Sportin talous

  • 1 023 413
  • 3 358

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Positiivinen asia on kuitenkin, että yritysmyynti on kasvanut huomattavasti. Se on kuitenkin pitkäjänteisempää työtä verrattuna ottelutapahtumien tuottoihin, jotka voivat vaihdella paljon kausien välillä riippuen mm. menestyksestä ym. Viime kaudella ei saatu kauden loppuun isoja yleisömääriä, eikä viikonloppupelitkään myyneet koko kaudella yhtä hyvin kuin edellisellä kaudella. Playoffeihin pääsy on melkeinpä pakollista, jos halutaan saada hyvä tulos ilman pelaajamyyntejä.
 

Bullseye

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ässiltä voi konsultoida kuinka hallin täyttöasteella kompensoidaan alhaisia lipun/kausarihintoja.

Otetaan kuitenkin huomioon meidän ladon olosuhteet. En usko, että tyydyttäisi loppujen lopuksi moniakaan jos halli olisi joka pelissä lähes loppuunmyyty. Käytävillä kun ei mahtuisi edes hengittämään ja parkkipaikalla odotettaisiin melkein seuraavaan kotipeliin asti.
 

tlithen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, LPS, Fc Puha
Lato on mikä on... Uusi lato tulee, jos se tulee... Realiteetti on se, että joukkueen on pärjättävä sekä taloudellisesti että tuloksellisesti nykyisissä olosuhteissa vielä jonkin aikaan. Tosiasia on myös se, että yhtiö on hoitanut heikohkosti ladon täyttämisen. Liigan "korkeimmat" hinnat eivät millään voi parantaa heikkoa tuloksentekokykyä, jos ja kun yleisö sen takia jää pois. Mielestäni Tuamas puhuu siinä mielessä asiaa, että esimerkkejä voi hakea esim. Ässistä... Ja joo, tiedän, että olosuhteet ovat siellä paremmat mutta kannattaahan sellaisia konsultoida, jotka osaavat asiansa. Toisaalta heikoimmat paikat voi vaikka antaa ilmaiseksi pois, jos latoon saadaan parempi tunnelma ja joku syö hyvän fiiliksen takia yhden tai kaksi ylimääräistä makkaraa tai juo pari ylimääräistä bisseä.

Happi kulkee jos avataan ovet, julkisilla pääsee paikalle (ainakin käsittääkseni).
 

Bruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori,Boston,Vaasa
Serkkupoika kävi keväällä mökillämme kaatamassa puita. Ajattelin antaa mukavan palkkion hänelle; seisomapaikkakausarin Sportin peleihin. Mutta heeei; 295€ !! Siis 295€. Tuolla hinnalla saa Poriin istumapaikkakausarin (299€). Kannattaisiko hieman funtsia hinnoittelua... Ässät myi seisomapaikat loppuun tulevalle kaudelle nyt jo, hinta oli 99€. 1500 paikkaa meni.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Serkkupoika kävi keväällä mökillämme kaatamassa puita. Ajattelin antaa mukavan palkkion hänelle; seisomapaikkakausarin Sportin peleihin. Mutta heeei; 295€ !! Siis 295€. Tuolla hinnalla saa Poriin istumapaikkakausarin (299€). Kannattaisiko hieman funtsia hinnoittelua... Ässät myi seisomapaikat loppuun tulevalle kaudelle nyt jo, hinta oli 99€. 1500 paikkaa meni.

Aikainen lintu madon nappaa. Sport möi toukokuun puoleenväliin kausareita alennushintaan, seisomakausari 195 € (160 RAn jäsenille). Mielestäni tuo ei ole paha. Mattimyöhäisiä rahastetaan, enkä näe siinä mitään väärää.

E: Niin, ja halvin istumakausari on Vaasassa niinikään 295€, eli ilmeisesti halvempi kuin Porissa.
 
Viimeksi muokattu:

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Myyt Vaasassa 500 seisomakausaria, niin tienaat saman verran kuin 1500 Porin seisomakausarilla. Toki oheismyynti jne. tuotot kasvavat, kun peleissä käy enemmän porukkaa, mutta valitettavasti Vaasan kusihallissa tämä ei onnistu. Porukkaa ei mahdu eikä yksinkertaisesti viihdy täydessä hallissa.
 

rekufa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tämän päivän Pohjalaisessa 25.1. puh. joht. Hiltunen kertoo rehellisesti kaudesta. Ei mennyt kuten suunnittelimme. ”Ei ole ollut helppo rasti”.
Jos meillä olisi enemmän resursseja voisimme tehdä vaikka suuriakin muutoksia. Toki olen kokenut Sportissa vaikeampiakin hetkiä.

Kausi tulee olemaan tappiollinen. Näköpiirissä on kuitenkin että klaaraamme tämän.

Sijoitus sarjassa tulee olemaan lähellä häntää.

Arvostan suuresti Hiltusen ulostuloa ja nuutenkin hänen toiminnastaan olen saanut hyvän kuvan.

Omaa mielipidettä:
Virhe mikä tähän tilanteeseen on johtanut on
se että Valtoselle tehtiin liian pitkä sopimus. Sopimusta tehtäessä seuran suunta oli ollut n 2,5 kautta nousujohteinen. Virhe on Hiltusen oma. Hän ei siitä mainitse kuinka voisikaan, tiedottaa asiasta kun valmentajan sopimus on voimassa.

Kuitenki annan Hiltuselle hyvät pisteet avoimmuudesta rehellisyydestä ja seuran eteenpäin viemisestä.
Uskoisin että jatkossa hän myös osaa tehdä sopimuksia varovaisemmin kun kun on saanut tässä kokemusta.

Meidän on helppo puukottaa seuran johtoa mutta olisitko itse osannut toimia toisin sopimuksen teko hetkellä. En usko että itse olisin.

Taistelu otteluvoitoista jatkuu, tietysti paljon puuttuu kun sijoituksiin playoffissa ei ole mahdollisuuksia.

Ei muuta kuin opiksi ja lakkipäästä. Hiltunen on tehnyt paljon meidän Sportin eteen.

Lisäys.

Pohjalaisen jutusta.
Hiltunen: Ensikaudeksi joukkueesta pitää saada nykyistä iskukykyisempi.
Lähtökohtaisestihan me kunnioitamme sopimuksia.
 
Viimeksi muokattu:

keskipohja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Spårt joka ei vielä ole olemassakaan.
En olisi osannut.
En kuitenkaan noin pitkää sopimusta varmaankaan olisi tehnyt vaikka valmentajana olisi ollut sitten Jukka Jalonen.

Mutta oppirahoja yhtä kaikki,ensi kerralla paremmin.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Meidän on helppo puukottaa seuran johtoa mutta olisitko itse osannut toimia toisin sopimuksen teko hetkellä. En usko että itse olisin.

Itse olisin osannut. Sportilla ei ollut minkään maailman pakottavaa tarvetta kiinnittää Tomek Valtosta noin pitkällä sopimuksella. Sportilla oli allaan hyvä jakso, se on selvä, mutta otanta oli vielä erittäin pieni. Tuosta hyvästä jaksosta huolimatta, ainakaan minä, en pysynyt todentamaan, että Sportilla on käsissään poikkeuksellisen lahjakas ja hyvä valmentaja. Sportin olisi pitänyt kysyä itseltään, että miten meille käy jos Tomek lähtee kauden 2017-18 jälkeen. Sopimushan oli syksyllä 2016 todellakin voimassa tämän kauden loppuun. Vastaus tuohon kysymykseen on ilmiselvä: Ei mitenkään, sillä Suomessa on jopa ylitarjontaa laadukkaista valmentajista.

Sport sitoi itsensä todella pitkäaikaisesti valmentajaan, jonka alaisuudessa Sport oli pelannut erityisen hyvin vain yhden lyhyen jakson. Mä ymmärrän mitä HIltunen ajoi tässä takaa ja se on työrauha. Hän ajatteli, että kun he luovat Valtoselle pitkällä sopimuksella olosuhteet tehdä valmennustyötä rauhassa ja pitkään, se alkaa entisestään kukoistamaan. Ikävä kyllä, tulos on ollut päinvastainen ja se ei ole ainakaan itselleni yllätys, koska Valtosessa on huomattavissa samoja elementtejä kuin mitä Juhani Tammisessa ja Raimo Summasessa. Hän on kuluttava. Monella eri tavalla. Pelaajat ei jaksa. Tärkeä juttu on myös se, että joukkue ei voita. Se alkaa nakertamaan.

Nyt kakka on housussa. Aika näyttää kuinka kauan sen annetaan siellä olla. Otetaanko lusikka kauniseen käteen ja korjataan tämä asia? Vai kärsitäänkö loppuun. Molemmat tavat maksaa ja paljon. Laskukone käteen, päätökseen järkeä ja ripaus tunnetta.

Täällä keskustellaan jääkiekosta ja Sportista. Nyt kun menee huonosti ja valmentajalle on tehty ylipitkä sopimus, on luonnollisesti antaa palautetta. En näe omia kirjoituksiani selkäänpuukottamisena, vaikka kieli on välillä saattanut olla värikästä.
 

rekufa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kyllä, arvosteluun pitääkin olla mahdollisuus ja kaikki arvostelu ei ole selkään puukottamista. Tilanne on se että Hiltunen on tehnyt virheen ja näillä mennään. Näyttää siltä että valmennus on vaihdettava ensi kaudeksi. Varmasti seuralla on nyt lukuja käytettävissä kumpi on kannattavampaa jatkaa näin ja näivettää laji Vaasassa vai vaihtaa valmentaja. Aina roiskuu kun rapataan ja tekevälle sattuu, ei tosin useinkaan näin pahasti. Tsemppiä seuran johdolle valkunvaihtoon ja kustannusten minimointiin siinä.

Valtosen tyylistä valmentaa on ristiriitaista tietoa, on puhuttu kyvykkäästä nuorten valmentajasta. Jos verrataan Tammisen ja Summaseen puhutaan erityyppisestä valmentajasta. Mihin sitten uskoa.
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
onko joku menossa ensviikon "omistaja" tilaisuuteen, itse ajattelin hetken mutta päädyin säästämään itseäni siltä "vitutukselta" ja selittelyltä
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Eilen heti yksi Sportia sponsoroivan yrityksen edustaja kommentoi, että pitäisikö sittenkin jatkaa tukemista ensi kaudella. Kun linkitin uutisin, jossa kerrottiin Tomekin potkuista. Uskon, että tällaisia tapauksia on monta muuta myös, ainakin pienempien sponsoreiden joukossa. Sama pätee varmaan myös osaan mahdollisista kausikorttien uusijista.
 

Harppuuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders/Kraken ja Doro Wierer
Onkohan kausari myynti vetänyt yhtään ? kaverilla ollut kausari monta vuotta (3) samassa paikassa, nyt ei aio ottaa,kun veti hernettä nenään viime kaudella syystä, että loppukaudella pääsi peliin puoli ilman ja millon milläkin kamppiksella 2 yhden hinnalla tms. Huolestuttavaa asiassa on, että kukaan Sportista ei ole soitellut ja edes kaupannut korttia kaudelle 2018-2019, vai myydäänkö niitä vasta myöhemmin aktiivisemmin?
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Sportin edelliskauden tappio oli loppujen lopuksi ''vain'' 115.000 €. Olosuhteisiin nähden ei kovinkaan paha.

Lisäys: Sopeutustoimenpiteillä (pääasiassa pelaajakaupoilla) oli noin 600.000 euron vaikutus.

Linkki uutiseen Sportin sivuilla: Vaasan Sport Oy:n kauden 17-18 tulos julki
 
Viimeksi muokattu:

justus967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Onneksi päästii noinkin siedettävään lukuun. Sitä saattaa olla kaunisteltu tämän kauden kausarimyynnillä. Joka tapauksessa 600 000 säästöä kertoo siitä, että on vedetty kunnolla vihkoon. Jossain firmoissa noilla luvuilla tj lähtee nopeasti kävelemään, mutta meidän seurassa sama porras pyörittää. Kävi miten kävi.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Heikin haastattelusta vähän pääteltävissä, että tällä kaudella päätarkoitus on nimenomaan taloudellisesti selvitä hyvin ja parantaa tuota ravintola toimintaa ja lipunmyyntiä yms. Joukkue kuitenkin todella halvalla rakennettu, niin varmaan sillä varmistellaan vähän, että ei tarvitse niin suuria tyhjennysmyyntejä tehdä vaan pystytään edes näennäisesti taistella kauden loppuun saakka pisteistä. Toivottavasti yleisö löytää hallille hyvin ja saataisiin sitå kautta parempi tulos ja näin voitaisiin tulevaisuudessa panostaa enemmän pelaajistoon. Vähän sellainen välikausi meininkihän tässä on, että lähinnä vain yritetään tämä kausi selvitä taloudellisesti ja rakennellaan jo kautta 19-20. Pelaajistossakin pitkälti vain vuoden sopimuksia tehtiin ja monella optio. Kaikki pelaajat tuollaisia nuoria, joista ehkäpä tällä kaudella yritetään antamalla vastuuta saada koulittua päteviä liiga pelaajia ja heistä sitten parhaat saadaan halvalla mukaan ensikaudelle ja siihen päälle sitten hankitaan kunnon vahvistuksia. Sinänsä aika riski taktiikka, koska jos sitten tuolla nipulla ei tulekaan niitä voittoja ja yleisö ei siksi hallille löydä.

Mutta josko ensikaudella, kun liiga-osake maksettuna, halliremontti valmis ja taitaa olla juhlakausi, niin olisi se the kausi kun Vaasan Sport yrittää tosiaan lähteä taisteluun paremmista sijoituksista. Uusi valmentaja mukaan ja Maukka vaikka apuvalmentajaksi. Tämän nuoren joukkueen läpimurron tekijät ja parhaat mukaan ja siihen sitten panostetaan muutamaan täsmävahvistukseen mallia Oskar Osala kotiin ;)
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Ei Sport tuota osaketta saa vielä pariin kauteen maksettua ellei joku yksittäinen omistaja tai vastaava kuittaa siitä isoa osaa.

Kyllä tässä näillä olosuhteilla (osake+nykyinen halli) kitkutellaan vielä se 3-4 kautta ainakin ennen kuin ollaan paremmassa tilanteessa. Mielenkiinnolla odotan uuden hallin tuomia lisäkustannuksia. Onko ne hallittavissa vai syökö ne tulevaisuuden kehityspotentiaalia.
 

justus967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Sport on lyhentänyt neljässä vuodessa 800 000e liigaosaketta. Seurassa pystyttiin tekemään käsittämätön tulos ilman osakkeen lyhennystä. Ja jos otetaan huomiin myynneistä saatu 600 000, viime kausi oli totaalinen katastrofi. Tässähän voisi ajatella, että jos viime kaudella olisi taisteltu loppuun asti pleijaripaikasta eikä myynteihin olisi ryhdytty, seurahan olisi konkurssissa. Onneksi siis kausi loppui jo marraskuussa.
Nykyiset johdossa olevat herrat vievät meiltä rakkaan seuran. Ja he jatkavat tehtävissään. Nyt loppuu jo sanat!
 

Nebelwerfer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
. Ja jos otetaan huomiin myynneistä saatu 600 000, viime kausi oli totaalinen katastrofi. Tässähän voisi ajatella, että jos viime kaudella olisi taisteltu loppuun asti pleijaripaikasta eikä myynteihin olisi ryhdytty, seurahan olisi konkurssissa. Onneksi siis kausi loppui jo marraskuussa.

Öhhh? Omituinen ajattelutapa. JOS viime kaudella olisi taisteltu loppuun asti pleijaripaikasta, niin kai silloin olisi myös ollut paljon enemmän jengiä hallissa, ihan viimeiseen matsiin asti? Enemmän jengiä = enemmän fyrkkaa. Kai?
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
Sport on lyhentänyt neljässä vuodessa 800 000e liigaosaketta. .... Ja jos otetaan huomiin myynneistä saatu 600 000, !

Nii jos viimekaudella kiristettiin kuluja 600000, mitä jos jako on 200000 palkat loput 400000 lyhennysvapaa ?
 

Tuima

Jäsen
Sport on lyhentänyt neljässä vuodessa 800 000e liigaosaketta. Seurassa pystyttiin tekemään käsittämätön tulos ilman osakkeen lyhennystä. Ja jos otetaan huomiin myynneistä saatu 600 000, viime kausi oli totaalinen katastrofi. Tässähän voisi ajatella, että jos viime kaudella olisi taisteltu loppuun asti pleijaripaikasta eikä myynteihin olisi ryhdytty, seurahan olisi konkurssissa. Onneksi siis kausi loppui jo marraskuussa.
Nykyiset johdossa olevat herrat vievät meiltä rakkaan seuran. Ja he jatkavat tehtävissään. Nyt loppuu jo sanat!

Nyt vaahto pois suupielistä ja aivot käteen.

Liikevaihdon ollessa tällä tasolla liigaosake on vauhtia hidastava kivireki.
Oma pääoma on edelleen plussalla.

Konkurssi....?
 

Kilpiliima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Jämsän ja muun johdon vaihduttua
Ei näihin koskasn liity dramatiikkaa. Olen ollut aiemmin jo sitä mieltä ja olen edelleen. Ovet auki isolla luudalla lakaisu, kaikki hyväveli-kerhoilu, kaverit töissä jne pitää loppua. Seuran johtoon ja tärkeille positioille tulee saada henkilöt jotka ovat rautaisia ammattilaisia. Sellasia jotka ovat meritoituneita ja ovat näyttäneet kykynsä liikemaailmassa/urheilumaailmassa.
Hiltunen taisi sanoa Pohjalaisen haastattelussa että Sport työllistää 50 henkeä, ellen väärin muista. VIISIKYMMENTÄ? Paljokohan noihin menee rahaa? Voisko joku hoitaa toisen pestiä? Kuinka paljo noista on "turhia"? Sellaisia jonka homman vois laittaa toiselle. Lisäksi jos/ kun meidän firmassa oltaisiin tehty tollasia tuloksia niin olis vaihtunu jo tekijät.
Call me a pessimist, but.. mä en ehkä sit pety. Toivotaan parasta.
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
Kyllä taas keulii :)

Luin viimevuoden tilinpäätöksen, enkä repisi pelihousujani vielä.

Tuo ravintola toiminta askarrutti minua eniten.

Ja tuo 50 kaikki pelaajat valmennuksen, toimisto, alempien sarjojen henkilöitä ja huollon....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös