SM-liiga A'la Carte

  • 1 819
  • 5

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Kärppät fanclubin boardille on nimimerkki Siimahäntä tehnyt seuraavanlaisen A'la Carte listan Sm-liiga joukkueista. Ajattelin pastettaa sen tännekin, kun omasta mielestä oli ainakin mukavaa luettavaa. :-)


A'la Carte (ja vitusti pottuja)

Pelicans

Kevyt alkupala kenelle tahansa. Valmistettu sitkeäksi keitetystä broilerista, joka eläessään kuvitteli olevansa isompikin lintu. Lintu teurastettu jo syksyllä, kauan ennen sulkasatoa ja lihasten lajille ominaista talvi- ja kevätkauden lihashyytymää, linnun ollessa vielä hyvissä lihoissa. Höysteenä Emmental-juustoa, jonka läpi valuu paksukin kastike. Nautitaan yleensä Lahtelainen-oluen kanssa ja tarjoillaan taiteilija Elorannan suunnitteleman, hyppyritornin muotoisen servetin kera.

SaiPa

Borsch-soppa, joka sopii hyvin alkupalaksi. Itäiseen ilmapiirin hengessä kyytipojaksi tarjolla joko karjalanpiirakoita tai viipurinrinkeleitä, maun mukaan. Jälkiruokasuosituksena Sputnik-kiisseli, jossa stratosfäärin kylmyydessä jäähdytettyä avaruusromua. Nautitaan venäjänkielisen tarjoilun saattamana.

Lukko

Puolikevyt kalaruoka, joka koostuu n. 1/2 kg:sta Itämeren nuorta, hyvin suomuttua silakkaa. Tuoksuu voimakkaasti. Tarjoillaan pitsiliinalla käsittämättömän mongerruksen kera.

Ässät

Itse ruoka (porilainen) ei ole tämän annoksen pääasia, vaan sen mukana tuleva Karhu-juoma. Riippuen juomamäärästä myös itse porilainen suurenee ja saa täytteeksensä munaa, juustoa tai ananasta. Vaihtoehtoisina kokoina iso tai kaksi isoa. Isommille seurueille myös koreittain.

JYP

Keskisuomalaisittain mitäänsanomaton, ilman kulttuuripainotusta oleva "jokamiehen eväs". Kokoelma erilaisia täysjyvätuotteita; leipää, korppua ja sämpylää sekä jälkiruoaksi keksiä höystettynä Panda-lakritsilla. Juotavaksi sukkamehua tai lapsivettä.

Blues

Yksinkertainen liha-vihannesruoka. 25 cm pätkä kylmää HK Sinistä tarjoiltuna nokkaan vedettyjen herneiden ja muutaman tajuttomaksi nuijitun ulkomaisen vihanneksen kera. Hajuton, mauton ja väritön annos. Aidon tunnelman luomiseksi tarjoillaan vain, kun ravintola on korkeintaan puoliksi täynnä.

Tappara

Täysliha-annos mustaa makkaraa, joiden vähimmäispituus 200 cm ja -paino 100 kg. Kyytipojaksi kirkkaan oransseja baby-porkkanoita ja puolukkahilloa. Erikoista: ei nautita perinteisillä ruokailuvälineillä, vaan kahvoilla varustetulta lautaselta erikseen tarjoiltavilla koukuilla ja virvelillä.

Ilves

Riista-annos, joka harvinaisuudestaan johtuen on listamme hinnakkaimpia. Aiempina vuosina karua kohtelua saanutta ilvestä tarjoillaan keltavihreän herne-maissi-soseen kera. Annos on tyylikkäästi somisteltu karvatupsuilla (ei syötäväksi). Nautitaan tsekkiläisen oluen kera.

HPK

Jokaisen itseään kunnioittavan ry-ihmisen toiveannos sisältää maittavan toimistolounaan, joka on piilotettu ohessa tarjoiltavan mappi- ja paperipinon sekaan. Sisältää tasapuolisesti kaikkea mahdollista. Vuodenvaihteen jälkeen mahdollisuus tilata myös ulkomaisilla lisukkeilla eri maksusta (ilman kuittia tai kuitin kera).

Jokerit

Tämä monikulttuurinen elitarvikekimara koostuu eripuolilta maailmaa hankituista laadukkaista ja samalla korkeahintaisista raaka-aineista, jotka yhdessä muodostavat uskomattoman mitäänsanomattoman yhdistelmän. Annoksella on kulinaristinen opetustarkoitus; kaikki hyvä ja kallis raaka-aine ei sovi yhdessä tarjoiltavaksi. Nautitaan vain Hartwallin juomien kera. Tarjoillaan, tarjoilija pukeutuneena narri-asuun, valtavan suurelta lautaselta, joka täyttyy annoksesta vain osittain.

HIFK

Vuoden vanhalla punaviinillä liekitetty 250 g häränpihvi, joka tuoksuu miedosti kiinteälle gouda-juustolle. Tarjoillaan vain raakana (lapsille medium). Nautitaan Koff-ltynnyrioluen kera hevosentuoksuisten viljalyhteiden lomassa. Annokseen kuuluu Leijona-viina-annos jälkiruoaksi.

TPS

Kala-annoksessa vahva lounais-suomalainen tuoksu. Haisee vuosien takaiselle kalalle, jonka parhaat päivät ovat auttamatta menneet. Maistuu kuitenkin hyvälle, ellei erinomaiselle. Perinteisiin vahvasti nojautuva tuote, joka jokaisen itseään kunnioittavan asiakkaan on vähintään kerran nähtävä, maistettava, pureksittava ja sen jälkeen päätettävä nielaiseeko vai sylkäiseekö ulos. Hintansa väärti. Nautitaan veden kera.

Kärpät

Pohjois-pohjanmaalainen special-grilliherkku, kärkkäri, tarjoillaan kylmältä lautaselta puukon kera. Tarjoilijan jatkuvan räkytyksen, arvostelun ja sadattelun myötä asiakkaalla on mahdollisuus tutustua tuotteeseen syvällisemmin kuin missään muualla. Tarjoilija (oli hän kuka tahansa), osaa kertoa, kuinka tämäkin tuote ja annos olisi voitu valmistaa huomattavasti paremmin, jos vain hänen asiantuntemustaan olisi kuultu ennen valmistusta ja esillepanoa.

Ravintolamme on auki pääsääntöisesti tiistaisin ja torstaisin (klo 18.30-21.00), lauantaisin (klo 17.00-19.30) sekä sunnuntaisin (klo 15.00-17.30). Toivomme, että viihdytte ja tervetuloa uudelleen!
 

bystander

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki, Mika Saukkosen lenkkikengät
Klassikko.


Jos toimituksella on vielä tapana poimia "keskustelupalstan helmiä" -sarjaan kirjoituksia, olisi tässä ehdotukseni. Hieman ehkä isompia ruoka-annoksia (pidempiä tekstejä) olisin odottanut, mutta ei siinä mitään, varsin viihdyttävää kamaa.


Hattu päästä.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kyllä. Hyvällä maulla tehty ruokalista, josta jäin oikeastaan kaipaamaan vain ry-perunoita, Hesen kastiketta ja Hjallis-valuuttaa, joka on ainoa sallittu maksuväline Areenalla (vieläkö se on olemassa?). Muchos gracias!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Loistava menu! Näin sarkastista ruokaa minäkin voisin nauttia ja nautinkin... jossain muodossa.

Nostan peukkua!
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pistetään nyt tännekkin tämä mun oma menu:

Kärpät

4/5 osaa Nuorta valkoviiniä joka on tehty perinteisen, erittäin salaisen talvisen reseptin mukaan jota säilytetään ikiroudassa. Suuri osa vuosituotannosta menee vientiin n. vuosi ennen kun parhaat maut pääsevät esiin.

1/5 osaa kanadalaista punaviiniä jonka parasta ennen päivämäärä oli joskus 90-luvulla ja jonka sopivuudesta rössypottujen kyytipojaksi ei ole kokemusta. Ilmaamalla tästäkin osasta saa ehkä (!) juotavaa, mutta ilmaaminen kestää kevääseen ja silloinkaan mausta ei voi mennä takuuseen. Tämä punaviini-osa maksaa enemmän kuin valkoviini-osa yhteensä. Punaviini on myös pullotettu erittäin kovaan paineeseen. Pullojen kanssa kannattaa olla varovainen. Turvallisinta on kääriä pullot vilttiin.

Ruokana Kärppäviinin kanssa nautitaan kanadalaista sikaa säkissä.

Blues

Valmistettu perinteitä kunnioittaen erittäin kalliista tuonti raaka-aineista jo vuodesta 1998 tai jotain. Väri on vaalean harmaa. Maku muistuttaa tsekkiläistä kraanavettä. Nautitaan haaleana. Jos tätä käyttää juomasekoituksissa niin Bluesia pitää laittaa aina yksi osa vähemmän kuin toista juomaa. Sekoitussuhteet 1/2 ja 2/3 on erittäin käytettyjä. Pullo on upean näköinen ja iso. Erikoisuutena mainittakoon, että pullo on vain puoliksi täynnä. Kevätaurinko haihduttaa juomasta sen vähäisenkin potkun ja maaliskuun jälkeen Blues nautitaankin hiekkakakkujen kera makkaran kyytipoikana drinkistä törröttävän värikkään aurinkovarjon kanssa.

HIFK

Puolikiloinen, raaka, hullun lehmän sisäfile pihvi on ruhjottu rautakangella erittäin kovakouraisesti epämääräiseksi lihapalaksi. Jotkut kokit käyttävät nuijimiseen nyrkkejään, mutta silloin pitää varoa ettei telo itseään. Juomana pullo grappaa. HIFK-aterian voi tilata vain faksilla. Erikoisuutena mainittakoon, että annos lämmitetään föönillä. Jälkiruokana tarjotaan perhepakkauksellinen jenkki-purukumia. Suomen suurin HIFK-ravintola teki viime vuonna 500 000 euroa tappiota.

Ässät

Maailmanluokan ateria joka muodostuu timantinkovista Oulun läänin laadunvalvonnan hylkäämistä perunoista ja Karhu-oluessa haudutetuista Korpin koivista. Sitkeää ja kitkerää, mutta syötävissä. Käytetään alkupaloina ennen oikean ruokailun alkamista.

Jokerit

Ateria joka koostuu maamme parhaista raaka-aineista. Raaka-aineet vaihtelevat joka vuosi ja mikä erikoisinta: Sama kokki ei koskaan valmista tätä ateriaa kahdesti. Usein kokkia vaihdetaan jopa kesken ruoanlaiton. Aterian mukana tulee jäädytetty tikka, mutta kukaan ei oikein tajua että miksi?

Pelicans

Listalla vain ja ainoastaan ravintolan johtajien vaatimuksesta. Kukaan ei tätä tilaa ja se onkin listalla aina viimeisenä. Raaka-aineet maksavat enemmän kuin aterian hinta. Poistuu listalta piakkoin taloudellisesti kannattamattomana. Opettajien lempiruoka. Saatavilla koko pitkän kesäloman ajan.

Tappara

Kolme lähes neljäkymmentä vuotta vanhaa verimakkaraa joissa on kolmihaarakoukkuja sisällä. Puolet Tamperelaisista ylistää Tapparan makua, vaikka heillä on kieli ja posket verillä. Tappara on masokistin lemppariannos samalla tavalla kun Popeda on masokistin lempimusiikkia. Nautitaan pyynikin rappusia ylös juosten Juti reppuselässä. Juomaksi vettä rapaojasesta.

Ilves

Simpukka-ateria, jossa oleva helminen rikkoo varomattoman aterioitsijan syömähampaan vuodesta toiseen. Raaka-aineissa on toivomisen varaa. Joko ne on raakoja tai ylikypsiä. Älä koskaan tilaa Ilvestä Tapparavintolassa tai päinvastoin.

Loput joskus myöhemmin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös