St. Louis Blues 2022–2023

 • 17 307
 • 63

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Mennyt kausi oli askel parempaan suuntaan vuodesta 2021-22. Binningtonin (ja Krugin) loukkaantuminen pudotuspeleissä osui todella ikävään saumaan sillä Colorado oli kyllä täysin haastettavissa ja hyvin haastettiinkin mutta nyt kävi näin.

Omasta mielestäni nyt eletään mielenkiintoista aikaa. Armstrongin aikanaan lanseeraaman "5-year planin" viimeinen vuosi on alkamassa mutta tässä on erilaisia muuttujia jo ollut. Tuosta 5 vuoden suunnitelmasta ei ollut mainintaa kauden päättäneessä pressissä joten ehkä siitä ei pidetä kynsin hampain kiinni. Itse näkisin että jotain liikkeitä täytyy nyt kesällä tehdä sillä muuten kesällä 2023 menetetään pahimmassa tapauksessa Tarasenko, O'Reilly ja Barbashev kaikki ilmaiseksi kun kaksikolle Thomas-Kyrou pitää tehdä uudet sopimukset. Armstrong puheli että joukkueseen tehdään nyt vain "minor tweaking" mutta se voi toki olla vain markkinointipuhetta, toisaalta mitään syytä mihinkään isompaan rebuildiin ei mielestäni ole. Ja mitä nyt "minor" sitten kenellekin tarkoittaa. Tässä vaiheessa itselläni seuraavat isommat kysymykset mielessä:
 • Saadanko joku isompi ratkaisu kesän 2023 tilanteeseen esim. kauppaamalla Tarasenko?
 • Saadaanko Nick Leddylle jatko?
 • Pelilliseltä puolelta puolustusta pitää edelleen saada vahvistettua, vaikka sitten hyökkäyksen leveydestä luopumalla
 • Miten saadaan ajettua sisään prospektit Neighbours ja Boldan, ensin mainitun suhteen on itselläni ainakin isot odotukset
 • Kauppatavaraa ovat minun papereissa ainakin Tarasenko (tiedän, NTC), Scandella ja Kostin.
Sopimustilanne näyttäessä seuraavalta CapFriendlyn mukaan:

Maalivahdit:

Jordan Binnington $6,000,000 2027 (UFA)
Ville Husso (UFA)

Puolustus:

Justin Faulk $6,500,000 2027 (UFA)
Torey Krug $6,500,000 2027 (UFA)
Colton Parayko $4,500,000 2030 (UFA)
Marco Scandella $3,275,000 2024 (UFA)
Robert Bortuzzo $950,000 2024 (UFA)
Calle Rosén $762,500 2024 (UFA)
Niko Mikkola (RFA)
Scott Perunovich (RFA)

Hyökkäys:

Ryan O’Reilly $7,500,000 2023 (UFA)
Vladimir Tarasenko $7,500,000 2023 (UFA)
Brayden Schenn $6,500,000 2028 (UFA)
Pavel Buchnevich $5,800,000 2025 (UFA)
Brandon Saad $4,500,000 2026 (UFA)
Jordan Kyrou $2,800,000 2023 (RFA)
Robert Thomas $2,800,000 2023 (RFA)
Ivan Barbashev $2,250,000 2023 (UFA)
Nathan Walker $750,000 2023 (UFA)
Logan Brown $750,000 2023 (RFA)
Alexei Toropchenko $750,000 2023 (RFA)

Klim Kostin (RFA)
David Perron (UFA)
Tyler Bozak (UFA)
Mackenzie MacEachern (UFA)
Dakota Joshua (UFA)

Maalivahdeista Husso menee muualle, se on selvä. Tilipäivä on koittanut ja veikkaan että se löytyy Edmontonista joten kiitos Villelle ennen kaikkea tästä kaudesta. Itse näkisin loogisena ratkaisuna Charlie Lindgrenin nostamisen kakkoseksi ensi kaudelle ja Joel Hofer saisi vielä vuoden kehittyä Springfieldissä. En näe syytä tuohon tuoda mitään ihmeempää backupia tässä vaiheessa. Luulen että kaikki Blues-fanit ovat yhtä mieltä siitä, että Binnington pudotuspeleissä osoitti olevansa parhaimmillaan yksi tämän sarjan parhaimmista maalivahdeista joten toivotaan että nyt tuo meno jatkuu heti kauden alusta.

Puolustuksen osalta täydellisessä maailmassa Leddy jatkaisi ja Scandella saataisiin treidattua muualle. Prospektiosasto on pakkien suhteen täysin olematon joten muutoin voitaisiin jatkaa samoilla kuin nytkin Perunovichin ja Rosénin ollessa pakit 7-8, uskon että Leddy pystyy vielä nostamaan tasoaan ensi kaudella jolloin pakisto olisi tätä kautta hieman parempi. Mikkolalle ennustan kahden vuoden maltillista jatkoa, vähän olivat otteet ailahtelevia vielä. Voi tietysti käydä niinkin että Mikkolastakin voidaan luopua, riippuu vähän mikä tulisi sopimuksen hinnaksi. Tällöin ehkä olisi mahdollista skenaario, jossa pakistossa olisivat Leddy ja "hankinta" ja poissa Scandella ja Mikkola. Pakisto kyllä vahvistuisi ja Rosén voisi paikata mutta tämä vaatisi sitten jonkun hyökkääjän kauppaamista jotta katon alla pysytään.

Hyökkäyksessä Perronille pitää saada jatko enkä pahastuisi jos Bozakille tehdään joku minimisopimus, nyt tosin niitä bonuksia ei kyllä voida jakaa taas noin avokätisesti. Toki jotenkin haluaisin nähdä Dakota Joshuan tuossa nelosen keskellä mutta eri asia saadaanko hänet pidettyä. Klim Kostinille taas maisemanvaihdos tekisi hyvää ja samalla Neighboursille vapautuisi yksi paikka rosterissa.

Edit: lisätty Dakota Joshua sekä pohdintaa Mikkolasta.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
 • Tykkää
Reactions: Deko

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Varausvuorot tulevassa draftissa:

1st 23rd overall
(2nd 55th overall Buchnevich - kaupan yhteydessä Rangersiin)
3rd 88th overall
4th 120th overall
5th 152th overall
6th 184th overall
(7th 216th overall Jake Allenin mukana Montrealiin)

Isossa kuvassa ei muutoksia, vähän on varauksia jälleen kerran. Jollei mitään kauppoja tapahdu niin ehkä nyt tuolla 23rd overallilla joku pakkilupaus vihdoin saataisiin. Itse jotenkin ajattelen että jotain isoa kauppaa voisi olla viritteillä, toki olin itse ajatellut Tarasenkoa Losiin mutta Fialan myötä se ovi meni kiinni.
 

EP34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Outis
Mielestäni St.Louis on nyt erittäin kriittisessä vaiheessa tulevaisuuden kannalta. Oikeilla ratkaisuilla mahdollisuus rakentaa pidemmäksi aikaa kestävä huippujoukkue ja pahimmassa tapauksessa vähän kaikki pelaajat karkaavat ja pakka leviää käsiin. Armstrongin asema on epäkiitollinen, mutta ei toivoton missään tapauksessa. Paljon on avaimia omissa käsissä.


Näkemieni huhujen mukaan Nick Leddy ainakin haluaa isoa tilipussia joten kyllä tämä miina kannattaa väistää ja antaa se rooli ehdottomasti Perunovichille. Perunovich on oma poika ja tulevaisuuden palanen, joten luottoa vain rohkeasti hänelle. Mikkolalle sellainen 2-3vuotinen maltillinen sopimus tämä on varmasti se helpoin työ puolustusta rakentaessa. Perunovich on haastavampi, mutta ihme saa tapahtua jos jotain muuta nähdään kuin 2 tai 3-vuotinen siltasopimus. Mielestäni näytöt eivät vielä muuhun riitä vaikka Ahl:ssä olikin dominoiva.

Tällöin puolustuksessa olisi sopimuksia 8kpl.

Krug-Parayko
Mikkola-Faulk
Perunovich-Bortuzzo
Rosen-Scandella

@Nikke kanssa ehdottomasti samaa mieltä, Scandella tässä palkkakatto tilanteessa tulisi kaupata väkisin. Tuolle 3.275m tilalle olisi tarvetta.


Maalivahtitilanne on kinkkinen ja osaltaan ei kinkkinen. Binnington oli playoffeissa erittäin hyvä ja nosti todella paljon luottoa tulevaan. Tästä johtuen Hussolle kylmästi heihei, vaikka olikin hyvä ja ei missään nimessä mieli tekisi pois päästää. Binningtonin pelit tulisi pitää siinä 60 ehkä vähän alle jos se suinkaan on mahdollista. Kakkosmaalivahdiksi en lähtisi hankkimaan mitään isompaa, sillä Binningtoniin voi luottaa paljon pelejä ja playoffit. Lindgren ja Hofer voisivat vaikka kymmenisen peliä pelata mieheen, Binningtonille lepoa ja Hofer haistelemaan isoja pelejä. Joukkueen pitäisi kyllä riittää hyvin siihen ettei joka ilta maalissa ole Binnington.

Hyökkäykseen ja muihin asioihin palailen paremmalla ajalla.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ja heti rupesikin tapahtumaan. Toropchenko joutuu olkapääleikkaukseen ja on poissa joulukuun alkuun asti. Jos tästä nyt hopeareunusta haluaa etsiä niin varmaan tätä kautta Neighboursin on hieman helpompi murtautua alkukaudesta kokoonpanoon.

Friedmanin mukaan Blues on kiinnostunut Tampan Ryan McDonaghista. Useampi siirto pitäisi tehdä jotta tuo voisi toteutua enkä oikein muutenkaan nyt ymmärrä tuota vaikka toki tiedostan tarpeen top-4 tason vasemmalle pakille. Se että 26 miljoonaa olisi sidottuna käytännössä neljään kolmekymppiseen pakkiin josta kaikilla usean vuoden vielä NTC ei kuulosta järkevältä. Toki tuon mahdollisen kaupan nyt varmasti jotenkin voisi saada käännettyä järkeväksi Bluesin kannalta jos tuonne nyt sitten saadaan työnnettyä Scandellaa ja mitä kaikkea tuohon nyt voisi leipoa. Spontaanisti en innostu vaikka McDonaghista pidänkin, ennemmin tuo kesän 23 dilemma pitäisi ratkaista..

Armstrong ilmoitti myös olevansa halukas vaihtamaan 1st 23rd overall pickiä alaspäin ekan kierroksen loppuun jollei silloin ole saatavilla joukkueen haluama pelaaja. Ei oikein nähnyt mahdollisuutta siihen, että ylöspäin voitaisiin päästä.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ensimmäisellä kierroksella #23 varattiin jenkkihyökkääjä Jimmy Snuggerud. Ainakin ao. artikkelin perusteella oikein mainiolta vaikuttaa ja hyökkäyksen prospect pool sen kun laajenee. Tämän vuoden draftista vaikea sanoa kun kaikki meni vähän eri tavalla kuin oletettiin mutta esim. Buttonin mockissa Snuggerud oli rankattu #13 joten siihen nähden hieno homma että oli vielä saatavilla. Pakkejahan sitä toivoisi mutta Army menee omalla BPA-strategiallaan.


Tarasenkon kohdalla useampia kiinnostuneita, itse olisin valmis hänestä luopumaan. Saas nähdä mitä tapahtuu.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Husso Detroitiin ja vastineeksi 3.kierros pick joka on mielestäni ihan hyvä tilanne huomioon ottaen. Husso teki samalla 3v sopimuksen $4.75 miljoonan cap hitillä niin eihän Bluesilla ollut mitään mahdollisuutta häntä pientä. On kyllä mielestäni aika kova sopimus mutta toisaalta Detroitilla on palkkakatossa tilaa ja sopimus on aika lyhyt. Kiitos Hussolle, harmi ettei se läpilyönti tullut aiemmin.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Pientä päivitystä siihen, missä mennään:

- Perron suuntaa vapaille markkinoille kuulemma koska capissa ei ole tilaa. Ei nyt ihan minulle ensi kautta ajatellen aukea kun vapaata tilaa on 9 miljoonaa. Yksi vaihtoehto olisi että Leddy annettaisiin mennä mutta olikohan siinä Perronin kohdalla sitten sopimuksen pituudesta tässä vaiheessa kyse? Itse veikkaan edelleen Perronin jäävän Bluesiin.

- Pidemmän tähtäimen ratkaisuja; Robert Thomas on tekemässä 8-vuotisen jatkosopimuksen, AAV noin 8 miljoonan kieppeillä. Olen tyytyväinen tähän sopimukseen, samalla siinä osuu palanen kohdalleen myös tuossa isommassa kuviossa kesän 2023 osalta. Mahtaakohan jotakin muuta olla kehitteillä, se selittäisi silloin tuon Perronin kuvion.

- Neighbours ei lähde junnujen MM-kisoihin elokuussa vaan keskittyy harjoitteluun ensi kauden osalta. Tulkitsen tämän niin, että miehellä kaavaillaan selkeää roolia kokoonpanosta.

- Huhupuolelta on kantautunut sellaisiakin huhuja että Krugin perään olisi ollut kyselyjä tai että hän mahdollisesti olisi "saatavilla". En tiedä sitten mistä kumpuaa ja jotenkin vähän oudolta vaikuttaisi. Vähän oli toki rikkonainen tämä Krugin mennyt kausi. Tarasenkoa pitäisin edelleen todennäköisimpänä lähtijänä, ei aavistustakaan mitä miehestä voisi vastineeksi saada. Sen ihmeemmin ei kyllä huhuja ole liikkeellä joten saa nähdä mitä tässä lähipäivinä tapahtuu.
 

jäähy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, St.Louis Blues
Tarasenkko
Tarasenkoa pitäisin edelleen todennäköisimpänä lähtijänä, ei aavistustakaan mitä miehestä voisi vastineeksi saada. Sen ihmeemmin ei kyllä huhuja ole liikkeellä joten saa nähdä mitä tässä lähipäivinä tapahtuu.
Jossain netissä mietittiin että Washington voisi olla sopiva paikka, vaihdossa olisi hyvä saada Oshie ja joku takaisinpäin.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Tarasenkko

Jossain netissä mietittiin että Washington voisi olla sopiva paikka, vaihdossa olisi hyvä saada Oshie ja joku takaisinpäin.
Ei Oshie tuolla sopimuksellaan tuo riittävästi helpotusta kesän 2023 tilanteeseen mutta uskon itse jotain kauppoja vielä tulevan. Toki kyllähän nytkin capin alle pitäisi päästä ilman kauppoja. Toropchencko kauden alussa LTIR:ään, Neighbours tilalle. Rosen alas ja tämä jättäisi melkein 3,2 miljoonaa sille että tehdään jatkosopimukset Mikkolalle ja Perunovichille sekä nelossentterille (Bozak). Kyllähän tuo riittää ihan hyvin mutta ei kuitenkaan ratkaise kesää 2023 ja ainakin omasta mielestäni tuntuisi hölmöltä jos sille asialle ei nyt mitään tehdä.

Yritän myöhemmin tällä viikolla kirjata omat ajatukseni mutta miten esim. @Deko , @Ranksu ja @Plager olette nyt tehdyistä liikkeistä mieltä?
 

jäähy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, St.Louis Blues
Thomas Greiss on mun mielestä hyvä kakkosmaalivahti, ollut aina. Vielä kun kolmoskejuun saisi varman maalintekijän joukkue olisi vahva
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kuusi uutta sopimusta joista toki kolme kaksisuuntaista. Walker sai yhden vuoden jatkosopimuksen, yksisuuntainen kaudelle 23-24. Pakko olla Walkerin puolesta onnellinen. Ja Perunovichille myös yhden vuoden yksisuuntainen sopimus. Lisäksi Josh Leivolle yhden vuoden sopimus hintaan $750,000.

 

Polemos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nakkilan uimaseura Uivat Nakit

Liitteet

 • Mikkola.JPG
  Mikkola.JPG
  102,9 KB · kertaa luettu: 57

Zombo

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues, Lukko, Arsenal, Middlesbrough.
Tkachuk ei sitten tullut Missouriin, mutta se taisi olla aika odotettua. Varsinkin, jos katsoo Flamesin saamaa vastinetta vs. Bluesin tarjous, jossa lienevät olleen ainakin Tank ja Scandella. Oli luojan lykky, että Kyrousta ei lopulta luovuttu, vaikka sinänsä olisin Tkachukin mielelläni nuottipaidassa nähnytkin. Kyrou ja Thomas ovat tulevaisuuden selkäranka.

Nähtäväksi jää, tapahtuuko St. Louisissa mitään isompaa enää tänä kesänä.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Tkachuk ei sitten tullut Missouriin, mutta se taisi olla aika odotettua. Varsinkin, jos katsoo Flamesin saamaa vastinetta vs. Bluesin tarjous, jossa lienevät olleen ainakin Tank ja Scandella. Oli luojan lykky, että Kyrousta ei lopulta luovuttu, vaikka sinänsä olisin Tkachukin mielelläni nuottipaidassa nähnytkin. Kyrou ja Thomas ovat tulevaisuuden selkäranka.

Nähtäväksi jää, tapahtuuko St. Louisissa mitään isompaa enää tänä kesänä.
Tykkään Tkachukista hyvinkin paljon mutta silti olen tyytyväinen ettei miestä hankittu sillä hinnalla mitä olisi tarvittu. Kumpikaan vaihtoehdoista ei olisi ratkaissut Bluesin kesän 2023 ongelmaa ja kun tarjousta olisi vielä tuostakin pitänyt nostaa niin ei kiitos. Ensimäinen tarjous oli siis Krug, Kyrou + 1st ja toinen Tarasenko, Scandella + ilmeisesti 1st ("high pick" taisi olla jälkimmäisessä termi jota käytettiin joten oletan sen olleen myös 1st).

Eiköhän joku kauppa vielä tule jotta kokoonpano saadaan täyteen ilman ihmeempiä kikkailuja mutta mielenkiintoista nähdä tuleeko jotain isompaa. Itse toivoisin edelleen että kesän 23 tilanteen suhteen voitaisiin nyt jo tehdä liikkeitä ja kyllä se silloin käytännössä vaatii Tarasenkon kauppaamista tai sitten luovuutta. Muita selkeitä mahdollisia kaupattavia ovat mielestäni Scandella, Mikkola ja Kostin. Toki voisihan esim. Barbashevkin olla yksi vaihtoehto jos lasketaan sen varaan ettei häneen kuitenkaan ole varaa ensi kesän jälkeen. Nythän Barbashevin markkina-arvon pitäisi olla hyvinkin korkea aiempaan verrattuna. Pitäisin kyllä itse mielelläni Babashevin joukkueessa joten olisiko se järkevin ratkaisu vaihtaa Scandella (vaihtoehtoisesti Mikkola) pois, tilalle joku bottom-6 hyökkääjä tuomaan leveyttä ja sitten yrittää mahdollisuuksien mukaan siirtää Tarasenkoa kauden aikana/siirtorajalla itäiseen konferenssiin? Vähän kyllä ihmettelen ettei Vladin kohdalla kauppa ole toteutunut.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Menee yksinpuheluksi mutta jatkan sen verran että tähän asti viime kauden alkuun verrattuna on mielestäni tehty oikeita liikkeitä eli vahvistettu puolustusta hyökkäyksen kustannuksella. Leddy osoittautui odotettua paremmaksi hankinnaksi ja mikäli hän omalla panoksellaan saa Paraykon tason pykälän verran paremmaksi kuin viime kaudella niin väitän että tämä näkyy myös päästettyjen maalien vähenemisenä. Perunovichin voi laittaa farmiin joten tarvittaessa nykypakistolla voidaan lähteä kauteen mutta onhan tuolla nyt tavallaan yksi pelaaja liikaa joten en tosiaan yllättyisi vaikka Scandella/Mikkola vaihtaisi maisemaa.

Perronin lähtö jättää toki hyökkäykseen aukon mutta toisaalta Bluesilla oli viime kaudella kyllä suorastaan luksusta maalintekijöiden suhteen. Leveyttä hyökkäyksessä on edelleen ihan riittävästi ja pidän myös siitä että periaatteessa rosterissa on yksi paikka tilaa Neighboursille/Bolducille jos sen ansaitsevat. Tämä vaikka sinne vielä se yksi bottom-6 hyökkääjä tulisikin. Ylivoimalla Kyrouta voidaan peluuttaa enemmän ja onhan sinne ylivoimalle myös mahdollista antaa enemmän jääaikaa Faulkille/Paraykolle jos sinne rightin miestä tarvitaan Perronia korvaamaan. Ja minäks teet kun Perronia (tai Hussoa sen puoleen) ei ollut mahdollista pitää kun katsoo millaisia sopimuksia herrat nyt sitten Motor Citysta saivat.

Pidän myös siitä että alaketjuihin/Springfieldiin on vähän lisää leveyttä. Acciari, Leivo ja Frk ovat hyviä lisäyksiä ja kun siihen päälle lyödään Walker, Toropchencko, Brown, Kostin ja Peca niin tässäkin suhteessa leveyttä löytyy vaikka jotain kauppoja tulisikin. Jos nyt jotain sitten kaipaisi jos kauppoja tehdään niin tietysti joku pakkiprospekti olisi kiva yllätys, sellaisia ei tässä orgaanisaatissa pahemmin ole viime vuosina näkynyt.
 

Zombo

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues, Lukko, Arsenal, Middlesbrough.
Yritän välillä ehtiä kirjoitella tännekin jotain, jotta ei mene Nikellä ihan synkäksi yksinpuheluksi.

Tulevaisuuden corea on nyt sitoutettu ihan oikeaoppisesti pitkillä sopimuksilla. Kyrou ja Thomas nimenomaan ovat niitä uuden tulemisen runkomiehiä.

Edelleen jännitän, että tapahtuuko siirtorintamalla jotain ennen kauden alkua. Puolustuksen entraamisella on spekuloitu. Tank lienee lähtökuopissa, mutta varmaan vasta siirtorajalla?
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Marco Scandella joutuu lonkkaleikkaukseen ja tilannetta arvioidaan seuraavan kerran kuuden kuukauden päästä. Voitaneen siis todeta miehen olevan LTIR-listattuna siirtoikkunan päättymiseen asti, liekö kausikin siinä?

Jos mietitään cap-tilannetta, tilaa jää reilut 1,5 miljoonaa kun tilalle nostetaan Perunovich sekä yksi hyökkääjä lisää (Neighbours?). Nyt tietysti olisi sitten mahdollisuus paremmin myös cap-tilan puolesta tehdä peliliikkeitä.

Yritän välillä ehtiä kirjoitella tännekin jotain, jotta ei mene Nikellä ihan synkäksi yksinpuheluksi.

Tulevaisuuden corea on nyt sitoutettu ihan oikeaoppisesti pitkillä sopimuksilla. Kyrou ja Thomas nimenomaan ovat niitä uuden tulemisen runkomiehiä.

Edelleen jännitän, että tapahtuuko siirtorintamalla jotain ennen kauden alkua. Puolustuksen entraamisella on spekuloitu. Tank lienee lähtökuopissa, mutta varmaan vasta siirtorajalla?

Yllätyin hieman sen suhteen että Kyrou sai samat lukemat kuin Thomas. Viime kausi on varmasti molemmilta suht identtinen mutta pidän Thomasta kyllä varmempana suorittajana. Olisiko toisaalta Kyroun huippupotentiaali sitten vielä aavistuksen korkeammalla joka tuota tasapainottaisi, en tiedä.

Itseänikin mietityttää kyllä mahdolliset siirrot. Kesällä 2018 lanseeratun viisivuotissuunnitelman viimeinen vuosi on lähdössä käyntiin mutta kyllähän tässä jotain pitää tehdä. En millään pysty uskomaan että tämän kauden jälkeen annettaisiin kolmikon O'Reilly-Tarasenko-Barbashev kävellä pois ilmaiseksi mutta sanomattakin selvää ettei kaikkia pystytä pitämään. Ihmettelen kyllä ettei Tarasenkoa ole kaupattu mutta ehkä se tosiaan vasta siirtorajalla tapahtuu. Nyt Scandellan ollessa poissa toivoisi jotain upgradea puolustukseen mutta toisaalta taas olin itse laskenut sen varaan että juuri Scandella olisi yksi pelaaja jolla cap-tilaa vapautetaan kaudelle 23-24. En usko että hän nyt kovinkaan haluttua kauppatavaraa ensi kesänä on kun tuskin oli sitä nytkään. Niin tai näin, jotain siirtoja tässä kyllä edelleen odottaisin.
 
En millään pysty uskomaan että tämän kauden jälkeen annettaisiin kolmikon O'Reilly-Tarasenko-Barbashev kävellä pois ilmaiseksi mutta sanomattakin selvää ettei kaikkia pystytä pitämään.

Ei kaikkia kolmea varmastikaan päästetä UFAna pihalle, mutta aika varmasti joku. Veikkaan, että se joku on Tarasenko. Ja veikkaan myös, että häntä ei kaupata kauden mittaan, vaan todellakin nyt ollaan menossa tuon mainitsemasi viisivuotissuunnitelman kliimaksina päätyyn saakka. Nyt kun menestysikkuna on auki, niin ei liikaa kannata harmitella pelaajien päätymistä UFAksi.
 

Zombo

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues, Lukko, Arsenal, Middlesbrough.
Jaan kyllä tuon saman vision. O´Reilly ja Barbi varmaan pyritään pitämään (ja heidät toki pitäisin itsekin ehdottomasti) ja Tank saa sitten kävellä, jos on kävelläkseen. En tietysti pitäisi pahana, vaikka hänestä jotain pyrittäisiin deadlinella saamaankin vastineeksi.

Ikkuna on edelleen auki Bluesinkin osalta, joten ei muuta kuin tulta päin. Saa nähdä miten tuo Scandellan tilanne vaikuttaa kokoonpanoon.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Scott Perunovich loukkaantui (taas) vähemmän yllättäen. Nyt meni (taas) olkapää, vammaa arvioidaan uudestaan 6kk kuluttua joten eiköhän kausi kutakuinkin (taas) ollut siinä. Kun ei pysy ehjänä, ei pysy. Todella harmi mutta väkisinkin käy mielessä alkaako ura jo olla paketissa?

Tämähän samalla tarkoittaa sitä että pakki lienee hankintalistalla. Joo, Rosén voi tuurata mutta nyt on käytännössä jäljellä kuusi pakkia + AHL-miehet.

Uskon kuten @Mängimies ja @Zamboni että noin käy. Barbashev tuossa pn se mielenkiintoinen pelaaja. Välillä tuntuu että mies on ykkösketjun pelaaja, välillä nelosketjun. Jos menee UFA:ksi asti niin kyllähän nyt joku lyö eteen jonkun mottipäisen summan näyttöihin nähden. Mutta katsotaan.

Eilinen ”Major announcement” oli Blues Hall of Famen perustaminen. Kahdeksan pelaajan lisäksi (samat joiden paidat jäädytetty) BHOF:iin otettiin tässä vaiheessa joukkeen entinen omistaja Sid Salomon jr. ja pitkäaikainen selostaja Dan Kelly. Jotenkin tuota listaa katsoessa kyynikko minussa totesi että noita pidan jäädytyksen ansainneiden pelaajien lukumäärä on kyllä suhteettoman suuri.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös