Sportin rakennusprojekti kausimallia 2019–2020

  • 220 527
  • 819

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hauska idea tuo maalibonus. Vähä kypärä kiertää tyylinen veto, mutta kaikki markkinoilta saatava ylimääräinen fyrkka on tarpeen. Propsit tästä.
 

Harmaakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, sympatiat Tuto
Mielestäni Sportin pitäisi ajatella pelaajien kehittämistä vieläkin suunnitelmallisemmin, ettei Mölderistäkin tule uutta Godlaa (ja Kristofia jne jne.). Hyviä nuoria kaappauksia, joille ei sitten kuitenkaan uskalleta antaa riittävästi vastuuta ja näyttöpaikkoja edustuksessa.

Mikä on esimerkiksi Arrakin ja Borvikin tilanne tämän kauden jälkeen? Syksyn jälkeen ei ole kumpaakaan kokeiltu tosipeleissä. Entä Immonen? Miksei kukaan puhu hänestä mitään? Junnuihin pitäisi ehdottomasti sitoutua enemmän. Se säästäisi pitkällä tähtäimellä paljon resursseja, aikaa ja rahaa skouttauksesta joukkueen viilaamiseen, kun pohja olisi tällöin joka kauden päätteeksi vahvempi omavaraisuuden lisääntyessä.

En näe mitään mieltä tässä, että A:han saadaan vuodeksi tai kahdeksi joku lupaava kaveri, joka ei sitten kuitenkaa pelaa edustuksessa peliäkään.
Nyt aletaan olla asian ytimessä. Eivät ne isommatkaan liigaseurat osta pelaajia nelosketjua myöden vaan omia kasvatteja ajetaan pitkäjänteisesti sisään kuvioihin. Niin TPS, Ilves ja muutkin Kärpistä nyt puhumattakaan. Kaikki eivät tietenkään lyö itseään läpi ja todelliset huiput lähtevät jo nuorena rapakon taakse. Sportilla on historiallinen tilaisuus kun A-nuoret ovat jo nyt Suomen neljän parhaan joukossa ja voivat mennä vaikka päätyyn asti, miettikää!
Siitä nipusta varmasti löytyy kiinnitettäväksi potentiaalisia pelaajia jotka kelpaisivat jo muillekin. Paremmin riittää sitten rahat todellisiin vahvistuksiin ja voidaan jopa haaveilla niistä nimimiehistä.
Tämä kausi hiipui varmaan sen takia osaksi kalkkiviivoille ettei rotaatiossa ollut riittävästi pelaajia kun juuri Arrak ja Borvik katosivat kuvioista joita oli siihen rooliin ajateltu. Eri juttu heittää esim. peräkkäisiin peleihin vaikka ketjullinen tuoreita miehiä. Ranskalaisella kaverilla olikin loppukaudesta virtaa kuin vissypullossa kun oli viettänyt poppareilla suurimman osan kautta ja pääsi pelaamaan kiekollisemmassa roolissa. Kuitenkin ihan MM-kisoihin valittu pelaaja, rooli oli aluksi ehkä hiukan väärä.
 

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Nuoria vaan vaikka ketjullinen joukkueeseen ja sitten säästyneillä rahoilla kovan luokan pelimiehiä eikä mitään hel**tin Tuohilampia ja Yonkmaneja (okei olis pelote mutta mitä muuta). Pitää ottaa se sysäri pois piipusta ja ostaa pari liigan mittapuulla tähtipelaajaa, pakistoon, maalille, ja miksei hyökkäykseenkin 1 kärkitykki.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Onneksi on Maukka valmentamassa eikä Tomek... Tomek ei kovinkaan junnuihin luottanut ja jos ottikin mukaan niin vaikka peli oli merkityksetön, niin junnut silti istui vain penkillä. Pajuluoma laittoi Haaralan heti debyytissä 2. Ketjun keskelle, Harjulle hän löysi paikan ykkösen laidalta ja Erholtzikin pääsi kolmoseen ja Ylitalo pelaavaan kuusikkoon pakistossa. Nyt vaan pitsissä sitten kokeillaan mahdollisimman montaa junnua ja sitten vaikka yksittäisissä harkkapeleissä aina jollekkin isoa roolia tarjolle. Kummasti motivaatiokin kasvaa junnuilla kun pääsee miesten peleihin.

Sportin foorumilla huhuillaan että joku junnu suuntaisi Ouluun. Varmaan Erholtz kyseessä ja palailee kasvattiseuraansa?

Mutta näiden Haaralan, Harjun, Erholtzin, Ylitalon lisäksi mielellään näkisi harkkapeleissä kokeiltavan Immosta, Liljamoa, Mäkeä ja Mölderiä ainakin ja mahdollisesti sitten Välirinnettä tai Lari Heikkistä, jotka ei ehkä pelaajatyypiltä mitään pisteentekijöitä suoranaisesti ole.
 

Rocco

Jäsen
Tätä kautta ennen sieltä junnuista ei oikein ole ollut ketään ketä nostaa edustukseen. Mestisvuosina lupaavat nuoret lähti maailmalle, kun Sportin mukana ei Liigaan olisi päässyt, ja nyt kentällinen Sport-kasvatteja pelaa muualla. Nyt on suunta taas kotiinpäin, kun omat junnut jäävät herkemmin Vaasaan, ja myös maakunnasta on tullut pelaajia myös Sportiin, etteivät aina lähde muualle sitä liigapaikkaa hakemaan. Suunta on oikea, ja kun Pajuluoma rohkeasti myös uskaltaa nuoria peluuttaa, niin mikäs se parempi junnujen näkökulmasta on.
 

Backster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Flyers, Chelsea
Nyt on lahjakas ikäluokka Sportilla ja varmasti lähemmäs kymmenkunta tulevaa liigapeluria. Selvää on, että kaikkia ei pysty pitämään. Se on vaan kylmä fakta, että jotkut lähtee hakemaan vastuuta muualta. Tärkeää nyt olisi vain, että nämä Körköt, Paukut*, Tuohilammet, Westermarckit ym. korvattaisiin omilla junnuilla.

@teba kanssa samaa mieltä, että ketjullinen junnuja edariin ja kärki teräväksi.

* Kaikki kunnia Paukulle, nosti tasoaan paljon ja oli iso pelaaja joukkueelle. Hienoa, että jatkaa. Tarkoitin, että nämä Mestis-haut jatkossa ennemmin omista junnuista.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: teba

Harmaakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, sympatiat Tuto
Ehdottomasti harjoituspeleissä kannattaa tsekata Mölderin taso ja jos ei riitä niin Mestikseen hakemaan miesten pelejä alle. Oli kyllä eilen huikea ja on ollut yksi iso syy Sportin pärjäämiseen, kun kerrankin junnuissa loistava maalivahti.
Tänään siellä pelasi finaaleja Lukossa Lehtinen 19v. vastaan Tapparan Heljanko 21v. ja Oulussa olivat vastakkain Vehviläinen 22v. sekä Ilveksen Dostal 18v.
Ei näytä valmentajia kylmäävän antaa vastuuta kovissa paikoissa. Mitä kylvää sitä niittää.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Tänään siellä pelasi finaaleja Lukossa Lehtinen 19v. vastaan Tapparan Heljanko 21v. ja Oulussa olivat vastakkain Vehviläinen 22v. sekä Ilveksen Dostal 18v.
Ei näytä valmentajia kylmäävän antaa vastuuta kovissa paikoissa. Mitä kylvää sitä niittää.
Toki mutta kaikki heistä hakenut ylipäätään ennen Liiga vastuuta kokemusta Mestiksestä. Mölderillä ei vielä pelattuna yhtäkään miesten peliä urallaan, joten ei nyt voi olettaa että olisi Liigavalmis vielä. Hyviä otteita on junnuissa esittänyt joo ja varmasti tekee debyytin Liigassa ensikaudella, mutta pääosin tulee varmaan menemään Mestiksen puolella kokemusta keräten.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tänään siellä pelasi finaaleja Lukossa Lehtinen 19v. vastaan Tapparan Heljanko 21v. ja Oulussa olivat vastakkain Vehviläinen 22v. sekä Ilveksen Dostal 18v.
Ei näytä valmentajia kylmäävän antaa vastuuta kovissa paikoissa. Mitä kylvää sitä niittää.
Eikä näistä ole mitenkään valmis paketti kuin Vehviläinen. Jos Mölder on ollut A:ssa niin hyvä kuin täällä sanotaan, ainoa oikea paikka ensi kaudella on joko Mestis isolla vastuulla tai Liiga sellaisella periaatteella että saa vastuuta vähintään sen kaksi peliä viidestä periaatteella Marraskuun maju taukoon asti. Jos ei riitä, niin Sportilla on vielä silloin mahdollisuus reagoida. Hyviä kassareita saa kyllä silloinkin ja Mölderille sitten isoja minuutteja Mestiksessä.
 

Mäxä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Maalivahti Stefan Steen on tehnyt Sportin kanssa sopimuksen kaudesta 2019-2020

Vaasan Sport vahvistaa maalivahtiosastoaan 26-vuotiaalla Stefan Steenillä. Steen siirtyy Vaasaan yksivuotisella sopimuksella Ruotsin pääsarjasta SHL:stä. Ruotsalaisella on vyöllään yli 100 SHL-ottelua Skellefteån, Växjön, Färjestadin sekä Örebron paidasta.

Kuluvalla kaudella Steen torjui Örebron paidassa yhteensä 27 ottelussa. Maalivahti on Ruotsin tuplamestari vuosilta 2014 ja 2015, juhlien ensin mestaruutta Skellefteåssa ja vuoden päästä uudestaan edustaen Växjöta.

Steen muodostaa ensi kaudella Sportin maalivahtikaksikon Mika Järvisen kanssa.

– Erittäin urheilullinen maalivahti, joka on kova tekemään töitä ja haluaa kehittyä paremmaksi. Stefan on ikäisekseen jo kokenut kaveri, joka on pelannut useamman kauden SHL:ssä. Hänen persoonansa sopii varmasti hyvin meidän juttuun, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kuvailee

Stefan steen @ Eliteprospects.com
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Hmm ei nyt sitä varmaa hyvää ykkösveskaria tullut, mutta hyvä että joku uusi sinnekkin kun Aittokalliolla ei ihan lähtenyt kulkemaan täällä. Viime vuosien prosentit huolettaa ja tosiaan kakkosveskariksi ajautunut usein joukkueessaan. Jos jotain positiivista hakee, niin on sentään juniorina päässyt maajoukkueen mukaan ja onhan tuolla Ruotsista nyt mestaruuksia voitettuna. Lisäksi pelasi se paremmin mitä Eero Kilpeläinen samassa seurassa tällä kaudella. Myös mielenkiintoista, että Sportissa nähdään ruotsalainen pelaaja, heitä kun ei ole kauheasti näkynyt täällä vaikka kaksikielinen kaupunki ja kopissa kuitenkin ruotsia puhuvaa pelaajaa löytyy.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Ihan odotetusti ei mitään jättinimeä maalivahtirintamalle. Itselle ihan tuntematon kaveri, mutta tosiaan hyvä että Sportissakin on vihdoin viritelmiä Ruotsin suuntaan. Jopa Kouvolassa on ruotsalaisia, mutta meillä ei ole ollut vaikka melkein Ruotsiin kuulutaankin :)
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Ihan hyvä, että saadaan sveduja Suomeen päin yhä enemmän. Ainakin positiivista teille, että jos suoriutuu edes kelvollisesti, ei tarvitse Sportin roikottaa Järvistä ykkösenä
 

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
SHL on vähintään pykälää kovempi sarja kuin Liiga ja ainakin ruotsalaisten mielestä on tilastojaan parempi veskari, eli ei nyt etukäteen dumata maanrakoon. Ei ole kuitenkaan ykkösvahtina aiemmin pelannut ja sitä melkein pitäisi pystyä, kun toisena kaverina häärii Järvinen. Ironista kyllä, että Steenin ura Örebrossa loppui nollapeliin, jonka jälkeen ei mahtunut enää kertaakaan kokoonpanoon Jhonas Enrothin saavuttua kaupunkiin.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Somessa nämä ”tietäjät” ja random toimittajat mallia Miika Arponen ihmettelevät hankintaa, kun kuulemma ollut kaikilla mittareilla tilastoissa jopa huono SHL:ssä. Ihmettelevät että miten onnistui Färjestädissäkin jäämään alle 90 torjuntaprosentin. Eihän nuo kieltämättä vakuuta ollenkaan nuo tilastot, mutta aina se voi yllättää. Toivotaan että tämä ei kuitenkaan ollut se kovin hankinta ja siksi julkaistiin ekana, koska ei tämä nyt mitään boostia kausarimyyntiin tuo...

Mutta katsellaan ja antaa näyttää mihin pystyy.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Aitolla oli paremmat statsit, mutta kommenttien mukaan oli Kärpät visiitillään silti epävarma ja tämä näkyi myös Sportissa. Steen taas on hävinnyt statseissa varsin selvästi joukkueensa muille veskareille, mutta pelejä näkemättä on vaikea sanoa enempää. Jotain ehkä kertoo se, että on pelannut koko ammattilaisuransa isoissa ruotsalaisseuroissa eli jotain hyvää hänessä on nähty. Lähtökohtaisesti ei kuitenkaan sellainen ykkönen mitä Sport mielestäni tarvitsee.
 

Warrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Anteeksi nyt taas huutelu tänne pöytään, mutta jos ei Steen ole puolet tai sitäkin edullisempi, mitä Aittokallio en voi käsittää, miten Sport päätyi valintana Steeniin. Neuvotteluyhteys oli kuitenkin aivan kauden loppuun saakka Aiton kanssa, niin tuskin näkemyskään hirveän kaukana oli osapuolilla. Olen tätä Steeniä nähnyt jonkun verran, eikä valitettavasti ole vakuuttanut millään osa-alueella. Toivotaan toki parasta silti.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Anteeksi nyt taas huutelu tänne pöytään, mutta jos ei Steen ole puolet tai sitäkin edullisempi, mitä Aittokallio en voi käsittää, miten Sport päätyi valintana Steeniin. Neuvotteluyhteys oli kuitenkin aivan kauden loppuun saakka Aiton kanssa, niin tuskin näkemyskään hirveän kaukana oli osapuolilla. Olen tätä Steeniä nähnyt jonkun verran, eikä valitettavasti ole vakuuttanut millään osa-alueella. Toivotaan toki parasta silti.
Erikoista, kun aika moni jotka nähnyt pelaamista, niin sanoneet että parempi maalivahti mitä tilastot ehkä antaa osoittaa. Aittokalliosta nyt näki että ei enää riitä. Oli jotenkin todella hidas ja vaikea nähdä hänessä potentiaalia enää tuosta kehittyä. Steen kuitenkin kuulemma todella urheilullinen sentään.

Mielenkiintoinen fakta Steenin kaudesta, niin torjuntaprosentti alivoimalla on ollut tällä kaudella todella heikko jopa torjuntaprosenttiin nähden ja sitten taas tasakentällisin torjuntaprosentti parempi mitä esimerkiksi tuolla David Rautiolla ketä tänne haaveiltiin. Tiedä sitten mitä tuo merkitsee tai mistä johtuu, osui vain silmään tuollainen huomio. Onko alivoima vuotanut sitten niin pahasti? Mutta tosiaan voitti se nyt Kilpeläisen tällä kaudella ja Kilpeläinen kuitenkin Liigassa ihan veskarien kärkeä ollut usein täällä pelatessaan.
 

Tuima

Jäsen
Anteeksi nyt taas huutelu tänne pöytään, mutta jos ei Steen ole puolet tai sitäkin edullisempi, mitä Aittokallio en voi käsittää, miten Sport päätyi valintana Steeniin. Neuvotteluyhteys oli kuitenkin aivan kauden loppuun saakka Aiton kanssa, niin tuskin näkemyskään hirveän kaukana oli osapuolilla. Olen tätä Steeniä nähnyt jonkun verran, eikä valitettavasti ole vakuuttanut millään osa-alueella. Toivotaan toki parasta silti.

Ei täällä mitään anteeksi tarvitse pyydellä. Olet puolestani aina tervetullut.

Tätä ratkaisua ihmettelen suuresti. Aitto oli mielestäni vuoden vaihteen jälkeen parempi kuin Järvinen. Joko meillä on kassasta rahat loppu, tai sitten säästetään paukkuja pakistoon - mitä huhutut Tuohilammet ei ainakaan tue.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Tilastot ei vakuuta, mutta katsotaan nyt. Pidän Eero Kilpeläistä erittäin hyvänä veskarina ja hänet Stéen tilastojen valossa tänä vuonna pesi. Se nyt on tilastollinen fakta, johon voi tukeutua ja jota voi sitten ensi vuonna ihmetellä, kun kiekko ei tartu.

Aittokallio oli tällä kaudella heikko ja selkeä huono hankinta Sportilta. Palkka huomioiden. Loppuun tuli jonkinlainen tasonnosto, mutta pitkään mentiin vaatimattomalla tasolla.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Voisikohan Steenin hankkiminen kieliä asetelmasta, missä kilpailutetaan Mölderiä ja Steeniä läpimurtoon ja sitten Järvinen on backupina?

Steenin itsensä kannalta Liiga on hyvä veto. Kovassa seurassa on yrittänyt pysyä mukana tähän asti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös