Mainos

San Jose Sharks-haaste (EHM07)

  • 5 052
  • 40

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Kokeillaampas nyt vähän mielenkiintoisempaa rosteria, mitä tuo Kings-haaste oli. Kesä tulossa ja uudet EHM-rosterit tulevalle kaudelle tulevat taas joskus lähempänä joulua, joten miksei esim. sadepäivinä voisi pelata tälläistä?

Säännöt:
-Ilmoittautumiset luonnollisesti tähän ketjuun, muita ketjuja pelistä ei saa avata/ei tulla avaamaan.
-Aloitusrosterit oltava uusimmat "lidaksen seuraajat", eli manimalin uusimmat.
-Joukkueeseen saa hankkia vain Sharksin omia varauksia. Koskee myös UFA-pelaajia ja waiversiä.
-Treidejä saa tehdä, kunhan hankitut pelaajat ovat Sharksin varaamia pelaajia. Toiseen suuntaan saa pistää ihan mitä haluaa.

-Ensimmäisen ja toisen kierroksen varausoikeuksia ei saa hankkia itselleen muilta joukkueilta, kuin vasta draftin ollessa käynnissä, ja silloinkin vuoroja saa treidata ainoastaan alaspäin ja kyseisen draft-vuoden vuoroihin!
Sitä alemmat kierrokset ovat vapaasti hankittavissa myös muuna aikana. Omia draftivuoroja saa antaa vaihdossa pelaajiin ihan vapaasti, mutta muilta ei siis saa hankkia 1. tai 2. kierroksen varauksia pelaajia vastaan. Varausvuoroja saa treidata itseltään pois myös, jos vaihdossa tulee Sharksin varaamia pelaajia.

-Asetuksiin saa laittaa ettei ns. ihmismanageri voi saada potkuja.
-Sharksin varaamien pelaajien oikeudet saa hankkia, myös ns. tuplavaraukset lasketaan (jos Sharks varannut jonkun ja ei ole ns. lunastanut ja joku muu seura varannut uudestaan).
-Staff-puolella ei rajoituksia.
-Pelaajille, ketkä eivät ole omia varauksia ei saa tarjota jatkosopimuksia.
-Pelit pelataan itse valmentaen
-Se ketä vie THE kannun useimmiten 5 vuodessa voittaa. Tasatilanteissa ratkaisee viideltä kaudelta runkosarjassa kerätyt pisteet.
-Fog of war käytössä.
-Pelin saa aloittaa alusta, mutta sen tulee tapahtua ennen päivämäärää 30.6.2007. Jos tallennus lakkaa toimimasta, niin silloin saa myös aloittaa pelin alusta. Tässäkin suosittelen tallentamaan pelin johonkin "vara-saveen" kaiken varuiksi esimerkiksi puolen vuoden välein peliaikaa.
-Haaste päättyy 31.8.

Lisäksi screenshotteja todisteeksi haasteen suorittamisesta. Eli pitää saada todisteita siitä, että haaste on suoritettu, saavutukset on oikeasti saavutettu ja pelaajalistassa ei ole luvattomia pelaajia.

Sharksin varauslista löytyy tästä:

San Jose Sharks Draft History at hockeydb.com

Rosterit haasteeseen puolestaan tästä:

[2010-11] Lidas Rosters 2010/11 v3.1 with Germany/DEL Update EHM The Blue Line

Valitkaa mahdollisimman paljon liigoja (NHL:n täytyy olla enhanced, muihin riittää standard) niin varattavia tulee enemmän. Database myös mahdollisimman suureksi.

Onnea kaikille haasteeseen! Pitäkää hauskaa.

Niin ja linkit vievät 1: hockeydatabasen virallisille sivuille, josta selviää San Jose Sharksin draft-historia. 2: Eastside hockeymanagerin fanisivuille, josta voi ladata uudet fanien tekemät rosterit peliin.
 

Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mukana jälleen! Edellisillä kerroilla innostus lopahtanut kesken haasteen, mutta koitetaan nyt jaksaa pelata loppuun saakka.

San Josen runko näyttää ainakin ihan pätevältä, kun pelimiehiä on sidottu pitkillä sopimuksilla joukkueeseen.
Ainoa huolenaihe on (taas kerran) tuo maalivahti-tilanne, mutta sekin korjaantuisi jos jollain ihmeen kaupalla saisi Kiprusoffin kaapattua Kaliforniaan.

Nooh.. katotaan nyt miten tuo sujuu. Luulisin ainakin tuon ensimmäisen kauden taittuvan nopeaan tahtiin lävitse.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Tälle haasteelle minimi on 7-8 osallistujaa, muuten ole mitään järkeä aloittaa pelaamista.

Eli ilmoittakaa tänne ennen pelaamista, jos aiotte ottaa osaa.
 

trap

Jäsen
Mukana joka tapauksessa, eli tulen pelaamaan haasteen läpi vaikka sitten vain omaksi ilokseni, vaikka täällä ei "tarpeeksi" osallistujia olisikaan.

Päivitystä: Haaste aloitettu, muutama kauppa tehtynä ja sarjakausi pyörähtää kohta käyntiin. Muutenhan tämä on jopa helppoa siinä mielessä että terävin kärki on omia varauksia ja Heatley sidottu pitkällä sopparilla, mutta mv-tilanne askarruttaa, kun Kipperiä ei NTC-pykälän takia oikein voi saada.
 
Viimeksi muokattu:

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Pelataan vaan. 14 peliä jo pelattuna itsellä, hakintoja tein monia heti kärkeen ja niistä lisää myöhemmin.

Lisätään vielä se tieto että 3. kierroksesta alaspäin saa hommata/treidata ylöspäin vuoroja. Eli jos vaikka annat herran x ja 6. kierroksen varausoikeuden vaihdossa joukkueen x 3. kierroksen varausoikeuteen.
 

Calgaryman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Panthers
Mukana haasteessa. Kausi alkaa piakkoin. Treidejä tein muutaman kesäkaudella ja pari pelaajaa poimin vapaista-agenteista.

edit: Puolet kaudesta pelattu ja konferenssin kolmantena ollaan tässä vaiheessa. On noi 7 millin miehet vaan kovia se pitää sanoa. :)
 
Viimeksi muokattu:

Calgaryman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Panthers
Ensimmäinen kausi on nyt kokonaisuudessaan pelattu haastesta. Kausi sujui varsin tasaisissa merkeissä sijojen 1-4 välissä. Lopulta jäin Läntisen Konferenssin kolmanneksi pisteen päähän voittaneesta Detroitista ja tasapistein kakkosen, Calgaryn Flamesin kanssa. Hyökkäyksen superstarat Heatley, Thornton ja Marleau tekivät kovaa jälkeä. Viimeksi mainittu oli NHL:n pistepörssin kakkonen Ovechkinin jälkeen tehoin 58+72=130 ja myös muutaman ottelun sivussa olleet Thornton (122p) ja Heatley (112p) saalistivat yli 100 tehopistettä.

Playoffien ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui Los Angeles Kings. Runkosarjassa tutuksi tullut vastustaja otti 4-2 pataan ja Sharksien playoffkiertue jatkui toiselle kierrokselle. Siellä vastaan asettui meidän kanssa samoilla pisteillä runkosarjan päättänyt kiven kova Flames. Parista ensimmäisestä matsista tuli heti turpaan, eikä laivan kurssi siitä enää kääntynyt - 2-4 voitoin Flames jatkoon, Sharksit out. Erityisen kivuliaaksi tippumisen tekee se, että kaikki ottelut sarjassa päättyivät yhden maalin erolla ja osa niistä vielä jatkoajalla. Pienet ovat erot ei muuta voi sanoa.


Ketjut joilla mentiin, kun kaikki ukot olivat kondiksessa:

Heatley - Thornton - Setoguchi
Marleau - Pavelski - Clowe
Goc - Couture - Bradley
Eager - Nichol - Mayers

Carle - Boyle
Wallin - Vlasic
Murray - Demers

Nabokov
Niittymäki


Vaihdot:


Antti Niemi+6. round pick (2010)+7. round pick (2011) <-> Evgeni Nabokov+3. round pick (2007)+3. round pick (2007)

- Päätarkoitus tässä vaihdossa oli saada organisaatioon oma varaus, joka pystyy pelaamaan ykkösmaalivahtina. Samalla saatiin 1,5milliä cap tilaa ja kaksi 3.kierroksen varausoikeutta. Heti treidin jälkeen sorvasin Nabokovin kanssa koko haasteen ajan kestävän viisi vuotisen sopparin (0,800 cap-hit). Toivotaan, että Nabby jatkaa uraansa sopimuksen loppuun saakka.

Torrey Mitchell + 5. round pick (2009) <-> Marcel Goc

- Mitchellin 1,5 millin sopparin ulostus, vitoskiekka kylkiäisiksi ja Goc kolmosketjuun vaihdossa.

Ian White + rights to Chris Crane&Max Gaede <-> Matt Carle

- Matt Carle ykkös-YV:lle vaihdossa viimeistä sopimuskauttaan pelaava White (ei SJS:n varaus) ja pari prospektia, joista tuskin NHL pelaajia koskaan tulee.

Kyle Wellwood <-> Matt Bradley

- AV-osaamista Bradleyn muodossa ja väliinputoaja Wellwood Capseihin.

Thomas Heemskerk <-> rights to Lukas Kaspar

- Lukas Kasparin oikeudet vaihdossa, johonkin nobody-maalivahtiin. Kasparille samalla kaksivuotinen pahvi kouraan (0,600 cap-hit).

Kaupat joissa vaihdettiin turhia pelaajia pickeihin:
Ulos: Sean Sullivan, Mike Swift, Andrev Desjardins, Michael Sgarbossa, Benn Ferriero
Sisään 4,4,4,5 round picks (2007)

Lisäksi vapaista NHL-AHL välille Jim Fahey (D), Mark Smith (C) ja Michael Vernace (D).

Seuraavaksi Entry-Draft ja free-agents heinäkuu. Joukkueen runko tulee pysymään samana. Ainoastaan Wallin ja Goc kolmesta ylimmästä kentästä ulos ja tilalle olisi tarkoitus hommata leveyttä ja neloskenttä menee uusiksi.

PS. En nyt jaksa laittaa kuvankaappauksia, mutta tulevat ajallaan.
 

MikV

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, NHL
Kauden alusta lähdin samantien muokkaamaan rosteria enemmän omaan ainaiseen puolustusvoittoiseen linjaan. Muutoksia kertyikin lopulta aikaimoinen kasa:

Antti Niemi + Kent Huskins + 6. kierroksen varaus
<-->
Milan Michalek + 3.&4. kierroksen varaukset

Eli maalivahti ja puolustaja jotka lähtisivät kuitenkin ensimmäisen kauden jälkeen pois korvataan kakkoskenttään menevällä hyökkäjällä.



UFAsta Vesa Toskala 0,4 miljoonan cap hitilla kolmen vuoden sopimukseen. Niittymäki kaksi ensimmäistä kautta ykkösenä, draftista tavoitteena löytää uusi maalivahti kolmannelle kaudelle.
Samoin Jonathan Cheechoo sopimuksen alle. Palkka noin 250 000 kaudessa, joten mitään muuta kuin kolmosketjun täytepelaajan roolia en edes odota.


Scott Nichol + Ben Eager + Jamal Mayers
<-->
Matt Carle

Treidin tavoiteena saada (halvahkoa) laajuutta puolustukseen. Samalla kolme alempien ketjujen hyökkääjää ulos (= tulevien kausien varauksille tilaa)



Ryane Clowe
<-->
Brad Stuart

Edelleen vahvistetaan puolustuspäätä. Hyökkäyksestä lähtee alemmista kentistä tehoja, mutta luotto ykkösen voimaan on kova.


Dan Boyle -> waivers -> ulos
3,5 miljoonaa liian paljon puolustajasta joka menee kakkoskenttään


Niclas Wallin -> waivers -> ulos
No trade-pykälällä mukana ollut Wallin ei valitettavasti mahtunut omissa kaavailuissa kahteen ylimmäiseen kenttään ja kolmoskenttään ei tee mieli istuttaa 35 vuotiasta yhden kauden pelaavaa jätkää.



Douglas Murray
<-->
Steve Bernier

Vaihdolla toinen kahteen ensimmäiseen kenttään sopimaton puolustaja pois



Oikeudet Charlie Coyleen + 3.&4.&6. kierroksen varaus
<-->
Scott Hannan

Dan Boylelle korvaaja hieman halvemmalla hintalapulla.



Ja sitten varmaan se kaikkein isoin pommi... Puolustusta vahvistettiin rajusti joten salary cap jäi taakse liian paljon...

Joe Thornton
<-->
Marco Sturm + 3.&4.&6. kierroksen varaus


Näillä siis lähdetään kauteen tavoittelemaan cupia. Heikoin osa-alue lienee maalivahti peli, jota tosin puolustuksen leveys kompensoi. Tavoitteena ehdottomasti kotietu POffeihin, POffeissa sitten kaikki on mahdollista.


Loppuun vielä kauden alun kentälliset:

Heatley - Marleau - Setoguchi
Michalek - Pavelski - Bernier
Sturm - Couture - Cheechoo
Desjardins - Mitchell - Wellwood

Hannan - Carle
Stuart - Vlasic
White - Demers


Niittymäki - Toskala

Edit: NHL Season Preview ei paljoa luota Sharksiin tällä kaudella, sijoitusveikkaus on 27.. Mutta ainahan se on väärässä :)
 
Viimeksi muokattu:

trap

Jäsen
48 pelatun ottelun jälkeen Sharks on Läntisen konferenssin kakkosena 65 pisteellä.

Tämänhetkinen kokoonpano:

Dany Heatley–Patrick Marleau–Ryane Clowe
Marcel Goc–Joe Thornton–Devin Setoguchi
Ben Eager–Logan Couture–Steve Bernier
Jonathan Cheechoo–Scott Nichol–Jamal Mayers

Brad Stuart–Dan Boyle
Douglas Murray–Marc-Edouard Vlasic
Kent Huskins–Rob Davison

Antero Niittymäki (Evgeni Nabokov)

Taustoitan pelaajasiirtoja yms. kun pelit on 1. kauden osalta pelattu.
 

MikV

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, NHL
Aivoani sattuu, kun katson tuota teurastusta.

Kirjoitusasusta uskoisin puhuttavan. Myönnetään, että kyseinen lause toimi vain ja ainoastaan kirjoitettaessa. Luettaessa aika karmivaa. Pitänee seuraavalla kerralla lukea viesti kertaalleen läpi ennen klikkaamista.


Ja itse haasteeseen, 40 peliä pelattu ja tällä hetkellän taistellaan konferenssin voitosta. Vähiten päästettyjä maaleja tähän mennessä, lähellä kärkeä tehdyissä maaleissa (tähän tosin vaikuttaa eräs 11-1 voitto Kingseistä)
 

MikV

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, NHL
Runkosarjan lopun tunarointi laski sijoitusta kakkosesta kuudenneksi. Viimeisistä viidestätoista pelistä tuli vain ja ainoastaan kolme voittoa.

Ensimmäiseen sarjaan vastaan Canucks joka oli vienyt runkosarja kohtaamiset 3-1 maalieron ollessa 19-9. Sarja kotiin lukemin 4-1 (3-2, 2-4, 2-1, 7-2, 5-3)

Toiselle kierrokselle vastaan Red Wings joka dominoi runkosarjaa voittaen sen yli kymmenen pisteen erolla seuraavaan. Sarja alkoi tahmeasti, jonka jälkeen itselle kolme voittoa putkeen ja kolme mahdollisuutta pistää sarja poikki. Red Wings nousi kuitenkin aina 3-3 tilanteeseen, mutta lopulta sarja 4-3 (0-4, 4-1, 5-4, 2-1, 1-4, 0-4, 3-1) minulle.

Konferenssifinaaleihin vastaan Ducks, jota vastaan oli myös ongelmia runkosarjan puolella. Voitot kirjattiin kuitenkin lopulta 4-2 (3-5, 5-3, 1-2, 2-1, 5-4, 7-1)

Kausi päätökseen Stanley Cup-finaaleissa. Sabres vei puhtaasti 4-0 (4-3, 6-3, 7-2, 5-0) ja yhdessäkään finaalisarjan pelissä ei mitään selittämistä.


Huomenna jatkuu joukkueen kasaamisella tulevaa kautta varten.
 

Calgaryman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Panthers
Huomenna jatkuu joukkueen kasaamisella tulevaa kautta varten.

Itse sain tuon vaiheen juuri valmiiksi.

Kauteen 2011-2012 lähdetään seuraavallaisella kokoonpanolla:

Heatley - Thornton - Setoguchi
Marleau - Pavelski - Clowe
Goc - Couture - Sturm
Bradley - Smith - Cheechoo
Dimitriakos, Kaspar

Carle - Boyle
Fahey - Vlasic
Murray - Demers
Davidson

Nabokov
Niittymäki

Tummenetut uusia vapaista napattuja pelaajia. Puolustuspäästä lähti heinäkuussa Wallin, jolle ei lopulta korvaajaa saatu, kun Hannan päätti jatkaa uraansa Washingtonissa pienemmällä palkalla mitä itse tarjosin. Hyökkäyspäähän sen sijaan kalastelin kohtuullisen leveyspelaajan Marco Sturmin.

Draftissa varausvuoro 17 ja sillä mukaan tarttui Lucas Lessio. Saapa nähdä tuleeko miehestä mitään mainitsemisen arvoista tämän haasteen aikana. Noin tusinan verran pelaajia varasin tänä vuonna ja kolmannella kiekalla mukaan tarttui myös muuan Joel Armia.

Kauden ennakkossa San Jose rankattiin ennakkosuosikiksi, joten ei kait tässä voi muuta tavoitetta olla kuin Stanley Cup.
 
Viimeksi muokattu:

MikV

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, NHL
Muutakaan tekemistä ei löytynyt joten pelaaminen jatkui tämän päivän puolella. Heinäkuun lopussa joukkue näyttää seuraavalta:

Heatley - Marleau - Samuelsson
Michalek - Pavelski - Setoguchi
Sturm - Couture - Bernier
McLaren - Zackrisson / Lessio - Cheechoo

Hannan - Ehrhoff
Carle - Vlasic
Stuart - Petrecki / Hamilton

Niittymäki - Stalock

Lessio ja Hamilton 2007 draftin tulokkaita.


Uusi kausi lähtee taas samoissa merkeissä, maalivahtipeli selkeästi suurin heikkous. Nabokoviakaan ei saanut kiinnitettyä, joten Niittymäellä täytyy tämä kausi vielä mennä. Siitä eteenpäin Stalock / Säteri kaksikko tullee jakamaan peliajan.

Edit: Näyttää tulleen sama varaus Calgarymanin kanssa
 

trap

Jäsen
No niin, kausi päätöksessään.

Tässä jotain hajahuomioita mitä viimeisen pelikerran yhteydessä tässä kirjoittelin ylös:

Muutoin aika hyvin ilman loukkaantumisia selvinnyt joukkue alkoi saada jobinpostia helmikuussa. Ensin Heatley menetettiin hetkeksi, sitten ystävänpäivänä 14. helmikuuta ottelussa Predatorsia vastaan all stars -pakki Dan Boyle lähti kuukauden saikulle ja Vlasickin loukkaantui pariksi viikoksi. Loukkaantumiset tulivat toisaalta "hyvään" saumaan – pudotuspelit vielä suht kaukana ja pieni herätys minulle, että avainpelaajia ei voi kuormittaa jatkuvasti 25-35 minuuttia per peli. Joukkueen ajauduttua tappioiden teille turvauduin kuitenkin taas ylipeluutamiseen ja joukkueen paras pistemies (61. 35+53=88) Patrick Marleau joutui karmeasti kolmen viikon sairaslomalle helmikuun lopussa.

3rd Sharks 82 48 30 4 0.610 277 233 100

Runkosarjan top5 pistemiehet:
1. Dany Heatley 79. 52+59=111 +38 94min 8.57 AvR
2. Patrick Marleau 76. 43+68=111 +45 66min 9.47 AvR
3. Joe Thornton 81. 38+59=97 +37 190min 9.26 AvR
4. Devin Setoguchi 81. 40+51=91 +21 64min 7.75 AvR
5. Ryane Clowe 80. 30+52=82 +34 131min 7.95 AvR
Veskat:
Antero Niittymäki 55. 34–3–17 2.76 GAA 0.898 7.87 AvR
Evgeni Nabokov 18. 8–0–8 3.00 GAA 0.902 8.11 AvR
Vesa Toskala 13. 6–1–5 2.67 GAA 0.910 8.31 AvR

Western Conference Playoffs Quarter Final – San Jose Sharks vs Colorado Avalanche
Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaan asettui Colorado Avalanche, jonka kanssa voitot menivät runkosarjassa tasan 2–2. Niittymäki loukkaantui playoffs-avauksen alla harjoituksissa, joten Nabokov otti torjuntavastuun torjuen Game 1:ssä nollapelin. Toisessa pelissä Nabokov jatkoi Niittymäen tervehtymisestä huolimatta, mutta tuloksena 0–1-tappio. Kolmanteen matsiin Niittymäki takaisin maalille ja kotietu takaisin Coloradosta 2–1-voitolla. 190 jäähyminuuttia runkosarjassa ottanut Thornton hölmöili ulosajon (ja pelikiellon) huitomisesta. Tämä voitto napattiin jälleen kuormittamalla ykkösmiehiä reilusti yli 30 minuuttia. Game 4:ssä tulikin sitten tukkaan 6–1, maaliin palanneelle Nabokoville 45/51 torjuntaa.

Viidennen matsin alla Stuart loukkaantumisen takia sivuun day-to-day-statuksella, ja itse pelissä (3–0-voitto) Marleaulta repesi vielä nivelside, tuloksena neljän kuukauden saikku ja menestysmahdollisuuksille todella iso kolaus. Kuudennesta matsista kuitenkin tuloksena hieno 2–0 voitto vieraissa Setoguchin ja Eagerin maaleilla. Kolmessa matsissa vain yhden maalin päästänyt Niittymäki takaa suorituksellaan ykkösmaalivahdin statuksen taas loppukaudeksi. Sarjan paras pistemies Heatley, 6gp 1+7=8.

Voitot Sharksille 4–2
Avalanche @ Sharks 0–4
Avalanche @ Sharks 1–0
Sharks @ Avalanche 2–1
Sharks @ Avalanche 1–6
Avalanche @ Sharks 0–3
Sharks @ Avalanche 2–0

Western Conference Playoffs Semi Final – San Jose Sharks vs Anaheim Ducks
Toisella kierroksella vastaan verivihollinen Ankat, joka vei runkosarjakohtaamiset nimiinsä voitoin 5–3. Runkosarjan viidenneksi sijoittuneet Ankat tiputti 1. kierroksella Vancouverin voitoin 4–2.

Sarja käyntiin järkyttävällä epäonnistumisella, turpaan maalein 2–8 ja maalivahtipaletti taas uusiksi. Pelikirjan muutoksista ja maalivahdin vaihdoksesta huolimatta myös toisessa matsissa dunkkuun 5–0, vaikka laukaukset menivätkin 38–24 meille. Myös kolmas matsi hävittiin järjettömän jäähyilyn seurauksena 4–2, samoin kuin neljäs 5–2. Vaikea sanoa mikä meni vikaan, jostain syystä jäähyjä tuli Ducksia vastaan aivan vitusti ja maalivahtipeli petti. Tietysti myös Marleaun puuttuminen vaikutti ikävän paljon.

Voitot Ducksille 4–0
Ducks @ Sharks 8–2
Ducks @ Sharks 5–0
Sharks @ Ducks 2–4
Sharks @ Ducks 2–5

Playoffs top5 pistemiehet:
1. Dany Heatley 10. 1+10=11 +1 16min 8.20 AvR
2. Devin Setoguchi 10. 5+3=8 +2 6min 7.50 AvR
3. Joe Thornton 9. 3+5=8 +2 29min 9.00 AvR
4. Ryane Clowe 10. 2+2=4 -2 17min 7.10 AvR
5. Steve Bernier 10. 2+1=3 0 16min 7.40 AvR
Veskat:
Antero Niittymäki 6. 3-0-3 3.01 GAA 0.914 8.17 AvR
Evgeni Nabokov 4. 1-0-3 3.01 GAA 0.900 8.00 AvR

Ihan ok-kausi, vaikkakin harmittaa että kausi päättyi niin aikaisin. Usko Cupin voittoon oli kova, mutta Marleaun loukkaantuminen taisi olla ratkaiseva naula arkkuun. Silti konferenssivälieriä voi pitää floppina. Kaudella tehdyistä treideistä harmittaa eniten Pavelskin kauppaaminen, palkkakattoon tarvittiin kyllä tilaa ja Pavelskin alkukausi ei ollut kovin erikoinen. Sharksissa 24 ottelussa 14 pistettä, Floridassa 49 ottelua ja 43 pinnaa.

Jotain screenejä:
Runkosarja: http://img16.imageshack.us/img16/7015/runkosarja.png
Pelaajaliikenne: http://img21.imageshack.us/img21/1593/inoutu.png
Pelaajatilastot runkosarjasta: http://img708.imageshack.us/img708/8128/35901701.png
bonuksena kauden vika matsi: http://img847.imageshack.us/img847/3350/duckssharks.png

Lisään Stanley Cup -voittajan yms kun kausi on taputeltu, lopetan kuitenkin pelaamisen tältä erää.
 

MikV

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, NHL
Toisen kauden runkosarja päätöksessä...

Tilannekatsaus ennen POffeja:

Kauden alussa hankin Lukas Kasparin oikeudet, vaihdossa toiseen suuntaan lähti oikeudet Greissiin (maalivahti Saksanmaalta).

Koko kesän havittelin Nabokovia, mutta ei suostunut yhteenkään tarjoukseen. Lokakuussa laitoin vielä yhden tarjouksen menemään, joka oli muuten puolet halvempi kuin yksikään aiemmista. Nabokov sitten päätti tulla Sharksiin kahdeksi vuodeksi, joten Niittymäki - Nabokov kaksikko oli lopullinen lähdettäessä kauteen.

Aivan kauden alkuun taistelin läntisen konferenssin voitosta, noin neljänkymmenen pelin kohdalla alkoi peli olla todella tahmeaa. Sijoitus kuitenkin pysyi kolmantena divisioonan ansiosta. Kaulaa seuraavaan omassa divisionaassa oli jo mukava viisitoista pistettä.

Kauden lopussa päädyttiin samaan kuin viime kaudellakin, armottoman onnettomaan viimeistelyyn. Pelejä Sharks hallitsi näennäisesti, mutta yleensä pelit päättyivät vastustajan maalivahdin neljäänkymmeneen torjuntaan ja tulokseen 4-2. Omassa päässä sen sijaan soi todella helposti, torjuntoja kertyi loppukaudesta keskimäärin ainoastaan 22 peliä kohden. Viimeisistä kahdestakymmenestä pelistä kertyi vain ja ainoastaan 12 pistettä. Divisioonan voitto oli todella lähellä livetä käsistä, viimeisen kierroksen voitto Wildistä piti kuitenkin Ducksin takana maalieron turvin.

Tällä kaudella hyökkäyksestä ei löytynyt yhtään sadan pisteen miestä.

Marleau keräsi 93 pistettä, Samuelsson 40 maalia ja ykkösketjun toinen laita Heatley jäi piste per peli tahtiin. Hyökkäykseen voi tämän takia olla melko pettynyt, toinen kenttä tosin pystyi piste per peli tahtiin joka kompensoi ykköskentän verrattaista tehottomuutta.

Mitä tulee puolustukseen... Ensimmäisen kauden vähämaalisista peleistä ei tällä kaudella ollut tietoakaan. Kuudesta puolustajasta peräti neljä päätyi pakkasen puolelle tehotilastossa. Niukasti plussan puolella olivat Ehrhoff ja Hannan.

Maalivahtipeli oli koko kauden sekaisin. Niittymäki koko kauden aikana kahteen otteseen kolmen viikon loukkaantumisen. Nabokovista ei ollut ykköseksi muutamaa välähdystä lukuunottamatta, Niittymäki torjui kohtuullisesti vaikka olikin myös epävarma.

Kaiken kaikkiaan runkosarjassa kuitenkin saavutettiin se mitä haettiin, kotietu POffeihin. 89 pistettä oikeutti molemmat konferenssit lukuunottaen sijaan 12, mutta onneksi oman divisioonan taso ei tällä kaudella ollut kovin vakuuttava.

Play offeissa ei ole mitään muuta tavoitetta kuin kääntää viime kauden finaalipettymys voitoksi. Ensimmäisenä vastaan asettuu viime vuodelta tuttu Ducks.

Jatketaan POffeja illalla..
 

MikV

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, NHL
07/08 runkosarjan lopullinen tilanne

Joukkueen sisäinen pistepörssi

Yllämainitut kuvakaappaukset selitettynä edellisessä postauksessa.


Playoffien ensimmäinen kierros vs. Anaheim Ducks

Ducks oli tämän kauden runkosarjassa Sharkseille helpohko vastustaja, kahdeksasta kohtaamisesta Sharksien nimiin kirjattiin kuusi voittoa, yksi tappio ja yksi jatkoaikatappio.

Siihen nähden mitään muuta tavoitetta tästä sarjasta ei ollut kuin viedä se mahdollisimman nopeasti kotiin. Se saavutettiinkin, kaudella osittain pimennossa olleet pelaajat alkoivat osoittaa pelimiehen elkeitä. Heatley iski neljässä pelissä 3+5 tehot, Samuelsson 4+3 ja Marleau 2+6.


Playoffien toinen kierros vs. Vancouver Canucks

Canucks oli vienyt runkosarjassa kolme neljästä kohtaamisesta.

Sarja lähtikin heille todella helposti liikkeelle. Kolme ottelua, kolme voittoa. Vain ja ainoastaan kolme tehtyä maalia oli aivan liian vähän Sharkseilta. Hyökkäyksestä kuitenkin löytyi pelaajia viimeistelemään.

Neljännestä ottelusta eteenpäin hyökkäysketjut muuttuivat hieman. Setoguchi nousi viime kauden tapaan ykkösketjuun, kun Samuelsson laskettiin Pavelskin laidalle kakkoseen. Tässä vaiheessa ykköskenttä heräsi, seuraavissa kolmessa pelissä viidestätoista tehdystä maalista kolmetoista kirjattiin heidän nimeen.

Kuudennen pelin jälkeen kuitenkin Niittymäki koki loukkaantumisen. Tavallaan onnekkaasti vain muutama päivä, mutta Nabokov ei ollut vakuuttanut runkosarjassa joten Game Sevenin alla epävarmuus nosti päätään.

Game Sevenissä hyökkäys kuitenkin jatkoi erinomaisia otteita ja iski kuusi maalia. Nabokov oli edelleen epävarma, kahdestakymmenestä kudista seitsemäntoista kiinni. Onneksi kuitenkin Niittymäki palasi ottelun jälkeisenä päivänä harjoituksiin.

Konferenssifinaali vs. Calgary Flames

Flames sopi Sharkseille erinomaisesti vastustajaksi. Runkosarjan neljä kohtaamista puhtaasti 4-0 kotiin maalierolla 19-8.

Sarjan alku näytti lupaavalta 6-2 ja 3-0. Hyökkäyspeli, ja vihdoin myös puolustus tuntui toimivan.

Matka Calgaryyn kuitenkin toisti taas joukkueen perisynnin, ottelua hallittiin selkeästi, mutta maalinteko ei onnistunut. Molemmissa tappioissa viimeisessä erässä oli mahdollisuus siirtyä 3-2 johtoon rangaistuslaukauksella.

Luotto ei kuitenkaan horjunut, joukkueen venymiskyky on aina ollut melkoinen Playoffeissa. Seuraava ottelu kotona 5-2 voittoon ja kaksi mahdollisuutta voittaa sarja.

Calgary ei kuitenkaan tuottanut tulosta toisellakaan matkalla. Kotiin lähdettiin 3-1 tappio mukana. Ottelu oli sarjan ensimmäinen jossa Calgary hallitsi kenttätapahtumia. Sharks sortui jäähyilyyn otettuaan yhteensä kaksitoista kaksiminuuttista.

Toinen sarja putkeen Game Seveniin, väsymystä ei kuitenkaan löytynyt kuin muutamasta pelaajasta. Ratkaisuotteluun siirrettiin Samuelsson takaisin ykköskenttään, Setoguchin tahti hiipui muutamassa viime ottelussa, kun taas Samuelsson nosti arvosteluaan kohti normaalia.

Ottelu jatkui erittäin tasaisena läpi ottelun, Calgarylle tuomittiin yksitoista kakkosta Sharksin yhdeksää vastaan. Lopulta ottelussa päädyttiin jatkoajalle. Patrick Marleau pysäytti pelikellot ajassa 68.13, varmistaen Sharksin toisen peräkkäisen Stanley Cup-finaali paikan.

Kaiken hyvän lisäksi pitihän siellä jotain tapahtua huonompaankin suuntaan.. Vlasic loukkaantui kahdeksi viikoksi, Hamilton ehdittiin lähettää junioreihin joten kutospakki piti hakea AHLn puolelta. AHL AvR 6,52 ei paljoa luvannut tulevaan.


Stanley Cup-finaali vs. New Jersey Devils

Devils tuli vastaan kerran runkosarjassa, tuon ottelun he voittivat 3-2. Minkäännäköistä käsitystä omasta iskukyvystä heitä vastaan ei siis ollut.

Kaksi ensimmäistä ottelua osoittivat, että Devils on kovin ryhmä minkä Sharks oli näissä playoffeissa kohdannut. Tulokset 4-3, 6-2 pataan, etenkään jälkimmäinen eivät jätä mitään selittelemistä. Devils dominoi pelejä, piti puolustuksen kasassa, sekä vältti jäähyjä. Sharkseilla taas jäähyjä tuli reilut kymmenen molemmissa otteluissa. Jäähyboksistahan pelejä ei voiteta.

Kolmas peli oli jo aivan erinäköistä kiekkoa, jäähyboksin ovet eivät käyneet, hyökkäys pyöritti peliä vastustajan alueella. Tulos kuitenkaan ei ollut toivottu, kiitos tästä menee Brodeurille joka pelasi unelmapelin 52 torjunnallaan.

Kolmannessa pelissä koettiin myös ikävä loukkaantuminen kun Matt Carle loukkaantui kuukaudeksi. Kakkoskentän pakit siis loukkaantumisten takia sivussa. Korvaavat pelaajat AHLn jämämiehiä joilla kukaan ei näe tulevaisuutta Sharksin paidassa.

Kaksi seuraavaa peliä Niittymäki ratkaisi torjunnoillaan Sharkseille. Tässä vaiheessa alkoi usko nousta takaisin ja ajattelumalli "mitä jos" nosti päätään. Olihan kevääseen mahtunut jo yksi ihme Canucks sarjassa, joten miksei sitä samantien toista.

Kuudes peli, Vlasic saatiin vajaakuntoisena pelaavaan kokoonpanoon. Mahdollisuuden loukkaantumisen uhka sivuutetaan tässä vaiheessa kautta. Peli alkoi näyttää aivan liikaa siltä miltä Sharks pahimmillaan näyttää. Ottelua hallitaan, ja vaikka vastustaja jäähyilee maaleja ei saada mitenkään. Devilsin 2-1 johdossa jatkettiin aina kolmannen erän puoliväliin. Samuelsson iski ottelun tasoihin, ja vain minuuttia myöhemmin Michalek siirsi Sharksit johtoon. Devils näytti lyödyltä. Neljä minuuttia ennen pelin loppua sarjassa liiankin tutuksi tullut Zajac tasoitti ottelun. Jatkoaika näytti vääjäämättömältä. Mutta lähes koko playoffit pimennossa pelannut Samuelsson iski illan toisen minuutti Devilsien maalin perään ja tasoitti ottelusarjan 3-3.

Playoffkevään kolmas Game Seven. Joko Devils on lyöty? Vai onko Sharksien eväät syöty kolmen peräkkäisen pitkän sarjan päätteeksi? Nämä kysymykset pyöri mielessä, kun mietin taktiikkaa seuraavaan peliin. Devilsin riveistä oli havaittavissa tiettyä väsyneisyyttä puolustajien joukossa. Samaa löytyi myös Sharksin riveistä muutaman avainpelaajan joukosta. Lopulta Sharks lähti otteluun kolmella hyökkäysketjulla ja viidellä puolustajalla. Yksilövirheet piti minimoida kauden, sekä manageriuran tärkeimpään otteluun. Luotto siihen, että kunto kestää oli kuitenkin kova.

Ottelun alkuun Devils sai shokkihoitoa, vain 15 sekuntia oli pelattu, kun Heatley nousi oikealta laidalta laukoen kiekon ohi Brodeurin. Kymmenen minuuttia myöhemmin Michalek lisäsi johdon 2-0. Hetki tämän jälkeen Kovalchuk toi kuitenkin Devilsin tasoihin.

Toinen erä alkoi tasaisista asetelmista, Devils pääsi pelaamaan ylivoimaa ensimmäiset minuutit. Ensimmäisestä varsinaisesta Sharks hyökkäyksestä Marleau iski taululle 3-1. Vain reilu minuutti jälkeen Heatley lisäsi johdon kolmeen maaliin. Ja tästä muutama minuutti ja kukapa muukaan kuin Marleau varmisteli Sharksin seurahistorian ensimmäistä Stanley Cupia. Viimeisessä erässä Devils vielä kavensi pelin 5-2, mutta mitään kiriä he eivät saaneet aikaan.

Playoffien pistepörssi top 7

Marleau valittiin loppujen lopuksi playoffien arvokkaimmaksi pelaajaksi, päävalmentaja Todd McLellan puolestaan kaappasi Jack Adams-palkinnon.

Runko pysynee kasassa seuraavaan kauteen lähdettäessä, avainpelaajista Niittymäki siirtyy jatkamaan uraansa jossain muualla. Ensi kauden ykkösvahti tullee siis kolmikosta Nabokov - Stalock - Säteri. Stalock näyttää tällä hetkellä olevan kaikkein lähimpänä sitä. Huomenna / yöllä jatkuu.


// pahoittelut ylipitkästä viestistä, vähän näytti venyvän ^
 
Viimeksi muokattu:

trap

Jäsen
Stanley Cupin voitti Calgary Flames, joka nujersi NJ Devilsin.

Olen nyt pelissäni jo syksyssä, mutta lyhyt katsaus kesän tapahtumiin lähinnä listan muodossa:

In:
Koodi:
7.6.07    Niko Dimitrakos                    Free Transfer            Free           
7.6.07    Patrik Zackrisson                  Linkoping                Free           
20.6.07   Drew Daniels                       Free Transfer            Free           
21.6.07   1st Round Pick in 2007 (NYI)       Islanders               Trade          
27.6.07   Konrad Abeltshauser                Free Transfer            Free           
28.6.07   Ryan Nugent-Hopkins                Red Deer                 Free           
4.7.07    Matt Puempel                       Peterborough             Free           
7.7.07    Marco Sturm                        Free Transfer            Free           
15.7.07   Jonathan Cheechoo                  Free Transfer            Free           
18.9.07   Jesse Forsberg                     Kelowna                  Free

Out:
Koodi:
9.6.07    Joe Loprieno                       Released                 Free           
16.6.07   Cam MacIntyre                      Released                 Free           
21.6.07   Freddie Hamilton                   Islanders               Trade          
21.6.07   1st Round Pick in 2008 (SJ)        Islanders               Trade          
21.6.07   1st Round Pick in 2009 (SJ)        Islanders               Trade          
21.6.07   2nd Round Pick in 2007 (SJ)        Islanders               Trade          
21.6.07   Phil Varone                        Islanders               Trade
(Leikkasin lähtijöiden listasta 30.6. vapaina agentteina poistuneet kaverit, kun venyi turhan pitkäksi. Lähinnä näitä AHL-äijiä ja sitten ei-omia varauksia poistui.

Kaikki kolme matalinta varausta tuli siis signattua. Aika näyttää oliko NYI:n kanssa tehty treidi järkevä. Kausi on alkanut 5 voitolla 6 ottelusta.
 
Vaikutti sen verran mielenkiintoiselta haasteelta, että pakkohan se on lähteä kokeilemaan. Asetukset kuntoon ja sitte mentiin.

Lähdin heti ensimmäisenä päivänä rakentelemaan joukkueen runkoa uuteen kuntoon, muutamat pelaajat eivät oikein innostaneet ja muutaman SJ taustaisen pelurin hankinta kiehtoi kovasti. Listaanpa tähän muuvit mitkä tein näin jo ennen harkkakautta:

Torrey Mitchell <-> Evgeni Nabokov NYI
Antero Niittymäki <-> 3 round pick 2007, 5 round pick 2007 TBL
Kent Huskins, T.J. Trevelyan <-> Scott Hannan WSH
Ian White <-> Milan Michálek OTT
Niclas Wallin <-> 3 round pick 2007 BUF
3 round pick 2007 <-> Marco Sturm WSH
3 round pick 2007 BUF, 6 round pick 2007 NYR <-> Mikael Samuelsson VAN
Ryane Clowe <-> 3 round pick 2007, 3 round pick 2007 (PIT)
Jamal Mayers, Antti Niemi <-> 3 round pick 2007, 4 round pick 2007 NAS
4 round pick 2007 NAS <-> Rob Davidson

Vapaista pelaajista: Vesa Toskala

AHL: Jonathan Cheechoo

Osa treideistä oli toki aivan salary dumppeja, mutta ihan kohtuullisen korvauksen kuitenkin niistä sain. Näiden treidejen jälkeen ketjut näyttävät kauden alussa kutakuinkin näiltä:

Marleau - Thornton - Heatley
Michálek - Pavelski - Setoguchi
Sturm - Wellwood - Samuelsson
Eager - Nichol - Cheechoo

Hannan - Boyle
Murray - Vlasic
Davidson - Demers

Nabokov - Toskala

Voi olla että joudun vielä pieniä muutoksia palkkakaton takia tekemään, mutta toivottavasti pystyn suht koht tuolla rosterilla starttaamaan kauteen. Tavoitteena on hyökätä leveällä rintamalla, mihin on rakentelussakin keskitytty. Toki olisin voinut lähteä yhden superketjun taktiikalla, mutta ajattelin aivan pleijarimenestystä varten koota kolme hyvää ketjua ja neloseen näitä ihania rymistelijäsankareita. Jota siis Cheechoo toki ei ole, mutta antaapa pojan painaa halvalla sopparilla ja nousta ylöspäin loukkaantumisten kohdalla.

Nabokovilla mennään se 70 peliä ja luotan häneen täysin. Aivan sama vaikka menisi pelit perseelleen, niin hän on ykkönen vähintäänkin tällä ja ensi kaudella. Pakistossa on mukavasti myös leveyttä ja Demerssiltä toivon hyviä kehitysaskeleita. Brad Stuartin aika saattaa tulla jossain vaiheessa, mutta sen verran kallista porukkaa on hyökkäyksessä, että hänen hankkiminen edellyttää jonkun kalliimman hyökkääjän kauppaamista.

Mutta joo, aloitellaanpas ja katsellaan noin 20-30 pelin jälkeen tilannetta.
 

trap

Jäsen
Lueskelin aikani kuluksi jotain vanhoja haastetopiceja ja huomasin etten tajunnut ottaa Kanadan junioriliigoja mukaan. Pyörimässä ovat NHL, AHL, Suomi, Venäjä, Ruotsi ja Saksa. Annanko tässä paljonkin tasoitusta vai mitä häh? Vaikuttaako tuo esim Kanadan junnusarjojen pelaajien kehitykseen/tasoon vai ainoastaan siihen miten laaja pelaajamassa on olemassa?
 

sergo91

Jäsen
Stanley Cupin voitti Calgary Flames, joka nujersi NJ Devilsin.

Olen nyt pelissäni jo syksyssä, mutta lyhyt katsaus kesän tapahtumiin lähinnä listan muodossa:

In:
Koodi:
21.6.07   1st Round Pick in 2007 (NYI)       Islanders               Trade

Out:
Koodi:
21.6.07   Freddie Hamilton                   Islanders               Trade          
21.6.07   1st Round Pick in 2008 (SJ)        Islanders               Trade          
21.6.07   1st Round Pick in 2009 (SJ)        Islanders               Trade          
21.6.07   2nd Round Pick in 2007 (SJ)        Islanders               Trade          
21.6.07   Phil Varone                        Islanders               Trade

Kaikki kolme matalinta varausta tuli siis signattua. Aika näyttää oliko NYI:n kanssa tehty treidi järkevä. Kausi on alkanut 5 voitolla 6 ottelusta.

Eikös tuo ole laiton treidi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös