St. Louis Blues 2020–2021

  • 17 346
  • 66

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Mennyt kausi oli kaksijakoinen; kauden keskeyttämiseen asti juna puksutti hyvällä tavalla mutta kauden jatkuttua kausi päättyi turhan aikaisin. Mutta katse siis eteenpäin, 4 kysymystä nostan tässä vaiheessa itse esiin tulevan kauden osalta:
  • Onnistuuko Ville Husso täyttämään saappaat 2-vahdin osalta?
  • Saadaanko Justin Faulk pelaamaan omalla tasollaan?
  • Mitä tehdään Vince Dunnin suhteen?
  • Miten ratkaistaan capongelma?
Yleisesti ottaen sopimustilanne on hyvä ja joukkue on lähestulkoon valmis.

Maalivahdit:

Jordan Binnington $4,400,000 2021 (UFA)
Ville Husso $750,000 2022 (UFA)

Puolustus:

Justin Faulk $6,500,000 2027 (UFA)
Torey Krug $6,500,000 2027 (UFA)
Colton Parayko $5,500,000 2022 (UFA)
Marco Scandella $3,275,000 2024 (UFA)
Carl Gunnarsson $1,750,000 2021 (UFA)
Robert Bortuzzo $1,375,000 2022 (UFA)
Vince Dunn (RFA)

Hyökkäys:

Vladimir Tarasenko $7,500,000 2023 (UFA)
Ryan O’Reilly $7,500,000 2023 (UFA)
Brayden Schenn $6,500,000 2028 (UFA)
Alexander Steen $5,750,000 2021 (UFA)
Jaden Schwartz $5,350,000 2021 (UFA)
Tyler Bozak $5,000,000 2021 (UFA)
David Perron $4,000,000 2022 (UFA)
Oskar Sundqvist $2,750,000 2023 (UFA)
Zachary Sanford $1,500,000 2021 (RFA)
Samuel Blais $1,500,000 2022 (RFA)
Ivan Barbashev $1,475,000 2021(RFA)
Kyle Clifford $1,000,000 2022 (UFA)
Mackenzie MacEachern $900,000 2022 (UFA)
Robert Thomas $894,166 2021 (RFA)
Jacob De La Rose $700,000 2021 (RFA)

Maalivahtien osalta Binningtonin ykkösasema on varma. Tasaisuutta vähän edelleen kyllä ainakin itse kaipaisin. Hussoa taas on kärsivällisesti kasvatettu tuohon rooliin ja nyt pitää se 20-25 ottelua pystyä pelamaan hyvällä tasolla. Varsinaista kolmosveskaria en oikein tällä hetkellä näe joten toivotaan molemmille onnistumisia.

Puolustus on nyt hieman tasapainoisempi kuin aiemmin jolloin oikealle oli ylitarjontaa. Krug pystyy ottamaan tuon ykkös-yv:n pelinrakentajan roolin ja nyt Faulk pääsee pelaamaan taas oikealla mikä kuitenkin lienee se parempi puoli. Faulk ei ollut viime vuonna sen reilun 4 miljoonan arvoinen ja nyt pitäisi olla sen 6,5 miljoonan arvoinen, tasonnostoa siis vaaditaan. Mielenkiintoista nähdä miten nuo pakkiparit muodostuvat.

Vince Dunnin tilanne olisi sitten vielä ratkaistava. Noin 3mil 2v sopimuksella (mieluiten hieman alle) pitäisi sopimus saada jotta ei olla capin kanssa enemmän ongelmissa mutta suurempi kysymys on se, mitä hänen suhteen aiotaan tehdä. Ehkä vähän polki paikallaan viime kaudella ja laajennusdraftissa häntä ei pystytä suojaamaan. Laitetaanko siis lihoiksi vai lyödäänkö Seattlelle jotain kylkiäistä jotta ottavat jonkun muun? Periaatteessa vasemmalla puolelle on tulossa vielä Mikkola ja Perunovich joten sinänsä tuo menestys ei olisi niin paha, varsinkaan jos se tapahtuu vuoden päästä.

Hyökkäyksessä on capongelma mutta se ratkeaa ainakin tilapäisesti sillä, että Tarasenko on kauden alussa LTIR kuten ilmeisesti Steenkin? Capongelmaa helpottaa se, että Steenin NTC ja Bozakin M-NTC päättyvät tammi-helmikuun vaihteessa. Haluaisin uskoa että sieltä se ratkaisu saadaan ilman mitään suurta ongelmaa. Tarasenkoahan ei mitä ilmeisimmin ola korvaamassa vaan esim. Kyroulla on nyt todellinen mahdollisuus napata paikka ylemmistä ketjuista. Kaiken kaikkiaan ensi kaudelle pitäisi siis olla oikein hyvät mahdollisuudet menestyä.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Aika vaikealta näyttää Mikkolan tilanne, jos katsoo tuota puolustusosastoa Dunnin todennäköisesti jatkaessa. Monien raporttien/puheiden mukaan Mikkola alkaisi olla aika NHL-valmis ainakin siihen kolmosparin rooliin, mutta ei se kyllä tuohon porukkaan tule murtautumaan ilman jotain ihmettä. Vähän samaa kuin Vaakanaisen tilanteessa ainakin tähän mennessä Bostonissa.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Gunnarsson on melko usein loukkaantuneena ja Bortuzzo on rotaatiopakki ja sitten on Mikkola joka esiintyi viime kaudella hienosti kun paikka aukesi. Ts. tuohon kolmikkoon on hän jo mielestäni kuuluu. Eli ensimmäinen loukkaantunut pakki, niin Mikkola taistelee jo paikasta.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
En minäkään näe Mikkolan tilannetta huonona, varsinkaan kaudelle 2021-22. Tällä hetkellä 6/7-pakin roolista taistelevat Gunnarsson ja Bortuzzo, veikkaan jälkimmäisen olevan 7. pakki. Gunnar on ensi kauden jälkeen UFA ja Dunnin tilanne hieman auki. Perunovichin taas voisi kuvitella pelaavan ensi kausi AHL:ssä, toki olettaen että kausi siellä pelataan.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Alexander Steen lyö hokkarit naulaan selkävamman takia. Ikävä homma mutta toki samalla capongelma ratkeaa.


Tässä välissä myös Jake Walmanille on tehty 2-vuotinen jatkosopimus AAV:lla $725 000, jälkimmäinen vuosi on 1-suuntainen. En ihan tätä yksisuuntaista vuotta ymmärrä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Alexander Steen lyö hokkarit naulaan selkävamman takia. Ikävä homma mutta toki samalla capongelma ratkeaa.


Tässä välissä myös Jake Walmanille on tehty 2-vuotinen jatkosopimus AAV:lla $725 000, jälkimmäinen vuosi on 1-suuntainen. En ihan tätä yksisuuntaista vuotta ymmärrä.
Pelaaja saa rahansa ja noin pienellä summalla ei ole merkitystä, kun sen voi haudata AHL:ään kokonaan. Jos Walman haluttiin pitää niin tuo on aika helppo tapa pitää herra tyytyväisempänä.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kiitos hyvästä avauksesta @Nikke

En ala vielä tuomaan omia ajatuksia kaudesta, mutta Steen lopetuksesta pitää tulla kommentoimaan jotain. 08-09 kaudella TJ Oshie teki debyytti kauttaan nuottilassa ja kesken kauden Steen hankintaan joukkueeseen. Sain kuuman vinkin @Ni$pekt15 , että siellä on joukkue joka pelaa viihdyttävää hokia. Juurikin näiden 2-suunnan vääntäjien, hieman ehkä romuluisesti, energisesti pelaavista pelaajista tuli minulle fanius, nuottius. Nyt yli 10v sitten alkanutta faniutta nuottilaan ja Steenin muistelee haikein ajatuksin. Tässä on ehkä juurikin se Backes - Oshie - Pietro - Steen kauden lopetus. Se vaatimattomuus, johtajuus ja perusta Cup runille. Backes jäi ilman mikä harmittaa, mutta Steen saa ansaitun paikan nuottifanien sydämistä ja kruununa Stanley Cupin.

4th all time in Blues games played
5th all time in Blues points.

Ehkä yksin hienoimmista tilanteista Cup runista Steenin osalta oli fyysinen, fiksu, painostava pelityyli 4-ketjussa Sundqvistin ja Barbashevin vierellä. Tuo 4-kenttä yksinkertaisesti klikkasi kaikilla tavoin ja oli perusta Cup voittoon.


Linkki vie youtubeen, Steen taklaa mr. Burnsin ja Barbashev tekee clinch maalin tuolle sarjalle.

[MEDIA=youtube]wWhU3NjyTkc[/MEDIA]
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues

Ralph

Jäsen

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Seurahistorian 23:nneksi kapteeniksi odotetusti Ryan O’Reilly koko kapteeniston näyttäessä seuraavalta:

C - Ryan O’Reilly
A - Vladimir Tarasenko
A - Brayden Schenn
A - Colton Parayko

Huhurintamalla Blues on yksi joukkueista joka on Hoffmanin perässä. Tämän kauden osalta mahdollisen hankinnan osalta ei ole ongelmaa capin kanssa Steenin jouduttua lopettamaan ja Tarasenkon loukkaantumisen takia. Army on aika hyvin onnistunut välttämään pitkät ja ylihintaiset sopparit yli 30-vuotiaille pelaajille joten toivotaan tässäkin että toteutuessaan ehdot ovat kohtuulliset. Ja voisi sen Dunninkin nyt sitten saada sopimuksen alle.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Huhurintamalla Blues on yksi joukkueista joka on Hoffmanin perässä. Tämän kauden osalta mahdollisen hankinnan osalta ei ole ongelmaa capin kanssa Steenin jouduttua lopettamaan ja Tarasenkon loukkaantumisen takia.
Hoffmanille PTO-sopimus, oletus on että sunnuntaina julkaistaan 1-vuotinen sopimus kunhan Steenin ja Tarasenkon voi virallisesti laittaa LTIR-listalle.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kaiken paskan jälkeen ihan hyvä moovi Armylta.

Aika leveä tuo hyökkäyskalustus vaikka osaltaan puolustus on kaventunut tuntuvasti. Nopea käännös hyökkäävään pelityyliin.

Koodi:
Schwartz - ROR - Perron
Hoffman - Thomas - Schenn
Sandford - Bozak - Kyrou
Blais - Sundqvist - Barbashev
MacMac/Clifford/DLR/Poganski

Krug - Parayko
Scandella - Faulk
Dunn - Bortuzzo
Gunnar/Mikkola

Binny
Husso
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Hoffman olisi huhujen mukaan valmis ottamaan pienemmän sopparinkin. Linkki
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Army on nero. Dunnille vuoden jatko, 1.875 miljoonaa vaikka oletusarvo taisi vuoden sopparille olla jossain 3 miljoonan hujakoilla. Mielenkiintoista nähdä mitä Dunnin suhteen tehdään ennen laajentumisdraftia.

 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Dunnilla on edelleen kaista tukossa, jos valmennus peluuttaa Krugia sopimuksensa mukaan. Scandella on tietysti hyvätasoinen jannu hänkin.

Paljon riippuu myös puolustuksen kemioista. Kenellä natsaa Paraykon kanssa, saa olla jäällä paljon. Toisaalta kun Faulk ja Bortuzzo eivät oikealla vakuuta, niin Krugia ei ehkä uskalla näiden kanssa peluuttaa.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Paljon riippuu myös puolustuksen kemioista. Kenellä natsaa Paraykon kanssa, saa olla jäällä paljon. Toisaalta kun Faulk ja Bortuzzo eivät oikealla vakuuta, niin Krugia ei ehkä uskalla näiden kanssa peluuttaa.
Eiköhän Dunn ole kolmosparissa Gunnarssonin tai Bortuzzon kanssa ja sitten toivottavasti kakkosylivoimassa riippuen vähän siitä, miten tuo ykkösylivoima rakentuu. Krug sitten Paraykon tai Faulkin kanssa ja Scandella toisen. Krug-Parayko ja Scandella-Faulk kuulostaisi tasapainoisemmalta.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Training campin kokoonpano julkistettu ja ainoana yllätyksenä voitaneen pitää Klim Kostinin puuttumista. Viittaisiko sitten siihen että jatkaa koko kauden lainalla KHL:ssä vaikkei kausi tehojen puolesta mitenkään hyvin olekaan mennyt.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Eiköhän Dunn ole kolmosparissa Gunnarssonin tai Bortuzzon kanssa ja sitten toivottavasti kakkosylivoimassa riippuen vähän siitä, miten tuo ykkösylivoima rakentuu.
Jep. Dunnista vaan ollut tilastoniilopiireissä jonkin verran juttua, että hän luultavasti pystyisi pelaamaan hyvällä tasolla paljon isompaa roolia, mitä Bluesissa saa. Hyvät mikrotilastot (exitit, entryt jne) ja noin yleensäkin sellaista kakkospakin tasoista tekemistä kaksi edellistä kautta.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Jep. Dunnista vaan ollut tilastoniilopiireissä jonkin verran juttua, että hän luultavasti pystyisi pelaamaan hyvällä tasolla paljon isompaa roolia, mitä Bluesissa saa. Hyvät mikrotilastot (exitit, entryt jne) ja noin yleensäkin sellaista kakkospakin tasoista tekemistä kaksi edellistä kautta.
Olen samaa mieltä oikeastaan kaikesta ja siksi en pidä ajatuksesta että Dunn voidaan laajennusdraftissa menettää ilmaiseksi vaan olisin valmis jotain uhraamaan jotta mies saadaan pidettyä. Scandellan rooliin kakkospariin miehellä on hyvin edellytykset.

Toki tässä täytyy myös muistaa se, että pakiston peliaikojen suhteen vähän uusjakoa lienee luvassa Pietron poistumisen myötä joten voi olla että myös tämä tuo Dunnille lisää minuutteja.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Mikkola vetää vakuuttavaa kämppiä Bluessin nutussa.

Tässä Chiefin mietteet Mikkolasta
I thought he was excellent out there. Very confident, skated extremely well. I thought he defended well and his puck movement was pretty good. He didn't waste too much time with the puck. He just kills a lot of plays. For me he looks real confident right now.

Tässä Mikkolan maali reeneistä 3vs3, video linkki
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Nuottien yv ketjut on mennyt näin harkoissa. linkki

1 yv
Koodi:
        Schenn
Perron    ROR        Hoffman
        Krug

2 yv
Koodi:
        Schwartz
Parayko    Bozak    Thomas
        Dunn

Huomio ettei Faulk ole näillä näkymin saamassa ylivoima-aikaa. Harmaita hiuksia tuo Faulk ja sen soppari. Niin Parayko on kämpillä osoittanut kasvua pelaamisessa. Kaveri on parantanut 1-timeria ja onhan se tuolla laidalla aika jäätävä pelote vastustajalle. Siinä voi olla yllätys monelle, että Parayko nousee toiselle tasolle tulevalla kaudella 1 pakin roolissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös