STANLEY CUP FINALS 2006 Carolina Hurricanes-Edmonton Oilers

  • 47 455
  • 279

TML

Jäsen
Taistelu alkaa ensi viikolla. Lord Stanley matkaa joko canadaan yli kymmenen vuoden tauon jälkeen, tai sitten se menee ensimmäistä kertaa nascar seudulle Raleighiin.
Päätyy pokaali kumpaan paikkaan tahansa, voi jo nyt sanoa, että finaalipari on juuri sellainen kuten nhl:n isommat pomot tahtoivatkin. Pieniä seuroja molemmat, jotka pääsivät palkkakaton ansiosta rakentamaan hyvän joukkueen.
'Canes on nyt toista kertaa neljän kauden sisään finaalissa. Edellisellä (Hurricanesin kautta aikojen ensimmäinen finaali) kerralla kokeneet Red Wingsit kaatoivat 'Canesin voitoin 4-1. Siitä on varmasti opittu, kun joukkueessa pelaa aika moni vielä siitä porukasta. Moni siinä mielessä, että joukkueiden rosterit vaihtuvat nykyään todella tiuhaan.
Oilers taas on viimeksi ollut finaalissa 80-luvulla, niinä kultaisina aikoina kun 99&17 hoitivat kannun kotiin. Viimeisen 10 vuoden aikana Oilers on vieraillut playoffeissa ihan hyvin joukkueen materiaaliin nähden, mutta yleensä tie on tullut pystyyn Starsia vastaan ensimmäisellä kierroksella. Tänä vuonna tahti on ollut toinen, lähinnä hyvien hankintojen ansiosta.

Carolinan kausi on ollut alusta asti huikea. Joukkue oli koko runkosarjan idän kärkitiloilla, ja oli loppuen runkosarjan kakkonen, heti Senatorsin jälkeen. Playoffien ensimmäisellä kierroksella oli käydä kalpaten, kun Habs johti sarjaa jo 2-0 Carolinassa käytyään. Valmentaja Laviolette teki omat ratkaisunsa nopeasti, ja laittoi tulokasvahti Cam Wardin maalinsuulle loppuhin otteluihin. Niinhän siinä sitten kävi että Habs tippui lopulta kyydistä voitoin 4-2.
Seuraavana 'Canes lähti kaatamaan Devilsiä joka oli pyyhkässyt Rangersin ensimmäisellä kierroksella. Canesille sarja oli odotettua helpompi, ja voitto tuli 4-1 voitoin. Cam Ward oli tärkeä osa tätäkin sarjaa.
Konfrenssifinaaleissa kaatui Sabres, sarjan 21. erässä. Sabresin kanssa sarja oli hyvää viihdettä, jossa Buffalo lopulta kaatui pahaan loukkaantumis-sumaan. 'Canes on kumminkin finaalipaikkansa ansainnut, sillä niin hyvin joukkue on koko kauden pelannut.

Maalivahti peli oli kysymysmerkki playoffeihin lähdettäessä. Ward, ja ykkösenä runkosarjan pelannut Gerber, pelasivat runkosarjan hyvin, mutta playoff kokemus oli molemmilla vähäinen. Gerberillä oli oma paikka näyttää, mutta hän töppäsi sen. Ward tarttui haasteeseen ja finaalissa ollaan. Gerber tosin pelasti Sabres sarjassa yhden pelin mutta Wardilla lähdetään kannua tavoittelemaan.

Puolustus on 'Canesilla ollut samanlainen perus kalustoltaan jo aika kauan. Hedican, Wesley, Ward ja Wallin ovat tuttuja kasvoja RBC centerissä. Joukkoon on lisätty nyt taitava Frantisek "Tomasin veli" Kaberle, sekä yleisön suuri suosikki Mike "kylpytakki" Commodore. Puolustus on tasapainoinen, eikä heikkoja lenkkejä ole. Jokaisen rooliin on hyvä pelaaja käytössä. Lisänä Niclas Wallin -Mr. overtime.

Hyökkäys on ollut koko kauden 'Canesin vahvin osa-alue. Alkukaudella joukkue mätti hyvin maaleja, muun muassa Phillyn verkkoon 8 maalia. Siirtorajalla hyökkäys vahvistui vielä kokeneella playoff hyökkääjällä Mark Recchillä, sekä syöttökone Doug Weightillä. Joukkueen hyökkäysarsenaali on kova, ja kolmessa kentässä on maalipotentiaalia. Tähtenä Eric Staal, joka johtaa playoffien pistepörssiä. Cory Stillman ja Ray Whitney kannattaa nostaa myös esille. He tulevat olemaan varsinkin ylivoimapelissä iso osa.
Neloskenttä on sitten kokonaan karvauspainotteinen ja fyysinen. Hyökkäykseen joukkue osaa siis lähteä, mutta se ei poista sitä, etteikö joukkue osaisi puolustaa. Ehkä liigan paras puolustava hyökkääjä pitää tästä osastosta huolta. Muutenkin joukkueesta löytyy hyviä kahden suunnan pelaajia. Täytyy muistaa että joukkueen sairaslistalta löytyy Eric Cole, sekä Josef Vasicek. Millainen olisi joukkue jos nämä kaksi olisivat mukana?

Ylivoima pelaaminen on Canesilla huippuluokkaa. Prosentteja ja sijoitusta koko liigan kategoriassa en ole katsonut, mutta lähellä 30 % luokkaa se on mikäli oikein muista tv-lähetyksestä. Oilersin on siis vältettävä penaltteja.
Kotiyleisö on 'Canesilla innokasta taas. Katsomat ovat taas täynnä, ja yleisö ymmärtää näissä finaaleissa jo jotain. Viime finaalit menivät opetteluun, mutta nyt eletään sydämmellä.

Sydämmestä puheen ollen Edmonton Oilers. Runkosarjassa sijalla 8, ja vastaan Detroit Red Wings, koko liigan paras joukkue runkosarjan perusteella (kiitos oman divisioonansa). McTavishin luoma pelitapa, Dwayne Roloson, ja Chris Pronger ovat avainsanoja menestykseen.
Oilers söi aamupalaksi punasiivet 4-2, lounaaksi hait 4-2, sekä päivälliseksi ankat 4-1. Nyt jälkiruokana ei olekkaan biisonia, vaan pyörremyrsky.
Oilersin jokainen pudotuspeli sarja on ollut melko samanlainen. Vastustaja on painostanut, mutta tiivis viisikkopuolustus ja Dwayne Roloson, on hoitanut homman kotiin. Nytkään tilanne tuskin tulee muuttumaan.

Maalissa on ehkä tärkein syy Edin menestykselle. Siirtorajalla Dwayne Roloson hankittiin ensimmäisen kierroksen varausvuoroa vastaan Minnesotalta. Olin lynkkaamassa edin johtoa tästä asiasta. Nyt jälkeenpäin, Kevin Lowe on paikkansa GM:nä ansainnut. Roloson on pysäyttänyt sen verta kovia kavereita aina Brendan Shanahanista ja Pavel Datsyukista, Joe Thorntoniin ja Jonathan Chechoohosta Teemu Selänteeseen.

Puolustus on melko samanlainen kun 'Canesilla. Runko on pysynyt samana muutamat vuodet, ja nyt sitä lisättiin Chris Prongerilla ja Jaroslav Spacekilla. Vaikka Prongerista ei tykkäisikään, on pakko arvostaa häntä. Hurjia minuutteja puolustuksessa luutiva Pronger on tehnyt hurjan määrän pinnoja myös. Puolustus uhrautuu kovasti ja antaa työrauhan Rolosonille. Pakistoon Oilers ei kaadu, siitä pitää huolen Chris P.

Hyökkäykseen Oilers lähtee parilla maalintekoon pyrkivällä ketjulla, sekä kahdella hyvin tarkasti puolustavalla kentällä. Horcoff ja Stoll johtavat maalinteko kenttiä, joissa laidoille viilettää Smyth, Hemsky, Samsonov sekä Dvorak/Pisani (en muista kumpi). Kaksi muuta kenttää on täynnä loistavia duunareita, johtotähtenään Brind'Amourille vertoja vetävä Michael Peca.
Oilers luottaa fyysiseen tyyliin, ja ajaa koko ajan hullun lailla. Maalintekoon pystyy laaja materiaali, mutta maalipörssiä johtaa melko outo nimi monille. Fernando Pisani. Who? 29-vuotias hyökkääjä, joka on pelannut vasta kaksi kokonaista nhl-kautta. Ei näytä paljon menoa haittaavan.

Erikoistilanne pelaamisessa Oilers pärjää varsinkin alivoimalla. Joukkueessa on hyviä av-pelaajia, varsinkin Peca. Välttäkää naganon Suomi-Venäjä välierän Janne ja Teppo touhuja. Peca rokottaa samalla prosentilla kun Bure.

Finaalisarjasta tulee jännä ja varmasti viihdyttävä, vaikka monien mielestä sarja onkin HMV. Itse odotan näkeväni Game7. Toivon Oilersille mestaruutta, jotta kannu palaisi sinne minne se kuuluukin. Canadaan. En tosin menetä yöuniani jos 'Canes voittaa.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on finaaleissa se, että jos 'Canes häviää, on Mike Commodore hävinnyt jo toisella kaudella perättäin Stanley Cup finaalit. Toisaalta jos taas 'Canes voittaa, ottaa Cory Stillman jo toisen Stanley Cupinsa kahdella viimeisimmällä kaudella.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oilersin viimeisin finaalipaikka (ja viimeisin Stanley Cup) on vuodelta 1990 jolloin ysiysi ei enää ollut mukana. Messier, Kurri ja muut kylläkin (lukuunottamatta Paul Coffeyta).

Toivon ja uskon että Oilers hoitaa homman kotiin, vaikkakin vaikea tehtävä se tulee olemaan. No, hoidettiinhan tässä jo Detroit ja samantasoinen on Carolina, ehkä vähän heikompi. Kaikki mahdollisuudet on kannun tuomiseen Edmontoniin.

LET'S GO OILERS!
 
Suosikkijoukkue
JYP, Tappara
Varmasti tulee tiukka sarja, veikkaisin jopa että seitsemänteen peliin mennään eli koko rahan edestä viihdettä. Itse liputan Edmontonin puolesta, ihan vain sen takia, että joukkue on Kanadasta ja pelaa fyysisemmin kuin Canes.

Ilman suurempia tutkimuksia mutulla voisin arvioida, että maalivahtipelissä etu on Oileirsilla ja Hurricanesilla hyökkäyksessä. Puolustus lienee Oilersilla hitusen parempi.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas, Englanti
Toivotaan täyttä seitsemää peliä. Cupin soisi palaavan Kanadaan, mutta myös Weightille ja Brind amourille se varmasti kuuluisi, kummallakaan ei vissiin vielä sormusta ole?
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Jos Ward jatkaa haparointiaan, niin kannu menee Edmontoniin. Muuten pytyn pitäisi matkata Hurricaneseille, sen verran vakuuttavampaa heidän pelinsä minun silmääni on ollut, jos vertaa Edmontonin vastaavaan. Edmontonin pelissä ei näin katsojan silmään muuta hyvää ole, kuin tuo fyysisyys. Taitoa siellä ei tunnu muutamaa poikkeusta lukuunottamatta olevan, kun taas Carolinalla on käsiä hyökkäyksessä vaikka muille jakaa. Doug Weight tullee rokottamaan entistä seuraansa ja hänen johdollaan canes siis hoitaa homman kotiin.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Kaikki tuki Oilersille ja kannu Kanadaan, on se jo aikakin. Calgary hyytyi viimeksi kalkkiviivoilla, toivottavasti Edmonton jaksaa nyt loppuunasti. Nyky NHL:ssä yhä useammilla joukkueilla on mahdollisuus mestaruuteen, joten tulevaisuudessa odotan näkeväni Montrealinkin finaaleissa, drive for the 25th....
 

Voittaja

Jäsen
Onpa mukava aloittaa finaalien seuraaminen, kun ei ole mitään erikoisia sympatioita kumpaakaan seuraa kohtaan, joten voi olla 100 % puolueeton. Rintamyyry vai Smyth? Kumpi tahansa käy ja molemmille soisin pystin todella mielelläni. Toivottavasti peleissä nähdään paljon jälkipeliä ja ennen kaikkea kovia niittejä.
 

mazapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Glen Wesleyhan on tällä hetkellä se pelaaja, joka pitää nimissään tilaston kärkisijaa, eli eniten otteluita ilman Stanley-Cupia. Tuohon tilastoon kyllä soisi tulevan muutosta, sen verran komea ura Wesleylla jo takana (yli 1300 NHL-ottelua jo takana).
Tällä hetkellä eniten ehkä harmittaa se ettei kumpikaan Teppo tai Teemu finaalissa pelaa. Itselle ehkä suurempi ennakkosuosikki on Carolina. Joukkue on nimekkäänmpi ja sieltä löytyy enemmän kokeneempaa materiaalia kuin Edmontonilta.
Ratkaiseva tekijä tulee jälleen olemaan maalivahtipeli. Jatkaako Ward yhtä vakuuttavia otteita vai vetääkö Roloson pitemmän korren. Kokemus vastaan nuoruus tällä osalla.

Varmasti tasainen ja kovatasoinen finaali tulossa. Finaaliparina ilahduttavaa nähdä aiemmin NHL:ssä heikommin menestyneet joukkueet. Uuden NHL:n hyviä puolia tämäkin että finaaliparissa näinkin suuret yllättäjät.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
TML kirjoitti:
Hyökkäykseen Oilers lähtee parilla maalintekoon pyrkivällä ketjulla, sekä kahdella hyvin tarkasti puolustavalla kentällä. Horcoff ja Stoll johtavat maalinteko kenttiä, joissa laidoille viilettää Smyth, Hemsky, Samsonov sekä Dvorak/Pisani (en muista kumpi). Kaksi muuta kenttää on täynnä loistavia duunareita, johtotähtenään Brind'Amourille vertoja vetävä Michael Peca.
Hyvä alustus TML:ltä. Oilersin kentistä voisi kommentoida sen verran, että ketjut ovat eläneet koko playoffsien ajan. MacT tuntuu peluuttavan enemmänkin päivän kunnon mukaan ja hyvinhän se on toiminut. Ykkösketjussa ovat jatkuvasti Smyth ja Horcoff, mutta Hemskyn tilalla on pelannut ainakin Winchester, Harvey ja Pisani (sekä tietysti muita satunnaisesti). Stoll, Peca ja Murray (joka on muuten parantanut koko ajan) ovat luonnollisesti muut sentterit. Laiturit ovatkin sitten kiertäneet aika vapaasti. Moreau, Dvorak, Torres, Samsonov ja Pisani ovat kaikki vaihdelleet eri koostumuksissa. Laraque on ekan kierroksen jälkeen vakiinnuttanut paikkansa nelosessa ja mainitsematta taitaa ollakin enää Petersen joka pelasi pari peliä. Ketjulotto on vaikuttanut aika hurjalta, mutta tulosta näyttää tulevan.

Eniten olen huolissani siitä miten kahdeksan päivän tauko vaikuttaa Oilersien pelivireeseen. Siis tietysti vire on kateissa mutten miten nopeasti se taas löytyy. Siinä onkin valmennuksella tekemistä. Toivon, että valmennus pystyy lisäksi hyödyntämään omaa SC-voittokokemustaan ja tietää mitä pelaajien päässä finaaleissa liikkuu. Oilersin pelaajistahan vain Peca, Roli ja Dvo ovat olleet aiemmin finaaleissa ja kaikki vieläpä häviävällä puolella. Lisäksi on vielä toivottava, ettei Rolin vire ole hävinnyt pelitauon aikana.

Luottavaisin mielin lähden sarjaa seuraamaan, mutta tiukkaa tulee varmasti olemaan. Toivottavasti Oilers pystyisi puristamaan vierasvoiton ekassa tai tokassa pelissä, niin tilanne helpottuu huomattavasti. Seitsemänkin peliä saatetaan joutua tahkoamaan ja silloinhan ratkaisu siirtyykin jo juhannusviikolle.

EDIT: Piti vielä laittaa, että ihan hyviä otoksia tuolta Rangersien harjoittelukeskuksesta, jossa Oilersit olivat. Näyttää taas toi Oilers-Rangers "yhteistyö" toimivan.
 
Viimeksi muokattu:

Nolan

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues ja TPS + Dougie
Mielenkiintoinen sarja kyllä tulossa ja en kyllä oikein osaa sanoa että kumpi Stanley Cupin veisi. Kokoonpanot ovat aika tasa väkisiä, Carolainalla: Staal, Stillman, Weight, Recchi, Whitney, Brind"Amour, jotka kantavat suuren vastuun Hurricanesin tehoista, taas kun Oilersin ratkaisijoita: Horcoff, Smyth, Pronger, Peca, Stoll, Samsonov. Kummallakin joukkueella on vielä niin paljon ratkaisija hahmoja, että en viitsinyt niitä kaikkia edes laittaa ;) Roloson vs Ward tulee olemaan mielenkiintoinen pari seurattavaksi, kokemus vs kokemattomuus. Veikkaan nyt kuitenkin että Carolina vie Cupin; 4-3 otteluvoitoin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
oiler99 kirjoitti:
Toivon ja uskon että Oilers hoitaa homman kotiin, vaikkakin vaikea tehtävä se tulee olemaan. No, hoidettiinhan tässä jo Detroit ja samantasoinen on Carolina, ehkä vähän heikompi. Kaikki mahdollisuudet on kannun tuomiseen Edmontoniin.

'Canes saattaa paperilla olla Wingsejä heikompi mutta mitä olen pleijareita syrjäsilmällä seurannut Wingsien putoamisen jälkeen niin vaikuttaa kuitenkin siltä, että toisin kuin Wingseillä 'Canesin koko joukkueesta huokuu tahto ja tämä voitontahto voi olla lopulta merkityksellinen ero kamppailtaessa Stanley Cup'ista. En tarkoita etteikö Oilerseilla ole voitontahtoa, sitä heillä taatusti on mutta kun vastaan asettuu taitava ja kovan tahtotilan omaava joukkue voi tämä kääntää sarjan taitavammalle ja leveämmän materiaalin 'Canesille.

Sarjaan 'Canes lähtenee ennakkosuosikkina mutta missään vaiheessa joukkue ei saa tuudittautua helppoon voittoon tai lähteä peleihin ns. takki auki, mikäli näin tapahtuu edessä on taatusti ongelmia mikä voi jopa kääntää sarjan Oilersille. 'Canesin on kyettävä pelaamaan omalla tasollaan jokaisena hetkenä, kyettävä hyödyntämään materiaalinen ylivoimansa ja hallitsemaan kaukalon tapahtumia. Oilersilla taasen on oma konseptinsa jonka mukana he joko elävät tai kuolevat, joukkueessa on muutamia profiilipelaajia - kuten Roloson ja Pronger jotka voivat kantaa joukkueen aina mesteruuteen saakka mutta menestyäkseen koko joukkueen on pelattava ylärajoilla ja onnistuttava toteuttamaan omaa pelitapaansa.

Vaikka 'Canesilla on etu tässä sarjassa ja lähtenee sarjaan ennakkosuosikkina niin toivon kaikesta huolimatta voittoa Oilersille, vaikkei sekään joukkueena suosikkeihini kuulu, kahdesta neutraalista joukkueesta toivon voittoa kuitenkin sille.

vlad.
 

IFK_Helsinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, SaPKo ja Raine Hartus
Toivon todella kannun menevän Kanadaan ja Edmontoniin. Canes saattaa lähteä finaalisarjaan lievänä ennakkosuosikkina mutta Oilersillakin on omat vahvuutensa. Oilers on ainakin silmämääräisesti katsottuna kokeneempi mutta ajaako Canesin huuma, vankan kokemuksen ohi? Nähtäväksi se jää...
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
IFK_Helsinki kirjoitti:
Toivon todella kannun menevän Kanadaan ja Edmontoniin. Canes saattaa lähteä finaalisarjaan lievänä ennakkosuosikkina mutta Oilersillakin on omat vahvuutensa. Oilers on ainakin silmämääräisesti katsottuna kokeneempi mutta ajaako Canesin huuma, vankan kokemuksen ohi? Nähtäväksi se jää...

Näetkö sillä silmällä mitään?

Puolustus: Glen Wesley (37), Aaron Ward (33), Frantisek Kaberle (32), Brett Hedican (35), Niclas Wallin (31), Mike Commodore (26). Total 3541 ottelua.

Hyökkäys: Matt Cullen (29), Ray Whitney (34), Rod Brind´amour (35), Mark Recchi (38), Erik Cole (27), Craig Adams (29), Doug Weight (35), Cory Stillman (32). Total 6075 ottelua. Lisäksi 2 puuttuvaa runkopelaajaa Justin Williams (24) on pelannut 340 ja Eric Staal (21) 163 ottelua. Ja nämä siis pelkästään runkosarjan pelejä.

Canes on erittäin kokenut ja rutinoitunut. Oilers ei ole lähellekään samaa tasoa jos puhutaan pelkästä kokemuksesta. Väittäsin lisäksi Canesin hyökkäyksen olevan laadultaan ja leveydeltään huomattavasti Oilersin hyökkäystä parempi. Silti kaatoi Detroitin, San Josen ja Anaheimin. Valmennuksessa Oilers on vahva, siellä osataan voittaa ja huippuunsa kasvanut itseluottamus kantaa pitkälle. Todella mielenkiintoiset finaalit ovat tulossa, ehkä enemmän kuitenkin olen Canesin puolella, siellä pari hienoa pelaajaa ansaitsee kruunun uralleen.
 
Viimeksi muokattu:

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
tiikeri kirjoitti:
Anteeksi pilkunviilaus, mutta Recchi taitaa olla jo 38.

Todellakin, korjasin asian.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
mtmela kirjoitti:
Wau! Hurricanesin jengihän pääsee siirtymään suoraan veteraanisarjoihin.

No joo, onhan se totta että kokemusta löytyy varmasti Carolinasta enemmän. Katsoin tuossa mtmelan innoittamana läpi Oilerspelaajien pelatut runkosarjaottelut:
Puolustus: Pronger (31 vuotta, 802 peliä), Smith (32, 786), Staios (32, 619), Spacek (32, 496), Bergeron (25, 134) ja Greene (23, 27). Näillä kavereilla runkosarjapelejä siis yhteensä 2864. Lisäksi muutaman pleijaripelin on pelannut Tärnström (32, 258) ja harjoituksissa kiekkoja keräilee Ulanov (36, 739).

Hyökkäys: Horcoff (27, 347), Smyth (30, 717), Samsonov (27, 533), Pisani (29, 191), Hemsky (22, 211), Peca (32, 693), Stoll (23, 154), Torres (24, 193), Murray (33, 560), Moreau (30, 678), Laraque (29, 490) ja Dvorak (29, 746). Nämä em. hyökkääjät ovat olleet kokoonpanona pari viime peliä. Yhteensä heillä on runkosarjapelejä 5513 eli siis reilusti vähemmän kuin mtmelan mainitsemilla kahdeksalla Canes hyökkääjällä. Lisäksi Oilerseista ovat pudotuspeleissä pelanneet Winchester (25, 19), Harvey (31, 671) ja Petersen (27, 91).

Sitten on vielä maalivahdit Roloson (36, 288), Markkanen (31, 106) ja Conklin (30, 60).

Onneksi näitä pelejä ei kuitenkaan ratkaista tilastojen perusteella vaan kaukalossa. Muutenhan Oilersit olisivat olleet lomilla jo kuukauden.

Edit: Iät ovat (tai niiden ainakin pitäisi olla) sitten tämän päivän tilanteen mukaan eli aika moni pelaaja saa vielä tänä vuonna seuraavan ikävuoden täyteen.
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
TAM kirjoitti:
Onneksi näitä pelejä ei kuitenkaan ratkaista tilastojen perusteella vaan kaukalossa. Muutenhan Oilersit olisivat olleet lomilla jo kuukauden.

Tämähän se oli pointti alunperinkin. Ei dissata Oilersin kokemusta, vaan tuoda esille Canesin kokemus. Hieno muuten, että jaksoit kaivaa esille Oilersin vastaavan, ei ollut muutaman minuutin juttu se.

ps. Plussana se, että jaksoit vittuilla myös aiheesta tekee siitä paljon kunnioitusta lisäävämpää.

pps. En usko, että Harvey on pelannut 671 playoffs-peliä ;)
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
mtmela kirjoitti:
pps. En usko, että Harvey on pelannut 671 playoffs-peliä ;)
Joo, siis Harvey on pelannut osan tämän vuoden pudotuspeleistä, muttei ole ollut viime peleissä kokoonpanossa joten en pitänyt häntä mukana tuossa "varsinaisessa" pudotuspelikokoonpanossa. 671 on luonnollisesti runkosarjapelien määrä kuten muillakin tolla listalla.

p.s. Kiitos kommenteista. ;-)
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
TAM kirjoitti:
Joo, siis Harvey on pelannut osan tämän vuoden pudotuspeleistä, muttei ole ollut viime peleissä kokoonpanossa joten en pitänyt häntä mukana tuossa "varsinaisessa" pudotuspelikokoonpanossa. 671 on luonnollisesti runkosarjapelien määrä kuten muillakin tolla listalla.

p.s. Kiitos kommenteista. ;-)

Niimpä, tämän vuoksi laskin mukaan Canesin osalta vain runkopelaajat, en koko rosteria. Mutta silti uskon, että finaaleista tulee hienoimmat vuoteen ;)
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
mtmela kirjoitti:
Niimpä, tämän vuoksi laskin mukaan Canesin osalta vain runkopelaajat, en koko rosteria. Mutta silti uskon, että finaaleista tulee hienoimmat vuoteen ;)
Tää menee kohta chättäilyksi, mutta kommentoin silti vielä tähän.

Mun oli pakko laskea kaikki kaverit, jotka ovat käyneet pleijareissa jäällä, jotta olisi mahdollisuus päästä edes lähelle Carolinan ottelumääriä. Niin ja mainitsin vielä Ulinkin joka ei edes ole pelannut yhtään pudotuspeliä, mutta tilastoissa on kuitenkin paljon runkosarjapelejä.

Joo, oikeasti mietin kyllä joidenkin pelaajien jättämistä pois, mutta totesin sitten, että samalla vaivalla laitan kaikki. Siksi merkkasin jokaiselle myös erikseen ne ottelumäärät, jotta niistä voi sitten halutessaan laskeskella paljonko varsinaisilla runkomiehillä niitä pelejä on pelattuna.

Ei tässä oikein malttaisi odottaa pelien jatkumista. Turhan pitkän tauon Ankat järjestivät Edmontonin pojille.
 

mazapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
TML kirjoitti:
Päätyy pokaali kumpaan paikkaan tahansa, voi jo nyt sanoa, että finaalipari on juuri sellainen kuten nhl:n isommat pomot tahtoivatkin. Pieniä seuroja molemmat, jotka pääsivät palkkakaton ansiosta rakentamaan hyvän joukkueen.

Toisaalta NHL:n pomot kiroavat varmasti sitä, että finaalipari on Carolina-Edmonton, sillä pitkään kaivattu tv-näkyvyys Yhdysvaltojen puolella jää nyt yleisön osoittaman kiinnostuksen puolesta mitättömäksi. Ilman megatähtiä pelaavan kanadalaisen joukkueen ja pienen markkina-alueen jenkkiporukan kohtaamisen ei odoteta keräävän kovinkaan hyviä katsojalukuja Yhdysvalloissa. Jo pleijareissa NBC:n lähetyksien katsojamäärät putosivat sitä mukaa, kun suurempien markkina-alueiden joukkueita lähetettiin kesälomalle - ja nimenomaan USA:n televisiomarkkinoiden valtaaminen on kuitenkin Bettmanille tärkeämpää kuin moni, moni muu asia.

Kanadan puolella CBC huokaisi kyllä helpotuksesta, kun Edmonton eteni SC-finaaliin, sillä Oilersin menestyksen myötä katsojalukujen odotetaan nousevan jonnekin kahden ja kolmen miljoonan silmäparin tietämille. Tämäkin luku olisi suurempi, jos SC-finaalissa pelaisi esimerkiksi Montreal, Torontosta nyt puhumattakaan. NHL:n ja Bettmanin onkin syytä - samalla kun kiroavat finaaliparia - kehittää pian markkinointistrategia, jossa tuon (kirotun) finaaliparin muodostuminen esitetäänkin mitä mainioimpana esimerkkinä siitä, että NHL on sarja, jossa Daavid voi lyödä Goljatin. Se on markkinointina luonnollisesti "pitkäjänteisempää" ja sikäli lähes täysin NHL:n taannoisten markkinointiponnistusten vastakohta, mutta kun kakka on kerran housuissa, niin yritetään nyt sitten myydä sitä suklaakakkuna.

Ettei joku nyt vain saisi päähänsä yllä olevan tekstin olevan vain katkeran Leafs-kannattajan ininää, niin korostettakoon, ettei minulla ole mitään sitä vastaan, että Stanley Cupista pelaavat Carolina ja Edmonton, joista kahdesta toivon voittoa Edmontonille.
 

Jouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Big River Prospects
Oli aikaisemmin mielessä kommentoida tuota TML:n sanomaa vähän samoilla linjoilla kuin mitä Maple Leaf nyt kommentoi. NHL:n isot pomot - Yankee Board of Governors, kuten meilläpäin heitä niin kauniisti kutsutaan - olisi onnellisin jos finaalissa kohtaisivat vaikkapa New York Rangers ja Los Angeles Kings - ei "melkein NY" tai "melkein LA" kuten pari vuotta sitten kun New Jersey ja Anaheim olivat finaalissa. Vain isojen mediapaikkojen avulla jääkiekko voidaan saada näkyville siellä missä on paljon ihmisiä joilla on paljon rahaa eli siellä Ameriikan suurissa kaupungeissa.

Jääkiekkokulttuurillisesti on mielestäni hienoa, että Edmonton, joka on Eddie Shoresta saakka, tai oikeastaan jo sitäkin ennen, aina ollut jääkiekon sydänmaita, saa luokseen tämän NHL-kiekon suurimman tanssin. Ja on hauskaa nähdä miten syvän etelän amerikkalaisetkin tuntuvat pitävän aikamoista meteliä 3000 kilometrin päässä Raleighssa, joka on käsittääkseni kaikilla tavoilla erinomainen urheilukaupunki.

Olen aina ajatellut sillä tavalla, että mitä siitä, jos suuret ja rahakkaat amerikkalaiset massat eivät koskaan innostu jääkiekosta. Se on heidän menetyksensä. Ne, jotka lajista oikeasti pitävät, ovat sen jo löytäneet.
 

Viljuri

Jäsen
MacTavishin mukaan Roloson on ulkona sarjasta loukkaantumisen takia, ja toisaalta tapa millä Ty Concklin antoi voiton Carolinalle oli mikä oli, niin mikähän mahtaisi olla Jussi Markkasen päivän vire?

Kuitenkin antavat kunnian Mike Morrisonille, muttam mielenkiintoinen paikka kummalle tahansa nousta takaisin NHL-maalivahdiksi, jos onnistuisivat ihmeen tekemään...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös