Ilmari Ahde
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Haukiputaan huorakuoro
Lidl reissulla löytyi vaihteeksi viinietikkasipsejä, kotiutin kaksin pussein.
Kaikkia ei vaan ole siunattu yhtä hienostuneella makuaistilla...Ei perkele. Tulin katsomaan olisko täällä hyviä suosituksia viikonlopuksi, niin kaksi edellistä viestiä liittyvät etikkasipseihin.
Ei tee enää mieli sipsejä. Toisaalta, ei se niin huono asia ole.
Tai siis osalla ihmisistä on makuaisti tallella, niin ei tarvitse radioaktiivista myrkkyä maistaakseen jotain.Kaikkia ei vaan ole siunattu yhtä hienostuneella makuaistilla...
Ehkä itsellä on ollut aina taipumusta kaikkeen etikalla säilöttyyn jne. Myös chilejä aloin "harrastamaan" muinoin lukiossa.Tai siis osalla ihmisistä on makuaisti tallella, niin ei tarvitse radioaktiivista myrkkyä maistaakseen jotain.
Kattelin noita valehtelematta 30 minuuttia sitten kaupassa, mutta otin sitten Estrellan kantarellisipsejä kuitenkin.Otin testiin Coopim Ranchers cut parsley & parmesan sipsit. Oikein hyvältä maistuu minun suussani.
Sehän tuossa on erikoista, että käytän kyllä etikkaa ja etikkaa sisältäviä tuotteita muuten.Ehkä itsellä on ollut aina taipumusta kaikkeen etikalla säilöttyyn jne. Myös chilejä aloin "harrastamaan" muinoin lukiossa.
Olisi kyllä hauska kokea miltä nuo sipsit maistuu sellaisen suussa, joka niitä vihaa!
Ovathan nuo kyllä aika vahvoja maultaan, ja tuo maku varmasti jakaa mielipiteet. Yleensä suomalaisissa sipseissä maut eivät ole kovin vahvoja, vaan aika mietoja. Jos ei poppamiehen sipsejä lasketa. Joistain sipseistä joutuu miettimään, että miltäs tämän pitäisikään maistua, kun ei makua ole tarpeeksi.Sehän tuossa on erikoista, että käytän kyllä etikkaa ja etikkaa sisältäviä tuotteita muuten.
Mutta etikkasipsit maistuvat siltä, että niitä ei ole tarkoitettu syötäväksi. Kai sitä voisi kuvailla jonkun myrkyn mauksi.
Vahva maku ei ole se ongelma, vaan ongelma on, että se vahva maku on pelkkää etikkaa.Ovathan nuo kyllä aika vahvoja maultaan, ja tuo maku varmasti jakaa mielipiteet. Yleensä suomalaisissa sipseissä maut eivät ole kovin vahvoja, vaan aika mietoja. Jos ei poppamiehen sipsejä lasketa. Joistain sipseistä joutuu miettimään, että miltäs tämän pitäisikään maistua, kun ei makua ole tarpeeksi.
Sitä tarkoitin juuri, että se etikan maku on etikkasipseissa vahvempi, kuin nyt vaikka juustosipseissä juuston maku. Toin itseäni epäselvästi ilmi.Vahva maku ei ole se ongelma, vaan ongelma on, että se vahva maku on pelkkää etikkaa.
On ihan totta, että sipseissä on usein liian vähän makua. Ajaudun aina ostamaan uudelleen niitä, mistä löytyy paljon (hyvää) makua. Poppamiehen sipseistä tykkään.
Sama homma, etikkaa menee kyllä ruuanlaitossa, mutta ainakaan ne testaamani muistaakseni Taffelin salt & vinegar sipsit eivät olleet herkkuani.Sehän tuossa on erikoista, että käytän kyllä etikkaa ja etikkaa sisältäviä tuotteita muuten.
Mutta etikkasipsit maistuvat siltä, että niitä ei ole tarkoitettu syötäväksi. Kai sitä voisi kuvailla jonkun myrkyn mauksi.
Sama homma, etikkaa menee kyllä ruuanlaitossa, mutta ainakaan ne testaamani muistaakseni Taffelin salt & vinegar sipsit eivät olleet herkkuani.
Sweet chili - Ranch combo on ollut omaan makuun hyvä. Tuossa voi sitten pallotella kumpi on sipsiä ja kumpi on dippiä.Kun on perjantai ja sipsi-ketju on aktiivinen, niin sanokaas jotain hyviä sipsi+dippi -yhdistelmiä mitkä toimivat, eli sipsien ja dipin maut täydentävät toisiaan.
Valkosipuli toimii kaiken kanssa, jota sitä ei tartte mainita!
Kettle Chips sea salt & balsamic vinegar. Voi ristus, kuin taivasta söisi!Taffelin versio on varmaan huonoin mitä kaupasta saa. Lidl ja Estrella mielestäni parhaat.
Maulla ei itsellä ole muuta väliä kuin, että dippi ja sipsi ei saa olla samaa makua. Eli ei mitään Broadway + Broadway tai muu sour cream-dippi comboa. Dippejä tulee yleensä jonkin verran vaihdeltua. Normisipsit saattaa mennä ilmankin, mutta ruissipsit esim. Vaasan Ohuet tai Koulunäkin Snäkkis vaatii aina dipin. Tuon mainitun valkosipulin lisäksi yleensä mukaan päätyy kaupasta joko american, ranch, roasted paprika tai creamy pepper. Kermaviilinä sitten useimmiten Arlan Lempi, varsinkin kun tuossa ennen oli se muovinen kansi. Joskus kun on laiska niin tulee ostettua niitä Valion valmisdippejä, nekin ajaa ihan asiansa.Kun on perjantai ja sipsi-ketju on aktiivinen, niin sanokaas jotain hyviä sipsi+dippi -yhdistelmiä mitkä toimivat, eli sipsien ja dipin maut täydentävät toisiaan.
Valkosipuli toimii kaiken kanssa, jota sitä ei tartte mainita!
Onko tämä se joka maistuu grillilihapiirakalta kurkkusalaatilla? Erikoinen tuote kyllä….En tiedä onko täällä kukaan muu hypettänyt näitä, mutta Oikian Mausteinen Matilda - Kaikilla mausteilla on oma uusi suosikki. Suosittelen!
Itse en ole päässyt yli Oikian sipsien "puisesta" pohjamausta ja rakenteesta vaikka mausteet olisivatkin hyvän makuisia. Jotenkin se vain puskee aina sieltä läpi.En tiedä onko täällä kukaan muu hypettänyt näitä, mutta Oikian Mausteinen Matilda - Kaikilla mausteilla on oma uusi suosikki. Suosittelen!