Ilmoitukset

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

San Jose Sharks (2.) – St. Louis Blues (3.), Lännen konferenssifinaalit

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Evil, 09.05.2019 klo 22.40.

 1. Evil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ryan O’Reily (Oz), Ryan O’Reilly (Blues)
  Blues ja Sharks molemmat raivasivat tiensä konferenssifinaaliin seitsemännen ottelun kautta. Pitkä on ollut tie, ja väistämättä jättänyt jälkensä pelaajiin. Sharksilta ainakin Erik Karlssonin pelaamisessa on näkynyt, että ihan ei olla täydessä formissa. Bluesilta puolestaan Ryan O’Reillyn tekeminen on viestittänyt samankaltaista.

  Etukäteen vastakkain on kaksi melko samankaltaista joukkuetta. Puolustuksen kautta mennään, ei heiluta liukasliikkeisten hyökkääjien tahtiin vaan ollaan enemmän raskaalla jalalla liikkeellä. Odotetaan paikkoja ja yritetään iskeä niistä, pyritään pitämään oma pää koskemattomana. Jos nyt leikkisin oraakkelia, niin voisin veikata tämänkin sarjan venyvän pitkälle.

  Seurattavia pelaajia:

  Blues

  Jordan Binnington
  Hämmästyttävä tulokaskausi sen kun venyy vaan. Lehmänhermoinen veskari. Jos vire pitää, ei joukkueella ole mitään hätää.

  Alex Pietrangelo
  Puolustuksen johtaja, kapteeni par exellence. Johtaa joukkojaan tekemällä. Mielestäni ehkä aliarvostetuin pelaaja tällä hetkellä. Ei tee itsestään numeroa, hoitaa vaan illasta toiseen sekä oman hommansa että kapteenin velvollisuudet. Ilman otsikoita.

  Ryan O’Reilly
  Jotain vaivaa on, mutta se pidetään piilossa. Pitkään odotettuaan ROR pääsi pudotuspelien makuun, ja tasan tarkkaan tekee kaikkensa. Jos kroppa kestää.

  Vladimir Tarasenko
  Alex Mogilny kakkonen. Tappava laukaus. Dallas pimensi, mutta piipussa on taatusti ruutia.


  Sharks

  Martin Jones
  Maalivahdista riippuu aina paljon. Jones on parhaimmillaan jäätävä heebeli. Pitääkö hermo?

  Brent Burns
  Nyt, kun Karlsson ei voi ihan hyvin, kasvaa Chewbaccan kuorma. Jaksaako? Helevetin hyvä pelaaja, iso uhka kentän molemmissa päissä.

  Logan Couture
  Pistänyt limppua häkkiin kerrassaan kovasti tänä keväänä. Vähän kuin Bluesilla Jaden Schwarz; ei se todennäköisin maalikuningas, mutta otetaan nyt vireestä kaikki irti.

  Joe Thornton
  Jääkiekon Juha Mieto. Aika moni soisi Joelle Cupin. Liike on verkkaista mutta taidot tallella. Tänäkin keväänä Joe on esittänyt muutamia pelimiehen oivalluksia, joihin harva kykenee.

  Joe Pavelski
  Kykeneekö pelaamaan?


  Jännittävä sarja edessä. Sydän toivoo Bluesin vievän 4-0, mutta järki väittää että seitsemäs peli ei olisi mikään ihme.
   
 2. Zoidberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi 2019
  Lainaus:
  Ei Burns ole millään samanlainen uhka Sharksille omassa päässä kuin esimerkiksi Karlsson. Kun Sharks johtaa maalilla ottelua vastustajan pelatessa ilman maalivahtia viimeisellä minuutilla, on Burns ja Vlasic ainoat oikeat vaihtoehdot puolustajiksi. Burnsille tietenkin virheitä tulee vähän enemmän kuin vaikkapa Vlasicille, mutta toisaalta myös Burnsin virheet omassa päässä huomataan paljon helpommin kuin esimerkiksi Ryanin, Dillonin tai Braunin virheet.

  Lisäksi nostan Sharksilta positiivisella tavalla Tomas Hertlin ja negatiivisella tavalla Evander Kanen. Hertl on tänä keväänä näyttänyt cristianoronaldomaista clutch-ominaisuuttaan ensimmäistä kertaa uransa aikana. Kanelta odotan enemmän, ei ollut niin hyvä Coloradoa vastaan kuin odottaa sopii.

  Mahtava sarja tulossa. Jos sitä jollekin häviää sarjan keskisen divisioonan joukkuetta vastaan, niin olkoot se tämä Blues. Kolme vuotta sitten Sharks käveli suht helposti Bluesin ylitse, mutta nyt sitten on ihan eri sarja. Toisin kuin kolme vuotta sitten, niin tämä sarja alkaa San Josessa eikä St. Louisissa.
   
 3. Evil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ryan O’Reily (Oz), Ryan O’Reilly (Blues)
  Tarkoitin Burnsin olevan uhka omassa päässä lähinnä Bluesin näkökulmasta. Sori etten osannut paremmin sanoa.
   
 4. Vislami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Lainaus:
  Minä ymmärsin sen niinkuin olit tarkoittanut, mutta sit aloin analysoimaan että kummalle se omanpään pelaaminen on enemmän uhka :hymiö:

  Pitkää sarjaa molemmilla takana, siitä on mukava samalla innolla lähtee tähän sarjaan. Viimeksi tavattiin 2016 samalla tavalla, Sharks vei kuudessa ottelussa, tuolloin Bluesilla oli kotietu.

  On kyllä raskas kevät tulossa näin oman unirytmin kannalta kun nyt saa jo kolmelta aina nousta.. Otteluohjelma vielä tähän kun sitä ei ole laitettu:

  12.5. klo 03:00 @SJS
  14.5. klo 04:00 @SJS
  16.5. klo 03:00 @STL
  18.5. klo 03:00 @STL
  Tarvittaessa:
  20.5. klo 22:00 @SJS < Primetime matsia tarjolla!
  22.5. klo 03:00 @STL
  24.5. klo 04:00 @SJS
   
 5. Tornados Jäsen

  Taisin veikata tähän St. Louisin voittoa 4-1, mutta monenlainen ottelunkulku on tietysti mahdollista.

  Allekirjoitan pitkälti avausviestin havainnot. Mielestäni ei ole mitään syytä epäillä Binningtonin vireen jatkuvuutta. Koska hän ei juurikaan helppoja maaleja päästä Sharksin ykkösase lienee Burnsin ja Karlssonin laukaukset siniviivalta yhdistettynä ohjauksiin maalin edestä.

  Minä arvailen ratkaisevaksi ongelmaksi Sharksin puolustuksen pitävyyttä johtuen osittain tuosta Karlssonin vaivasta. Vlasic on erittäin hyvä puolustava puolustaja, mutta muuten joukkue on tältä osin heikoilla St. Louisiin verrattuna. Maalissa Jones on parantanut otteitaan, mutta häviää mielestäni vertailun Binningtoniin selvästi.

  On Sharksilla toki omat mahdollisuutensa kun hyökkäyksessä on kuitenkin monta henkisesti vahvaa voittajatyyppiä.

  Robert Thomasia kannattaa muuten seurata ST.Louisista. Hän nousi ratkaisijan rooliin edellisessä ottelusarjassa ja on erittäin lupaava pelaaja.
   
 6. lasaleiko Jäsen

  Lainaus:
  Menikö mulla tuossa seiskapelissä jotain ohi, loukkaantuiko Pavs uudestaan? Ainakin tuon ottelun alun perusteella kykenee ja helvetin hyvin. Ellei sitten parsittu ukko kasaan juuri tuota peliä varten ja nyt sitten on taas sivussa sarjan alkaessa.

  Paras voittakoon ja mahdollisimman pitkän kaavan kautta.
   
 7. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  DeBoer on Sharksin valmentajana ollut neljä kertaa seiskapelissä

  Niistä on tullut neljä voittoa.

  Game plan on siis selvä.
   
  Vislami ja aessi tykkäävät tästä.
 8. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Ekassa sarjassa Burns oli kyllä aikamoinen pujottelukeppi. Ei nyt toisella kierroksella huonossa erottonut, eikä miehen otteita tullut erityisesti tarkkailtua, niin pakko tosiaan uskoa, että otteet ovat parantuneet.
   
 9. Vislami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Lainaus:
  Välillä pelas vähän väärin, mutta ei todellakaan samanlaista hölmöilyä kuin ekalla kiekalla. Oli Vlasic kanssa tärkein tekijä miks Coloradon ykköstä saatiin rauhoitettua.
   
 10. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Kungen on muuten katsonut eniten (vastustajan) maaleja askissa tänä keväänä.

  Vois tulla kesällä loppuelämäkseen Bruinsiin, niin Bergeron voisi opettaa, miten katsotaan vaan oman joukkueen vastustajan päähän tekemiä maaleja.

  Sarjassa ei ole muuta mielenkiintoista kuin että tuleeko 0+0 Thornton katselemaan hänet varanneen seuran kannun nostelua vai tuleeko Blöös fläsärit 70. Toivon kaikesta huolimatta jälkimmäistä.
   
  aessi ja astraljava tykkäävät tästä.
 11. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Elazi, Vislami & Pica tykkäävät tästä.
 12. Telnyashka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SJS
  Nätti voitto jälleen Sharkseille ekasta pelistä. Jospa kolmannella yrittämällä pelaisivat ehjän 2.pelin.

  Kumpikaan maalivahti ei loistanut. Sharksin nopeus oli suurin ero, joka aiheutti kiekonmenetyksiä joista rushina maaleja kolme kappaletta. 3.erä meni Sharkseilta himmailessa ja vähän nukahdellessa jopamas.

  Thorntonin linja osui, mutta oli selvästi heikoin ketju omissa. Burns ei ollut aivan terävimmillään, varaa on parantaa. Samoin Vlasic, joka taisi mokailla 3-2 kavennuksessa. Ryan-Braun möhli 3.erän kavennuksessa, kun Braun niin kuin aina yllättyi pakkiparin jätöstä ja maalinteko hetkellä molemmat oli maalin takana.
  Muuten eipä juur moitittavaa, tästä kiva jatkaa.
   
 13. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Nyt kun Pavelski tuli takaisin hyvävireisenä niin rosterien voima-arviot palkkoina:

  SJS 96M
  BOS 94M
  STL 91M
  CAR 87M
   
 14. Ranksu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  4 lahjamaalia ja pakkien piikkiin. Pietro ja Parayko pelasivat surkean pelin, kiekollinen peli ontui pahasti. Tuomaritoiminnasta ei pitäisi valittaa, mutta jäihän nyt tusina selkeitä jäähyjä viheltämättä tuomareilta. Perronin kohdistunut korkeamaila ja Burnsin pitkäkiekko jota ei vihelletty jonka jälkeen Parayko hassasi toiseksi alimpana. Ei mitään pois särjien avausoitolta olivat parempi joukkue. Harmittaa ettei Jonesia päästy testaamaan kunnolla, kaveri näytti haparoivalta maalilla. Aggressiviinen pelityyli pistää hänet usein 'out of position' joten tuohon on iskettävä. Maalille trafiikkia, ohjauksia ja reboundit sisään.
   
 15. Makkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Tuntuu että NHL:n johto jotenkin toivoo, että Sharks tästä menee Stanley Cuppiin asti jos mietitään millä tuomarien lahjoilla Sharks on tähänkin pisteeseen asti mennyt. Joten itse ainakin enemmän ja vähemmän katkerana toivon, että Blues marssisi finaaliin eikä Sharks, ketä on avustettu vähän turhankin paljon (mm. Vegasin naurettava 5min jäähy)
   
 16. Vislami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Lainaus:
  Ei hyvä helvetti tätä taas. Millä tavalla NHL auttoi muka Colorado-sarjassa? Itkettääkö sääntöjen mukaan hylätty paitsiomaali? Mites se Coloradolta viheltämättä jätetty pitkä, jonka jälkeen syntyi voittomaali?
   
  Puoliveltto ja Floyd tykkäävät tästä.
 17. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Kaksi ekaa erää katsoin kunnolla. Sen perusteella ei vakuuttanut Bluesin pakisto tässä matsissa, toisin kuin aikaisemmissa ottelusarjoissa. Muutenkin aika lepsua tai huolimatonta pelaamista. Siihen päälle vielä turhia jäähyjä esim. 1-1 tasoituksen jälkeen.

  Sharks hallitsi matsia mielestäni aika selvästi ja ansaitsi voittonsa. Bluesille jäi paljon parantamisen varaa. Toisaalta on siellä kapasiteettia parempaan, sillä aikaisemmin näkemissäni otteluissa Blues on ollut selvästi parempi.
   
 18. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Lainaus:
  Lienee sitä, että kun Sharksia on potkittu paskoilla vihellyksillä nyt pari vuosikymmentä turpaan niin se, että vihelletään kerrankin sääntökirjan mukaan on outo tilanne. "Hyvä joukkue voittaisi vihellyksistä huolimatta" irvailivat vääräleuat vuosikymmenten verran tälläkin palstalla, mutta nyt kun menee vähänkin Sharks-myötäisesti ei olekaan enää kyse siitä, että hyvä joukkue löytäisi tavan voittaa vaan suuri vääryys joka sotii kaikkea sitä vastaan miten aina ennenkin on mennyt.
   
  Floyd ja Vislami tykkäävät tästä.
 19. SVSV Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Sharks sai pelissä yllättävän paljon vapaata tilaa hyökkäskolmanneksella ja loi kohtalaisesti maalipaikkoja. Käytännössä kaikista paikoista pistettiin myös kiekko reppuun, eli Binnington ei tarjonnut yhtäkään gamesaveria. Sharks ei pelannut erityisen hyvin, vaan kyllä Bluesin peli oli hieman sekaisin. Tai ehkä oikea termi olisi epätiivis. Seuraavaan peliin pakka kuntoon ja kun veska ottaa muutaman kovan luokan torjunnan, niin Blues on vahvoilla.

  Oli aika, jolloin Bouwmeester oli yksi parhaiten luistelevia pakkeja. Nyt Meier suorastaan lensi veteraanin ohi. Muutenkin Sharksin pelinopeus oli ehkä hivenen Bluesia korkeampi. Saa nähdä saako Bluesin pakan tiiveys senkin edun pois seuraavaan peliin.

  Sharksilla on myös melko jalkainen neloskenttä, kun Donskoi ja Karlsson tuovat vauhtia. Neloskenttä saikin hyviä pyörityksiä Bluesin alueella, ja neloskenttien taistelu meni selvästi Sharksille. Toki Goodrow otti tukkaan Bortuzzolta hipassa, mutta pelillisesti voitto. En itse asiassa edes muista Bluesin neloskentästä mitään.
   
  Floyd tykkää tästä.
 20. lolaimbot Jäsen

  Lainaus:
  Eiköhän tuon parin vuosikymmenen aikana ole kaikki joukkueita "potkittu turpaan" paskoilla vihellyksillä. Vai olisko Sharks ollut kovin dynastia sitten Islandersien jos tuomarit eivät olis sweepanneet 2010, reverse sweepanneet 2014 ja viheltäneet 4-1 tappioita siinä välissä?

  Sharksien kelkassa toki olen tässä vaiheessa.
   
  Puoliveltto ja Vislami tykkäävät tästä.
 21. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Itseasiassa tuo maalin hylkäys ei mennyt sääntöjen mukaan, koska Landeskogin luistin nollasi paitsiotilanteen ja tuon jälkeen ei ole selvästi nähtävissä, että Landeskog olisi paitsiossa jolloin jäällä annettu tuomio olisi pitänyt jättää voimaan.
   
 22. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Lainaus:
  Kaikki lähti siitä, kun liiga päätti ottaa Eric Lindrosin pois Sharksilta! Alusta lähtien potkittu. Tahallaan ajattavat vielä pisimmät pelimatkatkin joka kaudelle.
   
  Floyd ja Vislami tykkäävät tästä.
 23. Floyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Sharks ei tosiaan pelannut mitenkään loistavasti, vaan voitto oli lähinnä Bluesin huonoutta. Ihmeen helposti voitto tuli. Veikkaan, että seuraavassa pelissä vihu on valppaampi ja tasonsa mukainen. Valmiina saa olla.

  Jones taisi päästää yhden maalin aika helposti, mutta läheltä tosin pääsi tälläämään längistä sisään. Ihan kelpo peli kuitenkin. Timppan eka maali oli kyllä hieno yksilösuoritus!

  Niin ja se oli paitsio, ihan sääntökirjan mukaan. Alkeellinen töppi vihulta. Se valmentaja, joka ei käytä haastoa on surkea valmentaja. Jokainen valmentaja tekisi saman.
   
 24. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Tuomarit ovat sekoilleet tässä kevään mittaan paljon, mutta ihan ansaitusti Sharks on edennyt tähän pisteeseen ja eiköhän tästä saada kova sarja vielä. Kaksi hyvää joukkuetta vastakkain joilla molemmilla hyvä flow päällä.

  Couture on ollut aina playoffeissa kova ja ei yllätä yhtään miehen tehoilu. Ja Pavelski on kyllä yksi maailman parhaista ohjailee kiekkoja maaliin, silmä-käsi -koordinaatio aivan timanttia.
   
  Vislami tykkää tästä.
 25. lasaleiko Jäsen

  Lainaus:
  Samaa mieltä, että jäähy oli turhan kova. Edelleen on kuitenkin hyvä muistaa, että se mahdollisuus pitää osata myös käyttää ja Sharks siinä onnistui. Tilanteen huomioonottaen (game 7, kolmas erä, kausi katkolla jne) en pitäisi tuota itsestäänselvyytenä, olisi jäänyt monella jengillä ylimääräiseksi mailanpuristamiseksi ja maalit tekemättä. Puhumattakaan että kokosivat vielä pakan uudestaan Vegasin noustua tasoihin.

  Muita apuja Sharks ei sitten kyllä olekaan juuri saanut. Kannattaa jo toipua siitä game 7 tappiosta, Avs antoi hyvän vastuksen Särjille ja ensi kaudella parempi yritys!
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2019 klo 09.21
  Vislami tykkää tästä.