Sanna Marinin hallitus

  • 2 584 468
  • 21 526

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Siinä tapauksessa suomen kielen taitosi on surkea. Mitään sellaista siinä ei lue, että

"Suomi voi ilmastoa muuttaa. Me tehdään täällä sellaisilla prosenteilla mitkä meinaa maailmalle".


Tuo olisi valhe ja sopinut olkiukkoosi. Sen sijaan kun kirjoitin:

"Se mitä nyt tapahtuu Suomessa(kin), ei vaan ole järkevää. Toisaalta kerätään rahaa, jotta voidaan torjua ilmastonmuutosta yli 1.5 asteen. Toisaalla taas annetaan verohelpotuksia, jotta raja ylittyy. "

se avautuu helposti. Ei ole järkevää toisella kädellä ruokkia lisää ottamalla velkaa haitallisia ympäristötukia ja toisella sitten perustella ilmastorahastoja estämään niiden haitallisten tukien vaikutuksia.
Mikä raja ylittyy? Miten torjutaan ilmastonmuutosta 1,5 asteeseen? Niin ei mitenkään, eli ihan kakkaa puhut.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mikä raja ylittyy? Miten torjutaan ilmastonmuutosta 1,5 asteeseen? Niin ei mitenkään, eli ihan kakkaa puhut.

Missä lukee 1.5 asteeseen? Kun kirjoitetaan, että "voidaan torjua ilmastonmuutosta yli 1.5 asteen" se ei tarkoita, että Suomen toimilla torjuminen onnistuu 1.5 asteeseen. Ei se onnistu, tietenkään. Mutta Suomen toimilla voidaan silti torjua ilmastonmuutosta, vaikka tavoitetta ei saavuteta yksin.

Onko ihan oikeasti noin vaikea ymmärtää? Luulen, että ei ole.
 

PePo_17

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KooKoo
Viimeisen eduskuntavaalin aikaan, kun keskustelu ilmastonmuutoksesta ja Suomen panoksesta sen torjumisessa kävi kuumana, mietin mielessäni ja välillä vähän ääneenkin seuraavanlaista toiminta- tai kannustinmallia:

Fakta lienee se ,että Suomen tuottamat päästöt ovat hyvin pieni osa maailman suurten maiden päästöistä. Sanotaan, että ei Suomen tekemät toimet näy suuressa kuvassa.

Toinen fakta varmaan on se, että Suomesta löytyy korkean teknologian yrityksiä, joilla joko nyt on tai ainakin on resursseja kehittää päästöjä vähentävää teknologiaa.

Miksei sitten kohdistettaisi toimia sinne missä saataisiin aikaan suurin vaikutus. Yhdistetään nämä asiat ja kehitetään toimintamalli, jossa Suomen päästömäärää vähennetään joko yksi yhteen tai sitten jollakin suhdeluvulla päästövähennyksestä, jonka suomalainen yritys myydessään teknologiaa vaikka Kiinaan saa aikaan.

Jollakin instrumentilla voitaisiin varmaan suomalaisyrityksiä motivoida tälläisiä tuotteita ja palveluita kehittämään.

Tietysti tarvittaisiin vähintään EU - tason päätöksiä ja niiden läpimenon mahdollisuus lienee pieni.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Pointtiani se ei sinänsä kuitenkaan muuta, aika vaikea lähteä jostain Hirvensalmelta käymään Ruotsissa kovin usein. Netistä tietty voi tilata alkoholia.
Juu netistä voi tilata alkoholia ja näin tehdäänkin yhä enenvässä määrin, myös sinne Hirvensalmelle, jopa ihan eurolavoittain. THL:n tilastoihin ei tuolta osin ole luottamista varsinkin nyt kun risteilyhommelit ovat aika lailla pannassa(jos on koskaan ollutkaan).

Täällä Helsingissä voi sitten tilata tupakkia, viinaa ja nuuskaa kotiovelle 24/7. Pk-seudulla lienee kuluttajia hieman enemmän kuin Hirvensalmella.

Mites nuo Lappeenranta ja Imatra? Siellä on jostain syystä bensan, röökin ja viinan myynt hieman alhaisempaa kuin saman kokokoisissa kaupungeissa keskimäärin.

Suomen rajat vuotavat joka suunnalta ja yhä pienenevä joukko rahoittaa nämä haittaverot, koska jengi tilaa/hakee kaikkilata paitsi Norjasta halvempaa kamaa. Jossain vaiheessa täytyy tajuta, etteivät veronkototukset enää kata muualta roudattavan kaman veromenetyksiä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Markkinat hoitavat taatusti pääosan, muttei kaikkea. Markkinoiden osalta on vaan kurjaa, että tuotot oikeista suurista innovaatioista kymmenien ja satojen miljardien bisneksissä tahtoo valua pääosin ulkomaille. Kiina nyt tänä päivänä hyvänä esimerkkinä, kaikki ostetaan tai sitten varastetaan. Suomen pääoma ei tunnu tässä kilpailussa oikein piisaavan, eikä osin ymmärrys kun siihen ideaan pitäisi isosti panostaa.
Tottakai se saa tuoton, joka sijoittaa pääoman. Meidän politiikot voivat katsoa peliin, että miksi maa on pääomaköyhä (verot) ja sijoittamiseen ei kannusteta (verot).
Mulla on sellainen käsitys, että valtiolla olisi mahdollisuus palkata osaavaa henkilökuntaa tekemään varsin kannattavaa sijoitustoimintaa, mutta politiikka ja poliitikkojen maan tapa estävät tämän. Tämä sama toki estää tuon mainitsemasi viimeisen lauseen toteutumisen, koska ideologiat vs. kansantalous. Tämä siis lyhyellä aikajänteellä.
Ongelma on täsmälleen sama kuin monessa muussakin asiassa julkisella puolella. Pätevät kaverit saavat yksityisellä puolella provision tuotosta ja julkisella puolella siihen ei herkästi suostuta. Vaikka kiinteä palkka olisi korkeakin, niin se ei motivoi kulkemaan ylimääräistä mailia. Ja toki jollakulla pitäisi olla insentivi miettiä nuo bonusehdot sellaisiksi että ne ovat samaan aikaan sekä palkitsevia, että järkeviä eikä vain ilmaisia lounaita tai jopa vahingollisia. Yksityisellä tämä onnistuu luontaisesti, että maksetut bonukset vaikuttavat isomman yksikön tulokseen, josta joku vastaa koska siitä on hänen omat ansionsa kiinni.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Mitähän mahtaa hallitus ajatella näiden harrastesuositusten noudattamisesta koronan kiihtymisalueilla? Ainakin pääkaupunkiseutu pyyhki näillä suosituksilla hanuria ja määräsi jonkin nollatason maskisuosituksen sisäharrastustiloihin. Joukkuepelejä saa edelleen pelata entiseen malliin ja sama koskee alasarjaturnauksia. Nämä olisi oikeasti järkevää pistää tauolle, koska altistumisia ei voi välttää ja altistuneita tulee potentiaalisesti jopa satoja. Tällä hetkellä tautitilanne on toki hyvä, mutta jos paskaa osuu yhtään tuulettimeen lähiviikkoina, niin hallitus joutuu kyllä vastaamaan näistä löperöistä suosituksistaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Hallitus on keksinyt, että kulutusveroistakin voidaan tehdä progressiivia. Innovatiivista vasemmistopolitiikkaa.
Nettovuositulot alle 40 000 niin on vähävarainen? Kolmella viidesosalla suomalaisista tuloja on alle 30 000 euroa vuodessa.

 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Harakka mainitsi tuon tulorajan "perhekunnittain".
No vähän parempi. Silti ihan helvetin tyhmä ehdotus. Kierrätetään rahaa valtion kautta täysin turhaan.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Mikäli Marinin tilalle olisi tyypillinen harmaademariryhävalas niin kannatus voisi olla aika paljon vaatimattomampaa, vaikka tälläinen kommentointi onkin täysin sopimatonta ja vain asiat ratkaisevat poliitikassa, eikös?

Vakuuttavasti Marin eilisessä IL-tentissä puhui ja isot silmät söpösti katsoivat kameraan, mutta täysin sisällötöntä poliittistajargonia koko rahan edestä läpi tentin. Sinällään ihan normaalia poliitikolta, mutta miksi kansa juuri tuosta lumoutuu? En ymmärrä. Toki Marin näissä puheenjohtajatenteissä ei vielä hirveästi ole ollutkaan. Päivärinta sai jopa Marinin hetkeksi vähän sekaisin, kun tämä ei osannut (tai suostunut) edes arvioimaan paljonko yli 50-vuotiaita työttömiä Suomessa on.
Mua ei vakuuta edes Marinin silmät, suurilta kyllä näyttävät, ja tyhjiltä. Odotan pikemminkin, koska virtapiirit menevät solmuun ja tyhjät silmät alkavat kajastamaan tappajarobottimaisesti punaisina. "E-li-mi-noi koh-de. ZUM! Koh-de ter-mi-noi-tu, ak-ti-voi pe-rus-Sanna -moo-di."
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Eikös perheverotus ole enemmin kepulainen idea?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
EK:n ja SAK:n pääekonomistit kirjoittavat, että kotitalousvähennyksen kasvattaminen olisi erinomainen elvytyskeino ja tukisi työllisyyttä koronakriisissä.


Tätä ovat esittäneet monet muutkin, mutta ei vaan ole käynyt hallitukselle.

Ruotsissa vähennys on korotuksen jälkeen noin 7 200 euroa. Kun Ruotsissa yritys tekee vähennykseen oikeuttavan työn, asiakas maksaa vain oman osuutensa. Valtio maksaa loput yritykselle. Fiksu tapa tämäkin vrt Suomeen.
 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
EK:n ja SAK:n pääekonomistit kirjoittavat, että kotitalousvähennyksen kasvattaminen olisi erinomainen elvytyskeino ja tukisi työllisyyttä koronakriisissä.


Tätä ovat esittäneet monet muutkin, mutta ei vaan ole käynyt hallitukselle.

Ruotsissa vähennys on korotuksen jälkeen noin 7 200 euroa. Kun Ruotsissa yritys tekee vähennykseen oikeuttavan työn, asiakas maksaa vain oman osuutensa. Valtio maksaa loput yritykselle. Fiksu tapa tämäkin vrt Suomeen.

Todellakin paljon Suomen kotitalousvähennystä fiksumpi tapa tuo toimia on tuo, että asiakas maksaa vain sen oman osuutensa ja valtio suoraan loput. Esimerkiksi remontit ovat usein todella kalliita ja koko summa pitäisi maksaa heti. Kotitalousvähennyksen saa kuitenkin kuitattua veronpalautuksina vasta myöhemmin. Tuo johtaa monesti kitsasteluun itse remonttiurakassa tai jopa koko remontin toteuttamattajättämiseen.

Yleensä ihmiset ottavat remonttia varten lainaa ja sitäkään ei ole kaikille määrättömiä summia saatavissa. Sikäli olisi todella hyvä, jos remontista pistäisi maksaa vain sen verran, mitä maksettava summa olisi kotitalousvähennyksen jälkeen. Lainan tarve pienenisi, eikä olisi tarvetta niin helposti ruveta kitsastelemaan remontissa. Yhä useampi teettäisi näitä töitä, kun ei tarvitsisi maksaa kerralla niin paljoa, joten tuolla olisi varmasti paljonkin työllistävää vaikutusta.

Kotitalousvähennystä pitäisi korottaa ja siirtyä tuohon Ruotsin malliin sen toteutuksessa. Tuo loisi varmasti uusia työpaikkoja. Eihän tuo toki hallitukselle käy, koska rahaa jaetaan mieluummin siihen, että ihmiset makaavat kotona tekemättä mitään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Todellakin paljon Suomen kotitalousvähennystä fiksumpi tapa tuo toimia on tuo, että asiakas maksaa vain sen oman osuutensa ja valtio suoraan loput. Esimerkiksi remontit ovat usein todella kalliita ja koko summa pitäisi maksaa heti. Kotitalousvähennyksen saa kuitenkin kuitattua veronpalautuksina vasta myöhemmin. Tuo johtaa monesti kitsasteluun itse remonttiurakassa tai jopa koko remontin toteuttamattajättämiseen.

Juuri näin. Lisäksi kun valtio maksaa yritykselle sen osuuden, samalla voidaan tarkistaa yrityksen huolehtineen lakisääteisistä velvoitteista. Tämä myös on Ruotsin mallin hienous.

Kotitalousvähennystä pitäisi korottaa ja siirtyä tuohon Ruotsin malliin sen toteutuksessa. Tuo loisi varmasti uusia työpaikkoja. Eihän tuo toki hallitukselle käy, koska rahaa jaetaan mieluummin siihen, että ihmiset makaavat kotona tekemättä mitään.

Ehkä SAK:n pääekonomistin herättely avaa Marininkin silmiä. Suomessahan Rinne/Marin pudotti kotitalousvähennystä alaspäin. Kyse on ideologisesta valinnasta Marinilla. Taloudessa (ja osin työllisyydessä) väärään suuntaan kulkeminen on hallituksen harrastus.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kotitalousvähennyksen saa kuitenkin kuitattua veronpalautuksina vasta myöhemmin.
Suomessakin, ainakin aikaisemmin, pystyi hakemaan pienempää ennakkoveroprosenttia Kotitalousvähennyksen perusteella. Eihän se niin kätevää ole kuin tuo kuvailtu Ruotsin malli, mutta sentään jotain.
 

Murskaaja

Jäsen
90-luvullahan oli osassa maata käytössä tuollainen malli, että Ely-keskus (?) maksoi yritykselle kotitalousvähennyksen. Ongelmana tuossa oli paperisodan määrä ja rahojen jumittuminen byrokratiaviidakkoon. Sen vuoksi päädyttiin tähän nykyiseen malliin, jossa asiakas hakee itse kotitalousvähennystä ja yritys saa rahat heti.

Työn jälkeen tosiaan voi kuluvalle vuodelle hakea pienemmän verokortin, joten hyödyn asiakas voi saada heti. Loppuvuodesta tehdyt työt tosin tulevat sitten veronpalautuksina seuraavana keväänä.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Juuri näin. Lisäksi kun valtio maksaa yritykselle sen osuuden, samalla voidaan tarkistaa yrityksen huolehtineen lakisääteisistä velvoitteista. Tämä myös on Ruotsin mallin hienous.



Ehkä SAK:n pääekonomistin herättely avaa Marininkin silmiä. Suomessahan Rinne/Marin pudotti kotitalousvähennystä alaspäin. Kyse on ideologisesta valinnasta Marinilla. Taloudessa (ja osin työllisyydessä) väärään suuntaan kulkeminen on hallituksen harrastus.
Mitä lakisääteisiä velvoitteita tuossa ruotsin mallissa tarkastellaan lähes reaaliajassa?

Hankala kyllä kuvitella, että nykyhallituksen päätä tässä asiassa kääntää yhtään mikään. Kotitalousvähennyksen nostohan olisi muun muassa kädenojennus pienyrittäjille. Hyi hyi sanoi demari.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ollaan nyt vaan ihan hiljaa tästä kotitalousvähennyksestä ettei punamultahallitus keksi lisää eturyhmälobbausta ja byrokratiaa. Voisihan kotitalousvähennys olla tarveharkintainen, jossa joku komitea arvioisi teetettävän työn hyvyyden omasta näkekulmastaan painottaen aluepoliittisia kysymyksiä ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta (remontin lopputulos ei esim saa olla demarien standardeilla liian pramea) ja siinä tulee myös huomioida kanadanhanhien muuttoreitit ja supikoirien talvipesintä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ollaan nyt vaan ihan hiljaa tästä kotitalousvähennyksestä ettei punamultahallitus keksi lisää eturyhmälobbausta ja byrokratiaa. Voisihan kotitalousvähennys olla tarveharkintainen, jossa joku komitea arvioisi teetettävän työn hyvyyden omasta näkekulmastaan painottaen aluepoliittisia kysymyksiä ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta (remontin lopputulos ei esim saa olla demarien standardeilla liian pramea) ja siinä tulee myös huomioida kanadanhanhien muuttoreitit ja supikoirien talvipesintä.
Kotitalousvähennys voitaisiin korvata niille, joilla ei ole varaa teettää kotitalousvähennyskelpoista työtä, esimerkiksi siirtämällä rahaa heidän tileilleen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ehkä SAK:n pääekonomistin herättely avaa Marininkin silmiä. Suomessahan Rinne/Marin pudotti kotitalousvähennystä alaspäin. Kyse on ideologisesta valinnasta Marinilla. Taloudessa (ja osin työllisyydessä) väärään suuntaan kulkeminen on hallituksen harrastus.
Nämä nyt ovat näitä juttuja, joissa sosiaalidemokratia ei oikein toimi, ainakaan meillä. Luulisi että Vihreät ja Keskusta olisivat tässä aktiivisia, mutta ei kai sitten. Onko kysymys edelleen tästä "piikayhteiskunta"-jutusta? Aika on niin täydellisesti ajanut tälläisen ajattelun ohi.

Minulla käy siivoojat kerran kuussa, ja olisihan se kätevää, jos maksaisi vain sen reaalisen osuuden, nyt pitää nähdä naputteluvaivaa, eikä vähennys kovin konkreettisesti realisoidu, vaikka tuleekin ja vaikka sen voisi, jos viitsisi, päivittää heti verokorttiin. Mutta nämä nyt ovat näitä.
 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ollaan nyt vaan ihan hiljaa tästä kotitalousvähennyksestä ettei punamultahallitus keksi lisää eturyhmälobbausta ja byrokratiaa. Voisihan kotitalousvähennys olla tarveharkintainen, jossa joku komitea arvioisi teetettävän työn hyvyyden omasta näkekulmastaan painottaen aluepoliittisia kysymyksiä ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta (remontin lopputulos ei esim saa olla demarien standardeilla liian pramea) ja siinä tulee myös huomioida kanadanhanhien muuttoreitit ja supikoirien talvipesintä.

Kotitalousvähennys voitaisiin korvata niille, joilla ei ole varaa teettää kotitalousvähennyskelpoista työtä, esimerkiksi siirtämällä rahaa heidän tileilleen.

Kun noita ministerien polttoaineen ja ajoneuvojen verotukseen tekemiä kannanottoja on seurannut, niin en ihmettelisi yhtään vaikka jotakuinkin noin hulluja esityksiä tulisi hallituksen sisältä kotitalousvähennykseenkin liittyen. Esimerkiksi että hallituksen mielestä kivoihin asioihin saisi enemmän kotitalousvähennystä tai juurikin tuo, että vähävaraisille kompensoitaisiin jollain tavalla varakkaampien kotitalousvähennyksen kautta saamaa hyötyä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mitä lakisääteisiä velvoitteita tuossa ruotsin mallissa tarkastellaan lähes reaaliajassa?

En tiedä. Mieleen tulee esimerkiksi se, onko yrityksen verot maksettu tai maksamisesta suunnitelma, jota noudatetaan. Tällöin lyödään rahat tehdystä työstä tilille.

Nämä nyt ovat näitä juttuja, joissa sosiaalidemokratia ei oikein toimi, ainakaan meillä. Luulisi että Vihreät ja Keskusta olisivat tässä aktiivisia, mutta ei kai sitten. Onko kysymys edelleen tästä "piikayhteiskunta"-jutusta? Aika on niin täydellisesti ajanut tälläisen ajattelun ohi.

Aika on ajanut piikapuheiden yms ohi täydellisesti. Ja kyllä sosialidemokratia on tässä oikeassa. Meillä sitä ei vaan noudateta, kuten ei markkinatalouttakaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös