SaPKon runkosarjaottelut 2016–2017

  • 65 804
  • 148

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Joo, hyvä niin! Näinhän Räksä vastasi lehdistötilaisuudessa. Katsoin Fanseat:lta, niin Naukkarinen ja Konsti puhuivat, että olisi noussut vaikeasti ylös torjuntansa jälkeen ja jotain huonosta asennosta. Kamera ei näyttänyt sinne! Täysin selostajien varassa, kun vain yksi kamera ja valmentajien puheet lehdistötilaisuuksissa nyt ovat ihan mitä sattuu...!

Minusta näytti elehtineen välittömästi torjunnan jälkeen siten että sattui. Ja melkeinpä väittäisin että ei ollut niin suunniteltu hämmenys, että olisi osannut tuon näytellä. Toivoa sopii, että on kunnossa. Tässä tapauksessa uskoisin enemmän Naukkarista ja Konstia kuin Räksää, eikä varmaan olisi veskaria vaihdettu jos ei pikkuisen Ahoa kirpaissut.
 
Näköjään Aho on tänään poissa kokoonpanosta kokonaan eli loukkaantunut niinkuin edellä epäiltiinkin. Onneksi on kaksi hyvää maalivahtia, ettei pisteitä ole jo menetetty ennen peliä.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Ja Paalanen merkattu ekaan pariin pakiksi. Tosin on kyllä alunperin pakki ollutkin, A ikäisenä siirtyi hyökkääjäksi kun oli ihmiskuulalle tarvetta.
 
No niinpäs näyttää olevan. Pulli ja Pelli poissa. Paalanen voi olla hyväkin pakki, koska nopeus riittää ja taklaukset luonnistuu. Tiedä vaikka tekisi loppukaudella Suhoset.
 

NatKingCole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoin kilpailu
Jos viime keväänä tullut vamma uusi, niin taitaa olla mies kirjaimellisesti laulukuorossa vielä playoffienkin aikaan, kuten oli vuosi sittenkin.
 

UniqueSputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toivottavasti tuo Ahon vamma jää nyt vain asteelle "nivusvenähdys". Toivonen on loppujen lopuksi ollut pelaamissaan otteluissa Mestiksen keskiarvoa huonompi torjuja

a) maalipaikoissa, jossa maalin todennäköisyys on korkea
b) maalipaikoissa, jossa maalin todennäköisyys on keskiluokkaa.

Noilla lähtökohdilla ei mieheen voi nojata loppukauden tähtäimellä. Ei auta, jos maalivahti ei ole muun joukkueen tasolla.

Edit: Kälkäjän huonousasteelle ei kuitenkaan vielä ylletä.
 

UniqueSputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Se jos on viime kauden lopun vamma tai jotain vähänkin pidempää tiedossa, saa Toivonen pelata ilman paineita peliajastaan! Luotan Toivoseen ja uskon tämän nostavan tasoaan entisestään, kun tietää olevansa ainakin tämän hetken ykkönen. HPK:n A-Nuorissa ja Ketterässä kerätty kokemus ykkösmaalivahdin roolista ja vastuusta auttaa. Aho ei ole ollut ihan tasollaan viime aikoina, joten lieneekö jotain pientä ollut jo aiemmin? Toivonen sai pelata kauden alkupuoliskolla niin harvakseltaan, että en vielä pidä yhtään Ahoa huonompana. Hänellä on kokemusta ykkösmaalivahdin roolista ja pelannut viime vuosina paljon, vrt. tämä kausi! Ei SaPKo häneen kaadu!

Aliarvioit nyt Ahon merkitystä SaPKon kauden otteluissa. Aho ylisuoritti kyllä alkusyksystä, ja viime aikoina ei vastaavaa suoritustasoa ole löytynyt, ymmärrettävästi. Hokki-ottelussa Aho oli kuitenkin jälleen mies paikallaan.

Aho on kohdannut ison läjän maalin läheisyydestä tulleita laukauksia. Toisin sanoen Aho on kohdannut paljon korkean todennäköisyyden maalipaikkoja. Syksyn puolella ne kiekot tarttuivat lähes epäinhimillisellä varmuudella, jolloin joukkue voitti myös kovalla prosentilla.

Nyt niitäkin on alkanut uppoamaan, mikä on ihan tyypillistä otoksen (pelimäärän) kasvaessa. 1-5-tappiossa JYP-Akatemiaa vastaan Aho kohtasi 14 laukausta ykkössektorilta, ja niistä peräti viisi aivan maalin edestä. 1-3-tappiossa Hermestä vastaan puolestaan 16 laukausta, ja keskiviikkona Hokki laukoi 14 kertaa samaiselta sektorilta.

Mitä SaPKo on saanut Toivoselta? Mies on torjunut voitot niissä otteluissa, joissa SaPKo on päästänyt vastustajan laukomaan parhailta paikoilta runsaasti Ahoa vähemmän. Nollapelissä Hokkia vastaan Toivonen kohtasi 5 laukausta ykkössektorilta. 7-1-voitossa Jokipoikia vastaan 6, ja 7-2-voitossa K-Vantaata vastaan 8.

Toivosen otanta on pienempi, mutta ei näitä kahta torjujaa voi pitää millään samalla tasolla. "Kokemus" Suomi-sarjasta ja A-nuorista menee Toivosen kohdalla romukoppaan, kun puhutaan Mestiksen kärkijoukkueesta. Ketterässä pelatut 21 otteluako tässä painaa, HPK:n A-nuorissa surkeat tilastot.

Pitkällä tähtäimellä maalivahti ei voi voittaa otteluita joukkueen puolesta, mutta niitä hän voi todellakin hävitä.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Peliä en nähnyt, mutta tilastot kyttäsin, kun oman kylän pojan suoritukset kiinnostaa. Paalanen pitkästä aikaa pakkina, 19 minuuttia ilman tilastomerkintöjä, ei plussia eikä miinuksia. Olisi se voinut huonomminkin mennä.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Tänään pelasivat taas pienessä kiimassa eivätkä antaneet Kiekko-Vantaan kiekolliselle pelaajalle senttiäkään tilaa. Kettusen maali oli siitä hyvä esimerkki kun kiekolliseen lyödään kiinni hullun kiillolla. Lopulta Kettunen pääsi sitten maalipaikkaan ja peli 0-2. Kettuselta yksi parhaista peleistä SaPKossa, kuten nyt oli koko joukkueella.
Miksihän tuo tahtotila on vaikea ottaa mukaan useammin? Kait se vaan on niin että aina ei nappaa.
 
Hyvä peli SaPKolta. Ensimmäisessä erässä oli heti alkupuoliskolla neljä hyvää tekopaikkaa, mutta Peltonen veti niissä pitemmän korren. Kaikenkaikkiaan tuo karvauspeli oli vahvaa ja useita hyviä kiekonriistoja tuli jatkuvasti. Lisäksi oli pitkästä aikaa hyviä ohjureita maalin edestä, mutta ei aivan osuneet maaliin. Paalanen pärjäsi hyvin pakkina, vaikka ehkä pientä haparointia oli hetkittäin otteissa uudella pelipaikalla. Vieressä istunut paikallinen jaksoi ihmetellä kaverilleen koko pelin Salon nopeutta ja tekniikkaa.
Vähäpätöinen, mutta huvittava yksityiskohta oli kun Moisio tökki vihellyksen jälkeen rohkeasti puoli metriä lyhyempää Saloa. Hyvää koulukiusaaja-ainesta.
Kiekko-Vantaa sai ainoan maalinsa Henttosen virheestä hyökkäyssiniviivalla lähteneestä vastahyökkäyksestä.
Yleisöä oli 630 ja arvioisin, että lähemmäs sata sympatiseerasi SaPKoa.
 

Laiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Nyslott Devils
Näkökulma ja Murkula kertoivatkin kaiken oleellisen. Hyvä peli, heti alusta näki, että tänään on hyvä päivä.
Hakalin oma poika hoiti tonttinsa hyvin, kuten myös maalivahti Toivonen. Tanuksellakin oli yritystä, mikä taitaa olla elinehto SaPKolle tällä kaudella,mikäli päätyyn asti halutaan. Helppo yhtyä myös kehuihin Kettuselle ja Montolle.
Kaikki pelit tällä kaudella nähneenä, luotan Toivoseen täysin. Toki toivon Ahon nopeaa paluuta pelikykyiseksi. Hyviä veskareita molemmat.
Olisiko SaPKon hieno menestys tällä kaudella syynä, kun Vantaan hallissa raikui SaPKo- kannattajien kannustus kovempaa kun vantaalaisten.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Vähäpätöinen, mutta huvittava yksityiskohta oli kun Moisio tökki vihellyksen jälkeen rohkeasti puoli metriä lyhyempää Saloa. Hyvää koulukiusaaja-ainesta.
Kiekko-Vantaa sai ainoan maalinsa Henttosen virheestä hyökkäyssiniviivalla lähteneestä vastahyökkäyksestä.

Kiinnitin huomion samaan vähäpätöiseen seikkaan. Muutenkin sanoisin että aika vähän Moisiolla oli jääkiekolle annettavaa.

Henttonen tyri tuossa Vantaan ainoassa mutta niin teki muukin viisikko. Ei Henttonen varmaan arvannut että koko muu viisikko sukeltaa hyökkäysalueelle kun se tulee kiekon kanssa viivaa kohti. Kiekonmenetyksen jälkeen Lämsältä näyttävä selän oikaisu ja sen jälkeen laiskat potkut alaspäin. Väitän että vähän terävämmin pelaamalla olisi pystynyt paikkaamaan Henttosen kiekonmenetyksen. EI haluaisi osoitella ketään sormella tuollaisen pelin jälkeen mutta Lämsä oli ainoa pelaaja joka onnistui pääsemään tehotilastossa pakkaselle tässä ottelussa. Ja juuri edellä kirjoitetun näkemyksen mukaan olisi ollut mahdollista itse pelata se nollaan. EI ole tarkoitus pelkästään Lämsää siinä syyllistää, kun ei se kuitenkaan ns. Lämsän maali ollut, vaan koko viisikon. Muutenkin siellä oli Lämsältä enimmäkseen hyvää pelaamista.
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Kumma kun ei Jatkoaika saa K-Vantaa-SaPKo-ottelusta raporttia sivuilleen. MInä en ainakaan sellaista löytänyt.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Jaahas, Henttonen ja Saramäki puuttuu tänään kokoonpanosta. Itukassa lukee vain että ovat sivussa. Olisi niillä kuitenkin kait oikeus tiedottaa, onko sairastapaus, loukki vai healthy srcatch. Ei tarviis miettiä että mikähän tuossa on takana. Voi tulla tuosta syystä leimattua valmennus tolloksi vaikka pelaajat olisivatkin kykenemättömiä pelaamaan.
Pelicäääns on laittanut varsin kiitettävästi apuja Peliittojen iltakoitokseen...
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Minä jouduin vaihtamaan Jyp-Akatemian pelin näkymään. En enää suostu katsomaan noita löröpaska pelejä yhtään. Jos näen tuota surffailua Talvisalossakin niin lähden kesken pelin. Miehet pelasivat erittäin hyvän 10 minuuttia ja sen jälkeen täyttä kuraa.
Tämän varmaan vahvistaa se, että jälleen paikallisselostaja kummastelee miten lepsu ja veltto SaPKo on. Viimeksi se oli sitä Rovaniemellä.
Ja kyllä, kyllä minua alkaa vituttaa tuo Räksän kykenemättömyys reagoida pelin sisällä. Minä tällänen sohvapulliainen laitoin kaverille viestin 2-2 tilanteen pitkässä kiekossa, että nyt ei olisi muuta vaihtoehtoa kuin ottaa aikalisä. Ei ottanut vaan Räksä, tuli aloitus ja 3-2 Peliitoille. Hyvin meni perkele.

Puolet joukkueesta aivan unessa. Jekunen, Fonsen, Tanus, Lepaus, nyt etupäässä. En oikeastaan jaksaisi väittää kenenkään muun pelanneen hyvin kuin Forströmin. Muutamat miehet pelasivat ihan ok.

Voin melkein vannoa että runkosarjanvoitto jää haaveeksi.
 
Viimeksi muokattu:
SaPKo on melko kuutamolla tällä hetkellä. Ja Lepaus ja Tanus alisuorittaa vahvasti. 5-3 YV:llä ei saada maalia aikaiseksi vaikka aikaa oli yhteensä kolme minuuttia. Voisi melkein vetoa lyödä, että TUTO menee ohi selvästi sarjan loppuun mennessä.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
. Ja Lepaus ja Tanus alisuorittaa vahvasti.

Kyllä, ja se on erittäin karun näköistä kun tuon tasoiset pelimiehet esittävät olevansa täysiä paskoja ja jonkun asteisia salibandykuninkaita. Tuollainen neppailujääkiekko ei kuulu mihinkään. Ottiko kumpikaan tänään yhtään terävää luistelupotkua, tuskin...
 

Laiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Nyslott Devils
Onkohan harjoituksissa vedetty tammikuu kovaa pleijareita varten, sen verran tukossa on pelaajien jalat ja päät. Poikkeuksena Salon jalat ja Forström, nämä toimivat. Enkä syytä myöskään maalivahtipeliä.
En millään voi uskoa, että tuo surffailu ja leijuminen voi olla pelaajien motivaatiosta kiinni. Olisi sitten millaiset liigasopparit taskussa tahansa.
Rahaa tässä menee SaPKolta; yleisö äänestää pian jaloillaan eikä runkosarjan voitosta saatavista euroista kannata edes näillä otteilla haaveilla.
Räsänen on kokenut valmentaja, taidan luottaa siihen että hän tietää mitä tekee.
 

NatKingCole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoin kilpailu
Fiilis on kuin jollain KooKoon kannattajalla kolme vuotta sitten. Sarjajohtajaa ei tunnu jokainen peli kiinnostavan, ainakaan koko joukkuetta. Peli ailahtelee paljon ja vastassa on karsintapeikkoa vastaan taistelevia "sapkoja", jotka kynsin hampain kaapivat taistelupisteitä. Keskikasti on niin tasainen, että kuka tahansa sijasta viisi alaspäin on todellisessa uhassa joutua vielä jopa karsintaan, jossa vähintään yhdelle mestisjoukkueelle tulee noutaja ja tämä tekee näitä joukkueita vastaan pelattavista otteluista todella vaikeita. Lisäksi liigajoukkueetkin sen verran välittävät näistä "yhteistyöseuroistaan", että lataavat aina tarvittaessa vahvistuksia farmiinsa, jotta turvaavat mestisyhteistyön seuraavallekin kaudelle, niin kuin eilenkin kävi. Tämä on taas niitä asioita, jotka tekevät tästä sarjasta vähemmän arvostettavan, mutta siitä ei sen enempää tämän otsikon alla.

Toivottavasti kyse on vain asennepuolen notkahduksesta tai kovemmasta treenaamisesta, muuten ei tule sen pitempi kevät tänäkään vuonna. Toisena skenaariona on se, että puolustuspää on oikeasti heikompi kuin kuukausi sitten ja todellakin kaipaisi vahvistusta. Runkosarjan voitosta saatavilla rahoilla hyvän puolustajan hankinnan kattaisi helposti, jos pieni riski otettaisiin.

Ja mikähän on Ahon ja sitä kautta SaPKon maalivahtitilanne kevättä ajatellen?

Sehän tässä kaudessa on kerrankin positiivista, että nyt voi jo sen sanoa, että ensi kaudellakin Savonlinnassa pelataan lätkää toiseksi korkeimmalla tasolla. Mutta kun se nälkä kasvaa syödessä.
 
Näyttää LeKi saaneen täyden miehityksen otteluun. Lisänä on tullut Ruokonen Miro, Kerisalmi Jaakko, Smedberg Rasmus ja Niklas Kumpu. Ruokosta lukuunottamatta täytemiehiä.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Onko tuo tänään nähtävä Hämäläinen-Elo-Kettunen pelannut yhdessä aiemmin. Voisin kuvitella että toimisi. Elo osaa syöttää ja sillä on aika juonikas pelikäsitys. Kettuselle on viimeaikoina tullut kiekkovarmuutta ja pelirohkeus on hyvä. Hämäläinen taas maalintekijä. Siinä on oikeastaan aika hyvin kaikkea paitsi nätisti jännästi sanottuna PAPP ei ole ehkä vättämättä tule olemaan ihan parasta mahdollista.
Minä kuitenkin veikkaan, että tehopinnoille tuo kolmikko päätyy tasaviisikoin.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
AIkamoista kansalaisten väsytystaistelua meinasi olla. Toinen erä oli jo vähän tapahtumarikkaampaa ja kolmas sitä jatkoi. Jos LeKillä olisi ollut maalissa joku keskiverto Mestisveskari niin tulos olisi ollut varmasti aika rumakin. Heljanko sai vain kaikki laukauksetkin näyttämään ihan luteen huokauksilta vaikka joukossa oli monia jotka olisivat heikommalle veskarille uponneet.
Hyvä 4-0 voitto vaikka ei pelin taso tosiaan päätä huimannut. Melkoisiakin erikoisuuksia nähtiin, kuten ensimmäisen erän loppupuolella Salon läpiajo. Harvoin niitä ihan tuolla tavalla syntyy.
Toivonen oli hyvä ja joutui muutaman kovankin torjunnan nollaansa ottamaan. Epävarmalle maalivahdille ei olisi nollaa kirjattu, vaikka ei LeKi tosiaan tänään paljon mihinkään pystynyt.

Tuomareilta ihan ok suoritus, vaikka veikkaisin, että LeKin miehet saattaisi tästä olla vähän eri mieltä. Ainakin melkoinen mellastus vaihtoaitiossa ajoittain oli. Parikin kertaa ehkä ihan aiheesta, mutta pääosin aiheetta.
 
Hermes vastassa perjantaina ja on tietojen mukaan ilmaispeli. Onko tietoa, pitääkö liput peliin noutaa jostakin vai saako kävellä vaan suoraan halliin? Itse kun tulen 300 km päästä, niin olisi mukava tietää nämä kuviot.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös