SaPKon runkosarjaottelut 2016–2017

  • 65 805
  • 148

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Paalanen kehiin!! Ei tee kolmea maalia ja saattaa kiekko karata ja harhasyöttökin tulla. Mutta takuuvarmasti ei hiihtele kananmunat kainaloissa, kun on kivaa olla pelissä. Kun ei homma toimi, niin porukka pitää herättää. Vaihdetaan maalivahti ja sanotaan sinne penkin päähän kuin sotakoiralle: "vapaa, aja" Valmentanan piikkiin, pitää reagoida.
Ja Murkulalle hyvää uutta vuotta!
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Paalanen kehiin!! Ei tee kolmea maalia ja saattaa kiekko karata ja harhasyöttökin tulla. Mutta takuuvarmasti ei hiihtele kananmunat kainaloissa, kun on kivaa olla pelissä. Kun ei homma toimi, niin porukka pitää herättää.

Ja samaa ihmettelin koko pelin, että kun Paalanen on pukeneena niin miksi sitä ei päästetä jäälle. Juuri tuosta samasta syystä mikä lainauksessa lukee. Siellä oli monta sellaista sankaria tänään jäällä, joille olisi voinut olla ihan hyvä käydä järsimässä tuppia.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Kiekko on niin tunnepeli, että yksi kova taklaus, yksi loistotorjunta tai neloskentän telaketjuvaihto jossa ajellaan kaikkea liikkuvaa usean pelaajan voimin, saattaa kääntää koko pelin suunnan.
 
Periaatteessa jo toinen perättäinen ikävä peli katsoa, Jokipoikia vastaan ylivoimaisuus vei jännityksen pelistä ja eilinen Hopeasompa-hiihtely oli vielä ikävämpää katseltavaa. JYP-A pelasi hyvin ja peli olisi varmaan ollut tasainen, jos SaPKo olisi pelannut samaan malliin kuin joulukuun muut pelit. Paalasta kaipasin myös kentälle, kova yritys ja taklaukset tuovat kyllä virtaa koko joukkueen pelaamiseen. Toivottavasti tämä löysäily jää tähän yhteen peliin ja loppu kausi vedetään sillä ilmeellä, mitä käytännössä koko alkukausi pelattiin.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Jaa "omat pojat" on poissa kokoonpanosta. Jekusen poisjääntiin ei varmaan voi liittyä kuin sairastelu tai loukkaantuminen. Henttosella sen sijaan saattaa olla ihan rotaatiovuoro.
Lampen pääsee nyt sitten pelaamaan niin mielenkiintoista nähdä miten homma onnistuu.
En tosin itse näe kuin ehkä viimeisen erän kun omat harrasteet sotkee pelin katsomista.
 

NatKingCole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoin kilpailu
Just sellasta tylyä vieraspelaamista eilen Kajaanissa kuin pitääkin. Ei niin kaunista, mutta tehokasta. Onkos ykkösmaalivahdin valtikka vaihtanut nyt omistajaa? Toivosen pelatessa tulee voittoja, Aho ei mitenkään vakuuttanut Jyväskylässä, toki pelaajia ei tuona iltana hirveästi kiinnostanut oman maalin putsaaminen. Tehoketju ollut nyt pari peliä putkeen hieman yössä, mutta onneksi ratkaisijoita riittää.
 

UniqueSputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onkos ykkösmaalivahdin valtikka vaihtanut nyt omistajaa? Toivosen pelatessa tulee voittoja, Aho ei mitenkään vakuuttanut Jyväskylässä, toki pelaajia ei tuona iltana hirveästi kiinnostanut oman maalin putsaaminen.

Ei todellakaan. Maalivahtihan ei voi tehdä maaleja kenttäpelaajien puolesta. Noissa RoKia ja JYP-Akatemiaa vastaan pelatuissa tappio-otteluissa joukkue kyllä jätti Ahon suden suuhuun, mutta Hokkia vastaan puolusti erinomaisesti vedot ykkössektoreilta pois. Lähinnä epäonnea Aho saanut viime aikoina osakseen.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Noissa RoKia ja JYP-Akatemiaa vastaan pelatuissa tappio-otteluissa joukkue kyllä jätti Ahon suden suuhuun,

Olen vähän samaa mieltä, siitä että ei ehkä Ahoa ole syyttäminen, mutta ei SaPKo kyllä ole RoKille tällä kaudella hävinnytkään. Aholla on ollut yksi heikompi peli ja se oli marraskuussa Turussa. Silti se on erittäin hyvä maalivahti, ovat Toivosen kanssa aika paljon erilaisia veskareita.
Minä en nähnyt Hokki pelistä kuin viimeiset 10 minuuttia mutta vannon että paskalla veskarilla olisi kiekko löytynyt vielä SaPKonkin verkosta, eli ei se pelkän viisikon vuoksi pelannut nollaa.

Samoin sen hyvän Jokipojat pelin kolmannessa erässä oli Toivosella todella hyviä koppeja. Muistan kun siinä kolmannen erän aikaan sanoin kaverille, että nyt se Toivonen saa tehdä vielä duunia sen nollansa eteen ja eihän sitä sitten lopulta tullutkaan.
Että ei oikeastaan voi sanoa, että toisen edessä on puolustettu ja toisen edessä ei.
Aho jatkaa kuitenkin ykkösenä ja enemmän pelaavana jatkossakin.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Ja kun Räsäsen reagointi kesken pelin on mitä on, eli sitä ei ole, niin ylimääräistä hyökkääjää ei kentällä käytetä, vaikka olisi tarvettakin. Vieläkin on tuoreessa muistissa miten Nieminen vei Räsästä viime keväänä.
 

sapko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Lahtela sivussa sen takia, että on jo ennen kauden alkua sovittu meno. Hyvinhän tuo näyttää Talvisalossa sujuvan ilman häntäkin.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Joo, tänään (eilen) Elo pelasi jälleen hienon pelin tuossa Hentosen ja Salon keskellä. Koko joukkue pelasi siis hyvä pelin. Kaksi ensimmäistä maalia oli tuon ketjun pelin seurausta joista ensimmäisen teki kuudenneksi tullut Tanus ja toisen tekivätkin itse. Lisäksi hankkivat vastustajalle ainakin kaksi jäähyä joista toisen aikaan syntyi 3-0 maali. Tosiaan tuo ketju pelaa ainakin parempaa hyökkäyspeliä Elon ollessa sen keskellä.
Kun Lahtela palaa niin voisi koota yhden ketjun istuttamalla jonkun Lahtelan ja Lehtosen kanssa. Lahtela on kuitenkin yksi joukkueen parhaista pelaajista, se on hyvä muistaa tässä samassa yhteydessä.
Ensimmäinen erä tosiaan oli aika tasaista ja varsin viihdyttävää peliä, mutta sitten repesi ja ratkesi ja katkesi ja vaikka mitä. Lopulta Lohien pelaaminen jäi aika vaisuksi, mutta SaPKo on saanut viimeaikoina monta muutakin joukkuetta näyttämään vaisuilta.
Saa muuten nähdä milloin kapteenin gorilla tippuu niskasta. Oli tänäänkin melko mehevä paikka karistaa se mutta eipä pudonnut.
Tuota tämän päiväistä ykköskenttää ei kannattasi tosiaan purkaa, mutta se voi olla edessä sillä muuten joutuisi jo tekemään jonkun varsin yllättävänkin penkityksen.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Toivottavasti siinä tiistaisessa tiedotustilaisuudessa kerrotaan että Lämsä lähetetään takaisin Turkuun. Sitten voitaisiin tiedottaa, että jatkossa Elo pelaa ja Räsäselle voisi hommata kovaäänisen jolla voi huutaa Pullille että PELI ALKAA. PELAA, SIELLÄ ON PELI
Ainiin, voitaisiin myös tiedottaa, että valmentajalle on kerrottu mitä voi tehdä kun peli on muniin puhaltelua ja ponnetonta hiihtelyä. Sillä on taas Paalanen penkillä ihmettelemässä miten kaverit ilkeää vetää noin päin vittua.
 

NatKingCole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoin kilpailu
Aivan järkyttävää puppelointia omassa päässä. Ei voi kuin äimistellä, miten joukkue pelaa noin kurittomasti ja ylimielisesti.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Ei ole olemassa mitään sanoja joilla voisi kuvailla tämän kotikatsomon vitutuksen tunteita. Kun ei missään vaiheessa kiinnostanut pelata niin ei kiinnostanut. Eikä tuo joukkue tajua, että sillä on kannattajia jotka eivät halua nähdä koskaan tulosurheilussa tuollaista ulospuhallusta. SaPKo ei tänään todellakaan halunnut pisteitä, eikä siksi yrittänytkään saada niitä.
Kukaan ei pelannut hyvin, Laamanen ja Pulli pelasivat suorastaan aivan päin persettä. Samoin Jurgens, varmasti kauden paskin peli. Saikohan Ellu yhtään syöttöä omien lapoihin. Mitä teki Pulli Rokin 1-1 tasoituksesta, hillui liukumalla omiin päin ilman mitään kirettä ja jätti Fonsenin puolustamaan. Olisi ehtinyt luistelemalla katkaisemaan syötön maalin eteen, mutta kun ei luistellut. Tamminen teki siitä ihan klovnin näköisen ja ellei tietäisi sen olevan elävä olento niin väittäisin että siinä kierrettiin suolapatsas. Lämsä on nyt kahdeksaan peliin saalistanut 5 2min jäähyä ja yhden 5+20 jäähyn. Kaikki aiheesta ja taitaa olla niin, että yksikään niistä ei ole tullut puolustusalueella eli ihan idiootin minuutteja.
Olisiko Räksälläkin peiliinkatsomisen paikka. Lähteekö se aina peluuttamaan "hyvää vieraspelaamista"? Antaako se jotenkin muunlaiset ohjeet pelata kuin kotona sillä tuo joukkue jättää vieraspeleissä aina kaiken luisteluintensiteetin ihan nolla tasolle.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Olisikohan huomenna paikka jollakin muulla olla se 13. hyökkääjä. Niinkuin sanottu, niin meillä Hakalissa ei muniin puhalleta, ainakaan omiin.
 

NatKingCole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoin kilpailu
Parhaimmillaan on SaPKo tällä kaudella ollut aivan maaginen, niin tällaiset pelit sitä taustaa vasten tuntuvat aivan käsittämättömiltä. Minusta joukkue ei ole kovin ammattimainen, jos homma vedetään välillä näinkin läskiksi. Miten voi pässien puolustus tehdä saman RoKin hyökkäyksen aikana ei yhtä vaan monta kardinaalimunausta? Normipelillä RoKi olisi ollut pelkkä suupala mutta kun ei kiinnostanut. Mainittakoon vielä että illan vastustajalla oli vain kolme kentällistä pelaajia käytössään joten se oltais voitu vaikka luistella suohon.

Ainut positiivinen asia oli se että RoKi tartteekin näitä pisteitä. Lisäksi hentoinen plussa Forsströmin kauden ekasta kaapista.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Parhaimmillaan on SaPKo tällä kaudella ollut aivan maaginen, niin tällaiset pelit sitä taustaa vasten tuntuvat aivan käsittämättömiltä. Minusta joukkue ei ole kovin ammattimainen, jos homma vedetään välillä näinkin läskiksi.

Ainut positiivinen asia oli se että RoKi tartteekin näitä pisteitä. Lisäksi hentoinen plussa Forsströmin kauden ekasta kaapista.

Laamasen peli ei muuten tilastojen muodossa mennyt niin reisillä kuin äsken esitin. Oli joukkueen ainoa pelaaja joka ei ollut yhdenkään takaiskumaalin aikaan jäällä ja merkkautti +2 tehotilastoonsa. Mutta kiekollinen peli oli silti kuraa (Paalanen myös). Kaksi muuta plussalle jäänyttä pelaajaa olivat Henttonen ja Fonsen, eli ihan kelpo suoritukset koko sysipaskassa pelissä.
 
Vaikka SaPKo oli huono, niin ei pidä kuitenkaan unohtaa, että RoKi oli hyvä hyökkäyspäässä. Puolustus niillä oli yhtä pihalla kuin SaPKollakin. RoKi on nyt voittanut viidestä viimeisestä pelistä neljä ja se ainut tappiokin on vain maalin tappio.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Kokkolassa SaPKo pelasi jääkiekkoa ja yritti voittaa pelin, vaikka ei siinä onnistunutkaan. Tälläisen pelin seuraaminen on vähän mielekkäämpää kuin eilisen ja tappio on helpompi hyväksyä. SaPKon saumat oli ensimmäisessä erässä ja hetki ennen Hermeksen 2-1 maalia oli Hämäläisellä miljaardin ja sadan tuhannen taalan mesta mutta onnistui jotenkin nostamaan kiekon maalin yli.
Nyt varmaan on viimeisetkin tajunnut mikä merkitys olisi Kojolla ja kuinka paljon Kojon pelaaminen auttoi Pullia. Nyt Pulli saa Jurgenssinkin näyttämään huonolta.
Minusta Henttonen ja Salo pelaisivat paremmin Elon kanssa vaikka tuo Lahtelan ketju tänään tekikin ainoan maalin. Ne pelit mitä Elo on siinä keskellä pelannut, on ollut tuolta ketjulta todella hyviä. Nyt on myös tilanne että joukkueen toiseksi paras maalintekijä Hämäläinen on kadonnut ihan varjoihin ja sille pitäisi äkkiä tehdä jotain. Ehdottaisin siis, että Hämäläinen olisi Lahtelan vieressä. Tuossa Paalanen-Elo-Saramäki ketjussa on sellainen ongelma, että se ei pärjää omissa. Elolla ei sitä ongelmaa ollut Henttosen ja Salon kanssa.

Tänään meni näin ja Hermekselle pisteet. Kohta alkaakin Boston - Philly ja kymmeneltä siihen päälle Avalance-Predators, niin mikäs tässä on koti-ilta vietellessä.
Jotenkin tälläinen tappio on ihan ok ottaa vastaan ja toki varmaan tilannetta vähän parantaa se että TUTO hävisi Keuruulla.
.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Jaa Rässy on laittanut jatkosopparin kunniaksi pienen ketjumyllyn käyntiin. Silmään pisti ensimmäisenä, että uusi mies Marva on askissa ja Pulli pääsi hyvin ansaitsemalleen popcornvuorolle.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Noniin, nyt on kolme peliä putkeen otettu kuokkaan ja ottelun vähemmän pelannut TUTO päästetty 7 pisteen päähän.
Tänään Hokki vastaan yritettiin pelata kolmas erä, mutta muuten oli taas liian velttoa pelaamista. Tuo Tanus-Lepaus pelaaminen on mennyt kikkailuksi ja sitä kautta sohlaamiseksi. Molemmilla iso määrä huolimattomia kiekonmenetyksiä.
Nuo ketjulotot eivät myöskään ota onnistuakseen. En jaksa sitä sen enempää pureskella mutta näkeehän tuon kaikki otsalohkollaankin, että ei toimi.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Kai tässä pitäisi jo paniikkinappula etsiä. Hävetköön saatanan lammaslauma.

Olin jouluntienoot kotipaikalla ja näin RoKi ja Jokipojatpelin ja etenkin RoKi pelissä ja sen alussa (tai oikeastaan koko pelin, mutta silloin riitti voittoon) oli sama munattomuus havaittavissa, mitä tässä tämä alkuvuosi on vietetty. Välipäivien Jokipopeli taas oli sen luokan ylikävely, että en muista oonko toista nähnyt vaikka LeKi on voitettu n 10-1 aikojen saatossa. Viime perjantain RoKi - SaPKo pelistä kertokoot oleellisimman, että RoKilasien läpi katsonut selostaja alkoi ihmettelemään, miten sarjakärki voi näin löysästi pelata.

Toki runkosarja on välietappi, missä kerätään tarpeeksi pisteitä, että voidaan taistella kannusta (ja tekisi mieli sanoa, että liigakarsinta paikasta, mutta se ei ole mahdollista). Aikataulussa SaPKo on edelleen, mutta SaPKo elää kotiedulla. @Näkökulma on tuonut hyvin kattavasti esim tilastot tämän puolesta esille.

SaPKolle tiedoksi, että olen tulossa 3.2 Savonlinnaan, kun tuli työkuvioita sen verran järkättyä, mutta saatte alkaa edes pelaamaan, että kassa Pässipubissa karttuu minun osalta.

Olen myös playoffien osalta hieman ottanu pekkasia, ylityövapaita ja näiden päälle on kesäloma anomus menossa (kesäloma MM-kisojen takia), että saa niitä katsella muualtakin kuin Fanseatilta. Toki tämä vaatii, että SaPKon pelaajia kiinosta tehdä töitä eikä vain tulla työmaalle.

@Murkula edelliseen liittyen, kun olen 15.3 tulossa Savonlinnaan ekaan play off peliin niin oletko järkkäämässä 17.3 vieraspelimatkaa (olettaen, että kotietu edes tällä lammaslaumalla saadaan) tai kykenetkö SaPKon toimistoa asian tiimoilta ahdistelemaan, kun muistelen sinun joskus niitä järkänneen ja silloin Joensuussakin playoffeissa käytiin. Kun en itse täältä Tampereelta viitsisi alkaa hommia hoitamaan.

Voin yrittää ottaa Talvisalo Gardenin haltuun kahdessa playoff kotipelissä ja vierasmatkalla. Hyvää harjoitusta tulee olemaan 3.2 peli, että kokeilen löytyykö Savonlinnasta kannustusta.
 
Viimeksi muokattu:

NatKingCole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoin kilpailu
Toivottavasti ei ole käynyt taas niin, että kärkiäijillä on jo liigapahveissa nimet (vrt. Puppe Kumpulainen viime keväänä), ja nyt aletaan pelaamaan vähän sukkasillaan kautta alta pois.

Todella paljon turhia riskejä SaPKo eilenkin otti hyökkäyssinisellään ja poikittaissyötöt ylivoimassa olivat aika usein mallia toivotaan toivotaan. Lisäksi minne ihmeeseen on kadonnut Lepauksen ja etenkin Tanuksen sihti? Ekan minuutin maalin jälkeen melkosia hehtaaripyssyjä oli loput vedot pelissä. Paikkoja kyllä riitti. Kyllähän kolmannen erän lopussa SaPKo oli se selkeästi nälkäisempi porukka, mikä sinänsä oli hyvä juttu, mutta jos ei osuta maaliin, niin ei sitä voittoa sitten ansaitse. Aholta ihan ok peli, mutta se ainut pelitilannemaali kyllä hörähti helposti.
 
Katselin Fanseatilta eilisen hylätyn ylivoimamaalin. Minusta ei olisi ollut vääryys, vaikka maali olisi hyväksytty. SaPKo-pelaaja ei ollut maalivahdin alueella ja Hokki -pelaaja tyrkkäsi sapkolaisen selästä maalivahdin päälle juuri laukausta ennen. Mutta tilanteet ovat nopeita ja tuomarit näkevät tilanteet livenä.
Huomenna sitten Vantaalle katsomaan peli livenä, toivottavasti SaPKo pystyy ottamaan voiton.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös