JJT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voisi mennä useampaankin ketjuun tuolla kierrätyskeskuksen puolella, mutta laitetaan nyt tänne.

En vieläkään ymmärrä ajatuksia siitä, että joku hylkäisi koko sosiaalisen median kokonaan. Olen muistaakseni joskus johonkin ketjuun toiseen kirjoittanutkin, että some tuntuu olevan monille (ymmärtämättömästi ihan täysjärkisillekin) ihmisille kuin alkoholi hihhuleille: pienikin käyttö johtaa ennen pitkään hallitsemattomaan riippuvuuteen, joten totaalikieltäytyminen on ainoa vaihtoehto.

Asia ei ole näin. Sosiaalista mediaa voi käyttää kohtuullisesti ihan siinä missä alkoholiakin. Kyllähän esimerkiksi vaikka juna- tai bussimatka varmasti menee ikkunasta ulos tuijotellessa, todennäköisesti vielä ihan kivuttomastikin, mutta on se vaan yksinkertaisesti huomattavasti mukavampaa silmäillä Facebookista kavereiden kirjoituksia ja ehkä jopa lasauttaa itse joku mieleen juolahtava hauska kommentti. Twitteriin taas en itse juuri kirjoittele, mutta seuraan mm. useita kymmeniä Liiga-pelaajia, joiden päivityksistä saa säännöllisesti osakseen makeat naurut. Esimerkiksi kuluvan kauden aikana Jonne Virtanen laittoi kuvan vaimonsa loihtimasta herkkupöydästä, kommentoiden samalla "Onneks ei ymmärrä lätkää muute oltais syöty näkkärii ilman voita". Jos olisin aikanaan uhmakkaasti lopettanut sosiaalisen median käytön, olisi varmaankin pitänyt kaivaa naurut siitä, kun työpaikan taukohuoneessa joku tökkäisee vahingossa valonkatkaisijaa ja porukkaa huutaa kilpaa "valomerkki!".

Tullaan kuitenkin kieltäytyjiä vastaan sen verran, että kyllä, itseänikin ärsyttävät nämä päivitysten spämmääjät, kun jo kolmatta kertaa saman päivän sisällä tulee kuva vauvasta tai linkki mv-lehden sivuille. Tässä tapauksessa kuitenkin riittää jos ei kavereista poisto, niin kyseisen henkilön päivitysten piilottaminen. Itse olen useammallekin kaverilistalla olevalle näin tehnyt ja kas kummaa, eipä siellä meikäläisen seinällä juuri niitä ärsyttäviä päivityksiä enää näy. Voin kaikessa rauhassa keskittyä hauskoihin läppiin, hyviin linkkeihin ja ennen kaikkea - oli se jonkin mielestä kuinka kauheaa tahansa - Facebookiin perustettu ryhmä ja/tai tapahtuma on nykypäivänä kenties paras tapa pitää yhteyttä suurempaan porukkaan.

Bottom linenä todettakoon, että vaikka sosiaalisessa mediassa on varmasti myös huonoja puolia, niin täydellinen kieltäytyminen kuulostaa omaan korvaan samalta, kuin että lukisi lehdestä suuresta rattijuoppojen määrästä ja täten päättäisi luopua kokonaan autoilusta. Joskus sellainenkin voi olla mahdollista, että jonkin asian hyvistä puolista on etua enemmän kuin huonojen puolien haitasta.
 
- Lainaus on käyttäjältä jota et huomioi. -

Byvajet

Jäsen
Sosiaalisen median ongelma liittyy siihen, että samanmieliset kerääntyvät yhteen vahvistamaan omaa totuuttaan, tai vaihtoehtoisesti erimieliset kokoontuvat väittelemään keskenään, jolloin oman totuuden puolustaminen vahvistaa sen kokemuksellista totuusarvoa.

Tähän perusasetelmaan tuovat vaihtelua analyyttiset (blogi)kirjoittajat, jotka yrittävät nähdä asioita perusteiden kautta, mutta valitettavasti tällaisten kirjoittajien suosio on vähäinen. Yksi hermostunut ja rääkyvä feministi kerää näkyvyyttä tuhatkertaisesti verrattuna analyyttiseen tietokeskeiseen.

Internet on ideana mitä mainioin tiedon jakamiseen ja vertailuun, mutta todellisuudessa siitä on tullut subjektiivisten käsitysten kaikukoppa, josta jokainen löytää itselleen omaa ääntä vahvistavan nurkan.

Kansan koulutustason nousu ei näytä poistaneen subjektiivisuuden harhaa. Vaikka ihmisellä olisi koulutuksensa suoma kyky tuottaa johdonmukaisia ajatuskulkuja, niin se ei välttämättä horjuta harhoja, jotka syntyvät lähtöoletusten tekemisessä. Lähtöoletuksiin kun liittyy se ongelma, että niiden perusteleminen voi olla vaikeaa. Siksi ne ovat eri ihmisillä erilaisia, mikä johtaa loputtomaan jankkaamiseen.

Minä kävin muinoin somessa kiivasta keskustelua älypuhelimista. Väitin, että ne eivät tule koskaan yleistymään, koska ihmiset eivät yksinkertaisesti tarvitse niitä. Näin jälkikäteen huomaan osuneeni pahasti harhaan. Yritän muistaa mm. tämän, kun keskustelu kiihtyy ja yritän jyrätä jonkun toisen tunteellani. Kun tunteen vimmassa muistaa kysyä itseltään, mitä tästä asiasta oikeastaan tiedän ja mihin perustan lähtöoletukseni, niin se hillitsee omia kaikkivoipaisuuden kuvitelmia edes joskus.
 
”Espoon kaupunki etsii Espoo Innovation Gardenin innovaatioekosysteemin orkesterointiin tiimin vetäjää. Tehtävänä olisi törmäyttää ja verkottaa sekä ymmärtää startupien kasvupolun eri vaiheet.”

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
En olisi ikinä uskonut, mutta alan kääntyä kannattamaan nimimerkkien poistoa keskustelupalstoilla. Omalla nimellä. Vahva tunnistautuminen.

Näin tarkoitusperät on paljon helpompi saada mukaan tuotettuun sisältöön.

Ja taas tänäänkin uutisissa ollut Venäjän meno saisi jopa nopeuttaa tätä
 
Fistauksessa on tärkeää muistaa nyrkkisäännöt

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun jengit, yksilöinä Rantanen ja Kakko
Vuonna 2009 Facebookini tilapäivitys tänä päivänä: "duunailee".

Vuonna 2009 lopumpana vuodesta alkoi vaivata "possunuha". Tuohon aikaan Facessa oltiin me käyttäjät, ei niinkään sivustot ja media. Possunuhasta en muista juuri mitään, lähinnä päivän, kun hain rokotuksen. Tilapäivityksiin ehkä jotain kommentoitiin, ehkä ei. Vauhko pysyi aisoissa ja osattiin lukea mediaa.

Tämän päivän somessa kyrsii, ettei lähteistä liikoja välitetä. Twitterissä ainakin itse näen selkeämmin nuo, mutta FB, ei vtu. Juuri eräälle akkapalstalle (tällä hetkellä lähes vauva.fi) ilmestyi väite, kuinka nuoret käy hipelöimässä kaupassa tuotteita ja laittaa ne takaisin hyllyyn. Tuon alkuperästä ei hajuakaan, mikä pistää toki miettimään, onko kyseessä kuinka väärin ymmärretty trolli. Ensimmäinen jakaja on ymmärtänyt väärin, seuraava uskonut jakajaa jne. Tässä tunnistaa toki naiset heikommiksi, samoin vanhemman väen (jonka some FB tänä päivänä on).

Jos avaa ircquotes-sivuston ja vertaa tuota feissarimokiin, kertoo tuo jo jotain.
 
Olemme tarkastaneet tämän pöytäkirjan ja todenneet sen keskustelun kulun mukaiseksi

Byvajet

Jäsen
On helppo olla kirjan kirjoittajien kanssa samaa mieltä siitä, että solvaamisesta on tullut valtavirtaa. Ilkeys ei ole enää häpeä, mikä ehkäisee tehokkaasti keskustelemista. Jokaiselta somealustalta oppii tuntemaan kirjoittajat, jotka hyökkäävät herkästi ja tietävät vastaukset asioihin etukäteen. Heidän kanssaan ei kannata edes yrittää.

Vaikka tutkijat eivät tietäisi tai esittäisivät asiat monipolvisina ja epävarmoina, hyökkääjät tietävät. Hyökkääjille on myös sosiaalinen tarve. Ihmiset kaipaavat joukon etunenässä miekka tanassa kulkevia raivaajia, joiden esimerkki tarjoaa massoille henkistä tukea maailman yksinkertaistamiseen ja vihollisten löytämiseen.

Suuri osa solvaajista kaiketi kuvittelee olevansa muita viisaampia. He tietävät, kun taas muut tyhmiä. Jos asiantuntija uhkaa heidän näkemystään, asiantuntija mitätöidään ideologisin perustein.

Ihmiset ovat haluttomia kohtaamaan erilaisuutta ja erilaisia, mutta erittäin halukkaita löytämään omia totuuksia ja vahvistamaan niitä subjektiivisuudella eli valikoiden tietoa ja kokemuksia etsien.

Tietäjät pakottavat myös muut tietämään, jolloin keskustelusta muodostuu riitaisaa mielikuvatotuuksien julistamista. Jos tietäjien kanssa yrittää keskustella varovaisesti aavistellen, he vain jyräävät yli.

Koska haukku tekee aina haavan, huonosti räyhäämistä kestävät ja laaja-alaisesti asioista ajattelevat vetäytyvät keskusteluista, jolloin räyhääjät jäävät jäljelle. Se vääristää kuvaa siitä, mitä ja miten ihmiset oikeasti ajattelevat. Somealustat on myös toteutettu jo teknisesti niin, että kärjistykset ja riitaisuudet jäävät esille ja kokonaisuus piiloutuu.

Esimerkiksi maahanmuutto on aihe, jonka laajasti lukeneista ja sivistyneistä ihmisistä lienee jättänyt moni. Kun vaihtoehdot somealustoilla ovat olla rasisti tai hyysääjä, se ei vetoa älykkäisiin ja tiedollisesti sivistyneisiin ihmisiin.

 
”Espoon kaupunki etsii Espoo Innovation Gardenin innovaatioekosysteemin orkesterointiin tiimin vetäjää. Tehtävänä olisi törmäyttää ja verkottaa sekä ymmärtää startupien kasvupolun eri vaiheet.”

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Solvaaminen ja kaikenlainen räyhääminen tavanomaisena verkkoetikettinä on aivan paskaa. Mua sapettaa moinen. Rauhallinen ja kunnioittava keskustelu olisi kaikkien etu, mutta sitten on heitä jotka luulevat oikeasti älykkyyden olevan yhtä kuin kovaan ääneen kailottaminen. Perhana. Toivon syvästi että käytäntö muuttuisi edes pikkiriikkisen verran lähitulevaisuudessa. Jos ei ja maailma leimahtaa liekkeihin, otan oluen jääkaapista ja katselen sirkusta naureskellen katsomon yläreunan penkiltä.
 
Man in the Mirror - Michael Jackson

Jokerit Suomeen!
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Solvaaminen ja kaikenlainen räyhääminen tavanomaisena verkkoetikettinä on aivan paskaa.
Täysin samaa mieltä. Tästä syystä sosiaaliseen mediaan en kirjoita lainkaan enkä sitä myöskään seuraa.

Jatkoaika on oikeastaan ainut tällainen keskustelukanava mitä käytän. Täältä löytyy yleensä apua jos sitä tarvitsee, ajankohtaiset aiheet, omanlaista huumoria ja kaikenkarvaisia pervoja.
 
”Matches don't come any bigger than FA Cup quarter-finals”
- Neil Warnock

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Paikallista Facebook-ryhmää kun seuraa, niin välillä toivoisi ettei somea olisi koskaan keksittykään. Ei ole itsellä ollut paljoa asiaa tuonne, mutta voi veljet että on nykyään ihmisillä helppoa valittaa kaikesta mahdollisesta. Milloin on Riitta-Kanervalla mennyt pullat väärään kurkkuun, kun teini-iän parhaita vuosiaan elävä Kalle-Untamo ajelee vähän turhan äänekkäällä mopolla ohi ja milloin on taas jonkun koira paskantanut jalkakäytävälle, eikä mulkku omistaja ole kerännyt jätöksiä. On siellä Facebookissa myös toki itselle hyödyllisiä kanavia, kuten NHL:n virallinen sivu, jonka suomenkielinen päivittäjä kaikesta päätellen tekee kaikki päivityksenä kännissä sekä F1:n sivusto, joka nuoleskelee Lewis Hamiltonin persettä minkä kerkeää. Aika harva kaveri tuonne enää mitään varsinaisesti päivittelee.

Instagramin maailmaan tuli liityttyä joskus pari vuotta sitten. Alkuun oli ihan hauskaa seurata muiden menemisiä ja tulemisia kuvien kautta, sekä tarinoiden kautta kun sai liitettyä kätevästi pienen videoklipin siihen kylkeen. Muutaman kuvan ja tarinan itsekin laitoin alkuun, kunnes vähensin julkaisutahtiani ihan senkin takia etten ole mikään huomionkipeä youknowwhat. Lopulta huomasin, ettei tämäkään alusta tarjoa mitään oikeasti mielenkiintoista ja mullistavaa. Aivan mielettömän monta oman elämänsä muka-influenceria jakaa netistä kopioituja "filosofisia" mietelauseita, mutta monen päivityksen pääosassa ovat silti tissit tai perse. Siihen yhtälöön kun lisättiin omissa seurattavissa olleet somekulissia ylläpitävät kyrpänaamat, joiden jokaisessa tarinassa ja päivityksessä elämä hymyilee, niin olin valmis jättämään tuon paikan. Ei ole jäänyt ikävä. /strongindependentman

Onhan tuolla vielä TikTokia, Snapchatia ja vaikka mitä muuta, mutta plääh. Jos joillekin tuottaa iloa elämässä jakaa aivan kaikki tekemiset ja menemiset someen, niin go for it.

Lasketaanko muuten WhatsApp myös nykyään someksi, kun sinnekin voi laittaa tilapäivityksiä? Sitä käytän edelleen mielelläni.
 
Pöö

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jatkoaika on oikeastaan ainut tällainen keskustelukanava mitä käytän. Täältä löytyy yleensä apua jos sitä tarvitsee, ajankohtaiset aiheet, omanlaista huumoria ja kaikenkarvaisia pervoja.
Joo, oma pieni setämies-kupla jossa on tarpeeksi niuho moderointi, joka heivaa turhat öyhöttäjät, vänkääjät ja pelkkien meemien ja hymiöiden heittelijät hittoon.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
oma pieni setämies-kupla
En osaa tulkita onko lainaamani kirjoitettu tosissaan, piikikkäänä läppänä vai jotain niiden väliltä, mutta tuo innoitti minut asiaa pohtimaan ja onhan se (kärjistetysti) niin, että tuossa on totuus. Mä ainakin koen Jatkoajan keskustelupalstan jonkinmoisena "turvasaarena" loputtomalla paskojen nettisivujen karikkoisella merenselällä. Vaikka täälläkin on enemmän sääntö kuin poikkeus, että aiheesta kuin aiheesta ollaan ainakin jossain määrin erimielisiä, niin keskusteluilmapiirin koen siitä huolimatta useimmiten ja aiheesta riippumatta keskustelukumppania kunnioittavaksi ja hyvähenkiseksi.

Kuten jossain ketjussa taannoin totesin, en miellä tätä niinkään sosiaaliseksi mediaksi, varmaankin koska täällä ei kirjoiteta omalla nimellä ja naamalla. Mitä tulee sosiaaliseen mediaan ilmiönä, niin siihen olen aivan saatanan tympääntynyt, eikä mulla edes ole kuin fb-tili. Joskus oli Twitterissäkin tili, mutta sen suljin jo hyvän aikaa sitten samalla kun lopetin koko Twitterissä vierailun.

Tunnustaudun tässä(kin) asiassa setämieheksi, minusta on täysin käsittämätöntä että presidenteistä lähtien ihanvitunkaikki kommunikoivat Twitterin ja/tai muiden somealustojen kautta. Ymmärrän tai ainakin luulen ymmärtäväni syynkin siihen. Poliitikot ja muut silmäätekevät luovat sillä illuusion kadunmiestasolle laskeutumisesta ja siitä, että vain koska jokainen jorma ja jenni pääsee kommentoimaan, heidän mielipiteillään olisi muka jotain väliä. Kaikkien pitää päästä vuorovaikuttamaan ja jokaisen pitää se oma kahden puupennin mielipiteensä päästä poliitikkojen sun muiden ulostuloista julkaisemaan. Tuntuu että aniharva enää nykyään malttaa pitää paskat ja ymmärtämättömät mielipiteensä itsellään, sen sijaan käynnissä tuntuu olevan jatkuva kilpailu siitä, että kuka julkaisee kulloisestakin aiheesta kaikkein typerimmän mielipiteen. Eikä siinä mitään, sen kun julkaisevat vaikka se kaltaisteni setämiesten leuat rintaan vetääkin.

Sosiaalinen media ilmiönä olisi varmaankin ihan erilainen, jos mielipiteensä julkaisemiseen vaadittaisiin jonkunlainen "someajokortti". Nykyisellään se ja lievästi kärjistäen koko maailma on pilalla. Tulis sota ja tappais.
 
"People who knew hockey and Finland spoke about Urpo Ylönen the way Jedis would talk about Yoda or Obi-Wan Kenobi"

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mitä olen tutustunut kommentteihin eri verkkoalustoilla, Jatkoaika on ollut ja on yhä ehdottomasti parhaimmistoa ainakin tässä maassa. Tiukalla moderoinnilla on vaikutuksensa tähän. Fiksu ja asiallinen palsta.
 
Man in the Mirror - Michael Jackson

Jokerit Suomeen!

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
En osaa tulkita onko lainaamani kirjoitettu tosissaan, piikikkäänä läppänä vai jotain niiden väliltä, mutta tuo innoitti minut asiaa pohtimaan ja onhan se (kärjistetysti) niin, että tuossa on totuus. Mä ainakin koen Jatkoajan keskustelupalstan jonkinmoisena "turvasaarena" loputtomalla paskojen nettisivujen karikkoisella merenselällä. Vaikka täälläkin on enemmän sääntö kuin poikkeus, että aiheesta kuin aiheesta ollaan ainakin jossain määrin erimielisiä, niin keskusteluilmapiirin koen siitä huolimatta useimmiten ja aiheesta riippumatta keskustelukumppania kunnioittavaksi ja hyvähenkiseksi.

Kuten jossain ketjussa taannoin totesin, en miellä tätä niinkään sosiaaliseksi mediaksi, varmaankin koska täällä ei kirjoiteta omalla nimellä ja naamalla. Mitä tulee sosiaaliseen mediaan ilmiönä, niin siihen olen aivan saatanan tympääntynyt, eikä mulla edes ole kuin fb-tili. Joskus oli Twitterissäkin tili, mutta sen suljin jo hyvän aikaa sitten samalla kun lopetin koko Twitterissä vierailun.

Tunnustaudun tässä(kin) asiassa setämieheksi, minusta on täysin käsittämätöntä että presidenteistä lähtien ihanvitunkaikki kommunikoivat Twitterin ja/tai muiden somealustojen kautta. Ymmärrän tai ainakin luulen ymmärtäväni syynkin siihen. Poliitikot ja muut silmäätekevät luovat sillä illuusion kadunmiestasolle laskeutumisesta ja siitä, että vain koska jokainen jorma ja jenni pääsee kommentoimaan, heidän mielipiteillään olisi muka jotain väliä. Kaikkien pitää päästä vuorovaikuttamaan ja jokaisen pitää se oma kahden puupennin mielipiteensä päästä poliitikkojen sun muiden ulostuloista julkaisemaan. Tuntuu että aniharva enää nykyään malttaa pitää paskat ja ymmärtämättömät mielipiteensä itsellään, sen sijaan käynnissä tuntuu olevan jatkuva kilpailu siitä, että kuka julkaisee kulloisestakin aiheesta kaikkein typerimmän mielipiteen. Eikä siinä mitään, sen kun julkaisevat vaikka se kaltaisteni setämiesten leuat rintaan vetääkin.

Sosiaalinen media ilmiönä olisi varmaankin ihan erilainen, jos mielipiteensä julkaisemiseen vaadittaisiin jonkunlainen "someajokortti". Nykyisellään se ja lievästi kärjistäen koko maailma on pilalla. Tulis sota ja tappais.
Ihan kuin omasta kynästä koko teksti. Ja erimielisiä saakin olla, mutta pääsääntöisesti täällä keskustelu pysyy silti asiallisena, ja tapahtuu nimenomaan sitä aitoa keskustelua,joka somesta minusta puuttuu. Edelliseen toki sanottava, että en itsekään varsinaisessa somessa ole lainkaan, joten tämä vähän mutulla, mutta ei todellakaan täysin, kyllä somen keskustelut ja ilmapiiri valuvat uloskin sen verran, että niitä pystyy ainakin jollain tavoin arvioimaan.

Minulle jatkiksen anonyymiys toimii. Ei sillä, etten voi mielipiteitäni omalla nimelläkin julistaa ja tunnustaa enimmäkseen,mutta en nyt ihan kaikista aiheista toisaalta halua, että oma näkemykseni on ihan kenen tahansa tiedossa. Anonyymiys myös mahdollistaa monien hyvin arkojen asioiden osalta syvällisen keskustelun palstalla.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yritän säännöllisesti lukea Fb:ssä postauksien, erityisesti eri medioiden juttujen kommentteja, mutta en yleensä pääse kymmentä pidemmälle. Koskee pääasiassa ip-lehtiä, Maikkaria, Yleä ja muita sivustoja, jotka kiinnostavat tavallisia pulliaisia. Tiedän jo suurinpiirtein etukäteen, mitä tuleman pitää, mutta jotenkin haluan aina uudelleen ja uudelleen antaa ihmisille mahdollisuuden ja siksi klikkaan kommentit auki. Ja se on aivan kamalan turhaa, turhauttavaa ja vituttavaakin.

Joissakin seuraamissani ryhmissä, joilla on joku ”oikea tarkoitus” ja suurin osa ihmisistä on fiksuja aikuisia ja älykkäitä ihmisiä on ajoittain todella hyviä keskusteluja ja huomaan sivistyväni ihmisten kommentteja lukiessani varsin paljonkin, mutta suurin osa jutuista tai siis ainakin niiden kommenteista somessa on aivan täyttä paskaa.

Yleistäen somessa ja erityisesti kommenttiosioissa on tällaista:
- Ihmiset eivät ymmärrä lukemaansa uutista (tai aiemminkaan luettuja).
- Ihmiset kommentoivat väärin ymmärtämäänsä asiaa ymmärtämättä, etteivät ymmärrä. Tämä johtaa ”keskusteluun”, mikä ei johda mihinkään eikä kiinnosta ketään.
- Ihmiset kirjoittavat kommentteihin oman mielipiteensä eikä sekään oikeasti kiinnosta ketään. Tämä 543:n ihmisen toimesta. Mmm, todella kiehtovaa!
- Ihmiset kirjoittavat kommentteihin omasta mielestään jotain nasevaa ja hassunhauskaa, mutta oikeasti ketään ei naurata, koska kirjoitettu juttu ei ollut hauska. Moni myös kommentoi, ettei vitsi naurattanut häntä. Eikä se naurata muitakaan. Joku kommentoi, että häntä nauratti kyllä.
- Yleensä joku myös loukkaantuu jostain, ainakin periaatteellisellä tasolla. Tästä joku muistuttaakin, mutta alkuperäisen kommentin kirjoittaja ei ymmärrä, kuka loukkaantui ja miksi.
- Ihmiset neuvovat muita nenäkkäästi, vaikka ovat itse oikeasti väärässä. Sitten vittuillaan muille ja uhriudutaan, kun joku huomauttaa virheestä.
- Ihmiset eivät osaa kirjoittaa suomea. Tuskin osaavat kyllä muitakaan kieliä kirjoitella, mutta varma en tietenkään voi olla.
- Ihmiset arvostelevat toisten ihmisten ulkonäköä, vaikka ei itsekään olisi kefon kainein kukkanen. Koska on tärkeä tiedottaa muilme, että jonkun mielestä joku näyttää tyhmältä.

Ja kaiken tämän 99% näistä ihmisistä tekee omalla nimellään ja naamallaan. Mitä en ymmärrä yhtään. Koko maailma näkee kaiken sen paskan, mitä sinne on suollettu. Mutta se ei haittaa, koska ilman niitä omia loistavia ja ennen kaikkea tärkeitä kommentteja minäkään en olisi saanut tietää, että ”Marita Kattila” ei katso TTK:ta, koska on kyllä mennyt toistoksi koko ohjelma ja juoni on aina sama. Eikä hän tykkää Duudsoneista ja nyt se joku pitkätukka on siellä TTK:ssa tanssimassa. Ja sillä on se ulkomaalainen vaimo. Olisi vaan pysynyt siinä molempien puolelta onnettomassa liitossa, koska papin aamen ja ex-vaimo oli sentään suomalainen. Lapset kärsii vanhempien eroista, aina. Kärsivät, vaikka vanhemmat ovat nyt väleissä ja lapset sopeutuneet tilanteeseen hyvin. Tai että ”Suppo Taalasmaa” ei kyllä laita lihakeittoon juuriselleriä, kun sitä ei siihen oikeasti kuulu laittaa. Hän tietää, koska hänellä on se oikea resepti. Ja sitten ”Karita Alasmaa” kommentoi siihen, että se oikea resepti on kyllä heillä ja että tietenkin siihen laitetaan lanttua. Ja laakerinlehtiä, niitäkin pitää olla. Aina.

Mikä ihmeessä saa ihmiset kuvittelemaan, että tuntemattomia ihmisiä kiinnostaa heidän mielipiteensä tai asiansa? Vai onko vika minussa? Kiinnostaako muita sittenkin ja minä olen jotenkin viallinen?
 
"Yks maali Nordenskiöldinkadulla vastaa kymmentä maalia maakunnissa". -Ville Nieminen (1.1.2016)
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy