Simon Suoranta

  • 25 437
  • 63

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Näille Suorannan tehopisteille tuli niin paljon hintaa että lienee itsensä kiusaamista edes ottaa laskinta käteen. Lainaan savolaista supermiestä kuvainnollistamaan Suorannan Tepsissä oloaikaa, vituiks män.

Ihan sinne jonon jatkoksi Locken, Bertrandin, Kivenmäen ja vastaavien seuraksi joilta odotettiin isosti, mutta sivuraiteita tarjottiin heti alkumetreiltä lähtien. Tämä ei jäänyt miksikään vuosikymmenen elämäntyöksi.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse odotin aika paljonkin Suorannalta ja olin innoissani hankinnasta, enkä siksi kehtaa teilata jälkiviisaanakaan tätä hankintaa. Loukkaantumiset sotkivat hommaa ihan huolella, mutta eivät ne harvat ehjät vaiheetkaan oikein natsanneet niin kuin odotin. Pistekeskiarvo jäi hyvin vaatimattomaksi 0,36 mikä olisi riittänyt juuri ja juuri 20 pisteen kauteen. Tosin ainakin viime kaudella taisi pelata täysin puolikuntoisena ne harvatkin ottelut mihin mukaan pääsi. Oli niin tai näin niin missään kohtaa ei jäällä näkynyt sellaista Suorantaa joka Ässä-paidassa pisti positiivisesti silmään. Rooli oli vähintäänkin kateissa alusta lähtien kun seilasi ykköskentän, nelosen ja katsomon välillä jatkuvasti.

Toivottavasti mies on nyt sentään terve ja saisi uutta nostetta uralleen Vaasassa.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Omasta mielestäni Suoranta oli malliesimerkki tapauksesta, jolloin pelaaja on hankittu TPS:ään ollenkaan miettimättä etukäteen, mihin rooliin hänet hankitaan ja onko pelaajalla eväitä tätä roolia täyttää. Eli hankinta on tehty ”haulikolla”, vaikka olisi pitänyt käyttää ”kivääriä”, jos ollenkaan tajuatte, mitä ajan takaa edellä olevalla vertauksella.
Miljoonannen kerran täytyy todeta, että nämä ”tapaus Suorannat” voidaan välttää vain sillä, että organisaation skouttaus on ajan tasalla sen suhteen, mitä ollaan hakemassa ja tiedetään omasta takaa, mihin pelaajan kyvyt riittävät. Pelajien agenttien myyntipuheisiin ei kannata luottaa pätkän vertaa. He myyvät vaikka heinäseipään, jos ei ollenkaan itse tiedetä, mitä ollaan ostamassa. Niittymäen aikana skouttausta ei saatu TPS:ssä edes välttävälle tasolle ja siksi näitä ” hutihankintoja” tuli jatkuvalla syötöllä.
 

Slaigard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mottipäisillä pelaavat
Itse aikanaan ajattelin, että Suoranta hankittiin Korpikosken, Nurmen ja Virtasen kaveriksi vastaamaan ketjujen kyntöpuolesta, kohtalaisella upsidella tehojen puolesta. Näistä kumpikaan odotusarvo ei toki toteutunut.
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suorannan hankinnassa ei ollut mitään muuta vikaa kuin se ettei mies pysynyt kasassa. Toki loukkaantumishistoriaa oli jonkin verran mutta aika harvassa ne aina kunnossa olevat pelaajat ovat.
 

charlieglide

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Omasta mielestäni Suoranta oli malliesimerkki tapauksesta, jolloin pelaaja on hankittu TPS:ään ollenkaan miettimättä etukäteen, mihin rooliin hänet hankitaan ja onko pelaajalla eväitä tätä roolia täyttää.
Mistä tiedät että näin on Suorannan hankinnan kanssa aikoinaan menetelty? Usein seuran pelaajahankinnoissa ollaan menty paikkaamispolitiikalla, eli kun on joku tietyn ketjun pelaaja lähtenyt kauden päätteeksi, sen tilalle on sitten hankittu pelaaja X.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Perustan käsitykseni siihen, ettei Suorannalle löydetty koko aikana mitään järkevää roolia. Siksi häntä heiteltiin eri ketjujen välillä. Jokainenhan tietää, ettei ykkösketjun pelaajaksi hankittua pelaajaa pistetä nelosketjuun jarrumieheksi eikä päinvastoin. Olisi todella kiva tietää, mihin rooliin, jos sitä ollenkaan oli edes mietitty, Suorantaa ajateltiin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

charlieglide

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Perustan käsitykseni siihen, ettei Suorannalle löydetty koko aikana mitään järkevää roolia. Siksi häntä heiteltiin eri ketjujen välillä. Jokainenhan tietää, ettei ykkösketjun pelaajaksi hankittua pelaajaa pistetä nelosketjuun jarrumieheksi eikä päinvastoin. Olisi todella kiva tietää, mihin rooliin, jos sitä ollenkaan oli edes mietitty, Suorantaa ajateltiin.

Eiköhän se tullut tulosyksikköön, ykkös-kakkosketjuihin todennäköisimmin, kun katsoo Suorannan kehityskäyrää Ässissä. Kauden 2017-18 päätteeksi kuitenkin lähti sellaisia nimiä kuin Kallio (jonka tilalle varmaankin Korpikoskea kaavailtiin), Lindsten, Palmu (palasi kylläkin takaisin) ja Virta. Kaudelle 2018-19 ei taas Suorannan ja Korpikosken lisäksi tullut juurikaan profiilipelaajia, varsinkaan laidoille.

Syitä miksi taas Suorantaa palloteltiin voi vain arvailla. Rikkihän se oli suurimman osan kaudesta niin eipä siinä hirveästi pääse juonesta kiinni.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Harmittaa todella paljon, että Suorannan tapauksessa meni oikeastaan kaikki pieleen. Olen sitä mieltä, että Suorannan kohdalla odotukset olivat turhankin korkealla, koska ei hän nyt 1.ketjun tasoinen hyökkääjä sentään ole. Parhaimmillaan taso ehkä riittää 2.ketjuun, mutta minusta hän olisi täydellinen 3.ketjun pelaaja. Hän pystyy tekemään maaleja ja on kuitenkin kohtuullisen nopea voimahyökkääjäksi. Tekee hyvällä asenteella töitä ja pelaa minusta hyvin molempiin suuntiin. Suoranta olisi juuri hyvä pelaaja kärkiketjujen taakse antamaan taustatukea.

Pidin Suorantaa hyvänä pelaajana ja hän on sellainen pelaajatyyppi, joita Tepsissä ei viime vuosina ihan hirveästi ole ollut. Ajattelin, että Suoranta on hyvä hankinta ja hyvä lisä joukkueeseen, vaikka jotkut muut odottivat hänestä vähän liikoja. Jatkuvat loukkaantumiset aiheuttivat sen, että hommasta ei tullut lopulta yhtään mitään, eikä sitä sopivaa rooliakaan sitten löytynyt. Jäi vähän joukkueen ulkopuolelle. Suorannalla on paljon hyviä ominaisuuksia ja olihan hän parhaimmillaan Ässissä ollessaan EHT-tason pelaaja. Ilmeisesti viime kaudella hän ei ollut kunnossa edes niissä peleissä, joissa pelasi. En ole mikään lääketieteen asiantuntija, mutta olisikohan Suorannan tapauksessa käynyt niin, että jatkuvat loukkaantumiset ovat tehneet tehtävänsä vieneet pelaamisesta parhaan terän. Voisi kyllä kuvitella, että jossain vaiheessa jatkuvat loukkaantumiset rupeavat vaikuttamaan pelaamisen tasoon, eikä pelaaja enää pääse parhaalle mahdolliselle tasolleen.

Viime aikoina oli jotenkin muutenkin vaisua Suorannan tekeminen ja sitten sitä rooliakaan ei oikein löytynyt. Ei tuokaan hyvä asia ole, että pelaa vähän siellä sun täällä eri ketjuissa. Silloin harvoin, kun Suoranta oli kunnossa, niin ei hän mitään ihmeitä esittänyt ja oli kaikella tapaa vaisua tekemistä. Ikävä tilanne kaikin puolin, koska Suorannasta olisi voinut olla paljonkin iloa. No, mutta tämä oli kyllä kaikkien kannalta nyt ainoa oikea ratkaisu. Onnea ja menestystä Suorannalle Sportiin. Oli kyllä sympaattisen oloinen kaveri ja toivottavasti saa uransa uuteen nousuun.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Tervemenoa Suorannalle. Ei tule ikävä.

Toivottavasti pääsee eroon nuista loukeistaan.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Ei saanut itsestään sitä irti mitä odotettiin eikä varmasti myöskään sitä mitä itse odotti. Maiseman vaihto tekee varmasti hänelle hyvää.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suoranta näytti paperilla ihan hyvältä hankinnalta ensi alkuun. Olin varovaisen innostunut.

Luonnollisesti kaikki pessimistisimmät skenaariot osuivat tässä tapauksessa: Loukkaantumiset, alisuorittaminen ja TPS:n oma sekoilu.

Tuolla yhdistelmällä jäi taas luu käteen.

Näillä suorituksilla ei jää tätäkään ikävä. Harmi vaan että tätä tarinaa on tarjolla liian monen kohdalla. Toivotaan että valmennuksen ja urheilutoimenjohdon henkilöstömuutokset parantaa tätäkin track recordia Tepsissä, jotta voidaan haaveilla muustakin kuin rimpuilusta sarjataulukon alapuolikkaalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös