Seuraava uusi jääkiekon miesten Suomen mestari on?

  • 2 121
  • 6

Mikä seuraavista seuroista on seuraava uusi Suomen mestari?

  • Jukurit

    Ääniä: 1 1,0%
  • KalPa

    Ääniä: 39 37,5%
  • KooKoo

    Ääniä: 32 30,8%
  • SaiPa

    Ääniä: 13 12,5%
  • Sport

    Ääniä: 3 2,9%
  • Joku muu, mikä?

    Ääniä: 16 15,4%

  • Äänestäjiä
    104

pussukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Äänestysosiosta löytyy jo vastaavanlainen ketju NHL:n seuraavasta uudesta Stanley Cup -voittajasta, joten pistetään vastaava äänestys pystyyn myös Liigan osalta. Sinänsä ajankohtaiseksi ketju muodostuu, kun KooKoo on pelannut todella vahvaa kautta täten ollen vahva ehdokas Kanada-maljaan. Nykyisistä Liiga-joukkueista yhteensä yhdeksän on voittanut Suomen mestaruuden jossain vaiheessa seurahistoriaa: HIFK, HPK, Ilves, JYP, Kärpät, Lukko, Pelicans, Tappara, TPS ja Ässät. Näin ollen Jukurit, KalPa, KooKoo, SaiPa tai Sport eivät ole vielä päässeet gloriassa paistattelemaan. Mikäs siis edellä mainituista viidestä seurasta tulee olemaan seuraava uusi Suomen mestari? Vaihtoehtona on myös joku muu, eli jos Liiga laajenee tulevaisuudessa joukkueella, joka ei ole vielä voittanut mestaruutta, niin sitäkin voi rohkeimmat äänestää.

Aikajärjestyksessä mestaruuden voittaneiden seurojen ensimmäisten mestaruuksien voittamisvuodet:

JYP 2009
HPK 2006
Kärpät 1981
Ässät 1971
HIFK 1969
Lukko 1963
TPS 1956
TBK (Tappara) 1953
Ilves 1936
Reipas (Pelicans) 1928

Aikani historiaa tarkemmin syynäiltyä muutin Pelicansin mestaruutta voittamattomien puolelta mestarien joukkoon johtuen Viipurin Reippaan vuoden 1928 mestaruudesta.
 
Suosikkijoukkue
Turkoosi kevät 2024, Dallas Stars, Leksands IF
En itse koe, että Pelicans olisi voittanut mestaruutta, sillä Pelicans on täysin eri organisaatio kuin Viipurin Reipas. Toki sen mestaruusviiri komeilee yhä Isku Areenan katossa, mutta tuosta mestaruudesta on kuitenkin vierähtänyt melkein sata vuotta, eikä sitä voittanut lahtelainen seura...

Noh, makuasioita. Tää oli toki vain mun mielipiteeni.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Sympatiasyistä haluaisin sanoa SaiPa tai KooKoo, mutta rahoja en näiden puolesta pistäisi.

SaiPalla on vielä paljon kehitettävää toiminnassaan, ja yksittäiseen todelliseen suonenvetokauteen en jaksa uskoa. Vaatisi melkein sitä, että junnuputken saisi tuottamaan enemmän huipputason talentteja. Länsi-Suomen sanomissa oli 2017 sinänsä mielenkiintoinen artikkeli pelaajatuotannosta, ja näyttäisi SaiPa pystyneen 2000-luvulla kasvattamaan yhden MM-tason pelaajan ja 48 liigapelaajaa, jälkimmäinen painottuen vuosituhannen ensimmäiselle vuosikymmenelle. Miksi nostan junnut esille? Siksi, että rehellisesti sanottuna Lappeenranta ei vaikuta sellaiselta kaupungilta ja SaiPa sellaiselta organisaatiolta, että ihan liikaa olisi vetovoimaa valmiiden pelaajien suuntaan. Tilanne toki voi muuttua, jos se halliprojekti konkretisoituu joskus.

Vastikään paluun Liigaan tehnyt KooKoo on sitten sen verran musta lammas, että vaikea sanoa onko tämä kausi vain suonenveto vai onko KooKoo potentiaalisesti nousemassa säännölliseksi suorasta pleijaripaikasta pelaavaksi poppooksi. Aika näyttää, mutta kokonaisuutena kouvolalaisten liigataival näyttää toistaiseksi parhaalta näistä "uusista" jengeistä. En odottanut niin kypsää KooKoota, mitä nyt pari kautta on nähty.

Melkein tekisi mieli sanoa, että noista listatuista jengeistä KalPa taitaa olla seuraava uusi maljaa kohottava jengi. Junnutoiminta vaikuttaa verrattain hyvältä (ei toki aivan maan kärkitasoa maallikon silmin) ja kilpailukykyisiä pelaajabudjetteja ovat onnistuneet raapimaan suht säännöllisesti kasaan. Ovat siinä sivussa onnistuneet kuluneen 10 vuoden aikana voittamaan runkosarjan, pelanneet finaaleissa ja olleet nopealla vilkaisulla suunnilleen puolet runkosarjoista on päättynyt suoraan pleijaripaikkaan säälien tai ynnämuu-sijojen sijasta. Toisin sanoen KalPa vaikuttaa sellaiselta kohtuullisen tasaiselta suorittajalta muihin listan jengeihin verrattuna, että mahdollisuudet kevään onnistumiselle eivät parista nyt heikommin menneestä kaudesta huolimatta aivan astronomiset ole.

Tietty kun katsoo miten mestaruuksia on voitettu, niin eihän noista ikinä tiedä. 9.4.2009 Ässät oli käytännössä tolpan päässä Mestiksestä, konkasta tai kabinettipäätöksestä. Seuraavalla kaudella taakse jäi sentään sysipaskan kauden pelannut Ilves isolla marginaalilla, ja sarjajärjestelmässä karsintoihin päätymisen osalta oli enemmän järkeä. Mutta tuskin tuolloin edelliskeväällä hädin tuskin karsinnat voittanut jengi ja sen kauden toiseksi viimeinen haaveili, että muutaman kauden sisään tulisi ensimmäinen mestaruus sitten Kekkosen valtakauden. Ja kun tammikuun lopulla 2013 Dixon myytiin ja mm. IS uutisoi asian yhteydessä sanoin "Ässien pudotuspelipaikka alkaa karata käsistä, eikä seurajohto halunnut sortua unelmoimaan tilanteessa, jossa idästä tuli varteenotettava tarjous", niin melko harva olisi lyönyt jeniäkään vetoa Ässien mestaruuden puolesta. Silti 24.4.2013 koko Pori aivan viimeistään meni tyystin sekaisin, Kiven kirja tuosta kaudesta löytyy allekirjoittaneenkin hyllystä ja vielä ajoittain tulee ainakin yksi stadilainen ilman mitään Pori-sympatioita fiilistelemään tuon kevään Porin menosta Youtuben avustuksella. Ässät onkin helvetin hyvä esimerkki siitä, mikä näissä seuraavien mestarien arvaamisissa on niin saatanan vaikeaa: kun taivaankappaleet osuvat kohdalleen, se mestaruus voi päätyä sellaiselle jengille, jonka koko olemassaolokin oli pari vuotta aiemmin uhattuna ja joka jo tammikuussa oli käytännössä luovuttanut myymällä ykköstykkinsä.

Jokerikorttina toki haluaisin nostaa Kiekko-Espoon esille. Pääkaupunkiseudulla riittää vetovoimaa pelaajien osalta, pelaajatuotanto on määrällisesti korkea pääkaupunkiseudulla ja lähikunnissa, Espoossa junnutyö on perinteisesti ollut aivan sarjan kärkitasoa (makuasia mielestäni mikä tarkka sijoitus olisikaan) ja fyrk finns jos työt tehdään kunnolla ja ison talousalueen ja kaupungin lukuisat yritykset ja asukkaat saadaan mukaan. Bluesissa homma jäi kiinni omasta tekemisestä, mutta nyt SS:ää tahkoava seura näyttää toimivan huomattavasti terveemmällä tavalla. Paljon riippuu toki siitä, mihin suuntaan Liiga kehittyy. Henkilökohtaisesti pidän joukkuemäärää jo nyt liian suurena, Jokerien paluu Liigaan lähivuosina ei ole mikään tyystin tuulesta temmattu ajatus tuossa nimen alla olevasta joukkueesta riippumatta ja kehitys nollasta SS:n kautta Mestikseen ja sieltä Liigaan ei ole ongelmaton veto edes väkiluvulla mitattuna Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa. Toisin sanoen kaikki ei ole edes niin sanotusti omissa käsissä ja aivan lähivuosina ei mestaruus ole millään tavalla realistinen, ainakin jos rajataan määritelmäksi mestaruus juuri Liigassa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Veikkaan että Kiekko-Espoon uusi tuleminen saa jossain vaiheessa lumipallon vierimään ja yritysmaailma herää mukaan. Junnupuoli on tunnetusti kunnossa ja yleisö alkaa olla jo erittäin nälkäistä. Talousalue on iso. Kaikki mestaruusainekset on käsillä.
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers
KooKoo tekee urheilullisella puolella tällä hetkellä niin hyviä ratkaisuja, että tuntuisi väärydeltä vastata mitään muuta. KalPan ja SaiPan mestaruuden ajattelu tuntuu aika kaukaiselta, molemmat ovat olleet täysin itseään etsimässä Tirkkosen ja Virran lähdön jäljiltä, eikä Vaasassa tai Mikkelissä ole mitään, mikä viittaisi edes säälipaikkaan lähivuosina. Eli siis vastaan KooKoo
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoon onnistunut viime kausi voi jäädä tähdenlennoksikin, tai sitten se paljastuukin galaktiseksi, kullanhohtoiseksi tähtisumuksi. Oli miten oli, KooKoo on noussut ensimmäistä kertaa historiansa aikana kärkitason liigajoukkueiden joukkoon ja mututuntumalta mestaruus menee vielä jonain keväänä Kouvolaan, ainakin todennäköisemmin kuin muiden vaihtoehtoisten äänestettävien joukkueiden asuinsijoihin.

Ei se jää. Meillä rakennetaan tulevaisuutta ja vahvoja pohjia. Ja pitääkin rakentaa, koska mitään ei ole saavutettu. Mestaruus on uusille joukkueille ihan valtavan työn takana. Mutta niitä ovat viimeisen 15 vuoden aikana saavuttaneet HPK ja JYP, molemmat kahteen kertaan. Noilla ensimmäiset mestaruudet tulivat hitonmoisen työn jälkeen, mutta uskallan väittää, että toiset tulivat jo vähän niilläkin lämpimillä, että molemmista oli tullut todella hyviä organisaatioita. Etenkin JYPillä näin. Kun se juna lähtee kulkemaan, niin muillakin kuin jättiseuroilla voi mennä kaikki putkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös