Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Sportin pelaajaesittelyt 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Sport' , aloittajana Raju Erkki, 04.07.2018 klo 14.24.

 1. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Ajattelin avata ihan uuden ketjun, kun suunnitelmissa on käydä kaikki Sportin pelaajat läpi ennen kautta ja hieman pohtia heidän tilannettaan.

  Esimerkiksi miten viime kausi sujui, mitä kehitettävää, vahvuudet, rooli Sportissa, odotukset jne.
   
 2. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Joel Kiviranta


  Viime kausi:

  Kiviranta on nyt joka kausi ottanut stepin lähemmäs kohti liigan eliittiä ja viime kaudella oli jo liigaan pätevä kärkiketjujen pelaaja. Pitkälti varmaan tuo itseluottamuksen kasvu ja sitten ihan fyysinen kasvu, kun on saanut vähän massaa on auttanut tässä läpimurrossa paljon. Viime kauden 57 ottelussa syntyi tehoja yhteensä 19+18=37, mitkä alkaa olla jo erinomaisia lukemia. Siihen päälle toki jakeli vielä ihan kiitettävästi taklauksia ja huhki isoja minutteja alivoimalla.  Vahvuudet:

  Varmaan se suurin vahvuus on liike. Nopea luistelemaan ja lisäksi näppärä suunnanmuutoksissa. Lisäksi pelaa kokoisekseen todella fyysisesti. Laukaus on ihan kohtalaisen hyvä, vaikka ei nyt mistään sniperista ole kyse ja käsiäkin löytyy mukavasti tarvittaessa. Ei välttämättä missään muulla osa-alueella kuin nopeudessa ole liigan eliittiä, mutta on oikeastaan kaikessa hyvällä tasolla, eikä suurempia heikkouksia ole.


  Kehitettävää:

  Jos jotain kehitettävää haluaa löytää, niin ehkä tasaisuutta otteisiin saisi tulla. Ei ole vielä pelannut yhtäkään kautta kokonaan hyvin. Yleensä ollut aina syksyn hyvä ja keväämmällä tehoilu hidastunut, mutta viime kaudella taas alku syksy meni heikosti ja keväällä iski tehoja hurjaan tahtiin.


  Rooli:

  Rooli on ykkösen laidassa ja pelaa sekä ylivoimaa että alivoimaa isoilla minuuteilla.


  Odotukset:

  Ensimmäistä kertaa saa jo ennakkoon olla Sportin ykköshyökkääjä ja lähteä kauteen isossa roolissa. Siispä odotan vahvaa kautta ja ennen kaikkea tasaista, että ei katoa kuvasta missään vaiheessa. 20 maalia ja yhteensä 40 pistettä ihan realistinen arvio.
   
 3. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Aleksi Ainali


  Viime kausi:

  Yllätti kaikki viime kaudella, nousten yhdeksi Sportin kärkihyökkääjistä. Iski 59 otteluun 9+22=31 pistettä ja teki vieläpä lähes kaikki pisteensä vasta talvella ja keväällä, kun alkoi saada roolia. Syksy meni ylimääräisenä hyökkääjänä ja neloskentässä ja näyttikin jo hetken siltä että Sportissa ei Ainalilla ole tulevaisuutta. Kauden aikana ja viime kesänä laittoi fyysiikkaansa kiitettävästi kuntoon.


  Vahvuudet:

  Ainali on selkeä playmaker ja suurimpina vahvuuksina oikein hyvä pelisilmä ja syöttötaito. Taitava pelaaja ja tarvittaessa pystyy itsekin laukoa kun vetokin lähtee ihan rivakasti. Ei myöskään kaihda fyysistä peliä.


  Kehitettävää:

  Vaikka laittoi viime kaudella fysiikkaansa kuntoon, niin on siinä vielä hiomista. Alkoi todella vasta elää urheilijan elämäntavoilla Sportiin tultuaan ja se ei ole mikään nopea muutos saada itseään huippu urheilijan tasolle fysiikassa. Innolla odotankin, että minkälaisia otteita on odotettavissa kun nyt kesänkin treenaa taas lujaa.


  Rooli:

  Rooli on ykkösketjun laidalla ja ylivoimalla toimii pelintekijänä. Tarvittaessa myös alivoimalla. Sentterinäkin pelaaminen luonnistuu kun sillä paikalla aiemmin urallaan on enemmän pelannutkin.


  Odotukset:

  Mikäli se fysiikka taas asteen paremmassa kunnossa ja jatkaa tätä hurjaa kehitystään ja kauden alusta asti saa isossa roolissa olla, niin mikä vain on mahdollista. Toki vasta yksi kokonainen kausi takana liigaa joten tasossa voi heittelyitä olla. Uskoisin kuitenkin, että jälleen sinne 30 pisteen paremmalle puolelle yltää ja niistä suurin osa syöttöjä. Pelaa kyllä sellaisessa potentiaalisessa nuorisoketjussa, että kaikkien ottaessa askelia taas eteenpäin en ihmettelisi vaikka olisi pisteet jo 40 tienoilla.
   
 4. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Antti Kalapudas


  Viime kausi:

  Hyvin samanlainen kausi mitä Ainalilla ja Kivirannalla. Syksyllä vaikeaa, mutta sitten kun kaverit lyötiin kaikki samaan ketjuun ja pääsivät ylivoimalle, niin johan alkoi tehoja tulla. 58 otteluun 9+22=31 ja maininnan arvoista on myös että jumbojoukkueessa +7 jäi +/- tilastoon saldoksi. Selkeän stepin eteenpäin urallaan otti viime kaudella.


  Vahvuudet:

  Suurimpia vahvuuksia on ehkä se, että on nykyään melko kokonaisvaltainen ja pärjää joka osa-alueella. Ehkä ne isoimmat jutut on pelisilmä ja liike.


  Kehitettävää:

  Aloituksissa on parantamisen varaa, sekä sitten vaikka joka osa-alue onkin suht hyvin hallussa, niin voi niitä vielä parantaa koska missään ei kuitenkaan ole vielä liigan eliittiä. Ja tasaisuutta otteisiin kaipaisin.


  Rooli:

  Ykkössentterinä pääsee kauteen lähtemään ja ylivoimalla varmasti paljon vastuuta.


  Odotukset:

  Odotuksissa taas pieni steppi eteenpäin ja kokonaisuidessaan hyvä kausi. Piste odotukset 30-40.
   
 5. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Olavi Vauhkonen


  Viime kausi:

  Oli hyvin tuttu Vauhkosmainen kausi. 20 maalia ja suurin osa maalinedustalta.


  Vahvuudet:

  Vahvuuksina tietenkin koko ja voima, sekä kova rannelaukaus. Maalineduspelaajana sarjan eliittiä ja käsiäkin riittää pistämään veskari hyvin kahville.


  Kehitettävää:

  Varmasti se suurimpia kehityskohteita on liike ja 5vs5 peli. Uskoisin, että jos taas muutaman kilon karistaa tälle kaudelle niin kuin teki viime kautta ennen, niin liike taas stepin parempaan suuntaan ja sitä kautta 5vs5 pelikin.


  Rooli:

  Kakkoskentässä ja ylivoimalla maalinedessä


  Odotukset:

  Odotuksissa taas Olavin tyylinen kausi eli maalinedustalta ylivoimalla sellaiset 15-20 maalia.
   
 6. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Toni Kallela


  Viime kausi:

  Kallela meni jo toissa kaudella tanskaan ja siellä viihtyi ja sai roolia niin päätti vielä vuoden siellä isolla vastuulla kehittyä. Tulosta tuli ja voitti runkosarjan ja playoffien pistepörssit ja lopulta hopeaa saivat. Tottahan se on, että Tanskan liiga on aika heikko tasoinen mutta silti kun 50 otteluun tekee 25+39=64 pisettä niin kertoo jostain. Ja playoffien 16 otteluun 7+16=23 pistettä.


  Vahvuudet:

  Nopeus ja muutenkin liike ylipäätään. Kohtuu taitava kaveri joka on hyvä tarjoilemaan paikkoja ketjukavereille mutta osaa myös itse ratkaista.


  Kehitettävää:

  Tämän kaiken osaamisen tuominen liiga tasolle. Kuulemma hyvältä näyttää pelaaminen ja paljon oli liigassakin paikkoja saada tehoja mutta aina viimeistely tai jokin lopulta epäonnistui. Siispä tehokkuutta ja huolellisuutta maalipaikkoihin ja itseluottamusta lisää.


  Rooli:

  Sportissa uskotaan, että Kallela vihdoin tuon junnuissa esittämänsä potentiaalin pystyy lunastamaan liigassa noiden isolla vastuulla pelattujen ja onnistuneiden Tanskan vuosien jälkeen. Ylivoima-aikaakin luvassa varmasti.


  Odotukset:

  Mikäli paikka on kakkoskentässä Vauhkosen ja Komulaisen(tai jos Komu lopettaa niin hänen korvaajansa) kanssa, niin vähintään se 20 pistettä pitäisi syntyä kun Körkkökin siinä paikalla siihen melkein pystyi. Lisäksi Kallelahan on jo pari kautta sitten 17 pisteeseen yltänyt vaikka rooli oli Ässissä lähinnä alakentissä. Onnistuessaan toki on mahdollista että on vaikka Sportin tehokkainkin, mikäli tuo Tanskassa saatu dominointi vaihe pysyy päällä.
   
 7. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Roope Talaja


  Viime kausi:

  Viime kaudeksi Talaja siirtyi KHL:stä Jokereista allsvenskaniin. Siellä syntyi 41 otteluun tehot 11+11=22, jotka on hyvin tuollaiset Talajamaiset eli noin. 0,5ppg ja maaleja kivasti.


  Vahvuudet:

  Voimakas vääntäjä ja tekee kentällä paljon duunia. Taklaa, repii ja raastaa, blokkaa vetoja, hämmentää ja tämän kaiken lisäksi aina urallaan mukavasti maaleja tehnyt. Kuitenkin aina kun roolia on saanut niin ihan kivat tehot tehnyt ja viimeisin liigavisiittikin sujui Bluesissa hyvin kunnes KHL ja Jokerit vei. Siellä toki rooli oli vain neloskentän hämmentäjänä. Kuulemma hyvä johtaja myös ja pukukopissa tärkeä.


  Kehitettävää:

  Varmasti kiekollisessa pelissä on joitain puutteita, eikä myöskään vaikuta ihan siltä vikkelimmältä kaverilta.


  Rooli:

  Talajalla on aika monipuolinen rooli Sportissa. Pelaan2-3. Kentän laidassa, ylivoimalla ja alivoimalla, sekä toimii joukkueen varakapteenina. Uskoisin että ratkaisuhetkillä on sellainen kaveri joka heitetään kehiin, piti sitten puolustaa johtoa tai hakea tasoitusta.


  Odotukset:

  Odotuksissa on ennen kaikkea sitä kovaa työtä joukkueen eteen joka ilta. Lisäksi uskoisin, että se 10-15 maalia sieltä saattaa ohessa olla tulossa.
   
 8. teba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Hyvää duunia Raju erkki, lisää näitä. itse kans samoilla linjoilla tuosta talajasta, toivottavasti ottaa isä roolin heti alusta alkaen kun joukkue on muutenkin niin nuori, kallela mättänyt kyllä huimat tehot tanskassa, mutta toivottavasti ei vaikuta negatiivisesti että taso nousee aika monella pykälällä yhtäkkiä kun on tottunut heikompiin vastustajiin. Taitoahan häneltä kyllä löytyy!
   
 9. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  T.J. Foster


  Viime kausi:

  Viime kaudeksi siirtyi ECHL dominointien jälkeen Norjaan. Siellä Frisk Askerin joukkueessa 45 ottelua ja 23+25=48 pistettä. Hyvin siis tehoja teki ja euroopassa myt kauden jo pelannut niin sopeutuminen helpompaa. Kovemmillakin tehoilla tulleet on Suomessa joskus flopannut, mutta sitten esimerkiksi Cornet taas heikommilla statseilla Norjassa ja Liigaan olikin hyvä vahvistus. Ja Sportille tuttu mies Olli Hällfors on päässyt tämän kaverin pelejä seuraamaan kun vastakkain heidän joukkueet pelasivat mm. Playoffeissa niin ainakin joku on nähnyt Fosterin pelaavan.


  Vahvuudet:

  Youtube skouttauksen ja luettujen raporttein perusteella kyseessä on erittäin hyvällä liikkeellä varustettu pelaaja, joka omaa hyvän pelikäsityksen ja tekee hommia molempiin suuntiin.


  Kehitettävää:

  Heikkoudeksi voi lukea sen ainakin, että ei ole pelannut missään kovassa sarjassa vielä urallaan, lukuunottamatta noita 3 peliä AHL:ssä. Ei myöskään ole mikään kookkain pelaaja. Lisäksi tuo pelipaikka on ennakkoon vähän arvoitus, kun sentteriksi kai hankittiin, mutta näistä ei ikinä tiedä, että pystyykö ne liigan vaatimalla tasolla pelaamaan keskellä vai paljastuuko tästä laituri.


  Rooli:

  Rooli on kolmosen keskellä ennakko kaavailuissa. Ylivoimalla saa varmasti myös näyttää osaamisensa. Mikäli nuo kehutut puolustusominaisuudet pitää paikkansa, niin ehkä alivoimallakin olisi käyttöä. Jossain jutussa mitä kaverista luin, niin oli että junnuissa oli ensimmäinen kaveri kuka heitettiin kentälle alivoimalla ja loppuhetkillä.  Odotukset:

  Odotukset on kuitenkin aika maltilliset vaikka potentiaalia on vaikka olla ihan kärkijätkiä Sportissa. Odotan sellaista hyvää ja energistä kahdensuunnanpeliä ja siinä ohella jonkinverran pisteitä, mikäli ylivoimallekkin pääsee. 20 pistettä voi olla aika lähellä totuutta tai jos tuon Komun paikan ottaa kakkosketjussa niin sitten enemmän.
   
 10. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  William Rapuzzi


  Viime kausi:

  Rapuzzi loukkaantui toissa kauden lopussa ja kuntoutti itseään, joten viime kaudella aloitti pelit vasta myöhemmin. NLB ssä oli ollut sarjan parhaita monta vuotta ja sitä ennen ECHL:ssä vuoden tulokas ja NCAA:ssa kelpo tehoja. Nyt suuntana oli Norja ja Stavanger Oilers, jossa pelasi myös Sportin pitkäaikainen luottosentteri Lassi Kokkala ja valmennukseta löytyi Sportin tuttu Olli Hällfors, joka olikin isossa roolissa Rapuzzin Sport sopimuksen syntymisessä. Hyvin siis skoutattu kun Kokkala ja Hällfors pääsivät läheltä seuraamaan. Kauden 25 otteluun Rapuzzi iski 13+16=29 pistettä. Verrokkina Lassi Kokkala teki 40 otteluun 6+9=15 pistettä ja HPK:ssa pelaava Cornet, joka on liigassa osoittanut pärjäävänsä teki 18 otteluun 9+11=20 pistettä eli hyvin samanlaista tahtia. Rapuzzin tehot aiemmalta uralta muistuttaa paljon Parksin tehoja.


  Vahvuudet:

  Raporttien mukaan on hyvin samantyyppinen pelaaja mitä Parks oli. Nopea luistelemaan, suunnilleen saman kokoinen Parksin kanssa, rightin kätisyys, työteliäs ja energinen. Ainoana erona, että Rapuzzi on hiukan enemmän playmaker tyyppinen kun Parks taas oli aika selkeä maalintekijä.


  Kehitettävää:

  Heikkouksia vaikea sanoa kun ei ole nähnyt kun kaverin highlighteja. Varmasti epävarmuustekijänä voidaan pitää sitä, että ei tosiaan ole aiemmin näin kovassa sarjassa pelannut. Onneksi kokemusta euroopasta ja Norjasta varsinkin niin ei shokkina tule ilmasto. Toki on Alaskasta kotoisin, niin tuskin kylmyys juurikaan hetkauttaa.


  Rooli:

  Rooli on kolmoskentän laidalla ja hänelläkin varmasti näytönpaikka ylivoimalla. Periaatteessa pelaajatyypiltä sopisi myös alivoimaa pelaamaan, mutta saa nähdä kun siihen on jo aika hyvin pelaajia.


  Odotukset:

  Odotuksissa energistä ja työteliästä peliä ja siinä ohella ja ylivoimalla mahdollisesti se 20 pistettä.
   
 11. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Erik Riska


  Viime kausi:

  Viime kausi oli taas taattua Riskamaista tekemistä. Pelasi alivoimaa paljon ja hämmensi totutusti vastustajia. Jakeli paljon taklauksia jne. Ja teki taas ihan kohtuu pisteetkin kun 55 otteluun 7+9=16 pistettä .


  Vahvuudet:

  Vahvuudet fyysisessä pelissä ja vastustajien hämmentämisessä. Kuitenkin osaa myös pelata ja maalineduspelissä vahva.


  Kehitettävää:

  Ehkä välillä menee vähän koohottamiseksi ja kiekolliset taidot on kuitenkin sitten vähän rajalliset.


  Rooli:

  Kapteeni ja nelosketjun jyrä. Alivoimalla tulee pelaamaan paljon ja lopussa kun puolustetaan johtoa.


  Odotukset:

  Samanlaista toimintaa mitä nyt neljä kautta Sportissa liigassa on esittänyt. Lisäksi johtajuutta odotan tuossa nuoressa porukassa häneltä. Sitten juuri sellaista Riskamaista pelaamista ja se 15 pistettä kylkiäisenä siinä mukana.
   
 12. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Tommi Tikka


  Viime kausi:

  Viime kaudella sai rikki 20 pisteen rajan mutta maali saldo näytti koko kaudelta NOLLAA! 54 otteluun teki siis 0+20=20 pistettä. Kuitenkin edelliskaudella jo 7 maalia sai aikaan. No tosin oli siinä huonoa tuuriakin paljon mukana että sitä ensimmäistä helpottavaa osumaa ei saanut mistä ehkä olisi hanat auennut. Kuitenkin pisteiden valossa silti hyvä kausi ja osoitti olevansa ylivoimallekkin tarvittaessa kelvollinen. Pelasi paljon alivoimaa ja teki kyllä kaikista Sport pelaajista kauden aikana eniten hommia kentällä sen uskallan sanoa.


  Vahvuudet:

  Isokokoinen ja vahva pelaaja, jolla on kokoisekseen todella hyvä nopeus. Siksi onkin vaikea pysäytettävä vauhdista. Jakelee todella painavia taklauksia ja on vahva vääntämään. Kiekollista taitoakin löytyy tuon tyyppiselle pelaajalle yllättävän paljon. Syöttötaito on myös yllättävän hyvä ja pystyy luomaan paikkoja hyvin muille. Hyvä aloittaja ja alivoimalla tärkeä pelaaja. Tarvittaessa pudottaa hanskatkin.


  Kehitettävää:

  Kehitettävää on huolellisuudessa ja maltissa paljon. Pelaa todella koohottaen ja jatkuvasti satalasissa että ei ajatukset ja taidot pysy vauhdissa mukana. Vähän järkeä pitäisi saada pelaamiseen lisää. Maalipaikkoihin myös tarkkuutta niin eiköhän maalejakin ala tulla. Lisäksi hiukan voisi vähentää jäähyjä.


  Rooli:

  Lähtee jälleen kauteen 4.ketjusta, mutta mikäli Komulainen ei pysty pelaamaan ja Foster floppaa niin rooli tulee taas kerran kauden aikana kasvamaan. Ja ilman floppaamisiakin voi hyvin napata paikan ylemmistä kentistä. Lähtökohtaisesti kuitenkin ideaali pelaaja alakenttiin ja siellä pystyy pelaamaan vahvuuksillaan.


  Odotukset:

  Odotan että ottaa taas askeleen eteenpäin ja hoitaa roolinsa mallikaasti ja painaa töitä samalla tavalla mitä viime kaudellakin. Pisteitä ei välttämättä tule nyt niin hyvin mikäli ei ylivoimalle pääse, mutta 15-20 pistettä varmaan realismia.
   
 13. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Tomi Körkkö


  Viime kausi:

  Viime kaudella 59 ottelua ja tehot 8+9=17. Ihan kelpo tehot hänen kaltaiselle duunarille sen kaiken alivoimapelaamisen, karvaamisen, kulmissa pyörimisen ja taklaamisen lisäksi. Toki välillä sai liikaa roolia kärkikentissä ja jopa ylivoimalla.


  Vahvuudet:

  Fysiikka on kovalla tasolla. Kuntoa ja nopeutta riittää ja jaksaa pörrätä kulmissa ja taklailla.


  Kehitettävää:

  Peliälyä ei juurikaan ole vaan ratkaisu on aina laukaus tai kiekko päätyyn. Kädetkin voisi olla paremmat ja viimeistely on aika heikkoa siihen nähden kuinka paljon paikkoja sai esim. Komulaisen ketjussa pelatessaan.


  Rooli:

  Nyt kun Tomek ei enää jatka, niin oletettavasti Körkönkin rooli pienenee ja häntä ei ylemmissä ketjuissa nähdä eikä ylivoimilla. 4. Kentän laidassa paikka ja on niitä ketkä saavat tosissaan taistella paikasta kokoonpanossa.


  Odotukset:

  Alakenttien duunia ja alivoiman tappamista. Pisteitä varmaan nopeuden ansiosta se 10-15 saattaa tulla.
   
 14. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Jesse Paukku


  Viime kausi:

  Kesällä loukkaantuminen ja aloitti kauden Jokipojissa jossa ei oikein toiminut. Sitten oli pitkään pelaamatta missään kun Tomek ei kokoonpanoon kelpuuttanut. Lopulta kun pääsi kokoonpanoon niin taas vahva loppukausi kuten edelliskaudellakin.


  Vahvuudet:

  Liike on hyvää ja on hyvin energinen pelaaja. Ei kaihda myöskään fyysistä peliä.


  Kehitettävää:

  Tasaisuutta otteisiin tarvii paljon jos haluaa paikan kokoonpanosta. Lisäksi vähän sellaista malttia pelaamiseen ja huolellisuutta lisää.


  Rooli:

  Ennakkoon varmaan niitä ketä ei kokoonpanoon alustavasti ole kaavailtu vaikka toki samalta viivalta tavallaan kaikki lähtee ja harjoituskaudella on se paikka mahdollista lunastaa tai kauden aikana.


  Odotukset:

  Jotenkin en usko että taaskaan liikaa pelejä pääsee pelaamaan, mutta hyvä stunttimies loukkaantuneille kun sopii ylempiinkin ketjuihin periaatteessa.
   
 15. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Gustav Willman Borvik


  Viime kausi:

  Viime kausi meni Luulajan A-Junioreissa, joissa toimi varakapteenina ja teki joukkueestaan parhaalla ppg tahdilla pisteitä. Pelasi siis 32 ottelua 12+19=31. Lisäksi toimi Norjan u20 maajoukkueen kapteenina ja siellä 8 peliä ja niihin 8 pistettä. Lupaavana merkkinä voidaan pitää myös sitä, että pääsi debytoimaan Luulajassa ja siellä pelasi yhteensä 6 peliä.


  Vahvuudet:

  Isokokoinen Sentteri/laituri, jolta löytyy kaikki tarvittavat ominaisuudet olla liigaan kova pelaaja. Luistelee hyvin kokoisekseen, omaa hyvät kädet, pystyy sekä luomaan kavereille paikkoja, että itse viimeistelemään.


  Kehitettävää:

  Parin vuoden takaisen raportin mukaan ei käytä kokoaan tarpeeksi hyvin hyödyksi. Lisäksi varmaan jokaisella osa-alueella vielä hiukan kehitettävää, jos haluaa että ne on vahvuuksia myös liigatasolla ja saa pisteet siirrettyä miesten liigoihin.


  Rooli:

  Jos jo viime kaudella pääsi debyytin tekemään SHL:ssä, niin luultavasti sellaisen pääsee tekemään aika nopeasti liigassakin. Ennakkoon kuitenkin tuo lähinnä leveyttä hyökkäykseen ja varmaan pelaa Junnuissa ja mestiksessä jonkin verran myös, että saa pelejä alle.


  Odotukset:

  Potentiaalinen pelaaja ja varsinkin tulevia kausia ajatellen oikein kiinnostava haku. Odotuksissa sellainen lupaava kausi, että mestiksessä jos saisi tehoja aikaan ja sitten liigassa näyttäisi että pysyy mukana vauhdissa. Ajetaan nyt tällä kaudella kaveri sisään liigaan ja ensikaudella sitten isompaa roolia jos näytöt riittää.
   
 16. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Robert Arrak


  Viime kausi:

  Jokereiden A-junnujen pisteykkönen 18-vuotiaana, tehden 48 otteluun 21+22=43 pistettä. Loppu kaidesta Kiekko-Vantaan paidassa runkosarjassa ja playoffeissa yhteensä 14 peliä ja teki niissä 1+3=4 pistettä. Viron maajoukkueessa alemmissa MM-kisoissa 5 otteluun tehot 1+1=2 ja siellä kuulemma oli oikein miehekkäästi esiintynyt. Todella lupaava kausi siis, vaikka miesten sarjoissa vielä ei tehoja saanutkaan parhaalla tavalla aikaiseksi. Kuitenkin ensikosketukset miesten peleihin hänkin sai alle jo ja tietää siispä mitä se vaatii pärjätä siellä.  Vahvuudet:

  Borvikin kanssa samantyylinen pelaaja. Isokokoinen sentteri/laituri, jolla oikeastaan kaikki perustaidot on oikein hyvällä tasolla ja osaaminen riittää hyvin olla joskus liigassa ihan kärkipelaajia.  Kehitettävää:

  Fysiikkassa kehittämistä vielä. Tarvii lisää lihasta ja sitten pitää oppia vielä pelaamaan paremmin kokoa hyödyntäen.  Rooli:

  Sama tilanne kuin Borvikilla. Varmasti saa pelejä alle junnuissa ja mestiksessä ja näytönpaikkaa Sportissa ihan liigassakin odotettavissa. Se on sitten itsestä kiinni saako jo liigapaikan vakiinnutettua. Potentiaalia on paljon vaikka jo ensi kaudella tehdä niin.  Odotukset:

  Odotuksissa, että osoittaa olevansa tulevaisuudessa hyödyllinen pelaaja liigaan ja saadaan ajettua hänet nyt tällä kaudella miesten peleihin kunnolla sisään.
   
 17. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Miro Lehtimäki


  Viime kausi:

  Pelasi suurimman osan kaudesta Sportin A-junnuissa ja teki siellä yhdessä sarjan huonoimmista joukkueista 47 otteluun 27+26=53 pistettä. Potentiaalia siispä löytyy tehoihinkin. Tosin oli sarjan vanhimpia pelaajia ja isokokoisena pelaajana kehittyneellä fysiikallaan pystyi aika hyvin noita pisteitä tekemään. Mutta toki silti hyvä suoritus nuo tehot ja maaleja varsinkin oikein hyvin. Sitten loppukaudella pääsi Sportissa pelaamaan 11 ottelua ja niissä jäi pisteittä. Eikä otteet nyt mitään kovin lupaavia ollut, mutta eipä kyllä juurikaan saanut edes peliaikaa tai vastuuta. Kuitenkin sai nyt vähän haistella jo tunnelmaa miesten peleistä, niin tietää mitä se vaatii.


  Vahvuudet:

  Isokokoinen ja ei kaihda fyysistä peliä


  Kehitettävää:

  Liikkeessä on parannettavaa paljon ja sitten kaikessa perustekemisessä vielä hiottavaa paljon mikäli haluaa olla joskus vakipelaaja liigassa.


  Rooli:

  Uskoisin että kausi menee pitkälti isolla vastuulla pelatessa miesten pelejä mestiksessä ja se on varmasti paras ratkaisu. Sportissa varmaan pelit jää pitkälti harjoituskauteen, ellei suurempia loukkaantumissumia tule.


  Odotukset:

  Hyvä, ehjä ja kokonainen kausi mestiksessä miesten peleihin totuttelemista ja isolla vastuulla siellä kehittyy rauhassa. Odotan että siellä saisi myös pisteitä aikaan, niin voidaan alkaa liigaankin ajamaan sitten tulevilla kausilla sisään.
   
 18. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Eetu Mäki


  Viime kausi:

  2000-syntynyt Sportin junnuista ehkä se lupaavin pelimies, joka saanut maajoukkueessakin näyttää osaamistaan. Viime kaudella Sportin B-junnuissa 12 ottelua ja tehot 9+12=21. Sportin A-junnuissa 44 ottelua ja tehot 13+16=29. Ja sitten loppukaudesta Sportin liiga miehistössä 6 ottelua ja 0+1=1. Näytti noista Sportin viime kauden lopussa liigaa pelanneista junnuista selvästi potentiaalisimmalta ja pääsi jopa jossain pelissä vetämään vaihtoa ylemmissäkin ketjuissa.


  Vahvuudet:

  Nopea ja taitava hyökkääjä


  Kehitettävää:

  On tosi pienikokoinen (176cm 76kg) ja jos haluaa miehissä pärjätä, niin fysiikkaa pitää kehittää paljon ja lihasta hankkia.


  Rooli:

  Harjoituskaudella varmasti näytönpaikkaa Sportissa, mutta kaikille järkevintä, että pelaa isossa roolissa A-junnuissa vielä ja mahdollisesti sitten käy miesten peleihin opettelemassa mestiksessä.


  Odotukset:

  Odotan että kesän ja kauden aikana tuota fysiikkaa saa kehitettyä. A-junnuissa jatkaa siitä mihin jäi nyt loppu kaudella ja siellä vetää kokonaisuudessaan kovan kauden ja mättää kovat tehot.
   
 19. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Kiitoksia täältäkin @Raju Erkki! Ansiokasta työtä ja oikein mielenkiintoista luettavaa näin kesällä, vaikka Kärppien kannattaja olenkin. Sympatiat menee Vaasan suuntaan ja joukkueessanne vaikuttaa olevan paljon potentiaalisia läpimurron tekijöitä.
   
 20. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Jyri Niemi


  Viime kausi:

  KooKoossa 34 ottelua tehoin 2+8=10. Tehot hyvät tuollaiselle peruspakille, mutta jälleen ottelumäärä jäi vähäiseksi. Aina tuntuu että joku uusi vamma tulee ja pilaa kauden. 5 kautta on pelannut liigaa ja otteluita yhteensä 134 ja se on aika karu lukema. Hyvin se pelaa sillon kun kunnossa on ja ehjänä voisi jopa EHT-tasoa olla.


  Vahvuudet:

  Isokokoinen peruspakki, joka pelaa fyysisesti, taklaa ja blokkaa vetoja. Omaa myös kovan lämärin ja on ihan ok kiekollisena.


  Kehitettävää:

  Loukkaantumisherkkyys on se suurin ongelma. Pelityyli on loukkaantumisille altistava ja on siinä huonoa tuuriakin ollut uran varrella mukana niissä osatekijänä. Pelillisissä asioissa kehitettävää on hyökkäyssuuntaan pelaamisessa ja vedosta ehkä voisi sen yhen napsun ottaa voimaa pois, josko sillon osuisi paremmin maalia kohti.


  Rooli:

  Rooli on Sportin pakistossa valtava. Tavallaan profiililtaan Gröndahlin korvaajaksi hankittu, joten oletettavasti samassa roolissa tulee pelaamaan, eli 20 min peliaikoja ja alivoimaa ja tarvittaessa ylivoimaa. Riski hankinta niin isoon rooliin.  Odotukset:

  Odotan sellaista Gröndahl tyyppistä pelaamista, eli molempiin suuntiin pelaamista ja hoitaa varsinkin oman puolustuspään mallikaasti ja heittää äijää pois maalilta. Pisteitäkin varmasti tulee jos isoilla peliajoilla pelaa. Tärkeimpänä odotuksena kuitenkin se, että pystyisi nyt edes sen 40-50 peliä pelaamaan.
   
 21. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Valtteri Viljanen


  Viime kausi:

  Viime kaudeksi lähti hakemaan sitä todellista läpimurtoa liigaan Ilveksestä. Sielläkin rooli jäi kuitenkin pieneksi ja pelasi välillä hyökkääjänäkin neloskentässä. Tehoja kuitenkin rooliin nähden hyvin kun 55 otteluun teki 3+14=17 pistettä, millä oli Ilveksen tehokkain puolustaja. +/- lukemakin oli -1 ja se oli Ilveksen pakiston jaettu toiseksi paras.


  Vahvuudet:

  Erinomainen luistelija ja kiekolliset taidot on hyvällä tasolla. Osaa avata peliä ja pääsee jalalla tuomaan kiekkoa ylös itsekin.  Kehitettävää:

  Entisenä hyökkääjänä ei puolustuspelaaminen ole aina parhaalla tasolla, vaikka se mennytkin joka kausi eteenpäin. On myös varsin pienikokoinen ja maalinedustalla siksi aika heiveröinen kun sinne joku iso hyökkääjä parkkeeraa. Laukauskaan ei ole mikään kummoinen.


  Rooli:

  Rooli on olla yksi johtavista kiekollisista puolustajista Sportissa. Peliaikaa on luvassa varmasti eniten mitä on ikinä liigassa saanut ja nyt olisikin se paikka lyödä läpi itsensä. Ylivoimalle uskoisin että on puolustajista se ensimmäinen valinta.  Odotukset:

  Odotan paljon Viljaselta. Hänenkin onnistuminen määrittää niin paljon Sportin pakistoa. Pitäisi onnistua lunastamaan tuo kärkipakin paikka ja tehoja tehdä yli 20 ja uskon että sen tekee.
   
 22. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Oskari Manninen


  Viime kausi:

  Toissa kaudella HPK:ssa oma piste-ennätys kun iski tehot 8+12=20. Nyt viime kausi Sportissa alkoi todella hyvin ja ehti tehdä 23 otteluun 2+8=10 pistettä, kunnes ajettiin rumasti loppukaudeksi telakalle. Nyt kuitenkin on täydessä iskussa jo.


  Vahvuudet:

  Suurin vahvuus on se, että pärjää joka osa-alueella hyvin. On ihan vahva fyysisesti, osaa luistella hyvin, kiekolliset taidon on hyvät, laukaus on kelvollinen ja tekee molempiin suuntiin hommat tunnollisesti.


  Kehitettävää:

  Kehitettävää ei mitään suurempaa ole, mutta kaikessa voi aina parantaa, kun kuitenkaan sitten ei missään osa-aluella kyllä loistakaan.


  Rooli:

  Tulee pelaamaan isossa roolissa. Ylivoimaa ja alivoimaa molempia luvassa.


  Odotukset:

  Odotan, että jatkaa siitä mihin viime alkukaudella jäi, eli osoittaa voivansa pelata liigajoukkueen kärkipakkipareissa. Tehoja odotan tulevan se 15-20 jälleen.
   
 23. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Tony Sund


  Viime kausi:

  Viime kauden suurin yllättäjä. Ennen kautta tilillä oli 6 liiga ottelua. Kehittyi läpi koko kauden ja pakkihierarkian alimmasta päätyi Sportin ykköspakiksi. 47 otteluun tehot 2+7=9 ja mikä parasta sarjajumbossa isolla vastuulla +/- lukema +5!!


  Vahvuudet:

  Luistelu on todella sulavaa ja käännökset nopeita. Kiekko pysyy hallussa hyvin ja pelaa todella fiksusti. Hyvä avaamaan peliä. Käyttökelpoinen ylivoimalla ja alivoimalla.


  Kehitettävää:

  Lihasta tarvitsee. Pituutta kuitenkin 191cm, että vähän kun massaa saa niin vielä parempi maalin edessä. Lisäksi laukaus on aika heikko.


  Rooli:

  Nyt olisi vastuuta tarjolla ja isoa roolia. Top4 pakki ja alivoimaa sekä mahdollisesti ylivoimaa. Sport paljon laskenut pakistossa Sundin kehittymisen varaan.  Odotukset:

  Odotan että kehitys jatkuu ja tehoja alkaa tulemaan. Pisteitä voisi päälle 15 tulla ja tehotilasto taas mukavasti plussalle jäädä. Se jää nähtäväksi nouseeko Tuulolan korvaajaksi?
   
 24. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Victor Westermarck


  Viime kausi:

  Toissa kaudella teki jo mestikseen läpimurron pelaamalla puolustussuuntaan oikein hyvin ja nousi Espoossa luottopakiksi. Viime kudella sitten sai sinne tehotkin mukaan ja teki 50 otteluun 7+13=20 pistettä ja pelasi isolla vastuulla.


  Vahvuudet:

  Kokoa löytyy ja pärjää kiekollisena hyvin.


  Kehitettävää:

  Koon käyttämisessä kehitettävää. Vähän saisi röyhkeyttä löytyä. Jos sitä röyhkeyttä saadaan lisää, niin tässä voi olla uusi Gröndahl meille.


  Rooli:

  Näkisin roolin olevan pelaavassa kuusikossa alimmassa pakkiparissa ja alivoimalla sitten sen lisäksi saa minutteja.


  Odotukset:

  En vielä odota että tehoja välttämättä tulee ensikaudella, mutta mikäli oman pään hoitaa mallikkaasti ja alivoimalla huhkii hommia niin olen tyytyväinen.
   
 25. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Mikko Vainonen


  Viime kausi:

  Sai jatkot Saksaan ja siellä pelasi nyt 44 ottelua tehoin 1+3=4, elikkäs ainakaan ei pisteillä juhlinut, mutta se nyt ei olekaan Vainosen tehtävä. Pääsi kuitenkin pelaamaan DEL-liigan tasoisessa sarjassa tällä kaudella ja sai tosiaan toissa kauden näytöillä jatkot sinne nyt viime kaudeksi, niin ei se ihan huonosti ole voinut pelata. Onhan siellä taustalla kuitenkin NHL-varaus ja maailmanmestaruuskin niin nekin kielii että potentiaalia on siellä jossain.


  Vahvuudet:

  Isokokoinen (190cm 95kg) ja pelaa fyysisesti. Tykkää taklata ja siivota maalinedustaa. On siinä NHL-seuratkin nähnyt potentiaalia, niin kait se kiekollisenakin jotain tekee oikein. Avaussyötöt ainakin omien sanojen mukaan lähtee hyvin.


  Kehitettävää:

  Yksi todella iso heikkous löytyy ja se on Liike. Ei oikein pääse pelaamaan vahvuuksillaan kun ei ehdi taklaamaan ja on tilanteista myöhässä. Siihen toivottavasti ovat panostaneet nyt ulkomaanreissun aikana ja nyt kesällä varsinkin ja saadaan se todellinen potentiaali sieltä irti. Ei varmaan tekisi pahaa vaikka paria kiloa tiputtaa vaikka. Varmaan itsekin tietää, että nyt kun sai vielä mahdollisuuden näyttää Liigassakin osaamisensa niin tätä ei kannata mokata.  Rooli:

  Taistelee paikasta kokoonpanossa ja varmasti paras saadaan irti kun pelaa sellaisessa roolissa missä voi omilla vahvuuksillaan pelata eli sellaista peruspeliä 10-15 min peliajalla. Hänen ”etunsa” on se, että Sportissa ei liikaa ole voimaa pakistossa maalinedustalle laittaa, niin käyttöä olisi jos vain Vainonen liiga vauhdissa pysyy mukana.  Odotukset:

  Odotan että ottaa itseään niskasta kiinni ja pistää oikeasti tuon fysiikan sille tasolle että luistelu paranee. Ja parantuneen liikkeen kautta sitten pystyy olemaan Sportille pätevä peruspakki. Vähän sellainen projektipelaaja Vainonen on Sportille.