Stanley Cup finaalit: Chicago Blackhawks - Philadelphia Flyers

  • 128 141
  • 387

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Sen verran täytyy tulla tännekin kirjoittelemaan, että mielestäni tämän vuoden finaalipari tarjoaa mukavaa vaihtelua kahteen edelliseen DET-PIT -pariin. Molemmilla joukkueilla on todella paljon aikaa edellisestä kannun nostelusta, joten kummalle tahansa soisin sen kunnian.

Hienoa on myöskin se, että vähintään yhden suomalaisen nimi rustataan kannun kylkeen ja että nyt on myös mahdollisuus, että suomalainen maalivahti voittaa Stanley cupin ensimmäisen kerran. Toisaalta soisin cupin nimenomaan Niemelle, koska hän on tehnyt todella vakuuttavaa töitä Hawksien maalilla. Ensin hän vie ykkösmaalivahdin paikan Huetilta, ja johtaa joukkueen lähes dominoivasti (tosin muukin joukkue loistavasti mukana) finaaleihin. Kyllä siihen taruun sopisi hyvin se, että pääsisi nostelemaan Stanley cuppia kohti hallin kattoa. Toisaalta taas kukaan ei olisi ansainnut voittaa enempää, kuin Kimmo Timonen. Siinä olisi loistava palkinto Timosen uurastuksesta. Myös Leinon tuhkimotarina hakee vertaistaan. Runkosarjassa Leino oli todella pohjalla ja nyt paukuttelee Stanley cupin finaaleissa piste/ottelu tahdilla.
Tosiaan, ihan sama kumpi voittaa, niin iloitsen, mutta mieluummin soisin voiton Philadelphialle. Seuraava peli näyttää hyvin pitkälle sen mitä tulee tapahtumaan.

Tämä olisi melkein mennyt tuonne Suomalaiset NHL:ssä -ketjuun, mutta menkööt nyt tänne.
 

Phillyflu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, Rangers
Burrishilta kuultua

Katselin Jenkeissä matsia ja en tiedä kuuluiko Suomessa kun Burrish heitti Carcillolle aika hyvän sen jälkeen kun Dan oli tyrmännyt Carterin yrittäessään vetää Kopeckyn pystyyn.

" Hey Danny, Danny...that was your only good hit this season!"

NBC kommentaattorit Pierr McGuire ja Mike Millbury olivat aika varmoja, että Phillyn ykkönen hajoitetaan seuraavaan mtsiin. Carter tuntuu hidastavan ketjun tempoa liikaa ja ajoitukset eivät toimi. Saa nähdä.

Itse olen sitä mieltä, että Hawks vie sarjan 4-1.
 

ipaz

Jäsen
Kuulemma kerää talteen ja toimittaa roskikseen. Pikkusikaa psykologisella tasolla kait parhaimmillaan, vissiin ihan toimienkin..

Ainakin Ben Eager oli tykänny kommentoida kun Pronger heitti Eagerin tekemän ottelun voittomaalin kiekon roskiin. Oli ollu jotain pyyhkeiden heittelyä myös. Pronger kyllä osaa olla kova jäällä ja kun vielä kun heittää löylyä kiukaalle pelin ulkopuolellakin, tuo saattaa jopa toimia johonkin nuoreen Haukkaan. Kuten Pronger jo joskus St. Louisin vuosinaan mainitsi, niin hän tekee kaikkensa voiton eteen. Myös Tomas Holmström tietää mitä Pronger tällä tarkoitti.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Ainakin Ben Eager oli tykänny kommentoida kun Pronger heitti Eagerin tekemän ottelun voittomaalin kiekon roskiin. Oli ollu jotain pyyhkeiden heittelyä myös. Pronger kyllä osaa olla kova jäällä ja kun vielä kun heittää löylyä kiukaalle pelin ulkopuolellakin, tuo saattaa jopa toimia johonkin nuoreen Haukkaan. Kuten Pronger jo joskus St. Louisin vuosinaan mainitsi, niin hän tekee kaikkensa voiton eteen. Myös Tomas Holmström tietää mitä Pronger tällä tarkoitti.
Eager:han ei kommentoinut pelin jälkeen kyseistä tilannetta kuin lyhyesti ja ytimekkäästi: "He's been picking up pucks after the game, and I just told him he can keep it." Ei siis mitään ihmeellistä... pientä vittuilua suunnasta jos toisesta. Pyyhkeiden "heittelystä" vastasi Pronger.

Tässä vielä koko episodi videon muodossa.

Ps. Eager ei ole kommentoinut Prongerin kiekon roskiin heittämisiä millään tavalla.
 

ipaz

Jäsen
Eager:han ei kommentoinut pelin jälkeen kyseistä tilannetta kuin lyhyesti ja ytimekkäästi: "He's been picking up pucks after the game, and I just told him he can keep it." Ei siis mitään ihmeellistä... pientä vittuilua suunnasta jos toisesta. Pyyhkeiden "heittelystä" vastasi Pronger.

Tässä vielä koko episodi videon muodossa.

Ps. Eager ei ole kommentoinut Prongerin kiekon roskiin heittämisiä millään tavalla.

Näin tuon pätkän nyt ekan kerran ja TSN on tehny kyllä kärpäsestä varsin suuren härkäsen. Pyyhekin nyt taitaa pudota tuosta laidan päältä kun Pronger luukusta menee. Jonkun jäälle heitetyn roskan hän kyllä vippasi kohti vittuilevaan Eageria. Eli eipä tuossa mitään ihmeellistä sitten ollutkaan, perusmärinää puolin ja toisin.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Enpä usko, että tuo Prongerin kiekkojenkeruupsyykkaaminen vaikuta millään tavalla Hawks-miehistöön. Voi olla pikemminkin päinvastoin, että Pronkka on turhautunut, kun ennen finaalisarjan alkua jokavitunjohnnyreportteri tenttasi hänen mielipidettään betoniporsas Buffysta. Tai tuskin oli ennen finaalisarjaa juuri turhaunut, vaan nyt pelien jälkeen on luonnollisesti ollut ärräpääposkessa, kun turpaan tulee. No joo, tuskin näillä jutuilla on pelaamiseen mitään maata järisyttävää vaikutusta.

---

Oletetut kokoonpanot ensi yön otteluun. Eli kumpikin lähtee samalla kokoonpanolla, minkä laittoivat geimkakkoseen. Tosin, Lavi kyllä sekoitteli viime pelissä pakkaa. Hawksin voittomaali Eagerin tekemänä oli muuten siinä mielessä mielenkiintoinen, koska Q laittoi maaliin johtaneen vaihdon aikana Eagerin Bufyglienin ja Toewsin viereen. Maalihan syntyi siten, että Bufyglien katkaisi syötön keskialueella (oliko Giroux se syntipukki, joka antoi harhapassin?) ja syötti välittömästi Eagerille, joka laittoi ranteen laulamaan Jutin ylämummoon. Veto oli mielestäni hyvä, nopea ja tarkka, mutta kyllä noi kai silti pitäisi poimia? Tekikö Carle sitten pientä maskia, en tiedä. Sinänsä harmillinen juttu Leightonille, että muuten mies pelasi hyvin (vaikkakin edelleen sylkee paljon), mutta tämä maali jätti tahran hänen pelaamiselleen. Hetki sitten tämän Eagerin maalin jälkeen jäi muuten viheltämättä selvä koukkaamisjäähy Sharpille.

"Jos et tee paikoista, vastustaja tekee" -fraasi piti viime pelissä paikkaansa. Flyersin paras paikka oli Richardsin läpiajo, mutta se jäi aika ponnettomaksi yritykseksi. Tämän jälkeen Richiellä oli myös hyvä paikka lähietäisyydeltä laittaa kiekko maaliin.

Flyers ei käyttänyt momenttumejaan ja sitten Hawks teki maalit, jotka kirpaisivat kovalla kädellä Flyersia. Hienosti Flyers kuitenkin kasasi itsensä kolmanteen erään, jossa maalipaikkoja riitti, mutta vedot viuhuivat ohi maalin.

Vaikka olen hyvin vahvasti Hawksin puolella tässä sarjassa, niin jotenkin olisi reilua ja ihan ok -juttu se, että Flyers voittaisi geimkolmosen. Ihan vain finaalisarjan mielenkiinnon vuoksi, ovat nämä kuitenkin sen verrann ainutlaatuisia pelejä. Ja onhan Philly pelannut hienon kauden, noussut kuolemanporteilta playoffseihin - ja vieläpä SC-finaalin! Lavi on myös hieno valmentaja, eikä Timonen ja Leino mitään inhokkeja ole. Totta kai jääkiekossa ei mitään ansaita, eikä pidäkään ansaita, mutta jos nyt Flyers tekisi paikoista maalit, niin olisi oikeutettua saada voitto tilille. Vaikka Flyers maaleja tekisikin, niin Leighton on se sylkemiskone, mikä voi pilata Flyers-sakin aikeet.

Niemeä kehuttiin ihan aiheesta viime pelin jälkeen, mutta pientä ylihehkusta Niemi on kuitenkin saanut. Fakta on se, että Flyers ampui paljon maalin ohi tai päin Niemeä. Oli siellä seassa kai pari huikeaa koppia, mutta muuten ei joutunut sellaiseen ilotulitukseen ja kovien vetojen alaisuuteen, mihin Sharks-sarjassa joutui.

Flyers

Dan Carcillo - Mike Richards - Jeff Carter
Scott Hartnell - Danny Briere Ville Leino
Simon Gagne - Claude Giroux - Arron Asham
Darroll Powe -Blair Betts - Ian Laperriere

Matt Carle - Chris Pronger
Kimmo Timonen - Braydon Coburn
Oskars Bartulis - Lukas Krajicek

Hawks

Dustin Byfuglien - Jonathan Toews - Patrick Kane
Troy Brouwer - Patrick Sharp - Marian Hossa
Tomas Kopecky - Dave Bolland - Kris Versteeg
Ben Eager - John Madden - Adam Burish

Duncan Keith - Brent Seabrook
Brian Campbell - Niklas Hjalmarsson
Jordan Hendry - Brent Sopel



---

Flyersin voittohaaveiden kannalta olisi tärkeää, että Carter on saanut pois nukkumatin heittämät unihiekat. Carcillo näemmä jatkaa romurallin ajamista Richardsin ykkösessä. Jos Carter pelaa vieläkin kuin pyykkinaru, niin mikä ettei Carcillo taas tilttaa Carterin konepeltiin.

Gagne laitamisella Girourx'n ketjuun haetaan leveyttä. Jos Flyers saa ensi yön pelissä heti alusta alkaen hyvän vaihteen päälle (lähtee yleensä yhden ketjun hyvästä pelaamisesta, siksi peluuttaisin ekassa erässä Hartnell-Briere-Leino -vitjaa paljon) ja saa pyöritystä Hawks-päädyssä ilkeän ja mellakoivan kotiyleisön edessä, voi käydä hyvinkin niin, että Flyersin jokainen ketju alkaa toimia hyvin. No, tämä riippuu ihan pelaajista, jne. Jos Flyersin peli ei kulje, niin on lähes varmaa, että Lavi yrittää herätellä ketjuja sekoittamalla pakkaa yrittäen saada joukkueeseen energiaa.

---

Sopel muuten perstaklasi aika hienosti Leinon kolmannessa erässä. Tämän jälkeen Leino tosin höynäytti Sopelia kynäillen miehen Thaimaan hiekkabiitsille.

Mitäpä tässä muuta. Sanotaan nyt vielä se, että kannattaa kiinnittää peluutukseen molempien joukkueiden osalta huomiota. Laittaako Lavi Carcillolla maustetun ykkösketjun Keit-Seabrook -paria vastaan?

Mikäli Hawks voittaa, niin Flyers on tiputettu alas vuoren jyrkänteen reunalta ja ainoastaan Hawksin narun katkeaminen (Niemi slumppaa tai Keith, yms. tärkeä palanen ei pysty pelaamaan) voi nostaa Phillyn takaisin mestaruuskamppailuun. Kyllä luulisi tulevan Flyers-pelaajille alitajuntaan väistämättömästi se, että nollakolme -takaa-asemasta ei enää nousta kamppailemaan pytystö. Jos Flyes voittaa, niin mitään ei ole vielä pelattu, korstan, ei mitään.

Paljon kysymyksiä, kohta saadaan vastauksia.
 
Viimeksi muokattu:

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
http://www.thestar.com/sports/hockey/nhl/article/815709--cox-offensive-blackhawks-logo-has-got-to-go

Muurahaiskekoa on aina kiva tökkiä, varsinkin kun kesälomat tuppaa olemaan ylipitkät ja tekemisen puute on kroonista. No olipas törkeä heitto, vielä muutama siisoni sitten United Centerin jää (joka äkkiä varmasti sulatettiin) oli jo huhtikuulta vapaana keikkajärjestäjien et ceteraa käytettäväksi.

Aamulla sitten mennään Game-3:ssa.

Andrew Ladd ilmeisesti edelleen huilaa ja Kopeekka paikkailee loistavasti.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Ensi yönä joutuu varmaan valvomaan tämän PHI-CHI -pelin takia. Näitä pelejä pelataan kuitenkin vain kerran vuodessa, joten omasta mukavuudesta on tingittävä. Näyttää siltä, että Chicago rullaa juuri nyt kuin juna eteenpäin, mutta en usko, että tämä sarja menee 4-0. Oikeastaan juuri tulevana yönä olisi melko otollinen sauma Philadelphian voitolle.

Hieman ehkä olen Blackhawksien puolella, mutta totuuden nimessä on sanottava, että Kimmo Timoselle soisin mestaruuden, jos kenelle ikinä. Kuitenkin totuus on, että säälistä niitä ei tule, täytyy voittaa. Karua faktaa. Jos nyt ensi yö tuo taas tullessaan tappion, on muistettava, että Flyers tuli jo kolmen voiton takaa rinnalle ja ohitse. Kävi kuinka vain, sarja jatkuu eikä keskittymisen saa antaa raueta. Timosen mainitsin siksi, että hyvin todennäköisesti seuraavaa kertaa ei tule, Leino taas ehtii vielä voittamaan.

Nämä ovat mielestäni täysin ylivoimaista jääkiekkoa, viihdettä aivan parhaimmillaan.
 

Red Wursti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AIK, TPS(sympatiat)
Itsekkin pakko herätä katsomaan game 3.

Jos ja kun Hawks tämänkin vie niin pyttyä voidaan jo viedä Chigagon suuntaan.

Saa nähdä pelaako Carcillo?
Ja jos pelaa niin tuleeko tunnetta enemmän kuin viime pelissä?
Vaiko onko jälleen kerran omat taklausten kohteena?

Paljon olisi kysymyksiä ja vastauksia aletaan saamaan noin 4h päästä.
Ei muutakuin hyvää peli yötä kaikille kanssa peliä seuraaville, itse nukkumaan hetkeksi ja kohta sitä mennään taas.

Go Hawks Go.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Kai se on pakko vetää nopeat hätäunet.

Laviolette ja Leino ovat puhuneet kovasti, että Niemen eteen on saatava varustetta ja persettä. Onnistuuko Flyers tässä, pystyykö Hawks siivoamaan jätteet pois? Teoriassa siirtäminen on helppoa, mutta käytönnössä kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Ihan ideaa tuossa maalinedustalle ajamisessa kyllä on, sillä Flyersilla on kovaluonteisia hyökkääjiä.


Nyt sleep, sleep, sleep... zzZzzZzzzzZzz... ...

.. ..
... ...
.... ....
..... .....
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Päällimmäisenä mielessä on se, että ansaittu voitto Flyersille. Joukkue oli parempi tässä pelissä, Hawks sinnitteli aika paljon Niemen loistavien torjuntojen varassa. Tämä sarja on nyt TÄYSIN UUUSIN.

Olipahan DRAAMAA pelissä. Kolmas erä ja tasatilanne oli jotain hekumoivaa ja huikea tatsi oli pelissä. Jatkoaika olikin sitten järjetön ja todella ISOSTA maalista pelattiin ja sen ison maalin teki Giroux hienosti järjestetyn tilanteen jälkeen. Ennen tätä oli hylätty maali -spektaakkeli ja mikäli Hawks olisi voittanut, olisi varmasti syntynyt kova spekulaatio maalin hylkäyksestä.

Pronger on Iso Mörkö ja heitti Kanea kuin märkää rättiä seinälle.

Mitäpä tässä muuta kuin että Ville Leino on kirurgi. Piste. Ja vielä kerran piste.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Huhhuh...mitäpä sitä muutakaan tuollaisen fyysisen trillerin ja taistelun jälkeen. Tällä hetkellä on aika makia fiilis päällänsä sitä ei voi kieltää. Täysin ansaittu voitto Flyersille vaikka niitä paikkoja joukkue jälleen tuhrikin läjäpäin ja olisihan se ollut karua jos Hawks olisi niiden videotarkistelujen jälkeen iskenyt kiekon Leightonin taakse.

Flyers pelasi kauttaaltaan hyvän matsin ja siten voittikin ottelun. Jos nyt jotain heikkoa pitää hakea noin kokonaisuudessaan niin kiekonmenetyksiä tuli keskialueella ja hyökkäyssinisellä aivan liikaa, joista Hawks käänsi nopeasti ja sai vaarallisia tilanteita. Näistä vain pitää päästä jatkossa eroon. Niin ja se viimeistly kaipaa terästystä, mutta voitto tuli ja se on se tärkein asia tuosta matsista.

Ketjuista sama tuttu kolmikko oli jälleen tulessa. Hartnell-Briere-Leino on vain kuuma! Hartnell loisti varsinkin alussa mm. esityö Brieren YV-maaliin (johon pitää antaa propsit myös Giroux'lle, joka katkaisi komeasti Brouwerin? purun ja petasi vetopaikan Coburnille), oman ohjaaminen ja jatkuvaa fyysistä jyräämistä. Leino sitten teki oikeastaan jatkuvalla syötöllä oikeita ratkaisuja ja todellakin dominoi kentällä. Briere sitten täydensi kolmikon. Richardsin ykkönen oli varsin vaisu sen pari erää, mutta paransi selvästi kolmanteen, mutta tämän paljon pelaavan ketjun pitää vain löytää niitä tehoja mikäli Flyers aikoo cupin viedä sillä yhdellä kuumalla kentällä ei vielä cuppiin ole asiaa. Varsinkin Carterin pitää parantaa sillä tällä hetkellä mies on kuin tikittävä aikapommi (pelasi toki paremmin niin kolmannessa kuin jatkoerässäkin). Se maali tekisi varmasti hyvää. Sen sijaan Giroux'n johtama duunarivoittoinen vitja (jossa Leinoa kuormitettiin kolmannessa paljon Carcillon tilalla tuomaan niitä käsiä Giroux'n tueksi) onnistui tuomaan tai siis paremminkin Giroux toi sitä taustatukea ja tämän seurauksena syntyi Flyersin kaksi viimeistä ja ratkaisevaa maalia. Asham ja Carcillo pelasivat molemmat siten miten nyt sopii odottaakkin. Ei tämä kaksikko ole niitä johtotähtiä, mutta hoitivat sen oman tärkeän tonttinsa hyvin. Carcillo sai yhden varsin ihmeellisen "ryntäily" kakkosen ja menetti pariin otteeseen kiekon vaarallisesti, joten Dannyn tapauksessa sen keskittymisen pitää pysyä jatkossa koko ajan pelissä eikä missään epäolennaisessa sillä muuten roiskuu turhan tuhoisasti Flyersin kannalta. Tärkeä roolimies kuitenkin, jolle ainakin itse osaan antaa arvoa. Nelonen pelasi hyvän matsin ja hoiti oman tonttinsa tyylillä ja varsinkin alivoimalla kaverit pelasivat jälleen upeasti (varsinkin siis Betts-Powe kaksikko).

Puolustuksesta top-4 pelasi jälleen hyvän ottelun ja varsinkin Pronger oli oikeastaan jatkuvasti hyvässä mukana ja teki niitä oikeita liikkeitä solkenaan. Lisäksi hoiti ja kuumensi Big-Buffin täysin pimentoon sekä ottamaan turhia jäähyjä. Timosesta oikeastaan samat sanat ei voi valittaa. Carle ja Coburn samoin. Krajicek ja varsinkaan Bartulis eivät hirveästi sitten pelanneetkaan, joten jälleen palattiin tuttuun kuormitukseen, mutta mikäs siinä niin kauan kun kaverit jaksavat tuolla tavalla.

Leighton oli maalissa hyvä joskin ei joutunut nyt mitenkään hirveään tulitukseen, mutta otti kiinni ne mitä pitikin eikä niitä helppoja ja puhtaasti Leightonin piikkiin laitettavia tällä kertaa mennyt. Muu joukkue puolustajien johdolla tosin auttoivat miestä pirun hyvin.

Kokonaisuutena siis hyvä matsi Flyersilta ja tärkeääkin tärkeämpi voitto. Tämän myötä sarja sai uutta sähköä, mutta yhä edelleen on hyvä muistaa että tuo seuraavakin kotimatsi vain pitää voittaa jos Cup halutaan Phillyyn, jonka jälkeen voitaisiin sitten koittaa sitä ryöstöä Unitedissa. Tilanne ei siis ole muuttunut. Nyt on mielenkiintoista nähdä miten tämä tulos vaikuttaa jatkoa ajatellen eli saako Flyers tästä entisestään energiaa ja uskoa siihen että se nousu on mahdollista tässäkin sarjassa vai oliko tämä tappio hyvä opetus ja muistutus Hawksille että sarja ei ole vielä ohi (mitä tuskin ovat ajatelleetkaan), mutta kyllähän 2-0 johdolla on varmasti monesti turhankin tuudittava vaikutus vaikka näin ei pitäisikään olla.

Nyt onkin ehdottomasti hyvä fiilis lähteä suorittamaan lyhyt maakuntamatkailu ja palata jälleen takaisin pääkallopaikalle ennen kuin kiekko putoaa jäähän game 2:ssa. Edessä oleva autoilu olisikin vituttanut ja melkoisesti jos tästä olisi kuokkaan tullut, joten hyvä näin.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Kylläpäs vitutti kun avasin teksti-tv:n aamulla. Aika jännäksi tämäkin näyttää menevän. Nyt olis parempi Hawksien voittaa #4 ylihuomenna ettei ihan nitrohommiksi mene. Koosteen perusteella Philly tuli kyllä todella kovaa päälle. Niemeltä maukkaita torjuntoja vaikka yksi maali lipsahtikin aika helposti taakse. Keith-Seabrook pakkipari todisti ainakin kahta maalia lähietäisyydeltä. Flyersin ensimmäisessä Keithiä kuskattiin niin ettei useasti näe. Positiivista on se että ykkönen, tai ainakin Kane näyttää piristyvän pikkuhiljaa hyökkäyspäässäkin. Pikkumieheltä varma läpiajomaali ja tyylikäs petaus Keithin 1-1 tasoitukseen.

Ja eikö noita Leinoja sun muita nyt perkele saada kuriin.. Pronger on myös alkanut ärsyttämään, ehkä siksi että on niin hyvä pelaaja..
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Alkaa ottamaan sydämmestä tällaiset trilleriottelut. Nyt on kolme matsia menty yhden maalin marginaaleilla. Eikös sen Hawksin pitänyt tuosta vain pyyhkäistä Flyers sivuun?

Mutta joo, tärkeä ottelu voitettiin ja unelma siis elää yhä. Giroux on kyllä kova poika. Toivottavasti Lavi nyt alkaa antamaan hänelle vähän enemmän vastuuta ja parempi laitureita. Voisi tulla vielä pahempaakin jälkeä. Giroux'n nousua itse tuossa huutelinkin ja hyvinpä vastasi huutoon.

Richards sen sijaan on vieläkin ketjuineen aika pahasti unten mailla. Johtuuko sitten Carterista vai mistä, mutta aika olisi Kapteeninkin herätä. Richards on mielestäni ollut koko playoffsien huonoimmillaan nyt näissä otteluissa. Eikä tuo Gagnekaan ole oikein säväyttänyt. Eivät ole olleet suoranaisesti huonoja, vaan ennemminkin näkymättömiä. Tässä viimeisimmässä Carter näkyi kentällä kahteen kertaan ja molemmissa vain tyhmän virheen seurauksena.

Hartnell-Briere-Leino -akseli on kyllä komeaa katsottavaa. Jokainen näistä on hienosti herännyt eloon näissä isoissa otteluissa. Hartnellia on tullut haukuttua, mutta nyt hän kyllä pelaa sitä parasta kiekkoaan mihin pystyyn. Jatka vaan samaan malliin.


Elämän ja kuoleman peli siis voitettiin ja vielä pitäisi voittaa tuo seuraavakin. Ja sitä seuraava ja sitä seuraava. Sitten voidaan juhlia.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Hartnell-Briere-Leino -akseli on kyllä komeaa katsottavaa. Jokainen näistä on hienosti herännyt eloon näissä isoissa otteluissa. Hartnellia on tullut haukuttua, mutta nyt hän kyllä pelaa sitä parasta kiekkoaan mihin pystyyn. Jatka vaan samaan malliin.

Kokonaisuudessaan huikea kenttä ja ansaitusti sai selkeästi enemmän peliaikaa tässä pelissä. En nähnyt matsia, mutta NHL TV:n perusteella Leino oli ilmeisen kovalla pelipäällä ja paremmalla viimeistelyllä syöttöpisteitä olisi tullut useampi. Kantamalla Flyers-paitaa ja samalla juonikkaiden että suoraviivaisten playoff-otteiden ansiosta on noussut arvostus Leinoa kohtaan aivan uudelle tasolle. HPK:n primadonna-ajat ovat vain kaukainen muisto.

Elämän ja kuoleman peli siis voitettiin ja vielä pitäisi voittaa tuo seuraavakin. Ja sitä seuraava ja sitä seuraava. Sitten voidaan juhlia.

Hieno sarja, jossa Hawks ei todellakaan pyyhi Flyersilla jäätä. Perjantain matsia odotellessa täältä hieman tunnelmointia ja taistelutahtoa. Ajat ovat toki hieman muuttuneet.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Flyers oli tänään ahnaampi ja ansaitsi voittonsa. Chicago tarvitsee edelleen kaksi voittoa ja lauantai aamuna tulee toinen niistä, näin uskon.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Jatkoajan kolumnissa hyvää Leino-hehkutusta ja ihan syystä: Leino on ollut finaalisarjassa aina siellä missä tapahtuu, kukapa ei olisi havainnut Leinon vahvoja otteita. Leino on hyvin arvaamaton pelaaja, pakin on vaikea lukea Leinon liikkeitä, koska Leino jos joku pelaaja on luova. Vaikka Leino tekee hämylikkeitä, nyt Leino malttaa luopua kiekosta tarpeeksi ajoissa, ettei tule seinä vastaan. Villen itseluottamus on valtaisa tällä hetkellä.

Kuten kyseinen jatkoajan kolumni kertoo, Kane, Toews tai Richards ei ole ollut finaalien hahmo. Mutta väittäminen, ettei Pronger ole ollut finaalin hahmo Leino-huuman keskellä, on väärin sanottu. Mielestäni Flyers-pakkinelikosta voi nostaa yhden miehen esille (hyvin on kylläkin myös muut kolme pelanneet) ja se mies... korjaan mörkö on Chris Pronger. Huippuluokan älyä ja sijoittumista sekä erityisesti mieleen jäänyt Kanen selänpesu ja tuunaus. Fyysinen iskupaketti väsyttää ja vetää aina pikkaisen mehuja pois vastustajan pelaajasta. Näin se on. Ei ole ensimmäinen kerta, kun Pronger on kovassa paikassa parhaimmillaan.

---

Hawksilla on kyllä hankala tilanne sen osalta, että miten pysäyttäisi Hartnell-Briere-Leino -ketjun. Ketju on aika lapanen puolussuuntaan ja siihen olisi iskettävä, mutta minkä ketjun asettaa finaalien parasta ketjua vastaan? Hyvä ja vaikea kysymys. Seuraavassa pelissä vaihtoetu on taas Flyersilla.

Seuraavaa näytelmää odotellessa... onneksi ei ole kuin yksi välipäivä ja sitten mennään taas.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
En voi sanoa, että Leinon otteet jotenkin yllättäisivät. Oli Suomessakin pelatessaan aina parhaimmillaan kovimmissa peleissä. Todellinen voittaja ja Jukka Jalosen pahin pelaajamissi toistaiseksi on ollut ilman muuta Leino, ei mikään jussijokinen tai vastaava runkosarjatähti.
 

ipaz

Jäsen
En voi sanoa, että Leinon otteet jotenkin yllättäisivät. Oli Suomessakin pelatessaan aina parhaimmillaan kovimmissa peleissä. Todellinen voittaja ja Jukka Jalosen pahin pelaajamissi toistaiseksi on ollut ilman muuta Leino, ei mikään jussijokinen tai vastaava runkosarjatähti.

No mutta ei Leino runkosarjassa antanut Jaloselle syytä valita itseään olympialaisiin. Ja Jalosen jos kenen luusisi tuntevan Leinon. Mutta nyt varmasti asia on toisin. Yksi Suomen taitavimpia hyökkäjiä ja kun tuo joukkuepelikin on alkanut maistumaan, niin hieno esimerkki taas nuorisolle.
 
Viimeksi muokattu:

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
No mutta ei Leino runkosarjassa antanut Jaloselle syytä valita itseään olympialaisiin. Ja Jalosen jos kenen luusisi tuntevan Leinon. Mutta nyt varmasti asia on toisin. Yksi Suomen taitavimpia hyökkäjiä ja kun tuo joukkuepelikin on alkanut maistumaan, niin hieno esimerkki taas nuorisolle.

Minun on henkilökohtaisesti sanottava, että varsinkin HPK-Leino ja hyvin pitkälle vielä Jokerit-Leinokin kuului jääkiekkoilijoihin, joita en pystynyt arvostamaan yhtään. Nyt Leino on tukkinut suun yksinkertaisesti otteillaan kaukalossa. En peru mielipiteitäni wanhan Leinon rasittavuudesta, mutta olen valmis muuttamaan mielipidettä, kun näytöt antavat siihen aihetta.

Tämä sarja vei sydämen kyllä välittömästi, kun kerrankin pystyin katsomaan. Hienoja suorituksia puolin ja toisin.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Kyllä on taas nähty että itseluottamus on kaikki kaikessa tässäkin lajissa. Leino dominoi tällä hetkellä kentällä kuin sm-liigassa konsanaan. Aivan huikeaa peliä. Voi hyvin saada vielä Conn Smythen. Richards ja Pronger haastaa Phillyn puolelta. Chicagon voittaessa ainoa vaihtoehto on Toews.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eipä tainnut Leinoa monikaan kaivata siinä Jussi Jokis-kiimassa... Mutta näin ne menee, joku nousee, joku laskee. Eihän pelaajien taso koskaan ole mitenkään kiveenhakattu ja on vielä pelikavereistakin paljon kiinni.

Kyllähän oli jo itseltäkin päässyt Ville Leino unhon yöhön, kun oli pari vuotta hiljaista välissä, mutta hyvä, että joskus kulkee. Leinon pitää mahtua kahteen ekaan kentään, muuten hän on kuin Lehterä MM-kisoissa. Olympiajoukkueessa olisi ollut tila aika vähissä Leinollakin.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Kyllä on taas nähty että itseluottamus on kaikki kaikessa tässäkin lajissa. Leino dominoi tällä hetkellä kentällä kuin sm-liigassa konsanaan. Aivan huikeaa peliä. Voi hyvin saada vielä Conn Smythen. Richards ja Pronger haastaa Phillyn puolelta. Chicagon voittaessa ainoa vaihtoehto on Toews.

Jahas, Ville tullut vähän itseään kehasemaan.

Mutta ulapalla kyllä olet. Richards ei tule Conn Smytheä voittamaan, en usko, jos valitaan, niin sitten seuraavissa peleissä pitää loistaa todella kirkkaasti ja tehdä paljon tehoja, mihin en usko, kun rampa-Carter hiihtelee perinteistä vierellä.

Jos Flyers voittaa, se on joko Briere tai Pronger. En vain usko, että Leino nappaa. Tosin, jos jatkaa nykytahdilla, niin lähellä on. Hawksin puolella on yksi ainoa oikea vaihtoehto ja se on Antti Niemi.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
In the locker room after the game, Ian Laperriere shouted over to him "Detroit should've traded Datsyuk instead of you."

Onhan tuo Leino aivan hurjassa vireessä. Suoraan sanoen maagisessa. Aivan ylivoimaisesti paras Flyers hyökkääjä viime yönä. Se syöttö ja paikan luonti Hartnelille(?) toisen erän ylivoimassa oli jotain helkkarin hienoa. Laukoja sitten vain laukoi silmät kiinni metrin yli maalista. Samalla lailla, kun jatkaa Suomen pojat Niemi ja Leino, niin saa kyllä olla ylpeitä. Kaksi tulokasta Suomesta jumalauta ratkaisevissa rooleissa Stanley Cup-finaaleissa. Kuvitelkaa. Ei ihan heti uskoisi.

E. Linkki siis johtaa haastatteluun, jossa tuo Laperrieren kommentti on.
 
Viimeksi muokattu:

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Tämä Flyersin voitto tässä ottelussa tarkoittaa sitä, että tämä on Flyersin paras suoritus playoffseissa sitten vuoden 1987. Silloin mentiin Cupin finaaleissa Edmontonia vastaan seitsemänteen peliin saakka (häviämään). Flyers käväisi vuonna 1997 finaaleissa, jolloin Detroit sweeppasi. Mahtava suoritus jo tähän mennessä tältä joukkueelta, varsinkin kun kukaan ei osannut odottaa yhtään mitään playoffsien alkaessa. Nälkä kasvaa syödessä ja kyllä nyt jo moni uskaltaa odottaa Flyersiltä jopa Stanley Cupin voittamista.

Toistan taas itseäni, mutta jos Flyers voittaa Kannun, niin Conn Smythen on mentävä Prongerille. Richards on Flyersissä lähinnä häntä uhkaamassa, mutta kyllä Pronger on selkeästi Flyersille se tärkein pelaaja. Briere on ollut hyvä, mutta ei yksittäisenä osana läheskään Prongerin tasoa. Koko playoffseja katsoen ei edes lähellä Richardsia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös