Sepä on, ettei juurikaan vituta – Jukurien positiivisuusketju

  • 59 438
  • 170

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tuli mieleen tässä maajoukkuetauon alkuun ensin käydä kirjailemassa erikseen edustuksen ja junnujen ketjuihin mutta päätin oikein repäistä ja ottaa kunnon pesäeroa perieteläsavolaiseen pessimismiin avaamalla Jukureille posiketjun (kun sellaista ei tähän asti ole kukaan nähnyt aiheelliseksi avata, tai ainakaan en sellaista löytänyt kun selasin noita vanhoja ketjuja läpi).

Muumipappaa kuvaavaa meemiä mukaillen "onnellisuus on sitä että ihan koko ajan ei vituta" ja tämän hetkisiä Jukureita kannattaessa ei kauheasti tosiaan kehtuuta. Hyvältä näyttää touhut sekä edustuksella että A nuorilla, molemmat porskuttaa pääsarjaa useamman matsin voittoputkessa (edustuksella eilen neljäs voitto viiteen peliin ja viides kuuteen, junnuilla puolestaan tänään jo kuudennen pelin putkeen ja seitsemännen viimeisistä kahdeksasta ottelusta). Lisäksi kukaan ei voine valittaa että joukkue "voittaisi väärin" kun sekä Peksi että Mako peluuttavat todella raikasta lätkää ja otteluissa Jukurit olleet voittopuolisesti hallitseva osapuoli. Esimerkiksi molemmat vieraspelit edustukselta Jyväskylässä nähneenä täytyy todeta ettei kotijoukkueella ole oikein isoja saumoja kummallakaan kertaa ollut pisteille (vaikka toki "kriisijoukkueen" statuksella tällä hetkellä operoiva JYP ei kovin mittari olekaan, todella nimivahvasta rosterista huolimatta).

Jukurien edustusjoukkueessa pisimpään pelanneet ukot ovat alkaneet ottaa niitä steppejä mitä ehdittiin pari kautta toivoa, lisäksi hankinnoissa on pääosin onnistuttu (vaikka tätä kirjoittaessa Tavin ja Salosen maalisarake vielä nollaa näyttääkin, ovat molemmat onnistuneet peliä edistävissä tempuissa ihan hyvällä tasolla). Voittavia arpoja voi katsoa tällä hetkellä olevan joukkueissa useita, päävalmentajista lähtien. Toki Partasen aikainen loukkaantuminen meinasi vähän lässäyttää kautta alkuunsa, mutta onneksemme (mikkeliläisittäin) on Partanen palannut ja lisäksi porukkaan kerettiin hommata venäläisiä käsiä tulosyksiköihin, mistä tulee varmasti ilonaiheita pitkin tätä ja ensi kautta (en usko hetkeäkään etteikö Pereskokovin sopimusta optioineen lunastettaisi, oikeastaan ainoa kysymysmerkki mielestäni, ehtiikö joku KHL tiimi palkkaamaan ukon vielä try-outin aikana, jos tuollaiset koeajat siis ovat myös pelaajan puolelta mahdollisia purkaa).

Ja luonnollisesti "superjunnujen" esitykset aiheuttavat ilonaiheita vaikka Nikkanen toki vähän Kokkosta vähemmän on edustuksessa pelannut ja ehkä ainakin toistaiseksi vielä perusteltua hakea aikuisten sarjoihin tuntumaa myös Ketterän riveistä.

Sarjataulukkoja toki vähän turha tuijotella tässä vaiheessa kautta ja äärimmäisen tasainen pääsarja tarkoittaa että vaikka Jukureille kulkee hiton lujaa niin on siellä aika tasaisesti se keskikasti kokonaisuudessaan kartuttanut pistesaalista eikä sijoitukset ole nousseet ihan samaan tyyliin kuin kuvittelisi voittoputkella. Junnujen puolella sen sijaan ehkä varovaisesti jo taulukkoa tuijotella, tämänpäiväisen sarjakärjen kaadon jälkeen 12 peliä alkusarjaa jäljellä (jos en vallan väärin ole laskenut) ja sijoitus seitsemäntenä, seitsemän pisteen kaulalla viimeiseen jatkopaikkaan (tasaista on toki junnuliigassakin että ei siellä pitkiä tappioputkia kannata ottaa tauon jälkeen).
 

kvs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Nyt tosiaan on hyvillä mielin saanut pelejä katsoa. Edustuksella ja A:lla on viime matsit hyvin kulkeneet. A-junnujen matseja ei oo tullu nähtyä, joten pelikirjaan en osaa kantaa ottaa. Edustuksen matseja taasen lähes jokaisen nähneenä on helppo olla tyytyväinen. Pelikirjaa on hitotu ja ehkäpä yllättävän nopeaankin on Dufvan pääosin kasaama joukkue asioita sisäistänyt. Uskaltaisin jopa väittää, että pelaajatkin tästä tyylistä enemmän nauttii. Peli on ns. omassa hallussa. Just nyt on Jukurileirissä hineetä olla. Ei muuta kun tavoitetta kohti viikko kerrallaan.
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Itse tykkään että tauko tuli ihan hyvään paikkaan. Se vähän kehtuuttaa kun tiesin kyllä jo epävitutusketjua avatessa että vitutusketju seurannee piakkoin perässä vaikkei syytä olisikaan ja tulee vielä olemaan ihan pirusti aktiivisempi. Kaveri varoitteli etten saa posiketjuun yhtään vastausta niin se äntään tuo skenaario jäi toteutumatta.

Pelillisesti alkukaudessa ei vituta viimekauteen nähden mikään. Erityisen positiivistä on että laajalla rintamalla on tullu maaleja, eikä olla täysin yhden ketjun varassa. Myös toimiston väelle kiitosta siitä että Perskokovin kaltainen hankinta oltiin valmiita tekemään. Puolustuspään tekeminen on ollut loistavaa, samoin maalivahtipelin!

Junnuissa hurja tekemisen meininki päällä ja mielenkiintoista seurata enemmän ja vähemmän heidänkin tekemistä. Kauppinen ja kumppanit varmasti tuottaa tulevia kokkosmikkosia sieltä!
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Sehän on posin paikka, tappiosta huolimatta vitutusketjuun ei tullut kuin 2 viestiä ja kaikkien kauhistelema "marraskuun tiistai" sai kuitenkin reilun (todella) 3000 katsojaa paikan päälle. Eikä vastassa ollut edes kuin joku mikälie träppikahvaporukka. Ja Ahokin palannut kokoonpanoon, Rajulle ihan hyvä saada kiritystä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Sehän on posin paikka, tappiosta huolimatta vitutusketjuun ei tullut kuin 2 viestiä ja kaikkien kauhistelema "marraskuun tiistai" sai kuitenkin reilun (todella) 3000 katsojaa paikan päälle.

Samaan aiheeseen liittyen.. viikonloppukotipelien saldo tähän asti 12/18 pistettä ja yleisöka. 3115. Samat viikkopeleissä on 3/15 ja 2811. Ja se varsinainen posi: jäljellä on 13 viikonloppu- ja 6 viikkokotipeliä.
 

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Päivän posi: Telian lähetyksen voi katkaista, jos peli on muniinpuhaltelua. Toinen posi: ennen Pelsu-peliä on onneksi yksi päivä välissä jolloin voitaisiin vaikka heräillä pikkuhiljaa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Täytyy kyllä posistella tuota Kangasalustan valmennusfilosofiaa, mitä hieman tässäkin jutussa käydään läpi:
Epäonninen maali ei lannistanut Vähätaloa - "Pitää rohkeasti vain yrittää ja sitten joskus tulee virheitä"
Kyseessä siis Vähätalon haastattelu, missä pelaaja avaa vähän tilannetta jossa pisti siirretyn rangaistuksen aikana kiekon omiin. Eräskin "management by perkele" -liiton koutsi olisi tuosta pistänyt koirankoppiin varmaan loppuvuodeksi, mutta:
Julius Vähätalo kirjoitti:
...
− Aika kova paine siinä tuli ja yritin kääntää kiekon alle, mutta nyt se sattui menemään omaan maaliin. Meillä on tänä vuonna ollut sellainen teema, että pitää rohkeasti vain yrittää ja sitten joskus tulee virheitä. Klaarattiin se onneksi hienosti, ettei se suuremmin haitannut onneksi, Vähätalo kommentoi tilannetta.

Pitkäksi aikaa osumaa ei kuitenkaan jääty murehtimaan, vaan Vähätalo pääsi kuittaamaan tekemänsä virheen heti seuraavassa vaihdossa, kun hän oli juonimassa 4-2-johtomaalia.

− Jätkille ja valmennukselle täytyy kuitenkin antaa krediittiä, että uskalsivat päästää heti seuraavaan vaihtoon kentälle, vaikka pieni moka tulikin tehtyä. Hienoa, että tulee vastuuta ja luottoa. Se tuntuu pelaajastakin hyvältä, hyökkääjä totesi.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Illan positiivinen: Taito-Markun otteet.

En ehtinyt..

Illan ja koko kauden yksi positiivisimmista asioista on ollut Flinck. Jos vertaa viime kauteen Maken peliä, niin ero on valtava. Jokainen voi miettiä mistä tuo johtuu.

Lisätään vielä posiin Mikko Kokkonen. Mikon kymmenen pistettä sivuaa u18 puolustajien kauden ennätyspisteitä liigassa 38v aikajänteellä. Saattaa Mikko ottaa vielä Miro Heiskaselta tuon ennätyksen yksin nimiinsä..
 
Viimeksi muokattu:

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Päivän positiivinen.

Peli loppui.

Ei muuta.

Noh noh. Olihan siellä kultaranne #43.

Oikeesti, kiekkoo pitäs toimittaa maalille enemmän, aina voi upota. Salosen kuuttasataa lähtevät lämärit ei auta ku ne on verkoissa(niissä turvaverkoissa) tai ekassa vastustajan pelaajassa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Positiivista että A junnut sen kun porskuttaa, Jaffalasta kaksi pistettä voittolaukausten jälkeen. Kiesilä ollut jälleen tulessa, sille voisi sopparin vääntää ettei käänny vitutuksen puolelle. Kiesilä siis 2+0 (toinen voittolaukauksesta), Huttunen ja Rintamäki 0+2.

Edarien suhteen posia hankalampi löytää, varmaan se ettei kukaan pakota tuota katsomaan eikä onneksi pääse taas pariin viikkoon peliin vaikka haluaisi.
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Aloitustilasto komeaa luettavaa Ässät pelin jälkeen. Kiitos sentterit!
 
Positiivista: perseilystä huolimatta takaa-ajomatka tavoitesijoille ei ole kasvanut vielä mahdottomaksi.

Negatiivista: takaa-ajomatka tavoitesijoille kasvaa liian suureksi, mikäli kurssi ei käänny nyt.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Vähän tuntuu ettei olisi pitänyt tätä ketjua avata. Toki jonkunlaista huumaahan siinä oli päällä majutauon korvalla kun homma kulki kuin juna ja kolmossija paljon likempänä kuin missä joukkue nyt majailee. Ketjun avaamisen jälkeen 2 voittoa alkukauden höyryillä, nyt saakin miettiä, onko tappioputki jo ennätyspitkä vai onko onnistuttu aiemmilla kausilla harrastamaan vielä huimempaa romahtamista. Jostain kertoo etten viitsi tuota edes tarkastaa.

Ei ehkä posiketjun kamaa muutoin kuin pohdiskeluna että tuliko tehtyä ketjun avaamisessa pahemman luokan jinxaus.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Edustusjoukkueen konttaaminen harmittaa ja paljon, mutta vähintään yhtä paljon ilahduttaa se, että A-nuoret pärjäävät hyvin. Tänäänkin voitettiin TPS maalein 5-2. Huomenna on luvassa viimeinen alkusarjaottelu, jossa vastaan tulee Jokerit.
Juu se on oikeasti positiivista että junnut sen kun porskuttaa. A:n lisäksi B pääsi alempaan sm sarjaan. C junnut tekivät lohkossaan eniten maaleja ja päästivät vähiten (vieläpä ihan mukavalla marginaalilla), mutta KalPan akatemia näyttäisi yhden jatkoaikavoiton erolla voittaneen kuitenkin lohkon. Mitenkäs noilla pelit jatkuvat?

Ja luonnollisesti edelleen positiivista että saa seurata edustuksen konttaamista vähän kauempaa ettei tarvitse niin täysipäiväisesti tuosta vitutusta ottaa jos ei välttämättä halua. Eikä niin harmita vaikka kausaria ei pääsekään käyttämään kuin hyvin harvakseltaan.
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pisteputki päällänsä!
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Voitto, Tavi, Raju, Partanen ja Koponen!
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
59:08... (<- tuo kuuluisi siihen toiseen täällä olevaan ketjuun...)

59:40 Vitutus loppui ja uusi toivo heräsi.

65:00 2x Mika Partanen = eipä enää vituta yhtään.

Janne Tavi oli Jukurien kenttäpelaajista paras. Sekään ei vituta.
 

ahal

Jäsen
Jukureilta hieno taistelu Raksilassa. Onnittelut. Kukkos-Lassekin otti kierroksia oikein kunnolla tappion häämöttäessä. Onneksi ei tainnut käydä pahemmin keltapaidalle, vaikka lukua otti lopussa. Hymyilytti leveästi kahden minuutin yv-kiekottelu lopussa ;).
 

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Kukkos-Lassekin otti kierroksia oikein kunnolla tappion häämöttäessä. Onneksi ei tainnut käydä pahemmin keltapaidalle, vaikka lukua otti lopussa.
Ikävää sattumaa, että reilun viikon sisällä Jukureiden pelaajia on ajettu ulosajon arvoisesti päähän kolmesti. Kaksi kertaa kolaus on vieläpä osunut Taviin. Onneksi ei ilmeisesti pahemmin ole käynyt..
 

Tuborg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En oo mitään videoita kattellu, mutta ainakin hallinäkymien mukaan niin olkapää olkapäätä vastenhan se meni. Mutta that is not the point. Oli Mikkelistä mukavia old school-faneja, jotka jäi iltaa Oulussa viettää. Hauskaa oli! That is the point!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös