Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

SJL:n tulospalvelu ja muut verkkotoiminnot

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana salami, 04.01.2013 klo 13.26.

 1. salami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Olisikos tietoa, mikä on tämä tulospalvelun vielä toistaiseksi käytössä olevan version koodaillut ja ylläpitävä putiikki?

  Tulospalvelun virheiden ja oikuttelun takia on vuosien mittaan tullut sellainen olo, että koko systeemi on koodattu jossain autotallissa. Nythän jääkiekkoliitto on vaihtamassa koko systeemiä toiseen, enkä yhtään ihmettele. Uusi versio on vaan jostain syystä ilmeisesti viivästynyt ja paljon.

  Nyt kuitenkin vielä mennään tällä vanhalla ja siellä lakkasi toimimasta sähköisen tulospalvelun harjoitteluversio, jota ei jääkiekkoliitosta saamani vastauksen perusteella enää aiotakaan korjata. Aloin tutkiskella asiaa aikomuksenani kysyä tätä suoraan tuolta Lahtis Enterprises yrityksestä, mutta yrityksen puhelinnumerot eivät ole käytössä ja nettisivutkin toimivat miten kuten. Onkohan koko putka pannut pillit pussiin vai mikä tässä mättää... Yrityksen sivut muuten vilisevät samanlaisia alkeellisia kirjoitusvirheitä, kuin toteuttamansa tulospalvelukin.
   
 2. mailman- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Eikös tämä ole se brittiläinen firma?

  Ja sama lafka joka on tehnyt jalkapalloliitolle (ja kai myös säbäliitolle) jotain, todella ei-toimivaa, ottelu/ym. raportointisoftaa josta ovat jalkapalloliiton kanssa tapelleet tovin jos toinenkin (ja tulipa mieleen, että tainnut olla myös säbäliitollakin jotain ongelmia saada toimivaa purkkaa).
   
 3. obi-wan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
  Tämän voisi hyvin laajentaa koskemaan koko palvelutarjontaa jotai SJL tarjoaa sähköisesti.

  Tulospalvelu on surkea, liiton sivuilta tiedon hakeminen on tuskaa. Tämä uusi lanseeraus, Tuomarialue on surkuhupaisa räpeltely.

  Ajatellaan tarpeita esim tuomareiden näkökulmasta:

  -Raportointi tulospalveluun. Ottelut kytketään sarjan kautta kurinpitäjään, raportti jätetään suoraan otteluun. Sekä tuomari, kurinpitäjä ja joukkueet voivat seurata prosessin ja tiedottaminen on aina kaikille helppoa.

  -Laskutus verkkoon. Ottelulla on aina järjestävä joukkue joten tuomarin laskutus olisi tätä kautta taivas.

  -Otteluiden vaihtaminen. Tuomarille tulee este ja haluaisi vaihtaa pelin. Tälä hetkellä oman tason toimiminen on soittelua ympäriinsä arpoen kellä on esteitä tai on vapaalla. Kun tuomareille on tasot määrätty niin pelien uudelleenjärjestely olisi todella helposti toteutettavissa.

  Näitä on aivan järkyttävän paljon ja tuo tulospalvelu- / tilastojärjestelmä on niistä näkyvin ja samalla myös jäävuoren huippu
   
 4. magno Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, FC Barcelona
  JP Vuorinen kertoi liigakauden alla, että odotettavissa on ongelmia tulospalvelun kanssa, koska kyseinen firma on pahoissa talousvaikeuksissa. Kyseessä siis brittiläinen LeSport, joka on tuon "lahtis enterprises'n" taustalla. En tiedä, onko liiga jo vaihtanut toiseen palveluntarjoajaan, mutta liiton tilastoista ja tulospalvelusta he vielä näyttävät vastaavan.
   
 5. Niklaus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Blues, Tuomarit
  Lainaus:
  Minulla on hyviä uutisia: juuri näin homma toimii pääkaupunkiseudulla. Meillä on käytössä järjestelmä, jossa hoidetaan lähes kaikkien otteluiden laskutus, "myydään" ja "ostetaan" pelejä ja otteluiden nimeämiset tulevat sitä kautta.

  Ovat puhuneet raportoinnin siirtymisestä samaan systeemiin, se tehdään tätä nykyä meilläkin sillä upeasti toimivalla word-dokkarilla...
   
 6. obi-wan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
  Lainaus:
  Jo aikanaan, 6 vuotta sitten oli Jyväskylässä tuo pelien vaihto helppoa juuri tuollaisen järjestelmän kautta. Oli ilmeisesti kerhon pj:n koodaama palvelu ja ajoi asiansa mainiosti.

  Näitä tuntuu olevan vain vaikea ottaa yleiseen käyttöön
   
 7. Foxtrot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoimet sarjat
  Siellä se nyt on!

  Liiton sivuille on ilmestynyt tekele, josta on "hiljalleen" tarkoitus muodostua tulospalvelu. Suoralta kädeltä ei saisi mennä tuomitsemaan epäonnistuneeksi, mutta huolestuttavalta tuo toiminnallisuus, joka tällä hetkellä on tarjolla, vaikuttaa. Klassiset selainriippuvuudet on mukana, lajittelut ei toimi, ohjeet tulevat "niiden valmistuttua" jne. Odotellaan kärsivällisesti...

  Edit: Ketjun otsikko on täysi huti. Jos uusi tulospalvelu aiheuttaa keskustelua, niin ehkäpä siirto toisen otsikon alle on aiheellista....
   
 8. Eino_Mies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Tänään tuli liiton sivuille ilmoitus, että uuden tulospalvelujärjestelmän lanseeraus viivästyy.

  Ihme puuhastelua tälläkin osastolla. Eikö niillä ole koko kesä ollut aikaa ajaa uutta järjestelmää sisään. Ilmeisesti kauden alussa vain Mestiksen ja A-nuorten SM-liigan osalta homma saadaan kuntoon, mutta muissa sarjoissa palataan manuaalisiin ottelupöytäkirjoihin. Vitun amatöörit!
   
 9. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Lainaus:
  Tämän kaiken lisäksi pöytäkirja kääntyy pystyyn osassa sarjoja. Osassa sarjoja jatketaan vaakamallin pöytäkirjalla.
  Ensi kausi tulee olemaan sekava monilta osin...
   
 10. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Liiton tahtotila ilmeisestikin oli saada homma valmiiksi hyvissä ajoin ennen kauden alkua, mutta firma, joka tuon tekee, ei tainnut ihan pysyä aikatauluissa.

  Vanhoilla pöytäkirjapohjia on käsitykseni mukaan tarkoitus käyttää siihen asti kunnes uusi järjestelmä on käytössä ja sieltä sitten uudenmalliset pohjaton tulostuvat. Sekaisin noita pöytäkirjapohjia ei ole tarkoitus käyttää. Eli kerralla vaihdetaan sitten kaikkiin, siihen asti mennään vanhoilla tai vanhanmallisilla pohjilla.

  Liiton puolella asioista on sentään jonkun verran tiedotettu. Ammattilaissarjamme Liigan osalta juuri kellään taas ei ole mitään tietoja tässä vaiheessa.
   
 11. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Lainaus:
  Se olisikin järjen köyhyyttä vedellä uusilla pohjilla sekaisin vanhojen kanssa kun kaikki on vielä levällään. Hyvä ettei siihen ryhdytä.
  Korjaa jos olen väärässä, mutta Mestiksessä ja A-junnujen liigassa mennään eri pöytäkirjapohjalla kuin muissa liiton sarjoissa tämän uudistuksen jälkeen? Tällaisen käsityksen olen saanut.
   
 12. Eino_Mies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Siis tarkoittaako tämä nyt sitä, että otteluiden reaaliaikainen tulosseuranta verkossa (pl. Mestis ja Nuorten liiga) ei toimi ainakaan kauden alussa?
   
 13. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Korjaan. Minulle jäi se käsitys, että siinä vaiheessa kun uusi tulospalvelu alkaa toimimaan, niin silloin vaihdetaan kaikissa liiton (ja alueiden) sarjoissa uuteen pöytäkirjapohjaan. Joka on siis muuten samanlainen kaikissa sarjoissa, mutta joissain voi olla eri (sarjan oma) logo yläkulmassa. Ihan niin kuin on nytkin noissa vanhoissa pohjissa.


  Lainaus:
  Tarkoittaa. Ainakin sitä. Itse asiassa liiton sivuilla olevasta tiedotteesta ei käynyt, ainakaan minulle, satavarmasti selville edes se, että toimiiko tuo tulospalvelu Mestiksessä tai Nuorten SM-Liigassakaan heti kauden alussa.
   
 14. Foxtrot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoimet sarjat
  Lainaus:
  Jos olen oikein ymmärtänyt, päätös uuteen palveluun siirtymisestä tehtiin jo viime vuonna. Eli aikaa on ollut.
  Onko tietoa, mikä firma on tuon takana. Ainakaan julkisuudessa ei ole ollut mstään sopimuksesta isompaa uutista.
   
 15. Joe Plop Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  KSML:ssa oli juttua viimeviikolla aiheesta ja ilmeisesti tämä uusi tulospalvelu on joku Jääkiekkoliiton ihan oma viritys. Salibandyliitto käyttää samaa tulospalvelua ja kummassakaan ei alkukaudesta saada reaaliaikaista tulospalvelua käyttöön
   
 16. MikGo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Aika heikko tuotos näyttää olevan tuo salibandyliiton tulospalvelu. Viime vuonnahan käsittääkseni tulospalvelu toimi ihan hyvin SJL-sarjoissa. Liveseuranta ja aika kattavat tilastot löytyivät myöskin alasarjoista.

  Säästösyistä vai minkähän takia tätä systeemiä lähdettiin nyt muuttamaan?
   
 17. Joe Plop Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Syitäkin siinä jutussa käytiin läpi eikä käytössä ja toimivuudessa yleisesti ollut valittamista. Lähinnä edellisen ylläpitäjän resurssiongelmat ajoivat tuohon tilanteeseen. Jos ongelmia tuli niin niiden korjaaminen kesti kauan ja muuta sellaista. Salibandyliitto on ostanut tuon tulospalvelun Jääkiekkoliitolta ja siksi heillä on samat ongelmat käsissään...
   
 18. MikGo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Leijonat
  Ja sekin vielä, että kaikki viime vuosien tilastot ovat hävinneet kuin tuhka tuuleen. Onneksi eliteprospectistä löytää osan tilastoista.
   
 19. Foxtrot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoimet sarjat
  Lainaus:
  Vaikka muuten tähän uudistukseen suhtaudunkin suurella varauksella, en nyt kuitenkaan usko, että homma olisi näin pahasti ryssitty. Ei voi olla, että jääkiekon tilastohistoriaan kirjataan vuodeksi nolla tämä vuosi ja kaikka vanha olisi hävinnyt. Mahtaa ne sieltä tulla, joskus.

  Mutta sille reaaliaikaiselle olisi kyllä nyt tarvetta, varsinkin niihin sarjoihin, joita ei muualtakaan pysty seuraamaan.
   
 20. salami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Heh, mestis alkaa, mutta ei tulospalvelu...

  Jääkiekkoliitto tiedottaa:
  Tiedote tulospalvelusta kauden alkaessa - Suomen Jääkiekkoliitto

  "Pyrimme siihen että illalla otteluiden alkaessa meillä on otteluseuranta mahdollisimman hyvällä tasolla, mutta emme voi sitä taata. Järjestelmää koodataan yötä päivää ja teemme tänäänkin kaikkemme että olemme mahdollisimman pitkällä illalla otteluiden alkaessa. Emme valitettavasti voi taata että kaikki toimii tänä iltana. Se mitä julki mahdollisesti tulee, ei missään nimessä ole lopullista vaan järjestelmää kehitetään joka päivä. Joudumme mahdollisesti myös oikomaan väliaikaisesti joitakin mutkia, nekin korjaantuvat sitten lähitulevaisuudessa."

  - Siellä nörtti hakkaa hulluna näppistä ja illalla on valmista!
   
 21. BrDead Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Ja koko jääkiekkoyhteisö toimii järjestelmän beta-testaajana. Ei näin... Tulee kovasti mieleen tästä Palloliiton Palloverkko, jonka se hankki kuin sian säkissä jostain Brittein saarilta speksaamatta kunnolla järjestelmän eri toimintoja.
   
 22. Salama44 Jäsen

  Kyllä täytyy sanoa että jo 100 vuotta sitten osattiin mm. yleisurheilussa hoitaa kilpailujen tilastointi ja tulokset paljon paremmin kuin nykyään suomalaisessa jääkiekossa. Aivan surkeaa toimintaa vaikka on tietokoneet netit, kännykät ja kaikki muut hienoudet.
   
 23. Pajicz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Veto
  Lainaus:
  Antiikin Roomastakin löytyy varmaan paremmat tilastoinnit kuin tämän kauden kakkosdivaripeleistä...
   
 24. Dzurilla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Ottawa Senators
  Lainaus:
  Surkeinta on se että tulospalvelua ei tosiaan saa miltään sarjatasolta. Edes liigan osalta ei saa riittäviä tietoja peleistä. Mestiksestä vielä vähemmän ja A-junnujen SM-sarjasta ei enää ollenkaan.

  Luulisi että tällaisen ongelmatilanteen vallitessa yritettäisiin edes pienellä viiveellä, vaikka käsin tiedot syöttämällä saada tilastoja aikaiseksi, mutta ei.
  Esimerkkinä eilinen päivä Nuorten SM-Liigassa; vielä puolenyön aikoihinkaan ei otteluiden lopputuloksia vielä löytynyt liiton sivuilta.

  Aikamoista puuhastelua koko lätkä, tätä menoa katoaa pian mielenkiinto koko lajiin.
   
 25. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Onko mitään tietoa kenelläkään että millä aikataululla tulospalvelujärjestelmä yritetään saada kehiin? Vai saattaako jopa olla ettei mitään tulla edes tekemään asialle, ei yllättäisi yhtään.