Ilmoitukset

Nimimerkki Nahkizz paljastui heti palstauransa aluksi trolliksi, joten passitimme hänet saman tien ulkoruokintaan.

Nimimerkin killswitch tuotanto ei ollut tarpeeksi hyvällä tasolla ja hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Nimimerkki sporttipappa on laitettu viikoksi katsomon puolelle rauhoittumaan Jokerit-osioon kirjoitetun henkilökohtaisen hyökkäyksen jäljiltä.

Nimimerkki Cobol kuittasi itselleen viikon pelikiellon turhasta ja provosoivasta ketjunavauksestaan Jokerit-osiossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki BlackWolf on viikon ajan poissa muonavahvuudesta kirjoitettuaan henkilökohtaisen hyökkäyksen "Liigan yleisömäärät kaudella 2018-2019"-ketjuun.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin g0447u on saanut pysyvän pelikiellon. Olimme huomauttaneet häntä sekä heikosta sisällöstä että huonosta kieliasusta, ja edellisyön todennäköisesti humalatilassa kirjoitetut turhat viestit olivat meille viimeinen pisara.

Sulje ilmoitus

Nimimerkit Huikko ja KooJii_#1 kirjoittivat hyvän maun vastaisen viestin, ja tämän vuoksi he ovat seuraavan viikon ajan kokoonpanon ulkopuolella.

Nimimerkkiä Ippenator ei puolestaan nimetä pelaavaan kokoonpanoon seuraavan kahden viikon aikana offtopicin ja itsemoderoinnin vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti päätökseemme.

Sulje ilmoitus

Torstain otteluseuranta tuotti lukuisia pelikieltoja.

Nimimerkit Mensonge ja Eric Rooslind saivat viikon pelikiellon henkilökohtaisista hyökkäyksistään.

Nimimerkki Tifosi puolestaan sai viikon pelikiellon mauttomasta ja hyvän maun vastaisesta viestistä.

Nimimerkki Roger Moore huilaa viikon ajan provosointiensa ja turhailujensa vuoksi.

Lisäksi nimimerkki Äksönn kuittasi itselleen viikon pelikiellon provosoituaan Mika Pyörälän loukkaantumisella sekä otteluseurannassa että otteluketjussa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Päätykiekko opettelee seuraavat kolme kuukautta käytöstapoja katsomon puolella, sillä hänen antinsa Pelicans-osiossa oli silkkaa flametusta ja pään aukomista. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Nimimerkki Katajanokan spanieli saa miettiä seuraavan viikon ajan, pitäisikö myös otteluseurannassa kirjoittaa asiallisesti.

Nimimerkki Mike on saanut viikon pelikiellon hyvän maun vastaisesta viestistä SKA Pietari - Jokerit -ketjussa.

Nimimerkki Finlandi_36 hakee seuraavan viikon ajan sisältöä viesteihinsä vaihtopenkiltä.

Nimimerkin Fernando viime aikojen tuotanto on ollut silkkaa provosointia ja pään aukomista, viimeisimpänä esimerkkinä hänen viestinsä Jesse Puljujärven ketjuun. Mittavan rikehistorian vuoksi palkitsimme hänet urakastaan kuukauden huilitauolla.

Sulje ilmoitus

Sam Povorozniouk

Viestiketju osiossa 'Sport' , aloittajana Raju Erkki, 29.06.2017 klo 12.10.

 1. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Innostuin tutkimaan vähän tarkemmin, että minkälainen pelaaja kyseessä ja oikeastaan nyt aika innolla odotan, että pääsee näkemään "Povon" pelaamassa. Ajattelin sitten perustaa oman ketjun, kun nämä meidän ulkkarit aina herättää paljon keskustelua. Joko sen takia, että ovat totaalisia floppeja ja spekuloidaan, että miten päästään eroon tai sitten ovat luokkaa Brennan ja Bertrand eli yleisön suosikkeja, joille suorastaan vaaditaan jatkosopimusta.

  Kyseessähän on siis -95 vuonna syntynyt amerikkalainen hyökkääjä, joka osaa pelata keskellä ja laidassa. Laukoo oikealta ja mittaa löytyy 179cm ja 88kg.

  Siinä alkuun pari highlight pätkää:

  https://youtu.be/D14optMbtB0
  https://youtu.be/o-_k6yLQh-w

  Olen monesta eri lähteestä yrittänyt selvitellä, että minkälainen pelaaja kyseessä ja kysellyt mielipiteitä ja tässä kootusti:

  -Nopea ja hyvä luistelija
  -Hyvä laukaus, mutta ei käytä tarpeeksi usein vaan yrittää tehdä mielummin jotain, mikä näyttää hyvältä tai yrittää syöttää
  -Todella taitavat kädet ja hyvä rankkareissa, mutta joskus sortuu liialliseen harhautteluun.
  -Nuorempana ongelmana oli lievä keskittymisen puute ajoittain ja välillä tuli tehottomia jaksoja, mutta siitä päässyt vähän eroon.
  -Pyrkii tekemään töitä yhtä paljon molempiin suuntiin.
  -Ollut fanien suosikkeja joka joukkueessa
  -Pelaa kohtalaisen fyysisesti ja välillä jopa likaisesti. Välillä kuulemma turhautuu ja ottaa jonkun typerän jäähyn. Harrastaa kentällä myös sukeltamista toisinaan ja filmaa. Moni kuvaili sanoin "gritty player", sitten tuli esim. kommentti "hated to play against him, but propably loved on your team."

  Kuullostaa potentiaaliselta pelimieheltä, jos saadaan kaveri vaan pelaamaan vahvuuksillaan ja lopettamaan liiallisen neppailun. Tomekin alaisuudessa varmaan lievät koiruudet sallittu, joten hyvä että nekin onnistuu tarvittaessa. Kun miettii näitä täällä flopanneita ulkkareita, niin monen ongelma ollut se että ovat olleet liian pehmeitä. Spilar ei kestänyt fyysistä peliä ollenkaan, Vaskivuo oli heikko luistelija ja myös aika pehmeä, Tessierin liike ei riittänyt ja hänkin oli fyysisesti liian heikko liigaan. Tässä pitäisi olla kunnossa molemmat osa-alueet ja kumpaakin on jopa pidetty vahvuutena, niin tästähän voi tullakin jotain. Huolenaiheena pitäisin sitä, että jos sortuu liialliseen neppailuun ja pitää kiekkoa liikaa, kun liigassa ei ole niin paljon aikaa ratkaisuihin mitä vaikka Povon highlight-videoissa hänellä on ollut. Sitten tuo, että osaa keskittyä oikeisiin asioihin ja ei tulisi niitä pitempiä tehottomia jaksoja. Nuori pelaaja kuitenkin kyseessä, eli kehitystäkin odotettavissa varmaan kauden mittaan, eli ei heti tuomita jos alku vähän vaikea.
   
 2. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Kyllähän Povon pitäisi nyt huomata jo treeneissä tai viimeistään harjoituspeleissä, että Liigassa ei sitä tilaa ja aikaa neppailuun ole. Tai jos ei huomaa, niin se on voi voi ja maitojunalla muualle tyyliin Tessier. Itselleni ehdottomasti mielenkiintoisin uusi pelaaja joukkueessa tällä hetkellä. Maltillinen pisteveikkaus vaikkapa 10+8=18.
   
 3. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Itseasiassa luin tuossa äsken haastattelun tuolta vikalta QMJHL kaudelta ja siinä oli puhetta tästä liiasta neppailusta. Sanoi itse, että hakee jotain liian hienoa ja ei käytä vetoaan tarpeeksi, mutta sitten valmentaja oli sanonut että kokeilisi enemmän vedolla välillä. Sitä kautta oli sitten muuttanut pelityyliään enemmän maalintekoon ja sanoi, että aina kun on paikka niin kokeilee. Sieltähän sitten kokonaisuudessaan tuli siltä kaudelta reilu 40 häkkiä.
  Viime kaudella ECHL:ssä eka kausi ammattilaisena ja ihan kohtalaiset tehot teki, kun vertaa vaikka Jukurien Budishiin, joka teki vain hiukan paremmin vaikka oli paljon kokeneempi. Ja Zaborsky nyt parhaana esimerkkinä, pelaajasta joka tullut maltillisilla tehoilla ECHL:stä ja nyt on sitten Liigan parhaita. Ja pääsihän Povo siellä heti tähdistöotteluun.

  Ite uskaltaisin heittää pisteveikkaukseksi sellaiset 13+7=20.
   
 4. R & L Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Isona tekijänä näiden alemmista sarjoista tulevien suhteen on, että onko se etukäteen hehkutettu "nopea ja hyvä luisteljia" sitä myös Liigan tasolla.

  Jos se luistelun taso osoittautuukin Liigan tasolla keskinkertaiseksi, ja ei ole muita avuja sitä kompensoimaan kaveri saattaa hyvinkin olla vain uusintapainos viime kauden Ilveksen Mitch Wahlista.
  Hyväähän kaverissa on ikä, koska kehitystä saattaa vielä tuossa iässä tapahtua rutkasti. Varmasti sitä myös pitääkin, koska pisteiden valossa tuo viime kausi ei anna odottaa mitään ihmeitä Liigan tasolle.
   
 5. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Lainaus:
  Jep, näytöthän pääosin junnuista ja yksi kausi ECHL:stä, joten arpahan tässä on kyseessä. Jos liike on oikeasti sitä luokkaa mitä kehutaan, niin uskon että kelpo pelaajaksi riittää, mutta saa nyt nähdä.
   
 6. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Miten sitten sopeutuu leveämpään kenttää on aina yksi juttu vaikka yleensähän tuo ei ammattilaiselle tuota ongelmia, mutta toisille tuottaa isostikin. Mielenkiintoinen haku ja jään innolla odottamaan miten sopeutuu Liigaan
   
 7. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Lainaus:
  Ainahan ulkkareissa, jotka ei ole euroopassa pelannut on riskinsä ja varsinkin näissä alasarjojen pelaajissa. Toisaalta sitten ECHL:stä on tullut hyviäkin ja toisaalta AHL:stä hyvillä tehoilla tulleita on flopannut. Plussaa Povossa ehdottomasti ikä, että se varmaan helpottaa sopeutumistakin.

  Ainekset fanien suosioon, sillä pelaa ihan näyttävällä tyylillä, kun nopeutta löytyy ja tykkää harhautella, eikä kaihda fyysistäkään peliä. Toivotaan että onnistuu.
   
 8. Unajan Urho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Zapolskin lisäksi, ketä näitä Echlstä tulleita onnistujia on?
   
 9. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Lainaus:
  Ulkomuistista ainakin Budish ja Zaborsky. Pat Mullanekin taisi tulla ECHL:stä.
   
 10. Unajan Urho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Selvä, jos Mullanen 25 pojoa lasketaan onnistuneeksi niin kyllähän nimiä sitten jo rupeaa löytymään
   
 11. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Lainaus:
  Eihän Povoroznioukista ainakaan tälle kaudelle varmaan odotetakaan parempaa kuin juuri joku 25 pistettä. Nuori kaveri ja 25 pistettä olisi onnistunut kausi ensimmäiseksi kaudeksi euroopassa.
   
 12. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Mielestäni 10+15=25 olisi 22-vuotiaalta nuorelta erinomaine, jopa kaikki odotukset ylittävä suoritus.

  edit: Zabo teki muuten ekalla kaudella 9+17=26 pinnaa, toisella 23+10=33 ja kolmannella 35+24=59 pinnaa. Tuohon peilaten noin 25 pinnaa ei todellakaan olisi Povolta mikään huono tai keskinkertainen suoritus.
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2017 klo 11.38
 13. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Lainaus:
  Nuo Zaborskyn tehot luo uskoa tähänkin hankintaan aika paljon. Ja toki Budish pärjäsi myös liigassa vaikka tulikin ECHL:stä.

  Tässä on kerrankin Sportilta järkevä ulkkarihankinta. Ei heti suuria paineita olla ykköstähti, on nuori ja potentiaalia löytyy(ensimmäisellä ammattilaiskaudella heti ECHL-tähdistöotteluun ja teki ihan kelpo tehot, päässyt NHL-joukkueen nuorten leirille, näyttänyt potentiaalinsa maalintekoon junnuissa)

  Innolla kyllä odotan, että minkälainen pelimies sitten liigaan.
   
 14. regularflex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Zaborskya tässä jo hyvin käsiteltiinkin, mutta Zabon lisäksi Derek Damon Derek Damon - Eliteprospects.com tuli aikanaan Ässiin ECHL-uran jälkeen ja onnistui ihan kohtuullisesti. Damon teki 31 pinnaan Ässille ja oli kärkisentteri läpi kauden. Ässät tosin oli varsin heikko tuolloin, eikä Damonin eväät kovemmassa joukkueessa ihan yhtä tasapainoiseen suoritukseen olisi riittäneet. Pat Mullane Pat Mullane - Eliteprospects.com ei puolestaan oikein löytänyt rooliaan Ässissä, vaikka kohtalaisesti pisteitä tekikin. Pistemäärä (25) oli sillä peliajalla ja taidoilla ihan maksimisuoritus. Sitten taas Adam Miller Adam Miller - Eliteprospects.com oli ihan sukka liigassa. Nopea luistelemaan, mutta siihen ne taidot jäivätkin.
   
 15. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Onhan ECHL-tähtihyökkääjiä siirtynyt Suomeen vuosien aikana paljonkin: Derek Damon, Petr Pohl, David Bararuk, Preston Callander, John Lammers, Mike Stutzel, Pat Mullane, Evan Schwabe, Sean Collins, Justin Aikins, Zach Budish, Tomas Zaborsky
  Kaikki ECHL:ssä ovat olleet tähtiä ja joukkueidensa tehomiehiä. SM-liigatason vahvistuksiksi heistä on hyvistä ECHL-tehoista huolimatta laskettavissa vain Damon, Zaborsky ja Budish. (Zaborskykin oikeastaan vasta myöhemmillä kausillaan) Ja noistakin kaikista täytyy muistaa, että he olivat pelanneet myös AHL:ssä Suomeen saapumista edeltävällä kaudella eli olivat jo valmiiksi siinä ECHL:n ja AHL:n rajalla.

  Kun noista yli piste per peli -tahdilla ECHL:ää takoneista pelaajista harvat ovat onnistuneet Liigassa, niin Povon tie yli 20 pisteen kauteen näyttää epätodennäköiseltä. Mutta hän lieneekin halpa riskihankinta. Jos osuu, niin hinta-laatu -suhde on erinomainen. Jos ei osu, niin ei ole kallis huti.
   
  Viimeksi muokattu: 06.07.2017 klo 12.10
 16. Pervert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiitospaidat
  Lainaus:
  Missä pelanneet liigaa?
   
 17. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Lainaus:
  Ei liigaa, mutta Mestistä ja sielläkin epäonnistuivat. Toki Aikins tuli tänne 27-vuotiaana ja Collins 26-vuotiaana, että olivat toki vanhempia, mutta myös hyviä osoituksia siitä, että tyhjiä arpoja löytyy, vaikka olivat tehneet kuinka hyvät tehot. Sitten vastapainoksi löytyy juuri Zabo ja Budish jotka samat tehot saivat siirrettyä liigaan. Mutta jokainen pelaaja on oma yksilönsä ja paljon riippuu juuri siitä, miten sopeutuu Euroopan tyyliin. Ikä auttaa paljon ja toivottavasti pystyy toimimaan edes jossain roolissa, mitä lukenut niin muitakin avuja löytyy kuin pisteet. Ja jos Sportilla oli varaa saman taustaisiin ulkkareihin jo Mestiksessä, niin tosiaan aika halpa arpa taitaa olla.
   
 18. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Lainaus:
  Eivät missään. Olivat ECHL:ssä Povoroznioukia kovempia pistemiehiä, mutta taso ei silti riittänyt edes Mestikseen. Havainnollistaa vain, miten isoja riskejä ECHL-haut ovat.

  Hyvä esimerkki on Adam Miller, jonka Ässät hankki ajatuksella, että siinä on heidän ykkössentterinsä. Olihan Miller tehnyt edellisellä kaudella ECHL:ssä 86 pistettä ja voittanut muistaakseni all-stars -ottelussa ECHL:n nopeimman luistelijan tittelinkin. Oli liigatasolla kuitenkin niin turisti, että hakkapelikauden koomailujen jälkeen katsottiin hänen otteitaan enää vain viiden runkosarjaottelun verran ennen kuin näytettiin ovea.
   
 19. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Lainaus:
  Ei vaan ei ollut varaa, mutta hankittiin silti. Se näkyi kyllä taloudessa.

  Eri rooliinhan Povo onkin tulossa eikä häneltä mitään ykkös-kakkosketjun tehoja odotetakaan. Riittää, että kestää liigavauhdin ja osoittaa jonkinlaisia merkkejä kehityksestä.
   
 20. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Lainaus:
  No joo, ehkä ne olisi kannattanut silloin aikanaan jättää hankkimatta, kun eivät edes kummoisia pelimiehiä olleet. Mutta esim. John Henrion on ihan kova pelimies vaikka tuli ECHL:stä eikä ollut edes kummoisia tehoja tehnyt.
   
 21. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Siinä muutamia videoklippejä Povon ECHL-kaudelta.

  https://youtu.be/kl1HoY2XDsw
  Siinä ihan näkyvässä roolissa Povo. Aluksi läpiajossa, sitten myöhemmin nopeudellaan hankkii paikan omille ja hieno syöttö joka johtaa maaliin ja sitten tekee itse vielä yhden.

  https://youtu.be/XulqTypAdcg
  Siinä 1.20 ja 1.40 jälkeen tulee Povon maalit.

  https://youtu.be/PX6upFXoPWw
  Siinä 0.20 kohdalla syöttöpiste ja 2.50 J älkeen pieni mylly.

  https://youtu.be/Qwh6ADujyl0
  1.20 jälkeen Povon maali.

  https://youtu.be/6OZvKrc-XJ4
  Maali

  Sitten pari Twitterin puolelta:

  https://twitter.com/station_nation/status/792147085055451137
  Aika nätti maali

  https://twitter.com/echl/status/800891011711074304
  Toinen hieno maali
   
 22. keskipohja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se Spårt joka ei vielä ole olemassakaan.
  Se mikä nyt itselle ainakin pistää merkille on se,etteivät laukaukset ole mitenkään "tulisia".
  Riittääkö liiga vahteja vastaan?
   
 23. Nebelwerfer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Miksei riittäis?

  Tämä maali oli mielestäni hyvä esimerkki:

  Sam Povorozniouk's First Goal - YouTube

  Hyvä maski, ja tarkka veto...titta på ylähylly!

  Tietenkin plussaa jos veto lähtee ku kanuuna, mutta oliko nyt esim Selänteen veto ikinä mikään rakeetti?

  Mä luulen että Povorozniouk tulee pärjäämään hyvin liigassa (olen skoutannut, heh).

  Tänään oli muuten juttu (linkki leijonat.com) KalPalle tulossa roppakaupalla tehopisteitä – SM-liigan tuoreet pelaajat silkkaa timanttia « Leijonat

  Missä on listattu (jonkun mielestä) "TOP5: SM-liigaan siirtyneet pelaajat", ja "KalPalle tulossa roppakaupalla tehopisteitä" jne.

  Onko nyt sitten esim Kalpan Alexandre Lavoie NOIN kova hankinta? En tiedä, voi hyvinkin olla. Ja, tiedän että on tosi vaikea verrata nämä stätsit, mutta kuitenkin,

  Sanoisin että Lavoien ja Povoroznioukin QMJHL ja ECHL statsit ovat suurin piirtein yhtä hyviä, Lavoiella toki enemmän pelejä. Ja, tuo Lavoien viime kausi Allsvenskanissa (piste per peli) on tottakai kova suoritus. Toisaalta Povoroznioukin on nuorempi, voi vielä kehittyä paljon, tai sitten ei.

  Mutta, jos nyt ihan "asiantuntien" mukaan Lavoie on jopa TOP 5 hankinta (melkein yhtä kova hankinta kun Immonen ja Zabo...heh), niin kai nyt meidän
  Povorozniouk pitäisi olla (lähtökohtaisesti) vähintään ok 3-ketjun peluri, ja prospekti?

  Mutta joo, tiedä näistä... Alkais jo!
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2017 klo 10.33
 24. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Mitäs mieltä täällä ollaan Povon otteista?

  Vaikuttaa jotenkin sellaiselta, että vetää selkä suorana oikeestaan koko pelin ajan ja vähän surffailee ainakin kiekottomana. Näyttää siltä, että ei edes pelaisi tosissaan välillä. Kuitenkin pääsee paikoille, että voisi olla jo muutama häkki tehtynäkin. Mutta ihan hyviä taklauksia on esittänyt vaikka pieni onkin, että Tapparaa vastaan yhdessä vaihdossa laittoi kolme ihan ok niittiä.

  Jotenkin vaan vaikuttaa, että vähän sopeutumisvaikeuksia olisi vielä, mikä toki on ymmärrettävää kun nuori pelaaja kyseessä ja ekaa kertaa Euroopassa kaukana kotoa.
   
 25. muuttohaukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Wasa Royals
  Lainaus:
  Kyllähän tuo laitaväännöissä pärjää ihan hyvin, Kivirannan kanssa saavat luotua tuolta kivasti paikkoja. Taitoa ja kovuutta löytyy, pörrää hyvin, mutta nopeutta saisi olla hieman lisää. Kaipaan myös hieman röyhkeyttä/suoraviivaisuutta. Pelikäsitykseltään ei taida olla ihan huippuluokkaa. Nähdyn perusteella laittaisin Ainalin edelle nokkimisjärjestyksessä. Saa varmasti taistella lujaa peliajasta myös Paukun kanssa, kunhan tämä kuntoutuu - mikä tietysti on vain hyvä asia.