessa tavoitteisiin isompi pala kakusta kuin ammattilaisurheilussa, jossa myös rahalla on oma merkityksensä. Mutta kun tätä ammattilaisurheilun kakkua lähdetään paloittelemaan, niin edelleen se sana WIN on se mikä pelaajaa ajaa eniten eteenpäin, muiden asioiden tullessa mukavina bonuksina siinä kaverina.

Huippu-urheilija kun on eräänlainen eläin, joka syttyy ja saa suurimman nautinnon tunteen vastustajan päihittämisestä sekä jonkin suuren asian voittamisesta. Se tunne on jotain sellaista, mihin ei edes petipuuhissa pääse vaikka olisi millainen viiden tähden huora tahansa kainalossa. Jos pääsisi, ei enää puhuttaisi huippu-urheilijasta.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Palatakseni vielä KHL:ään ja Komaroviin, niin mikä realistisesti hänen roolinsa siellä oli/tulee olemaan, vähän vaikea kun kuvitella että mies tuosta "raatavasta työläisasenteesta" paljonkaan erilaiseen rooliin kehittyy enää liigassa kuin liigassa. Samanlainen kuin Ruutu Jokereille? Harmi kun ei jatkanut NHL:ssä, oli mielenkiintoisimpia uusia suomalaisnimiä liigassa.
 
Palatakseni vielä KHL:ään ja Komaroviin, niin mikä realistisesti hänen roolinsa siellä oli/tulee olemaan, vähän vaikea kun kuvitella että mies tuosta "raatavasta työläisasenteesta" paljonkaan erilaiseen rooliin kehittyy enää liigassa kuin liigassa. Samanlainen kuin Ruutu Jokereille? Harmi kun ei jatkanut NHL:ssä, oli mielenkiintoisimpia uusia suomalaisnimiä liigassa.

Komarov on kehittynyt Venäjällä kausi kaudelta ja nostanut rooliaan. Tällä kaudella hän oli Venäjällä työsulun aikana pelatessaan jo joukkueensa hyökkäyksen tärkeimpiä pelaajia. Useimmiten Komarovin pelipaikka oli ykkösketjun laidalla kun toisella laidalla pelasi sen niminen kaveri kuin Ovechkin ja keskellä joku Bäckström. Peliajalla mitattuna Komarov sai vastuuta hyökkääjistä toiseksi eniten heti Ovechkinin jälkeen. Ja tämäkin johtuu osittain siitä, että Ovechkin pelaa pidempiä vaihtoja kuin Leksa. Vaihdoilla mitattuna Komarov sai eniten vastuuta joukkueensa hyökkääjistä. Selväähän se on, että tuollaisessa ketjussa Komarovin roolina on tehdä tilaa kahdelle taiturille, mutta ei hän edes KHL:ssä mikään hyödytön puukäsi ole nykyisellään, vaan todella monipuolinen laituri, joka pelaa paljon niin tasakentällisin, alivoimalla kuin ylivoimallakin. Ensi kaudella rooli tulee olemaan samanlainen, vaikka samaan ketjuun ei ole heittääkään ihan yhtä nimekkäitä pelaajia. NHL:ssä Komarovin roolina oli tuollainen paljon ja kovaa taklaava hämmentäjä. Peliaikakin tippui pleijareissa noin 8 minuuttiin per peli mikä oli varmasti iso pettymyt Leolle itselleen. Ensi kaudella on tarjolla taas noin 18 minuuttia per matsi ja valmennuksen rajaton luottamus. Eiköhän siitä ihan hyvä tule.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Ensi kaudella on tarjolla taas noin 18 minuuttia per matsi ja valmennuksen rajaton luottamus. Eiköhän siitä ihan hyvä tule.

Älä selitä. Ainoa, millä on mitään merkitystä on mahdollisuus saada nimi Stanley Cuppiin. Sen takia pelataan jääkiekkoa.
---
Tuskinpa muuten nuo Venäjän hullut päivät loputtomiin jatkuvat. Ihmiset menevät sinne missä on rahaa, kilpailu kovenee ja lopulta se raha ei ole enää niin herkässä.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Älä selitä. Ainoa, millä on mitään merkitystä on mahdollisuus saada nimi Stanley Cuppiin. Sen takia pelataan jääkiekkoa.

Pisti kyllä tämä hymyilyttämään jos ajatellaan ylempänä käytyä keskustelua! Hyvä kuitti, oli sitten tarkoituksellinen tai ei.

Tosiaan, pidemmällä tähtäimellä tämä Komarovin siirto lienee ajateltu niin, että hän uskoo sen olevan kehittymisensä ja uransa kannalta paras ratkaisu. Aika näyttää miten käy, toivottavasti mies lähtee vielä uudelleen rapakon taakse pelaamaan. Jos ja ennenkaikkea kun hän tulee myös NHL:n suunnalta myöhemminkin tarjousta saamaan.
 
Älä selitä. Ainoa, millä on mitään merkitystä on mahdollisuus saada nimi Stanley Cuppiin. Sen takia pelataan jääkiekkoa.

Vaikka olikin huumorilla heitetty kommentti, niin onhan tuossa myös totuuden siemen. Uskon, että monelle pohjoisamerikkalaiselle pelaajalle Stanley Cupin voittaminen on juuri Se Juttu. Kaikille se ei tietenkään niin ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös