Slovakian pääsarja – Slovenská Extraliga

  • 22 703
  • 55

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Vähän myöhässä tulee kysymys, mutta mitä seura nimeltä HK 36 Skalica teki viime kaudella ansaitakseen sarjasta sulkemisen?

Kun internationalhockey.net foorumista lukee, Tipsport Liga 2015/2016 ketjua, Slovakian osiosta, niin siellä on joku postannut 15.2.16, että rahat loppui kesken ja kaksi viimeisintä peliä jäi pelaamatta. Siten automaattinen sulkeminen maan ylimmästä sarjatasolta.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ahaa, ja sitten tietysti pelatut pelit mitätöitiin. Kiitos tiedosta.

Viime kaudella pelanneista SHK Piestany lopetti niinikään kesän aikana toimintansa, ja sarjaan nousi täksi kaudeksi kaksi uutta joukkuetta, HC Nove Zamky ja HK Liptovsky Mikulas. Jälkimmäinen on pelannut useita kausia pääsarjassa, ensin mainittu on ensimmäistä kertaa näin ylhäällä.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Slovakian liiga laajentui täksi kaudeksi. Nyt siinä pelaa 13 joukkuetta, joista yksi on vanhaan tapaan 20-vuotiaiden maajoukkue. Uudet joukkueet tulevat Unkarista, MAC Budapest ja DVTK Jegesmedvek, jostain päin Unkaria sekin.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Finaalisarjassa kohtaavat runkosarjan voittanut Banska Bystrica sekä runkosarjan kolmonen HC Nitra. Banska Bystrica voitti välierissä Popradin 4-2 ja Nitra puolestaan Zvolenin voitoin 4-3.

Banska Bystrica on voittanut mestaruuden kahdesti putkeen, 2017 ja 2018, ja ylipäätänsä tämä on nyt viides vuosi peräkkäin kun BB finaalissa pelaa. Nitra puolestaan voitti mestaruuden vuonna 2016.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Banska Bystrica muuten voitti tuossa alkuviikolla kolmannen peräkkäisen Slovakian mestaruutensa. Nitra kaatui finaalissa voitoin 4-1.

Ensi kaudeksi olisi sarjaan tulossa uusi joukkue, kun Dukla Michalovce pudotti karsintasarjassa Zilinan voitoin 4-3. Seitsemäs peli oli ainoa joka päättyi vierasvoittoon, Michalovce voitti sen 2-1.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Muutaman vuoden ajan tasaisesti näivettynyt Slovakian liigakin polkaistiin käyntiin käytiin. Pikkuisen piristystä näivettymiseen tuo tällä kaudella KHL:ssä vuosia rämpinyt Slovan Bratislava joka palasi takaisin kotimaansa pääsarjaan.

Aikoinaan kun Tsekkoslovakia hajosi ja Tsekki ja Slovakia itsenäistyivät omiksi valtioikseen, sikäläinen jääkiekkoväki oli huolissaan Sparta Prahan ja Slovan Bratislavan kiukkuisten kohtaamisten poistumisesta.

Slovakian liigassa Bratislava kävi vuosikausia kovia kamppailuja Kosicen ja Trencinin kanssa ja kuluneen viikon torstaina Kosice ja Bratislava iskivät pitkästä aikaa sarjapelissä yhteen. Täysi tupa, 8340 katsojaa näki kuinka vierasjoukkue Bratislava haki pinnat Kosicesta maalein 1-2. Olikohan peräti ensimmäinen kerta sitten Bratislavan KHL:ään siirtymisen kun Kosicen halli myytiin sarjapelissä täyteen?

Muut ensimmäisen kierroksen pelit, ja suluissa vertailun vuoksi yleisömäärät:

Dukla Michalovce - Liptovsky Mikulas 5-1 (2692)
HK Nitra - MAC Ujbuda 3-2 (2421)
Jegesmedvek Miskolc - Zvolen 2-1 (1111)
Poprad - Banska Bystrica 2-3 (2433)
HC Detva - Dukla Trencin 1-2 (640)

Suomalaispelaajista esille nousivat nousijajoukkue Michalovcen Aki Juusela tehoilla 1+1 sekä Banska Bystrican voittomaalin ajassa 57.31 tehnyt, ja CHL:ssäkin Top Scorer-paitaa kantanut Joona Jääskeläinen.
 

IkuinenVappu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Paljonko Slovakian pääsarjan joukkueissa pelaa suomalaisia pelaajia? Toivottavasti heidän oma sarja saisi nostetta ja heidän joukkueilla olisi toiminta edellytykset laadukkaaseen toimintaan.
 
Suosikkijoukkue
James Harden, Tyson Fury, Tyler Bertuzzi
Nostellaas välillä tätäkin ketjua ylöspäin, lähinnä suomalaiskoosteen avulla.

Slovakian pääsarjassa nousijajoukkue HK Dukla Michalovcen riveissä kautensa aloitti hyökkääjä Aki Juusela sekä puolustajat Konsta Mesikämmen ja Sameli Ventelä. Kovanaaman roolistaan tunnettu Mesikämmen on pelannut Duklan paidassa 33 ottelua tehopistein 5+1=6, tehotilasto -12 ja rangaistusminuutteja 167 kappaletta. Kauteen mahtuu myös tappeluita, ihan niin kuin viime vuonna Mestiksessä. Ventelän alku Duklassa oli nihkeä, sittemmin peli on alkanut kulkemaan ja kasassa on 37 otteluun puolustajalle mukavat tehot 1+14=15 (+5/8min). Juusela sen sijaan sai lähtöpassit Duklasta 24 ottelun jälkeen (4+7=11, -11/12min).

Juuselan lähdön jälkeen Dukla palkkasi riveihinsä Liigassakin 665 ottelua Ässien, Ilveksen ja Bluesin paidassa pelanneen hyökkääjän Ville Korhosen. Mies on naputellut 16 otteluun tehot 9+6=15(-4/2min) joten hyvin on kulkenut. Viimeisin Duklan hankinta oli puolustaja Mikko Pukka, jonka alkukausi kului pääsääntöisesti Mestiksessä Kooveessa, mutta mahtuipa alkukauteen pelejä Liigassakin Ilveksen ja Tapparan riveissä.

Tätä kirjoittaessa Dukla on sarjassa kahdeksantena.

Sarjakakkosen HC Banska Bystrican paidassa Joona Jääskeläinen on onnistunut mallikkaasti. Kauden 37 peliä ovat tuottaneet pisteet 18+18=36(+20/10min). Jääskeläinen on joukkueensa kolmanneksi paras pistemies ja koko sarjan pistepörssin 11. CHL:ssä Jääskeläinen pelasi kuusi peliä tehoin 1+2=3. Toivottavasti kausi ja erityisesti kevät sujuu loppuun asti yhtä hyvin kuin tähän mennessä. Puhtaasti sarjataulukkoa katsomalla voi huomata, että sarjassa on kolme joukkuetta (Kosice, Banska Bystrica ja Slovan Bratislava) karkumatkalla. Näin ollen Jääskeläiselle on tässä vaiheessa kautta helppoa ennustaa jonkinlaista metallia kaulaan kauden päätteeksi.

Puolustaja Joona Erving pelaa toista kautta putkeen Slovakian pääsarjassa HK Popradin joukkueessa. 34 peliä ovat tuoneet Haukiputaan Ahmojen kasvatille 2+9=11 pistettä(+12/18min). Viime kaudella Erving teki 50 peliin 10 pistettä, joten eteenpäin on menty. HK Poprad on sarjassa tällä hetkellä neljäntenä. Poprad muuten hankki juuri hollantilaisen Mike Dalhuisenin, joka pelasi alkukauden HK Dukla Michalovessa monen muun suomalaisen kanssa.

Jos joku seuraa Slovakian pääsarjaa ja osaa siitä kertoa enemmän, niin mielellään lueskelen. Itsellä seuranta on lähinnä kohdistunut tilastojen kautta suomalaispelaajiin. Onhan tuossa sarjassa muutenkin kiinnostavia pelaajia, kuten vanha NHL-jyyrä Andrej Meszaros Slovan Bratislavassa, SaiPassa ja Kärpissä piipahtanut Brock Trotter, KooKoossa alkukauden piipahtanut Samuel Bucek jne.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Täällä myös kiinnostunut kuulemaan kommentteja, jos joku käynyt Bratislavassa varsinkin katsomassa kotimaan sarjaa tänä vuonna. Wieniin menossa 1,5vk päästä ja tuohon sunnuntaille 26.1. olisi tarjolla Vienna Capitalsin kotipeli EBEL - liigaa tai sitten voisi mennä päiväretkelle Bratislavaan tuona päivänä, kun heillä kotipeli Miskolcia vastaan. Ei varmaan ihan kovimpia vierasjengejä vetämään hallia täyteen? Jos jollain kokemuksia jomman kumman sarjan (jengin) peleistä niin tipsejä otetaan vastaan.

EDIT. Edellisessä samojen jengien pelissä Bratislavassa ollut 4200 katsojaa eli aika tyhjänä halli ollut silloin ainakin vs noita kovempia oman maan jengejä vs...
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Slovakian sarjakin saatiin alkuvaikeuksien kautta viikonloppuna pakettiin. Runkosarja siis, tällä kertaa pelattiin 12 joukkueen ja 50 pelin mittainen runkosarja.

Koko kausi pelattiin ilman yleisöä, poikkeuksena unkarilaisjoukkue Miskolc joka vielä lokakuussa sai ottaa katsojia halliinsa mutta melko pian senkin hallin ovet suljettiin yleisöltä. Tosin ottelukoosteita kun katsoo niin kyllähän siellä aina joka pelissä muutamia hahmoja näkyy katsomossa olevan siellä täällä, mutta virallisesti katsojia ei ole halleihin päästetty.

Alku siirtyi parilla viikolla, ja sarja alkoi samana päivänä 2.10. kuin meidänkin liiga. Aluksi pelejä siirrettiin, seurat olivat karanteenissa melkein vuorotellen ja korona jylläsi, mutta jo ennen vuodenvaihdetta pystyttiin pelaamaan täysiä kuuden ottelun kierroksia ilman siirtoja. Sitä en tiedä moniko pelaaja kauden aikana joutui taudin kouriin pidemmäksikin aikaa, Mikko Pukka ainakin pelasi vain neljä peliä syksyllä, sairastui eikä sen jälkeen enää pelannut.

Kaikenlaista kauteen on mahtunut. Jatkuvissa ongelmissa kaudesta toiseen tarpova Liptovsky Mikulas pääsi vasta vuodenvaihteen jälkeen pelaamaan omaan halliinsa, en tiedä mikä siellä tämänkertaisena ongelmana oli. Joukkue oli tapansa mukaan alusta loppuun sarjan viimeisenä, mutta joulukuun alkupäivinä he saivat pohjois-amerikasta neljä tai viisi nuorta pelaajaa lainalle, he tulivat AHL:stä tai juniorisarja OHL:stä, ja samoihin aikoihin seura sai maalivahdiksi Karolus Kaarlehdon ja puolustukseen Kalle Valtolan.

Kentällinen, tai hiukan ylikin, uusia pelaajia piristi otteita huomattavasti, siksi aikaa kun nuo pohjois-amerikan lainamiehet lähtivät takaisin ja sen jälkeen on taas tullut lunta tupaan oikealta ja vasemmalta. Kalle Valtola pelasi kauden loppuun, Kaarlehto ei ole enää varmaan kymmeneen peliin ollut edes vaihtopenkillä.

Eilen alkoivat playoffit ensimmäisellä vaiheella eli säälisarjoilla. Otteluparit ovat Dukla Trencin-Banska Bystrica sekä Kosice-Nove Zamky. Trencin ja Kosice voittivat eiliset pelinsä ja johtavat paras viidestä-sarjoja 1-0.

Menestymään tottunut Banska Bystrica (kolme peräkkäistä mestaruutta ja viisi finaalipaikkaa, koronan keskeyttämällä kaudella 2019-20 runkosarjan voitto) pelasi sekin värikkään kauden. Päävalmentajiakin taisi olla ainakin kolme, tällä hetkellä vastuussa on suomalainen Tuukka Poikonen. Seura pelasi kotipelinsä evakossa naapurikaupunki Zvolenissa, kaupunkiin (Banska Bystricaan) vissiin ollaan rakentamassa kokonaan uutta hallia tai ainakin vanhaan latoon tehdään täysi remontti. Syytä varmasti onkin.

Halliongelmista saattoi johtuakin että Banska Bystrica lähti sarjaan varsin nuorella joukkueella. Sponsoreitakin lähti paljon pois. Kauden aikana joukkuetta on kuitenkin vahvistettu ja tässä kevätpuolella porukka rupesi jo pelaamaan ajoittain todella hyvin. Jännä nähdä nouseeko joukkue vielä sääleistä jatkoon?
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
HK Dukla Michalovcen urheilujohtajana toiminut Elmo Aittola on ilmeisesti tötöillyt ja saanut lähtöpassit:


 
Viimeksi muokattu:

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
HK Duka Michalovcen urheilujohtajana toiminut Elmo Aittola on ilmeisesti tötöillyt ja saanut lähtöpassit:


Märkä maistunut.

" while Petgrave said in a later interview that he was told Aittola had been drinking. People in the stands at the game were also involved in the incident, and police were called in to break up a fight in the parking lot after the game had ended. "
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Yllättyneet käsi pystyyn...
 

Kyljys

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Miehen ansioluettelo alkaa olemaan jo vakuuttava. Sentään syytökset ovat sen verran rajuja, että potkuja ei tarvitse ainakaan naamioida strategisiksi muutoksiksi niin kuin Ässissä konsanaan. Käräjäoikeuttakaan ei välttämättä tässä tilanteessa tarvita, joten eiköhän tästä selvitä puolivillaisella anteeksipyynnöllä ja Twitterissä uhriutumisella.
 

ToveriTurusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuto
Ja lisää on tiedossa

− Pistettiin yhdessä tuumin homma pakettiin. Syy on se, että mulla on valmennustöitä muualta, joten tämä nähtiin parhaaksi, Aittola summaa.
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Miehen ansioluettelo alkaa olemaan jo vakuuttava. Sentään syytökset ovat sen verran rajuja, että potkuja ei tarvitse ainakaan naamioida strategisiksi muutoksiksi niin kuin Ässissä konsanaan. Käräjäoikeuttakaan ei välttämättä tässä tilanteessa tarvita, joten eiköhän tästä selvitä puolivillaisella anteeksipyynnöllä ja Twitterissä uhriutumisella.
Ja silloin ku uskoo kaiken mitä interneetissä sanotaan, maailma näyttäytyy just tällasena.
Totuushan on, et Aittolalla oli jo tossa vaiheessa (tai aikajanan perusteel oli pakko olla) soppari seuraan, jonka pelaajaa tuossa oli lainattu. uus seura (koutsina) on sama joka tossa oli vastapuolena.
Näköjää oikeen jatkiksen päätoimittaja oli väsänny tänään jutun aiheest.
 

Kyljys

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ja silloin ku uskoo kaiken mitä interneetissä sanotaan, maailma näyttäytyy just tällasena.
Totuushan on, et Aittolalla oli jo tossa vaiheessa (tai aikajanan perusteel oli pakko olla) soppari seuraan, jonka pelaajaa tuossa oli lainattu. uus seura (koutsina) on sama joka tossa oli vastapuolena.
Näköjää oikeen jatkiksen päätoimittaja oli väsänny tänään jutun aiheest.
Uskokoon kukin mitä haluaa, mutta totuudesta on näin ulkopuolisena vaikea sanoa mitään. @Mängimies yllä sanoitti jo omat ajatukseni mainiosti.
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Uskokoon kukin mitä haluaa, mutta totuudesta on näin ulkopuolisena vaikea sanoa mitään. @Mängimies yllä sanoitti jo omat ajatukseni mainiosti.
Nii, paskan hajulla ei nyt oo oikeestaan tekemistä valheen tai faktankaan kanssa. Se on mielipide, jos jonkun mielestä paska haisee. Mut kunnioitettava saavutus Mängimieheltä, jos saa muutkin työntämään nokkansa paskaan.
Mut se siitä. Jatkiksen päätoimittelija kirjoitti siis eilen ilmeisesti vastoin parempaa tietoaan, ku oli sattunu haastattelemaan aittolaa. Logiikallanne, toinen puhuu paskaa ja toinen kirjoittaa paskaa. Ei silti, että sen enempää aihe kiinnostais. Sattui vaan silmään.
 
Nii, paskan hajulla ei nyt oo oikeestaan tekemistä valheen tai faktankaan kanssa. Se on mielipide, jos jonkun mielestä paska haisee. Mut kunnioitettava saavutus Mängimieheltä, jos saa muutkin työntämään nokkansa paskaan.
Mut se siitä. Jatkiksen päätoimittelija kirjoitti siis eilen ilmeisesti vastoin parempaa tietoaan, ku oli sattunu haastattelemaan aittolaa. Logiikallanne, toinen puhuu paskaa ja toinen kirjoittaa paskaa. Ei silti, että sen enempää aihe kiinnostais. Sattui vaan silmään.

Kerroin siis että asia haiskahtaa. Siinä vaiheessa oli tieto, että Aittolan joukkue on ollut mylläkässä mukana ja heti sen jälkeen Aittolan sopimus oli purettu. Minusta tuo todellakin haiskahti. Varsinkin huomioiden herran vähintäänkin värikäs historia.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Slovakiasta kuuluu kummia. Runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut ja sääleistä aloittamaan joutunut Dukla Michalovce pudotti runkosarjan kakkosen, suurseura Slovan Bratislavan voitoin 4-2 ja jatkaa matkaansa puolivälieriin. Muut välieräjoukkueet ovat Kosice ja Zvolen, Banska Bystrican ja Spisska Nova Vesin sarja on vielä kesken tilanteessa 3-3.

Johtuukohan Michalovcen menestyminen siitä että joukkue pääsi viime kauden jälkeen eroon niin Tomek Valtosesta kuin Elmo Aittolastakin? Myöskään pelaajistossa ei tällä kaudella ollut yhtään suomalaista.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Slovakiassa saatiin tänään selville kaksi joukkuetta kevään 2024 välieriin.

Spisska Nova Ves voitti Raipen valmentaman Banska Bystrican suoraan 4-0 ja suurseurojen kohtaamisessa Kosice lähetti Slovan Bratislavan lomille niinikään voitoin 4-0.

Kaksi muuta välieräjoukkuetta tulevat pelipareista Poprad-Nitra ja Michalovce-Zvolen. Poprad-Nitra on kahden pelin jälkeen tilanteessa 1-1 ja Michalovce-Zvolen tilanteessa 2-0. Nämä parit pelaavat seuraavat pelinsä huomenna ja maanantaina.
 
Suosikkijoukkue
Turkoosi kevät 2024, Dallas Stars, Leksands IF
Nitran fanina finaaleihin pääsy totaalisena underdogina runkosarjan kasisijalta maistuu ihanalle. Saas nähä tuleeko sieltä Spisska Nova Ves vai Kosice vastaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös