Ilmoitukset

Nimimerkki Johnny B. Goode on kirjoittanut jatkuvasti viestejä, jotka ovat enemmän tai vähemmän mauttomia. Nimimerkin heikon kokonaistuotannon vuoksi tuomaristo on päättänyt laittaa hänet viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Puhelinnumeroiden jakaminen luvatta ei ole palstallamme sallittua. Se rikkoo käyttäjän anonymiteettia ja on muutenkin hyvien tapojen ja netiketin vastaista. Näin ollen nimimerkki -Ville- on asetettu kahden viikon pelikieltoon ja hänen Jokerit-osioon kirjoittamansa viestinsä on muokattu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki SlabaQ:n kovin tutulta tuntunut performanssi oli vähintäänkin täysin turhaa trollausta. Hänen kohdallaan asiantuntijaraati oli yksimielisesti sitä mieltä, että hän saa jatkossa kirjoittaa jossain muualla.

Nimimerkki FASlapsi saa seuraavat kaksi viikkoa aikaa tuumia, missä hyvän maun rajat kulkevat. Jääkiekon MM-kisojen otteluseurannassa olleet jutut Breivikistä ja muslimeista eivät ainakaan hyvän maun rajojen sisäpuolelle mahdu.

Sulje ilmoitus

Summit Series 1974

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Thusberg, 24.03.2018 klo 13.43.

 1. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Summit Seriesin 1972 innoittamana laitan tällekin usein vähän vähemmän tai joskus huomattavankin paljon vähemmän muistellun Summit Seriesin 1974 sarjan topikin joka onkin kokonaan uusi koska siitä ei ollut aiemmin Jatkoajassa edes mitenkään omaa topikkia toisin kuin Summit Seriesistä 1972 oli yksi topikki vuodelta 2002. Ja sekin oli NHL-puolella kun taas tämä tulee olemaan Maajoukkue-puolella.

  Summit Seriesin 1974 osalta tämä on joskus tunnettu venäjänkielisissä lähteissä Super Seriyana, Super Seriya NHL:nä ja etenkin vielä tätä turnausta tarkoittaen myös Super Seriya WHA:na.

  Summit Series 1974 oli käytännössä tuona vuonna jo kulissien takana saavutetun Kanadan alustavan paluun myötä ensimmäinen nykypäiväinen jääkiekon ammattilaisuusturnaus jonka päätteeksi alettiinkin kovaa vauhtia suunnitella ammattilaisten jääkiekkoturnausta josta tulikin Canada Cup tai Kanada Cup suomalaisittain ja ennen pitkää siitä tuli tietenkin World Cup tai Jääkiekon Maailman Cup.

  Summit Seriesin 1974 osalta ongelmaksi jäi ennen kaikkea se kun sitä ei oikein osattu markkinoida ihan niin moneen maahan kuin mitä edellistä Summit Seriesiä 1972 oli osattu.

  Kuitenkin se oli yksi kovimpia turnauksia omalla tavallaan koskaan. Laitan pian uudessa viestissä lisää asiaa tästä turnauksesta.

  Summit Seriesin 1974 osalta sana on vapaa tässä topikissa!
   
 2. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Summit Seriesin 1974 lähetykset Suomessa edelleen jatkuivat vaikkakin Yleisradion osalta edelleen sen lähetyksistä puhuttaessa oli epäselvyyksiä eri lehdissä.

  Joissakin lehdissä kerrottiin nähdyn neljä ottelua vain ja ainoastaan Summit Seriesin 1972 tapaan Moskovasta ja joissakin lehdissä kerrottiin YLE:n noudattavan alustavaa Norjan NRK:n ratkaisua eli se olisi lähettänyt ainakin kaksi ottelua Kanadassa pelatuista otteluista ja kaksi ottelua Neuvostoliitossa pelattavissa otteluista vaikka lopulta NRK näytti Norjassa kaikki Moskovassa pelatut ottelut ja Kanadan otteluista vain Vancouverissa pelatun ottelun eli viisi ottelua.

  Summit Seriesin 1974 lähetykset tosiaan tuttuun tapaan olivat selostettujen ottelujen osalta myöhään illalla tai yöllä pelattuja suoria lähetyksiä ja näistäkin otteluista nähtiin uusintoja joista puhuttaessa Suomessa nähtiin uusintana ainakin seitsemännen ja kahdeksannen ottelun eli toiseksi viimeisen ja viimeisen ottelun lähetykset tai Moskovan otteluista kolmannen ja neljännen ottelun lähetykset. Uusinnat näytettiin pelattua aikaa entistäkin myöhempään illalla tai hyvin keskellä yötä kuin mitä ne oli paikallista aikaa pelattu.

  Summit Seriesistä 1972 poiketen otteluja nähtiin TV1:n lisäksi myös TV2:ssa vuonna 1974. Keskimäärin kanavat vuorottelivat ja ennakoidusta TV1:n aloituksesta ja lopetuksesta poiketen TV2 aloitti turnauksen televisioinnin vaikkakin turnauksen televisioinnit lopetettiin lähetysten osalta edelleen TV1:ssä.

  Summit Seriesin 1974 otteluja selosti Seppo Kannas. Seppo Kangas oli selostanut ja tulisi selostamaan Yleisradiolle myös NHL:n Stanley Cupin ratkaisuja Philadelphia Flyersin mestaruusvuosina näin ohimennen NHL:stä puhuttaessa. Näin ainakin tähän asti tutkimieni asioiden pohjalta. Lisäksi Kangas saattoi selostaa muitakin NHL-otteluja ja mies selosti myös WHA:n ottelujakin joita YLE intoutui vähäksi aikaa näyttämään sarjan ollessa parhaimmillaan tai silloin kun WHA-seurat kohtasivat vaikkapa suomalaisia seurajoukkueita.

  Toisaalta kun vuotta 1972 kohtaan vertailee niin vuoden 1974 osalta jossakin määrin NHL:n osalta sen vaikutelma Suomessa tuntui vähentyneen ja hämärtyneen raportoinniltaan. Lisäksi NHL-ottelujen tunnelmaa tunnuttiin erikoisesti piikiteltävän eri lehdissä Suomessa. Urheiluruudun NHL-juttujen tekijänä olleita Seppo Kangasta ja myös Anssi Kukkosta kritisoitiin liian masentuneen ja lattean tunnelman luonnista niissä raporteissa. Lisäksi molempien tekemiä raportteja pidettiin usein aivan liian lyhyinä ja keskittymän enemmän maalituloksiin tai johonkin pelaajan yksittäisen tekoon jäällä avaamatta kuitenkaan yleisölle NHL-maailmaa ja sen muita kentänalaisia pelisääntöjä sen enempää.

  Eräänlainen neutraali onnistuja oli Urheiluruudun NHL-juttujen tekijänä tuonna kyseisenä vuonna Ilmo Lounasheimo mitä NHL-raportointiin tuli ja erityisen paljon kehuttiin vuoden 1974 NHL-raporttien osalta Urheiluruudun jutun tekijöistä Stefan Söderholmia joka onnistui saamaan Urheiluruutuun haastateltavaksi Summit Seriesin 1974 osalta puhuttaessa legendaarisimpana pelaajana pidetyt Gordie Howen ja Bobby Hullin.

  Lisäksi vuonna 1974 NHL-dokumenttejakaan ei paljoa näytetty Yleisradion osalta ja suunta etenkin vuoden 1975 jälkeen NHL:n osalta vaikutti vain huononevan. Kuten myös ottelujenkin osalta vuoden 1975 Stanley Cupin ratkaisujen jälkeen vaikkakin Yleisradion NHL-lähetysten osalta pitää tutkia tämäkin asia ennen pitkää hyvin tarkkaan kunhan aikaa vain järjestyy.