Sportin rakennusprojekti kausimallia 2020–2021

  • 321 410
  • 1 294

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Kyllä nuo minun mielestä voittaa SaiPan, Ilveksen kuin myös KooKoonkin julkaisut yhdestä Ahti Oksasesta huolimatta.
Ahti Oksanenkin palaa Liigaan epäonnistuneen KHL-yrityksen jälkeen, joka tuotti 15 pistettä. Tuntuu että tuo KHL-status on monen mielestä niin merkittävä että hankinnan on pakko olla hyvä jos sieltä päin tulee. En siis kiistä etteikö Ahti Oksanen olisi hyvä hankinta, mutta ei se nyt mikään ihan tähtipelaaja kuitenkaan ole.

Mutta tosiaan, kilpailijoihin verrattuna oikein hyviä hankintoja! Puolustus vähän huolettaa, mutta luotetaan että kun Riston pelitapa saadaan sisään ajettua kunnolla, että sen myötä puolustuspeli tiivistyisi. Eipä siellä näytä KooKoolla, Jukureilla tai Saipallakaan olevan kummoisia pakistoja.
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Kapea on taaskin syömähammas tulevalla kaudella...
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Kapea on taaskin syömähammas tulevalla kaudella...
No en nyt sanoisi niinkään. Talaja, Karlkvist ja Suoranta on ihan kelpo maalintekijäkolmikko. Sitten kuitenkin Lucenius ja Asplund siihen päälle kelpo playmakereitä. Ja näkisin Erholtzissa ja Haaralassa hyvinkin paljon potentiaalia nousta tuloksentekijöiksi jo ensikaudella.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ei näkynyt niitä Ässistä huhuttuja "kolmea pelaajaa" tuossa listassa eli taisivat olla ihan ankkalinnanjuttuja
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Sportin hyökkäyksestä saa kyllä mielenkiintoisia ketjuja näin paperilla joko tehtynä tasapainoiset ketjut jakamalla munia erikoreihin;

Eemil Erholzt - Niclas Lucenius - Patrik Karlkvist
Roope Talaja - Jonne Virtanen - Simon Suoranta
Santeri Haarala - Turo Asplund - Aaro Vidgren
Jesse Paukku - Filip Riska - Erik Riska
Lari Heikkinen, Niko Kuiri, Juho Liuksiala

Tai tekemällä kaksi vahvaa tulosketjua, pitämällä junnuketjun yhdessä jos viime kauden lopun taso säilyy ja tuo nelonen ei kalpenisi roolissaan yhdellekään joukkueelle. Olisi vittumaisimpia ja varmasti parhaita nelosketjua omassa roolissaan.

Roope Talaja- Niclas Lucenius - Patrik Karlkvist
Simon Suoranta - Turo Asplund - Aaro Vidgren
Eemil Erholzt - Santeri Haarala - Lari Heikkinen
Filip Riska - Jonne Virtanen - Erik Riska
+Jesse Paukku, Niko Kuiri, Juho Liuksiala

Itse ehkä kokoaisin tuollaisen ensimmäisen hahmotelman jos olisin RD, jos ja kun Sport pudotuspeleihin menee niin sitten niitä varten kokoaisin tuon työmiesten nelosen. Kombinaatio Riska - Monni - Riska on pudotuspelikiekkoon kuin luotu.
 

Harppuuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders/Kraken ja Doro Wierer
Mä tykkään, varsinkin hyökkäysosasto minun mieleen, oikein hyvä, että monsteri on omassa rosterissa.
Puolustus kaipaa kyllä vielä vahvistusta, mutta eiköhän sinne joku ukko löydy, mielestäni hyvä että katsotaan rauhassa, ettei perinteiseen ere tyyliin hätäillä.
Toinen kassari jostain, mitäs se TuTossa pelannut mokke?
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tanskan taso/pelityyli/rooli näytti sopivan Virtaselle tehopisteiden puolesta.

Ei kai sentään lähellekään kakkossentteritasoa, liekö edes top-9 hyökkääjä? Kulmikas liike ja nykykiekkoon melko maltillinen kyky kiekotella/rakentaa rajoittaa.

Alivoimaa, aloituksia, laitavääntöjä? Kyllä hyvävireisestä Virtasesta on saatavilla energistä joukkuepelaajaa ja tarvittaessa rouheutta.

Hyökkäysosastossa aika vahvoja vivahteita RD:n JYPistä, 10 vuotta myöhemmin.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Tanskan taso/pelityyli/rooli näytti sopivan Virtaselle tehopisteiden puolesta.

Ei kai sentään lähellekään kakkossentteritasoa, liekö edes top-9 hyökkääjä? Kulmikas liike ja nykykiekkoon melko maltillinen kyky kiekotella/rakentaa rajoittaa.
Ai että yhdessä vuodessa ei olisi liigassa enään top9 tasoa, vaikka pisteellisesti pelannut uransa parhaimman kauden? kun aiemmin puhuttiin ehkäpä liigan yhtenä parhaista kolmossenttereistä. TPS'sä Jonne oli merkitty yleensä kolmosen tai nelosen keskelle, mutta peliajat olivat 2-3 ketjun hyökkääjän välillä, sillä pelasi paljon alivoimaa mutta myös säännöllisen epäsäännöllisesti ylivoimaa.

Roolitus on nykypäivänä se juttu, ei kannata liikaa tuijotella ketjujen numerointia tms. Jonne kädet ja peliäly riittäisi vaikka ykkösketjuun, mutta rajallinen liike on toki haaste, toisaalta ulottuvana pelaajana on silti erittäin käytännöllinen pelaaja sinne 2-4 ketjuihin ja eri erikoistilanteisiin. Yksi liigan monipuolisimpia pelaajia, jonka käytännössä ja kirjaimellisesti voi laittaa rooliin kuin rooliin.
 
Viimeksi muokattu:

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hieman kyllä mietityttää jälleen toi Sportin pakisto, joka ei kyllä varsinaisia riemunkiljahduksia sielläkään varmaan aiheuta. Kuitenkin luulisi, että viime kausien virheistä oltaisiin otettu opiksi ja pyrittäisiin vahvistamaan ensisijaisesti takalinjoja. Rehtori Dufvakin valmentaja, niin epäilen hänen haluavan vahvan ja jykevän puolustuspään.

Hyökkäys sen sijaan näyttää tälläkin kaudella kohtuu hyvältä, sekä samalla varsin mielenkiintoiselta, jolla kehtaa lähteä tavoittelemaan kymppisijaa.

Katsotaan sitten joskus miltä kokonaisuus näyttää kun rupean raaputtelemaan arvioita. Kyllä Sport tälläisenäänkin on sentään vahvempi kuin Jukurit, joka näyttää pelaajistonsa kanssa lähtevän ennemmin pelaamaan Mestistä kuin Liigaa.
 

Boxer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Team Sport
Karlkvist on hyvä haku, ainakin paikallislehden mukaan. MoDo:n pistenikkari, 52 ottelua ja 68 pistettä.
 
Viimeksi muokattu:

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Pakistoa on kyllä vaikea pyöritellä mitenkään näyttämään hyvältä. Viljanen on ainoa sellainen kovemman luoka pelaaja. Gröndahl-Nevalainen pakkipari oli aivan katastrofi tämän kauden ja herrat pelasivat varmaan uransa surkeimmat kaudet henkilökohtaisesti. Westermarck ei mennyt oikeastaan yhtään eteenpäin edelliskaudesta, ehkä jopa taka-askelia otti. Tommila ajoi itsensä taas koirankoppiin ja siellä se aika visusti pysyikin läpi kauden. Ylitalo oli koko vuoden pelaamatta, Vanttaja pelasi käytännössä koko kauden junnuissa, Mäkelä oli Kärppien 7.pakki ja kokoonpanon ulkopuolella. Tätä roolia pelannut aika monta vuotta. Onnistui jäämään jotenkin jopa miinukselle tällä kaudella. Aika kova seppä saa se yksi vielä hankittava pakki olla, jotta pakisto olisi millään muotoa edes liigakelpoinen.

Toki pelaajien tasonnostot on aina mahdollisia, kuten vaikka Viljanen nousi ihan uudelle levelille tälle kaudelle.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Raju Erkki oikaistaanpa hieman väitettä Oksasen epäonnistuneesta KHL-visiitistä. Kerrotko millä mittareilla oli epäonnistunut? Mies oli parhaita Jokereita kun kovia pelejä ratkottiin ja muodosti erinomaisen ketjun Anttilan ja Pihlströmin kanssa. Hyökkäsi hyvin, puolusti hyvin, kamppaili erinomaisesti. Ei Oksasta hankittu Jokereihin 45 paunan mieheksi. Siihen rooliin on n.4-5 x kalliimpaa ukkoa tarjolla. Lähes 100% faneista halusi miehen jatkon, kenties Jokeritkin, mutta 1-2 ketjuihin ei ole asiaa joten tie vie Kouvolaan.

Edit. Ja tämä toteamus kaikki Oksasen jokeripelit nähneenä.
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
No pitäiskö taas huokaista helpotuksesta ja jäädä odottamaan uuden hallin lippuja..
 

Barney

Jäsen
Jonne kädet ja peliäly riittäisi vaikka ykkösketjuun, mutta rajallinen liike on toki haaste, toisaalta ulottuvana pelaajana on silti erittäin käytännöllinen pelaaja sinne 2-4 ketjuihin ja eri erikoistilanteisiin.
Siis puhutaanko me Jonne Virtasesta? Itse en ole ainakaan nähnyt Virtaselta mitään sellaista, mikä viittaisi siihen, että kädet tai peliäly riittäisi ykkösketjuun. Virtanen on kuitenkin parhaalla kaudellaan tehnyt Liigassa 19 tehopistettä, joten kovin isoa roolia en lähtisi hänelle suunnittelemaan. Toisaalta olihan Ville Koholla ja Tuomas Vänttiselläkin ne suonenvetokautensa, joten kaikki on mahdollista. Kolmos- tai nelosketjun roolipelaajana Jonne voi toki olla ihan käyttökelpoinen pelaaja.
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
On se kyllä kumma tuo ihmismieli, kun lähes koko kausi kynnettiin pohjaa ja jo loka-marraskuussa tänne kirjoittelimme yksi jos toinenkin pleijareista putoamisesta. Sitten vielä tuo helv###n COVID-19, joka kruunasi sen, ettei edes viimeiseen kotiotteluun päässyt lauleskelemaan Sundom Ståhan ja tsekkaamaan vanhan hallin ...niin.. siitä huolimatta, tuo kaikki alkaa olla jo unohtunut ja nyt rupeaa jo vähän kiima nousemaan. Piti vähän vilkuilla ja tarkistaa kausareiden hintoja ja omaa saldoa...Hmm...jos tuon nyt kuitenkin ottaisi....
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sprot
Joo vähän fifty fifty se taas meni, Luccen ja Karlkvistin hankinnoille ehdottomasti peukku ylös. Puolustus huolestuttaa edelleen kovasti ja Geigerkin lähti takaisin kaljaliigaan, ehkä kaverin sopimuksessa oli pykälä kaljaliigaan siirtymisen osalta.
 

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Onhan tässä valoa pimeyden reunalla havaittavissa.. Mutta myös uhkakuvia. Pakko, siis ihan pakko tulla vielä vähintään Viljasen tasoinen pakki tuohon remmiin. Oonko ainut ketä Virtasen ja Luccen tulo sytyttää enemmän ja enemmän mitä enempi asiaa miettii? :D
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sprot
Karlkvist tule kyllä olemaan täsmäase, isokokoinen rightin -tykki, ja one-timeri lähtee näköjään noin "maltemaisesti" iloisesti. Tärkeä juttu, ehkä vihdoinkin se YV kuntoon. Lucenius rakentaa, Karlkvist lataa.
Voi olla tosiaan, että näiden soppareiden jälkeen yv on kunnossa. Sentään joku osa-alue näyttää hyvältä :D

edit: Siis tässä vaiheessa
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Onhan tässä valoa pimeyden reunalla havaittavissa.. Mutta myös uhkakuvia. Pakko, siis ihan pakko tulla vielä vähintään Viljasen tasoinen pakki tuohon remmiin. Oonko ainut ketä Virtasen ja Luccen tulo sytyttää enemmän ja enemmän mitä enempi asiaa miettii? :D
No, mieluummin mennään nyt näillä persoonilla kuin että olisi jatkettu Ainalilla ja Kalaputaalla. Annetaan mahdollisuus ja vaihtelu virkistää. Toivottavasti piristää myös jatkajia.
 

jaaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Joo, hyvä hankinta Sportilta Ruotsin puolelta, olen jo pitkään ihmetellytkin, miksi ei tuosta lahden takaa saada pelaajia.
Allsvenskanista saa varmaan hyviä miehiä liigaan. Kovat odotukset Karlkvistin suhteen.

... ai niin, kausikortti tilattu ;D
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös