Seattle Kraken 2021–2022 – release the Kraken!

  • 69 112
  • 243
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Jos muuten olette taipuvaisia masokismiin, käykää katsomassa Stars-pelin maalikooste. "Hyvän" pelin perään taas joukkuepuolustuksen katastrofikamaa. Taas päästettiin maltillisesti laukauksia, mutta Dallasin maaleista kolme seurasi aikamoisista nukahduksista. Ja ensimmäinen takaiskumaali (tietysti) ottelun ensimmäisellä minuutilla oli sellainen onnenkantamoinen, että aloin jo miettiä taikauskoisia selityksiä tälle kaikelle. Positiivista tällä kertaa se, että Grubauerille ei mennyt helppoja jo (koputtaa puuta) toisessa ottelussa putkeen ja värkättiin varsin mallikas ylivoimamaali ekassa erässä. Huomenna sitten vastassa hyvävireinen Blues, maalissa todennäköisesti Driedger. Siellä jo Buchnevits-O'Reilly-Barbashev -ketju odottaa nälkäisenä, että pääsee vähän kouluttamaan laajennusjoukkuetta. Vähän pahat aavistukset päällä.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Torille! Uskokaa tai älkää, niin voitto sieltä taas pitkästä aikaa napsahti. Älkää käykö katsomassa Hawksin tekemiä maaleja, niistä voi saada vitutuksen pintaan voitosta huolimatta. Peli-ilme oli hyvä ja Kraken selkeästi nälkäisempi joukkue. Tästä nyt kelpo kotiputki päälle.
 

SSAA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ja taas voitto. Huhuh! Jos ei oltaisi jo niin kaukana perässä, niin tässähän pitäisi alkaa jo innostua.

Mitä tulee Donskoin maalittomuuteen, niin toivon ja vaadin ettei niitä enää tulekkaan tälle kaudelle. Ei saa pilata upeaa mahdollisuutta eeppiseen ”0+41” tyyliseen kauteen, kun näin pitkälle on jo päästy näin :)

Seuraavaksi hankitaan Klingberg dallasista ykköspakiksi. Treidataan Giordano vaihdossa johonkin hyökkäävään ja näyttävään. Pysytään muuten pohjilla sarjassa ja varataan hyvin (Suomalaisia).
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Nelossivulta asti piti kaivaa Krakenin kausiketju esiin. Se summaakin aika hyvin tämän kauden toistaiseksi. Laitetaas kuitenkin muutamia ajatuksia tänne mitä tässä ajatuksissa on pyörinyt.

Trade deadline
Kuten on jo pitkään näkynyt, myyjiksihän tällä kaudella jouduttiin. Draft ja prospect pool ovat uudella organisaatiolla toki ihan tyhjää täynnä, joten nyt on hyvä ammentaa siihen laariin lisää kamaa, kun oma farmijoukkuekin saadaan käsittääkseni ensi kaudelle. Järnkrok oli etukäteen yksi selvimpiä palasia TD markkinoilla, ja vastine oli mielestäni aika hyvä. Kapteeni Gio sai tonninsa täyteen ja on isolla todennäköisyydellä poistumassa seuraavien päivien aikana Seattlesta. Vaikea arvioida mitä Giordanolla voisi irrota, mutta ainakin unelmoida voi että sieltä ekan kierroksen pickiä olisi tarjolla. Kärkijoukkueisiinhan mies on menossa, joten picki tulee olemaan late first round, siksi myöhäinen kakkoskierroksen pick ei kuulostaisi kovin hyvältä vastineelta. Giordanon valinta laajennusdraftissa perustui juuri idealle, että JOS tulee Vegasin kaltainen ykköskausi, niin on kokenut johtaja, ja jos tulee etukäteen todennäköisempi vähän vaisumpi kausi, niin miehellä saa hyvän vastineen deadlinella.

Muita ennakkoon arvioituja TD assetteja ei hirveästi ole. Donskoin pisteiden valossa vähän vaisumpi kausi tuskin nostaa miehen trade-arvoa taivaisiin, vaikka mies onkin ollut hyvä energiapörrääjä ja sopisi playoff-peleihin hyvin. Nyt on jokin pikkuvamma vielä päällä, mutta ei mies ainakaan LTIR-listalle ole päätynyt, joten ei varmaan mitään vakavampaa. En nyt muista mitkä trade säännöt koskee IR-listalla olevia pelaajia, saiko heitä treidata vapaasti, mutta en silti usko että Donskoi liikahtaa. Marcus Johansson on oikeastaan ainoa kokeneempi kaveri jolla on sopimus katkolla tänä keväänä, mutta en kyllä näe että hän olisi vahvistus mihinkään contenderiin.

Lisäksi Krakenilla on mahdollisuus olla syömässä isompien kalojen palkkoja 3-way diileissä, niitä muistaakseni sai olla 2kpl aktiivisena. Giordanon palkasta joudutaan puolet pitämään itsellä, joten jäljelle jää yksi paikka, jos nyt muistan tuon määrän oikein. Vastine ei tule kummempi olemaan, ehkä jotain 3.-4. kierroksen pickiä voisi olla tarjolla.

Draft
Lotteryn osaltahan on "ikävä kyllä" ihan hyvin pullat uunissa. Montreal ja Arizona olivat jonkin tilaston perusteella viimeisten 10 ottelun otannalla liigan kuumimpia joukkueita, joten tässähän saatetaan saada lotteryyn paalupaikka. Jos Wright päästäisiin draftaamaan niin olisihan siinä sentteriosastolle sitten melkoista tunkua, kun Benierskin meillä on. Ja muutenkin listojen kärjessä pyörii useampikin sentteri, mutta henk. koht. en olisi pettynyt vaikka käteen jäisi "vain" Kemell. Kunhan ei Francis mene häröilemään ja nappaa Lamberttia, se olisi painajainen. Draftista ehtii spekuloimaan enemmän sitten kesällä, mutta kauden valopilkkuja on nyt melko varmasti hyvä draftipositio.

Prospectit
Beniers on pelannut Michiganissa ihan mukiinmenevää kautta, 33 peliin syntynyt 40 pistettä, ja ehti käydä vähän olympialaisissakin haistelemassa välissä. Moni varmaan odottaa kieli pitkällä, että Michiganin kauden jälkeen Beniers kävisi sen max. 9 peliä pelaamassa Krakenissa, ettei polteta yhtä vuotta tulokassopimuksesta, mutta eilen kuulin eräästä Kraken-podcastista, että kaiketi iän takia Beniers jos käy yhdenkin pelin pelaamassa shown puolella, poltetaan vuosi sopimuksesta. En jaksa lähteä kaivamaan pitääkö tuo paikkansa, mutta jos pitää, niin toivottavasti toimistolla ollaan hereillä ja Beniers saa tehdä debyyttinsä kaikessa rauhassa ensi kaudella. Ottavainen on selvinnyt hankalasta JYPin kaudesta ihan OK. Hongan jälkeen pakkien pistepörssin kakkosena ja joukkueen +/- tilastossa yli 10 ottelua pelanneista toiseksi parhaana, eli saldolla -4. Arvelisin että lähtee ensi kaudeksi AHL:ään kehittämään pienen kaukalon peliä, ja voi olla hyväkin palanen Krakenin pakistossa jatkossa.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Montreal Canadiens, HIFK
Tätä ensimmäista Krakenin kautta voisi luonnehtia oppimatkaksi. Toki osasin odottaa, että matkasta tuskin tulee samanlaista satumaista voitosta voittoon -meininkiä kuin Vegasin ensimmäisellä kaudella, koska rosteri on heikompi, mutta kieltämättä odotukseni olivat hieman korkeammalla tämän kauden suhteen. En ole kuitenkaan hyppäämässä junasta, koska Seattle on mahtava kaupunki (jossa aion vierailla jonain kauniina päivänä), joukkueella on paljon hyviä pelaajia ja muutenkin tykkään paljon joukkueen meiningistä. Eihän Huuhkajienkaan nykyistä menestystä luotu päivässä, joten mukana ollaan Krakenin kelkassa.
 
Beniers on pelannut Michiganissa ihan mukiinmenevää kautta, 33 peliin syntynyt 40 pistettä, ja ehti käydä vähän olympialaisissakin haistelemassa välissä. Moni varmaan odottaa kieli pitkällä, että Michiganin kauden jälkeen Beniers kävisi sen max. 9 peliä pelaamassa Krakenissa, ettei polteta yhtä vuotta tulokassopimuksesta, mutta eilen kuulin eräästä Kraken-podcastista, että kaiketi iän takia Beniers jos käy yhdenkin pelin pelaamassa shown puolella, poltetaan vuosi sopimuksesta. En jaksa lähteä kaivamaan pitääkö tuo paikkansa, mutta jos pitää, niin toivottavasti toimistolla ollaan hereillä ja Beniers saa tehdä debyyttinsä kaikessa rauhassa ensi kaudella.

Jep ei kannata Beniersin sopimuksesta yhtä halpaa vuotta uhrata loppukauden aikana muutaman pelin vuoksi. Hypeä on muutenkin parempi luoda seuraavan kauden alkuun myös Beniersin kautta. Tämä turha loppukauden läpsyttely ei kiinnosta ketään ja kärkilupauksen ja organisaation kasvojen ”uhraaminen” tähän olisi silkkaa hukkaan heitettyä arvoa.

Beniersin kausi Michiganissa on ollut hyvä. 40 pistettä 33 ottelussa ja pääsy parhaalle yliopistopelaajalle myönnettävän Hobey Baker -palkinnon kymmenen finalistin joukkoon. Itse voittaja julkaistaan huhtikuun 8. päivä.
 
Siirtorajalla ainoa tavoite pitää olla varausvuorojen ja lupausten haaliminen ihan kaikista pelaajasta, josta niitä on saatavissa. Järnkrokin kauppa oli oikein hyvä alku ja lisää on luvassa.

Kaikista kesällä UFA-statuksella sopimuksen päättävistä pitää pyrkiä eroon. Tähän porukkaan kuuluvat Johansson, Blackwell, Sheahan ja kapteeni-Giordano. Lisäksi ilmoittaisin ihan jokaisen nykyrosterin pelaajan olevan kaupan. Kesällä 2023 sopimus päättyy UFAna Donskoilta ja Soucylta, joten kaupaksi vaan nämäkin jos mitään on saatavilla. Jos Matty Beniers jätetään pois, niin yhtäkään arvokasta palasta ei ole organisaatiossa, josta ei voisi tai kannattaisi luopua.
 

Nepi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP & Red Wings
Siirtoraja on nyt umpeutunut ja Seattlelta löytyy nyt seuraavaan 3 varaustilaisuuteen yhteensä 34 varausvuoroa joista peräti 12 vuoroa on kierroksille 1-3 seuraavassa kahdessa varaustilaisuudessa.

Vaikka muutama noista varausvuoroista vielä lähtisikin muualle kesän aikana niin kyllä Seattlen prospect pool tulee näyttämään hyvältä. Toivottavasti jokunen suomipoikakin sinne päätyy, kuten vaikkapa Joakim Kemell tai Topias Leinonen ;)
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Joo, hyvä pajatson tyhjennys tuli eilen siirtotakarajalla, ja nyt on pickejä varastossa. Toivotaan että scouttausosasto on kunnossa koska kaikki vuorot on aika myöhäisiä. Kemell voidaan saada ainoastaan omalla 1st round pickillä, jos lotteryssä napsahtaa joku n. 5th overall vuoro.

Mutta UFA-markkinoilla on nyt oltava hereillä ensi kesänä, nyt on taas palkkakatossa tilaa ja varmaankin isompi ongelma on päästä palkkalattiaan kuin huolestua palkkakatosta. Ei vielä ensi kausikaan ole The Kausi, vaan vieläkin kasaisin rauhassa ja olisin tyytyväinen keskikastin sijoitukseen.

Täytyy kesällä katsella vähän tarkemmin ketjukoostumuksia, että mitä vielä tarvitaan että voidaan kolkutella playoff-paikkoja.
 

Nepi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP & Red Wings
Onko väärin toivoa, että ei ainakaan voiteta draft lotteryä ja valita Shane Wrightia? Keskikaistalle löytyy jo Matty Beniers joten näkisin David Jiricekin parhaimpana vaihtoehtona. Isokokoinen kahden suunnan puolustaja joka voisi muodostaa tulevaisuudessa tuon top 2 pakkiparin yhdessä Ryker Evansin kanssa.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Onko väärin toivoa, että ei ainakaan voiteta draft lotteryä ja valita Shane Wrightia? Keskikaistalle löytyy jo Matty Beniers joten näkisin David Jiricekin parhaimpana vaihtoehtona. Isokokoinen kahden suunnan puolustaja joka voisi muodostaa tulevaisuudessa tuon top 2 pakkiparin yhdessä Ryker Evansin kanssa.
Aina kannattaa voittaa, ja sitten voi treidata vuoroa alaspäin. Wrightista kommentoinkin tuossa pitkässä viestissäni, mutta en tiedä onko se todennäköistä että sekä Wright että Beniers kehittyy franchise-sentteriksi, vai käykö jommallekummalle "lafrenieret" ja päätyy kakkossentterin tasolle. Jos TOP-5:ssä päästään draftaamaan niin hyvä palanen saadaan joka tapauksessa rosteriin tulevaisuudessa. McCann on tosin kiinnitetty yläketjujen sentteriksi, joten katastrofi ei tosiaankaan ole jos ei sentteriä draftista poimita.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Nepi

Nepi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP & Red Wings
Aina kannattaa voittaa, ja sitten voi treidata vuoroa alaspäin. Wrightista kommentoinkin tuossa pitkässä viestissäni, mutta en tiedä onko se todennäköistä että sekä Wright että Beniers kehittyy franchise-sentteriksi, vai käykö jommallekummalle "lafrenieret" ja päätyy kakkossentterin tasolle.
Tuota näkökulmaa en kyllä ajatellut ollenkaan, erittäin hyvin mainittu. McCann on vielä nuori ja tarpeeksi osaava kaveri pitkällä sopimuksella tuohon kakkosen keskelle, siksi lähtisin itse GM:nä varaamaan puolustajaa tai laitahyökkääjää. Voimme siis innolla jäädä odottamaan kesän varaustilaisuutta!
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, HIFK
"lafrenieret"
Nyt on kyllä pakko kysyä, että mitäs tämä tarkoittaa? 20-vuotias Alexis Lafreniere päätynyt jollekin tasolle tuossa iässä?
 

ipaz

Jäsen
Onko väärin toivoa, että ei ainakaan voiteta draft lotteryä ja valita Shane Wrightia? Keskikaistalle löytyy jo Matty Beniers joten näkisin David Jiricekin parhaimpana vaihtoehtona. Isokokoinen kahden suunnan puolustaja joka voisi muodostaa tulevaisuudessa tuon top 2 pakkiparin yhdessä Ryker Evansin kanssa.
Pittsburghissakin varmaan harmittaa että varasivat Malkinin ja Crosbyn peräkkäisinä kesinä. Ja Jordan Staal vielä jatkoksi vuosi Crosbyn jälkeen.
 
Onko väärin toivoa, että ei ainakaan voiteta draft lotteryä ja valita Shane Wrightia? Keskikaistalle löytyy jo Matty Beniers joten näkisin David Jiricekin parhaimpana vaihtoehtona. Isokokoinen kahden suunnan puolustaja joka voisi muodostaa tulevaisuudessa tuon top 2 pakkiparin yhdessä Ryker Evansin kanssa.

Tottakai kannattaa toivoa lotteryn voittoa ja ykkösvarausta. Shane Wright on draftin lupaavin pelaaja ja ilman muuta hänet mielellään Seattleen ottaa, vaikka sinne onkin jo Beniers keskikaistalle tulossa. Mikään joukkue ei ole nähdäkseni ikinä joutunut ongelmiin liian hyvän sentteriosaston kanssa.
 
Sinänsä tässä alkaa väkisinkin kääntää katsettaan jo tulevan kesän draftiin. Kausi on mennyt täysin penkin alle ja vaikka odotukset eivät olleet kauteen lähdettäessä korkealla, niin kaikki ne vähät onnistuttiin alittamaan. Kaudesta tuli täysi pannukakku, käy näissä loppukauden merkityksettömissä peleissä miten tahansa. Ykkösvarauksen ”voittaminen” tuntuu sekin vähän lattealta, sillä olemalla huono ei pitäisi palkita. Tiedän kyllä systeemin ja sen mukaan mennään, mutta mitenkään ylpeyttä en osaa siitä tuntea jos Shane Wrightin nimi huudetaan Seattleen koko tilaisuuden ensimmäisenä.

Trade deadlinella Francis sentään teki sen mitä oli tehtävissä eli kauppasi kaikki jotka mihinkään kelpasivat. Kenties olisin itse pitänyt Appletonin ja Lauzonin, mutta toisaalta aika merkityksettömiä pelaajia nekin lyhyellä ja ennen kaikkea pitkällä tähtäimellä. Ja toisaalta Sprong tuli Johanssonin treidissä tähän suuntaan ja täyttää varmasti tuon Appletonin slotin. Puolustuksessa noita ”lauzoneita” riittää muutenkin.

Nyt on sentään paljon vuoroja, joilla ymmärrettävästi vielä tyhjää prospect poolia lähdetään täyttämään. Apuja näistä ei vielä muutamaan vuoteen saada ellei sitten käytetä vuoroja treideillä joukkueen vahvistamiseen. Kesällä on tärkeän draftin lisäksi yhtä tärkeät UFA-markkinat ja siinäpä Francis taas punnitaan. Jos touhu on yhtä munatonta kuin laajennusdraftissa, niin näyttäisin suoraan ovea.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Nyt on kyllä pakko kysyä, että mitäs tämä tarkoittaa? 20-vuotias Alexis Lafreniere päätynyt jollekin tasolle tuossa iässä?
Arvasin että joku tarttuu tähän. Tarkoitin yleisesti pelaajaa joka tulee messiaana draftista ja osoittautuukin ihan normaaliksi pelaajaksi, olisi varmaan ollut parempiakin esimerkkejä tarjolla jos olisi jaksanut miettiä. Toki aikaa on vielä Lafrenierilläkin kehittyä, itse vaan en ole nähnyt vielä hänessä mitään erityistä, toki en ole nyt Rangersia kymmeniä matseja seurannutkaan. Mutta se siitä, jospa pointti kuitenkin välittyi vaikka esimerkki olikin huono.
 

Nepi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP & Red Wings
Haluan tässä kohtaa vain selventää tuota kommenttiani draft lotteryn voittamisesta. Ei ole siis mitään sitä vastaan, että voitetaan se ja varataan Wright kun kyseessä on todella lupaava pelaaja. Lähinnä tarkoitin sitä, että jos ei tuota voitettaisi, Seattle todennäköisesti varaisi puolustajan taikka laitahyökkääjän.

Onhan niitä senttereitä ihan hyvä olla, mutta tuo puolustus kaipaisi jo lähitulevaisuudessa jotain Simon Nemecin tai David Jiricekin kaltaista kaveria jos ei haluta montaa kautta putkeen olla pohjasakkia. Voin toki olla väärässä, kun en ole mikään scoutti enkä tule koskaan olemaan. Jos nyt vaan jäätäis odottamaan sitä kesää ja varaustilaisuutta :)

Nii ja vielä sen verran, että Pittsburgilla tais olla ainakin Sergei Gonchar tuomassa uskottavuutta siihen niiden puolustukseen silloin, kun varasivat useamman vuoden senttereitä putkeen.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Nii ja vielä sen verran, että Pittsburgilla tais olla ainakin Sergei Gonchar tuomassa uskottavuutta siihen niiden puolustukseen silloin, kun varasivat useamman vuoden senttereitä putkeen.
No Seattle voi aina treidata tai signata vapailta markkinoilta sen oman goncharin itselleen sitten kun sen aika on.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Sinänsä tässä alkaa väkisinkin kääntää katsettaan jo tulevan kesän draftiin. Kausi on mennyt täysin penkin alle ja vaikka odotukset eivät olleet kauteen lähdettäessä korkealla, niin kaikki ne vähät onnistuttiin alittamaan. Kaudesta tuli täysi pannukakku, käy näissä loppukauden merkityksettömissä peleissä miten tahansa. Ykkösvarauksen ”voittaminen” tuntuu sekin vähän lattealta, sillä olemalla huono ei pitäisi palkita. Tiedän kyllä systeemin ja sen mukaan mennään, mutta mitenkään ylpeyttä en osaa siitä tuntea jos Shane Wrightin nimi huudetaan Seattleen koko tilaisuuden ensimmäisenä.

Trade deadlinella Francis sentään teki sen mitä oli tehtävissä eli kauppasi kaikki jotka mihinkään kelpasivat. Kenties olisin itse pitänyt Appletonin ja Lauzonin, mutta toisaalta aika merkityksettömiä pelaajia nekin lyhyellä ja ennen kaikkea pitkällä tähtäimellä. Ja toisaalta Sprong tuli Johanssonin treidissä tähän suuntaan ja täyttää varmasti tuon Appletonin slotin. Puolustuksessa noita ”lauzoneita” riittää muutenkin.

Nyt on sentään paljon vuoroja, joilla ymmärrettävästi vielä tyhjää prospect poolia lähdetään täyttämään. Apuja näistä ei vielä muutamaan vuoteen saada ellei sitten käytetä vuoroja treideillä joukkueen vahvistamiseen. Kesällä on tärkeän draftin lisäksi yhtä tärkeät UFA-markkinat ja siinäpä Francis taas punnitaan. Jos touhu on yhtä munatonta kuin laajennusdraftissa, niin näyttäisin suoraan ovea.
Oikeastaan allekirjoitan tämän Mängimiehen viestin sanasta sanaan. Ja tuolla aasinsillalla nostan esiin jo kysymyksen, että tuntuuko muistakin että Francis ei ole ihan nappiin onnistunut hommissaan? Varmasti miehessä on paljon hyvää, mutta itselläni oli jotenkin korkeat odotukset modernista GM:stä joka osaa treidata ja draftata. En sitten tiedä mihin oikeastaan nuo odotukseni perustin. Olin jo listaamassa tähän asioita mitkä oli sarjassamme "miten meni niinku omasta mielestä", mutta rupesin kuitenkin sitten miettimään esim. millainen UFA-tilanne oli viime kesänä. Ja laajennusdraftissäkin samat temput ei enää toimineet kuin Vegasilla (ja saatiin niitä pickejäkin nyt sitten draftaamalla ihan nämäkin pelaajat, ei tarvinnut tehdä sivudiilejä paskemmista pelaajista).

Joten, lopulta päädyn samaan tuomioon Mängimiehen kanssa, että ensi kesän UFA-markkinat näyttää nyt suunnan. Pelaajakaupoilla muiden joukkueiden kanssa ei voida vielä vuosiin käydä ainakaan yläkenttien pelaajista (koska ne tulevat uudet UFAtkin on melko varmasti NMC/NTC soppareita). Kahta isoa nimeä on kuulemma tavoitteena, joten oletan että sieltä olisi tulossa ykköskorin laituri+puolustaja combo. En nimittäin nää tuossa järkeä, että keskikaistalla tukittaisiin Beniersin NHL-ura heti vuosiksi jos sinne pitkällä sopimuksella ykkössentteri signattisiin, kun McCann on kuitenkin ihan hyvä kakkossentteri vuosiksi. Onneksi UFA-markkinoilta roudattu ykkössentteri on myyttinen satuolento, paljon niistä kuulee puhetta mutta onko juuri kukaan koskaan sellaista haaviinsa saanut.

Ei nuo ensi kesän UFA-markkinat kyllä minusta mitään WAU!-efektiä irti saa, mutta en tiedä onko ne joka kausi tällaisia kun ei ole ennen tullut niin tarkkaan seurattua kun ei ole ollut "omaa" NHL joukkuetta mitä seurata. Onko tuolla oikeastaan muita joita edes haluaisin nähdä Krakenin nutussa kuin Gaudreau? Eli tyrmäsinkö oman mielipiteeni jo samassa postauksessa, onko Francisilla edes mitään mahdollisuuksia tehdä "isoja" kaappauksia? Viime kaudella vaan joukkue oli vähän liian tasapaksu, niin en mistään middle-six pelaajista oikein syty. Toisaalta pakko niitäkin on nyt signata kun pistettiin kaikki kynnelle kykevät lihoiksi pickejä vastaan.

Ahdistaa ajatuskin maksella aikaisia 1st round pickejä, mutta pitäisikö olla jopa Francisilla munaa kokeilla RFA-markkinoilta offersheettiä? Ei minua haittaisi vaikka otettaisiin pieni riski vaikka jopa Laineen kanssa, ei tässä muutamaan vuoteen olla vielä mitään voittamassa, joten hieman etupainotteinen 7v 8M AAV soppari, olisipahan ainakin matseissa lisää jännitettävää suomalaisittain (ja Keklukin saisi vastinetta Duboille kun se olisi muuttunut 1st+2nd+3rd+Roslovic, mutta jätetään nämä Columbuksen ketjuun). Sanoisin kuitenkin että oletusarvoltaan 2022 kesän drafti on hintsun liian laadukas tuolta kärkipäästä että lähtisin revittelemään offersheeteillä, ehkä on kuitenkin parempi rakentaa rauhassa.

Sellaista tajunnanvirtaa taas aamukahvin lomassa. Hyvähän se kai on kun mielenkiinto nousee edes kesää kohti mentäessä, hyvä tästä kärsivällisesti rakentamalla tulee.
 

Nepi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP & Red Wings
Oikeastaan allekirjoitan tämän Mängimiehen viestin sanasta sanaan. Ja tuolla aasinsillalla nostan esiin jo kysymyksen, että tuntuuko muistakin että Francis ei ole ihan nappiin onnistunut hommissaan? Varmasti miehessä on paljon hyvää, mutta itselläni oli jotenkin korkeat odotukset modernista GM:stä joka osaa treidata ja draftata. En sitten tiedä mihin oikeastaan nuo odotukseni perustin. Olin jo listaamassa tähän asioita mitkä oli sarjassamme "miten meni niinku omasta mielestä", mutta rupesin kuitenkin sitten miettimään esim. millainen UFA-tilanne oli viime kesänä. Ja laajennusdraftissäkin samat temput ei enää toimineet kuin Vegasilla (ja saatiin niitä pickejäkin nyt sitten draftaamalla ihan nämäkin pelaajat, ei tarvinnut tehdä sivudiilejä paskemmista pelaajista).
Carolinan faneilta ainakin olen kuullut, että hekin olivat tosi pettyneitä Francisiin GM:nä ja niin olen kyllä minäkin. Mietin kanssa edelleen tuota laajennusdraftia ja sitä minkä ihmeen takia sieltä ei otettu Tarasenkon tai Voracekin kaltaisia pelaajia vaan siksi, että heidän palkat oli pirun suuria. Jälkeenpäin Francis taisi jonkin haastattelun yhteydessä itsekin myöntää, että olisihan se laajennusdrafti voinut paremminkin mennä.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ei tuo Francisin valmentajavalintakaan hirveästi luottamusta herättänyt. Mutta kun en ole kovin montaa Seattlen matsia kauden aikana katsonut, niin en ole varma, kuinka paljon vastuuta heikosta menestyksestä menee sinne suuntaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Nepi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös