Kärppät fanclubin boardille on nimimerkki Siimahäntä tehnyt seuraavanlaisen A'la Carte listan Sm-liiga joukkueista. Ajattelin pastettaa sen tännekin, kun omasta mielestä oli ainakin mukavaa luettavaa. :-)
A'la Carte (ja vitusti pottuja)
Pelicans
Kevyt alkupala kenelle tahansa. Valmistettu sitkeäksi keitetystä broilerista, joka eläessään kuvitteli olevansa isompikin lintu. Lintu teurastettu jo syksyllä, kauan ennen sulkasatoa ja lihasten lajille ominaista talvi- ja kevätkauden lihashyytymää, linnun ollessa vielä hyvissä lihoissa. Höysteenä Emmental-juustoa, jonka läpi valuu paksukin kastike. Nautitaan yleensä Lahtelainen-oluen kanssa ja tarjoillaan taiteilija Elorannan suunnitteleman, hyppyritornin muotoisen servetin kera.
SaiPa
Borsch-soppa, joka sopii hyvin alkupalaksi. Itäiseen ilmapiirin hengessä kyytipojaksi tarjolla joko karjalanpiirakoita tai viipurinrinkeleitä, maun mukaan. Jälkiruokasuosituksena Sputnik-kiisseli, jossa stratosfäärin kylmyydessä jäähdytettyä avaruusromua. Nautitaan venäjänkielisen tarjoilun saattamana.
Lukko
Puolikevyt kalaruoka, joka koostuu n. 1/2 kg:sta Itämeren nuorta, hyvin suomuttua silakkaa. Tuoksuu voimakkaasti. Tarjoillaan pitsiliinalla käsittämättömän mongerruksen kera.
Ässät
Itse ruoka (porilainen) ei ole tämän annoksen pääasia, vaan sen mukana tuleva Karhu-juoma. Riippuen juomamäärästä myös itse porilainen suurenee ja saa täytteeksensä munaa, juustoa tai ananasta. Vaihtoehtoisina kokoina iso tai kaksi isoa. Isommille seurueille myös koreittain.
JYP
Keskisuomalaisittain mitäänsanomaton, ilman kulttuuripainotusta oleva "jokamiehen eväs". Kokoelma erilaisia täysjyvätuotteita; leipää, korppua ja sämpylää sekä jälkiruoaksi keksiä höystettynä Panda-lakritsilla. Juotavaksi sukkamehua tai lapsivettä.
Blues
Yksinkertainen liha-vihannesruoka. 25 cm pätkä kylmää HK Sinistä tarjoiltuna nokkaan vedettyjen herneiden ja muutaman tajuttomaksi nuijitun ulkomaisen vihanneksen kera. Hajuton, mauton ja väritön annos. Aidon tunnelman luomiseksi tarjoillaan vain, kun ravintola on korkeintaan puoliksi täynnä.
Tappara
Täysliha-annos mustaa makkaraa, joiden vähimmäispituus 200 cm ja -paino 100 kg. Kyytipojaksi kirkkaan oransseja baby-porkkanoita ja puolukkahilloa. Erikoista: ei nautita perinteisillä ruokailuvälineillä, vaan kahvoilla varustetulta lautaselta erikseen tarjoiltavilla koukuilla ja virvelillä.
Ilves
Riista-annos, joka harvinaisuudestaan johtuen on listamme hinnakkaimpia. Aiempina vuosina karua kohtelua saanutta ilvestä tarjoillaan keltavihreän herne-maissi-soseen kera. Annos on tyylikkäästi somisteltu karvatupsuilla (ei syötäväksi). Nautitaan tsekkiläisen oluen kera.
HPK
Jokaisen itseään kunnioittavan ry-ihmisen toiveannos sisältää maittavan toimistolounaan, joka on piilotettu ohessa tarjoiltavan mappi- ja paperipinon sekaan. Sisältää tasapuolisesti kaikkea mahdollista. Vuodenvaihteen jälkeen mahdollisuus tilata myös ulkomaisilla lisukkeilla eri maksusta (ilman kuittia tai kuitin kera).
Jokerit
Tämä monikulttuurinen elitarvikekimara koostuu eripuolilta maailmaa hankituista laadukkaista ja samalla korkeahintaisista raaka-aineista, jotka yhdessä muodostavat uskomattoman mitäänsanomattoman yhdistelmän. Annoksella on kulinaristinen opetustarkoitus; kaikki hyvä ja kallis raaka-aine ei sovi yhdessä tarjoiltavaksi. Nautitaan vain Hartwallin juomien kera. Tarjoillaan, tarjoilija pukeutuneena narri-asuun, valtavan suurelta lautaselta, joka täyttyy annoksesta vain osittain.
HIFK
Vuoden vanhalla punaviinillä liekitetty 250 g häränpihvi, joka tuoksuu miedosti kiinteälle gouda-juustolle. Tarjoillaan vain raakana (lapsille medium). Nautitaan Koff-ltynnyrioluen kera hevosentuoksuisten viljalyhteiden lomassa. Annokseen kuuluu Leijona-viina-annos jälkiruoaksi.
TPS
Kala-annoksessa vahva lounais-suomalainen tuoksu. Haisee vuosien takaiselle kalalle, jonka parhaat päivät ovat auttamatta menneet. Maistuu kuitenkin hyvälle, ellei erinomaiselle. Perinteisiin vahvasti nojautuva tuote, joka jokaisen itseään kunnioittavan asiakkaan on vähintään kerran nähtävä, maistettava, pureksittava ja sen jälkeen päätettävä nielaiseeko vai sylkäiseekö ulos. Hintansa väärti. Nautitaan veden kera.
Kärpät
Pohjois-pohjanmaalainen special-grilliherkku, kärkkäri, tarjoillaan kylmältä lautaselta puukon kera. Tarjoilijan jatkuvan räkytyksen, arvostelun ja sadattelun myötä asiakkaalla on mahdollisuus tutustua tuotteeseen syvällisemmin kuin missään muualla. Tarjoilija (oli hän kuka tahansa), osaa kertoa, kuinka tämäkin tuote ja annos olisi voitu valmistaa huomattavasti paremmin, jos vain hänen asiantuntemustaan olisi kuultu ennen valmistusta ja esillepanoa.
Ravintolamme on auki pääsääntöisesti tiistaisin ja torstaisin (klo 18.30-21.00), lauantaisin (klo 17.00-19.30) sekä sunnuntaisin (klo 15.00-17.30). Toivomme, että viihdytte ja tervetuloa uudelleen!
A'la Carte (ja vitusti pottuja)
Pelicans
Kevyt alkupala kenelle tahansa. Valmistettu sitkeäksi keitetystä broilerista, joka eläessään kuvitteli olevansa isompikin lintu. Lintu teurastettu jo syksyllä, kauan ennen sulkasatoa ja lihasten lajille ominaista talvi- ja kevätkauden lihashyytymää, linnun ollessa vielä hyvissä lihoissa. Höysteenä Emmental-juustoa, jonka läpi valuu paksukin kastike. Nautitaan yleensä Lahtelainen-oluen kanssa ja tarjoillaan taiteilija Elorannan suunnitteleman, hyppyritornin muotoisen servetin kera.
SaiPa
Borsch-soppa, joka sopii hyvin alkupalaksi. Itäiseen ilmapiirin hengessä kyytipojaksi tarjolla joko karjalanpiirakoita tai viipurinrinkeleitä, maun mukaan. Jälkiruokasuosituksena Sputnik-kiisseli, jossa stratosfäärin kylmyydessä jäähdytettyä avaruusromua. Nautitaan venäjänkielisen tarjoilun saattamana.
Lukko
Puolikevyt kalaruoka, joka koostuu n. 1/2 kg:sta Itämeren nuorta, hyvin suomuttua silakkaa. Tuoksuu voimakkaasti. Tarjoillaan pitsiliinalla käsittämättömän mongerruksen kera.
Ässät
Itse ruoka (porilainen) ei ole tämän annoksen pääasia, vaan sen mukana tuleva Karhu-juoma. Riippuen juomamäärästä myös itse porilainen suurenee ja saa täytteeksensä munaa, juustoa tai ananasta. Vaihtoehtoisina kokoina iso tai kaksi isoa. Isommille seurueille myös koreittain.
JYP
Keskisuomalaisittain mitäänsanomaton, ilman kulttuuripainotusta oleva "jokamiehen eväs". Kokoelma erilaisia täysjyvätuotteita; leipää, korppua ja sämpylää sekä jälkiruoaksi keksiä höystettynä Panda-lakritsilla. Juotavaksi sukkamehua tai lapsivettä.
Blues
Yksinkertainen liha-vihannesruoka. 25 cm pätkä kylmää HK Sinistä tarjoiltuna nokkaan vedettyjen herneiden ja muutaman tajuttomaksi nuijitun ulkomaisen vihanneksen kera. Hajuton, mauton ja väritön annos. Aidon tunnelman luomiseksi tarjoillaan vain, kun ravintola on korkeintaan puoliksi täynnä.
Tappara
Täysliha-annos mustaa makkaraa, joiden vähimmäispituus 200 cm ja -paino 100 kg. Kyytipojaksi kirkkaan oransseja baby-porkkanoita ja puolukkahilloa. Erikoista: ei nautita perinteisillä ruokailuvälineillä, vaan kahvoilla varustetulta lautaselta erikseen tarjoiltavilla koukuilla ja virvelillä.
Ilves
Riista-annos, joka harvinaisuudestaan johtuen on listamme hinnakkaimpia. Aiempina vuosina karua kohtelua saanutta ilvestä tarjoillaan keltavihreän herne-maissi-soseen kera. Annos on tyylikkäästi somisteltu karvatupsuilla (ei syötäväksi). Nautitaan tsekkiläisen oluen kera.
HPK
Jokaisen itseään kunnioittavan ry-ihmisen toiveannos sisältää maittavan toimistolounaan, joka on piilotettu ohessa tarjoiltavan mappi- ja paperipinon sekaan. Sisältää tasapuolisesti kaikkea mahdollista. Vuodenvaihteen jälkeen mahdollisuus tilata myös ulkomaisilla lisukkeilla eri maksusta (ilman kuittia tai kuitin kera).
Jokerit
Tämä monikulttuurinen elitarvikekimara koostuu eripuolilta maailmaa hankituista laadukkaista ja samalla korkeahintaisista raaka-aineista, jotka yhdessä muodostavat uskomattoman mitäänsanomattoman yhdistelmän. Annoksella on kulinaristinen opetustarkoitus; kaikki hyvä ja kallis raaka-aine ei sovi yhdessä tarjoiltavaksi. Nautitaan vain Hartwallin juomien kera. Tarjoillaan, tarjoilija pukeutuneena narri-asuun, valtavan suurelta lautaselta, joka täyttyy annoksesta vain osittain.
HIFK
Vuoden vanhalla punaviinillä liekitetty 250 g häränpihvi, joka tuoksuu miedosti kiinteälle gouda-juustolle. Tarjoillaan vain raakana (lapsille medium). Nautitaan Koff-ltynnyrioluen kera hevosentuoksuisten viljalyhteiden lomassa. Annokseen kuuluu Leijona-viina-annos jälkiruoaksi.
TPS
Kala-annoksessa vahva lounais-suomalainen tuoksu. Haisee vuosien takaiselle kalalle, jonka parhaat päivät ovat auttamatta menneet. Maistuu kuitenkin hyvälle, ellei erinomaiselle. Perinteisiin vahvasti nojautuva tuote, joka jokaisen itseään kunnioittavan asiakkaan on vähintään kerran nähtävä, maistettava, pureksittava ja sen jälkeen päätettävä nielaiseeko vai sylkäiseekö ulos. Hintansa väärti. Nautitaan veden kera.
Kärpät
Pohjois-pohjanmaalainen special-grilliherkku, kärkkäri, tarjoillaan kylmältä lautaselta puukon kera. Tarjoilijan jatkuvan räkytyksen, arvostelun ja sadattelun myötä asiakkaalla on mahdollisuus tutustua tuotteeseen syvällisemmin kuin missään muualla. Tarjoilija (oli hän kuka tahansa), osaa kertoa, kuinka tämäkin tuote ja annos olisi voitu valmistaa huomattavasti paremmin, jos vain hänen asiantuntemustaan olisi kuultu ennen valmistusta ja esillepanoa.
Ravintolamme on auki pääsääntöisesti tiistaisin ja torstaisin (klo 18.30-21.00), lauantaisin (klo 17.00-19.30) sekä sunnuntaisin (klo 15.00-17.30). Toivomme, että viihdytte ja tervetuloa uudelleen!