Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
Mitä siitä? Näyttäisi olevan oma mielipiteesi jota tarjoat totuutena.
Kuten jo sanoin, edelleen Ahon todellista lahjakkuutta vähänkin epäilevät - palataan asiaan kolmen vuoden päästä kauden 2021-2022 aikana. Silloin nähdään millainen pelaajaa -prime Aho loppujen lopuksi on, ja onko hänellä todellisuudessa muita kilpailijoita kuin Laine, kun puhutaan parhaasta suomalaisesta jääkiekkoilijasta, vai onko Lainekaan yhtä kovalla tasolla?
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
Tämä!! Ei ole väliä kuka puhuu. Aho on aivan loistava ja jos olisi pakko vertailla - paras suomalainen pelaaja änärissä tällä hetkellä.
Parempi jättää kyllä toki sinänsä turha väittely ja hypätä tähän kelkkaan. Täysin samaa mieltä kyllä kanssasi.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
Eikä kyseessä ole se, mitä Ahon pistepörssiin tulee, vaan miten hän sen tekee. Esim. viime yön syöttö Pescen maaliin oli ns. Sexi-wau. Ja se oli vain yksi esimerkki. Noita ei WAReista näe, pakko katsoa itse pelit.
Ja tähän myöskin vahva ”sama”. Todellakin huikeaa katsottavaa!
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän noiden otteiden jälkeen saa vähän keulia kommenteissa. Ihan on tulevan franchise-pelaajan elkeet Aholla. Ei välttämättä dynastiajengin sellaisen, mutta NHL-joukkueen kuitenkin. Vähintään samassa määrin, mitä OJ oli aikanaan Floridassa.

En edes yritä väittää olevani mikään tietäjä tai ennustaja, mutta tuollainen yleishyvyys on se tekijä, joka puoltaa edellistä arviota. Aho on onnistunut käytännössä joka tasolla, jolla on pelannut. Muistaako kukaan nähneensä yhtään läpisurkeaa matsia häneltä?

Jos Lainetta voikin vielä vähätellä one-trick-ponynä niin Sebu on jo nyt all-tricks-horse. Vaikea keksiä skenaariota, jossa Ahon peli alkaisi sakkaamaan pidempiä jaksoja. Pisteitä tulee niin tasaisesti ja tavallaan vaivattoman näköisesti, etteivät pitkät slumpit näytä todennäköisiltä.

No se hehkutuksesta. Vielä sinne franchise-tasolle on matkaa. Kehityksen kulmakerroin on silti oiva, eikä näköpiirissä ole selkeitä uhkia sen tasaantumiselle. Ja kaveri on toki sen verran kunnianhimoinen, että johtavan pelaajan rooli keskitasoa huonommassa jengissä ei varmasti riittäisi. Saas nähdä.
 
Tsuba enker öm öm.

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Aho on vetänyt aivan huikean alkukauden, niin kuin koko Carolinan joukkue. Harvemmin tottunut näkemään Canesia Metron ykkösenä :) Tässä nyt on puhuttu onko Aho tällä hetkellä, tai tulevaisuudessa paras suomalainen NHL-pelaaja. Aika näyttää, mutta itse pidän silti Barkovia vielä hieman parempana. Barkov tekee kaiken mitä Aho tekee, mutta sitten on vielä plussana tuo uskomaton ulottuvuus ja koko joita hyödyntää pelissään. Tuntuu, että tässä on hieman unohdettu Sasha ja keskitytty liikaa Ahon ekaan viiteen matsiin. Barkovista kuitenkin muut NHL-tähdet sanoivat, että on liigan aliarvostetuimpia pelaajia ja mahdollisesti jopa TOP5 sentteri. Sen on paljon se. Barkov myös pelasi viime kauden lähes terveenä, pitkästä aikaa.
 

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eichel ja Pulju samalla tasolla?
Ei, vaan Eichel vertautuu Puljuun siinä mielessä, ettei ole toistaiseksi osoittanut olevansa draftiaikaisen hypetyksen väärti pelaajana.

Roskajoukkue Sabresin kapteenina oleminen ei ole juuri minkäänlainen meriitti.
 
"Jääkiekko on tunnepeli" - Veli-Matti Savinainen

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Ei, vaan Eichel vertautuu Puljuun siinä mielessä, ettei ole toistaiseksi osoittanut olevansa draftiaikaisen hypetyksen väärti pelaajana.

Roskajoukkue Sabresin kapteenina oleminen ei ole juuri minkäänlainen meriitti.
Eichel on aivan helvetin hyvä pelaaja, ja mielestäni melkolailla sitä mitä hypekin on ollut. Epäilen että et ole kyllä miehen tekemisistä perillä vähääkän. Kannattaa tutustua, on nimittäin viihdyttävä pelimies. Kaikki eväät on Eichelilla olla yli 90 pisteen sentteri.

Edit. hetkinen tämä on Ahon ketju. Miksi vitussa täällä jutellaan Puljusta ja Eichelista? Iso hymiö tähän.
 
Viimeksi muokattu:
"I was Kalevi"

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Tämä!! Ei ole väliä kuka puhuu. Aho on aivan loistava ja jos olisi pakko vertailla - paras suomalainen pelaaja änärissä tällä hetkellä.
Mutta mitä sellaista Aho on tehnyt / osoittanut, mitä Barkov ei? Jos siis ei lähdetä vetämään liian suuria johtopäätöksiä tästä alkukaudesta, kun otannat ovat vielä olemattomat.

Ahon 6 peliä ovat olleet upeat, mutta silti "vain" kuusi peliä. Ahon pistetahti ei kestäne tuolla tasolla, vaan tasoittuu kauden mittaan. Itse oletan taantumista jonnekin ~PPG -tasolle, mikä sekin olisi jo todella kova suoritus nyky-NHL:ssä. Todellisen tuloksen näkee vasta loppukaudesta. Samaan aikaan toisaalla Barkov on pelannut huimat kolme peliä tällä kaudella totutellen kapteenin vastuuseen heikohkosti aloittaneessa joukkueessa. Mutta toisaalta Barkovilla on taustallaan viime kausi, jolloin veti ~PPG tahtia koko kauden. Oli samalla haastamassa Selkestä (äänestyksen neljäs). ...ja teki sen pelaten vielä keskimäärin ~3min/peli enemmän kuin Aho alkukaudesta. Jos puhutaan vain pisteistä, niin tämä Ahon parempi jakso ei siinäkään ole mitenkään ennennäkemätön edes Barkoviin verrattuna. Viime keväänä helmi-maaliskuun taitteessa kuusi peliä, 24.2. - 6.3. Barkov pelasi tehoin 5+6=11 (koko pisteputki tuolloin 8 peliä, 5+9). Peliaika yhdessä näistä kuudesta pelistä 27min27sec, kun Floridalla ei oikein keskikaistalla ollut riittävästi pelimiehiä, niin Barkov laitettiin hoitamaan kaikki...

Mitä tästä saa irti? Ei mitään. Aho voi kehittyä Barkovia paremmaksi pelaajaksi. Voi olla sitä jo nyt. Mutta odotetaan nyt herranjumala enemmän kuin kuusi peliä sen julistuksen tekemiseen. Aho vaikuttaa nyt operoivan tasolla, missä Barkov on ollut viimeiset pari kautta.

Barkov - Aho on kuitenkin vertailuna mielenkiintoinen. Kaksi hyvin samanlaista pelaajaa, jotka ovat kuitenkin täysin erilaiset. Suurimpana erottavana tekijänä pelaajien koko. Molemmilla on maagiset kädet ja pelinluku. Molemmat ovat hyviä ns. kahden-suunnan pelissä. Molemmilla on hyvä laukaus, jota käyttävät hieman harvoin jne. Barkov ei ikinä kyenne vastaamaan Ahon luisteluun, vaikka se Barkovillekin on tätä nykyä kaukana heikkoudesta. Toisaalta Aho ei ikinä kykene samaan tapaan kiekkoa suojaamaan kuin Barkov isolla kropallaan. Kaksi kokonaisvaltaisesti loistavaa jääkiekkoilijaa, joiden vahvuudet ovat erilaiset.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Aho voi kehittyä Barkovia paremmaksi pelaajaksi. Voi olla sitä jo nyt. Mutta odotetaan nyt herranjumala enemmän kuin kuusi peliä sen julistuksen tekemiseen. Aho vaikuttaa nyt operoivan tasolla, missä Barkov on ollut viimeiset pari kautta.
Ehkä Aho kamppaileekin enemmän Calderista Matthewsin ja Laineen kanssa, ennemmin kuin Selkestä Barkovin kanssa.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F.
Ei, vaan Eichel vertautuu Puljuun siinä mielessä, ettei ole toistaiseksi osoittanut olevansa draftiaikaisen hypetyksen väärti pelaajana.

Roskajoukkue Sabresin kapteenina oleminen ei ole juuri minkäänlainen meriitti.
Eichel on kapteeni ja lähes PPG.

Puljujärvi heittää hyvää läppää ja syö pizzaa McDavidin haastatteluissa.
 
Numero ysi kattoon! -kampanjan vetäjä vuodesta 2013.
#1 #5 #7 #9 #17 #20 #22 #23 #35

Seuraavat jäädytettävät suomalaisten NHL-pelinumerot: #9 #35

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Lopetetaanko tämä kikkelin mittailu Ahon ja Barkovin kohdalla? Sebu on painamassa huippukautta ja täällä veivataan jostain Eichelista ja Puljujärvestä. Eiköhän niille löydy omat ketjunsa.
 
"En kyllä nähnyt koko tilannetta mutta Pyörälä kampattiin selvästi." -Ari Stenius-

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Aholla on tuo liuku käsittämättömän huikeaa katsottavaa. Pienillä liikkeillä pitää vauhdin sellaisena, josta puolet NHL pelaajista voivat vain unelmoida. Nuo hyökkäyspään kierrot, joista Pesce ohjasi maalin Wildia vastaan, alkaa olemaan jonkinlainen tavaramerkki Aholle. Joku tuossa meinasi, ettei Ahon kiekonsuojaus ole Barkovin tasolla. Saattaa olla toki oikeassa, mutta ei tuo Ahon suojauskaan mitenkään heikkoa ole, kun siihen yhdistyy "pieneksi" pelaajaksi uskomaton tasapaino ja vauhdissa pysyminen.

Okei okei... pippelimiekkailua nyt vain vähän. Olen sitä mieltä, että nimenomaan luistelunopeus ja pelitilannenopeus tekee Ahosta jatkossa piirun verran kovemman pelaajan kuin Barkov on. Tuossa joku luetteli Barkovin vahvuuksiksi suojauksen ja ulottuvuuden. Nämä ovat mielestäni olleet myös Ahon vahvuuksia. Liigassa aikanaan ihasteltiin hänen kykyään alivoimapelaajana ja syöttöjen katkojana, sekä kiekon riistäjänä. Hän pystyi operoimaan aivan eri ulottuvuuksilla kuin muut. Osa on tietysti sitä tietokonetta.

Minulle toki passaa, että molemmat ovat yhtä hyviä ja joskus nähtäisiin jotain tällaista joissain oikeissa kiekkokisoissa.

Laine-Aho-Kapanen (Pulju, jos löytää pelinsä)
Rantanen-Barkov-Granlund

1.Yv Laine, Aho, Barkov, Granlund, Heiskanen.
 
Kimmo Rannisto: Olemme tutkineet asiaa ja kysyneet jääkiekkoväeltä ja kukaan ei sanonut, että he haluavat nähdä suosikkijoukkueensa liigakarsinnoissa

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Aholla on tuo liuku käsittämättömän huikeaa katsottavaa. Pienillä liikkeillä pitää vauhdin sellaisena, josta puolet NHL pelaajista voivat vain unelmoida. Nuo hyökkäyspään kierrot, joista Pesce ohjasi maalin Wildia vastaan, alkaa olemaan jonkinlainen tavaramerkki Aholle.
Juu. Syljeneritys alkaa about sillä hetkellä, kun Aho ottaa pari potkua oikeassa laidassa kohti siniviivaa. Siitä jo tietää, että kohta tulee maalipaikka jollekin.

En ole ikinä varsinaisesti syttynyt näille vastakkainasetteluille, enkä syty nytkään. Aho on Aho, Barkov on Barkov, molemmat aivan huikeita jätkiä. Ei toisen suoritukset ole toiselta pois. Suomen jääkiekon tulevaisuus näyttää nyt valoisammalta kuin ikinä. Aiemmin ollaan oltu parin yksilön, hyvien molareiden ja toimivan pelisysteemin varassa. Senttereistä on ollut hienoinen pula, samoin pakkien kohdalla. Nyt on osaamista niin kärkiketjuissa kuin puolustuksessakin. Ja mikä parasta, noi jätkät ovat vielä aika nuoria ja lisää on tulossa.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
En tietenkään. Vaan puhun nyt yksinkertaisesti siitä lahjakkuuden tasosta josta minä ja vain harvat ovat noiden kahden kohdalla puhuneet. Aistin edelleenkin jonkinlaista lievää Ahonkin lahjakkuuden vähättelyä, kun jotkut tosissaan hänen antamiensa näyttöjen jälkeen edelleen uskovat esim. Barkovin olevan lahjakkaampi pelaaja. Laineen kohdalla ymmärrän sen tietynlaisen vähättelyn hiukan paremmin, vaikken siitäkään ole samaa mieltä.

Mutta siis tosiaan kyse on nyt siitä, ettei varmaan monikaan ole totaalisesti Ahon kykyjä epäillyt. Tosin kyllä niitäkin jokunen on ollut. Mm. HFBoardsilla kirjoitti joskus reilu pari vuotta sitten silloinen nimimerkki Kake randelin (nykyään Legenda Leinonen tai jotain vastaavaa) aika mahtavaa tuubaa, kun mollasi suomalaispelaajista suoraan nimenomaan Ahoa ja sitten lisäksi ainakin Granlundia, nimittäen heitä mikkihiiriksi tai vastaaviksi, joilla ei ole mitään todellista mahdollisuutta kunnon NHL-uraan. Muistaakseni mm. naureskeli Ahon olevan mm. mestiksessä parin kolmen vuoden päästä.
Kuinka kauan olet tiennyt näiden kahden olevan lahjakkaita pelaajia? Kolme vuotta? Kymmenen vuotta? Laine on ollut enemmän 'household name' jo pidempään, mutta en ole täällä kyllä nähnyt mitään Ahon lahjakkuutta vähättelevää sen jälkeen, kun kaveri pelasi muutama vuosi sitten PPG kauden liigassa ja dominoi junnujen kisoissa. Jos tiesit jo kymmenen vuotta sitten, tai vaikkapa viisi vuotta sitten, että Ahosta tulee tämän tasoinen NHL-pelaaja näin lyhyessä ajassa, onneksi olkoon, kuulut varmasti harvoihin ja valittuihin. Jos taas heräsit tähän boomiin kolme vuotta sitten, mikä on todennäköisempää viestihistorian perusteella, et todellakaan ole mikään selvännäkijä.

Eikä varmaan kannata minkään kakerandellien, tai mikä lie, yksittäisten ääripäiden sanomisia pitää minään todistusaineistona siitä, että Ahoa vähätellään lahjakkuutena. Tämä on nyt sinun täysin itse keksimä narratiivi, mikä ei sisällä mitään totuuspohjaa. Se, että joku ei nyt aukottomasti osta sitä ajatusta, että Aho on muutaman pelin perusteella parempi ja lahjakkaampi pelaaja kuin Barkov, ei tarkoita sitä, että Aholla olisi asiat poikkeuksellisen huonosti. Barkov on jo tasonsa osoittanut franchise sentteri, joka tosiaan kuten rinne sanoi, on pelannut jo muutaman vuoden sillä tasolla sentterinä millä Aho on pelannut nyt nämä kuusi peliä. Voiko Ahosta tulla parempi pelaaja kuin Barkov? Totta vitussa voi. Mutta se vaatii hieman enemmän, kuin kuusi peliä keskellä. Eikä Barkovkaan 23-vuotiaana tuskin ole vielä potentiaalinsa huippua saavuttanut.

Ja se, että kumpi on parempi, Barkov vai Aho (tai Laine) on suoraansanottuna turhaa väittelyä. Se, että meillä on tuollaisia aivan tajuttoman kovia nuoria jätkiä dominoimassa taalaliigaa on äärimmäisen "positiivinen ongelma". Sitä paitsi kukaan näistä jätkistä ei välttämättä ole se paras suomalainen jääkiekkoilija muutaman vuoden päästä. Herra nimeltä Miro Heiskanen saattaa parin Norris-trophynsa kanssa olla sitä. ;)
 
Sanonta "tärkeintä ei ole voitto vaan reilu peli", on suurta myrkkyä eteenpäin haluavalle urheilijalle.

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En ole ikinä varsinaisesti syttynyt näille vastakkainasetteluille, enkä syty nytkään. Aho on Aho, Barkov on Barkov, molemmat aivan huikeita jätkiä. Ei toisen suoritukset ole toiselta pois.
Juuri näin. Mä odotan kuin kuuta nousevaa jotain turnausta, jossa tämä kaksikko on Suomen 1. ja 2. senat (aivan yks vitun lysti kummin päin nui numerojärjestykseen laittaa). Aho on ehkä hyökkäysorientoidumpi tapaus, kun taas Barkov on se monipuolinen työkalu kaikkeen ylivoimista 5v.5-pelin kautta alivoimiin. Siinä voi sitten ripotella laiturit laidoille kuinka huvittaa ja aina on hyvää luvassa.
 
To most Christians, the Bible is like a software license. Nobody actually reads it. They just scroll to the bottom and click 'I agree'.

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Juuri näin. Mä odotan kuin kuuta nousevaa jotain turnausta, jossa tämä kaksikko on Suomen 1. ja 2. senat (aivan yks vitun lysti kummin päin nui numerojärjestykseen laittaa). Aho on ehkä hyökkäysorientoidumpi tapaus, kun taas Barkov on se monipuolinen työkalu kaikkeen ylivoimista 5v.5-pelin kautta alivoimiin. Siinä voi sitten ripotella laiturit laidoille kuinka huvittaa ja aina on hyvää luvassa.
Lisäksi mua innostaa ajatus siitä että Kotkaniemi on jo osoittanut Montrealissa että hänelläkin on potentiaalia tulla huippusentteriksi. Borgström on farmissa vielä, mutta hänenkin potentiaalinsa on hyvin korkealla.

Ja jos HIFK:n pelejä on katsonut tällä kaudella niin on voinut todeta että sielläkin pelaa yksi aika hemmetin lahjakas 17-vuotias keskushyökkääjä.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
Löysinkin, mutta annan sinulle etusijan linkittämiseen. Ole hyvä.
En nyt enempää jaksanut noita aiempia kommenttejani metsästää, mutta ainakin oheisen ketjun keskustelu osui nopeasti silmään pikaisesti vilkaistessani:

Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2017–2018

Muistakin Jatkoajan sekä monistakin HFBoardsin keskusteluista löytyy vastaavia kommentteja Ahon lahjakkuudesta minulta. Noita ainakin jonkin verran Ahon todellista lahjakkuutta dissaavia kommentteja löytyy myös yleensä noista ketjuista samaan tapaan kuin nyt linkittämässäni ketjussa.

Se on nimittäin aika kovaa Ahon aliarviointia, jos todella väitetään, että katto tehoissa on jossain 60-70 pisteen tasolla. Eihän poika nyt vielä ole läheskään sitä mitä tulee olemaan parhaimmillaan noin kolmen vuoden kuluttua. Tällä kaudella menee jo todennäköisesti 80 pistettä rikki, ja olen edelleen melkoisen varma siitä, että uransa huipulla tulee todennäköisesti ylittämään 100 pisteen rajan useammin kuin kerran.

So what, jos se tarkoittaa, että tulee olemaan keskusteluissa, kun puhutaan NHL:n parhaista pelaajista? Niin erityislahjakas pelaaja hän on, että ilman vakavampia loukkaantumisia juuri tuo on varsin hyvinkin mahdollista. Ja edelleen toki saa olla eri mieltä. Kunhan toin myös mielipiteeni esiin siitä, että se on kuitenkin omasta mielestäni Ahon erityislahjakkuuden aliarviointia. No, totuushan nähdään sitten muutaman vuoden päästä.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
On kyllä huikea pelaaja tämä Aho. Jatkuvasti oikeita ratkaisuja ja on hyökkäyspäässä erittäin vaarallinen sekä tunnollinen puolustuspäähän. Tällä hetkellä paras suomalainen jääkiekkoilija NHL:ssä, ylivoimaisesti.
 
"It is not a sport where the relation between the effort and the success, the effort and the reward, does not exist. It is not a sport where success is already guaranteed or it is not a sport when it doesn’t matter where you lose." (©) Pep Guardiola
Olen myös kirjoittanut jo pari vuotta sitten siitä, miten näen Sebastian Ahon käytännössä prime-Zetterbergin kopiona. Kooltaan, pelityyliltään ja taidoiltaan erittäin samankaltainen pelaaja Zetan kanssa.
Minä taas pari vuotta kirjoitin kuinka Ahon pelityyli muistuttaa erään Wayne Gretzkyn pelityyliä.

Onko joku teistä kuullut tästä Gretzystä jotain?


Aistin edelleenkin jonkinlaista lievää Ahonkin lahjakkuuden vähättelyä, kun jotkut tosissaan hänen antamiensa näyttöjen jälkeen edelleen uskovat esim. Barkovin olevan lahjakkaampi pelaaja. Laineen kohdalla ymmärrän sen tietynlaisen vähättelyn hiukan paremmin, vaikken siitäkään ole samaa mieltä.

Mutta siis tosiaan kyse on nyt siitä, ettei varmaan monikaan ole totaalisesti Ahon kykyjä epäillyt. Tosin kyllä niitäkin jokunen on ollut. Mm. HFBoardsilla kirjoitti joskus reilu pari vuotta sitten silloinen nimimerkki Kake randelin (nykyään Legenda Leinonen tai jotain vastaavaa) aika mahtavaa tuubaa, kun mollasi suomalaispelaajista suoraan nimenomaan Ahoa ja sitten lisäksi ainakin Granlundia, nimittäen heitä mikkihiiriksi tai vastaaviksi, joilla ei ole mitään todellista mahdollisuutta kunnon NHL-uraan. Muistaakseni mm. naureskeli Ahon olevan mm. mestiksessä parin kolmen vuoden päästä.
Juuri näin. Varmaan ammattilaiset tuntevat Ahon kyvyt, mutta suuri media on vähän toinen juttu.

Jokainen joka on vähäänkään seurannut suomalaista mediaa niin Patrik Laine on ollut median lellikki. Lähes joka päivä on joku uutinen Patrik Laineesta, jopa kesällä offseasonilla. Milloin Laine kävi paskalla, milloin Laine sitä ja Laine tätä. Yksistään tällä jatkoajassa Patrik Laineen ketjussa on yli 300 sivua siinä missä Aholla on vain nämä reilut 20. Jo tämä kertoo siitä miten näihin pelaajiin suhtaudutaan. Laine valittiin sinä vuonna, jolloin Aho syöltteli hänet junnujen MM:ksi vuoden nuoreksi suomalaiseksi urheilijaksi ja sen vuoden 5. parhaaksi urheilijaksi.


Katsotaan nyt kun Laineella ei ole ketään sentteriä syöttelemässä maaleja tyhjiin, miten miehen käy.
 

Largo

Jäsen
En jaksa nyt lainailla kaikkia @Ippenator viestejä, mutta miten sinä lasket pelaajien katon? Olisi ihan hauska nähdä niitä ammattilaisen kertomana, kun Kake Randelin ei selkeästi osannut ennustaa oikein. Eli mihin tämä kaikki perustuu? Otit itsekin esiin Zetterbergin, joka on enemmän siellä kastissa late bloomer ja se perustuu ihan siihen varausnumeroon. Ei hänestä välttämättä koskaan ajateltu tulevan NHL-pelaajaa, mutta Zeta teki itsestään sellaisen. Vastaavasti koko kansan Teemu, eli Selänteen Teemu, joka aloitti NHL-uransa vasta 22-vuotiaana, mutta varattiin kuitenkin kymmenentenä pelaajana silloisessa draftissa. Ei kenenkään kattoa pysty tänäkään päivänä satavarmasti ennustamaan ja loppujen lopuksi nämäkin on hyvin subjektiivisia. Rohkenen epäillä sinun nähneen tarpeeksi Barkovin pelejä, koska nostat Ahon tämän alkukauden otannalla edelle. Pelaajilla on hieman erilaiset työkalupakit, mutta Barkovin pitäisikin olla Ahoa vielä edellä, niin kuin onkin. Lisätään nyt vaikka esimerkkinä Patrice Bergeron ja Anze Kopitar. Osaavat tehdä pisteitä, mutta pistepörssin voittoa on vaikeampi heille ennustaa. Molemmat kuitenkin listataan NHL:ssä lähes poikkeuksetta TOP-10 senttereihin joka vuosi. Barkov on heitä metrin perässä, mutta Barkovillakin on vielä aikaa kehittyä heidän tasolle tai jopa ihan heidän ohitse. Aho saattaa olla jatkossa pysyvä nimi NHL:n pistepörssin TOP-20 osastolla, mutta sekään ei tarkoita miehen olevan Barkovia parempi.

Voisit myös kertoa Jesse Puljujärven katon, kun kerran vauhtiin pääsit. Missä se menee? Oikeassa olet siinä, että olet oikaissut muutamia kirjoittajia, jotka ovat asettaneet Ahon katon sinne 60-70 hujakoille. Haluatko siitä jonkun mitalin? Vai mikä idea sinulla on itseäsi hehkuttaa ja lainailla viime kesältä keskustelua Ahosta, vaikka todellisuudessa minä näin lähinnä keskustelua Kipperistä

Legenda Leinonen (o.s Kake Randelin) oli nyt sitten väärässä HFBoardsilla. Muistaakseni tämä oli sinulta jo toinen hehkutus tälle palstalle, jossa alkuperäinen keskustelu on lähinnä taphtunut toisella palstalla. Eli mars sinne glouttaamaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Voisit myös kertoa Jesse Puljujärven katon, kun kerran vauhtiin pääsit. Missä se menee? Oikeassa olet siinä, että olet oikaissut muutamia kirjoittajia, jotka ovat asettaneet Ahon katon sinne 60-70 hujakoille. Haluatko siitä jonkun mitalin? Vai mikä idea sinulla on itseäsi hehkuttaa ja lainailla viime kesältä keskustelua Ahosta, vaikka todellisuudessa minä näin lähinnä keskustelua Kipperistä
Sivusta olen seurannut tätä viime sivujen viestittelyä ja en nyt paria sanaa malta olla mainitsematta.

Kukaanhan meistä ei voi tietää yhdenkään pelaajan kattoa. Joka väittää tietävänsä jonkun pelaajan uran lakipisteen, on minusta ihan naurettava tapaus. Yksi vakava loukkaantuminen voi sysätä koko uran ihan eri poluille, vain yhden näistä urapolkuun vaikuttavista asioista mainitakseni.

Spekuloida voi toki vaikka miten ja paljon, vaikka en senkään mielekkyyttä mitenkään ymmärrä.

Onko Barkov vai Aho sitten parempi pelaaja? Mitä väliä sillä oikeasti on? Molemmat tuovat omiin joukkueisiinsa valtavan määrän plusmerkkisiä asioita. Minkä ihmeen takia näitä meidän huippupelaajia pitää väkisin saada jonkinlaiseen paremmuusjärjestykseen? Miksi ei voi vain antaa pelin näyttää miten heidän käy? Nautitaan me katsojat siitä että meillä hokinörteillä on 2 näin upeaa pelaajaa seurattavana + iso kööri muita superlupaavia nuoria pelaajia. Kun tuota noiden kahden pelaajan paremmuutta ei kukaan meistä oikein mitenkään pitävästi pysty osoittamaan eikä todistamaan, niin en ymmärrä tämänkään väittelyn mielekkyyttä.
 
Viimeksi muokattu:
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ahohan on parempi kuin Tavares, ainakin jos pistepörssiä tuijottaa. Kaiken hehkutuksen keskellä on syytä muistaa ettei tuo Sebun peli vielä ihan valmista ole, viime yönä Ehlers ja Laine pääsivät kahdella nollaa vastaan hyökkäykseen kun hän menetti kiekon hyökkäyssinisen pinnassa. Mutta siellä on kaksinkertainen Selke-voittaja penkin takana joka varmasti osaa auttaa ja neuvoa puolustuspelaamisessa.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

Largo

Jäsen
Onko Barkov vai Aho sitten parempi pelaaja? Mitä väliä sillä oikeasti on? Molemmat tuovat omiin joukkueisiinsa valtavan määrän plusmerkkisiä asioita. Minkä ihmeen takia näitä meidän huippupelaajia pitää väkisin saada jonkinlaiseen paremmuusjärjestykseen? Miksi ei voi vain antaa pelin näyttää miten heidän käy? Nautitaan me katsojat siitä että meillä hokinörteillä on 2 näin upeaa pelaajaa seurattavana + iso kööri muita superlupaavia nuoria pelaajia. Kun tuota noiden kahden pelaajan paremmuutta ei kukaan meistä oikein mitenkään pitävästi pysty osoittamaan eikä todistamaan, niin en ymmärrä tämänkään väittelyn mielekkyyttä.
Näinhän sen pitäisi olla. En minä yöuniani menetä, jos joku pitää Ahoa parempana pelaajana. Monella vain on näissä väittelyissä hyvin subjektiivinen näkemys, enkä tässä koita itseäni mitenkään jalustalle nostaa, kunhan ilmaisen oman näkemykseni asiaan. Tottakai sitä väittelyä syntyy, kun jokainen seuraa jääkiekkoa tyylillään. Joku katsoo kaikki Laineen ottelut, joku Ahon, joku Barkovin ja joku Rantasen. Sitten käyttäjä A ilmoittaa Ahon olevan paras suomalainen jääkiekkoilija, johon Floridan matsit seurannut käyttäjä B lyö keskusteluun jarrua tuomalla Barkovin mukaan. No sitten kuluu päivä ja Laine tekee hattutempun, jonka jälkeen käyttäjä C julistaa Laineen maailman parhaaksi maalintekijäksi ja perustaa näkemyksen kaikki matsit seuranneena. Katson paljon jääkiekkoa. Seuraan Anaheimin matsit lähes poikkeuksetta kaikki ja sitten muiden matseja suhteellisen tasapuolisesti. Aikani ei kuitenkaan edes riitä analysoimaan asiantuntevasti kaikkien suomalaisten otteita. Toin vain esille tämän seikan, mikä paistaa keskusteluissa hyvin pitkälti läpi. Hyvin harva meistä kykenee objektiivisesti analysoimaan tätä lajia ja sen pelaajia. Pahoittelut etukäteen, mutta monet lippismiehet ovat nähneet Barkovilta ainoastaan otteluita maajoukkueessa, minkä vuoksi sitten ottavat kantaa Barkovin osaamiseen.

Aho on helkkarin kova jätkä ja hänen pelaamista on kiva katsoa. Barkov ei ole samanlailla säihkyvä pelityyliltään, mutta hän on pelin jokaisella osa-alueella todella kova. Nuo peliajat, pelaaminen vastustajan parhaita vastaan, alivoimat, ylivoimat jne. tekevät Barkovista todella huiman jääkiekkoilijan. Jos sanon Barkovin olevan parempi, se ei tee Ahosta huonoa pelaajaa. Jos toisen mielestä Aho on parempi, minua ei haittaa. Vielä ei tässä lajissa ole löydetty absoluuttista mittaria pelaajien vertailuun, eikä ikinä tulla löytämään.

En tullut väittelemään. Suomalaisen jääkiekkoilun taso on korkeammalla kuin koskaan ja se näyttää vielä kovemmalta tulevaisuudessa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Niin minusta on vain tosi hienoa että meillä on nyt käsissä 2 potentiaalista eliittisentteriä NHL:ään moniksi vuosiksi eteenpäin. Barkov sellainen ehkä jo joidenkin mielestä on ja Aholla on ihan kaikki edellytykset myös siihen.

Miettii vaikka tilannetta Sakun ja Ollin aikoihin, niin vaikka niin upeita pelaajia olivatkin, niin kumpikaan ei kuitenkaan koskaan ollut ihan NHL:n eliittiä mielestäni. Nyt meillä on sellaisia näpeissä 2, kuka tietää jopa enemmänkin niin meidän pitäisi minusta nyt vain ymmärtää nauttia tilanteesta. Tajuta se miten hienoon aikaan suomalaisessa kiekossa ollaan siirtymässä.

Toki maailmaan puhetta mahtuu, mutta en oikein ymmärrä että mitenkä kenenkään asiaa tuo vouhkaaminen ajaa.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy