Seurajohdon toimet – kaikille kenkää?

  • 50 154
  • 163

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kyllä koko organisaation "peliesitykset" ovat todella heikkoja tällä hetkellä. Ulospäin ei ainakaan välity se, että joku tekisi jotain tulevaisuuden eteen. Monelle meistä Sport on rakas asia. Osana huolestuneisuutta joutuu joskus antamaan rajuakin kritiikkiä seuran johtamisesta vastaavien henkilöiden toiminnasta. Aina ei voi urheilussa voittaa ja kaikki tekevät virheitä. Tämän me jokainen toki ymmärrämme. Mutta kun virheet toistuvat ja kasaantuvat ja lopulta uhkaavat koko seuran olemassaoloa - on meidän kannattajien syytä nostaa meteliä. En haluaisi olla avaamassa tällaista kriittistä ketjua tälle palstalle, mutta on sen aika. Voi kun asia olisikin niin, että vika alisuoriutumiseen olisi vain valmennuksessa. Mutta Sport kärsii valitettavasti heikosta johtamisesta ihan läpi koko organisaatiorakenteen. On kertakaikkiaan anteeksiantamatonta kannattajia kohtaan ellei hallituksesta joku tule julkisuuteen kertomaan mikä tilanne on ja onko meillä tulevaisuutta. Ellei se ole pj. Hiltunen niin joku muu näistä hallituksen sisäsiittoisista hissukoista sitten, kiitos.

Olen tänään yrittänyt miettiä, mistä tämä jo ennen kauden alkuakin havaittu hiljaisuus johtuu. Onko se huolestuttava merkki rahojen loppumisesta, vai onko VPS:stä otettu mallia ja yritetään "kehittää toimintaa" säästämällä itsensä hengiltä? Näköjään seuran someakaan ei kukaan hoida kuin vain silloin kunhan kiireiltään ehtii. Ammattimaista toimintaa. Kyllä vakuuttaa!

Sportin liigataipaleen suurimmat mokat: 1. Ammattivalmentajan puute 2. Ammattimaisen lajituntemuksen puute osana urheilullista toimintaa 3. Ammattimaisen markkinoinnin puute.

Tuohon lafkaan tarvitsee rekrytoida ammattilaisia. En jaksa uskoa, että rahat ovat vielä niin totaalisen lopussa ettei jotain järkeviä investointeja voitaisi tehdä. Mutta jos mitään ei tehdä, niin rahat tulevat varmasti loppumaan pian. Ilman päteviä johtohahmoja Sportissa tulee vuodenvarmasti Liigapaikasta luopuminen eteen. Se olisi erittäin suuri tragedia monelle meistä. Itselle Sport on yhtäkuin rakkaus lajiin. Mitään toista seuraa en voisi kannattaa.

Tämän parempaa johdantoa ei nyt tähän hätään pysty kirjoittamaan. Sen verran harmittaa ja huolestuttaa tämä tilanne, johon jälleen kerran olemme ajautuneet. Paljon jäi sanomatta, mutta toivottavasti palstaveljet jatkaa.
 

Golffari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hiltunen kommentoi nyt, ollaan reagoimassa ja reagoitu jo tähän synkkyyteen. Hartiavoimin siellä painetaan duunia, se ei vaan näy vielä ulospäin!! Omilla sivuilla kommentoi!
 

Backster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Flyers, Chelsea
Tietenkään Hiltunen ei avaa toimiston asioita eteenpäin, mutta olisi kiva tietää mitä tarkoiteen tuolla yrittämisellä?

Koska mielestäni asia on edelleen niin yksinkertainen, että pelkästään Hovisen palkalla olisi vaihdettu valmentajaa. Ja fakta edelleen on se, että virheitä tulee jokaiselle, mutta jos niistä ei opi ja toistetaan samoja virheitä niin ainakin minä saisin työssäni hyvin nopeasti verokortin kotiin. Virheitä tulee, mutta niistä kuuluu maksaa. Edelleen sama mantra, että tuolla ei kenelläkään ole tulosvastuuta vaan saa suhmuroida miten sattuu. Sitten yritetään tehdä töitä asian korjaamiseksi:

"Voi vittu jätkät, taas hutiloitiin koutsin kanssa. Mitä me nyt tehdään?"
-"Mambaakin haukuttiin aluksi, mutta kattokaa missä se nyt on. Kyllä meidän divarijengistä löytyy montakin kovaa lätkäammattilaista."
-"Hällfors ei pääse ja Härkösellä on Escarmatilla duuni. Vellikin painaa Piccololla pitkää päivää. Mitähän PW tekee?"
-" Äh, mennään nyt Maukalla, se oli jo aikanaan Mamban opissa. Soitetaan Filipille kiinnostaisko sitä nyt tulla sillä ale-lapulla pelastaan tää laiva."
-"Hei, hyvä idea. Riska laittaa meidän oman pään kuntoon ja jos sekään ei auta niin Stenkka Wasa Linella Löveniin ja soitetaan Jaska häkkiin."

Jokainen voi tahoillaan miettiä kuka/ketkä tuota keskustelua käy. Mä en ainakaan pysty ottamaan noita puheita tosissaan niin kauan kun siitä yrittämisestä ei näy konkreettistä jälkeä.

Ja ai vittu mua taas eilen sattui sieluun kun aikalisän aikana veli Tervonen piirsi kuvioita fläpille. Tuu nyt vittuun sieltä oikeasti.
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Koko avausviesti

Asiallista ja perusteltua kritiikkiä saa esittää, ja sitä pitää johdossa/kentällä/valmennuksessa olevien sietää. Kuuluu toimenkuvaan. Mielestäni JA:n Sportin osiossa on ihan perustellusti kritisoitu nykymenoa. Aika harvassa on suu vaahdossa yrjötyt oksennukset ilman perusteluja. Kritiikki on välittämistä ja tunnetta. @magnum37 :n sanoin: Itselle Sport on yhtä kuin rakkaus lajiin. Mitään toista seuraa en voisi kannattaa.
 

Sergei#91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Detroit Red Wings, Hermes
Hiltunen on monta vuotta syyllistänyt kannattajia tuolla "emme koskaan luovuta" lauseella, ei kukaan ei ole luovuttamassa. Minä en vain maksa enää tuosta kusetuksesta. Seura tulee pysymään aina minun ykkösenä.
Suuria muutoksia täytyy tulla että tämä meidän rakas seura ei joudu pelaamaan suomisarjaa uudessa hallissa, sinne joudumme jos urheilullinen suoritus on tätä luokkaa, ei yleisö tuollaisesta paskasta enää montaa vuotta maksa. Yleisö kyllä tulee hallille kun tuote ja sen esitykset on kunnossa.
Taklaukset, tunne, kaikki vittumaisuus yms loistaa poisssaolollaan.
Mulle joskus sanottiin töissä että meillä saa tehdä virheitä, mutta samaa virhettä ei saa tehdä toista kertaa.
 

Tuima

Jäsen
Ihan hyvä ketju. Toivottavasti saavuttaa myös toimiston.

Kyllä Jämsä on nyt mun mielestä se, kenet on lankulle laitettava kävelemään ensimmäisenä.
Sen jälkeen Kurten. Mitä sekin on täällä saanut Niemen jälkeen aikaan? Vastaus: ei mitään. Olisiko pikku hiljaa aika kaivaa ne kivekset esiin ja ruveta tekemään päätöksiä? Hajuton ja mauton TJ.

Hallitus on se, joka on meidän seuran pitää tällä hetkellä hengissä.

Boikotti.
Emäntä tykkää, kun viikottainen vitutus jää väliin.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Ei Pajuluoma ole huono valmentaja ja uskon, että tulevaisuutta hänellä tulee kyllä valmentajana olemaan. Hänen kohdallaan vain ongelmana tuo kokemattomuus. Mielestäni olisi voinut vaikka junnuissa olla päävalmentaja useamman vuoden ja sitten vähän mestistä tahkota ja sen jälkeen vasta Sportin peräsimeen. Nyt Maukka ”joutui” vähän tykinruoaksi, kun Sport paniikissa hänet palkkasi Tomekin tilalle täysin katastrofin keskellä olevaan Sportiin. Kotkalogo oli kyllä ryvetetty huolella Tomekin toimesta ja muutoinkin ei kyllä ollut helppo paikka Pajuluomalle aloittaa ensimmäistä täyttä vuottaan päävalmentajana miesten tasolla. Klaarasi kuitenkin homman kohtalaisen hyvin viime kaudella, vaikka toki oli tuuriakin, mutta hyvin hitsasi joukkueen kasaan ja hänen avullaan moni nuori meni paljon eteenpäin. Rohkeasti myös ajoi nuoria rosteriin ja näin A-junnujenkin toiminta piristyi.

Nyt sitten toisella kaudella joukkueessa ei enää olekaan pelkästään potentiaalisia nuoria jotka ei vielä breikannut, vaan on tällaisia viime kaudella staroiksi nousseita Kalapudas, Ainali, Kallela jne. joilla vieläpä kaikilla sopimus katkolla ja varmaan tarkoituksena ollut jo ennen kautta, että lähtevät isompiin ympyröihin tämän kauden jälkeen. Muutenkin sitten kokeneempaa kaveria hyvillä meriiteillä mallia Erkinjuntti, Asplund, Seigo tullut mukaan. Tällainen ryhmä vaatisikin sitten jo vähän kokeneempaa valmentajaa myös, joka osaisi käsitellä näitä pelaajia. Muutenkin odotukset viime kauden jälkeen varmasti monella pelaajalla kovat henkilökohtaisesti, kun Jolle ja Sund näytti esimerkkiä että Vaasastakin voi änäriin nousta. Myös joukkueen menestystä kohtaan on ollut kovat odotukset kaikissa piireissä, niin ehkä tämä oli nyt tässä vaiheessa Pajuluoman uraa liian kova pala purtavaksi? Vielä kun valmennusryhmänä sitten tuollainen pilipaliporukka jämävalmentajia junnu Tervosen johdolla.

Jämsää kritisoidaan paljon ja onhan hänellä virheitä tehtynä. Tomekin pitkä sopimus ensimmäisenä tulee mieleen ja nyt sitten Maukan hätäilty jatko (toki vain vuoden jatko, että jotain on opittu), sitten pelaajiston huteja nyt löytyy varsinkin aiemmilta vuosilta vaikka millä mitalla.... mutta on Jämsä jotain tehnyt oikeinkin. Onhan hän monta nuorta potentiaalista pelimiestä tänne naarannut, jotka sitten täällä breikannutkin. Varsinkin ulkkarien suhteen myös parantanut osumaprosenttia huikeasti ja nyt tällä kaudella nuo ulkomaanarvat ollut melkeinpä meidän parhaita. Jos miettii niitä resursseja millä Sport operoi, niin kyllähän Jämsä on saanut paljon hommia tehdä, että näinkin kovia pelimiehiä tänne saanut. Kuitenkaan Sportiin varmaan ei kovin helppoa ole houkutella pelaajia, kun aina hävitään... olihan tämänkin vuoden joukkue ennakkoon sellainen, millä olisi pitänyt taistella 10.sijasta ihan selkeästi ja jopa oli potentiaalia olla korkeammallakin. Ei se lopulta ole Jämsän vika, että niin moni kärkiroolin mies, joka viime kaudella paukutti 30-50 pistettä, on nyt syväjäässä ja flopannut. Vähän ehkä liian itsekkäästi lähtenyt moni tavoittelemaan vain omaa etua ja isoa sopimusta ensikaudelle... toki onhan nyt pakistossakin virhesopimuksia Tommilan, Westermarckin ja Tuohilammen muodossa ja maalivahtina Järviseen luotettiin liian pitkään, mutta sitä ei voi kiistää, etteikö Jämsä olisi kehittynyt tuossa hommassa joka vuosi.

Miten sitten korjata tilanne?

En usko, että tällä kaudella mikään enää kääntää kelkkaa ihan oikeasti sinne 10.sijalle asti. En myöskään usko, että tällä kaudella enää välttämättä mahdollista välttää edes jumbosijaa, kun niin solmussa ja kipsissä moni pelaaja ja koko peli. Mutta mielestäni tämän kauden tavoitteena ja mahdollisuutena olisi nyt rakentaa tulevaa ja panostaa ensikauteen.

Isoin muutos mitä ehdotan, on hankkia Pajuluomalle hyvä ja KOKENUT valmennustiimi. Apuvalmentajaksi joku kokenut ja auktoriteettiä omaava valmentaja. Mahdollisesti jopa niin, että Pajuluoma vetäisi loppukauden apuvalmentajana ja tämä kokenut päävalmentajana? Sitten ensikaudella toisinpäin tai jotain? Kuitenkin pointtina se, että Tervonen ja muut valmennustiimistä ulos samantien ja Pajuluomalle osaavia miehiä avuksi. Tervonen esimerkiksi ei ole saanut mitään hyvää aikaan moneen vuoteen täällä ja olikin lähinnä sellainen Tomekin apupoika Jokereista, joka jäänyt tänne nyt kummittelemaan ja jauhamaan jargonia siitä kuinka tyytyväinen hän on...

Pelaajiston osalta ne isoon rooliin, jotka jatkaa ensikaudellakin ja näitä alisuorittavia kalliita miehiä myyntiin niin pian kuin mahdollista. Nyt kuitenkin luulisi, että Kalapudas, Ainali, Kallela, Seigo, Erkinjuntti etunenässä saattaisikin kelvata jonnekin aikaisempien näyttöjen perusteella. Sitten ei mitään turhakkeita muiden jämiä tilalle loppukaudeksi, vaan Erholtz, Haarala, Heikkinen, Ylitalo, Markkula, Lehtimäki isoihin rooleihin paikkaamaan.
 

BkkEtäFäni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Seattle Kraken
Rajun Erkin kanssa samaa mieltä siitä, että valmennustiimi pitää saada kuntoon. Sport ei sellaisia pelaajahankintoja pysty enää tekemään millä pleijareihin lennettäisiin, eli on lähdettävä miettimään tulevaisuutta. Maukan kenkimiseenkään ei taida olla varaa, kiitos ennen kauden alkua tehdyn jatkon. On kyllä käsittämätöntä kuinka kauan nämä "apuvalmentajat" ovat saaneet hääriä tuolla. Kunnon tyhjennys ja kaikki kalliit, muualle kelpaavat ulos ja juurikin näitä junnuja ja Markkulaa ym. kehiin.

Varsinainen juhlakausi tosiaan...
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Jos Maukkaa ei potkita pilalle, niin ideaalitilannehan olisi tuonne saada joku kokenut apuvalmentaja, jolla riittäisi rahkeet myös joukkueenrakennukseen Jämsän kaverina. Sellainen oikea ammattimies, joka voisi tuoda lisää valmennukseen ja UTJ:n hommaan.

Tervonen yms. voi mennä vaikka a-junnuihin harjoittelemaan..
 

Golffari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mitä noita hiltsun kommentteja lukee niin eipä taida muuttua mikään. Vedotaan resursseihin aina vaan sekä olosuhteisiin. No joka tapauksessa niin kauan kun muutosta ei tapahdu niin johto saa edelleen sitä mitä tilaa. Valitettavasti
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Mitä noita hiltsun kommentteja lukee niin eipä taida muuttua mikään. Vedotaan resursseihin aina vaan sekä olosuhteisiin. No joka tapauksessa niin kauan kun muutosta ei tapahdu niin johto saa edelleen sitä mitä tilaa. Valitettavasti
Kovasti kuulemma siellä tehdään hommia, mutta olisi kiva tietää konkreettisesti, että mitä siellä tehdään? Etsitäänkö siellä valmennustiimiin vahvistusta? Pelaajistoon vahvistusta? Onko sinne palkkaamassa jotain mentaalivalmentajaa?

Sitten kuitataan vain tilanne sillä, että ”emme koskaan luovuta” on hyvä syy fanien tulla hallille ja ostaa liput. Siellä vähän aliarvioidaan fanit ja luullaan, että tuollaiset puheet jotain muuttaa.

Konkreettisia tekoja tässä odotellaan tai suoria kommentteja siitä mitä tehdään. Ei tuollaista liirumlaarumia että kyllä tässä kovasti töitä tehdään, kun todellisuudessa ei varmaan tehdä mitään..
 

Harmaakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, sympatiat Tuto
Jos Maukkaa ei potkita pilalle, niin ideaalitilannehan olisi tuonne saada joku kokenut apuvalmentaja, jolla riittäisi rahkeet myös joukkueenrakennukseen Jämsän kaverina. Sellainen oikea ammattimies, joka voisi tuoda lisää valmennukseen ja UTJ:n hommaan.

Tervonen yms. voi mennä vaikka a-junnuihin harjoittelemaan..
Sitä kovasti ihmettelin kun viime kauden toimivasta valmennusryhmästä päästettiin pois Kyllönen jolla nyt oli pitkä kokemus valmentamisesta, nuorten kehittämisestä valmennuspäällikkönä lisäksi pitkä pelaajaura liigassa aina AHL- NHL- ja MM-kisakokemusta myöten mitä on pelata Gretzkyjä ja kumppaneita vastaan. Nämä muut veijarit ovat katselleet sellaisia pelejä sellaisia pelejä lähinnä TV:n välityksellä.
Toivottavasti tuo peli lähteen nyt käyntiin, maalivahtipeli ja puolustaminen on jo paremmassa kuosissa, vielä kun joku tekisi tarvittavat maalit. Eilinen Lukko peli jo herätteli toiveita.
 

Golffari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Samaa itse myös vähän ihmettelin Kyllösen kohdalta, mutta toki voi olla että hän itse ei halunnu jatkaa. Mistä näitä tietää. Mutta mielenkiintoinen tilanne, jos tänää taas voitetaan niin miten käy tuon valmennuksen. Ollaanko edelleen rekryämässä uutta vai mennäänkö näin loppukausi? Tuskin kuitenkaan muutaman hyvän pelin otannalla kuitenkaan unohdeta kokonaisuutta.
 

Backster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Flyers, Chelsea
Samaa itse myös vähän ihmettelin Kyllösen kohdalta, mutta toki voi olla että hän itse ei halunnu jatkaa. Mistä näitä tietää. Mutta mielenkiintoinen tilanne, jos tänää taas voitetaan niin miten käy tuon valmennuksen. Ollaanko edelleen rekryämässä uutta vai mennäänkö näin loppukausi? Tuskin kuitenkaan muutaman hyvän pelin otannalla kuitenkaan unohdeta kokonaisuutta.


Tämä itseäkin mietityttää. Tänään voitto niin uskon Maukan saavan ainakin viikon lisäaikaa. Voihan se toki olla, että kaikki ongelmat ovat olleet henkisellä puolella.

Eilen Kallela sai apinan selästä ja Stenkalle erittäin tärkeä kotivoitto. Katsotaan onko vapautuneempaa peliä tänään vai aukeaako heti ylänappi ja Ilves kairaa kuivana kakkoseen.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Klaapudas penkitetty ja Aikku kolmosen keskellä. Riska ja Kuiri vaihtavat paikkoja päittäin, itse olisin tehnyt samat muutokset.
Minä en ymmärrä miksi roikotetaan Tuohilampea seitsemäntenä pakkina. Eikö olisi järkevämpää pitää kolmastoista hyökkääjä mukana, kun hyökkäysmateriaali on kumminkin laaja.
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Toivottavasti myös Steenille. Ihan sama kuka tilalle. Järälle jos edelleen maksetaan, takaisin askiin, kiitos.
Järvinen on myös kopissa todella paljon tärkeämpi kuin Steen.
PS. Jämsä ja Pajuluoma, lukekaa ja toimikaa.
 

Golffari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Edelleen odotellaan toimenpiteitä. Josko niistä saadaan kuulla ensiviikolla jotakin. Mieluiten mahdollisimman nopealla aikataululla kiitos! Toivottavasti sasha Huttusen twiitissä oli perää.
 

Tuima

Jäsen
Kurten ja Jämsä, ovi on tuolla ->

Nämä kaksi yrittää huuhtoa paskasta kultaa, vaikka paketti näyttää (jälleen kerran) leviävän käsiin. Oikeasti se on jo levinnyt.
 

Nebelwerfer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Edelleen odotellaan toimenpiteitä. Josko niistä saadaan kuulla ensiviikolla jotakin. Mieluiten mahdollisimman nopealla aikataululla kiitos! Toivottavasti sasha Huttusen twiitissä oli perää.
Jo, katotaan, mutta jos tuo twiitti pitää paikkansa ja Sport tosiaan ovat kontaktoineet mahdollisia korvaajia, niin löytyykö päteviä vapaita valmentajia tällä hetkellä?

Toki dinosaurus-ososto, Tami, Jortikka, Summanen jne, mutta tuskin. Sitten ehkä tällaiset "Mestis" / A-jun koutsit, tyyliin "Juha Juujärvi." Tai löytyiskö joku Ruotsin puolelta? Tai jenkki/kanukki?
 

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Jo, katotaan, mutta jos tuo twiitti pitää paikkansa ja Sport tosiaan ovat kontaktoineet mahdollisia korvaajia, niin löytyykö päteviä vapaita valmentajia tällä hetkellä?

Toki dinosaurus-ososto, Tami, Jortikka, Summanen jne, mutta tuskin. Sitten ehkä tällaiset "Mestis" / A-jun koutsit, tyyliin "Juha Juujärvi." Tai löytyiskö joku Ruotsin puolelta? Tai jenkki/kanukki?
Kuinkas Karri Kivi? Onkohan lomalla loppukauden vai haluaisiko ottaa mahdottoman projektin hoitaakseen..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös