Sanna Marinin hallitus

  • 2 577 756
  • 21 526

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kyseinen lafka valmistaa siideriä, eli alkoholipitoista juomaa. Juomat, siis virvokkeet,mehut tms.ei kuulu tuohon kategoriaan. Valtiolla tuskin on niin eriävää käytäntöä muihin verraten.
Eli elintarvikkeet merkataan mihin kategoriaan? Jos ne siis eivät kuulu kategoriaan Elintarvikkeet, juomat ja tupakka? Omenasiepparin omenoista toki tehdään siideriä, mutta se on ilmeisesti Kuuta nimisen lafkan tekemää. Ainakin omenasiepparin sivuilla puhutaan vain mehusta. On tietysti mahdollista, että olen väärässä tässä.
 

Jeffrey

Jäsen
Maikkarin kymppiuutiset olisivat voineet tehdä Marinille myös hellemmän leikkuun. Alkujuonto jotakuinkin "kansalaisissa ärtymystä on herättänyt se, että Marin on nauttinut verovapaista eduista samaan aikaan kun ajanut veronkorotuksia". Ja itse juttu oli Marin paasaamassa veronkorotuksista silmät kiiluen.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aamiaisgate

Tässä on Jarno Liskin rautalankamalli asiasta: Analyysi: Pääministerin maineen varjeleminen ajoi hyvän hallinnon ja julkisuusperiaatteen edelle

Tässä nostetaan ainakin kolme kysymystä tavallisen kansalaisen kannalta:
  • Miksi salataan asioita, jos kaikki on kunnossa? Tämän lisäksihän on hidasteltu ja kierrelty asioiden ympärillä. Missä hallituksen peräänkuuluttama avoimuus?
  • Miksi pääministeri olisi oikeutettu verottomiin etuuksiin, jos niitä (etuuksia) ei ole erikseen mainittu vaan on "tulkittu lakia" virkamiesten toimesta? Miksi virkamiehet tulkitsevat lakia näin löyhästi (kenen etu?)
  • Miksi pääministerillä ei ole henkilökohtaista vastuuta oman veroilmoituksen suhteen kuten kaikilla muilla veronmaksajilla on? (Etuudet yms.)
Käsittääkseni näihin kysymyksiin on vastattu mm. seuraavin tavoin (ei suoria lainauksia vaan koosteita näkemistäni):
  • Ei pääministerin kauppakuitit kuulu kaikille
    • Jos ne maksetaan verovaroilla niin kyllä kuuluu. Veronmaksajan pitää tietää mihin verorahoja käytetään. Se, missä/mistä hankintoja on tehty, on toinen juttu eikä sitä ole käsittääkseni pyydettykään.
  • Tottakai asuntoetuuteen kuuluu ateriaetuus. Ilman muuta pääministerin kuuluu saada ruokaa.
    • No, lain mukaan ei kuulu - ainakaan veronmaksajan piikkiin. Pitäisikö kuulua moinen etuus, on kokonaan toinen juttu.
  • Ei pääministerillä ole aikaa moiseen (korona) ja hyvä että saa ruuat pöytään ja voi keskittyä hoitamaan maan asioita
    • On tärkeää, että PMllä on aikaa hoitaa maan asioita, mutta hänkin on verovelvollinen ja muistaakseni hänellä on useita avustajia hoitelemassa juoksevia asioita. Näitä(kään) etuuksia ei tavan veronmaksajalla ole ja siitä huolimatta ne velvollisuudet tulee hoitaa. En tässä puutu sen enempää hallituksen "saavutuksiin".
  • Ranskalaisetkin nauraa kun Suomessa nostetaan kohu tällaisesta mitättömästä jutusta
    • Ranskalaiset saavat nauraa kuinka paljon tahansa - ovat vain kateellisia, koska heidän yhteiskuntansa on korruptoituneempi kuin meidän ja täällä siihen voidaan vielä vaikuttaa - jos haluamme.
  • Mutta kun on lapsikin
    • Niin, monella muullakin on ja edelleen kaikilla, lapsettomilla ja lapsellisilla on velvollisuus huolehtia siitä, ettei ota vastaan sellaisia etuuksia, jotka eivät hänelle kuulu ja jos etuuksia saavat, ilmoittavat niistä veroviranomaisille.
Täältä tähän, kun löysin taas sanoja.

Löysin vielä yhden hienon: kaksinaismoralismi!
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  • Ranskalaisetkin nauraa kun Suomessa nostetaan kohu tällaisesta mitättömästä jutusta
    • Ranskalaiset saavat nauraa kuinka paljon tahansa - ovat vain kateellisia, koska heidän yhteiskuntansa on korruptoituneempi kuin meidän ja täällä siihen voidaan vielä vaikuttaa - jos haluamme.

Tämä voi lopulta olla koko surullisen näytelmän suurin voitto - nimittäin PR-sellainen. Uutisia Marinin aamupalasta on tullut loppukevennyksenomaisena vastaan myös esim. Politicossa. Kun suomalaisten ongelmat ovat tätä luokkaa, vahvistuu muualla EU-maissa mielikuva Suomesta suhteellisen korruptiosta vapaana maana.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vero-oikeuden professori ei näe tässä mitään merkittävää ongelmaa. Odottaa Verohallinnon näkemystä asiasta
Pääministerin virka-asunnosta ja siihen liittyvistä palveluista säädetään
Valtioneuvoston jäsenille maksettavista palkkioista ja korvauksista
annetussa laissa (jäljempänä palkkiolaki, 1096/2006). Lain 6 §:n mukaan
pääministerillä on asunto valtion talossa, jonka kunnossapito, lämmitys sekä
sisustus kustannetaan ja tarpeellinen henkilökunta maksetaan valtion
varoista. Tuloverolain (1535/1992) 70 §:n 3 momentin mukaan pääministerin
tehtävään liittyvä asuntoetu siihen kuuluvine palveluineen ei ole veronalaista Tuloa.
Tulipa mieleeni:

Kun tästä edun verottomuudesta / verollisuudesta on käyty keskustelua, ja jopa veroproffakin om ottanut kantaa, niin...
Pieleen meni.

Nimittäin: jos tuo nuo ruoat eivät kuulu palkkiolain 6 §:n mukaisiin palkkioihin, niin ne eivät kuulu ylipäätään pääministerille. Eivät verovapaina eivätkä verollisina. Ne eivät kuulu pääministerille OLLENKAAN.

Kyseen ei siis tulisi olla siitä, joutuuko pääministeri maksamaan noista ruoista veroa vai ei, vaan kyseen tulisi olla siitä, onko pääministeri saanut lakiin perustamatonta perusteetonta etua, ja tulisiko pääministerin suorittaa koko 14ke takaisin perusteettoman edun palautuksena. Toki, jos PM on ollut vilpittömässä mielessä, summaa voidaan kohtuullistaa... Mutta se on sitten eri stoori.
 
Viimeksi muokattu:

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä voi lopulta olla koko surullisen näytelmän suurin voitto - nimittäin PR-sellainen. Uutisia Marinin aamupalasta on tullut loppukevennyksenomaisena vastaan myös esim. Politicossa. Kun suomalaisten ongelmat ovat tätä luokkaa, vahvistuu muualla EU-maissa mielikuva Suomesta suhteellisen korruptiosta vapaana maana.
En tiedä suurimmasta voitosta, mutta saattaa voitto tai ainakin merkki olla jollain tasolla - joskin epäilen. Toivon toki, että muut EU-kansalaiset huomaisivat, että nk. pieniin asioihinkin voi puuttua ja niillä oikeasti on merkitystä.

Toisaalta kansainvälinen esiintyminen (EU) on ollut sellaista, että mikä vaan käy kunhan olemme mukana emmekä riko mitään tai aiheuta häiriötä (esim. elvytyspaketti). Tästä ja "eurooppalaisesta" politikasta saattaa syntyä ajatus "hyödyllisestä idiootista": Suomi myötäilee, mutta on tiukka omiensa kanssa.

Kysymykseni: kenen etuja aina kulloinkin ajetaan? Kansakunnan, Euroopan, työläisen, veronmaksajan, veroa maksamattomien, lapsien, vanhusten, yrittäjän, omaa, lähipiirin ...

Isoja kysymyksiä, joita itsekunkin tulisi miettiä, mutta raskasta se on.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Suora sitaatti vai Verkkouutisten tulkinta siitä? Tässä suora sitaatti MTV:n haastattelusta:

”Voitte olla varmoja, että minulla on muitakin työtehtäviä kuin tämänkaltaisia asioita julkisuudessa käydä päivätolkulla tai viikkotolkulla läpi...”

Jännä juttu, että kyseenalaistat niiden medioiden puolueettomuuden, jotka eivät tue näkemystäsi, mutta käytät kuitenkin Verkkouutisia omana lähteenäsi. Etkö tosiaan pysty enää parempaan?
Onko Marin käynyt aamupaloja ja muiden aamupaloja ja muita ruokia ja saunajuomia ja muuttuneita summia oikeasti päivätolkulla tai viikkotolkulla läpi? Mitä avustajat tekevät? Kauanko oikeasti menee aikaa käydä nuo tilitiedot läpi? Kyllä nyt on kyse uhriutumisesta.

Lisäksi tietoja on salattu ja faktat ovat muuttuneet: summat ovat muuttuneet, eivätkä käytänteetkään ole olleet samat kaikkien pääministerien kohdalla, kuten on käynyt ilmi. Unohtunut on myös sana "kohtuullinen", kun on puhuttu hyväksyttävistä kustannuksista.

Miksi toimittajien pyytämiä tietoja vain ei voida antaa nopeasti, suoraan ja täsmällisesti? Miksi edelleen viivytellään? Samaan aikaan ollaan närkästyneitä, että yli 14 000 euron nettorahaa uskalletaan epäillä joko laittomaksi tai ainakin moraalittomaksi. Kahdet kortit ja useammat rattaat ovat käytössä.

Faktat pöytään. Sitten päätelmät, päätökset ja linjaukset. Ja sitten eteenpäin.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Minusta tuntuu etä Risto Siilasmaa on aika hyvä yrityselämän edustaja, hänhän kertoi twitterissä mielipiteensä että "on työnantajan tehtävä varmistua siitä, että työsuhde-edut ovat lainmukaisia ja tiedot verottajalle ovat oikein. Pääministerillä on tärkeämpääkin tekemistä kuin tarkistaa virkamiesten päätöksiä näin vähäpätöisissä asioissa".
Risto Sillasmaa on aika hyvä yrityselämän edustaja minustakin. Mutta loppujen lopuksi vastuu on aina verovelvollisella. Minusta Sanna Marinilla on ihan hyvä luottamus varmasti työnantajaansa ja toivottavasti ei ole vielä menettänyt luottoaan siihen. Silti Sannalle vinkkinä, muista aina itse tarkistaa se esitäytetty veroilmoitus.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pääministerillä on tärkeämpääkin tekemistä kuin tarkistaa virkamiesten päätöksiä näin vähäpätöisissä asioissa".
Tähän on vedottu lukuisissa kirjoituksissa.

Tärkeämpää tekemistä kuin noudattaa lakia, joita kunkin tulee noudattaa, ilman erityis- tai tavallisia avustajia?

Anekdoottina kerrottakoon, että jätin erittäin pienimuotoisen yritystoimintani veroilmoituksen yhden päivän myöhässä niin sain muutaman päivän sisällä muistutuksen ja laskun myöhästyneestä veroilmoituksesta (<1 euro), mutta herkillä on verottaja näissä veroasioissa ainakin tavan kansalaisen kohdalla. Saapa nähdä miten muilla.

En henkilökohtaisesti pidä Marinin aamiaistapausta pahana muutoin kun:
  • asioita salataan hallituksen ja avoimen yhteiskunnan periaatteita vastaan (tämä on se pahin)
  • nautitaan verottomia etuuksia samaan aikaan kun halutaan lisätä veroja muilta
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
En henkilökohtaisesti pidä Marinin aamiaistapausta pahana muutoin kun:
  • asioita salataan hallituksen ja avoimen yhteiskunnan periaatteita vastaan (tämä on se pahin)
  • nautitaan verottomia etuuksia samaan aikaan kun halutaan lisätä veroja muilta
Kai poliitikollakin voi olla jotain perusteltuja ja kohtuullisia verottomia etuja ja lisäksi vaikkapa erilaisia verovähennyksiä, ja silti ajaa veronkorotuksia. En mä kyllä näe automaattista ristiriitaa, vaikka Marinin kohdalla tämä toki on, koska veroetu ei ole perusteltu eikä kohtuullinen.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Jos VNK olisi toiminut kuten arvojensa ja propagandansa mukaan esittää toimivansa ja toimittanut pyydetyt kuitit ajoissa, niin tätä ei nyt tarvitsisi vaalien alla selitellä. VNK tai siellä työskentelevät yksittäiset virkamiehet on omalla valitsemallaan salaamis- ja vuotamislinjallaan kutsuneet toimittajat syynäämään toimintaansa tarkemmin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kai poliitikollakin voi olla jotain perusteltuja ja kohtuullisia verottomia etuja ja lisäksi vaikkapa erilaisia verovähennyksiä, ja silti ajaa veronkorotuksia. En mä kyllä näe automaattista ristiriitaa, vaikka Marinin kohdalla tämä toki on, koska veroetu ei ole perusteltu eikä kohtuullinen.
Voi toki, mutta Marin sanoi itse hyvätuloisena maksavan mieluusti nykyistä enemmän veroja. Eli Marin voisi ”osallistua talkoisiin” maksamalla enemmän veroja, mutta ei maksamalla perheensä ruokia itse - paitsi pakon edessä. Uskottavaako?
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Voi toki, mutta Marin sanoi itse hyvätuloisena maksavan mieluusti nykyistä enemmän veroja. Eli Marin voisi ”osallistua talkoisiin” maksamalla enemmän veroja, mutta ei maksamalla perheensä ruokia itse - paitsi pakon edessä. Uskottavaako?
Juu, kuten sanoin, tämä Marinin ruokaetu on perusteiltaan, laajuudeltaan(perheen ateriat) ja suuruudeltaan hyvin kyseenalainen. Noin laajemmin pidän kyllä perusteltuna, että pääministerillä olisi työtehtäviä hoitaessaan verottomia ateriaetuja. Touvottavasti tämä keissi johtaa siihen, että nämä nyt mietitään uusiksi ja samalla tehdään oikeasti läpinäkyviksi.

Onhan ihan kansanedustajilla ylipäänsä monenlaisia etuuksia(monet verottomia), jotka on työn hoitamisen kannalta perusteltuja.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Onko Marin käynyt aamupaloja ja muiden aamupaloja ja muita ruokia ja saunajuomia ja muuttuneita summia oikeasti päivätolkulla tai viikkotolkulla läpi?

Älä minulta kysy. Korjasin vain epäsuoran lainauksen suoraksi ja totesin perään, että toivottavasti pääministerillä tosiaan on muitakin työtehtäviä kuin käsitellä näitä asioita julkisuudessa päivätolkulla. Poliitikot ovat ennenkin näpäyttäneet TV-juontajia ja sopulitoimittajia, ja toivottavasti näpäyttävät jatkossakin, vaikka yksille se näköjään suodaan helpommin kuin toisille.

Ja johan minä sanoin, ettei kukaan ole Marinia täysin syyttömänä pitänyt, vaan jotkut ovat nähneet häneen kohdistuneen syyttelyn kohtuuttoman suurena suhteessa aiheutuneeseen kohuun (ei suora lainaus).
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Älä minulta kysy. Korjasin vain epäsuoran lainauksen suoraksi ja totesin perään, että toivottavasti pääministerillä tosiaan on muitakin työtehtäviä kuin käsitellä näitä asioita julkisuudessa päivätolkulla. Poliitikot ovat ennenkin näpäyttäneet TV-juontajia ja sopulitoimittajia, ja toivottavasti näpäyttävät jatkossakin, vaikka yksille se näköjään suodaan helpommin kuin toisille.
Mielestäni tuo on täysin turhaa jeesustelua Marinilta ja keneltä vain sanoa, että "pääministerillä on muutakin tekemistä". Tottakai hänellä on, mutta olisiko tämä päiväkausien vatvominen on jäänyt pois jos pääministeri olisi suoraan ja avoimesti kertonut miten asia on? Sitten voisi mielestäni näpäytellä toimittajia mielinmäärin. Nyt asioita joudutaan päiväkausia pyytämään ja jopa kaivamaan ennenkuin tietoja saadaan.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mitenköhän Marinin puolustajat olisivat reagoineet, jos Sipilä olisi pääministerinä ollessaan jotain kohuansa kommentoinut "On tässä minulla tärkeämpääkin tekemistä, kuin puida tätä päiväkausia"...
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Hienoa suorittamista hallitukselta Sote-hommien osalta taas.
Hyvin toimiva julkisomisteinen sairaala "tuhotaan" ideologian nimissä kun pitää saada se virkalääkäri hommiin.
Jos kyseisen yksikön toiminnasta ei tule juuri muuta kun positiivista palautetta potilailta niin on todella tärkeää saada lisää välikäsiä hommaan.

Onhan se hienoa kun saadaan hallintoa ja turhia paperin pyörittely tehtäviä lisää, koska ideologia estää järkevän toiminnan.
Ainut järkevät tapa, jolla saadaan kustannukset pidettyä kurissa jotenkin on ne viisi yliopistosairaalaa, joiden varaan kaikki rakennetaan.
Yksinkertaisesti mm. Kainuu, Itä-Savo, Etelä-Savo yms. ovat aivan liian pieniä alueita pitämään edes nykyistä tasoa yllä ilman todella merkittävää kustannustason nousua.
Siihen kun lisätään yksi hallintotaso lisää, niin kustannusten nousu on varma ja käyrä tulee olemaan nouseva jatkuvasti.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Mitenköhän Marinin puolustajat olisivat reagoineet, jos Sipilä olisi pääministerinä ollessaan jotain kohuansa kommentoinut "On tässä minulla tärkeämpääkin tekemistä, kuin puida tätä päiväkausia"...

Riippuu varmaan tavasta. Ehkä Sipilä olisi ensin luvannut Kesärannan pakolaisten käyttöön ja myöhemmin vetänyt lupauksensa takaisin. Tai sitten pitänyt kansakunnalle suoran TV-puheen. Tätä emme saa koskaan tietää.
 

OLLI58

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitä luulette, jos teille työnantaja tarjoaisi € 300,-/kk ateriaedun ilman että se kirjataan luontaisetuihin, puuttuisiko verottaja tähän vai ei?
 

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jokainen voisi miettiä VNK:n ja Marinin sekoilun esimerkiksi jonkun Suomen suurimman yhtiön toimitusjohtajan ja hallituksen sekoiluna. Ei vaan olisi mahdollista, mitenkään.
Minusta tuntuu etä Risto Siilasmaa on aika hyvä yrityselämän edustaja, hänhän kertoi twitterissä mielipiteensä että "on työnantajan tehtävä varmistua siitä, että työsuhde-edut ovat lainmukaisia ja tiedot verottajalle ovat oikein. Pääministerillä on tärkeämpääkin tekemistä kuin tarkistaa virkamiesten päätöksiä näin vähäpätöisissä asioissa".
Siilasmaan näkemys on puhtaasti laillisuus/vastuu kulmasta annettu. Ei hän ota kantaa siihen mihin moni täällä on ottanut, eli Marinin tekopyhyyteen sanojen ja tekojen suhteen. Laitonta 850€ ruoka-avun käyttö ei ole mutta täydellisenä on turha enää yrittää julkisuudessa patsastella.

@heavy Siilasmaalta taisi nyt unohtua pari juttua.

Ensinnäkin, Siilasmaa on siinä oikeassa, että työnantajan tehtävä on varmistua siitä, että edut ovat lainmukaisia ja tiedot verottajalle oikein. Yrityselämässä homma menee kuitenkin niin päin, että yritys ottaa selvää, mitä laki vaatii ja mitä on mahdollista tarjota. Ei niin päin, että tehdään oma ohjeistus, jota verottajan tulisi noudattaa. Tosin, tuon Siilasmaan twiitin voi kyllä tulkita tässä mielessä myös hyväksi kuittailuksi VNK:n toimintaa kohtaan.

Toinen juttu, mihin @Cobol viittaa ja Siilasmaalta näyttää unohtuneen, on se, että osakeyhtiölain mukaan toimitusjohtaja vastaa siitä, että yhtiön kirjanpito on lain mukainen (OYL 6 Luku, 17 §). Toisin sanoen, vaikka toimitusjohtaja ei osallistu yleensä mitenkään kirjanpidon ja muun hallinnon toteutukseen, se kuuluu hänen vastuulleen. Kukas se toimikaan päällikkönä Valtioneuvoston kansliassa?

Lisäki, koska mikään laki ei vaadi, että yhtiöllä on oltava toimitusjohtaja, tulee hallituksen viime kädessä varmistua edellä mainitun kirjanpidon lainmukaisuudesta. Siilasmaalla on itsellään kokemusta kansanvälisen yrityksen sekä toimitusjohtajan että hallituksen puheenjohtajan roolista, joten ihmettelen siksikin tuota twiittiä. "Työnantajan tehtävät", johon Siilasmaa viittasi, kun kuuluvat nimen omaan hallitukselle ja, mikäli yhtiöllä sellainen on, toimitusjohtajalle.

@Neely Laillisuus/vastuu-näkökulmastakin tuo näkemys Siilasmaalta oli mielestäni erittäin ontuva. Vastaava tapaus yrityselämään siirrettynä, niin selittelyksi esimerkiksi yrityksen kirjanpidon huonosta hoidosta, tai jopa laittomuuksista, ei kävisi se, että toimitusjohtajalla (tai hallituksella) on tärkeämpääkin tekemistä. Hän vastaa siitä silti, loppuviimein johtajasopimuksellaan.

Olen siitä samaa mieltä, että tällainen VNK:n ja Marinin venkoilu ei olisi mahdollista yrityselämässä (laajensin reviiriä pelkästä Suomen suurimman pörssiyrityksen määritelmästä). Vastaava kohu yrityselämän puolella, niin porukkaa olisi jo tippunut.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Mitenköhän Marinin puolustajat olisivat reagoineet, jos Sipilä olisi pääministerinä ollessaan jotain kohuansa kommentoinut "On tässä minulla tärkeämpääkin tekemistä, kuin puida tätä päiväkausia"...
Tiedämme tämän. Plus ottaen huomioon, kuinka nykyhallitus on suhtautunut ravintola- ja tapahtuma-alojen työntekijöiden ahdinkoon. Kovin hiljaista on ollut, vaikka hallitus potkii työväkeä päähän ja pääministeri vastailee toimittajille ylimielisesti, jos nyt viitsii olla saatavilla ollenkaan. Missä ovat SAK:n masinoimat mielenosoitukset, missä sosialistien ulina? Koettakaa nyt vähän toverit tsempata.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitä luulette, jos teille työnantaja tarjoaisi € 300,-/kk ateriaedun ilman että se kirjataan luontaisetuihin, puuttuisiko verottaja tähän vai ei?

Miksi tätä rinnastusta viljellään täällä jatkuvasti? Eikö nyt ole vielä tullut selväksi, että pääministerin tulot ja edut määräytyvät ministeripalkkiolain ja VNK:n ohjeiden perusteella.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kai poliitikollakin voi olla jotain perusteltuja ja kohtuullisia verottomia etuja ja lisäksi vaikkapa erilaisia verovähennyksiä, ja silti ajaa veronkorotuksia. En mä kyllä näe automaattista ristiriitaa, vaikka Marinin kohdalla tämä toki on, koska veroetu ei ole perusteltu eikä kohtuullinen.
Kyllä, verottomat etuudet on käsittääkseni mainittu laeissa, joita myös pääministerin ja muidenkin tulee noudattaa.

Ylipäätään tuollaiset päättäjien verottomat automaattiset kulukorvaukset ja muut etuudet voisi lopettaa ja leipoa palkan/palkkion sisään. Näin vältyttäisiin tällaiselta spekulaatiolta. Lisäksi kävisi hyvinkin kouriintuntuvasti jokaiselle ilmi suomalainen veroprogressio.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Mitenköhän Marinin puolustajat olisivat reagoineet, jos Sipilä olisi pääministerinä ollessaan jotain kohuansa kommentoinut "On tässä minulla tärkeämpääkin tekemistä, kuin puida tätä päiväkausia"...

Sipilän tapa viestiä ei ole hyökkäävä ja provosoiva muita kohtaan.
Sama vaikka Vanhanen.
Heillä on taito esiintyä diplimaattisesti mediassa vaikeankin asian suhteen.

Sannalla tätä taitoa ei ole vaan hänellä menee tunteisiin ja siksi näppäimistöltä tuleekin vastaprovoa ja riidanhaastoa maustettuna marttyyriviitalla.

Marin on erittäin heikko esiintyjä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös