Siitä on tänään tasan...

  • 455 897
  • 4 645

D.Santon

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga.
24 vuotta sitten Ramones soitti viimeisen keikkansa.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Gaahl syntyi 45 vuotta sitten.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
10 vuotta sitten Porin Kirjurinluodolla järjestetyillä Sonisphere-festivaaleilla loukkaantui 40 ihmistä syöksyvirtauksen aiheuttamien tuhojen seurauksena.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En edes kuunnellut musiikkia 8-vuotiaana tai tiennyt siitä mitään. Varsinainen kuunteleminen alkoi vasta 14-vuotiaana ja tietämystä on kasvanut aloittelijatason verran vasta nyt 18-vuotiaana. Ajatus kuitenkin harmittaa. Mötley vitun Crüe Porissa valmiina vetämään keikan eikä sitä saadakaan koskaan, koska harvinainen hirmumyrsky sattuu rantautumaan kaupunkiin juuri tuossa kohtaa.
Kävitkö katsomassa Vince Neilin pari vuotta sitten? Harmittaako se?
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tasan kymmenen vuotta siitä, kun menin vaimoni kanssa kihloihin. Tajuttiin se tänään, kun oltiin kahlattu Larun Sisä-Hattu-luodolle koirien kanssa, syöty Sandwich Clubin leivät auringon paistaessa meren rannalla ja kotimatkalla käytiin Vanhankaupunginlahdella koirien kanssa kävelemässä metsässä sekä maissipellossa. Syvälle on populaarikulttuuri uponnut, kun tuo pelto toi aikalailla kauhuelokuvaviboja mieleen.

Kiva, että on näin kivaa vielä nytkin.

Kihlaus jäi muutoinkin mieleen, kun aikalailla heti sormuksen sormeen laitoin jälkeen alkoi se maailmanlopun ukkonen ja koko kaupunki pimeni. Varmaan joku enne.


 

Liitteet

  • 116702275_1747065235441180_3789782350582152554_n.jpg
    116702275_1747065235441180_3789782350582152554_n.jpg
    279,1 KB · kertaa luettu: 78
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
75 vuotta kun Yhdysvallat ydinpommitti Nagasakin sirpaleiksi vain kolme päivää Hiroshiman jälkeen. Uhkasivat räjäyttää seuraavaksi Japanin pääkaupungin elleivät antaudu ja lopulta antautuivatkin.
Piti tulla samaa postaamaan mutta veli Punis oli kerinnyt ensin. Aina hieno huomata kun nuoriso on perillä historiasta. Peukutan.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Singapore itseistyi Malesiasta 55 vuotta sitten. Tai oikeastaan Singapore erotettiin Malesian valtioliitosta ristiriitojen takia joita aiheutti kiinalais- ja malajiväestön yhteenotot Singaporessa (näin niinkuin karkeasti sanottuna).
Onnittelut itsenäisyyden vuosipäivästä kuitenkin Singaporeen. Majulah Singapura...
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
10 vuotta sitten Porin Kirjurinluodolla järjestetyillä Sonisphere-festivaaleilla loukkaantui 40 ihmistä syöksyvirtauksen aiheuttamien tuhojen seurauksena.
Olihan siellä matkaa olla kun iski tuo syöksyvirtaus. Kävin teltassa joka oli kaiketi nukkumista varten pystytetty. Iggy jäi välistä ja se harmitti. Mötleyn olin nähnyt jo aiemmin.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Ajatus kuitenkin harmittaa. Mötley vitun Crüe Porissa valmiina vetämään keikan eikä sitä saadakaan koskaan, koska harvinainen hirmumyrsky sattuu rantautumaan kaupunkiin juuri tuossa kohtaa.

Onko tuosta jo 10 vuotta? Kylläpä aika rientää, mutta onhan OlympiaStadionkin ollut remontissa jo vuosikaudet ja Sonisphere oli ennen remontin alkua.

Olin noilla festareilla ja Mötley Crue ei ymmärtääkseni ehtinyt poistumaan Helsingin hotellista, koska saivat tietää tarpeeksi ajoissa että toinen lava on paskana. Ennen heidän keikkaansa olisi ollut vielä Iggy Pop ja Alice Cooper, joten olisivat hyvin ehtineet paikalle tuossa välissä.

Hyvin mielenkiintoinen festari joka tavalla. Ensimmäinen päivä oli sanalla sanoen lämmittelyä, kun käytännössä kaikki parhaat bändit oli ahdettu toiselle päivälle. Se olikin sitten silkkaa tykitystä kun Anthrax aloitti heti aamusta! Kun myrsky iski Slayerin keikan jälkeen, niin ensimmäiset 10 riviä antoivat isot aplodit, koska sateen piti antaa helpotusta tuskaiseen helteeseen. Kun sade kiihtyi nopeasti ja pian tuli rakeita niin kovaa että nahkaan alkoi tulla haavoja, niin hurraahuudot alkoivat hiljentyä nopeasti.

Lopulta tuli aika perkeleen pitkä odotus Slayerin ja Alicen välillä, joskin Iggy veti lyhyen setin siinä välissä ettei ihmiset kyrvähdä ihan täysin. Mutta tunnelma oli toisaalta sitten hemmetin hyvä kun oli jaksanut odottaa suht edessä ja päätykit saatiin viimeinkin lauteille! Huono puoli toki se, että taustalakanat oli menneet paskaksi myrskyssä, joten aurinko paistoi liian kirkkaasti suoraan Cooperin show'n takaa. Dickinsonin pieni puhe yleisölle ennen monen tunnin tauon päättymistä oli hieno ele!





Meidän molemmat teltat olivat puolillaan vettä kun palattiin autolle Maidenin jälkeen. Nopea johtopäätös oli se, että kannattaa ajaa suoraan pois, koska 2 miestä sattui olemaan selvänä. Täysin älytön festaripäivä + jotain 5 tuntia autossa siihen päälle oli sellainen setti että koko kroppaan koski aika kovaa tuon jälkeen. Ehkä ihan hyvä ettei Sonispheren tapaisia maagisia line-uppeja ole sen jälkeen enää saatu jalkeille (Diokin olisi ollut mukana jos ei olisi kuollut syöpään)..


edit. Mötley ja Alice palasivat Suomeen jokunen vuosi sitten Jokerien hallin keikalle, mutta tein itse silloin opinnäytetyötä aika kovaa, joten en jaksanut lähteä. Olen myös kuullut että Mötley on nykyään aika huonossa hapessa oleva bändi, joten olisi ollut vähän hassua katsoa Cooperia vain se 50min ja sitten olisi tullut 2 tuntia hieman vähemmän mairittelevaa live-esiintymistä. Vähän sama kuin vieläkin mainostetaan Ozzyn keikkaa jossa olisi lämppärinä Judas Priest. Tuonnekaan ei oikein jaksa lähteä, kun nykykunnon mukaan esiintymisjärjestys pitäisi olla toisinpäin.
 
Viimeksi muokattu:

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Paatti nostettiin lopulta pois merestä ja on nykyisin esitteillä.
Joo, olen sitä aikoinaan käynyt katsomassa 90-luvun alussa. Oli ihan vaikuttavan oloinen botski... Mustana ja jykevänä roikkui keskellä museota ja siihen ruiskutettiin (muistaakseni) koko ajan jotain (säilyvyysjuttu). Muualla rakennuksessa oli sitten vitriinejä joissa oli tavaraa laivasta ja myöskin tietoa laivasta, sen rakentamisesta ja neitsytmatkasta.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Vasa-museossa kannattaa kyllä ehdottomasti käydä. Ainakin itse koin sen vaikuttavana. Ja onhan se hieno näyte ruotsalaisesta osaamisesta se laiva kun taisi se sentään jonkun sata metriä pysyä pinnalla.
 

Glove

Jäsen
Vasa-museossa kannattaa kyllä ehdottomasti käydä. Ainakin itse koin sen vaikuttavana. Ja onhan se hieno näyte ruotsalaisesta osaamisesta se laiva kun taisi se sentään jonkun sata metriä pysyä pinnalla.
Olen käynyt Joskus 80-luvun alussa. En kyllä muista siitä reissusta oikein mitään. Pitääpä käydä joskus Ruotsissa kunhan sieltä tullessa ei enää joudu karanteeniin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tällä päivämäärällä:

Vuonna 2002 Janne Holmen voitti Euroopan mestaruuden maratonissa.

Vuonna 2006 sattui kovempi paukku kun Jukka Keskisalo vei Euroopan mestaruuden 3000 metrin esteissä. Se oli ihmeellinen asia.

Vuonna 2008 Satu Mäkelä-Nummela voitti olympiakultaa naisten trapissa Pekingin olympialaisissa. Toistaiseksi viimeisin Suomeen tullut kesäolympialaisten kultamitali ja samalla myös toistaiseksi viimeisin suomalainen naisolympiavoittaja.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Joo Sonisphere nevö forget, ei ole pienet sateet (eli kaikki) sen jälkeen haitanneet. Muistan katselleeni oudon näköisiä pilviä ja pari minuuttia myöhemmin olin anniskelun mäellä, sekunneissa litimärkänä. Ei voinut kuin nauraa siinä tilanteessa, ennen kuin seuraukset valkenivat. Omat suosikit Anthrax ja Slayer olivat onneksi ehtineet soittaa, molemmat näin vasta ekaa kertaa. Samoin Dion olisin halunnut nähdä mutta se meni niin kuin meni. Lisäksi Behemoth peruutti Nergalin leukemian takia. Iggy, Alice (Ässäpaidassa) ja Maideni sitten paketoivat homman. Oltiin kaverin mökillä yötä Lavialla, myrsky oli vetänyt suoraa linjaa metsän läpi kaataen kaikki puut muutaman metrin leveydeltä, onneksi mutkainen tie oli jo raivattu rungoista.

Atomipommista, on myös 75 vuotta kuin Kokuran kaupunkia ei pommitettu. Kone oli jo matkalla mutta näkyvyys oli huono ja kohteeksi valittiin Nagasaki.
 

444

Jäsen
Tasan 3 vuotta sitten elettiin Flow-festareilla jänniä aikoja. Päivä oli elokuisen kaunis ja aurinkoinen, pientä ukkosen uhkaa oli ilmassa. Päivän mittaan varoiteltiin lähestyvästä sade- ja ukkosrintamasta, mutta festareilla oli hyvä tunnelma. Oltiin juuri haettu jostain korealaiskiskasta hyvät sapuskat ja istahdettiin nassut päälavalle päin mussuttamaan niitä. Vilkaisu taivaalle kertoi, että kohta tulee vettä ja lujaa. Otin siinä vaiheessa kuvan taivaasta. Minuuttia myöhemmin kaaos oli valmis, kun maailmanlopun vesisade alkoi valo- ja äänishow’n saattelemana. Otin myös tuosta hetkestä kuvan, ja onhan siinä kieltämättä kaunis kontrasti edelliseen verrattuna. Ihmiset kimpoilivat paniikinomaisesti ympäri festarialuetta etsien jotain suojaa sateelta. Voin myöntää, että siinä alueella vähän jännitti myös itseäni, kun ukkonen jäi pyörimään tuon vanhan voimala-alueen ympärille ja päälle. Kaksi telttaa taisi revetä aika pahoin eikä mistään saanut tietoa siitä, miten asia tulisi jatkumaan. Tai no, netissä kuulemma oli tietoa, mutta tuolla sumpussa kun kaikki yrittivät päästä samaan aikaan käsiksi interwebiin, niin eihän siitä mitään tullut.
Hieno kokemus kyllä kaiken kaikkiaan.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Uudenkylän asevarikko räjähti 55 vuotta sitten. Räjähdys tapahtui puolustusvoimien silloisella Asevarikko 2:lla Nastolan ja Orimattilan rajalla aamulla puolen kuuden aikaan. Neljä ihmistä sai surmansa räjähdyksessä ja useita loukkaantui. Onnettomuuden syytä ei pystytty koskaan lopullisesti selvittämään.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään on ensimmäinen päivä Suomen historiassa, kun alueellinen maskisuositus on voimassa. Ja jos tämä maskisuositus vaikuttaa siihen, että muutama nimimerkki jättää karaoken väliin, niin tästä voi seurata jotain hyvää. Time will tell.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Kölnin tuomiokirkko vihittiin käyttöön tasan 140 vuotta sitten, eli 14.8.1880. Sitä rakennettiin 632 vuotta, ei toki yhtäjaksoisesti. Oli valmistuessaan myös maailman korkein rakennus.
Nyt sitä on sittemmin remontoitu viimeiset 70 vuotta, restaurointi jatkuu edelleen.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Lawrence of Arabia eli T.E Lawrence syntyi tasan 132 vuotta sitten. Siellä se aikoinaan painoi Arabiassa menemään ja muistelmat herättivät kiinnostusta. Onhan tuosta pari leffaakin tehty. Elämä päättyi traagisesti 46-vuotiaana moottoripyöräonnettomuuteen.





Sabaton on tehnyt hänestä kappaleen.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
100 vuotta sitten Ray Chapman Cleveland Indiansin baseball-joukkueesta sai New York Yankeesin Carl Maysin heittämän pelipallon päähänsä ja loukkaantui kuolettavasti. Chapman kuoli varhain seuraavana päivänä. Että kyllä se baseball on vaarallista.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Ei nyt tällä päivämäärällä, mutta eilen 15.8. alkoi Woodstock, rakkauden vuonna 1969. Ai vittu, jos olis aikakone. Menisin mestoille. En usko että tuolloin näkyi portin ulkopuolelle asemoituneita hihhuleita jotka pitivät rukoustaistelua että taivas löisi tulta ja lopettaisi paheellisen menon.

@mikko600
Viäkö muuten noita sotureita näkyy noilla pirullisemmilla bakkanaaleilla?
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Eddie Howe, Sir Bobby, Rock of Gibraltar
Ei nyt tällä päivämäärällä, mutta eilen 15.8. alkoi Woodstock, rakkauden vuonna 1969. Ai vittu, jos olis aikakone. Menisin mestoille. En usko että tuolloin näkyi portin ulkopuolelle asemoituneita hihhuleita jotka pitivät rukoustaistelua että taivas löisi tulta ja lopettaisi paheellisen menon.

@mikko600
Viäkö muuten noita sotureita näkyy noilla pirullisemmilla bakkanaaleilla?

Näkyy kyl. Ja sposteissa jne. myös.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös