Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

San Jose Sharks 2017–2018 – tyyntä myrskyn edellä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Saske, 12.05.2017 klo 10.07.

 1. Saske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, San Jose Sharks
  Kuluva kausi päättyi (vanhaan tuttuun) pettymykseen pleijareiden ekalla kierroksella, kun Oilers passitti Sharksin kesälomille otteluvoitoin 4-2.

  Nykyisestä rosterista seuraavien pelaajien sopimus päättyy kauteen 2017:

  Ryan Carpenter
  Joonas Donskoi
  Michael Haley
  Melker Karlsson
  Patrick Marleau
  Joe Thornton
  Chris Tierney

  Ilmeisesti Donskoi ja Karlsson lähellä useamman vuoden jatkopahveja, mikä onkin hyvä asia jatkuvuuden kannalta.

  Suurimmat kysymysmerkit leijailevat kuitenkin Sharks-ikoneiden Marleau ja Thornton ympärillä. Vieläkö on haluja jatkaa molemmilla ja vieläkö miehillä käyttöä joukkueessa nähdään? Omasta mielestäni kyllä molemmille.

  Miten muuten joukkuetta tulisi uusia? MV-osasto ei ole NHL:n ylintä kastia, puolustus on kivenkova ja hyökkäyksestä ehkä puuttuu niitä parhaassa iässä olevia top-6-pelaajia.

  Entä miten käy kesän tulevan NHL-draftin sekä Vegasin laajennus-draftin?

  Tavoitteena asiallista keskustelua kauden mittaan.
   
 2. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Olisiko Sharksilla edes mahdollisuuksia olla signaamatta Thorntonia ja Marleauta? Joukkueen top6sta tippuisi niin valtavasti taitoa pois ja ymmärtääkseni prospect-poolista ei ole välittömässä puskurissa ketään - tietysti hyvin etäältä seuraavin silmin näin. Mihinkään isoon rebuildiin ei liene tarkoitus lähteä, eikä minun nähdäkseni ole siihen syytäkään. Esimerkiksi Marleaun 27 maalia on todella kova luku ulostettavaksi tuosta vaan ilman todellista korvaajaa.
   
 3. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Kai siellä Sharksin prospect-poolissa jotain potentiaalia on.

  Jumbon ja Marleaun kohdalla varmaankin nyt kannattaisi tehdä valinta, että toinen jatkaa lyhyellä lapulla, toinen päästetään muualle. Marleau teki nyt parhaat tehot pleijareissa (3+1), mutta kun katsoo playoff-tehot viimeiseltä kolmelta kaudelta, niin 13 pistettä 24 ottelussa on aika surkeasti verrattuna 30 pinnan Coutureen, 24 pinnan Pavelskiin ja 21 pinnan Jumbo-Joeen.

  Mielestäni Sharksin pitäisi jatkaa tällä tiellä, että Couture ja Hertl ovat 1-2 sentterikaksikko sekä nyt että tulevaisuudessa ja signata Jumbo jonkinlaisella palkanpudotuksella kolmossentteriksi. sitten nostaa Jumbon laidoille nuorta voimaa, ja Joe saa sitten mentoroida nämä junnut eteenpäin urallaan.

  Marleaun päästäisin menemään. Pakin varmaankin menettävät laajennuksessa..?
   
 4. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Labanc ja Meier ovat ainakin mielenkiintoisia nuoria nimiä jotka näyttivät lupaavia otteita menneellä kaudella.
   
 5. Saske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, San Jose Sharks
  Lainaus:
  Jos näin jostain syystä kävisi, olisi kaksi ensimmäistä ketjua ilman korvaajia jotakuinkin:

  Hertl - Pavelski - Hansen
  Donskoi - Couture - Ward

  Toki voidaan olettaa että kaksikosta vapautuvalla summalla saisi ihan kohtalaista pelaajaa hankittua. Mutta mikä onkaan markkinatilanne, on jo asia erikseen. Pidän kuitenkin molempien jatkoa erittäin todennäköisenä ja onhan molemmat ns. franchise-pelaajia.
   
 6. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Joo kuten sanoit, hyvin epätodennäköinen skenaariohan se on, että kaksi seuralegendaa pistetään kilometritehtaalle vailla mitään merkittävää syytä. Jos Sharks olisi sukeltanut oikein kunnolla tällä kaudella se olisi voinut tulla kysymykseen, mutta nyt kun joukkue pelasi pudotuspeleissä ja oli toissa vuonna finaaleissa asti niin hyvin vaikea nähdä sen tapahtuvan. Sharks menee tällä rungolla niin kauan kun se pysyy kasassa ja aloittaa rebuildinsa sitten, joko mestaruuden kanssa tai ilman.

  Tuo havainnekokoonpanon kakkoskenttä näyttää kieltämättä aavistuksen liian heikolta ollakseen Sharksin kakkoskenttä. Ward, Hansen ja Donskoi(?) ovat minun papereissani sellaisia keskimmäisen kuusikon pelaajia ja mielellään täydentävät roolituksellaan ketjun muita pelaajia. Hertlillä alla rikkonainen kausi. Tuntuisi, että siinä tulisi liian paljon liian helpolla. Kilpailua pelipaikoista on oltava.

  Tuolla ko. pappoja paljon isompi probleema on esimerkiksi Mikkel Bödkerin 4M ja varauksin roolipelaaja Joel Ward isohkolla sopimuksellaan. Heidät molemmat kun korvaisi esimerkiksi Radulov tai Oshie ja seuran yksi halpa pätevä nuori niin heti helpottaisi. Tietysti kukaan ei sano etteikö esimerkiksi Ward parantaisi ensi kaudeksi.

  Sharksia helpottaisi tosi paljon jos kumpikin veteraani ottaisi halvat laput vaikka vähän pitemmällä kestolla (~3v?), mestaruus mielessään. Saisivat tilaa havitella jotain UFA-pelaajaa. Esimerkiksi vaikka sitä Oshieta.

  Tässä kun ajankuluksi tutkiskeli Sharksin tilannetta niin huomasi, että aika on tosiaankin käymässä vähiin. Pelaajat alkavat vähän joka tontilla olla aavistuksen iäkkäämpiä.
   
 7. KooMT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, San Jose Sharks
  Kummankohan suojaavat laajennusdraftissa Martinin vai Braunin ja kummanko tilalle olisi paremmin saatavissa korvaaja?

  Itse toivoisin että Bödkeristä 4M lapulla päästäisiin eroon, ei ollut ainakaan hintansa värtti vaikka muutamassa ottelussa väläytti.
   
 8. Artyukhin Jäsen

  Donskoille kahden vuoden jatkosoppari.
   
 9. Telnyashka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SJS
  Karlsson 3v/6m, Donskoi 2v/3.8m. Hyvää settii, varsinkin Karlssonin maltillinen palkankorotus.
   
 10. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Maltillisia sopimuksia, joskaan yhtään enempää ei voinut näyttöjen perusteella maksaakkaan. Luottoa on, että kehitystä tapahtuu.
   
 11. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Braun on no-brainer siinä missä Burns ja Vlasic, kaikissa suojauksissa long-term-value määrittää eniten. En usko että Vegas signaa yhtään vanhusta. Martinia ei tarvi suojata, ja mies tulee jäämään seuraan.

  Hyökkääjistä saletteja:

  Couture
  Pavelski
  Hertl
  Hansen
  Karlsson
  Donskoi

  Sitten nopanheitto Bödkerin ja Tierneyn väliltä. Dillon ja Schlemko lienee Vegasia eniten kiinnostavat pakit.
   
 12. Puoliveltto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sharks.
  Lainaus:
  Braunista samaa mieltä, hän on selvästi parempi kuin Martin ja suojaisin hänet vaikka Martin varmuudella vietäisiinkin.

  Donskoin suojauksesta kahta mieltä. Tulokaskausi oikein hyvä, toinen kausi taas jotain muuta. Nyt tullut sopimus oli hyvä, ei liian pitkä eikä liian kallis.

  Bödkerin ja Tierneyn väliltä ottaisin Tierneyn. Ailahteleva mutta parhaimmillaan loistava ja juonikas syöttelijä. Tuota ominaisuutta ei Sharksista Jumbon jälkeen juuri löydy.
   
 13. Largo Jäsen

  Mä ainakin elän edelleen siinä uskossa, ettei Donskoita tarvitse suojata, vaan on automaattisesti suojattu. Taannoin joltain expansion-sivulta oli Vegasiin varattu, mutta Donskoi lopetteli juuri kaksivuotisen sopimuksensa ja näin ollen pitäisi olla automaattisesti suojattu, ihan samalla lailla kuin esim. Artemi Panarin.
   
 14. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Expansion Draft Tool - CapFriendly - NHL Salary Caps
  Ainakin tuon mukaan olet oikeassa.
   
 15. Jwec Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Itse en vielä ole kommentoinut tänne mitään. Opiskelukiireet ja harmitus putoamisesta ja irtiottoa on siksi otetu vähän jääkiekosta.

  Mä lähtisin ehdottomasti suojaamaan Braunin, Vlasicin ja Burnsin. Harkitsisin melkein Schlemkonkin suojaamista ja menemällä neljän pakin reittiä, mutta Schlemkolta oli heikohko loppukausi ja välillä ei vaan pärjää maalinedustalla joten siksi miettisin, tarvitsisiko häntä suojata. Marleau ja Thornton taitavat tehdä uudet sopimukset (jos tekevät San Josen kanssa) vasta laajennusdraftin jälkeen, joten heitä ei tarvinne suojata.

  Suojasin varmaankin kuitenkin seitsemän hyökkääjää, kolme pakkia ja toki Jonesin. Pelaajat, jotka suojaisin olisivat
  Hyökkääjät: Pavelski, Couture, Hertl, Hansen, Karlsson, Tierney, Boedker
  Pakit. Vlasic, Braun, Burns
  Ja toki Jonesin.

  Donskoi, Heed, Meier, Sörensen, Labanc ja muut ovat suojattuja.

  Todennäköisesti Vegasiin suuntaa siis Dillon tai Schlemko, ellei McPhee valitse Wardia kun hänelle tuttu pelaaja ja olisi myös johtajatyyppiä, vaikkapa ensimmäiseksi organisaation kapteeniksi. Tämä olisi itseasiassa se toiveeni kun minulla on epäilyksiä Wardin tasosta ensikaudella. Mutta pakki sieltä varmaan menee ja kumpi vaan olisi menetys, mutta haluan nähdä mitä Joakim Ryan tai Tim Heed voi tehdä NHL-tasolla ja tämä tuo heille mahdollisuuksia. UFA:na voisi koittaa saada hyökkäysvahviketta, tai sitten treidin kautta. Muellerin valintaan laajennuksessa en usko. Todennäköinen bust ja mielelläni pistäisin treidillä muualle jos arvoa on.

  Treidien suhteen olisin valmis liikuttamaan Pavelskia ja Braunia. Pavelski vain on jalalta niin hidas, että se näkyy pahasti esim. juuri tässä Oilersia vastaan pelatussa pudotuspelisarjassa. Kaikki kunnia kapteenille ja on eräs liigan parhaimmista johtajista ja hieno pelaaja ja yksi suosikkejani, mutta vaihtoarvo lienee korkea joten ainakin mahdollisuudet pitäisi tutkailla. Braun sensijaan olisi ehkä hyvä treidata koska hänen tasonsa tuntuu heikentyneen ja ei pystynyt kuluneella kaudella enää rooliinsa kuten ennen, joten nyt kun arvoa varmasti vielä on, niin kaupaksi.

  Sitten Duchenea pitäisi mielestäni koittaa saada Coloradosta, sillä tarvitsemme sen Thorntonin seuraajan ja Hertlistä siihen ei ole. Kukaan muu tämän tason sentteri ei taida olla saatavilla joten DW:n täytyy ainakin tehdä hyvä tarjous, joskaan ei tietenkään liikoja maksella. Duchene voi ainakin toimia Couturen kanssa 1A/1B senttereinä tulevaisuudessa ja siinä on ihan Cup-tason sentteristö jos Duchene-Couture-Hertl akselilla mentäisi Jumbon eläköidyttyä/lähdettyä. Ja ensikaudelle jos Jumbo vielä jatkaa San Josessa, vapauttaisi tuo Duchenen hankinta Hertlin laitaan missä hän dominoi Jumbon ja Pavsin kanssa toissakaudella.

  Tierney ei myöskään ole ottanut tarvittavia kehitysaskelia joten hänenkin kauppaamistaan harkitsisin. Tierneystä voisi myös saada ihan mukavan vastineen kun potentiaalia vielä kuitenkin on ja Sharksissa rooli kuitenkin olisi nelossentteri ilman ylivoima-aikaa joka ei hänen kehitykselleen olisi optimaalinen.

  Jos tässä nyt olettaisi, että Pavelskista sekä Braunista saisi hyvän vastineen ja saataisi se Duchene (Nämä luultavasti eri treideissä) ja sitten UFAna Shattenkirk tai vaihtoehtoisesti treidillä hyvä kiekollinen pakki sisään Vlasicin kanssa pelaamaan ja rosteri voisi näyttää tältä.

  Marleau-Duchene-Boedker
  Hansen-Couture-Meier
  Hertl-Thornton-Labanc
  Karlsson-Carpenter-Ward

  Vlasic-*Shattenkirk*
  Martin-Burns
  Dillon-Heed

  Jones
  Dell.

  Toki tämä on varmaan vaan nojatuoli-GM hommaa, sillä en usko DW:n tekevän mitään kovin suuria peliliikkeitä kesällä.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2017 klo 00.58
 16. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  @Jwec: Varmasti olet hyvin perillä (ainakin paljon paremmin kuin allekirjoittanut) joukkueen tilasta kuluneella kaudella ja esimerkiksi siitä, miksi tietyt pelaajat eivät ottaneet lisäaskelia tai miksi toisilla kausi meni suorastaan penkin alle verrattuna odotuksiin. Nojatuoli GM-n "duunissa" hankaluutena kun on juuri se, ettei meillä välttämättä ole tietoa tarkasti syistä, miksi jollakin pelaajalla kyykkäsi.. vain enemmän tai vähemmän valistuneita arvauksia. Mitä olen noita pelaajien (uran jälkeisiä) kirjoja lukenut, siellä on helposti mennyt jokin kausi pipariksi ihan yksinkertaisesti loukkaantumisten vuoksi, tai siksi että on jostain syystä (tai syyttä) joutunut koutsin koirankoppiin. varmasti nämä syyt ovat hyvinkin selvillä joukkueen johdossa ja päätöksiä tehdään myös sen mukaan. Mutta samat pelaajat - mitä luettelit - ovat mullakin tutka-seurannassa... otteiden on parannuttava jos mielii taistella tosissaan voitosta.

  Ihan yleiskommenttina voisin heittää, että tässä alkaa nyt näkyä positiivisella tavalla (vaikka niitä negatiivisiakin asioita löytyy) palkkakaton mahti. Monella joukkueella on ainakin ennen kauden alkua ihan realistiset mahdollisuudet taistella SC:n voitosta ja ainahan noita yllätyksiä mahtuu myös sekaan, kuten nytkin.
   
 17. Saske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, San Jose Sharks
  @Jwec Itse jättäisin kyllä Bödkerin suojaamatta. Vaikea kausi takana ja kaiken lisäksi pitkä sopimus pitäisi hänet Sharksissa vielä monta kautta. Ketjusommitelmissa laitoit hänet ykköseen, mutta näytöillänsä hän löysi itsensä kauden lopulla nelosesta. Lisäksi unohdit Donskoin kokonaan. Pakeista Martin tai Dillon suojaamatta.

  Ja, ja, uskon, että vielä ei lähdetä räjäyttämään runkoa, vaan "mennään näillä mitä on".

  Marleau - Thornton - Pavelski
  Hertl - Couture - Hansen
  Donskoi - Tierney - Ward
  Haley - Carpenter - Karlsson

  Jotain tän tapaista. Jos Big Joe ei jatka, niin Pavelski siirtynee keskelle ja siinä vaiheessa on kyllä lähdettävä laiturikaupoille. Marleaun signaamatta jättäminen olisi häpäisy seuralegendaa kohtaan. 20 v. samassa seurassa ja viimeiseksi(?) kaudeksi siirto johonkin Vegasiin olisi aika leimi päätös uralle.
   
 18. Largo Jäsen

  Kyllä näkisin Labancin ihan tosissaan kokoonpanossa ja on sieltä tulossa myös Meier. Ward vaikka neloseen jomman kumman tieltä ja Haley ulos tuosta kokoonpanosta. Ei se Donskoinkaan paikka kiveen hakattu ole, kun noita nuoria puskee rosteriin. Saas nähdä. Se mitä Marleaun ja Thorntonin kanssa tehdään on hyvin mielenkiintoista.
   
 19. Jwec Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Lainaus:
  Miten saatoinkaan unohtaa Donskoin. Noh, kun joukkueessa on syvyyttä ja laatua näin paljon niin saattaa unohtua.

  Mutta juu, mun ketjusommitelmissa oikeastaan kaikki kolme kärkiketjua ovat "ykkösketjuja" ja Sharksin parhaiten toiminut ketju kaudella oli Marleau-Couture-Boedker ja Couture oli tuossa ketjussa se heikoiten pelannut pelaaja. Duchenen jos saisi samaan ketjuun keskelle niin voi pojat. Ja Boedker varmasti voi parantaa viimekaudesta. Hänellähän oli se slumppi kauden alussa joulun tienoille asti ja sen jälkeen pelasikin sellaista 0.5 PPG tahtia, mikä mielestäni on ihan sopiva. Ja Boedker pelasi kelvolliset playoffitkin. Siksi suojaisin hänet laajennusdraftissa.

  Eli jos saadan Duchene naarattua niin ketjut olisi hahmotelmissa (olettaen että Pavelski kaupataan)

  Marleau-Duchene-Boedker
  Hansen-Couture-Donskoi
  Hertl-Thornton-Labanc
  Karlsson-Carpenter-Ward

  Meier voisi vielä yrittää kasvattaa pisteidentekoa AHL:ssä ja sitten tulisi ensimmäisenä ylösnostettavana jengiin.
   
 20. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Marleau tulee päättämään uransa Sharksissa samoin kuin Thornton.

  Koska se on vain oikein.

  Sharksin kausi jäi lyhyeksi pudotuspeleissä loukkaantumisten takia. Ensi kaudella uudestaan, toivottavasti ilman ykkös- ja kakkossentterin loukkaantumisia ja puolikuntoisena pelaamista pudotuspeleissä.
   
 21. Kumielvis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Paltamon Pantterit
  Jumbo ja Bob Marleau voisivat ottaa sellaiset viimeistä viedään alennukset ja tehdä 1v 1M -tyyliset sopimukset. Luulisi ihan hyvät rahat olevan jo tienattu ja saisi mahdollisimman kilpailukykyisen jengin. Kyllähän Sharksilla on liigan kovin setti näitä "Old Guy Without a Cup" ukkeleita.
   
 22. Nickelback Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NHL yleisesti
  Voi vaan olla että NHLPA ei hyväksy mitään 1M/1v. sopimuksia kun kyseessä on tasokkaat pelurit.
   
 23. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Lainaus:
  Kyllä ne tuossa muutaman vuoden päästä voivat olla ihan OK pahvit, ja bonukset päälle.
   
 24. Puoliveltto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sharks.
  Lainaus:
  Mistä lähtien NHLPA on voinut päättää minkälaisen sopimuksen pelaaja hyväksyy?
   
 25. Nickelback Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NHL yleisesti
  Lainaus:
  No okei, väärä sana "hyväksyä". Eihän ne sitä päätä mutta kukaan Agentti tai NHLPA ei sitä silti hyvällä katsolla. Salary Undercutting on kyseessä.