nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Asiaa on sivuttu muissa ketjuissa, mutta eiköhän käydä tämä nyt kunnolla läpi. Kuopiolainen yleisö on laiskaa, sitoutumatonta ja nirsoa. Sen varmaan jokainen rehellinen ukkeli hommeli myöntää. Keskiarvo on surkea, vaikka joukkue pärjää. Hallilla meille tarjoillaan tasokkaan jääkiekon lisäksi vähintään kultaa, hopeaa ja mirhamia. Mutta EI VAAN KELEPAA.

Mutta tarkastellaanpa hieman virallisen KalPan vaatimustasoa yleisöä kohtaan:

Hallille pitää tulla katsomaan "nuorta joukkuetta" (aivan kuin kyseessä olisi joku b-junnujen peli). Häviö pitää ymmärtää "nuoren joukkueen" kasvuprosessina, mutta silti 2800 katsojaa + pelaajien vanhemmat eivät ihan riitä nuorelle joukkueelle. Katsojia pitäisi olla kiistatta olla enemmän. Onkin kumma, miten Samin viiripelissä oli kansaa, mutta muuten ei. Liikaa ei kuitenkaan saa olla, koska muuten jännitys voi tarttua nuoreen joukkueeseen. Silloin peli menee pilalle. Hyvän päivän fanit voivat joka tapauksessa jäädä kotiin. Jos yleisömäärä on huono, niin haukut saavat ne jotka tulivat hallille.

Yleisömäärällä ei toki ole niin paljon väliä, kuin sillä mitä kassaan tulee. Ja rahaahan tulee kassaan kun ostaa kalliit liput. Mutta silloin ei voi olla kulmassa, kuten ovat Kalevan Pallon Talvisotien veteraanit, aikamme kunniakansalaiset - Mustan Verkoston jäsenet. "Kiitos TEILLE, Arvoisa yleisö!"-laulua alettiin toistamaan c-kasetin mankasta siinä vaiheessa kun tajuttiin, että vuosi 2009 ei toistu ikuisesti. Seuraa eivät ikävä kyllä kulman lipun heiluttajat elätä, vaan istumapaikkojen ja aitioiden maksajat.

Vai onko kyse sittenkin kuitenkin siitä kannustamisesta? Yleisö kyllä löytää halliin, kun siellä on TUNNELMAA! Halliin saapujat valittelevat, että hiljaista on, koska pallotellaan nolla nollaa yli-isossa askissa, mutta seuran mielestä tunnelma oli joka kerta loistava. Joka tapauksessa kotona tulee useammin häviö, kuin voitto. Noh, nuorta joukkuetta pitää tietysti ymmärtää. Toisaalta faniosaston sitoutumis-, ja innokkuusosastolla tasoa 2/5 edustava Susi-Jussi kannustaa kuulemma väärin. Onneksi toimistolta onkin annettu kunnolliset ohjeet tämän toiminnan oikaisemiseksi. Ehkä tunnelma on yhtä aikaa loistava ja huono? Vain Orwell tietää.

Vaikeaa on siis olla KALPA FAN, kun pitäisi samalla kannustaa ja olla kannustamatta, maksaa kova hinta lipuista, mutta olla kulmassa, ottaa haukut niskaan jos tulee hallille, välttää samaan aikaan olemasta hyvän päivän fani ja Susi-Jussi, sekä ymmärtää 6,24 miljoonalla eurolla kasatun nuorisoryhmän opettelua liigataipaleella.
 
"Jätetään nyt oikeasti tämä kura ja keskustellaan näillä hyvillä viesteillä muissa asiallisissa ketjuissa." -Tiuke (1.3.2012)

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
Nahkikselta ihan hyviä pohdintoja edellä. Yksi huomionarvoinen seikka asiaan on vielä se, että seuraorganisaatiota (taloudellisesta näkökulmasta toki ihan ymmärrettävää) kiinnostaa kannustus tasan tarkkaan kotiotteluissa ja tuolloinkin tunnelmasta on vastannut lähinnä Musta Verkosto, ainakin jos uskomme otteluraportteja tai hikihaastattelujen tekijää.
Vierasotteluissa kannustusta on samaisen raportoijan mukaan pari kertaa kaudessa; Jyväskylän peleissä sekä suuressa savolaisessa kokoontumisessa; Molemmissa myös asialla Musta Verkosto. Muutoin kauden aikana ei ainakaan noitten raporttien mukaan kannatusta ole.

Eihän sitä toki kukaan joukkueen perässä kulje siksi, että seura sen huomioisi, mutta joskus sitä toivoisi edes puolen sanan huomiointia; Hommaa kun täällä etelässä tehdään omakustanteisesti, vailla minkäänlaisia apuja seuran suunnalta. Useampi tuhat kilometriä kaudessa kerttyessä auton mittariin talvisessa illassa ja yössä; Puolesta KalPan ja Puolesta Savonmaan.
 

Suhonen80

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ensinäkin on sanottava, että on suuri virhe seuralta suuri virhe jakaa kannattajia leireihin tai eri tason päivän faneihin. Se on anteeksiantamatonta

Musta Verkostohan on KalPan kannattajayhteisöistä kai se virallisin ja rekisteröity yhdistys. Nimi ainakin kotisivujen historiikin mukaan juontaa juurensa siitä, että KalPa-kannattajat ovat verkostoituneet ympäri Suomen. Onko yhteistoimintaa tällä hetkellä Susimies tai voisiko sitä siltaa rakentaa? Paljon Niiralasta kuolisi, jos tuokin kulma hiljenisi. Aika hallitseva elementti se rummun pauke läpsyttimen läpyttimineen kuitenkin on, tiistaimatsista toiseen ja tuskin kiitosten perässä.

Puheet väärinkannattamisesta (case Susi-Jussi), Veljmiehet, Susiklubi jne. ovat surullisia. Sen verran kuitenkin tiedän KalPasta seuraorganisaatiosta, että muistakaa, vaikka facebook on Hut... hikihaastattelijan hallussa, ei hän ole markkinointipäällikkö, joka päättää näistä suurista linjoista - katumainonnasta, kotiotteluiden kehittämisestä jne. Todellisuudessa budjetti voi olla nolla ja kädet hyvin sidotut. Miten nahkis markkinoisit ottelutapahtumaa nykyisellään? Paljoltihan se lapsiin (Ruusteri) ja hallin tunnelmaan (onko sitä tai ei, noh vaihtelevasti) keskittyy.

Perustuiko vuoden 2009 huuma pelkästään kovaan pelaajamateriaaliin vai tehtiinkö tuolloin oikeasti asioita paremmin: KalPa ei ollutkaan tuputtava tuote, vaan tapa nauttia vapaa-ajasta: kahvit Pelimiehessä pelipäivänä, lippu tiskiltä ja illalla matsiin.

Syvät rivit ne tässä on perseestä - se, että kansa ei käy hallilla on osittain syytä ja seurausta meidän käyttäytymisestä, eikä se tule korjaantumaan kun yksinkertaisesti rahaa ei ole tehdä ratkaisevia INVESTOINTEJA, joilla kultainen draivi palautettaisiin - ei rakentaa katsomoja jääntasoon, ei katumarkkinointiin eikä tähtipelaajien hankintaan. Eikä se tule paranemaan ensi kaudelle ilman menestystä. Näillä mennään tai sitten sinne hallille on raivauduttava ilman kiitosta.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Suhonen80 sanoi:
eikä se tule korjaantumaan kun yksinkertaisesti rahaa ei ole tehdä ratkaisevia INVESTOINTEJA
On aina valinta, miten rahaa käytetään. KalPalla on 6. suurin pelaajabudjetti ja 6. suurin budjetti muihin kuluihin. Ei varmasti olekaan varaa tehdä investointeja, jos palkataan Kallekermanneita 5 vuodeksi, pyöritellään tappiollista Pelimiestä tarpeeksi pitkään, haukutaan kannattajat jumbokauden jälkeen ja palkataan toimistolle täysiä aaseja, joista ei ole seuralle mitään hyötyä (Hieman kärjistetty esimerkki, mutta esimerkki kuitenkin).

Suhonen80 sanoi:
Miten nahkis markkinoisit ottelutapahtumaa nykyisellään?
Ei mulla tähän sen kummempaa viisastenkiveä ole. Itse pelin pitää kiinnostaa. Pelitapa on epäviihdyttävä, jää liian iso ja katsomot liian kaukana jäästä. Jokainen, joka on käynyt muissa halleissa tajuaa, miten se vaikuttaa tunnelmaan. KalPan pelaajissa on liikaa ns. "kikkamiehiä", liian vähän "Kolehmaisia" & "Mutasia" (vieläpä väärissä rooleissa), joista kansa oikeasti tykkäisi.

Pelitapahtumaan voisi ottaa muiden paikkakuntien "parhaat palat" käyttöön. Esim. after game-tapahtumat, eikä hallia vaan tylysti kiinni pelin jälkeen. Viikonloppukausari? Tämä idea kuulemma keksittiin jo 10v sitten toimiston suurvisiirin toimesta, mutta eipä ole näkynyt. Näkyvyys on surkea. Esimerkiksi yliopistolla olisi tuhansia potentiaalisia pelissäkävijöitä (olkookin, että 5e/naama ei kassaan paljon tuo, mutta huhut kertovat, että sieltä siirrytään työelämäänkin joskus), joista 90% ei edes tiedä, että missä pelataan ja milloin. KalPa ei näy siellä MITENKÄÄN. Tällaisiin paikkoihin pitäisi ehdottomasti iskeä. Sitten on se iän ikuinen virsi kankeista palveluista, mutta siitä nyt on motkotettu jo riittämiin.

Suhonen80 sanoi:
Perustuiko vuoden 2009 huuma pelkästään kovaan pelaajamateriaaliin vai tehtiinkö tuolloin oikeasti asioita paremmin:
Se perustui uutuuteen. Pärjääminen oli (taas) uutta, pelitapa uusi, taloustaantuma ei ollut vielä niskassa. Tietysti Sami Kapasen persoona oli niin vahva, että eipä siinä pahemmin tarvitse markkinointikomitean ponnistella, kun MM-voittaja, kansallissankari, Savon rakastetuin mies ja NHL-tähti on joukkueen kapteeni. Tilanne on vähän sama kuin Norjan talous. Hyvähän siellä on pumpata maasta mustaa kultaa, päivitellä facebookkia ja olla höllöttää. Mutta joskus se öljykin loppuu. Kuten loppui KalPa-buumikin.

Olin aivan varma, että PV:n paluun myötä pelillinen taso laskee liigan keski/pohjakastiin, mutta yleisö palaa halliin, koska miehestä (mukamas) täällä tykätään. Nyt onkin niin, että joukkue lentää viiden sakissa, mutta kukaan ei viitsi tulla sitä katsomaan. Mihinkä ne Pekka Virta-fanit ovat nyt hävinneet, vai onko niitä koskaan ollutkaan?
 
Viimeksi muokattu:
"Jätetään nyt oikeasti tämä kura ja keskustellaan näillä hyvillä viesteillä muissa asiallisissa ketjuissa." -Tiuke (1.3.2012)

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Jepjep. Tässä ollaan joulun alla Kuopiossa käymässä. Tänään tulisi KalPa - HPK ja voisin mennä hallille. Tänään tulee kuitenkik myös Suomen U20 peli V-Venäjää vastaan. Väijyn tämän mielummin tvn välityksellä kotoa käsin. Miksikö?

- Kotipelit ovat olleet todella heikkoja
- Peli on ollut aina tauon jälkeen huonoa
- Ei löydy enää tuosta itse ottelutapahtumasta sitä samaa kiimaa kuin ennen. Tunnelma on laimeaa ollut niissä peleissä mitkö olen käynyt katsomassa aiemmin.
- Pelaajat eivät ole niin kiinnostavia. Toki on hienoa seurata Riikolan pommeja ja Ruohomaan kikkoja, mutta räiskeet ja muut puuttuvat?
- Peli näyttää etenkin kotona todella aneemiselta. Vielä viime kaudella oli hienoa olla katsomassa KalPa - Kärpät, missä tunnetta näkyi niin pelillisestikkin kuin hallin yleisöllisestikkin.
- Vastustajana HMV HPK
- U20 kiinostaa tällä hetkellä enemmän.
- Katsotaan keväämmällä uudelleen. Pelejä on ehkä liikaa ja jokaista ei vain enää odota samalla tavalla kuin aikanaan.
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tämän päivän pelin osalta olisi kiinnostavaa tietää miksi on päädytty siihen, että pelataan päällekkäin Suomen U20-pelin kanssa. On kuitenkin lauantai ja vielä pyhäpäivä, niin aikaisempi aloitus ei pitäisi olla mikään ongelma. Osa muista peleistä alkaakin tänään jo klo 16, jolloin pelin jälkeen ehtii kotiin katsomaan junnukisoja.

Jonain toisena vuonna tuolla ei luultavasti suurta vaikutusta yleisömäärään olisi. Nyt on kuitenkin kotikisojen myötä rummusta tavallista enemmän, Suomella poikkeuksellisen vahva joukkue sekä pelit vielä Ylen kanavilla kaiken kansan nähtävissä. Vähän toivoisi pelisilmää näissä, kun yleisömäärät ovat jo pitkään olleet pahasti alle tavoitteen.
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
Minun mielestäni koko liiga olisi voinut olla tauolla ensi vuoden alkupuolelle. Ihmiset ovat moni vielä lomafiiliksissä/ähkyssä joulun jälkeen, eikä varmaan ensimmäisenä ole mielessä lähteä matsiin. Arkeen paluun jälkeen tauolta palaava liiga voisi ollakin hyvä juttu.

Ketjun otsikkoon vastaten:

Itse olen vuorotyöläinen ja esim. joskus yövuoron jälkeen kynnys lähteä otteluun on suuri, vaikka todennäköisesti matsissa sitten viihtyisikin. Uskon, että tulisi selvästi useammin käytyä otteluissa jos:

- Liigan muutama viimeinen karsisi joka vuosi säilymisestään liigassa
- Otteluita olisi vähemmän ja siten panosta tulisi joka otteluun vielä lisää

Nämä ovat omalla kohdallani ne suurimmat syyt, miksi ottelutapahtuma ei enää kiinnosta, kuten ennen. Vaikka haluaisin KalPan pienentävän kaukaloa ja hankkivan lisää fyysisyyttä joukkueeseen, niin ei sillä minun otteluissa käymiseen olisi niin suuri vaikutus, kuin noiden kahden aiemman kohdan korjaamisella.

Toki muutama matsi kaudessa lisää varmasti tulisi jos KalPa näkyisi katukuvassa enemmän etenkin ottelupäivinä (ei en tarkoita niitä muutamaa puutaulua siellä täällä) ja sitten tuota kaukaloa pienennettäisiin jolloin pelissä olisi enemmän tapahtumia.
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllä tässä on ihan oikein syyttää kuopiolaisia ja savolaisia. Tuossa ylempänä tuo oikeastaan on tiivistetty hienosti kun ollaan hallin lähistöllä vissiin pitkästä aikaa, mutta silti päätetään väijyä kotona nuorten peli, jossa vastassa on joukkue jonka ei pitäisi tällä tasolla pelata, eikä pelaamisesta edes haaveilla. Täysin merkityksetön höntsä, jossa edes yksittäisten pelaajien suorituksia on turha väijyä, koska niissä mahdollisesti hyvissäkin suorituksissa pääosaa esittää umpisurkeat vastustajan pelaajat.

Sitten vingutaan kun ei saada hyviä, isoja ja kovia pelaajia KalPaan. Vielä kerkeet palstaveli Noutolokku muuttamaan mieltäsi ja tulla kannustamaan monttuun!

Jos tästä yleisökadosta haluaa laajemmin KalPaa syyttää niin ehkä voidaan syyttää siitä, että perustivat sen joukkueen tänne Kuopioon. Mutta eihän sitä silloin osannut arvata, että Savolainen yleisö muuttuu ja ei käy urheilutapahtumissa samaan malliin kun ennen. Siellä Elon pelissä taisi olla yleisöä ihan kunnolla, ainakin siitä kuuluisasta sanonnasta päätellen.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Kyllä tässä on ihan oikein syyttää kuopiolaisia ja savolaisia. Tuossa ylempänä tuo oikeastaan on tiivistetty hienosti kun ollaan hallin lähistöllä vissiin pitkästä aikaa, mutta silti päätetään väijyä kotona nuorten peli, jossa vastassa on joukkue jonka ei pitäisi tällä tasolla pelata, eikä pelaamisesta edes haaveilla. Täysin merkityksetön höntsä, jossa edes yksittäisten pelaajien suorituksia on turha väijyä, koska niissä mahdollisesti hyvissäkin suorituksissa pääosaa esittää umpisurkeat vastustajan pelaajat.

Sitten vingutaan kun ei saada hyviä, isoja ja kovia pelaajia KalPaan. Vielä kerkeet palstaveli Noutolokku muuttamaan mieltäsi ja tulla kannustamaan monttuun!

Jos tästä yleisökadosta haluaa laajemmin KalPaa syyttää niin ehkä voidaan syyttää siitä, että perustivat sen joukkueen tänne Kuopioon. Mutta eihän sitä silloin osannut arvata, että Savolainen yleisö muuttuu ja ei käy urheilutapahtumissa samaan malliin kun ennen. Siellä Elon pelissä taisi olla yleisöä ihan kunnolla, ainakin siitä kuuluisasta sanonnasta päätellen.
Merkityksetön ja merkityksetön. Lyhyt turnaus, jossa jokainen peli on ratkaiseva. Sen sijaan runkosarjaa pelataan Liigassa 60 kierrosta ja näitä pakkopulla pelejä on useampi. Vastustajakin kun on Mestistasoa niin eikait tuo voi kovin kummoista olla.

Ehkäpä niitä isompiakin nimiä saisi jos tekisi maltillisempia soppareita. Kuitenkin kuten nahkis sanoi niin meillä on 6 suurin budjetti mutta mihin tuo on käytetty? En muuttanut mielipidettä kun tuli vielä yllättävä meno tuohon pelin alkuunkin jotenka en koko peli' kerinnyt edes väijjymään. Onhan päivä vielä huomennakin ja tiistaina voisi JYP peliä lähteä jo vaikka väijjymäänkin ja mennä aistimaan tunnelmaa! Viimeksi käynyt tuota voittoputkea edeltävän KooKoo pelin katsomassa ja se ei hirveän hyvää makua suuhun jättänyt.
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Merkityksetön ja merkityksetön. Lyhyt turnaus, jossa jokainen peli on ratkaiseva. Sen sijaan runkosarjaa pelataan Liigassa 60 kierrosta ja näitä pakkopulla pelejä on useampi. Vastustajakin kun on Mestistasoa niin eikait tuo voi kovin kummoista olla.
Voin kertoa, että noilla alkusarjan peleillä ei ole mitään merkitystä. Toisen lohkon viimeinen on Valko-Venäjä ja toisen Tanska. Slovakia voi tietysti kyykätä ja laskea Tanskan pudotuspeleihin.

Suomen tavoite on mestaruus joten puolivälierissä ei haittaa, jos vastaan tulee USA tai Kanada. Ne on helpompi voittaa puolivälierissä kuin finaalissa. Eli merkityksettömiä pelejä koko alkusarja. Tietysti vastustajat ovat tästä eteenpäin sen verran tasokkaita, että voi katsoakin.

Liigassa taas pitää tosiaan taistella pisteistä kun siellä kuitenkaan kaikki ei jatka pudotuspeleihin. Tänäänkin otetut 3 pistettä voi olla keväällä elintärkeät.

Valitettavaa on, että et todellakaan ollut varmasti ainut joka päätti valita tuon höntsän. Mutta se ei ole teidän vika vaan Savolaisen luonteen tai tyylin. Jossakin muualla omaa seuraa rakastetaan niin, että mummon hautajaisetkin passataan, jos sattuu päällekkäin ja se on mummonkin toive. Voi kun menisi joskus täälläkin niin.
 

Giba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kainalniemen Hiki
Kalinkankoston viesti oli täyttä asiaa. Hallille ja kaverit mukaan, Turha täällä on naputtaa yleisömääristä, jos itse ei käy pelissä. Tänään käyty Tapaninpäivän raveissa Sorsasalossa ja sieltä suoraan hallille. Mukava päivä urheilun parissa ja samalla muutamia euroja KalPan kassaan.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Niin. Viimeksi täällä käydessä sain houkuteltua 3 kaveria mukaan peliin. Jokainen käytti oheistuotteisiin myös kivasti rahaa. Sori jos ei riitä kun ei ole mahdollisuutta joka peliin päästä. Olen kuitenkin kotisohvalta kaikki pelit katsonut mitä en hallilla ole käynyt. Hengessä mukana siis.

Sanompa nyt vielä kerran. Olen käynyt intohimoisesti hallilla SuomiSarja aikaankin kun vastassa oli Titaaneja jne. Sitä myöten myös monet nousut ja laskut siinä ohella. Kyllä seuraa siis rakastetaan, mutta ehkäpä tuo peli ei enää ole sitä samaa mitä ennen kaikkine muinekkin asioineen.

Kuten sanoin niin nykyään ei ehkä tuo jengi ja tyyli tai sen tapa sytytä samalla tavalla kuin ennen. Osasyy on varmasti myös itsessä mutta osa myös siinä, että pelit näkyvät TVstä ja niitä pelataan kuitenkin 3-4 peliäkin viikossa. Nuita U20 kisoja kun pelataan kerran vuodessa vain. Itseäni kiinnostaa kiekko siinä määrin, että kyllä nuo "höntsätkin" aina mielellään katson. Näkee välillä vähän muutakin kuin Liiga tai NHL lätkää. Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta.
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.

Giba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kainalniemen Hiki
Niin. Viimeksi täällä käydessä sain houkuteltua 3 kaveria mukaan peliin. Jokainen käytti oheistuotteisiin myös kivasti rahaa. Sori jos ei riitä kun ei ole mahdollisuutta joka peliin päästä. Olen kuitenkin kotisohvalta kaikki pelit katsonut mitä en hallilla ole käynyt. Hengessä mukana siis.

Sanompa nyt vielä kerran. Olen käynyt intohimoisesti hallilla SuomiSarja aikaankin kun vastassa oli Titaaneja jne. Sitä myöten myös monet nousut ja laskut siinä ohella. Kyllä seuraa siis rakastetaan, mutta ehkäpä tuo peli ei enää ole sitä samaa mitä ennen kaikkine muinekkin asioineen.

Kuten sanoin niin nykyään ei ehkä tuo jengi ja tyyli tai sen tapa sytytä samalla tavalla kuin ennen. Osasyy on varmasti myös itsessä mutta osa myös siinä, että pelit näkyvät TVstä ja niitä pelataan kuitenkin 3-4 peliäkin viikossa. Nuita U20 kisoja kun pelataan kerran vuodessa vain. Itseäni kiinnostaa kiekko siinä määrin, että kyllä nuo "höntsätkin" aina mielellään katson. Näkee välillä vähän muutakin kuin Liiga tai NHL lätkää. Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta.
Hienoa, että olet saanut kavereita houkuteltua mukaan, loistava juttu! Joka peliin ei varmasti kaikilla ole mahkuja päästä, ei edes kausikortin omistavilla. (Itse en omista kausikorttia, koska vuorotyöläisenä en pääse läheskään kaikkiin peleihin).

Seuraa rakastetaan, varmaan me molemmat yhtä paljon. Mutta oliko silloin SuomiSarja-aikaan hohdokkaampi vastustaja kuin HPK, Kotkan Titaanit? Kyllä, ehkäpä peli ei ole sitä samaa kuin ennen. Jääkiekko muuttuu, vastustajat muuttuu jne. Ja se on pirun totta, että nykyään ottelutapahtumat ovat tässä maailmassa kaukana siitä, mitä esim.80-90-luvun taitteessa. Tunnelma oli silloin huikea, halli täynnä ja puolet porukasta seisomapaikoilla. Moni jättää nykyään menemättä, koska lippujen hinnat ovat mtä ovat. Savossa ei asu tunnetusti saman tulotason omaavia kuin esim. pääkaupunkiseudulla. Kaupallistuminen ja että kaiken pitää olla kuin suuressa maailmassa, ovat vieneet minunkin mielestä paljon pois sitä alkuperäistunnelmaa, mitä KalPan ja varmaan monen muunkin seuran peleissä kaivataan. Pori ei kyllä jää jälkeen, ihmeen ihailtavasti siellä jengi jaksaa raahautua hallille ja huutaa kuin hullu (porilainen hulluus selittänee tämän).

Tv-näkyvyys tuo seuroille rahaa mutta ovat vieneet turhan paljon jengiä pois katsomosta. Itsekkin katson Ruudun kautta pelejä, myös kotipelejä. Kotonakin on velvollisuuksia miksi en aina pääse vapaahetkenä hallille. Se on taivaan totta, että U20-kisat kiinnostaa kaikkia, myös meitä savolaisia. Ja YLE näyttää pelit, niin ei tarvitse maksaakaan, paitsi veroissa. Hyvinkin moni varmaan kokee jääkiekon ylitarjontaa, koska sitä mahdollisuus katsoa joka hetki joka tuutista.

Toivon vain, että meistä Jatkoajan kirjoittajista ja välillä narisijoista löytäisi mahdollsimman moni hallilla ja mahdollisimman usein. Sinulla ei ole mahkuja päästä kovinkaan usein (?) mutta käy silloin kuin pääset.

Ja kommenttini otteluketjussa "hyvän päivän faneista" oli ajattelematon, otti vaan päähän alhainen yleisömäärä tämän illan ottelussa. Sitä pyydän anteeksi. Viimeksi tapsana (2009 tai 2010) oli vastassa SaiPa kotimatsissa ja halli oli loppuunmyyty, SaiPa oli silloin nykypäivän "HPK", eli ei kiinnostava.

Kaikki ollaan kuitenkin saman seuran, eli KalPan matkassa. Matka jatkuu, toivottavasti nähdää hallilla runsaslukuisempana kuin tänään.
 
Viimeksi muokattu:

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Tv-näkyvyys tuo seuroille rahaa mutta ovat vieneet turhan paljon jengiä pois katsomosta. Itsekkin katson Ruudun kautta pelejä, myös kotipelejä. Kotonakin on velvollisuuksia miksi en aina pääse vapaahetkenä hallille. Se on taivaan totta, että U20-kisat kiinnostaa kaikkia, myös meitä savolaisia. Ja YLE näyttää pelit, niin ei tarvitse maksaakaan, paitsi veroissa. Hyvinkin moni varmaan kokee jääkiekon ylitarjontaa, koska sitä mahdollisuus katsoa joka hetki joka tuutista.

Toivon vain, että meistä Jatkoajan kirjoittajista ja välillä narisijoista löytäisi mahdollsimman moni hallilla ja mahdollisimman usein. Sinulla ei ole mahkuja päästä kovinkaan usein (?) mutta käy silloin kuin pääset.

Ja kommenttini otteluketjussa "hyvän päivän faneista" oli ajattelematon, otti vaan päähän alhainen yleisömäärä tämän illan ottelussa. Sitä pyydän anteeksi. Viimeksi tapsana (2009 tai 2010) oli vastassa SaiPa kotimatsissa ja halli oli loppuunmyyty, SaiPa oli silloin nykypäivän "HPK", eli ei kiinnostava.

Kaikki ollaan kuitenkin saman seuran, eli KalPan matkassa. Matka jatkuu, toivottavasti nähdää hallilla runsaslukuisempana kuin tänään.
TV-näkyvyys vaikuttaa oman osansa mutta omansa on tehnyt tähän myös KalPa itse vieläkään ei ole pyydetty julkisesti anteeksi sitä, että luokiteltiin osa katsojista ns. hyvän päivän faneiksi.
Ei ole iso juttu mutta silti ei seuralla ole varaa kusta maksavien asiakkaiden päälle kuten KalPa tuolloin Laukkasen kaudella teki sen tiedän, että osa katsojista ei ole sitä antanut vieläkään anteeksi vaikka peleissä ovat käyneetkin.
Tänään toki myös vaikuttu tuo väkisin haettu päällekkäisyys U-20 kisojen kanssa, joka kaiketi osittain johtuu nykyisestä liigan yleissopimuskesta ettei edes matkustaminen vieraspeliin tapaninpäivänä voi alkaa ennen klo 9.00.
Kun kerran näin on niin miksi oli pakko pelata tapanina eikä olisi ollut parempi pelata vaikka se sunnuntai peli tänään?

Toki sitten ne hallissa tapahtuneet muutokset viimeiseisten vuosien aikana ovat hävittäneet sieltä syviä seisomapaikkoja varmaan lähemmäs 500 kpl(pub-yläpesä) toki näihin ei suoraan KalPalla ole vaikutusta vaan Kuopion virkaintoisella palotarkastajalla kun muualla vastaavat virtykset ovat onnistuneet.
Samaan aikaan seisomapaikat myös muualta hallista ovat hävinneet, että jäljellä on vain pienet osat nurkissa eikä sitä oikeaa C5-C7 päätyä.
Suoraan laskennallisti nämä paikat tuottavat enemmän istupaikkoina mutta eipä niitä ole kovin monesti myyty tässä parin viime kauden aikana.
Seisomapaikoille ei siis nykyään mahdu oikeasti tuota määrää ihmisiä mitä ns. virallisissa luvuissa vielä näkyy oikeampi luku olisi jotain vähintään 500 katsoja vähemmän kuin nykyinen maksimi on, jotta kaikki sinne mahtuisivat edes jotenkin.

Nykyinen lukema olisi ok jos ylä-pesässä saisi olla niin kuin ennenkin eli siinä pleksin takana suoraan tällöin tulisi välittömästi sellaiset 300-400 huippukatsojapaikkaa lisää.
Toki pelkkä lipunhinta ei asiaa korjaisi mutta oheismyynti varmasti.
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
Mutta oliko silloin SuomiSarja-aikaan hohdokkaampi vastustaja kuin HPK, Kotkan Titaanit?
Ei ehkä hohdokkaampi, mutta...

Silloin tapahtui jotain radikaalia, mitä ei nykypäivänä tapahdu. Tipahdus alaspäin ja itselläni oli ainakin tuolloin tärkeä päästä paikan päälle "varmistamaan", ettei jumahdeta Suomi-sarjaan, koska halu saada joukkue takaisin liigaan oli itselläni silloin kova.

Nyt ei voi tippua jos ei tule konkurssia. Saattaisihan tuo yksi tipahdus sarjaporrasta alaspäin taas herättääkin savolaista yleisöä, kun joskus taas oltaisiin takaisin liigassa.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lauantain kierroksella kaikkialla päästiin yli 4000 katsojan rajan, paitsi Kuopiossa jossa siitä jäätiin sitten oikein reippaasti. Itseasiassa muilla Liiga paikkakunnilla katsojamäärät olivat selkeästi yli keskiarvojen ja jopa kauden ennätysyleisöjä oli liikkeellä. Kuopiossa jäätiin alle keskiarvon. Kalpa pelaa kotiedusta mutta silti vain jumbo HKP:n peleissä käy vähemmän katsojia.

Kaikenlaisia syitä löytyy, mutta niin sitä muillakin paikkakunnilla pelataan 30 kotiottelua, pelit näkyvät telkkarista, HPK kohdataan kaksi kertaa kotona, yksikään joukkue ei putoa ja talouden matalapaine on jokapuolella Suomea. Savolaisten on vain otettava itseään kiinni niskasta ja mentävä hallille.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kuopiosta voidaan puhua aina ettei savolaisyleisöä aina kiinnosta, mutta kyllähän tuossa on toimiston markkinoinnilla on roolinsa.

Miten KalPa näkyy Kuopiossa?

Minkälaisena KalPa haluaa joukkueensa tunnettavan?

Mitä KalPa merkitsee?

Minkälainen fiilinki jäähallissa on?

Niinpä. Herätys toimistolla!
 
Tää on meidän joukkue.

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Kuopiosta voidaan puhua aina ettei savolaisyleisöä aina kiinnosta, mutta kyllähän tuossa on toimiston markkinoinnilla on roolinsa.

Miten KalPa näkyy Kuopiossa?

Minkälaisena KalPa haluaa joukkueensa tunnettavan?

Mitä KalPa merkitsee?

Minkälainen fiilinki jäähallissa on?

Niinpä. Herätys toimistolla!
Lyhyesti;

- Ei näy juuri mitenkään. Kaksi vai kolme kylttiä, että silloin ja silloin on seuraava peli. Siinä se. Tästä on kyllä jauhettu ja kysytty mutta " ei ole varaa mainostaa kuin mediassa" että näin.

- Joukkue on taitokiekkoa pelaava kulmarallijengi. Onhan tuota ainakin FB päivittäjän mielestä sanottu " viihdyttävimmäksi ja näyttävimmäksi"

- Ainakin osalle KalPa merkitsee paljon. Niin itselleni kuin suurelle osalle täälläkin kirjoittajista. Viime vuotiset töppäilyt ja omien kannattajien haukkuminen " hyvän-päivän-faneiksi " on varsinkin jättänyt moneen syvät arvet.

- Hallilla on paikoin oikeinkin oiva meininki. Vaikka yleisöä on vain se hieman päälle 3k. Ehkä joku siitä vielä sitten puuttuu, kun nuin yleisömäärät laahaa.


Pakko vielä yhtyä @Nebula an. Ehkä tuo oli jopa se isoin syy. Haluttiin nousta takaisin ylös ja sillä kiimalla ja tahdonvoimalla myös pelattiin. Nuilta ja ekoilta Mestis kausi ajoilta muistaa moniakin pelaajia, jotka myös herättivät tunteita. Oli Ahosiltaa,Kermannia, Tatu Miettistä ja Pekka "Pösi" Parviaista pakkiparinaan Hintikan Antti. Vieläkin muistan elävästi KalPa - FPS pelin. Pösi tekee tehot 2+1 ja ottaa yhdessä vaihdossa kaksi ukkoa kainaloihin ja siirtää tylysti ne maalinedestä pois.

Toki nytkin sitä tunnetta ja paloa on, mutta ei se samalla tavalla näy. Ei ole putoamispeikkoa tai tarvetta ns näyttää kenellekkään. Toki kannattajille olisi jees se Mestaruus tuoda. Sanotaan että näin mennään budjetin sanelemana ja ei maha mitään. No näinhän se on. Osittain fanien takia kun ei hallille tietä löydä mutta osottaisin syyttävää sormea eniten toimistoon päin. Hyvänpäivänfanit Laukkas-sekoiluineen vain oli hetkellisesti liikaa. Myös KalPan näkymättömyys katukuvassa loistaa poissaolollaan. Semmoinen meininki jää uupumaan, että tänään hei pelataan! Tule kannustamaan ja ota kaveriskii messiin kannattamaan omaa suosikki seuraasi! No on siel yliopiatol, kolmisopella ja haapaniemellä yhdet kyltit. Savon Sanomat taitaa myös 8x8 lehtileikkeen tehdä, että sattuu sentää tietämäön kuka siellä nyt on vastassa edes?
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Lauantain kierroksella kaikkialla päästiin yli 4000 katsojan rajan, paitsi Kuopiossa jossa siitä jäätiin sitten oikein reippaasti. Itseasiassa muilla Liiga paikkakunnilla katsojamäärät olivat selkeästi yli keskiarvojen ja jopa kauden ennätysyleisöjä oli liikkeellä. Kuopiossa jäätiin alle keskiarvon. Kalpa pelaa kotiedusta mutta silti vain jumbo HKP:n peleissä käy vähemmän katsojia.

Kaikenlaisia syitä löytyy, mutta niin sitä muillakin paikkakunnilla pelataan 30 kotiottelua, pelit näkyvät telkkarista, HPK kohdataan kaksi kertaa kotona, yksikään joukkue ei putoa ja talouden matalapaine on jokapuolella Suomea. Savolaisten on vain otettava itseään kiinni niskasta ja mentävä hallille.
Olet oikeassa, mutta olihan tuo Liigan taholta järjetöntä suunnitella osa eilisistä peleistä alkamaan klo 18:30. Kenen etu on laittaa seurat kilpailemaan huomiosta nuorten MM-kisapelien kanssa? Suomalaisen jääkiekonko? Ei tarvitse olla kummoinenkaan ruudinkeksijä ymmärtääkseen, että tuo päätös vaikutti yleisömääriin. Tämäkin päällekkäisyys olisi ollut hyvissä ajoin vältettävissä.
 
"Herkkähipiäisimmille niin kutsutuille hyvän päivän faneille kausi voi olla jo ohi." KalPan kotisivujen Ilves-kotiottelun otteluraportti 20.9.2013
Paljon asiaa tässä ketjussa. Seuran viestintästrategiassa totisesti on mietinnän paikka. Esim. viime viikolla KalPa mainosti facebook-sivullaan nuorten MM-kisojen lippuja. Nyt kisojen aikaan pelataan kolme KalPan kotiottelua, joista kaksi menee Suomen pelien kanssa päällekkäin ja kolmannen aikaan on MM-finaali. Onko tällainen päällekkäisten tapahtumien mainonta todellakin aivan harkittua? Mitä hyötyä tälläkin saavutettiin? Ei se voi, kuulkaas, mennä yli kuuden miljoonan euron liikevaihtoa hoitavassa yrityksessä niin, että yksi jokapaikanhöylä sanoo firman aamukahvipöydässä: "Minä voin vaikka hoitaa somen." Jos kuuluisin KalPa-Hockey Oy:n osakkeenomistajiin, haluaisin käydä asiasta ainakin jonkinlaisen kehityskeskustelun.

Olen toki myös havainnut, että nimenomaan Kuopiosta löytyy paljon porukkaa selittelemään jatkuvasti erinäisillä "järkisyillä", miksi peleissä ei missään nimessä kannata käydä. Vastaavaa ilmiötä en ole esim. täällä Etelä-Karjalassa tavannut SaiPan osalta. Intohimo on aivan eri tasolla.

Mainittakoon lopuksi, että eilisen ottelun katsojamäärä 3101 oli olosuhteet huomioiden mielestäni jopa positiivinen yllätys.
 
snake70 kirjoitti: "JOS lehmällä olisi pyörät niin se olisi maitoauto.”
Pakkipari kirjoitti: "Väärin. Jos lehmällä olisi pyörät, niin silloin se olisi lehmä jolla on pyörät."
(Keskisuomalaista laatudialogia JYP-KalPa-ottelukeskustelussa 5.2.2010 JYPin 5-2-voiton huumassa)

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Kale, Wild ja Flyersin Ville.
On itsekin tullut välillä mietittyä, että lähteäkö vaiko ei.

Itseäni korpeaa suunnattomasti se, että kyseessä on ammattilaisorganisaatio mutta silti iso osa toimintaa on vedetty ns. vasemmalla vähän sinnepäin. Ymmärtäisin monet ratkaisut jos puhuttaisiin lamavuosien jälkeisestä uudelleenrakentamisesta, mutta nyt eletään vuotta 2015. Ja ei. Tietyissä asioissa ei vain yksinkertaisesti voi vedota rahanpuutteeseen, sillä ne on vain toteutettu heikosti rahasta huolimatta. Jos seura ei tee kaikkeaan asioiden eteen, miksi kannattajien pitäisi? Miksi huonoon suhteeseen pitäisi panostaa täysillä, jos vastapuoli ei tee samoin? Rakkaalla seurallamme on riveissään aivan liian monta puuhamiestä, jotka eivät tunnu olevan tilanteiden ja toimintaa vastaavalla tasolla. Ja nyt en tarkoita talkoolaisia, sillä heille nostan hattuani ja kiitän lämpimästi siitä panoksesta, jonka he antavat oman päivätyönsä ohella.

Hyvä että asioista puhutaan ääneen, olkoonkin vaikka täällä foorumilla, sillä vain sillä tavalla asioissa voi tapahtua ymmärrys ja toivon mukaan muutoksia parempaan. Jos hyväksyy kaiken laiminlyönnin sellaisenaan, ei mikään tule ikinä muuttumaan.

Siksi toivoisinkin että jatkossa seura ottaisi jokaisen kannattajan yhtä tärkeinä vastaan, olkoonpa kyseessä etäkannattaja, vip-aitiolainen, Ruudun takaa tsemppaava, keskiviivan penkkiläinen tai nurkassa huutava. Ensinnäkin käsitellään räikein ylilyönti: case-Susijussi ei saa enää ikinä toistua. Ei ikinä. Seuraa julkisesti edustavan toiminta on ollut epäinhimillistä ja miltei anteeksiantamatonta. Toisekseen on lopetettava tietyn faniryhmän nostaminen kullanhohtoiselle jalustalle sillä tämä luo eriarvoisuutta kannattajien välille (huom. tämä ei ole kyseisen faniryhmän "syy" ja heidän jatkuva, kova panoksensa ansaitsee toki kiitoksen siinä missä muidenkin). Kolmannekseen kannattaa oikeasti miettiä, että miten tärkeiksi seura näkee kauempana asuvat KalPa-kannattajat ja heidän tuomansa panoksen. Jos ajattelee että vain kotimatseissa käyvät kannattajat ovat tärkeitä, koska vain he tuovat rahaa kassaan on selvästi jotain hyvinkin pielessä. Pielessä hyvin perustavanlaatuisesti. Yksinkertaisesti voitaneen todeta näin joulun aikoja, että mikäli seura haluaa tulla hyvin kohdelluksi kannattajien toimesta, niin kannattajia kannattaa kohdella hyvin.

Oma siteeni KalPaan on hyvinkin luja, mutta jos se olisi yhtään löyhempi niin olisin varmaan jo vaihtanut maisemaa. Mutta kuten eräs mukava mies kerran totesi KalPasta keskustellessa: "Olen jo liian vanha vaihtamaan seuraa".
 
"Veljmiehet - Kausi 6. Voi veljet!" *****
- Kannes Hapanen / Iltasheisse

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Itse olen etäkannattaja ja asun nykyisin Järvenpäässä. KalPaa olen kannattanut TPS-finaaleista asti eli jo aika kauan. Perheeni oli melko köyhä, enkä Kiuruvedellä asuessani koskaan päässyt KalPan kotipeliin 90-luvulla. Muutto pääkaupunkiseudulle varmisti sen, että KalPan kotipeliin pääseminen oli entistäkin vaikeampaa. Paljon olen käynyt katsomassa KalPan pelejä Stadissa, Espoossa, Lahdessa, Hämeenlinnassa jne. Valitettavasti tällä hetkellä Kuopiossa ei asu sukulaisia tai tuttavia, joiden luokse voisi jäädä yöksi viikonlopun ajaksi, joten Järvenpäästä Kuopioon on aika pitkä matka yhden runkosarjapelin vuoksi. Vanhempani asuvat Keuruulla, ja eilen lähdin ajamaan toisen kerran autolla sen reilut parisataa kilometriä kumpaankiin suuntaan nähdäkseni KalPan pelin. Mukaani otin isäni ja 5-vuotiaan poikani.

Eilinen oli juhlapäivä minulle. Viimeksi olin käynyt Niiralanmontussa kaudella 07-08. Kun niin harvoin pääsee katsomaan KalPan pelejä paikan päällä, pelejä arvostaa aika paljon. Pakkopullasta tai tylsästä tapahtumasta ei voi puhua - ei edes eilen. Seura on minulle hyvin rakas ja Niiralanmonttu kuin Mekka. Oli mahtavaa kannustaa KalPaa KalPan pelipaita päällä ja riemuita maaleja yhdessä muiden KalPa-kannattajien kanssa. Istuminen autossa monta tuntia oli sen arvoista, maksaminen kahdesta lipusta sen reilut neljäkymppiä oli sen arvoista.

Sanoin isälleni, että ostaisin kausikortin, jos asuisin Kuopiossa.

Ymmärrän kritiikin seuraa kohtaan, ja se on pitkälti aivan ansaittua. Ymmärrän huolen nykyisistä katsojaluvuista (itsekin olen huolissani) ja onhan liput kalliita minunkin mielestäni. Mutta ehkä se, mitä yritän sanoa on se, että joskus on hyvä muistaa seuraava asia: sitten sitä osaa arvostaa, kun sitä ei enää ole (lue: ei pääsekään enää kotipeleihin, vaikka haluaisikin).
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Olet oikeassa, mutta olihan tuo Liigan taholta järjetöntä suunnitella osa eilisistä peleistä alkamaan klo 18:30.

Ei tarvitse olla kummoinenkaan ruudinkeksijä ymmärtääkseen, että tuo päätös vaikutti yleisömääriin.
Mainittakoon lopuksi, että eilisen ottelun katsojamäärä 3101 oli olosuhteet huomioiden mielestäni jopa positiivinen yllätys.
Ei sinänsä liity suoraan aiheeseen, mutta ihan huomiona vain, että eilen samaan aikaan (18.30) alkaneessa Ässät-KooKoo-matsissa oli katsojia 5440, joka on reilut 500 kauden keskiarvosta ylitse. Ja KooKoo tuskin se mediaseksikkäin seura Porissa on.
 
Jörnimisen jälkeen toiseksi parasta ajanvietettä taitaa olla Jatkoaikaan kirjoittaminen. Ja jos mä satun olemaan yksin, niin mä saatan tehdä niitä yhtä aikaa.

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa 20-21: PELATAANKO VAI EI!?
Ja KooKoo tuskin se mediaseksikkäin seura Porissa on.
Mä oon taas ollu siinä käsityksessä että HIFKn jälkeen KooKoo olisi vetävin vierasjoukkue Liigassa. Tai ainakin kärjen tuntumassa.
 
#Freenahkis / #nahkisDidNothingWrong / #MakeJatkoaikaGreatAgain / #NotMyModerators
311218 / 191019 / 151119

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Mä oon taas ollu siinä käsityksessä että HIFKn jälkeen KooKoo olisi vetävin vierasjoukkue Liigassa. Tai ainakin kärjen tuntumassa.
Näinpä näyttää olevankin eli uutuuden viehätystä on. Ilmeisesti sama homma kuin Spåralla vuosi sitten (2014-2015 toinen vierasyleisökeskiarvossa). Tänä vuonna vaasalaiset ovatkin sitten sijalla 15 samassa tilastossa.
 
Jörnimisen jälkeen toiseksi parasta ajanvietettä taitaa olla Jatkoaikaan kirjoittaminen. Ja jos mä satun olemaan yksin, niin mä saatan tehdä niitä yhtä aikaa.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy