Sanna Marinin hallitus

  • 2 577 731
  • 21 526

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos vastaavaan tilanteeseen tulee kokoomusministeri, alusta asti vaan kaikki avoimesti esille.
Sinä syytät Marinia whataboutismia ja perustelet kirjoittamalla whataboutismia :-D
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sinä syytät Marinia whataboutismia ja perustelet kirjoittamalla whataboutismia :-D

Aika väsynyttä.

Todettakoon itse asiaan, että pidän Marinia moraalittomana ja samoin pidän entistä pääministeri Rinnettä moraalittomana. Rinne menetti luottamuksensa - josta Marin vähät välitti nostaen hänet perustuslakivaliokunnan johtoon - ja toivon, että Marinin aika pääministerinä loppuu mahdollisimman pian. Se olisi pelastus Suomen taloudelle ja tulevaisuudelle.

Katsellaan nyt, mitä tapahtuu seuraavaksi. Kiinnostuneille mainio HS:n pääkirjoitus (tänään printtinä julkaistu) erityisesti valtioneuvoston kanslian toimista alta:

 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kuinka te kehtaatte puolustella Marinia? Ja kyllähän te kehtaatte! Jos olisi kengät jalassa, niin ottaisin pois ja hakkaisin niillä pöytää.
Älä ihmeessä! Pöytä ei ole tehnyt mitään pahaa.

Kunnon marinistit on marinoitu tymäkässä punavihreässä marinadissa. Sen läpi eivät faktat pääse, joten aika turha täällä on marista.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
eikä vähiten siksi että se asian varsinainen pihvi, VNK:n tapa tulkita julkisuuslakia,
Yhtenä pointtina tässä sopassa on myös, että tuo VNK:N julkisuuslakien tulkitsemista on etenkin Marinin aikana taidettu kritisoida aika rankasti. Ei olisi ensimmäinen kerta kun papereita salataan Marinin hyväksi (tai hyvät asiat vuodetaan sopiville toimittajille).
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Ilmeisesti Se EU:n uhkailupuhelun vuotaminen VNK:sta on jo kokonaan unohdettu vai mahtaako joku vääräuskoinen agendajournalisti vielä tehdä ajojahdinomaisia tietopyyntöjä?
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

RKP:lle tullut tarve ottaa etäisyyttä kansanrintamahallitukseen. Ihmettelen kyllä kuinka kritiikittä Henriksson on ollut kommunistien kyydissä ja asemoitunut vasemmistoon.

Juuri ennen vaaleja on hyvä taas julistaa.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

RKP:lle tullut tarve ottaa etäisyyttä kansanrintamahallitukseen. Ihmettelen kyllä kuinka kritiikittä Henriksson on ollut kommunistien kyydissä ja asemoitunut vasemmistoon.

Juuri ennen vaaleja on hyvä taas julistaa.
Poliitikoille on perinteisesti ollut varsin tunnusomaista, että sanovat yhtä ja tekevät toista, eli vastuu puheista on kuulijalla. Kuitenkin - en tiedä onko puhtaasti omaa näkemystä - nyt tuntuu siltä, että Marinin hallituksessa on niin syviä ideologisia kuiluja puolueiden välillä (RKP ja Keskusta vs. vihervasemmisto), että hallitus korostetun paljon tekee yhtä ja sitten puoluejohtajat ja "spinnerit" pokkana selittää omalle äänestäjäkunnalleen "parhaat palat" ja jättää kommentoimatta ikäviä ristiriitoja. Sama ongelmaa oli myös Kataisen six-packilla, mutta silloin esim. SDP ja Vihreät ei ollut näin paljon vasemmalla mitä nyt, jolloin ideologisia ristiriitoja oli ehkä hivenen helpompi sovittaa yhteen.

Tokihan tämä(kin) asia on pitkälti persujen vika, kun hallituskoalitioita pitää kasassa pelkkä persujen pelko, mutta onhan tämä ihan aidosti hieman huolestuttavaa, jos/kun maan poliittiselle johdolle itseisarvo on lähinnä se, että hallitus pysyy kasassa ja "ollaan vastuullisia" eikä se, että saataisiin aidosti muutoksia haluttuun suuntaan aikaiseksi.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Mää en kyl oikee ymmärrä et mist täst nii paljo nyt meuhkataan? Omasta mielestäni on itsestäänselvyys, että pääministerillä saattaa olla jotain etuuksia enemmän kuin hesburgerin työntekijällä. Toki, jos on tietoisesti käyttänyt valtion pankkikorttia väärin, niin sitten on syytä selvittää vähän enemmän.

Kyllähän tässäkin varsinainen asia on kohuansa pienempi - niin kuin kohuissa yleensäkin. Siihen on useampia syitä:

a) Valtionhallinnon toimintojen vahtiminen, tässä erityisesti avoimuus.

Tämä lienee tärkein syy syyttää Marinin ja kanslian toimia. Toki vain pientä osaa tuulareista tämä asia sinällään lainkaan kiinnostaa.

b) Ylikorostunut oikeudenmukaisuudentaju. Tämä ei ole hyvä/paha-asia -akselilla. Meitä on moneen junaan. Jotkut kohottavat olkapäitään, joitain tällaiset tapaukset kouraisevat syvältä.

c) Korona-ajan pahaa oloa puretaan johonkin, haetaan syntipukki.

d) Moraalinen poseeraus. Minä olen parempi ihminen kuin muut. Aina kun jokin kohu sattuu, jotkut ryntäävät välittömästi paikalle. Jostain kertoo sekin, että täällä pyörii samoja naamoja kuin Tapparan koronaketjussa (tässä kohtaa jäävinä on todettava, että Rautakorven toimet olivat väärin, oikein väärin, sanoinko jo väärin).

e) Marin sossuna lähtökohtaisesti puolustaa köyhien oikeuksia. Tästä näkökulmasta toimet näyttävät pahalta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sanna Marinin uhriutuminen saa uusia kierroksia:

"Voitte olla varmoja, että minulla on muitakin työtehtäviä kuin selvitellä perheeni ruokailua koskevia asioita päivätolkulla

Hänen mukaansa valtioneuvoston kanslian työntekijät ja hänen avustajansa ovat viikon ajan käyttäneet työaikaa vanhojen kuittien etsimiseen. Tästä syystä tietoa ateriaedun tarkasta kokonaissummasta ei ole pystytty aiemmin toimittamaan.

– Voisi ajatella asiat on helposti saatavilla mutta olemme joutuneet käymään kaiken kuitti kuitilta läpi ja eilen vihdoin saimme kokonaissumman. Viikko on mennyt työaikaa siihen, että on selvitetty kuluja ja etsitty medialle ja kansalaisille vastauksia".


Marinin mukaan siis kanslian työntekijät ja hänen avustajansa ovat käyttäneet viikon verran työaikaa kulujen ja kuittien selvittämiseen. Kun meistä monilla on kokemusta valtionhallinnosta ja yritysten kirjanpidosta, herää kyllä kysymys, miksi Marin vääristelee tätäkin asiaa.

Normaalisti käsitellyt ja järjestelmään tallennetut kuitit ja maksut on suhteellisen helppo poimia esille osavan, vaikka yhden osapäivätoimisen työntekijänkin toimesta jopa parissa tunnissa.

Marin viestii jälleen tavalla, joka ei ole pääministerille ainakaan ansioksi.
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Poliitikoille on perinteisesti ollut varsin tunnusomaista, että sanovat yhtä ja tekevät toista, eli vastuu puheista on kuulijalla. Kuitenkin - en tiedä onko puhtaasti omaa näkemystä - nyt tuntuu siltä, että Marinin hallituksessa on niin syviä ideologisia kuiluja puolueiden välillä (RKP ja Keskusta vs. vihervasemmisto), että hallitus korostetun paljon tekee yhtä ja sitten puoluejohtajat ja "spinnerit" pokkana selittää omalle äänestäjäkunnalleen "parhaat palat" ja jättää kommentoimatta ikäviä ristiriitoja.

Annat ikäänkuin ymmärtää että RKP ei oikeasti ole siirtynyt vasemmalle ja tämä on vain viestintäpeliä.

Yllättävän jouheasti Henriksson, Adlercreuz ja Biaudet vasemmistoagendaan on luisuneet ollakseen vain peliä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jotain se kertoo Sannasta, että lausuntojensa perusteella kyse on vain ohjeistusasiasta, eikä ilmeisesti missään vaiheessa ole tullut mieleen, että ehkä on moraalisesti arveluttavaa maksattaa perheen ruoat veronmaksajilla verottomasti palkan päälle.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Annat ikäänkuin ymmärtää että RKP ei oikeasti ole siirtynyt vasemmalle ja tämä on vain viestintäpeliä.

Yllättävän jouheasti Henriksson, Adlercreuz ja Biaudet vasemmistoagendaan on luisuneet ollakseen vain peliä.
Biaudetin suhteen voi antaa synninpäästön syyntakeettomuuteen vedoten. Hän on yksinkertaisesti niin tyhmä, ettei ymmärrä mitä tekee, eli on ns. täyttä ymmärrystä vailla. Mutta tuota juuri hain takaa, että lähtökohtaisesti RKP on porvarillinen puolue ja sitä on aiheestakin pidetty Kokoomuksen "sisarpuolueena", jolla toki on varsin joustava moraali, kunhan vaan kielipoliittisista asioista pidetään huolta. Eli RKP (ja Keskusta) ovat siunaamassa kansanrintamahallituksen päätöksiä täysin vastoin perinteisiä "poliittisia doktriinejaan", mutta julkisuudessa sitten antavat ymmärtää, että olisivat jotenkin vastuullisen talouspolitiikan tae hallituksessa, vaan kun eivät ole. Ja siis toki tällainen toiminta on politiikkaan kuulunut aina, mutta pointti oli nimenomaan siinä, että vaikka esim. RKP varsin jouhevasti aina istuu mihin tahansa hallitukseen (paitsi jos persut on siellä), niin ei ainakaan omana elinaikanani ole ollut ideologisesti näin vahvasti punavihreää (vasemmisto)hallitusta mitä nyt.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä tuosta Marinin ulosannista nyt hieman messuhymyä puuttuu.
Joo, Marinin ja VNKn viestintään on löytymässä hyvin selkeä linja - (hallinto)alamaiset voi pitää turpansa kiinni ja olla puuttumatta sellaisiin triviaaleihin asioihin kuin verovarojen arveluttavaan käyttöön ja moraalisiin ristiriitoihin. Nyt on tärkeämpiäkin asioita kuten vaikka se, miten pelastaa demareiden kannatus tulevissa kuntavaaleissa ja miten saada riitaisa hallituskoalitio pysymään kasassa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Luulisi, että on helppoa löytää kuitit, jos joku tietty taho tavarat käy pääministerille toimittamassa.

Tuskin siellä sekalaista porukkaa eri liikkeiden tarjousten perässä on juossut ja kuitteja on jouduttu etsimään juoksupoikien ja -tyttöjen housuntaskuista.

Olisi hyvin helppo löytää, sillä kuitit tallennetaan sähköisesti, samoin maksut.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Olet näköjään näin vaalien kunniaksi julistanut oman henkilökohtaisen pyhän sotasi Marinia vastaan. Viestejäsi näyttää tulevan yötä päivää.

Ei tässä vaalien voimalla olla liikkeellä, vaan Islanders tahdittaa vielä menoa. Oli hyvä peli, ja totta vieköön, parempi on seuraavaksi nukkua.

Mitään sotaa en käy Marinia vastaan. Kunhan referoin hänen puheitaan ja twiittejään ja pohdin, minne on tavat ja moraali kadonneet. Ne viestit ovat niin mielenkiintoisia ajatellen, että kyseessä ei ole 14-v teini, vaan ihan äärivasemmalta tullut pääministeri.
 

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta nythän jo taas puhutaan eri asiasta, eli firma ostaa henkilölle tavaralahjan, eikä anna vaan fyrkkaa (tai luottokorttia) kouraan x€ ja sano, että tee rahoilla mitä lystäät. Lisäksi - silläkin on verotuksellisesti merkitystä, että ostaako työnantaja telkkarin työntekijälle omaksi vai saako tämä vain käyttöönsä telkkarin, joka työsuhteen päättyessä palautuu työnantajalle. Alvia ei luonnollisesti saa vähentää, jos ei liity työtehtäviin ja liiketoimintaan.

Minä puhuin siitä, että miten kohdellaan verotuksellisesti tilanteessa, jossa henkilö saa höylätä firman luottokorttia. Vertautuu täysin tuohon asettamaani esimerkkiin. Tavaraa tai palvelua sillä luottokortilla yleensä ostetaan. JOS sattuisi sellainen tilanne, mitä ilmeisesti ei ole mahdollista enää nykyään tehdä, että firman kortilla työntekijä voisi nostaa rahaa itsellensä, niin tuo nostettu raha vähennetään nettopalkasta.

Ymmärrän myös tuon erottelun, saako työntekijä sen television omaksi vai vaan käyttöönsä. Kysehän on käyttöoikeudessa enää jaksotuksessa. Niinhän sen menee autonkin kohdalla. Toki autoedulle on verottajan määrittelemät kaavat, että sitä ei tarvi eikä voi itse määritellä eikä päättää. Mutta jos sen 60.000 euron auton antaa työntekijälle omaksi, mikä on mahdollista, niin silloin verotettaviin ansiotuloihin lisätään juuri tuo 60.000 euroa ja verot sen mukaan.

Annan asian nyt olla. Taidettiiin loppuviimein puhua hieman eri asioista, jolloin tällainen sekaannus oli mahdollista.

Mutta eihän tuo tilanne ja esimerkki muutu mitenkään, vaikka esimerkin lisäksi henkilö olisi saanut tavanomaisen (kuukausi)palkan.

Ja mitä yleisesti ottaen tulee tuohon, niin tokihan henkilöllä voi olla pelkkiä luontaisetuja, vaikkei saisikaan rahapalkkaa. Esim. omalla työnantajalla on tällä(kin) hetkellä useampi palkaton harjoittelija, joille ei rahapalkkaa makseta, mutta luontoisetuina on puhelin- sekä täysi lounasetu. Lisäksi on paljon esim. yrittäjiä, joilla on firman kautta auto- ja puhelinedut, mutta palkkaa eivät nosta lainkaan, vaan elävät (verohuojennetusta) osingosta saamillaan rahoilla, jos kohta tämäkään ei ole verotuksellisesti optimiratkaisu. Mutta nyt mennään jo pitkälle ohi aiheesta ja jätän tämän asian sikseen, kun ei näköjään onnistuta puhumaan samasta asiasta. Lämpimästi suosittelen kuitenkin jokaiselle työnantajalle (myös VNKlle), että a) palkka sen päälle lisättävät, verottajan määrittelemät luontaisedut ja b) henkilökohtaisen talouden ostot pidetään visusti erillään, niin ei tule sanomista verottajalta - tai poliitikkojen tapauksessa - veronmaksajilta.

Noista suosituksistasi olen täysin samaa mieltä. Lisäisin vielä, että poliitikkojen tapauksessa kannattaa harrastaa erityistä varovaisuutta, kun kyse on yhteisistä varoista. Yksityisellä puolella yleensä on melko hyvä kontrolli näiden asioiden suhteen nykyään, ainakin oman kokemukseni mukaan. Mutta, kuten tämäkin tapaus osoitti, julkisella puolella on vielä matkaa siihen, että asiat menevät kaikkien lakien ja asetusten mukaan.
 

Jeffrey

Jäsen
– Voisi ajatella asiat on helposti saatavilla mutta olemme joutuneet käymään kaiken kuitti kuitilta läpi ja eilen vihdoin saimme kokonaissumman. Viikko on mennyt työaikaa siihen, että on selvitetty kuluja ja etsitty medialle ja kansalaisille vastauksia".

Ei kyllä tarvitse ihmetellä minkä takia Marinin hallituksen taloudenpito on niin kyseenalaista. Jos 14 000 euron kuittien perkaamiseen menee viikko. Valtion budjetti on kuitenkin 64,2 miljardia euroa. Näiden kuittien tarkastamiseen menisi hallitukselta avustajineen sellainen rapiat 88 000 vuotta.
 
Ei kyllä tarvitse ihmetellä minkä takia Marinin hallituksen taloudenpito on niin kyseenalaista. Jos 14 000 euron kuittien perkaamiseen menee viikko. Valtion budjetti on kuitenkin 64,2 miljardia euroa. Näiden kuittien tarkastamiseen menisi hallitukselta avustajineen sellainen rapiat 88 000 vuotta.
Se on sitä parempaa vasemmistolaista tehokkuutta ja bonuksena työllistävä vaikutus.
Käsittämätöntä puuhastelua.

Nuo Marinin twiitit alkavat muistuttaa Trumpin twiittejä. Asiaosaaminenkin taitaa olla samaa luokkaa.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Katsellaan nyt, mitä tapahtuu seuraavaksi. Kiinnostuneille mainio HS:n pääkirjoitus (tänään printtinä julkaistu) erityisesti valtioneuvoston kanslian toimista alta:

Suuri osa tästä(kin) sopasta liittyy tuossa linkitetyssä pääkirjoituksessa olevaan lauseeseen:
" Pääministeri on tiedottanut asiasta pääosin Twitterissä, joka on poliitikolle kätevä kanava, koska siinä saa viestinsä suodattamatta läpi, eikä jatkokysymyksiin tarvitse vastata."

Toinen asia, joka tässä on jäänyt vähälle huomiolle (tai siis ei juuri ole osunut silmään, kun kursiivisesti näitä lueskelen) on VNK:n rooli työnantajana. Työnantajan velvollisuuksiin kuuluu palkan, tellien, lellien, erilaisten etujen (auto-, ateriat, puhelin yms.) laskeminen ja ilmoittaminen verottajalle. Näin se on niin julkisella kuin yksityiselläkin puolella.

Hesarissa on parin aukeaman juttu tästä jupakasta. Sieltä pari lainausta:

Alivaltiosihteeri Timo Lankinen, miksi valtioneuvosto ilmoitti aluksi, että pääministerin saama etu oli 300 euroa, mutta nyt se onkin jo noussut 850 euroon kuukaudessa?
”Tuo 300 euroa oli vastaus tietopyyntöihin, joissa oli kysytty aamiaisista. Eikä meillä edes aikaisemmin tiedetty tuota kokonaissummaa. Sehän on vasta nyt selvitetty.”
Työnantaja ei edes tiedä, mitä etuja se on ollut tarjoamassa pääministerille. Kokonaissumma "kateissa". Aivan käsittämätöntä. Tämä kertoo siitä, että VNK:n prosessit eivät ole kunnossa. Ei yksinkertaisesti tiedetä, mikä kuuluu kenellekin, talouden seuranta on ilmeisesti jätetty aivan retuperälle. Väitän, että yksityisellä puolella "kokonaissummat" eivät ole kateissa, ellei niitä ole tahallisesti hämärretty. Eikä julkisellakaan puolella pitäisi olla, mutta tuo saattaa olla jopa totuus. En tiedä kumpi on pahempi: selvien asioiden pimittäminen kertomalla, että "kokonaissumma on kateissa" vai se, että kokonaissumma todellakin on kateissa. Saatanan tunarit!

Valtioneuvoston kanslia on sanonut selvittävänsä verottajan kanssa, miten etua pitää verottaa. Mitä tälle selvitykselle kuuluu?
”Me pyydämme nyt verottajalta lausunnon, kun tästä on ilmennyt epäselvyyttä. Tänään varmaankin verottajalle lähtee lausuntopyyntö. Siinä selvitetään, mikä tämä käytäntö on ollut ja mitkä ovat olleet meidän perusteemme. Ja pyydetään verottajan kanta meidän näkemykseemme.”

Tämä on jo ihan silkkaa paskaa. Vedotaan "epäselvyyteen" ja jotta vetoaminen olisi jotenkin pätevämmän oloista, pyydetään vakuudeksi verottajalta näkemystä. Ei tuossa pitäisi olla mitään epäselvää.

VNK on julkaissut vastauksensa tähän jupakkaan.
Ohjeessa 17.8.2010 ei puhuta mitään pääministerin ateriaedusta.

Ohjetta on muutettu (huomaa passiivi) 18.6.2019, siis "on muutettu" tarkoittaa, että alivaltiosihteeri, oikeustieteen kandidaatti, Timo Lankinen on muuttanut ohjetta tuolloin. Hassua sinänsä, että ohjeen ensimmäisessä kappaleessa on erikseen mainittu lakipykälä, jonka tulkintaan ohje on annettu.
Lain 6 §:n mukaan pääministerillä on asunto valtion talossa, jonka kunnossapito, lämmitys sekä sisustus kustannetaan ja tarpeellinen henkilökunta maksetaan valtion varoista.
Myöhemmin ohjeessa mennään yli sen, mitä lain 6 §:ssä kerrotaan valtion varoista maksettaviin suorituksiin.
Pääministerin virka-asuntoon kuuluvia muita palveluita ovat muun ohella ruokailuun liittyvät palvelut.
Ja sitten VNK:n oma selvityspyyntö verottajalle: siinä vedotaan VNK:n itse tekemään ohjeeseen, joka verottajan pitäisi ottaa huomioon. Vittu mikä kehäpäätelmä. Teen lainvastaisen ohjeen -> sovellan ohjetta vastoin lakia -> esitän verottajalle lausuntopyynnön, jossa vetoan itse tekemääni ohjeeseen... Allekirjoittajana alivaltiosihteerin (Lankinen) sijainen Kerkelä. Aarhg.

Kokonaisuutena tämä menee kyllä VNK:n (pitkälti Lankisen) piikkiin. Marin on tässä onnistunut likaamaan takkinsa onnettomalla viestinnällään, mutta silti: Lankinen tässä on sössinyt. Lankinen taisi saada virkansa Kokoomuksen jäsenkirjalla, kuten edellisenkin paikkansa opetushallituksen pääjohtajana. Malliesimerkki siitä, kun sopiva ohittaa nimityksissä pätevät, ja laskun maksaa kansa.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Sanna Marinin uhriutuminen saa uusia kierroksia:

"Voitte olla varmoja, että minulla on muitakin työtehtäviä kuin selvitellä perheeni ruokailua koskevia asioita päivätolkulla

Hänen mukaansa valtioneuvoston kanslian työntekijät ja hänen avustajansa ovat viikon ajan käyttäneet työaikaa vanhojen kuittien etsimiseen. Tästä syystä tietoa ateriaedun tarkasta kokonaissummasta ei ole pystytty aiemmin toimittamaan.

– Voisi ajatella asiat on helposti saatavilla mutta olemme joutuneet käymään kaiken kuitti kuitilta läpi ja eilen vihdoin saimme kokonaissumman. Viikko on mennyt työaikaa siihen, että on selvitetty kuluja ja etsitty medialle ja kansalaisille vastauksia".


Marinin mukaan siis kanslian työntekijät ja hänen avustajansa ovat käyttäneet viikon verran työaikaa kulujen ja kuittien selvittämiseen. Kun meistä monilla on kokemusta valtionhallinnosta ja yritysten kirjanpidosta, herää kyllä kysymys, miksi Marin vääristelee tätäkin asiaa.

Normaalisti käsitellyt ja järjestelmään tallennetut kuitit ja maksut on suhteellisen helppo poimia esille osavan, vaikka yhden osapäivätoimisen työntekijänkin toimesta jopa parissa tunnissa.

Marin viestii jälleen tavalla, joka ei ole pääministerille ainakaan ansioksi.
Valitettavasti Marin on oikeassa, tärkeämpääkin tekemistä on ollut ja kalliiksi se Brysselissä pyöriminen on tullut. Suomelle seitsemän ulos ja reilu pari miljardia takaisin on Marinin mukaan hyvä diili. Niin hyvä, ettei Macronkaan sitä ymmärrä. Halvempaa olisi veronmaksajille, että Marin pysyisi Kesärannassa ja nauttisi tutkan alla lämpimätkin ateriat.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
"Meillä on paljon tehtävää luottamuksen palauttamiseksi. En ole koskaan ajatellut ikääni tai sukupuoltani. Ajattelen syitä, miksi pääsin politiikkaan, ja niitä asioita, joista olemme saaneet äänestäjien luottamuksen" -Sanna Marin BBC:lle antamassaan haastattelussa 2019.

No nyt olisi varmaan taas hyvä aika ajatella niitä asioita kuinka saada äänestäjien luottamuksen. Ihan vaikka siinä aamupalan ja lounaan välissä.

Tai vaikka kuitinkaiveluiden lomassa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös