Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

SaiPan A-nuoret

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana Swift, 19.09.2010 klo 22.53.

 1. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Kyllä on erittäin huono signaali, jos kaikki potentiaaliset jannut karkaa muualle. Olisikohan junioritoiminnassa petraaminen jos tälläinen ilmiö paistaa läpi?

  Aika turha odottaa että saadaan runkopelaajia omista pojista jos leiri vaihtuu jo tässä kohtaa. Kuulostaa ihan helvetin huonolta ja langettaa kyllä varjon aika pahasti pohjatyön ylle...

  Toki joku joka tuntee junnumenoa paremmin saa toppuutella jos heittäydyn nyt liian pessimistiseksi. Kuulostaa vaan luvalla sanoen paskalta jutulta.
   
 2. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  SaiPan puolelta oli tietysti helvetin huono juttu kun B-junnut putosi Liigasta, mutta minkäs teet. En tiedä onko kauden aikana tehty jotain virheitä, kun sarjamenestys jäi noin vaatimatomaksi, muutamista huippuyksilöistä huolimatta. Lukko käytti tilaisuutta hyväkseen, mutta en minä siitä osaa mieltäni pahoittaa. Todennäköisesti tämä diili on näiden kavereiden oman jääkiekkouran kannalta kuitenkin oikea siirto.

  On tuo Lukko-Akatemian tarjoama systeemi kyllä niin fiksun tuntuinen, että suoranainen kelta-musta sydämenlaajentuma olisi pitänyt olla jos tuosta olisi kieltäytynyt. Kun tarjotaan mahdollisuus irrottautua mamman lihapatojen äärestä ja panostaa täysillä lätkään, niin jääkiekkoilullisen välivuoden pitäminen divari-höntsän merkeissä ei vaan ole siinä valintatilanteessa realistinen vaihtoehto (vähintään) Liiga-pelaajan uraa tavoittelevalle juniorille.
   
 3. Foxtrot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoimet sarjat
  En epäile, etteikö Lukko pitäisi pojista huolta, joten tuskin aiemmin mainittu "Bisse-kuvio" on realistinen. Mutta helvetin tylsää kiekkoa pojat oppivat Lukossa pelaamaan, puolustuksen kautta.

  Lukon on pakko rekrytoida, koska oman alueen juniorien määrä on kuitenkin niin pieni. Fiksua toimitaa, koska rahaa on.
   
 4. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Junnupuolen ongelmat ovat pitkän aikavälin seurausta. Lappeenrannassa oli pitkään pula jääajoista/harjoittelumahdollisuuksista. Tilanne korjautui kunnolla vasta lokakuussa 2010, jolloin UK Areena avautui. Sen jälkeen kaukaloiden määrä nousi hyvälle tasolle. Mutta sitä ennen tilanne on varmaan ollut sellainen, että se on karkottanut lapsia lajin parista, ja sitä hintaa maksetaan nyt vanhemmissa ikäluokissa. Eli nämä nykyiset A-junnut ovat joutuneet pelaamaan 12-13-vuotiaiksi asti olosuhteissa, joissa osa treeneistä voi olla todella hankaliin kellonaikoihin. Viimeiset 6 vuotta tilanne on ollut hyvä, mutta ennen kuin nuo tulokset alkavat kunnolla näkyä, täytynee vielä odottaa joitakin vuosia.

  Nyt lähteneitä ei voi siinä mielessä syyttää, että kyllä se on lupaavalle B-junnulle ihan eri asia pelata SM-sarjassa kuin ykkösdivisioonassa. Jälkimmäisestä ei esimerkiksi juuri maajoukkueeseen nousta.
   
 5. avatar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
  Lainaus:
  Näin. Mutta ei se silti poista sitä tosiasiaa, että tämä on SaiPan ison kuvan kannalta iso menetys.

  Tuomenoksa scouttaa velhon tavoin tänne ukkoja, mutta Willian Mäkinen on parasta, mitä voidaan omasta myllystä saada. Hyvä pakki ja voi jopa kehittyä kovaksikin liigapakiksi. Mutta sitten onkin hiljaisempaa.

  SaiPa on nyt nostanut tasoaan liigakartalla sen verran, että sen pitäisi pystyä luomaan fasiliteetit junnuille ja myös jonkinlainen "akatemia". En tunne nykykäytäntöä, että ehkä jopa sellainen on, ehkä ei. Hallit ovat jo nyt kunnossa. Nyt vain se b-junnujen ryhmäkin takaisin sinne, minne se kuuluu. SaiPa kuuluu ykköstasolle joka ikäluokassa, jos se tahtoo olla menestyvä seura Liigassa.

  Turhaa löpinää. Kaikkihan tämän tietävät. Toivon hartaasti, että enää ei harrastella. Ei meillä ole varaa. Meillä jos kellä ei ole varaa.
   
 6. Wolves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Wolves, Avalanche
  Lainaus:
  William Mäkinen on JYP:in kasvatti. Saapui SaiPaan kaudella 2013-2014.
   
 7. Jubomir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Onhan siellä Mäkistä nuorempiä Jääskeläinen, Lipiäinen ja Koponen, joita pitäisi yrittää ajaa liigaan sisään. Tosin noistakaan ei julkaistua sopimusta taida olla kuin Jääskeläisellä.
   
 8. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Lainaus:
  Ei kyllä. Mutta nyt sentään on edellytyksiä korjata tilanne, koska puitteet ovat kunnossa. Menetettyjä ikäluokkia ei saada takaisin, mutta tärkeintä on nyt varmistaa, että putkesta tulee jatkossa entistä enemmän laadukkaita omia junnuja kohti C-, B- ja A-junnujoukkueita.
   
 9. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Joo, tarkennetaan vielä sen verran, että en itse syytä lainkaan junnuja jos vaihtavat maisemaa. Ovat uran kannalta kriittisessä vaiheessa ja siellä kannattaa pelata missä on kehittymiselle suotuisimmat olosuhteet, jos aikoo tähdätä lajissa korkeammalle. Täysin ymmärrettävää. Eniten siis pännii, että SaiPalla on sakannut tuo junioritoiminta, mutta täällä tuli asialle hyviä syitä esille. Toivotaan, että lähivuosien aikana homma menee parempaan suuntaan. Se olisi elintärkeätä koko organisaation ja menestymisen kannalta. Itse emoseura toki on tehnyt huikeaa tulosta, mutta kuten todettua saavuttaakseen sen kirkkaimman pitäisi olla pohjatyö nuorissa täydessä iskussa.

  No nyt SaiPa ikään kuin "vastaiskuna" teki pari hienoa sopparia junnupelaajien kanssa. Heh.
   
 10. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Näinhän tämä on. Mutta ei kausi tai kaksi alasarjoissa ihan välttämättä pilaa uraa lopullisesti, jos vaan on tarpeeksi lahjoja niin alasarjoistakin voi nousta korkealle. Leon Draisatl pelasi 15-vuotiaana kauden jossain Saksan junnu-höntsäliigassa, 29 otteluun syntyi asialliset tehot 97+95=192. Kolme kautta myöhemmin Leon varattiin kesän 2014 draftissa kolmannella varausvuorolla NHL:ään, Aaron Ekbladoin ja Sam Reinhartin jälkeen. Ja hyvin on Leonin pelit Edmontonissa sujuneet.
   
 11. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Hiukan huvittaa tuossa Jatkoajan uutisessa missä ilmoitetaan Adam Zborilin siirtymisestä IPK:on. En nyt ihan kaverin kohdalla puhuisi liigakokemuksesta kun kävi yhden pelin ylhäällä pelaamassa.
   
 12. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Zborilille ihan ok-diili. Mestis on tässä vaiheessa uraa paras vaihtoehto ja tilaisuus kokeilla rahkeita äijien kanssa. Jos ne kestävät ja vahvistuvat, liigakin voi olla mahdollista. Ainakin jossain päin Eurooppaa. Merkille pantavaa on, että visiitit Keuruulla eivät vakuuttaneet keskisuomalaisia eivätkä oikein muitakaan, mutta sarjanousija antoi mahdollisuuden. Toivotaan silti parasta, molemmille.
   
 13. HUMPPAJUGEND Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä, Wild
  Iltaseiskapaskasta tihkuvien, ilmeisesti jopa vahvistettujen tietojen mukaan Valtteri Lipiäinen on ensi kaudella Espoon poikia.
   
 14. Joutsenosto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä, HPK
  Tätä en kyllä osannut odottaa, että meiltä lähtisi junnuista suoralla sopimuksella mestikseen pelaaja, jolla olisi ollu 2 vuotta junnuikää jäljellä.
   
 15. krissu87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Tämä on todella harmillinen menetys. Pidin Lipiäistä erittäin lupaavana pelaajana ja tulevaisuuden liigapelaajana. Oli viime kaudella ilo seurata a- junnuissa. On erittäin taitava pelaaja.
   
 16. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
 17. krissu87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
 18. J.Shelley#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP,Toronto Maple Leafs.
  Osaatteko tarkemmin kertoa SaiPan junnuissa komeita tehoja iskeneestä puolustajasta, Santeri Koposesta? Tehoista päätellen lupaava kiekollinen/hyökkäävä puolustaja, mutta tuleeko esim. puolustuspään pelaaminen ja fyysisyys koskaan riittämään Liigassa tai isommissa ympyröissä?
   
 19. Sputnik64 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa
  Lainaus:
  18-vuotiaana vasta uran alkutaipaleella,mutta motivoitunut kova treenaaja.Jokipoika kasvatti, siirtynyt Saipan junnuihin pari kautta sitten. Isot minuutit niin Saipan B:ssä kuin viime kaudella A:ssa. U20 maajoukkuepelit helmikuussa Tsekissä sujuneet erinomaisesti, varamiehen paikalta ensikertalaisena rosteriin nousseena pakistossa luuti luotettavasti ja varmasti (4 peliä; tehot 0+1; +3). Junnusopiumuksella Saipaan kaudeksi 2016-17 ja optio seuraavalle kaudelle. Oman näkemykseni mukaan täydet mahkut nousta 7.-8. pakiksi Liiga-Saipassa jo tällä kaudella. Vahvuudet nimenomaan tuossa kiekollisesssa pelissä ja pelin lukemisessa; kehitettävää oman pään puoiustuspelaamisessa ja maalinedusväännöissä.. Kovaa työtä ja treeniä, mutta sitähän se on kaikilla, myös ihan top huippulahjakkuuksilla.
   
 20. Battle Ankka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, IPPPK, Ässät
  Heh. Ketterän edustukselta pataan ( hyvä Ketterä) 9-4.
  Tuossahan ei sinällään mitään outoa...mutta... : Rudolfs Maslovskisin tehot illan ottelussa 6+3=9.
  Tuo pistää "hieman" hymyilyttämään :D
   
 21. Laitela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa ja sen vaarallinen YV
  Jukureilta turpaan. Eiköhän nyt oo tulossa SaiPan omia Laineita, Ahoja ja Puljuja. XD
   
 22. Jubomir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Yksi taisi vielä jäädä, -99 ikäluokan Jerkko Häkkinen pelannut pisteiden valossa (11+7) ainakin vahvan alkukauden A- junnuissa. Mahdetaankohan tämä kiinnittää ennenkuin muut korjaa talteen.
   
 23. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  On muuten ollut aika mielenkiintoinen SaiPa-Jukurit -ottelu tänä iltana. Jukurit tasoitti lukemiksi 5-5 kaksi sekuntia ennen loppua. Jerkko Häkkinen teki kolmannessa erässä kaksi maalia.
   
 24. Bacon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Eisbären Berlin
  Tuo Jerkko Häkkinen vaikuttaa ihan pätevältä kaverilta parin pelin perusteella. Toivottavasti tätä kaveria ei päästetä menemään.
   
 25. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  SaiPan A-nuoret kohtaa joulutauon aikana kotihalliinsa vieraisille saapuvan Suomi-sarjajoukkue Kotkan Titaanit. Harjoitusottelu pelataan perjantaina 30. päivä joulukuuta kello 18:30 alkaen. Varmasti mielenkiintoinen koitos luvassa ja jännä nähdä lähteekö kiekkoyleisö miten hyvin liikkeelle, vaikka kyseessä onkin vain harjoitusottelu.

  Titaanien kotisivujen uutinen aiheesta löytyy täältä.