SaPKon ja KalPan yhteistyö

Paraillaan on menossa tiedotustilaisuus, jossa kerrotaan SaPKon ja KalPan välillä aloitettavasta yhteistyöstä. Toivottavasti ei mennä mihinkään LeKi/D-Team tyyppiseen.
 

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
Paraillaan on menossa tiedotustilaisuus, jossa kerrotaan SaPKon ja KalPan välillä aloitettavasta yhteistyöstä. Toivottavasti ei mennä mihinkään LeKi/D-Team tyyppiseen.
Yhteistyösopimus tosiaan solmittiin,kestää kevääseen 2011 saakka. Tarkoituksena tarjota ilmeisesti KalPan nuorille A-junnujen ja miesten joukkueen "välillä" oleville pelaajille peliaikaa miesten otteluista. Samalla SapKon pelaajille on mahdollisuus tarjota näytönpaikkaa liigassa mikäli taidot ja näytöt antavat siihen aihetta. Lainat lienevät kestoltaan yhdestä ottelusta koko kauteen.Kyseessä siis "farmisopimus" joita on jo nähty Liiga/Mestisseurojen välillä. KalPalaisittain ja Savolaista kiekkoilua ajatellen sopimus on mielestäni hyvä juttu.

Lisäinfoa alla olevan linkin kautta KalPan sivuilta.

http://www.kalpa-hockey.fi/sitenews/view/-/ngid/1/nid/748
 

Paroni69er

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
KalPa yhteistyöstähän neuvoteltiin jo viime kaudella,nyt homma sitten loksahti kohdalleen molempien kannalta. Erityisesti SaPKolle etu on että pelaajilla on lyhyt matka liigaan, ja sitä kautta tasokkaita pelimiehiä on odotettavissa, kunhan nyt kaikki ei lähtisi. Myös seuranjohdolle tulee varmasti hyvää oppia yhteistyöstä Kuopiolaisten kanssa.
Mutta mielenkiinnolla voi jäädä odottamaan jatkoa.
 

Lead Fossil

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Kiitos SaPKo hienosta joululahjasta (Jukurit -voitto).

Tuon yhteistyösopimuksen soisin mielelläni olevan sellainen (kuten muutamat ovat siellä täällä jo todenneet), että Talvisalon ovedt eivät paukkuisi koko ajan. Lyhyitä keikkatyöläisiä tulisi välttää jos suinkin vain mahdollista oli vastassa vaikka miten kuuden pisteen otteluita.

Iso peukku tällä yhteistyölle...
 

minarc

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Boston Bruins
Kyllä varmasti tässä tilanteessa elinehto SaPKolle tuollainen farmisopimus.

Viime kaudella kuitenkin hyvin tuottanut ulkopeli + 3 karsintapeliä hyvällä yleisömäärällä ja silti tappiota 60000e

Jokainen ymmärtää ettei täältä sellaisia rahoja löydy, että järkevää joukkuetta saisi pidettyä koossa pitemmällä juoksulla.

Olen erittäin tyytyväinen tähän yhteistyöhön, koska se on varmasti elinehto että Savonlinnassa mestistä pelataan jatkossakin.

Uskon varmasti siihen, että tämä tehdään järkevästi ja hyvän urheiluhengen mukaan, ettei viittä pelaajaa vaihdeta joka peliin.

Kiitos Pekka Tirkkonen, että tulit vuosi sitten pelastamaan perinteikästä SaPKoa ja joukkue teki heti armo hyppäyksen eteenpäin, tällä kaudella pienellä rahalla kasattu joukkue ja uskomattoman hienoa tulosta on tullut ja jatko näyttää vaan paremmalta.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
Tästä yhteistyöstä KalPan kanssa on sanottava ikävä kyllä että se ei tällä hetkellä toimi niinkuin pitäisi. Nämä kolme pelaajaa jotka piti olla SaPKon mukana kokoajan ovat nyt mitä sattuu, välillä lappaa A-junnu pakki ja välillä muutama inttikaveri.

Ihmettelin suuresti eilistä Jokipojat vierasottelua jossa SaPKo oli pakotettu peluuttamaan hyökkääjää Marko Mäenpäätä pakkina kun meillä ei omat riitä erinäisistä syistä johtuen. Ei saatu KalPalta apua tähän kuuden pisteen otteluun. Samaan aikaan pelataan Kuopiossa ottelua KalPa-Lukko ja siellä istuu pakeista herrat Kai Syväsalmi ja Henri Laurila jo toista peliään putkeen katsomossa mutustamassa popcornia. Ilmeisesti popcornissa on joku maaginen lisäosa kun pojat luulee että sillä pelitaidot ja kunto kohenee.

Muitakaan apuja ei eilen KalPalta herunut. Minun mielestäni tämä yhteistyö on nyt tässä, SaPKolle tämä ei ainakaan mitään plussaa tuota. KalPa kuppasi jo meidän suurlahjakkuuden Henri Ikosen junioreihinsa ja kuuleman mukaan ensi kaudella voi olla Tirkkonen ja Piitulainen perässä. Mielestäni tämä soppari on heti tämän kauden jälkeen pistettävä poikki. Käsittääkseni tämä sopimus myös sitoo meidät KalPaan siten että vaikka sieltä ei nyt tullut apua pakistoon niin silti emme voi mennä esimerkiksi HPK:lta pyytämään yhtä pakkia väliaikaisesti apuun. On tämä nyt helvetti kummallista, luulisi sitten noilla ehdoilla KalPan auttavan kun sitä jelppiä tarvitaan..

Aina voidaan tietysti pelailla omilla kuten eilen Joensuussa ja näyttää mistä kanat kusee. Omilla pojilla hienon taistelun jälkeen viime kauden mestarille kuokkaan ja vieläpä ansaitusti. Se on sitten tietty ensi kaudella eri asia miten niillä omilla pärjää kun vastaan luistelee Lempäälän Ilves tai Vantaan Jokerit. Eikä se Kärppä-Laserkaan meitä helpolla päästä, se on varmaa. Saati sitten Saimaan Jukurit.

Eli mun ajatus tässä on nyt se että "palvellaan" vielä tämä kausi ja sitten sopasta eroon välittömästi.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
Nyt tuota kaivattua pakkiapua tarjotaan KalPan suunnalta; Kai Syväsalmi siirtyy lainalle Sapkopaitaan.

Mestikseen varmaan oiva vahvistus,liigassa ollut kevyttä tuo Syväsalmen suorittaminen.
Apua tulee nyt tosiaan kun sitä kipeimmin tarvitaan. Epäilen vaan että jos Petri Anttonen ei olisi harkoissa sormeaan murtanut niin olisiko Syväsalmi pässeihin tullut? Mutta hyvä että auttoivat nyt ettei tarvinnut neljällä pakilla LeKiä kohdata. Eli KalPalle kiitos avusta joka tapauksessa.
 
Viimeksi muokattu:

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
KalPan puolustushan on kärsinyt melkoisen paljon loukkaantumisia, kun parhaimmillaan neljäkin puolustajaa on ollut vemppaosastolla, jolloin hyökkääjä Riekkinen on joutunut pelaamaan pakin tontilla. Juuri tällä hetkellä ei loukkaantumistilanne ole niin paha, mutta tietääkseni siellä edelleen jonkinlaisia vaivoja on useammallakin. Luulisin, että kun katsomo-osastollakin on ollut pieniä vammoja, ei heitä ole myös haluttu/päästetty SaPKoon pelaamaan. Mikäli joskus terveystilanne paranee, on esimerkiksi Syväsalmi siinä asemassa, että pelipaikkaa voisi katsella enemmän Savonlinnasta kuin Kuopiosta.

Varmaan ihan parhaalla mahdollisella tavalla KalPan ja SaPKon yhteistyö ei ole sujunut, mutta toisaalta se ei ole kummankaan organisaation vika. KalPalla ei ole ollut aina antaa ihan parasta mahdollista laatua, mutta kuitenkin aina apua on tullut. Ainahan nämä riippuu kuopiolaisten loukkaantumistilanteesta. Silti en kyllä näe, että tästä olisi ollut jotakin haittaakaan SaPKolle. KalPallehan tästä yhteistyöstä nyt ei käytännössä ole muuta hyötyä kuin se, että ylijäämäpelaajilla on paikka jossa pitää yllä pelituntumaa. Hyvä sekin.

Itse toivon, että tätä yhteistyötä jatkettaisiin myös jatkossa. Molempia joukkueita on tullut vuosien varrella seurattua ja mukava olisi nähdä savolaista yhteistyötä tulevaisuudessakin. Toki näitä asioita pitää miettiä molempien joukkueiden kannalta ja liian riippuvainen ei SaPKonkaan pidä KalPasta olla. Yhteistyötä kannatan siis jatkossakin, mutta missä muodossa, sen päättäkööt viisaammat.

EDIT: Niin ja 11-0! Tyylikästä!
 

Uncle Ben

Jäsen
KalPalla on tosiaan itsellään ollut vaikeuksia saada kuutta tervettä pakkia kokoonpanoon, Riekkinen on pelannut välillä pakin paikalla ja mm. TPS ottelun jälkeisessä haastattelussa Virta totesi, että Syväsalmi, Suhonen ja Hirvonen yrittävät vetää puudutusten kanssa. KalPalla on siis ollut ihan omia murheita pakkiosastolla ja se vähän vaikeuttaa muiden auttamista.
Muitakaan apuja ei eilen KalPalta herunut. Minun mielestäni tämä yhteistyö on nyt tässä, SaPKolle tämä ei ainakaan mitään plussaa tuota. KalPa kuppasi jo meidän suurlahjakkuuden Henri Ikosen junioreihinsa ja kuuleman mukaan ensi kaudella voi olla Tirkkonen ja Piitulainen perässä.
Ei kai tuolla Ikosen siirtymisellä tai mahdollisella Tirkkosen tai Piitulaisen siirtymisellä olisi sinällään mitään suoraa tekemistä tuon yhteistyösopimuksen kanssa? Eivätkös mainitut herrat ole vapaita siirtymään minne haluavat? Tai olla siirtymättä. Voisihan myös sanoa, ettei KalPa ole saanut mitään apuja SaPKolta, olisihan tuonne jossain kohtaa voitu "kupata" vaikka Piitulainen tai Järvinen paikkaamaan KalPan loukkaantumisia, mutta niin ei ole ainakaan tähän mennessä tehty.
Käsittääkseni tämä sopimus myös sitoo meidät KalPaan siten että vaikka sieltä ei nyt tullut apua pakistoon niin silti emme voi mennä esimerkiksi HPK:lta pyytämään yhtä pakkia väliaikaisesti apuun.
Onkohan tuo tosiaan noin, miten KalPa voisi rajoittaa, ettei SaPKoon saa tulla muualta pelaajia..? Jos tuo pitäisi paikkansa, niin siltä osin olisi kyllä huono diili SaPKon kannalta. Eiköhän ajatus kuitenkin ollut niin, ettei kumpikaan seura voi tehdä vastaavaa yhteistyösopimusta jonkin muun seuran kanssa, mutta tuskin kai yksittäisten pelaajien liikkeitä on rajoitettu.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
Päivitetään tätä yhteistyötilannetta.

Eli loppukaudesta yhteistyö toimikin jo moitteetta ja kumpikin KalPapeluri (Mikko Nuutinen ja Petteri Rasi) olivat erinomaisia apuja SaPKolle. Myös maalilla muutamassa pelissä käväissyt Petteri Similä oli suorastaan erinomainen. Tuli siis turhan hätäisesti tuomittua tämä yhteistyö kun muutamassa tiukassa paikassa apua ei saatukaan. Myönnän olleeni väärillä urilla.

Loppukausi meni tosiaan yhteistyön osalta hienosti putkeen(arvosanaksi 9), pelillisesti olisi voitu mennä pitemmällekin mutta ensi kerralla sitten. Koska tuo KalPa-SaPKo akseli alkoi toimia niin ehkä savolainen yhteistyö ansaitsisi sittenkin jatkoa. Toivotaan että näin käy.

Onnea KalPalle pudotuspeleihin, pidän peukkuja.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
SaPKon ja KalPan yhteistyö jatkuu kaudella 2012-2013!

Mitään pelaajakiintiösysteemejä ei olla määritelty mutta kumpainenkin auttaa toistaan resurssien ja mahdollisuuksien mukaan. Peukku tälle jatkolle!
 

Al Dente

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Jokipojat, HIFK
Hieno juttu, vaikka viime kaudella ei kovin paljon liikennettä ollutkaan, mitä nyt Toivosen Juha kävi nöyryyttämässä Jukureita pari kertaa. Senttereitähän KalPalla on vaikka muille jakaa. Joutaisko sieltä vaikka Rissanen tai Ikonen pidemmälle lainalle?
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Joutaisko sieltä vaikka Rissanen tai Ikonen pidemmälle lainalle?
Ikonen tuskin tulee kysymykseen, mutta Rissasella tekee varmasti tiukkaa mahtua kokoonpanoon kaikkien ollessa terveinä. Itse näkisin hyvänä ratkaisuna Rissaselle itselleen pelata muutama viikko Mestistä ellei nyt harjoituskaudella aivan ihmeitä esitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös