Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Siim Liivik – HIFK-ikoni

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana JHag, 01.11.2008 klo 21.50.

 1. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Nyt on sellainen tilanne, että jo vierasfanit ihmettelevät miksi täällä ei ole tällaista ketjua. Tämä onkin selkeä puute, joten eikun ketju pystyyn! Siim on erittäin hieno hahmo ja totaalisen "meidän näköinen" peluri. Rispekt!
   
 2. TML Jäsen

  Kiitoksia palstaveljelle JHag!

  On kyllä todella IFK:n näköinen pelaaja kyseessä. Ei ole vielä missään tv-pelissä jättänyt katsojia kylmäksi, vaan on esittänyt ennakkoluulottomia otteita joka kerta Canal+ lähetyksissä.

  Muistan kaverin aikoinaan B-junioreissa missä hän sähkötti ja ärsytti vastustajia raivon partaalle ja jo tuolloin odotin että josko tästä tulisi uusi Jake Ruutu tai joku vastaava agitator SM-liigaan tai jopa NHL:ään.

  Alkukauden pelannut ilmeisesti 3- tai 4-kentissä mutta joka tapauksessa tulevaisuudessa näen ilman muuta paikan kovemmissa kentissä ja tästä kaverista puhutaan vielä.
  Tänään jälleen kerran hyvä esitys ja toivotaan että poika jaksaa koko kauden painaa sata lasissa.
   
 3. kaizu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Canucks
  Lassilalta hanska naamaan - 2 min ja silmänisku perään. Hieno kaveri, ehdottomasti synkän syksyn positiivisin yllätys.
   
 4. Helmi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Hemmetti, ehdit ensin. Tämä olisi ollut mun eka ketjunavaus Jatkiksessa.

  Hienoa Siim Liivik, joka tilanteeseen "satalasissa".
  Siimin kaltainen pelaaja on joukkueelle äärettömän tärkeä vaikka niitä pisteitä ei joka matsissa tulisikaan.
  Kiitos, ja jatka samalla tatsilla :)
   
 5. Apassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Hyvälle mielelle tulee, kun tätä kaveria katsoo. Tänäänkin oli paikat tehdä ainakin kaksi maalia. Jos Siim olisi hieman tehokkaampi viimeistelijä kuuluisi jo nyt kahteen ensimmäiseen ketjuun. Pesee tällä hetkellä esimerkiksi Jussi "en taklaa koskaan" Pesosen aivan pystyyn.

  Canal+ selostuksen käyttämä nimitys "ydinkärki" on erittäin osuva. Hyvä liike, paljon taklauksia ja siihen nähden vähän jäähyjä. Mies näyttää pieneltä ruutitynnyriltä. Näen hänessä valtavan potentiaalin. Tämän tyyppistä kalustoa IFK:n juniorituotanto tuuppaa ulos tasaisin väliajoin. Kädellisemmät olennot tulevatkin sitten muualta. Ei ole käyttöä.
   
 6. Stigu Jäsen

  Siimissä on paljon Iki-ikoni Lennun piirteitä: Taklaa, raastaa, taistelee ja luistelee. Nybarin ainoa onnistunut, mutta sitäkin hienompi hankinta. Vanhaa fraasia lainatakseni: IFK:n näköinen pelaaja.
   
 7. Decimal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  On erittäin mahtavaa että ollaan saatu Liivik täksi kaudeksi. Tosiaan paljon muistuttaa Lennua taistelullaan. Jaksanut pelata todella pirteästi ja jopa ylisuorittanut tehopisteissä. En ois tolla peliajalla uskonut keräävän noin paljon pojoja.
   
 8. El Crushero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Eisbären Berlin, Kühnhackl
  Ei voi kuin ylistää, jaksaa vetää jokaisen vaihdon 110% lasissa. Plussaa silmänikusta Lassilalle!
   
 9. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total hockey / Totaalvoetbal
  Tää jätkä on kyllä niin monessa mielessä kuin ilmetty Lennu, että ei voi kun ihailla. Ei oo ehkä ihan yhtä taitava käsistään kuin Lennu, mutta asenne on täysin kohdallaan ja jätkä vetää sata lasissa illasta toiseen. Peukku! Nää Jakke Ruutu - Lennu Petrell - Siim Liivik on kyllä niitä mun ykkössuosikkeja, vaikka toki nämä taitoherrat kuten Salmelainen, Kuhta, Caloun, Bednar jne. on myös hienoja pelaajia. Jotenkin silti fanittaa näitä taklaavia, raastavia ja kaikkensa antavia energiapakkauksia enemmän.
   
 10. Rocket Richard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Tässä oli sitä tietynlaista vittumaisuutta, jota Liiviik-tyyppinen peluri juuri kaipaakin. Mieleen tulee eittämättä Jarkko Ruutu. Ei mikään täydellinen puukäsi, vahva pelaaja, ja sopivan vittumainen. Jos miehen kehitys jatkuu samanlaisena, niin ei mene montaakaan vuotta, kun Rudi saa uuden manttelinperijän uudelle mantereelle. Ettei V-P Kautonen ole kaavaillut miestä saarelaisten riveihin? Noh, ei ehkä vielä.

  Syksyn ehdottomasti kirkkain valonpilkahdus. Toivotaan miehelle hyvää loppukautta!
   
 11. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Liivik on syksyn nuori tulokas HIFK:ssa ja vielä "HIFK:n näköinen" nuori pelaaja, mikä sen mukavampaa. Toinen onnistuja on Teemu Ramstedt ja näistä kahdesta voi sanoa, että taito tukee fyysisyyttä ja fyysisyys taitoa. Kun on Liivik laidassa, voi olla Ramstedt sentterinä ja päinvastoin. Liivik on tehnyt tehot 3+4 18 pelissä, joten ei ole mikään nelosketjun puukäsi tyypiltään. Paikka kolmosketjussa on jo Liivikillä hankittuna ja ensi kaudeksi voisi jo mielessään ajatella paikka ykkös- tai kakkosketjuista, uutena "jarkko ruutuna", vaikka Liivik onkin oma itsensä, ei mikään rudi-kopio.
   
 12. Paukku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Liivik on ehdottomasti tällä hetkellä tulevien kausien toivo. Ja toki on jo tälläkin kaudella näyttänyt, että kuuluu runkopelaajiin.

  Toivottavasti taso ei ala laskea kun alkaa olla kovemman luokan pahvia takataskussa. Tällä hetkellä kuitenkin näyttää erittäin hyvältä.
   
 13. hemmo_1973 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Veikkaan, että Liivik ottaa tänä vuonna myös yhden rehellisen myllyn. Haastoi vaihtoon mennessään Hartwall Arenalla Jyrki Louhea, mutta tilanne kuivui kasaan. Hyvin on kaveri pelannut ja se on kyllä huomattu muuallakin. Tuolla pelaajaliikenne ketjussa on enemmän, mutta HIFK:n ja muiden liigaseurojen välisisissä tunnusteluissa Liivikin nimi on noussut esiin. No, ei HIFK tietenkään miehestä ole luopumassa.

  Parempi painos Turo Järvisestä ja Miikka Jouhkimaisesta...eikun tsemppiä kovalle taistelijalle!!
   
 14. tant gredulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Simppu oli ilonpilkahdus jo keväällä, kun sainauksesta kuulin. Junnumatseja ehdin näkemään joku vuosi sitten vähän enemmänkin, ja tämä kaveri vaikutti kaikin tavoin IFK-tyypiltä. Kaiken kruunasi tietysti se foto P-Amerikanrundilta, jossa Liivikin naamavärkki oli laitettu vähän eri järjestykseen :)
  Hieno tyyppi!
   
 15. Gags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
 16. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eihän muiden seurojen ensi kautta koskien tarvitse IFK:lta kysellä, sillä Liivikillä on vain 1v.sopimus. Toki mies vaikuttaa todelliselta IFK:laiselta ja hän on esim. seuran propagandalehdessä kertonut IFK:n olevan aina ykkösvaihtoehto, mutta on niitä isompiakin seuraikoneita ryssitty naapuriseuroihin. Toivottavasti uudistuneessa seurajohdossa nähdään just tälläiselle pelaajalle käyttöä, eikä hänelle tarjota pelkkiä saludoja palkaksi; saadaan pitää tomppailu tomppailuna ja penailu penailuna. IFK:lla on jo tarpeeksi kauan ollut paha tapa iskeä omia tusinajunnuja isoihin rooleihin samalla, kun hiomattomat timantit on päästetty muille maille.
   
 17. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Lainaus:
  Lisätään tuohon vielä Itä-Euroopan HIFK-ikoni. Hyvä artikkeli, hauskaa läppää ja myllyäkin siis on otettu. Liivikissä on yhdistelmä nuorta Jakke Ruutua ja vähän Patrik Lostedtia päälle. Patea siis asenteessa. Vähän turhaankin on Siimin taitopuolta vähätelty: "hän on tehnyt pisteitä pelkällä tahdolla". Ei se ihan niin mene, Siim on ollut junnunakin hyvä pistemies ja pelannut myös ikäluokkansa maajoukkueessa. Maaleistaan 2 tai jopa 3 (kuka muistaa?) on syntynyt röyhkeistä läpiajoista ja erittäin itsevarmasta maalivahdin harhautuksesta + nostosta tyhjäksi jääneeseen maaliin. Siis kaukana tuurista. Yhden räkämaalin on tainnut ruhjoa myöskin. Ja jumalauta, että Siim menee ahneesti ribarien perään - näistä on vastustaja joutunut ottamaan monta jäähyä. Kyllä mä näen Liivikissä nimenomaan maalintekijän ahneutta ja siihen liittyen tervettä itsekkyyttäkin. Näen maalin ja mulla on kiekko - joten vedän itse!
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2008 klo 20.20
 18. Mogly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Aivan totta mitä arvoisa JHag jo sanoikin, lauantain matsissahan oli kokoajan kovaa vauhtia menossa kerhon maalia kohti, harmi vaan että Siim ei maalia näistä tilanteista tehnyt. Mutta yritys oli kovempi maalintekoon kuin monella muulla tässä joukkueessa tällä kaudella.

  Ehdottoman hyvä hankinta nybarilta täksi kaudeksi kotiinpalaaja listalle, ei ole tosiaankaan turhaan hehkutettu tätä kaveria, röyhkeyttä ja taistelutahtoa tältä kaverilta löytyy, toivottavasti tämä taisteluilme mitä Siim illasta toiseen pitää yllä tarttuu myös muuhun joukkueeseen.
   
 19. Viherpuiston Ruoska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Krhm, en haluaisi kehuskella, mutta...

  Noh, ei tässä mitään kehuskelemisen aihetta ole, mutta muistan kiinnittäneeni Liivikiin huomiota jo parin vuoden takaisessa Nordic Trophyssä. Löysin vanhan viestinikin tuolta ajalta. Tietysti on mahdollista, että kiinnostuin jannusta vain erikoisen nimen takia, mutta olin kyllä näkevinäni kaverissa muutakin kuin vain uuden Pate Lostedtin: olin sitä mieltä, että Liivik tulee näkymään myös pistepörssissä eikä vain jäähytilastoissa.

  Hienoa, että Liivik lunastaa nyt näitä odotuksia. Hienoa on sekin, että opiskelukin maistuu, ettei jää tyhjän päälle uran joskus loppuessa.
   
 20. Tietsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK(NP#33), NYR, Everton, Azzurri, NuPS
  Liivik!

  Toivottavasti jannu esittää meillä vielä pitkään miten vedetään vaidot loppuun ja IFK-sydämellä! Heräis vaan muut flegut (Niemistä) en laske ni perskeles, matseja kattois suurella mielenkiinnolla!!

  Liivik jääny mun mieleen jo junnuista. GO Siim!!!
   
 21. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Lainaus:
  Viestisi oli ihan asiaa, mutta totuushan löytyy, kun menee kuudenteen viestiin omasi jälkeen. Krhm. Liivik on muuttanut Suomeen jo ihan skidinä ja kun luin JA:n artikkelista, että laji ennen lätkää oli maastopyöräily, niin ymmärrän hyvin mistä nuo jalat on rakennettu. Pena olisi jo treidaamassa Saipaan tätäkin kaveria.
   
 22. bozik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Noin 20 vuotta junnukiekkoa jollakin tolkulla katselleena hassu juttu miten "liivik" luokitellaan. Ihan perkeleen kaukana mistään Jakke Ruudusta. Noiden mainitun 20 vuoden aikana olen muutaman pelurin "pongannut". Liivik menee luokkaan T.Ruutu, V.Filppula. Tuomo ja Valtteri ovat paljon parempia pelaajia, mutta onhan Liiviklläkin rooli.

  Älkää vaan tehkö siitä ikonia. Siim Liivik elää taidosta! Ihan Jokerin näköinen.
   
 23. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Lainaus:
  Pakko puolustaa Jarkko Ruudun pehmeitä käsiä. Kyllä Jarkko Ruutu tekisi sm-liigassa 35-40 tehopistettä kaudessa. Jarkko oli esim. ainoa, joka lockoutin aikana kaudella 04-05 kykeni löytämään "lättysyötöillään" Olli Jokisen. Nämä ovat silminnäkijän oma näkemys aikuisten sm-liigasta.

  Liivik on Liivik, ei Jarkko tai Tuomo Ruutu, eikä Filppula. Liivik ei ole yhtään Jokerin näköinen. Kannattaa tarkistaa lääkitys, jos saa tuollaisia harhanäkyjä hyvä naapuri. Tämä nyt ihan ystävyydellä naapurileiriin.
   
 24. Ioota Rhoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Broad Street Bullies
  Lainaus:
  Juuri, näin. Suurimmasta osasta SM-liigan niin sanoituista pehmeäkätisistä taitopelaajista on vielä pitkä matka Jarkko Ruudun tasolle. (mm. rankkari spesialisti Vesce jäisi liigassa Jaken taakse)

  Liivikin vertaaminen Jarkko Ruutuun tai muihin HIFK ikoneihin on pelkästään imartelua, mutta myös turhaa, niin kuin tällaiset vertailut aina. Aika pian aletaan vertailemaan muita pelaajia Liivikiin, niin kuin kävi esim. Petrellille.

  Liivik menee vielä pitkälle ja valloittaa monen fanin sydämen ennen sitä.
   
 25. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total hockey / Totaalvoetbal
  Lainaus:
  Lainaus:
  Pakko sanoa oma näkemykseni, joka on jotain Johanneksen ja bozikin näkemyksen välimaastossa. Minusta Liivik ei todellakaan mene luokkaan "V. Filppula", mutta hieman lähemmäs luokkaa "T. Ruutu". Ei kuitenkaan ihan Jakke Ruutu tai Lennu Petrell -tyyliä, joita pidän melko samantyylisinä. Tuomo Ruudussa yhdistyy mielestäni kaikki ne IFK-piirteet, joita kunnioitan. Jakke Ruutu/Lennu Petrell -tyylinen vittu-en-ikinä-luovuta-ja-annan-vaikka-toisen-silmäni-voitolle-ja-taklaan-lisäks-joka-vitun-vastustajan-levyiks ja lisäksi taito, joskaan ei ehkä ihan samaa taitotasoa kuin Vilppulalla, muttei kaukanakaan siitä. Siis Tuomo Ruudulla. Liivik taas on mielestäni kuitenkin melko kaukana Filppulan taitotasosta, mutta hiton lähellä vanhemman Ruudun / Lennun tahtotasoa jo nyt, ja taitotasokin alkaa olemaan jo nyt aika lähellä vähintään Lennua.

  Siim ei todellakaan ole Jokerin näköinen. Sitä ei ole myöskään esim. Tomek, mutta siitä voi taas keskustella jossain ihan muualla. Mä aika pitkälti määrittelen jokeripelaajan sellaiseksi ilmiömäisen taiturimaiseksi itseään täynnä olevaksi jääprinsenssaksi, joka heittäytyy, näyttelee ja pelaa missä vaan rahan takia. Ja sellaiseksi määrittelen siis melkein jokaisen narripelaajan. IFK-pelaajat ovat taas mielestäni suurin osa, ainakin mielikuvani mukaan, peräänantamattomia tahtopelaajia, joilta löytyy myös taitoa. Viime vuosina aika monelta on tosin puuttunut se "viimeiseen asti" -fiilis, ja tänä vuonna jengissä ei ole kovin montaa taitopeluriakaan, etenkin Lopin loukkaannuttua, mutta aina ei voi voittaa. Mä puhun kuitenkin pidemmän aikavälin jutuista, enkä yhden yksittäisen kauden heittelyistä. Jonain yksittäisenä kautena jossain Ässissä voi skulata joku taitoniekka, tai narreissa joku Nielikäinen, mutta silleen pidemmällä tarkasteluvälillä jengit on mitä on.

  Liivikistä kun kuitenkin kyse oli, niin lyhyesti sanoisin hänen olevan tällä hetkellä about Lennu junior, mutta tulevaisuudessa jotain Jakke ja Tuomo Ruudun välimaastoa. Näin ainakin toivon.