Sanna Marinin hallitus

  • 2 585 684
  • 21 526

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mun silmissä kaikista suurimman loven Marinin uskottavuuteen tekee lauantain bileseura. Siis Sabina Särkkä ja Tuure Boelius. My god.
Onhan se Sanna pyörinyt tuon jengin kanssa jo pidempään, ainakin kesästä asti. Kenties myös puolueen jäsenhankinta ja äänestäjät mielessään.

Ehkä vielä nähdään kulttuuriministeri Tuure Boelius (sd.).
 

Hexa

Jäsen
Joko Henrik Haapajärven lähtölaskenta on alkanut. Kyllähän joku on uhrattava tässäkin tapauksessa. Marin itse ei lähde kuin äärimmäisen pakon edessä.
 

RockTheRink

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Voi olla että THL suosittelee jatkamaan normi elämää, vaikka altistuisi tartunnalle. Kunhan rokotukset löytyy. En tiedä. Mutta sen tiedän, että ainakin monessa työpaikassa on kiristetty jälleen koronaruuvia. Ja myös julkisuudessa puhutaan siitä mahdollisesta tulevasta hätäjarrusta.

Jep. Omalla kohdallani esimerkiksi pikkujoulujen yli vedettiin henkselit, ja perinteinen joulupuuro kiellettiin myöskin. Pieniä asioita sinällään, mutta pienikin tunnelmankohotus olisi tehnyt poikaa kun on raatanut pitkiä päiviä, paikkaillut sairaspoissaoloja, tullut vapailta töihin pienellä hälykorvauksella jne.

Toki voisihan sitä yökerhoihin itsekin lähteä, mutta ei kertakaikkiaan riitä enää paukut. Vietän vapaa-aikani mieluummin pienen tyttöni kanssa.

t: HUSilainen
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joko Henrik Haapajärven lähtölaskenta on alkanut. Kyllähän joku on uhrattava tässäkin tapauksessa. Marin itse ei lähde kuin äärimmäisen pakon edessä.

Näin se menee. Nyt tietenkin se on hiukan vaikeampaa kun uskottavuus on mennyt. Kuka uskoo että Haapajärvi munasi ja Sanna-neitonen on viaton, syytön, täysin viaton? No ehkä komut…
 

Hexa

Jäsen
Entä poseeraaminen instasssa Janne Ranisen (tämä tuplamurhaaja) kanssa? Henkilöbrändin rakennus on menossa ihan väärään suuntaan. Saa nähdä miten Sannan pää kestää, kun lehdistö haistaa veren ja käy vähän kaikesta mahdollisesta kimppuun.
Näinhän se on tehnyt jo vähän aikaa. Kuherruskuukausi lehdistön kanssa on ohi. Tosin Sanna itse on pitänyt tekemisillään huolen siitä, että on viime aikoina ruokkinut lehdistöä enemmän kuin tarpeeksi ja antanut sille avaimet käteen. Timo Haapala erityisesti kiittää.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Marinilla on paljon tylsiä ja vapautta karsivia juttuja elämässään, mutta se on ihan puhtaasti ammatinvalintakysymys. Jos ei kiinnosta noudattaa sääntöjä, ohjeistuksia ja/tai asetetut odotukset ovat oman arvomaailman vastaisia tai tuntuvat liian raskailta, on syytä erota. Pääministerin duuni ei todellakaan ole mikään perusduuni. Duunia tehdään pääasiassa kaikkien muiden paitsi oman itsensä eteen. Tämä ei voi tulla kenellekään yllätyksenä. Valta tuo vastuuta ja se vastuu on raskas. Pääministerin virka ei ole mikään työharjoittelupaikka. Se ei myöskään ole mikään konsulttihomma, missä tullaan kovasti uudistamaan nyt ihan kaikkea, vaan siihen kuuluu paljon asioita "jotka ovat aina olleet ja tulevat olemaan vastakin". Jos kiinnostaa työskennellä puhtaasti oma etu ja/tai henkilöbrändi edellä, ne duunit tehdään ihan muualla.

Ei pitäisi olla yllättynyt, että suomalaiset ovat niin helvetin tyhmiä, että menevät tällaisen itsekeskeisen, mutta ah niin viehättävän, henkilön esitykseen kerta toisensa jälkeen, mutta kyllä se silti vähän yllättää. Kerta toisensa jälkeen. Ei tässä ole kysymys mistään pienistä lipsahduksista, vaan ihan tietoisesta toiminnasta. Hänellä on ns. valikoiva kuulo, joka kattaa myös lukutaidon. Hän ei myöskään vaikuta olevan erityisen kiinnostunut kaikista duuniin liittyvistä asioista. Kuten nyt vaikka vastuun kantamisesta ja ikävien asioiden kohtaamisesta. Sanna Marinin tehtävä ei ole olla kiva kaveri meille kenellekään, vaan yksinkertaisesti johtaa tätä maata. Kyse ei nyt ole vain tästä yhdestä asiasta, vaan tästä koko showsta, mitä hän on nyt meille jo pitkän aikaa esittänyt. Sanna Marin käyttäytyy kuin hemmoteltu kakara, eikä se lopu ennen kuin se lopetetaan. Normaalisti se kai olisi puolueen hommia, mutta Demarit näyttävät nyt olevan niin sekaisin, ettei heistä siihen ole. Ovat vähän kuin elämänhallinnan menettäneet vanhemmat, joiden pitäisi asettaa teinilleen rajat ennen kuin tehdään huonoja valintoja ja tapahtuu asioita, joilla on vaikutusta loppuelämään, mutta eivät oman tilanteensa vuoksi siihen nyt vain pysty. Tätä menoa sieltä vielä tulee joku vähän suurempi moka, jos hänelle ei ihan oikeasti aseteta rajoja. Marinin arvostelukykyyn tai käsitykseen oikeasta ja väärästä ei voi luottaa, se on nähty.
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sivistyneissä maissa, esim Saksa, Britannia, Ranska, Sanna olisi lähtenyt kuin nappi farkuista tai hauki rannasta…

Täällä Peräpohjolan perukoilla saivarrellaan rikkoiko sitä tai rikkoiko tätä, … Kysytään asiantunjoilta, professoreilta, tutkijoilta, tiesmiltä.

Kun uskottavuus menee niin virkaa ei voi sivistysvaltiossa hoitaa.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kepu ei petä. Ja tuskin vuodot tähän loppuvat, nyt kun on vauhtiin päästy.. Näinköhän nyt aletaan lähestymään sitä pistettä, että tämän hallituksen taru olisi lopussa..?

 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kepulta painetta pääministerille ja ehkä myös vähän demareiden suuntaan. Kestääkö Marinin kantti ja mitä pitää luvata luottamuksesta hallituskumppaneille?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Joku noissa Marinin toimissa mättää. Päässyt kuitenkin noin pitkälle ni en usko siihen yksinkertaiseen selitykseen mikä täälläkin on jo nostettu esiin että olisi vain tyhmä.
Ihan vain sen perusteella, miltä asiat näyttävät median välittäminä, Sanna Marinin poliittinen ura muistuttaa sirkuksen jonglöörin touhuja.

Tapahtuu ihan alussa: Aluksi nuorelle Sannalle annetaan kokeeksi kaksi palloa joilla jonglöörata. Homma käy Sannalta heti kuin tanssi. Joku heittää vahingossa Sannan suuntaan kolmannen pallon, jonka tämä onnistuu nappaamaan, ja ryhtyy siitä paikasta heittelemään kolmea palloa. Sanna todetaan taitavaksi. Nyt Sannalle heitetään tahallaan neljäs pallo, ja itsevarma Sanna toistaa tempun. Neljää palloa jonglööraavaa Sannaa pyydetään käymään sirkuksessa näytillä.

Sirkuksessa Sanna saa kokeilla useammillakin palloilla jonglööraamista. Välillä pallot vaihdetaan keiloihin. Kuudella-seitsemällä esineellä operoidessaan Sanna pudottaa silloin tällöin yhden, mutta hän kokoaa itsensä kerta toisensa jälkeen loistavasti. Sirkuksen väki toteaa Sannan taidot, sillä tämä ei ole vahingoista moksiskaan. Silmää räpäyttämättä Sanna jatkaa jäljelle jääneillä palloilla, ikään kuin pallon putoaminen olisi kuulunut esitykseen. Tirehtööri huomaa Sannan piilevät shownaisen elkeet, ja tekee oikopäätä sopimuksen lupauksensa kanssa.

Sirkus lähtee aikanaan maakuntakiertueelle. Sanna jatkaa samaa tahtia kuin kotinäyttämöllä. Ohjelmanumeroihin tulee vähitellen lisää vaikeutta, mutta mikään ei tunnu olevan liian vaikeaa. Pallot ja keilat vaihtuvat välillä soihtuihin ja tikareihin, eivätkä nämäkään aiheuta Sannalle isompia ongelmia. Luottamusta alkaa tulla yhä enemmän. Kun sirkus valitsee Vanhan Klovnin uudeksi tirehtöriksi, niin Sanna valitaan samalla varatirehtööriksi.

Kohta sirkus saa kaikkien yllätykseksi kiinnityksen pääkaupunkiin. Ajatella, neljäksi vuodeksi maan kirkkaimpien valojen äärelle! Valitettavasti ei mene kauaakaan, kun sirkuksen uusi tirehtööri häikäistyy pääkaupungin valoista, kompastuu kengännauhoihinsa ja kaatuu elefanttiaitauksessa pörräävän lantatraktorin alle. Sinne meni tirehtööri. No, koska Sanna on varatirehtööri, niin tässä tilanteessa hänet laitetaan vastuuseen koko sirkuksesta. Samalla Sannan pitää tietysti korvata traktorin alle jääneen tirehtöörin ohjelma, joten nyt tulee Sannalle kunnolla jonglöörattavaa.

Aluksi homma toimii hienosti. Esitykset ovat ilta toisensa jälkeen täynnä yleisöä, ja sensaatiomaista nuorta jonglööriä tullaan valokuvaamaan oikein ulkomailta saakka. Tirehtöörin show on kuitenkin raskas, sillä hän haluaa saada yhä uusia palloja, keiloja, soihtuja, tikareita ja ties mitä käärmeitä ja valomiekkoja heiteltäväksi. No, niitä ostetaan osuuskassan luotolla ulkomailta lisää. Eikä tässä kaikki. Trapetsilta pudotellaan uusia esineitä Sannan käsiin kesken esityksen, ja nyt alkaa tulla kiire. Välillä Sanna pyytää luottoesiintyjänsä eli siivoojasta trapetsitaiteilijaksi nostetun Kristan stunttaamaan hankalimmat kohdat. Ne menevät joskus ihan ookoo ja joskus miten sattuu, mutta yleensä yleisö nielee shown kun Krista selittää, että näin sen pitää mennäkin, eikä kukaan ymmärrä kuitenkaan mitään. Yhä useammin Sanna jää koko iltaesityksen ajaksi takahuoneeseen, kun Krista tai joku klovni jää jonglööraamaan. Lipunmyyjä kiertää yleisössä myymässä makkaraa, poppareita ja pilettejä uusiin näytöksiin, ettei väki huomaisi ohjelmanumeroita puuttuvan. Osa jengistä alkaa kuitenkin olla ihmeissään. Mikä tirehtöörillä oikein on?

Välillä Sanna taas ilmestyy teltalle esitykseen ja kohta ovat pallot ja tikarit taas ilmassa. Tosin aika monta kertaa on sattunut jotakin sellaista, että joku muu sirkuslainen on saanut Sannan soihdusta tai tikarista nahkaansa. Moni saattaa muistaa sirkuksen varavehkeistä vastanneen pellen, jolta lähti pää irti, kun Sanna jonglöörasi miekoilla maskit silmillä. Nyt Sanna-tirehtöörin esityksiin on tullut aika vaikeita juttuja mukaan, ja näyttää siltä, ettei taiteilija ehdi juurikaan harjoittelemaan niitä. Pari kertaa putoava puukko on jo hipaissut Sannan omaa varvasta. Tällä tyylillä Sannalle saattaa tulla vielä ihan oikea vahinko.

Käy Sannalle miten tahansa, sirkus jatkaa joka tapauksessa, ja tirehtöörejä tulee aina uusia. Aina joku nauraa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Entä poseeraaminen instasssa Janne Ranisen (tämä tuplamurhaaja) kanssa? Henkilöbrändin rakennus on menossa ihan väärään suuntaan. Saa nähdä miten Sannan pää kestää, kun lehdistö haistaa veren ja käy vähän kaikesta mahdollisesta kimppuun.

Raninen taitaa olla tuomionsa kärsinyt ja rakentanut mm. vanki-isien oloja paremmaksi. Meillä kai yhteiskuntajärjestelmä on sellainen, että ihminen on ensin syytön ennen kuin oikeus tuomitsee ja tekonsa sovittanut, kun on sen istunut. Aika moni poliitikko lienee hengannut/poseerannut vaikkapa Klinu Loikkasen kaltaisten hahmojen kanssa.

Baarikeikka on oma juttunsa, erityisesti poliittisen pelisilmän puuttumisen myötä, mutta varsinkin nyt, kun päivällä on paljastunut uutta tietoa velvoittavista teksteistä, aamullahan ne sitä eivät vielä yleisen tiedon mukaan olleet, mutta en kyllä oikein näe, miksei pääministeri saisi harkintansa mukaan olla valokuvassa vaikkapa murhatuomion istuneen kanssa. Puolueesta riippumatta.

Mitä VN:n turvan toimintaan tulee, oli pääministeri sitten selvin päin tai vähemmän selvin päin hänet saadaan kyllä tällaisessa tilanteessa auton takapenkille huomattavan nopeasti. Yökerhovaiheeseen tällaista ei tosin ole tarkoitettu, mutta kyllä se ongelmitta käy. Riviministerin turvataso ei normaalisti ole vastaavalla tasolla, pämistä on tieto _aina_.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
en kyllä oikein näe, miksei pääministeri saisi harkintansa mukaan olla valokuvassa vaikkapa murhatuomion istuneen kanssa. Puolueesta riippumatta.

Ei siihen mitään estettä ole. Moni poliitikko on tukenut tuomionsa kärsineiden paluuta normaaliin elämään. En näe pienintäkään syytä johtaa typeriä johtopäätöksiä yhteisvalokuvasta, joka otettiin aika laajassa kirjan julkistamistilaisuudessa henkilön omasta pyynnöstä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: DAF

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Raninen taitaa olla tuomionsa kärsinyt ja rakentanut mm. vanki-isien oloja paremmaksi. Meillä kai yhteiskuntajärjestelmä on sellainen, että ihminen on ensin syytön ennen kuin oikeus tuomitsee ja tekonsa sovittanut, kun on sen istunut. Aika moni poliitikko lienee hengannut/poseerannut vaikkapa Klinu Loikkasen kaltaisten hahmojen kanssa.

Kai nämä on niitä arvokysymyksiä mutta luulen etten ole ainoa jonka oikeustajua vastaan Ranisen vapaus sotii noin ylipäätään. Myöskään rikosseuraamuslaitos ei vapauttamista puoltanut. Kyseessä on yhden murhan jälkeen uuden mahdollisuuden saanut henkilö, joka on pikapuoliin ensimmäisen naurettavan lyhyen tuomionsa jälkeen tehnyt toisen murhan.

Kun nyt Raninen on vapautunut, niin toivottavasti kykenee mahdollisimman nuhteettomaan ja yhteiskuntakelpoiseen eloon. En kuitenkaan hänelle tai kenellekään muullekaan true crime -julkkikselle suo tippaakaan siitä positiivisesta julkisuudesta ja tuloista, joita menneillä synneillään saavat lypsettyä. Tuo on todella vastenmielinen ilmiö ja kaksoismurhaajan (huom. ei kaksi kerralla vaan kaksi erillistä murhaa vuosien ja vankeusrangaistuksen päässä toisistaan) poseerauskuvat trendikkään pääministerin kanssa sitä ruokkiva ilmentymä.

Kyllä kaikenlaisten epäilyttävien äärioikeistolaisten sun muiden kanssa otetuista kuvistakin on kovasti kohistu, vaikkei kuvattu olisi pääministerinpaikkaa lähelläkään. Ihan aiheestakin. Ei nämä edellytä että pitää istua vankilassa jotta saa "paheksua".
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Kyllähän Marinin toiminta olisi jo rivipoliitikollekin ala-arvoista, mutta nyt on kyseessä mm. pandemian torjunnassa aivan keskeisessä roolissa toimineelle ja nykyhallituksen merkittävin vallankäyttäjä. Kyseisessä roolissa tulisi omata rivipoliitikkoa mutta etenkin kansalaisia enemmän suhteellisuudentajua ja arvostelukykyä, sillä jos näin ei ole, on kyse yksiselitteisesti kompetenssin puutteesta. Kun lisäksi on eri lähteiden mukaan valehdellut hallituskumppaneilleen olleensa miehensä kanssa treffeillä, on kyseessä tietoinen ja harkittu toiminta eli sen sijaan että kantaisi vastuun virheistään pyrkii paikkaamaan sitä valehtelemalla.

Mä näen kyllä yhtäläisyyksiä Marinin toiminnassa siihen, että varhaisteinillä on taskussaan väärät paperit ja pääsee niiden avulla ravintolaan. Vetää sitten kaksin käsin brenkkua pilkkuun asti ja könyää himaan. Kun sitten herättää vanhempansa oksennellessaan vessassa, väittää sitä mahataudiksi.

Vaikka viina haisee Hakaniemeen asti.
 

MaV

Jäsen
Raninen taitaa olla tuomionsa kärsinyt ja rakentanut mm. vanki-isien oloja paremmaksi. Meillä kai yhteiskuntajärjestelmä on sellainen, että ihminen on ensin syytön ennen kuin oikeus tuomitsee ja tekonsa sovittanut, kun on sen istunut.

Eikö Raninen ole ehdonalaisessa vapaudessa suorittamassa loppurangaistustaan?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös