Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Jokerit ja Avtomobilist kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja huomenna on edessä toinen kohtaaminen. Ensimmäinen peli on Jokereiden kotipeli, mutta molemmat pelit pelataan Jekaterinburgissa alkukauden koronasiirroista johtuen. Kotipelille ei löydetty pelipäivää yrityksistä huolimatta ja nyt pelataan käytännön syistä Kazanin tapaan kaksi ottelua vieraissa peräkkäisinä päivinä.

Avtomobilist keikkuu Itäisen konferenssin kuudennella sijalla. Tasaisessa taistossa sijat 3-8 ovat täysin auki Itäisen konferenssin puolella. Avtomobilistilla on matkaa kolmanteen sijaan vain neljä pistettä, mutta toisaalta Barys hönkii niskaan kahden pisteen päässä kahdeksantena. Edellä oleviin nähden Avtomobilistilla on vielä muutama peli vähemmän pelattuna joten paljon on vielä pelattavaa. Pudotuspelipaikka pitäisi olla kuitenkin jo aika varma. Toki Sibir yhdeksäntenä vielä elättelee hataria toiveitaan. Muut joukkueet ovat jo pelistä pois.

Avtomobilistin kausi on ollut kaksijakoinen. Kausi alkoi loistavasti ja pidemmän aikaa Avtomobilist oli ihan sarjan kärkijoukkueita. Sitten tuli karmea kymmenen ottelun tappioputki ja joukkue oli kriisissä. Viime aikoina on taas näyttänyt paremmalta tuloksien valossa. Joukkuetta valmentaa ensimmäistä kautta NHL:stä tuttu Bill Peters. Pakko sanoa, että olen yllättynyt ettei Avtomobilist potkinut Petersiä pihalle tuon pahimman tappioputken aikana. Venäjällä tulokset ratkaisevat ja kärsivällisyys ei yleensä ole valttia.

Mitään uutta ei ole se , että Avtomobilist peluuttaa käytännössä vain yhtä maalivahtia. Vuodesta toiseen sama homma. Jakub Kovář urakoi aivan hirvittäviä ottelumääriä kaudesta toiseen. Tällä kaudella 39 ottelua takana ja Vladimir Galkinilla viisi ottelua. Kovář jaksaa urakoida ja hän kuuluu ehdottomasti sarjan parhaimpiin maalivahteihin. Hänen loukkaantuminen olisi Avtomobilistille aikamoinen takaisku. Jokereista tuttu Charles Genoway pelaa hyvää kautta ja tahkoaa valtavia minuutteja yhdessä toisen tärkeän puolustajan Nikita Tryamkinin kanssa. Avtomobilistin puolustajat eivät ole varsinaisia pistelinkoja vaikka ihan ok tason puolustajia joukkueesta löytyy kuten esim. Mikhail Mamkin ja Alexei Vasilevsky. Hyökkäyksessä Alexei Makeyev on ollut koko kauden pistetilastojen kärkipäässä. Pavel Datsyuk ei liiemmin esittelyjä kaipaa. Kaikki tietävät kuinka kova pelimies hän on vieläkin. Anatoly Golyshev, Peter Holland, Brooks Macek, Stanislav Bocharov ja Dan Sexton ovat joukkueen kärkihyökkääjiä joten ratkaisuvoimaa Avtomobilistiltä löytyy hyvin.

Avtomobilist on voittanut kuudesta edellisestä ottelusta neljä. Hienon CSKA-voiton jälkeen Avtomobilist taipui edellisessä ottelussa kotikentällään kun Barys haki Jekaterinburgista niukan 2-3 voiton. Tappio oli katkera kun Avtomobilistin tasoitusmaali hylättiin ottelun loppuhetkillä videotarkistuksen jälkeen. Avtomobilist on kerännyt kotipeleistä 25 pistettä ja vieraspeleistä 26 pistettä joten isoa eroa ei ole koti- ja vieraspelaamisessa. Ylivoima on sarjan keskitasoa ja alivoima heikkoa.

Jokereista tuttu hyökkääjä Geoff Platt siirtyi Ufaan ennen siirtorajaa ja hyökkääjä Nikita Setdikov kaupattiin Sibiriin. Avtomobilist hankki puolustaja Korbinia Holzerin marraskuussa Nashvillesta. Hyökkääjä Sergei Shumakov saapui joulukuussa Omskista. Shumakov on kova pelimies, mutta hän on tällä hetkellä loukkaantunut. Lisäksi poissa on hyökkääjä Pavel Kulikov.

Jokereiden viiden ottelun pisteputki katkesi perjantaina kun Spartak haki pisteet Helsingistä numeroin 1-4. Jokerit aloitti ottelun hyvin ja dominoi alkua. Muutama turha jäähy ja helppo virhe ja Spartak olikin yllättäen kahden maalin johdossa. Tämän jälkeen odoteltiin milloin lähtee Jokereiden kiri. Se ei lähtenyt missään vaiheessa ja Spartak nappasi lopulta helpon voiton. Lauri Marjamäki oli ottelun jälkeen ymmällään joukkueen esityksestä. Kokonaisuutena aneeminen esitys jota värittivät helpot virheet ja turhat jäähyt. Monesti vieraspelien jälkeen se ensimmäinen kotipeli on vaikea. Jostain syystä se on näin vaikka joukkue on täynnä kovia ammattilaisia. Jotain muutosta tuohon toivoisi ja joukkueen tehtävä on löytää ratkaisut .Tappio on kuitenkin syytä unohtaa nopeasti. Jokainen näki, että kyseessä on täydellinen ohipeli. Niitä vain tulee pitkässä sarjassa. Hyvä oppi Jokereille ettei tässä sarjassa ole tarjolla ilmaisia lounaita.

Aika vähissä olivat onnistujat viime pelissä. Jordan Schroederin ketju oli ainoa joka sai jotain aikaiseksi. Schroeder on tällä hetkellä Jokereiden paras hyökkääjä. Peter Reginin johtama ykkösketju on jo pidemmän aikaa ollut vaisu. Varsinkin Peter Regin ja Jesse Joensuu vaikuttavat väsyneiltä. Brian O’Neill on toki saanut tehoja, mutta ei hänkään ole nyt parhaassa tikissä. Jakub Krejčíkiltä nähtiin jälleen tyypillinen hasardi-esitys. Oikeastaan käsittämätöntä, että Late antaa miehelle vastuuta näinkin paljon vaikka kyseessä on tikittävä aikapommi. Hieman kyseenalaista on, että Jonathan Pudas istuu katsomossa näinkin usein vaikka hänkin on ollut heikko odotuksiin nähden. Pudas pystyy kuitenkin virheettömämpään peliin joten kyllä valmennuksen olisi vihdoin avattava silmät. Krejčík taitaa olla Laten sokea kohta ja eiköhän mies löydy jälleen kokoonpanosta.

Jokereilla on edessä tiivis rypistys. Neljä vieraspeliä kuuteen päivään. Tuplapelit Avtomobilistia vastaan, Neftehimk ja Spartak. Näistä peleistä on kairattava vähintään se kuusi pistettä jos kotietua ja SKA:ta meinataan vielä tavoitella. Parhaimmillaan Jokerit kykenee voittamaan vaikka kaikki pelit. Turhat jäähyt on saatava pois ja myös vastustajille on saatava enemmän jäähyjä. Ylivoima on toiminut hyvin viime aikoina joten sitä toivoisi näkevän enemmän.

Loukkaantuneina ovat Iiro Pakarinen, Saku Mäenalanen ja Anders Lindbäck. Markus Hännikäinen on jo ollut mukana harjoituksissa ja matkusti joukkueen mukana vieraskiertueelle. Hienoa olisi nähdä Markus jo tänään askissa. Edellisessä ottelussa kokoonpanon ulkopuolella olivat Hännikäisen lisäksi Niklas Friman, Jonathan Pudas, Nuutti Viitasalo ja Aleksi Halme. Voisi kuvitella, että ainakin Pudas tulisi sisään erään hasardin tilalle. Jānis Kalniņš aloittaa maalissa. Samuel Jukuri avaa luukkua. Kysymys kuuluukin: Pelaataanko tässä uhkapeliä ja mennään koko kiertue mahdollisesti puolikuntoisella veskarilla? Se olisi oikeastaan tyypillistä Jokereille. Mitään ei olla otettu opiksi menneistä vuosista. Kokoonpanot julki klo 13.

Jokerit ja Avtomobilist ovat kohdanneet KHL:än runkosarjassa 11 kertaa ja voitot Jokereille 6-5. Jekaterinburgissa pelatut ottelut Jokereille 4-2.

Erikoistilanteet

yv

Jokerit 22.7 ( Sarjan viidenneksi paras )
Avtomobilist 21.9 ( Sarjan yhdeksänneksi paras )

av

Jokerit 87.2 ( Sarjan toiseksi paras )
Avtomobilist 75.7 ( Sarjan seitsemänneksi huonoin )

Parhaat pistemiehet

Jokerit

1. Brian O’Neill 8+30 = 38
2. Jordan Schroeder 13+13 = 26
3. Niklas Jensen 14+9 = 23
4. Veli-Matti Savinainen 12+8 = 20
5. Henrik Haapala 7+13 = 20

Avtomobilist

1. Alexei Makeyev 20+18 = 38
2. Pavel Datsyuk 9+20 = 29
3. Anatoly Golyshev 11+13 = 24
4. Peter Holland 7+16 = 23
5. Dan Sexton 7+15 = 22

Isoimmat peliajat per ottelu keskiarvo

Jokerit

Hyökkääjät

1. Brian O’Neil 20:08
2. Peter Regin 17:24
3. Jordan Schroeder 17:18

Puolustajat

1. Sami lepistö 22:19
2. Viktor Lööv 20:25
3. Jakub Krejčík 19:41

Avtomobilist

Hyökkääjät

1. Pavel Datsyuk 18:18
2. Peter Holland 18:10
3. Brooks Macek 17.20

Puolustajat

1. Charles Genoway 23:29
2. Nikita Tryamkin 21:50
3. Alexei Vasilevsky 18:34

Maalivahtien torjunta% / Päästetyt maalit per ottelu keskiarvo

Jokerit

Jānis Kalniņš 92.6 / 2.09
Samuel Jukuri - / -

Avtomobilist

Jakub Kovář 92.3 / 2.24
Vladislav Gross 91.2 / 2.35
Vladimir Galkin 84.5 / 4.13

Seuraa heitä

Alexei Makeyev on maalipörssin kärkipäässä. Plus/Minus tilastossa myös. Vaarallinen maalintekijä jonka kanssa on oltava hereillä

Pavel Datsyuk on taikuri vailla vertaa. ikää 42 vuotta, mutta peli kulkee edelleen. Taikoo maaleja tyhjästä.

Charles Genoway pelaa valtavia minuutteja Avtomobilistin peräpäässä. +13 taulussa siitä huolimatta. Ylivoimassa iso rooli.

Sami Lepistö kahdeksan peliä pelattuna eikä vielä pisteitä. Nähdäänkö entistä seuraa vastaan kauden ensimmäinen maali?

Jordan Schroeder kantaa Jokereiden hyökkäyspeliä tällä hetkellä. Schroederin laukaus on tehnyt tuhoisaa jälkeä viime peleissä ja uhittelee jo Jenseniä Jokereiden parhaana maalintekijänä.

Markus Hännikäinen tietysti jos pelaa. Ensimmäinen peli pitkästä aikaa. Simppeliä peliä ja asennetta on luvassa.

Ottelu käyntiin klo 14 V Sport Jääkiekolta ja Viaplaylta. Selostajana Tero Kainulainen.
 
Viimeksi muokattu:

Eelie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu (A) – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 10 Jordan Schroeder – 71 Nicklas Jensen
13 Julius Junttila – 37 John Norman – 25 Henrik Haapala
33 Markus Hännikäinen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
90 David Sklenicka – 64 Jonathan Pudas
4 Tommi Kivistö – 51 Alex Grant

98 Janis Kalnins (35 Samuel Jukuri)
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Mietin hetken, että miksi kokoonpano näyttää niin hyvältä ja sitten tajusin, että sieltä puuttuu Krejcik. Hyvä Late!

Toivotaan myös Hänmänille onnistunutta debyyttiä/paluuottelua ja mielellään täyttä pistepottia tästä pelistä.
 
Pöö

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Hännikäisen debyytti tässä sarjassa ja katastrofitsekki katsomossa, lupaa hyvää! Onhan tuo idän kärkinippuja, mutta eiköhän tästä hyvä tule. Ei pitäisi ainakaan olla korvien välistä kiinni, luulisi tyhmemmänkin pelaajan tajuavan duunin tärkeyden heti alusta asti.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Tänään eka khl peli Hännikäiselle. 4 vitjassa.
Yhden huonon pelin jälkeen taas toivottavasti päästään omalle tasolle ja saadaan verkot laulaa
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kylläpäs näyttää kokoonpano hyvältä, kun Ikosen ja Krejickin nimet puuttuu. Toivottavasti Krejick on jätetty Suomeen treenaamaan jääkiekon peluuta
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toivotaan, että Hännikäinen saa heti myös roolin ylivoimalla maalinedessä. Sillä olettamalla että Jokerit sitä tänään pääsee pelaamaan...
 
Tää jengi on tässä!

SatanicBunny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punakeltaiset, Stadin ykköset
Tää jäbähä vetää paremi ku Kuivalainen. Jatkoon!
 
"If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are."
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy